פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימים alt, ast והריון
    דפנה
    13/07/2008

שלום, בת כמעט 38, לפני כחצי שנה גילו אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ומאז נוטלת אלטרוקסין. כחודש לאחר מכן נמצאו אצלי הערכים הבאים במס' פעמים שונות: ALT - 115 AST - 55 Antinuclear AB Adults - חיובי כל שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין, נשללו צהבת ומחלת הנשיקה וכן אולטרה סאונד תקין. כרגע הרופא מתכוון לבצע ביופסיה לכבד. כל הבדיקות החלו עקב בדיקות שגרתיות לפני הריון. שאלתי: כיום אני ובעלי מאד מעוניינים לקדם את נושא ההריון (הריון ראשון). האם קיים איזשהו סיכון בכניסה להריון עם הנתונים הנ"ל? מה מומלץ? ובעצם, מה יש לי??? תודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימים alt, ast והריון

הוספת תגובה

• אנזימים והריון

ד''ר יעקב מאור
    13/07/2008

למרות היעדר נתונים רבים, לפי הבדיקות המצורפות, קיים ככל הניראה חשד לדלקת כבד אוטואימונית-בה מערכת החיסון פוגעת בתאי הכבד. במצב זה רצוי להגיע לאבחנה מדויקת שמבוססת על בדיקות דם יחודיות וביופסית כבד. על פי מצב הכבד (בעיקר לפי ממצאי הביופסיה) והתגובה לטיפול יש לדון על העיתוי המתאים לכניסה להריון. מאוד לא מומלץ להרות במצב של מחלת כבד פעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה בכבד

דפנה
    14/07/2008

תודה על התשובה המהירה. עד כמה מסוכן לעשות ביופסיה בכבד? מאד אוהבת לשתות כוס יין אחת לכמה ערבים, מבינה שעדיף לוותר בינתיים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסית כבד

ד''ר יעקב מאור
    15/07/2008

הסיכון העיקרי בביופסית כבד הינו דימום פנימי שעלול להתרחש ב- 0.5% מהמקרים. ברוב המוחלט של המקרים הטיפול כרוך באישפוז, השגחה, מתו דם ומשכחי כאבים והדימום פוסק. במקרה שלך ניראה לי שהתועלת מהביופסיה עולה על הסיכון עשרות מונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסדין
    אלין
    13/07/2008

אבא שלי לוקח כבר 10 שנים בערך כדור לקסדין כול יום כדור אחד ולפעמים כדור אחד בכמה ימים ולפני כמה שנים הוא היה לוקח 3 כדורים ביום אבל עכשיו הוא הפסיק כי כול הזמן שכנעתי אותו להפסיק והפעם הוא שמע לי!! זה מסוכן שהוא לקח 10 שנים??????? לא נגרם נזק או משהו????

לקביעת תור
    סגירה
    לקסדין

הוספת תגובה

• לקסדין

ד''ר יעקב מאור
    13/07/2008

הבעיה העיקרית בשימוש ממושך במשלשים היא התרגלות וחוסר יכולת לפעולת מעיים ללא עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת מעבדה ושאלה
    שואלת
    09/07/2008

31- 0 U/L 35 GOT (AST) 34- 0 U/L 60 GPT (ALT) 38- 0 U/L 13 GGT 120- 30 U/L 93 ALK. PHOSPHATASE וגם: mIU/ml 0.00 negative HEPATITIS Bs Ab - negative HEPATITIS Bs Ag - negative HEPATITIS C Ab יש חריגה בערכי GOT ו GPT הרופאה אמרה לי לבדוק שוב בעוד חודשיים - שלושה. שאלתי היא האם אני יכולה להשתמש במשחת קלוטרימאזול 1% כנגד פטריה הרופאה נתנה ל מירשם כאשר עוד לא ידענו על החריגה בערכים אלו תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת מעבדה ושאלה

הוספת תגובה

• GOT וGPT

שואלת
    09/07/2008

בהודעה הקודמת נראה שלא כתוב ברור: AST 35 GOT ALT 60 GPT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה

