מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולונסקופיה-סופודוקסנדיה08/08/2008
שלום.על לבצע בדיקת גסטרוסקופיה וקולונסקופיה.הבנתי כי עליי לשתות סופודוקס לפני ביצוע בדיקת הקולו',אך ההכנה קשה ביותר!אני סובלת מבחילות רבות וצרבות מזה תקופה ארוכה אני ממעטת לאכול והדבר היחידי שאני יכולה לשתות הוא מים כל דבר אחר גורם לי לתחושת הקאה.כך שאינני יכולה בשום פנים ואופן לשתות את הסופודוקס(או מרוקן),כי אקיא אותו בודאות.גם כדורי פראמין לרב לא עוזרים לי.האם יש כל אלטרנטיבה אחרת!?אני מאוד מודאגת מהעניין. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופודקס
ד''ר יעקב מאור09/08/2008תוכלי לנסות שימוש בפיקוסלקס המשווק באופן פרטי בסניפי הנאופרם בהמלצת מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוסלקס
אלינוער10/08/2008ד.נ. האם הטעם של פיקוסלקס נסבל יותר מזה של המרוקן? האם יש ניסיון ניכר איתו בעניין זה וכן גם בקשר לבטיחותו, לעומת המרוקן? אגב, איך כותבים אותו באנגלית (או בלטינית)? אלינוער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוסלקס
ד''ר יעקב מאור10/08/2008ככל הניראה התכשיר ניסבל יותר מסופודקס. בטיחותו דומה לסופודקס. לא ניבדקה בטיחותו מול מרוקן. באנגלית: Pico-Salax.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוסלקס - איזו הצדקה?
אלינוער10/08/2008ד.נ. לא ברור לי, לצערי, ה"פתרון" הפוטנציאלי של פיקוסלקס, כאשר בטיחותו אינה ידועה, לדבריך, לעומת זו של המרוקן, מחד, וכאשר גם לא ברור (רק "כנראה", לפי דבריך) שטעמו נסבל יותר מזה של מרוקן, מאידך. איזו הצדקה יש לקנות אותו, בנסיבות אלה (ואינני מתייחסת כלל לנושא הכספי)? אלינוער
ד''ר יעקב מאור10/08/2008היות ומעט החולים שהשתמשו גם בסופודקס וגם בפיקוסלקס אני פוגש יחסית מעט ניבדקים שהכינו עצמם באמצעות שני התכשירים. מהניסיון המועט ניתן לומר שפיקוסלקס מעט "קל" יותר לשימוש . אני חייב לציין שבטיחות הסופודקס וגם הפיקוסלקס באנשים צעירים מגיל 70 (ויתכן בכל גיל) גבוהה מאוד. אנו ממליצים שימוש במרוקן רק באנשים מבוגרים מגיל 70 או כאלה עם בעיות כליתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורןתמר07/08/2008
כחצי שנה שאני סובלת מפיסורה שלא נרפאת. מכיוון שלאחי יש מחלת קרוהן רופא הגסטרו המליץ לי לעשות קולנוסקופיה. בבדיקה יצא שאכן גם לי יש קרוהן. מאז אני מטופלת בפנטסה. השבוע הרופא הוסיף לי גם "אימורן" שהבנתי ממנו שזוהי תרופה הרבה יותר מסוכנת וחזקה. מכיוון שאני לא סובלת משום כאבים, דימום, שילשולים או כל תופעה אחרת (למעט הפיסורה) ובדיקות הדם שלי תקינות,האם יש לרופא דרך לדעת האם המחלה מחמירה? האם באמת יש כאן צורך לאימורן? אני מפחדת מתופעות הלוואי שלו.. תודה מראש! א"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן
ד''ר יעקב מאור09/08/2008אימורן או תוצר פירוק שלו הקרוי 6-MP (פורינאתול) הם אבני היסוד בטיפול במחלת קרון של המעי הדק. באם את אכן זקוקה לטיפול זה יכול להחליט רק גסטרואנטרולוג מומחה המכיר את כל פרטי המחלה שלך. לעיתים כאשר המחלה אינה מתבטאת בשלשול, כאב בטן, ירידת משקל או שאין סמנים דלקתיים בבדיקות המעבדה (שקיעת דם מוחשת למשל) ועוד ניתן להמנע מטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלקת גסטרו בבילינסון או בעין כרם?הדר31507/08/2008
