מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום ח"פ נלווה לטחורים ולפיסורהאלי31/07/2008
ד.נ. האם יש סיכוי (או סיכון), יותר מאשר זניח, להתפתחות סרטן במעי הגס אצל אנשים שהרגשתם הפיזית טובה, בדיקותיהם התקופתיות תקינות, משקלם תקין, תזונתם מאוזנת, אינם מעשנים (ולא עישנו בעבר), עוסקים בפעילות גופנית, בריאותם סבירה לגילם המתקדם (פרט ל-יל"ד, המאוזן בתרופה), אך מאידך היה להם מקרה אחד של טחורים ומקרה אחד של פיסורה - לשניהם נלווה דימום חד פעמי קל (על הנייר) - שנרפאו ע"י טיפול שמרני? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר סטיבן מלניק31/07/2008יש סיכון בעיקר בגלל גנטיקה. הוא נמוך אך קיים וזו הסיבה שמתייחסים בחומרה לדימום רקטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה
אלי03/08/2008ד.נ. לאור הסברך, האם הליכה לייעוץ גנטי יכולה להועיל בנתונים שהיצגתי? תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה
ד''ר יעקב מאור04/08/2008הנתונים שהצגת אינם שלמים אם כי ניראה שאם לא יהיה ממצא בקולונוסקופיה שתבצע ובהעדר סיפור משפחתי של סרטן מעי גס או פוליפים אין צורך ביעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אלי04/08/2008ד"ר מאור הנכבד, ראשית, אבקש להדגיש ששאלתי נועדה לברר האם יש טעם בייעוץ גנטי - לפי הנתונים שהיצגתי - לפני ולא אחרי קולונוסקופיה. מתנצל שלא הבהרתי את עצמי די הצורך. שנית, מאחר שכתבת שהנתונים שהיצגתי אינם שלמים, אשמח להשלימם אם תכתוב לי אילו נתונים חסרים לך לצורך התייחסותך. ולבסוף, האם הבינותי נכון שהימצאות סרטן המעי הגס אצל דודה איננה נחשבת לסיפור משפחתי? אנא הבהרותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
ד''ר יעקב מאור05/08/2008יעוץ גנטי נידרש בעיקר כאשר קיימים בן משפחה אחד או יותר מדרגת קרבה ראשונה שלקו בסרטן המעי הגס או בפוליפים. גם אנשים שאצלם התגלו סרטן מעי גס או פוליפים רבים בגיל צעיר יחסית (פחות מ- 40) זקוקים ליעוץ כזה.
לשאלות והבהרות נוספות אני ממליץ כי תקבל יעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גם בסרטן קיבה
אלי05/08/2008ד.נ. בסדר, מקבל עצתך לפנות לגסטרורנטרולוג לקבלת ייעוץ פרטני בנושא הגנטי. אבל, ברשותך, אבקשך להבהיר לי האם תשובתך העקרונית, שהתייחסה לסרטן המעי הגס, תקפה גם לגבי סרטן קיבה, או שמא היא ספציפית למעי הגס בלבד. תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה
ד''ר יעקב מאור05/08/2008ההמלצות תקפות לגבי סרטן המעי הגס בלבד. אין המלצות חד משמעיות לגבי סרטן קיבה.