ד''ר יעקב מאור
    09/07/2008

הבדיקות מראות על הפרעה קלה באנזימי הכבד. אין עדות להדבקה בנגיף הפטיטיס B או C. במידה וההפרעה ממשיכה או אם קיימים סיפטומים כגון: עייפות יש צורך לבצע בירור מקיף יותר של הסיבה לעלית האנזימים.
    קוטרימזול גורם באופן לא שכיח הפרעה כבדית ונטילתו בעיקר בצורת משחה אפשרית גם כאשר קיימת הפרעה בסיסית באנזימי הכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על איזו רמה של עייפות מדובר?

שואלת
    10/07/2008

אני 4 חודשים אחרי לידה ורופאת המשפחה אמרה לי שזה יכול לקרות אחרי לידה.. אני עייפה אבל מתפקדת כרגיל ב"ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות

ד&
    11/07/2008

מדובר בעייפות שמפריעה לתיפקוד היום-יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד מוגברים ועוד...
    אנה
    08/07/2008

שלום רב, אימי בת 57 . מזה כ -6 שנים אנזימי כבד נוגברים (במאות). נעשתה ביופסיה : ההבחנה לא הייתה חד משמעית - היו סימנים שהראו הרעלה טוקסית וסימנים שהראו מחלה אוטואימונית. מטופלת באורסוליט. לפני שבוע אושפזה בבית החולים עם סימנים של צהבת (מעט בגלגל העין ובפנים), התברר כי שתתה מיץ של פיטריה (סוג של פטריה הצומח בתוך צנצנת של מים - יבוא מרוסיה), במטרה להיטיב עם הכבד. לצערנו זה עשה בדיוק את ההפך ואנזימי הכבד טיפסו ל - 1200 - 1400 (ALT, GGT). לאחר אישפוז של יממה ניתן טיפול בצורת קורטיזון 40 מ"ג לארבעה ימים עם ירידה הדרגתית ל-30 מ"ג וכן הלאה. מבדיקות שנעשו בבית החולים כמה ימים לאחר שחרורה נראה כי האנזימים ירדו אך במעט וזה הדאיג מעט את הרופאים שביקשו לעשות בדיקת גסטרוסקופיה. שאלותי הן: למה גסטרוסקופיה? מה בעצם קורה פה ? למה האנזימים לא יורדים? האם יש סיבה לדאגה? אנא תשובתכם המהירה... אנחנו מאד מודאגים. אנה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד מוגברים ועוד...

הוספת תגובה

• אנזימי כבד מוגברים

ד''ר יעקב מאור
    08/07/2008

יתכן מאוד שהתכשיר שאימך נטלה גרם להופעת הפרעה משמעותית באנזימי הכבד. זמן ההתאוששות של אנזימים במקרי פגיעה תרופתית הינו מספר שבועות ולעיתים יותר. בנוסף פגיעה כבדית מתרופות אינה מגיבה תמיד לטיפול בסטרואידים. יש לזכור כי קיימות סיבות אחרות לדלקת כבד חריפה כמו אצל אימך שיש לשלול על ידי בדיקות שונות בעיקר בדיקות דם.
    אני מעריך כי הגסטרוסקופיה הוזמנה לשם שלילית דליות-ורידים מורחבים בושט המתפתחים המצבי מחלת כבד.
    היות והמקרה מורכב מאוד יש הכרח שמחלקת האישפוז תקיים התייעצות (לעיתים דרוש יותר מהתייעצות אחת) עם מומחה למחלות כבד של בית-החולים. רצוי מאוד כי תקיימו שיחה עם מומחה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהירות התאוששות
    אייל
    08/07/2008

שלום, נטלתי כדורים פסיכיאטריים שהעמיסו על הכבד, הפחתתי את המינון לפני שבוע וחצי האם הכבד יכול להתאושש במשך הזמן הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מהירות התאוששות

הוספת תגובה

• מהירות התאוששות

ד''ר יעקב מאור
    08/07/2008

אם בכוונתך שבזמן נטילת הטיפול היתה עליה באנזימי כבד וברצונך לדעת מתי יחזרו לנורמה-מדובר על סדר גודל של מספר שבועות ולעיתים מעט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בכבד
    חסוי
    07/07/2008