אבא שלי סובל מספר שבועות מכאבי בטן עזים, כאשר לאחרונה זה החריף ביתר שאת. האוכל אינו מתעכל כמו שצריך, יש לו גזים מהפה. הוא עשה שתי בדיקות. הראשונה העלתה שמדובר בכיב בטריסריון. הבדיקה השניה נכשלה, לאחר שהאוכל חסם את הגישה למקום, וזאת למרות שהוא אכל בפעם האחרונה כמעט 20 שעות קודם לכן! הבוקר הרופא הורה לו להתאשפז לבדיקות, מחשש שהכיב גדל, ולכן גם האוכל לא התעכל כמו שצריך. יש לו שתי אפשרויות (ואין כאן המקום לפרט למה): איזו מחלקת גסטרו טובה יותר, בעין כרם או בבילנסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקת גסטרו
ד''ר יעקב מאור07/08/2008אין מקום שרופאים יחוו דיעה על מחלקות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןקרן06/08/2008
שלום רב, לפני כשנה וחצי היו לי במשך תקופה ארוכה כאבי בטן. ביצעתי את כל הבירורים האפשריים כולל CT גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ומה לא.... בכל היה בסדר מלבד חיידק הליקובקטר. הכאבים חלפו, נכנתי להריון והכל היה תקין. ילדתי לפני כחצי שנה. לפני שלושה שבועות החלו שוב להופיע כאבי בטן חזקים אחרי כל ארוחה ויציאות לא סדירות- פעם שלשול, פעם עצירות... מה לעשות? משום מה הרופא משפחה שלי אינו מוכן לעשות לי שוב את אותם בירורים... תודה רבה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור06/08/2008יתכן ורופא המשפחה שלך צודק. יש לקבל יעוץ פרטני מגסטרואנטרולוג מומחה בקשר לנחיצות בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםגלי05/08/2008
שלום, מזה כמה שנים אני סובלת מכאבי בטן עויתיים בצד שמאל שמופיעים אך ורק לאחר ארוחה בתדירות של כפעם ב-3 שבועות. פעם הם היו גם מלווים בשילשולים, אך לאחרונה הפסקתי עם שתיית מיצים במהלך הארוחה והתדירות שלהם ירדה וגם כשהכאב מופיע הוא לא מלווה בשילשול, אבל מאוד חד וגורם לי ממש להתפתל. גם כמה ימים לאחר מכן אני ממשיכה להרגיש כאב קל במקום כמו כאב לאחר אימוץ יתר של שריר. בנוסף, אני סובלת רוב הזמן מעצירות (צואה קשה) והיציאה מלווה בריר.עשיתי כמה בדיקות לבירור הנושא, ביניהם קולונוסקופיה, מעבר בריום מהקיבה לתריסריון, אולטרסאונד בטן ובדיקות דם למיניהם והכל יצא תקין. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים
ד''ר יעקב מאור05/08/2008יתכן ואת סובלת ממעי רגיש. הפתרונות הינם תזונתיים, תרופתיים, שימוש בפרוביוטיקה ועוד. לשאלות והבהרות נוספות אני ממליץ כי תקבלי יעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורפיריהרוני05/08/2008
אני סובלת ממחלה נדירה- פורפיריה וריגטה. האם ידוע לך על טיפול מתאים למחלה או הקלה כלשהי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורפיריה
ד''ר יעקב מאור05/08/2008אני ממליץ כי תתיעץ עם ד"ר שיינפלד ממעבדת הפורפיריה במרכז רפואי רבין-בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה ענקית בכבד!שרית04/08/2008
שלום לאבא שלי בן 75 יש המנגיומה ענקית!!!!בכבד כמו כן הינו חולה מורכב עם שלל בעיות :לב,סכרת,לחץ דם. ניתוח וניקור מסוכנים לגביו. האם יש דרך חלופית להקל עליו במעט את חיי היום יום? תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה ענקית
ד''ר יעקב מאור05/08/2008על-פי-רוב לא נידרש טיפול בהמנגיומה גם אם היא "ענקית" אלא אם כן קיימים סימפטומים שניתן בבירור ליחס להמנגיומה. קיימות אופציות טיפוליות אחרות פרט לניתוח הכוללות קרינה וטיפול בכלי הדם שמזינים את ההמנגיומה (רנטגן פולשני). יש צורך ביעוץ פרטני אצל מומחה למחלות כבד וכירורג כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןחיים04/08/2008
