מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות דם חריגות לתפקודי כבדשולי06/02/2008
שלום,
אני בת 30. בריאה בדר"כ (טפו טפו). בשבוע שעבר חליתי. הייתי עם חום (לא ממש גבוה. בסביבות 38), הקאות, שלשולים ובחילות קשות. הגעתי עד להתייבשות קיצונית וקיבלתי אינפוזיה בבית חולים. אתמול שלח אותי רופא המשפחה שלי לבדיקות דם. 2 תוצאות חריגות שיצאו:
AST - 156
ALT - 526
האם סביר שהתוצאות הן תוצאה של הוירוס שהיה לי בשבוע שעבר? כל שאר התוצאות יצאו תקינות, כולל שומנים, כולסטרול, בילירובין , המוגלובין וכו'.
כיצד מטפלים בכך?
תודה,
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות דם
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2008סביר שזה משני למחלת החום. מציע מעקב ואם אין שיפור להפנות לרופא המטפל לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין06/02/2008
שלום רב,
שמתי לב שבשנים האחרונות נוצרת לי תופעה מאוד לא רצוייה..
בכל פעם שקר לי אני סובלת מגזים!!!
אני לא יודעת אם הקשר ביניהם מקרי או לא אבל בכל מקרה הגזים הם ללא קול וללא ריח.
פשוט נוצר מין מצב של קיבה עצבנית ומשהו כמו כל דקה מופיעים לי הגזים.
זה לפעמים חולף אחרי כמה שעות וזה נורא מציק לי..
מה הסיבות שגורמות להיווצרות גזים והאם ניתן לטפל בהם באמצעות תזונה בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2008אנני מכיר קשר בין גזים לקור.
יש קשר לאוכל ויש אנשים שלא סובלים מוצרי חלב. ניתן לבדוק זאות על ידי בדיקת נשיפה.
מציע לנסות כלכלה ללא חלב לשבוע ולהפנות לדיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מפי הטבעתאלי05/02/2008
בעלי בן 61 ומידי כמה חודשים מופיע אצלו דימום מפי הטבעת
הוא עשה בדיקת קולונוסקופיה והכל נראה תקין, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2008סביר שמדובר על דימום מטחורים ומציע שיבדק אצל פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית05/02/2008
שלום רב
אני בשבוע 26+4, במהלך בדיקות שביצעתי היום שהה לידי בחור שביצע בדיקת נשיפה (בליווי שתיית מיץ תפוזים), האם חלילה ביצוע הבדיקה שלו לידי עלול לחשוף אותי להדבקות במחלה ממנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2008לא- אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש קבוע בכדורים וחוקןשיר04/02/2008
אני בת 31, כל חיי נאבקתי במשקל עודף ובעצירות כרונית מגיל מאד צעיר.
נסיון לשימוש עצמי בחוקן ביתי בגיל צעיר הוביל להתפתחות פיסורה שעברה ללא טיפול עם השנים.
בנוסף, עברתי תקופה של הפרעות אכילה שלאחריה סבלתי מגסטריטיס.
כיום, לאחר דיאטה בת חצי שנה באופן מבוקר ולאחר ירידה של 20 קילו במשקל, אני נמצאת במצב שאיני יודעת כיצד לצאת ממנו:
- אני משתמשת בכדורי קסניקל באופן קבוע - כדור אחד ליום.
- לוקחת כל לילה לפני השינה 3 כדורי אורטילס (טבעיים, ככל הידוע לי) , אחרת איני יוצאת מהקיבה כלל.
- בנוסף, נעזרתי לאורך תקופת הדיאטה בחוקן, אחת לשבוע לפני השקילה הבועית וכיום אני מרגישה שהתמכרתי לשימוש בחוקן (איני יודעת אם פיזית או נפשית ומחשבתית), ואני משתמשת בו בין פעם ל-3 פעמים בשבוע כדי להרגיש "נקייה".