שלום רב, אבי בן 67 חלה בסרטן מעי הגס. נותח והגידול הוצא בהצלחה, אך החלמה הייתה מאוד ממושכת וקשה.לצערי התגלו בבדיקת PET גרורות בודדות בכבד. קיבל טיפול כימיאוטרפי בPPT וAvastine . כרגע מחכה לבדיקה נוספת של PET והמלצה לניתוח. האם כדאי לנתח? מהם הסיכונים? מהם הסיכויים להצלחה? האם נתן להוציא גרורות ולעצור את התפתחותן בדרכים אחרות ולא בניתוח. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בכבד

הוספת תגובה

• גרורות בכבד

ד''ר יעקב מאור
    07/07/2008

אביך איש צעיר יחסית. אינני יודע אם סובל ממחלות נוספות. כדי להחליט על ניתוח יש צורך בתוצאות המדויקות של ה- PET CT המעודכן לאחר הטיפול הכמותרפי. על-פי-רוב לפני החלטה טיפולית בחולים כמו אביך מתקיים דיון רב-תחומי הכולל כירורג כבד, אונקולוג, מומחה לרנטגן, גסטרואנטרולוג או מומחה למחלות כבד. האפשרויות כוללות בעיקר התערבות ניתוחית וצריבה-אבלציה במחט בתדר רדיו RFA. כמובן שהסיכונים והסיכויים נקבעים על-פי התגובה לטיפול והאפשרות לטפל כירורגית או במחט במוקדים הנותרים-אם נותרו.
    אני מניח כי גם אצל אביך יתקיים דיון כזה שיתווה את הדרך האופטימלית לטיפול.
    רפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת קיבה
    נועה
    07/07/2008

ד"ר שלום, אבקש קצת הסבר לכמה מושגים בתחום: מהי העקומה הקטנה? -"ביופסיה כיב בעקומה קטנה" מה המשמעות של moderately differentiated ? האם בעזרת ממצאים אלה קובעים אם הניתוח הוא כריתה שלמה או חלקית? ודבר אחרון- האם החלמה אחרי ניתוח כזה היא מלאה ז"א חוזרים לחיי היומיום הרגילים? אודה אם איענה בהקדם תודה! בברכה, שיינה

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת קיבה

הוספת תגובה

• כריתת קיבה

ד''ר יעקב מאור
    07/07/2008

עקומה קטנה הוא איזור מסויים בקיבה. Moderately Differentiated מתיחס למאפיינים פתולוגיים של גידול הקרויים דרגת הבשלה או התמיינות במקרה זה בינונית.
    כדי להחליט על היקף הניתוח יש צורך לדעת את המיקום המדויק של הגידול (בתוך העקומה הקטנה) ואת גודל התהליך. כריתת קיבה הינו ניתוח שלאחריו נותרים ללא חלק או כל הקיבה ויתכנו לכך משמעויות למהלך החיים בעיקר הנושא אכילה.
    אני מניח כי הכירורג המנתח אותך יתן לך הסבר מפורט לגבי תהליך הניתוח היקפו וכל הכרוך בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בכבד
    משה
    07/07/2008

שלום לכם! לאחר אולטרה סאונד ו CT נתגלו גרורות (פזור משני משמעותי) בכבד, וגם תהליך בסמיכות רקמה רכה בכליה שמאלית, אצל אמי בת 75, ללא איתור גורם ראשוני. בקולונוסקופיה לא נמצאה בעיה ברוך השם. מה עלול להיות הגורם לכך? אלו בדיקות נוספות יש לבצע? אמי סובלת מאנמיה, חולשה, חוסר תאבון, הזעה בלילה, לפעמים מעט חום - האם ממצאים אלו עשוים לנבוע גם ממחלה אחרת ולא סרטן? בברכה, משה