אני שוב ממליץ כי לשאלות והבהרות נוספות תקבל יעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרעדי31/07/2008
שלום.בת 27 ברקע תלסמיה אנמיה ושחפת.סובלת מבחילות ,צרבות ,בטן נפוחה ,חוסר תאבון ,רוק צמיגי מוגבר וגיהוקים רבים.לפני 6 שנים טופלתי באנטיביוטיקטות לחידק והיות והתסמינים הנל חזרו ביצעתי שוב תבחין נשיפה לחיידק ההליקובקטר והתוצאה שהתקבלה הינה: Helico. Pylori Breath tst 1.56 NEGATIVE אשמח לדעת מה משמעותה.ועד כמה היא מדוייקת.תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק31/07/2008אין חיידק הבדיקה אמינה. וזה מוכיח שתלונותיך לא קשורות לחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי31/07/2008תודה..אשמח אם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות?אילו בדיקות נוספות?המצב כמעט ובלתי אפשרי ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור04/08/2008עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה לבירור כגון גסטרוסקופיה, בדיקות ריקון הקיבה ועוד. במקביל המומחה יוכל להמליץ לך על טיפול להקלת הסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחיניםאלי30/07/2008
ד.נ. לפני 7 שנים עברתי תבחין נשיפה ונמצא הליקובקטר. קיבלתי ארדיקציה. לפני 3 שנים נמצאה תוצאה שלילית ב-C-Urea Breath Test. האם יש קשר בין שתי הבדיקות הללו? ומה "השורה האחרונה" שלהן? תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחינים
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008זה אותה בדיקה- חיובי לפני טיפול ושלילי אחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על תבחינים
אלי31/07/2008ד"ר מלניק נכבדי, תודה על תשובתך. בעקבותיה אבקש לדעת האם תוצאות התבחינים שציינתי מהוות מעקב ראוי, שניתן להסתפק בו, בהקשר לסרטן קיבה, ממנו מתה אימי בגיל 44, לפני כ-60 שנה (אני היום בן 73). אציין שבדיקות הדם השגרתיות שאני עושה פעמיים-שלוש בשנה - תקינות. תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחינים
ד''ר סטיבן מלניק31/07/2008זה טוב שאין חיידק אם יש סיפור משפחתי של גידול בקיבה. אני חושב שזה מעקב בסדר בתנאי שעברת פעם גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להליקובקטרחגית30/07/2008
שלום-ברצוני לשאול -אני סובלת מזה שנים רבות ממחלת קרוהן,ובזמן האחרון אני סובלת מצרבות,בחילות וכאבי בטן.אני מוזמנת לבדיקת גסטרוסקופיה.האם הרופא יקח לי באופן שגרתי דגימה להליקובקטר?או אני אמורה לאמר לי לקחת? מהן הדרכים הנוספות לבדיקת החיידק-דם.צואה נשיפה- ומה מהימנותן? אנא ענו לי -זה מאד מאד חשוב לי. תודה ווברכה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008בדיקת הליקובקטר אינו חלק שגרתי של הבירור. לא בטוח שקשור לתלונותיך. רוב הבדיקות אמינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכוןרן30/07/2008
שלום, חליתי בעבר במחלת הנשיקה (מונונולאוזיס) וכתוצאה מכך הכבד שלי הוגדל, אך כיום אני בריא ללא סימני מחלה. מה גם כשנולדתי, נולדתי עם צהבת כנראה בגלל שהייתי פג והכבד עדיין לא היה "בשל" לפרק את הבלירובין. מאז אין לי עוד היסטוריה על מחלות כבד. האם אלו הם גורמי סיכון אשר עלולים להופיע בעתיד בתור סרטן בכבד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גטרמי סיכון
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008אין שום נזק כרוני ואין סיכוי לסרטן הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכולשי כ29/07/2008
שלום, האם לא מומלץ לקחת אנזימי עיכול על בסיס יומיומי מחשש לתלות או נזק לגוף? אני סובל מתחושת בטן נפוחה גזים ועוד במע' העיכול , ואין אצלי ממצאים לאחר בדיקות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008לדעתי אין תועלת מאנזימים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סיעמי29/07/2008
אני כבר כחצי שנה מטופל בפגסיס וריבווירין. ספירת הדם שלי נמוכה ולאחרונה התחילה לי נשירת שיער. הבנתי שאלו תוןפעות לוואי נפוצות. מפני שפגישתי הבאה עם הגסטרו המטפל היא בעוד מעל חודש, הלכתי לרופא המשפחה שנתן לי כדורי ברזל בשם FERRO-GRADUMET - SUSTAINED RELEASE IRON. "כל טבליה עם פעולה מושהית מכילה : Ferrous sulphate 325 mg." האם זה עשוי לעזור? והאם יש בעיה בשילוב של כדורים אלה ושל פגסיס וריבווירין? ואם לא, האם יש פיתרון אחר? אני מבין שהנשירה היא זמנית ותחלוף עם תום הטיפול, אך היא מפריעה לי מאוד. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008האנימיה משני לטיפול ובדרך כלל לא חוסר ברזל ואין טעם לקחת ברזל. עודף ברזל יכול להזיק לכבד ולכן לא כדי לקחת סתם. יתכן שיש מקום לשנות מינון של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
עמי30/07/2008קודם כל תודה. הפריטין שלי גבוה - מעל 700.. והברזל וההומוגלובין והטרומבוציטים נמוכים. האם זה אומר על משהו (שהפריטין גבוה) ? אמרו לי שזו בדיקה שלא עושים בכלל בזמן הטיפול כי זו אחת מבדיקות שאין טעם לעשות בזמן הטיפול מכיוון שהאינטרפרון משפיע עליהם והערכים יוצאים לא נכונים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר סטיבן מלניק31/07/2008כנראה כל זה משני לאינטרפרון. אין ערך פרוגנוסטי כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר..