סובל בשוטף מכאבי בטן ושורף שחולפים אחרי היציאות כל בוקר אך הן משובשות ולא יציבות במירקם וטווחם שונה בין מימיות לבין מוצקות אך לעיתים כמו שמנוניות, גילי 60. בבדיקת CT בטן-אגן: "בקע מפסעתי קטן דו"צ מכיל שומן, ללא שינוי (בהשוואה ל- CT קודם לפני שנה)". בדיקות קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה תקינות. לפני שנה טופלתי למיגור הליקובקטר, דפנות הקיבה רגישות. מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור05/08/2008עליך לקבל יעוץ תזונאי ושל גסטרואנטרולוג מומחה לטיפול ביציאות הבלתי סדירות דבר העשוי להקל על כאבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב ציסטות בכבד וציסטה בתריסריוןמשה04/08/2008
מבקש דעתך לגבי הציסטות בכבד והציסטה בתריסריון והאם לבצע EUS חוזר עם ניקור לביופסיה, הרי התוצאות החריגות בבדיקות (כל היתר תקין): CT בטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מיום 12.07.2007. * הכבד בגודל תקין, נגעים היפודנסים זעירים הידועים בכבד ללא שינוי. * נגע ציסטי בגובה של IVC והאאורטרה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) * תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) * כבד – באספקט עליון/אחורי של אונה ימנית הודגמה ציסטה פשוטה כ- 0.8 ס"מ. באספקט אחורי תחתון הודגמה ציסטה זעירה כ- 0.4 ס"מ. באונה שמאלית ציסטה כ- 0.5 ס"מ. * רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה. CT בטן ואגן ראשון (12.07.2007) * הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. לציין, מספר ממצאים זעירים היפודנסים בכבד, עד כ- 5 מ"מ, לא ניתן לאפיינם בשל הממדים הקטנים. * תריסריון- מודגם ממצא ציסטי, ללא האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי כ- 2.3 ס"מ. הממצא ממוקם בצמוד לדופן עליונה של החלק השלישי של תריסריון, קדמית לאאורטו IVC. מדובר, בקרוב לוודאי לציסטה רטרופריטונאלית או דופליק ישן ציסט של תריסריון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
ד''ר יעקב מאור05/08/2008הציסטות בכבד ככל הניראה חסרות משמעות. לגבי הציסטה ליד התרסריון להערכתי נידרש מעקב בלבד. להערכתי לא ניתן להגיע אליה עם מחט בדרך EUS. עליך להועץ בגסטרואנטרולוג מומחה העוסק ב- EUS יחד עם הדיסק של ה- CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהמישהו04/08/2008
T.Transglutaminase 0.1 U/ml (הנורמה: 0 - 19.9) IgA 124 mg/dl (הנורמה: 70 - 400) VIT B12 183 pmol/L (הנורמה: 160 - 670) ViT D 25 - 0H 43.9 pmol/L (הנורמה: 75-250) צליאק? תת ספיגה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה
ד''ר יעקב מאור05/08/2008אין עדות סרולוגית למחלת צליאק. אין חוסר B12. חוסר ויטמין D שכיח באוכלוסיה ואינו קשור בהכרח לתת-ספיגה. יש צורך להוועץ בגסטרואנטרולוג מומחה עם כל הנתונים הקלינים הרלונטים לשם החלטה על צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות וירולוגיהליאת04/08/2008
שלום לך.. לפני כשבועים עשיתי בדיקות דם שגרתיות ונמצא כי ALT- היה גבוה מהנורמה- 50. הרופא נתן לי לעשות בדיקות חוזרות לתפקודי כבד ונתן לי בנוסף עוד כמה בדיקות לוירולוגיה. כפי שהוא אמר, לבדוק את רמת החיסון. עשיתי בדיקה חוזרת וערך ALT- 18 בגבולות הנורמה. אך תוצאות בדיקת הוירולוגיה קצת מלחיצות אותי. Hepatitis A - IgG - חיובי, Hepatitis B Surface Ag - שלילי, Hepatitis B Surface Ab- *65, Hepatitis C Ab(EIA)- שלילי. האם זה אומר שיש לי צהבת??? אשמח לקבל את תשובתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירולוגיה
ד''ר יעקב מאור04/08/2008הבדיקות מציינות אנזימי כבד תקינים. חיסון בעבר (עקב חשיפה - אולי אפילו בלתי מודעת או עקב התחסנות לנגיפי הפטיטיס B ו- A) והיעדר עדות להדבקה בהפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן טורדניים וגזיםיואב04/08/2008