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בכבד

הוספת תגובה

• גרורות בכבד

ד''ר יעקב מאור
    07/07/2008

להערכתי אם לא התגלה גידול ראשוני במערכת העיכול, שד, ריאה יהיה צורך בביופסיה מנגע בכבד. גידולי כליה על-פי-רוב אינם שולחים גרורות לכבד. סימפטומים של חום והזעות לילה יכולים להתלוות לגידולים ספציפיים כגון גידולי מערכת הלימפה-לימפומה. יש להדגיש כי גם תהליכים דלקתיים בכבד, זיהומיים או אחרים יכולים להתבטא בחום, הזעה ונגעים בכבד ולכן הביופסיה חשובה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס, כאבי גזים
    דנית
    07/07/2008

לפני כ-3 חדשים אושפזתי בשל דיברטיקוליטיס עם פרפורציה מכוסה. בעוד שבוע אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה. בימים האחרונים יש לי לעתים קרובות כאבי בטן והרגשה של צורך ליציאה. כשאני הולכת לשירותים לרוב יוצא לי רק אויר והלחץ משתחרר לזמן מה, ואחכ"ך חוזר שוב. לא היה שינוי בתזונה שלי לאחרונה. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת של האויר הלוחץ? האם יתכן שנוצר שוב נקב במעי ודרכו נכנס אויר למעי? אין לי חום וסיטי מלפני חודש הראה שאין דלקת. שאלה נוספת: הופניתי לקולונוסקופיה. האם זה חיוני? לשם מה? (אם היה סרטן המעי הגס רוב הסיכויים שהיו רואים סימנים לכך גם בסיטי? )

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס, כאבי גזים

הוספת תגובה

• דורטיקוליטיס

ד''ר יעקב מאור
    07/07/2008

גם אם אין חום יתכן שאת סובלת מארוע חוזר של דיורטיקוליטיס על-כן עליך להבדק על-ידי גסטרואנטרולוג או כירורג בשאלה זו. במקרה כזה רצוי לקבל טיפול אנטיביוטי דרך הוריד או דרך הפה בתלות החומרת המצב ולהיות על דיאטה ללא שארית לתקופה של מספר שבועות. אם יש דלקת סעיפים רצוי לדחות את ביצוע הקולונוסקופיה בחודש לערך. ה- CT מתקשה לעיתים להבדיל בין דיורטיקוליטיס וגידול לכן הינה חיונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם כבד
    ישראל
    06/07/2008

בבדיקות דם האחרונות התקבלALT 39 וAST59 על מה זה יכול להעיד?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם כבד

הוספת תגובה

• בדיקות דם כבד

ד''ר יעקב מאור
    06/07/2008

כנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם כבד
    ישראל
    06/07/2008

בבדיקות דם האחרונות התקבלALT 39 וAST59 על מה זה יכול להעיד?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם כבד

הוספת תגובה

• בדיקת דם כבד

ד''ר יעקב מאור
    06/07/2008

הפרעה קלה ביותר בעיקר ב- AST. ראשית, יש לציין כי ה- AST קיים גם ברקמות אחרות מאשר בכבד ולכן לא מדובר בהכרח בבעיה כבדית. שנית, ההפרעה אינה ספציפית ויכולה להופיע במצבים שונים כגון, הדבקה בנגיפי הפטיטיס, כבד שומני, צריכת אלכוהול או תרופות ועוד. אם ההפרעה מלווה בתסמינים כל שהם או אם ממשיכה יש צורך לבצע בירור לגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקול בושט 18 ממ
    ליאור
    05/07/2008

שלום רב חודשים על חודשים אני סובלת מכיוח היה חשש לרפלוקס הפוך,הופניתי לצילום ושט טהממצא דיברטיקול 18 ממ שאלתי היא אם זה יכול להיות הגורם,לכיוחים,לליחה, האחרון כמו אתמול ערב שישי אכלתי אורחת ערב בתשע בערב,נהיה לי גירוי בגרון שמלווה בכאב ובסוף אני מקיאה חלק מהאוכל ? איזה בדיקות עלי לעשות והאם זו יכולה להיות הבעיה שמלווה אותי לפחות שנה ? סופי