היום, בלכתי לשירותים הבחנתי שבמקום "יציאה" (אני לא אגיד רגילה, כי אין אצלי דבר כזה), יוצאת רירית מוזרה וצמיגית, כאילו המעיים שלי ממש נשפכים החוצה!!!
הדבר המוזר שאותה רירית גם לא נפרדה מהגוף לאחר היציאה אלא נאלצתי להורידה בעזרת נייר טואלט.
יש לציין שגם הפיסורה חזרה.
אבקש את עצתכם מאחר ופנייה לרופא או פרקטולוג אינה אפשרית עבורי, לאחר שכבר עברתי בדיקה אצל פרקטולוג בתור נערה צעירה והחוויה הזו עדיין חקוקה כטראומטית בזכרוני.
מה אפשר לעשות בעניין הפעיסורה?
מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את מחול השדים הזה? השירותים הפכו אצלי ממש למקדש וכל זמני ומחשבותיי מופנים אל ביקורי הבא בשירותים וההימור אם אלך או לא אלך, ייצא או לא ייצא...
מצד שני- איני יכולה להפסיק את העזרים מאחר ואני מפחדת לחזור אל העצירות הכרונית וגם עודני נמצאת בהליך דיאטה במסגרת יקרה שללא ביקור בשירותים, כמובן שלא ארד במשקל.
אנא עזרו לי.
אני מפחדת לקבל מחלה במעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש קבוע
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2008זה סיפור מאוד מורכב ויהיה קשה לטפל. בודאי לא במסגרת פורום.
אני מאוד ממליץ להפנות למרפאה של קרקעית האגן בבית חולים (כגון בתל-השומר) ואפשר שם לקבל אוזן קושבת ובדיקות מאוד מתוחכמות על מנת לאבחן ולטפל בבעיה.
יש גם מגוון רחב של טיפולים כולל ביופידבק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT/AST גבוהיים במיוחד!!!!!!!!!!!!!חיה03/02/2008
אמי בת 52,לפני כחצי שנה ערכים תקינים
כיום עומדים על AST-753
ALT-276
.אימונולוגיות קליניות- שלילי,כבד לא מוגדל,אין ממצא מוקדי.
יש לה מנקיומה קטנה בגודל 1.28 ס"מ בסגנט האחורי
כיס מרה דרכי מרה תקינים,לבלב,תחול וכליות ללא ממצא
כיס שתן תקין.אין נוזל חופשי בבטן.
ביוכימיה כבד ,אפטיטיס ABC-שלילי
GGT-40
T.BIL-7
ALP-40
K-3.9
UR.AC -156
LBH-650
אמי לא אלכוהוליסטית.
מה יכולה להיות הסיבה לערכים הגבוהים לAST ולALT?
*אציין כי אמי קיבלה לפני ניתוח הוצאת שחלות, אסטרואיד-אך לבסוף ברגע האחרון הניתוח בוטל עקב ערכים אלו
לתשובה אודה!!!!תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2008יתכן הרבה דברים כולל תגובה לתרופות, דלקת נגיפית כדוגמה.
לא ברור לי סיבת הניתוח-האם זה בגלל גידול?
יש מקום ליעוץ של רופא כבד ואם התשובה לא ברורה ואין מגמת שיפור לעתים מבצעים ביופסיה של הכבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איזוטופים בכבדרחל03/02/2008
עברתי תאונת אופניים הכידון נכנס לי בבטן . במהלכה היה לי קרע בכבד, והמטומה דרגה 2 . לאחר שלושה חודשים מהתאונה עברתי בדיקת איזוטופים בכבד , הוזרק לי חומר 4 מיליקירי של TC_PHYTATE
התשובה היתה : פיזור קולואיד לא הומוגני בכבד . אין לראות פגמי מילוי ברורים .
מה זה אומר ? האם עדיין יש קרע בכבד ? האם ההמטומה נספגה או לא ?
אני מורה לחינוך גופני . האם אני יכולה לשוב לעסוק בספורט לאחר שלושת החודשים הללו ?