שמי יואב בן 29 כבר מזה שנה סובל מכאבי בטן טורדניים וגזים. בתחילה חשבתי שמדובר עקב אכילת קטניות בלבד,אך יש לציין שהיום כאבי הבטן מופיעים כבר על בסיס כמעט יומיומי. אני חש מעין פיצוצים כאלו בביטני וגזים לפרקים. חשבתי לגשת לבירור גסטרו? מה השלבים? קראתי גם במקביל על שיטה טיפולית שנקראת קולון הידרוטרפיה האם זה יכול לעזור במקרה שלי? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן טורדני וגזים
ד''ר יעקב מאור04/08/2008הסימפטומים יכולים להתאים למעי רגיש אולם גם לאי-סבילות לחלב ועוד לכן עליך להתיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה. השיטה שציינת לא נוסתה באופן מבוקר כך שלא ניתן להתיחס לתועלתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לא פולשני לדרכי עיכול עליונותבר03/08/2008
האם קיימות אלטרנטיבות לבדיקות הפולשניות לבדיקת איזורי הוושט והסרעפת? האם גלולת הידאו יכולה לשמש אלטרנטיבה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לא פולשני
ד''ר יעקב מאור04/08/2008הקפסולה האנדוסקופית לושט הינה בשלב מחקרי בלבד ובנוסף אינה מותאמת לבדוק את הקיבה והתרסריון כפי שניתן לקבל בבדיקת הגסטרוסקופיה המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בבליעהרוני03/08/2008
לפני כחודש סבלתי מכאב גרון וליחה מרובה. נטלתי מוקסיפן במשך עשרה ימים. בגלל הליחה המרובה השתעלתי רבות ואף נחנקתי מספר פעמים. כרגע הליחה מועטה אבל דבר אחד נשאר ולא חולף קרוב לחודש ימים- כשאני בולעת אני חשה רעשים של "קליק" בגרון- כאילו יש חיכוך של פרקים. רופא אף אוזן גרון ערך לי בדיקה אנדוסקופית שנמצאה תקינה. אני לא סובלת מצרבות ולכן סביר להניח שזו לא בעיית רפלוקס. מה עלי לעשות ? למי לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פה ולסת
מושיק03/08/2008אם הקליקים הם במפרק הלסת, פני למומחה פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקליקים בגרון עצמו ולא בלסת
רוני03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים בגרון
ד''ר יעקב מאור04/08/2008התשובה מתיחסת לכל השאלות. יתכנו סימפטומים הקשורים לגרון וללוע שמקורם בהחזר חומצה מהקיבה לושט-גם בהיעדר סימפטומים רגילים של צרבת. עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה להערכת כוון זה ומתן טיפול מתאים שהוא מעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק במינון גבוה ל- 3 חודשים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמושיק03/08/2008
שלום רב דר', האם תוכל בבקשה לסייע בפענוח תוצאות הבדיקה הבאה: Bilirubin - total 3.0 [0.3-1.2] Bilirubin - direct 0.49 [0-0.2] Ceruloplasmin 19.5 [borderline: 20-25] Endomysial Ab - Negative T. Transglutaminase 0.2 [0-20] Hepatitis Bs Ab - Positive 55 Hepatitis Bs Ag - Negative ALT, AST תקינים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד''ר יעקב מאור03/08/2008לצורך פענוח של בדיקות מעבדה מאוד חשוב לקבל את הרקע הקליני מדוע בוצעו הבדיקות ומה הסימפטומים. לשם כך יש להוועץ עם גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
הרושם הוא שקיימת תסמונת ג'ילברט הקשורה לחילוף חומרים של בילירובין ושאינה מסוכנת לכבד. קיימות כמובן אפשרות אחרות כגון תמס דם (המוליזה) מצב בו כדורית הדם האדומה חיה פחות ממשך חייה הרגיל. שאר הבירור שבוצע שלילי או תקין. אתה מחוסן להפטיטיס B. יש צורך לחזור על רמת צרולופלזמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)