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקול בושט 18 ממ

הוספת תגובה

• דיברטקיול

ד''ר סטיבן מלניק
    06/07/2008

הרבה פעמים זה ממצא אקראי. יתכן שיש הפרעה של תנועה של הושט. מציע המשך ביקורת ואולי יש מקום לגסטרוסקופיה ומנומטריה של הושט(שבודקת תנועתיות של הושט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת c בהריון
    שולי
    05/07/2008

שלום רב, בת 29, בשבוע 10 בהריון ראשון עם תאומים. במסגרת בדיקות דם התגלו התוצאות הבאות: HCV ABS POSITIVE HCV PCR QUANT 623219.40 IU/ML 6.2 E+5 IU/ML שיטה זו מקובלת כניסיונית ויש להתייחס .אליה בהתאם בקבלת החלטות קליניות HCV ABS.CONF. Unnecessery See HCV PCR Result יש לציין כי בדיקות תפקודי כבד תקינות ואני נתקלת בבדיקה זו לראשונה. מה אומרות התוצאות? האם יש לי צהבת ואם כן כיצד לא הרגשתי זאת? כיצד זה משפיע על ההריון? אודה לתשובה מודאגת,שיר

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת c בהריון

הוספת תגובה

• C בהריון

ד''ר סטיבן מלניק
    06/07/2008

יש כנראה HCה אבל בצורה קלה. בדרך כלל זה לא עובר ביחסי מין ולא בלידה ולא בהנקה.
    ללא טיפול יש סיכוי להגיע לשחמת הכבד של 20% במשך 20 שנה אז יש זמן לטפל. לא מטפלים בהריון בכלל ומאחר שההחלטה לטפל לא פשוט מציע להפנות לרופא כבד. גם כדי שבן הזוג יעבור בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת בהריון- עוד מספר שאלות

שולי
    06/07/2008

תודה על תשובתך ברצוני לשאול עוד מספר שאלות. כשנולדתי (1979) קבלתי מנות דם, האם יתכן שההדבקה היא ממנות דם אלו? לא עברתי ניתוחים, לא צרכתי סמים ו/או אלכוהול ואין לי קעקועים. אני בחורה בריאה בדר"כ ואת התוצאה גיליתי רק בבדיקות דם שגרתיות בהריון. בדיקות תפקודי הכבד תקינות, ועולם לא גיליתי סימנים למחלה. האם יתכן שיש לי צהבת כבר 29 שנים? תודה, מודאגת שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת בהריון

ד''ר יעקב מאור
    06/07/2008

סביר מאוד שנידבקת ממנות דם שקבלת בסמוך ללדתך. ידוע מהסיפרות כי הדבקה בהפטיטיס C בשלב מוקדם בחיים מביאה למחלת כבד קלה בדרך כלל. בנוסף אם אכן נידבקת לפני 29 שנים ומצבך שפיר סביר מאוד כי התקדמות מחלת הכבד אצלך איטית ביותר אם בכלל. כפי שציין ד"ר מלניק הפטיטיס C על פי רוב אינה מלווה בתסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתון נוסף שהתקבל בבדיקת דם

שולי
    08/07/2008

HCV GENOTYPE 1a מה פירוש הנתון? האם העובדה שיש לי צהבת סי תפריע למהלך ההריון ו/או תפגע בעוברים? מודאגת מאוד, מודה לך מראש על התייחסותך, שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתון נוסף

ד''ר יעקב מאור
    08/07/2008

להפטיטיס C קיימים 6 תתי-סוגים שהשכיח בהם הינו גנוטיפ 1. גנוטיפ זה דורש טיפול ממושך יותר של שנה ולצערנו תוצאות טיפול זה פחות מוצלחות מאשר הטיפול בגנוטיפים 2 או 3 שהם הבאים בתור מבחינת שכיחות. בכל מקרה גנוטיפ 1 אינו גורם למחלה קשה יותר.
    למזלנו הטוב אין דחיפות בטיפול בהפטיטיס C ולכן תוכלי לקבל אינפורמציה מלאה והתייחסות פרטנית לאחר הלידה.
    אני ממליץ כי תפני ליעוץ פרטני אז אצל מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