עמי01/08/2008תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר אבל...
עמי01/08/2008חיפשתי מילונים והכל.. מה פירוש פרוגנוסטי? תודה שוב ושבת שלום..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
ד''ר יעקב מאור04/08/2008פרוגנוזה משמעותה ההשלכות הצפויות מבחינת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהי בדיוק שאלתי...פירוט בהודעה.
אריק04/08/2008כיוון ששיערתי שזה לא קשור להפטיטיס סי, האם יש לדאוג לפריטין הגבוה (שאולי הוא מסמל דלקת נוספת במקום מסויים בגוף?), או שאפשר להיות רגוע כי האינטרפרון גורם לפריטין להיות גבוה? תודה וסליחה על כל השאלות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי
ד''ר יעקב מאור04/08/2008עמי,
דלקת הכבד המלווה הפטיטיס C גורמת לשקיעת ברזל בכבד. הטיפול להפטיטיס C הגורם לאנמיה הניגרמת מתמס כדוריות הדם האדומות מביאים גם כן לאגירה נוספת של ברזל בכבד. כל אלה גורמים לערכי הפריטין המוגברים. (הפריטין משקף את מצב מאגרי הברזל בכבד וכן את מצב הדלקת הכבדית).
לשאלות נוספות אני ממליץ כי תפנה למומחה למחלות כבד ליעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אריק04/08/2008אוקיי ד"ר תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת אי נוחות בבטן-בהמשך.בתיה סגל29/07/2008
שלום רב, לפני מספר ימים כתבתי לכם לגבי הרגשת אי נוחות בבטן אשר באה לידי ביטוי עם נפיחות, רעשים של מיצי קיבה וגרפסים די רבים. אומנם, הנפיחות עברה לי וגם אין לי כבר רעש של מיצי קיבה, אך הגרפסים לא עברו לי. הייתי אתמול אצל רופאת המשפחה שלי, היא בדקה לי את הבטן ואמרה שהכל בסדר וגם לגבי הגרפסים היא אמרה שזה לא נורא,כ נראה משהו חולף, המליצה לי לקחת כדור פראמין, נשמע לי די הזוי, אמרתי לה שאין לי בחילות אז מדוע לקחת כדור מסוג זה ? תשובתה הייתה זה יעזור לך. מכיון שהתשובות שלה נשמעות לי בהחלט לא לעניין, ברצוני לשאול האם לא כדאי שאני יעשה בדיקות אחרות לצורך העניין ? למותר לציין כפי שכבר כתבתי לכם שאני בריאה , לא נוטלת תרופות וגם היציאות שלי סדירות לחלוטין. כמו כן היא הסבירה לי שהגרפסים הם במקום גזים, נשמע הזוי גם כן. אשמח לקבל את תשובתכם. בתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בבטן
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008הגרפסים קרוב לודאי משני לבליעת אוויר ופראמין מזרז התרקנות של הקיבה.
אין טיפול קל לגרפסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתכם.
בתיה סגל31/07/2008בוקר טוב, תודה על התשובה. האם אין שום טיפול נגד גרפסים ? האם לא כדאי לעשות אילו שהם בדיקות לצורך העניין ? אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק31/07/2008יש צורך לבדוק האנאטומיה של מערכת העיכול העליון על ידי גסטרוסקופיה וצילום אך לא מעהר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדרונית28/07/2008
שלום רב להלן תוצאות בדיקות הדם שלי 1.2- 0.3 mg/dl 0.7 BILIRUBIN-TOTAL 0.20- 0.00 mg/dl 0.19 BILIRUBIN-DIRECT 31- 0 U/L 408 GOT (AST) 34- 0 U/L 653 GPT (ALT) 38- 0 U/L 349 GGT 120- 30 U/L 108 ALK. PHOSPHATASE 480- 185 U/L 744 LDH אציין שביומיים האחרונים היה לי חום 38 מעלות ושתן צהוב מהרגיל. כמו כן בעבר היה לי EBV וחוסנתי לצהבת B בלבד. מה יכולה להיות הסיבה לעליית החדה בתפקודי הכבד? האם ייתכן שזה נגרם עקב נטילת התרופה פריזמה? אני נוטלת פריזמה במשך שנים, אבל רק עכשיו פתאום ישנה העלייה באנזימי הכבד. האם מדובר בנזק בלתי הפיך? האם יש צורך ללכת למומחה או להסתפק בבדיקות לוירוסים אצל רופא המשפחה? בתודה מראש על תשובתך, רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק30/07/2008זה יכול ליות הרבה דברים אך הכי סביר שמדובר על נגיף וזה הפיך. בכל אופן מומלץ להבדק בהקדם אצל הרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרעדי28/07/2008
שלום.בת 27 ברקע:תלסמיה מיינור, אנמיה, בקע סרעפתי ושחפת ריאתית (סיימתי טיפול אנטי שחפתי בריפמפין+אתומבטול לפני כ 4 חודשים).סובלת מבחילות ,צרבות ,בטן נפוחה ,חוסר תאבון ,רוק צמיגי מוגבר וגיהוקים רבים. טופלתי בעבר(לפני 6 שנים לערך)באנטיביוטיקות לחיידק ההליקובקטר,כעת הופניתי לביצוע תבחין נשיפה חוזר היות והתסמינים הנ"ל חזרו בחודשים האחרונים.רציתי לדעת אם העובדה שלא מזמן סיימתי טיפול אנטי שחפתי הינה בעלת השפעה לבדיקה?כזכור לי עלי לשתות איזשהו חומר פחמני שמשתחרר דרך הריאה(?)כמו כן האם קיימות תופעות לוואי לחומר זה?כגון בחילות וכדומה..תודה רבה!עדי.
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008אני לא חושב שיש השפעה של הטיפול הזה על הבדיקה אך יתכן השפעה על החיידק. יותר חשוב לציין שבספק שהתלונות קשורות להליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPיואב28/07/2008
הנני חולה בקרוהן ונמצא תקופה ארוכה בהפוגה מהמחלה. ומרגיש טוב. בצעתי השבוע בדיקות דם לביקורת. הם תקינות למעט ערך ה- CRP שהינו 1.37 MG/DL בבדיקת CRP האחרונה (לפני יותר מחצי שנה) הערך היה 0.07. ערך WBC הינו 10 K/UL (בטווח הנורמה). א. עקב הערך הזה האם עלי ליזום ביקור בהקדם אצל רופא הגסטרו (פגישת ביקורת הבאה שנקבעה הינה עוד זמן רב) ? ב. על מנת להקל על הלחץ עקב חוסר הידיעה אודה לך אם תוכל לרשום מה המשמעות של ערך כזה (שוב, עלי לציין ששאר הבדיקות בערכי הנורמה אולם בבדיקות הדם האחרונות גם ערך ה-CRP היה תקין). המון תודה לכם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008אין הרבה חשיבות בערך כזה אבל אם גבוה הרבה יותר (30 ומעלה) יכול להצביע על דלקת. הCRP גם עולה מהרבה דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אמרה זו נכונה?רן28/07/2008
קראתי מאמרים וחיפשתי מידע אודות סרטן שעלול להתפתח מהורמונים שאני נוטל בטיפולים. אני מצטט קטע שאדם כתב (לא רופא) ורציתי לדעת האם זה נכון? " הסטרואיד במבנהו הבסיסי דומה בצורתו הכימית לכולסטרול ובשל כך הוא שוקע ברקמות השומנים, שם הוא נאגר (ויכול להיאגר למשך שנים רבות). כשמופיע מצב סטרס קיצוני (לחץ חזק), חומצות השומן משתחררות לדם, בגלל הורמונים כמו אדרנלין, גלוקגון וכ"ו. במצב זה ישנם תהליכים אוקסידטיביים (חמצונים) גבוהים מאוד מולקולות רבות מתחמצנות בדגש על שומנים וחלבונים, ואיתם גם חמצון הסטרואיד שנילקח בעבר. נוצר תהליך שדומה להפלת קוביית דומינו אחת שבעקבותיה נופלות שאר קוביות הדומינו, אך בגוף התהליך מתרחש במיליוני תאים. זהו הקשר העיקרי בין השימוש בסטרואידים לבין סרטן ומחלות שונות אחרות. הסרטן פורץ לרוב בכבד, בגלל שהמטבוליזם של הסטרואיד מקשה על הכבד. חשוב לציין, שהתהליך הסרטני (גידולי) פורץ לרוב לאחר הפסקת השימוש בסטרואידים!!! לכן צריך לסלק את הטוקסינים (רעלים) והקרצינוגנים (חומרים מסרטנים), בהקדם לאחר כל סייקל בכדי למנוע סיכונים מיותרים ודאגות מיותרות!!! " האם יש הגיון בדבריו? בתודה, רן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008זה לא נשמע הגיוני- אם כי סטראידים בודדים קשורים לסרטן ויש הרבה גורמים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כבדרן28/07/2008
שלום, רציתי בבקשה לדעת האם יש סיכוי לפתח סרטן כבד גם כשאנזימי הכבד בגדר הנורמה ותקינים? במידה והאנזימים תקינים זאת אומרת שהכבד בריא? או שיכול משהו להסתתר מבדיקות הדם? אני מטופל בסטרואידים לבעיות אנדוקריניות, אחרי כל טיפול של כמה חודשים אני מבצע בדיקות תפקודי כבד ואנזימי כליות, ולשמחתי הכל נראה תקין. אך האם עלי לחשוש שלאחר זמן מה גם כשהפסקתי את הטיפול יכול להיות שאפתח סרטן כבד? יש עלי להיות במעקב גם כשאני אינני בטיפול? לאחרונה היציאות שלי הפכו למטרידות אחרי כמעט כל פעם אני חש גירוד חזק בפי הטבעת... האם יש קשר מסויים? (אני כבר 3 חודשים מחוץ לטיפול.) תודה רבה על התייחסותך, לילה טוב, רן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כבד
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008אני חושב שאם אין מחלת כבד ברקע ואנזימי הכבד תקינים הסיכוי לסרטן הכבד נמוך ביותר ואין צורך לבדיקת סקר.
אנני חושב שיש קשר בין הכבד לתלונות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי?ליאורה27/07/2008
ד.נ. אני בן 70. אימי נפטרה מסרטן קיבה בגיל צעיר, לפני עשרות שנים. האם יש צורך, עקרונית, במעקב ספציפי אצלי בקשר לכך, למשל גסטרוסקופיה, או צילום וק"ת? האם במרחק של שנים רבות כנ"ל זה סיפור משפחתי? תודה. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור משפחתי
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008אין המלצות ברורות אבל אני ממליץ לבדוק נוכחות של החיידק הליקובקטר פילורי ואם חיובי מציע גסטרוסקופיה ונביון לטפל בחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור משפחתי - "ונביון"?
ליאורה28/07/2008ד.נ. תודה על תשובתך. אבל מה זה "ונביון"? האם נפלה טעות דפוס במילה זו? אנא הבהר. תודה. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008התכוונתי ל"כמו כן"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ודמםיהודית27/07/2008
שלום רב, אני בת 31 . בחודשים האחרונים עברתי סיטי בטן, קולונוסקופיה קצרה וגסטרוסקופיה בעקבות נטילת אספירין כתוצאה מאפלה. נמצאו טחורים ודלקת ושט שמטופלת. לפני כחודש וחצי התחילו התכווצויות בבטן תחתונה ודם אדום מרוח על הצואה בלבד. גסטרו שלח לבדיקות דם, רופא נשים ופרוקטולוג, ורק האחרון מצא פצע ונתן לי טיפול ב-c0rtifoam . עדיין כאבי התכווצויות בבטן תחתונה, תחושת מלאות אחרי אוכל וימים מספר של צואה רכה בשילוב עם עצירות לעיתים. הדימום הפסיק והיום נראה שוב בצואה קשה לאחר עצירות. אני חוששת שמלכתחילה הייתי צריכה לעבור קולונוסקופיה מלאה, וכעת בהפרש של שלושה חודשים מהקצרה, הגסטרו טוען שלא מומלץ לעשות. ייתכן וימליץ על וירטואלית. אודה לחוות דעתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008התלונות נשמעו ממקור תחתון של מערכת העיכול ואולי קולו קצרה מספיק. האם יש סיבה אחרת לקולו מלאה כגון סיפור משפחתי של סרטן מעי גס?
אישית אני מעדיף קולונוסקופיה רגילה לעומת וירטואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ודם בצואה
יהודית28/07/2008שלום, ראשית אודה לך על התייחסותך. שנית, כפי שציינתי עברתי קולונוסקופיה קצרה לפני כשלושה חודשים (לפני תלונות אלו). האם הגסטרו לא טעה כששלח אותי לקולונוסקופיה קצרה, שהיא בדיקה חלקית של המעי? האם יש סיבה לעבור עכשיו גם ארוכה? יש לי תור לגסטרו נוסף בעוד כשבוע וחצי, ואין לי מושג מה לעשות? האם יכול להיות שפצע ברקטום הוא הסיבה לדם על הצואה? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)