אודה לכם באם אקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזוטופים
ד''ר סטיבן מלניק04/02/2008אני מציע להשוות לאולטרסאונד של הכבד.
הפיזור הלא הומוגני יכול להיות מהרבה סיבות ולא בגלל קרע.
לא סביר שיש עדיין קרע- זו מחלה קשה שצריך לטפל מיד.
לדעתי אם הUS תקין אז אפשר להחזור לפעילות אבל מציע לבדוק קודם עם הכירוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מבולימיהלירון02/02/2008
אני מחלימה מבולימיה של 17 שנה שבה הקאתי אחת לשבוע בערך, אילו נזקים עשיתי למערכת העיכול? האם הם בלתי הפיכים? איפה אני יכולה לבדוק מה הנזק? זה משהוא שיכול להסתדר לבד אם אני לא מקיאה יותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מבולמיה
ד"ר יעקב מאור02/02/2008האם אינך מקיאה ואת חשה בטוב ככל הניראה גם אם היו נזקים הם נירפאו. בכל מקרה רצוי כי תקבלי יעוץ אישי מגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיה וכדורי לנטוןרונית31/01/2008
שלום לרופא.
בעלי אמור לעבור בעוד כמה ימים בדיקת גסטרוסקופיה עקב דימום שהיה לו ממערכת העיכול העליונה.
לאחר שהדימום פסק, הרופא אמר לבעלי לקחת כל יום שני כדורי לוסק ושני כדורי ברזל למשך חודשיים.
היום כשהרופא הסביר לנו על הבדיקה הוא אמר שצריך להפסיק לקחת את כדורי הברזל לפני הבדיקה ולא ציין דבר לגבי הלוסק. האם אם יש צורך להפסיק גם את כדורי לוסק לפני הבדיקה? ואם כן כמה ימים לפני הבדיקה להפסיק את נטילת הכדור?
תודה רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה וכדורי לנטון
ד''ר יעקב מאור31/01/2008כמובן ששאלה זו יש להפנות לגסטרואנטרולוג שיבצע את הבדיקה. ניראה לי שקיים סיכון מסויים להישנות דימום בהפסקת ההטיפול בלנטון סמוך לאירוע של דמם. אגב, האם אושפזתבעיקבות הדימום? האם בוצעה גסטרוסקופיה בזמן האישפוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית02/02/2008בהמשך לשאלותיך, הארוע של הדימום היה בשבוע שעבר ובעלי סרב להתאשפז, לכן לא בוצעה עדיין גסטרוסקופיה. רופא המשפחה שכנע את בעלי לעבור את הבדיקה והפנה אותו לביצוע גסטרוסקופיה בבי"ח. אך אינני יודעת את מי הרופא שיבדוק אותו לכו אינני יכולה לשאול אותו לגבי הפסקת הלנטון לפני הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר יעקב מאור02/02/2008כפי שציינתי בטוח יותר לא להפסיק לנטון. אולם, יש צורך להתקשר לבית-החולים בו תבוצע הבדיקה ולבקש לדבר עם אחד הרופאים (לרוב בכל יום אחד הרופאים נותן יעוצים ועונה על שאלות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרוני31/01/2008
שלום דר, רציתי לדעת האם בדיקות הדם להלן מצביעות על בעיה מסויימת:FERRITIN-23, IRON-60'COMPLEMENTC3-70' בעבר גם comlement c3 היה מוגבר, smooth muscle ab +1,mono-2.3%, mcv-78, mch-25,mchc-30,colesterol hdl-48 תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר יעקב מאור31/01/2008המשמעות של בדיקות דם ניגזרת מהתמונה הכוללת של הניבדק כולל הסימפטומים, ממצאי הבדיקה הגופנית, ערכי מעבדה בסיסיים בגון ספירת דם, אנזימי כבד ועוד. לכן, אין אפשרות לתת פירוש לערכים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT 134יעקב30/01/2008
דחוף!!!
יצא לי ALT 134 ושאר הבדיקות תקינות. עליי לציין שבחצי שנה האחרונה עלה מ-56.
אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT 134
ד''ר יעקב מאור30/01/2008יש לך עליה לא קשה באנזימי הכבד הנימשכת לפחות כחצי שנה. קיימת תנודתיות קלה בערכים של אנזימי הכבד. התנודות מושפעות מגורמים שונים כגון: זיהומים בוירוסים, שימוש בתרופות, שימוי במשקל ועוד. כל אשר עליך לעשות הוא להגיע ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד לבירור הסיבה לעליה באנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום רב!אלינה30/01/2008
לרופאים שלום רב!
בפי מס' שאלות:
אם במשפחה נמצא אדם בעל נגיף HCV, אילו אמצעי זהירות כדאי לנקוט?!
אילו בדיקות כשאי שיעברו בני המשפחה -האם זוהי בדיקת דם רגילה(ספירת דם) או האם יש לעבור בדיקת דם אחרת?!
בתודה מראש,
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים שלום רב!
ד''ר יעקב מאור30/01/2008במשפחה של חולה הפטיטיס C אמצעי ההגנה היחידים הנידרשים הם: מניעת שימוש משותףבסכיני ומכונות גילוח, מברשות שיניים או אמצעים אחרים שעלולים לגרום דמם.
כשאדם כזה נפצע יש לטפל בפצע עם כפפות ולהמנע ממגע עם הדם וחומרי החבישה המוכתמים בדם.
אין צורך להמנע משימוש משותף במזון או בשירותים. אין צורך להמנע מנשיקות וחיבוקים עם בני הבית. בן/בת הזוג יכולים לקיים יחסי מין ללא צורך בקונדום.
אין צורך בבדיקות דם של בני המשפחה. בני/בנות הזוג יכולים לבדוק מידי מספר שנים נוגדנים להפטיטיס C, אם כי אין המלצה גורפת לכך בגלל הסיכון הנמוך ביותר להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן העליונהתמי29/01/2008
שלום
אני סובלת מזה כשבוע מכאבי בטן עליונה. הכאבים מקרינים לגב. לעיתים כאב שבא לאחר ארוחה קטנה.
סובלת מגסטריטיס. בעבר בדיקת גסטרוסקופיה ללא חידק הליקובקטר.
ניתן לי אומפרדקס. לוקחת אפילו 2 כדורים ביום אך ללא שיפור בכאבים.
בדיקות דם שנשעשו בחדר מיון הצביעו על : ירידה ברמת ההמוגלובין.מ- 13 ל- 11 . כדוריות דם לבנות - ירידה ל- 3030 , AST - 99 . באולטראסאונד נמצא טחול מוגדל. כבד , לבלב, כיס מרה, כליות - תקין.
בבקשה לגסטרטסקופיה נוספת- תור רק בעוד חודש.
על מה מצביעים הממצאים הנ"ל? האם יתכן וכאב הבטן נובע ממשהו אחר?
מבקשת תשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבטן העליונה
ד''ר יעקב מאור30/01/2008על-פי התיאור החלקי קיימות אפשרויות אבחנתיות רבות. למשל: זיהום בנגיף EBV או CMV (הגורמים ל"מחלת הנשיקה"). בכדי להגיע לאבחנה נכונה וטיפול מתאים יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד/גסטרואנטרולוג מומחה שיפנה לבדיקות הדם וההדמיה הנחוצות (כגון: CT). איני בטוח שיש דחיפות בגסטרוסקופיה כעת, אולם אם יהיה צורך יש תמיד אפשרות לבצע בדיקה בדחיפות בבית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיה - שאלה נוספתרעות29/01/2008
ד"ר מאור הנכבד,
תודה על תשובתך הרשמ"ט. ציינת שיש לשקול בכובד ראש כריתת מעי גס לאור דיספלזיה בביופסיה. אתמול שקראתי התוצאות הופיעה גם המלה DALM וככל שקראתי מאמרים באנגלית באינטרנט הבנתי שאין מנוס מכריתת המעי במצב זה. אכן כך?
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה - שאלה נוספת
ד''ר יעקב מאור30/01/2008כפי שהבנת המצב הינו מורכב ודורש התיעצות בין מומחים מתחומים רבים. DALM-Dysplasia Associated Lession or Mass, כלומר פוליפ עם שינויים של דיספלזיה בתאים בפוליפ עצמו וברירית במעי שמסביב לפוליפ, דורשת על-פי-רוב כריתת המעי הגס אולם יש לשקול כל מקרה לגופו שכן בחלק הממקרים ניתן להסתפק בכריתה של הפוליפ בקולונוסקופיה ומעקב הדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתולוגיה כבדרוני29/01/2008
שלום רב, לאחר כריתת אונת שמאל להלן ממצאי הבדיקה הפתולוגית: נגע סב קפסולרי,הבנוי מאוניות כבד בגדלים שונים המובדלים ע"י מחיצות פיברוטיות המכילות כלי דם מורחבים ושגשוג עצום של צינוריות מרה.פה ושם נראה פלאומורפיזם נראים תסנינים פריפורטאליים כבדים ביותר בתוך הנגע. אבקש לדעת מה פשר הממצאים? לאיזה סוג גידול מתאים? למי ניתן לפנות ע"מ לדעת מה הגורמים לכך. אשמח לקבל תשובה מפורטת עד כמה שניתן בפורום. תודה רבה! (לציין ggt מעל 80 לפני הכריתה וגם כחודש לאחר מכן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתולוגיה כבד
ד''ר יעקב מאור29/01/2008יתכן שהנגע המתואר הינו Focal Nodular Hyperplasia-FNH. זהו נגע שפיר שאינו גידולי אלא מהווה שישוג של תאי הכבד משנית לאספקת דם עודפת.
!!!! בכל מקרה פתולוג - רצוי פתולוג שהתמחה בפתולוגיה של מחלות כבד/דרכי העיכול אמור לתת אבחנה של הממצאים המתוארים !!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתולוג-המשך
רוני30/01/2008דר מאור, ראשית תודה רבה על התשובה , כמו כן רציתי לדעת איזה מעקב צריך לאחר כריתת אונת כבד וכן כיצד להגיע לפתולוג והאם אתה מכיר מישהו, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
רוני30/01/2008דר שלום, אכן בפתולוגיה נכתב feetures consistent with pedunculated fnh s.d וכן hepatic adenoma possibly final answer after embedding . רציתי לדעת האם מדובר גם באדנומה? האם צריך לבצע חוות דעת שניה, והאם יש סיבה לכך? אודה על כל מידע שתוכל למסור,תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד''ר יעקב מאור30/01/2008כפי שניסיתי להבהיר בפניות הקודמות אבחנה פתולוגית ניתנת על-סמך בדיקה של הנגע עצמו על-ידי פתולוג (רצוי מומחה בפתולוגיה של הכבד/דרכי העיכול). לא ניתן בשום מקרה לתת אבחנה על-סמך תיאור או אפילו תמונה מיקרוסקופית יחידה. אדנומה תתכן (אם כי לפי התיאור מתאים יותר ל- FNH).
לגבי המעקב הנידרש: אדנומה ו- FNH הינם נגעים שפירים ואם ניכרתו בשלמותם אין צורך במעקב.
בכל מקרה אחר או באם מדובר בגידול ממאיר יש צורך במעקב כפי שיקבע על-ידי הכירורג, המומחה למחלות כבד/גסטרואנטרולוג מומחה או אונקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רוני31/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתולוג-המשך
ד''ר יעקב מאור30/01/2008באופן עקרוני פתולוג בודק כל נגע שניכרת בניתוח או בביופסיה ונותן תשובה הכוללת אבחנה של סוג הנגע המדויק (אם ניתן) בכתב. כמובן שניתן לבקש חוות דעת נוספת על-ידי פתולוג המומחה לפתולוגיה כבדית/דרכי העיכול שנימצא כמעט בכל בית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)