שולי
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות-הפסקת טיפול תרופתי
    תומר
    04/07/2008

אני חולה בקרוהן תקופה ארוכה ומטופל תרופתית. לאחר תקופה ארוכה בה אני מטופל ע"י תרופות בלבד שבעתי מהרפואה המערבית. והחלטתי להפסיק על דעת עצמי את הטיפול התרופתי גם אם יגרום להרעה במצבי הרפואי. אני שלם עם החלטתי וזו החלטה סופית שלי. זהו נושא לדיון נפרד ואולי לא בפורום גסטרו אבל על רגל אחת וכרקע להחלטתי אספר שאף רופא גסטרו (והלכתי ללא מעט) לא ניסה אפילו להסביר לי כיצד להפעיל את מערכת הגסטרו שלי בצורה טובה יותר עבור הגוף שלי או לנסות לגלות הרגלים לא טובים שרכשתי עם השנים. הביקורים שלי (והלכתי ללא מעט) מסתכמים בדר"כ בכמה דקות בהם נרשמת לי "תרופה". כרגע "תרופות" זה כל מה שיש לרופאים להציע. החלטתי להמשיך טיפול ברפואה משלימה גם אם לא הוכח מחקרית על הטבה שיכולה לבוא לי מטיפול כזה.וכרגע פרט לרפואה טבעית אינני רואה צורת טיפול שתוכל להבריא אותי. כואב לי שאני אאלץ לקבל טיפול מרופאים שבדר"כ למדו במכללות שאינני יודע מה טיבם האקדמי אולם למרות זאת בעיני זאת הרפואה האמיתית. יחד עם זאת, אינני רואה הכל בשחור ולבן. אני מעוניין להמשיך לבקר אצל רופא הגסטרו שלי לצורך מעקב שוטף. החשש שלי - וביחוד לאור העובדה שאני מטופל אצל רופא גסטרו בכיר (מנהל מחלקה) ומבוקש שהוא יסרב להמשיך לטפל בי לאור העובדה שאני מסרב לקבל את הטיפול התרופתי שהוא מציע לי - תרופתי וגם לאור העובדה שהוא רופא מבוקש. בקרוב יש לי ביקורת אצלו ואני לא רוצה להכנס ל"עימות" איתו ואף חושש מכך. שאלותי: 1. האם הוא יכול לגרוע אותי מרשימת המטופלים שלו על רקע הפסקת הטיפול שהוא מציע לי על דעת עצמי ? 2. כמו כן אינני יודע כיצד להציג בפניו את התיזה שלי מבלי חלילה לפגוע בו ובטיפול אותו מעניק לחולים שלו ובוודאי מאמין שזה יחלים אותם. (כאן בפורום הכל אנונימי ואני מקווה שאינני פוגע הרי זו התיזה שאני מסגל לטיפול בעצמי).

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול

ד''ר סטיבן מלניק
    06/07/2008

לא נראה לי סבירר שהרופא יפסיק את המעקב. אנו מציעים טיפול למטופלים אך הם צריכים להסכים לקלבלו. כמובן יש סיכון שהמחלה תצא משליטה ואז חשןב להיות במעקב. גם חשוב לבדוק שהטיפול המשלים לא מזיק- לצערי אנני חושב שהוא יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תוצאות CT הודעה מ 1/7/08
    יעל
    04/07/2008

לד"ר שלום בתשובה לשאלתך , הגוש היפודנסי באדנל השמאלי בקוטר 3.9 סנטימטר וגוש נוסף דומה בזרוע האחורית מדיאלית של האדרנל הימני בקוטר 0.65 סנטימטר ממצאים אלה מתאימים לאדנומה. האם אצטרך לעבור כריתה? תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תוצאות CT הודעה מ 1/7/08

הוספת תגובה

• אדנומה

ד''ר סטיבן מלניק
    04/07/2008

לא אין צורך להתערבות רק מעקב. הוא גידול שפיר. אם האדנומה של 3.9 גודל (שזה לא סביר9 אולי יש מקום לשקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה