מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- B12עוז23/03/2008
אני סובל זמן רב מתשישות, בבדיקות דם שעשיתי נמצאה רמה נמוכה של B12 אך עדיין בטווח המקובל, אינני צמחוני , שאלתי היא האם אני יכול לצרוך טבליות של B12 אחת ליום? האם לא יכול לגרום למצב של עודף B12 ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
ד''ר יעקב מאור23/03/2008נטילת B12 דרך הפה (במציצה מתחת ללשון - כדי לאפשר ספיגה ישירה לזרם הדם ללא צורך בספיגה במעי) אינה גורמת ל"עודף" B12. רמות גבוהות של B12 אינן "מסוכנות" כשלעצמן. עליך להמשיך ולברר את הסיבה לתשישות (שאינה מוסברת על-ידי רמות גבוליות של B12).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהענת23/03/2008
ביצעתי היום בדיקת US כליות ודרכי שתן.
במהלך הבדיקה הדגישה הבודקת כי כיס המרה מכווץ.
מה זה אומר??
הבדיקה בוצעה לאחר 6 שעות צום. הרופא הדורש הוא רופא נשים, האם עליי לפנות עם התוצאה לרופא משפחה או שזה תקין?
יש לציין כי אני סובלת מבקע בסרעפת ומטופלת בלוסק יומי, ובמהלך הלילה לפני הבדיקה תקפו אותי כאבים חזקים באזור הקיבה שנרגעו רק עם לקיחת כדור לוסק נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר יעקב מאור23/03/2008לצורך הדמיית כיס-המרה יש צורך בצום ממושך שיאפשר מילוי הכיס במרה (כיס-המרה מהווה מאגר מרה בין הארוחות) ובכך לראות היטב את דופן כיס-המרה והאם יש ממצאיםבתוכו כגון אבנים. כיס-מרה מכווץ מציין על-פי-רוב צורך בצום ממושך יותר לשם מילוי הכיס ולעיתים מצביע על בעיה בדופן כיס-המרה כמו בדלקת כרונית. עליך לפנות לרופא המשפחה שישקול על-פי הסימפטומים צורך בבדיקה חוזרת בצום ממושך.
להערכתי יש צורך לחזור על הבדיקה כוון שיתתכן והכאב המתואר מקורו בכיס-המרה ולא מבקע סרעפתי שעל-פי-רוב אינו גורם מחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשים תגובה ממומחה לסרקואידוזיסמור23/03/2008
האם סרקואידוזיס יכול להימשך 17 שנה? ולדרדר את הגוף עד כדי חוסר תפקוד מוחלט (בגלל אי אבחון ואי טיפול). החל לפני 17 שנה לתקוף את המעי הדק (שלשול במשך שנה וחצי, הדבקויות בצקום) ומשם להמשיך לדרדר את הגוף בבעיות במערכת העיכול (דמויות קרון - אך לא) חולשה קשה ביותר, כביכול פגיעה עצבית (חשד לטרשת נפוצה שהופרך), נימול בצד ימין של הגוף, טשטוש ראיה (שבא והולך) ורק לאחרונה קשיי נשימה. עד היום האבחנה היתה "תסמונת המעי הרגיז" למרות הידבקויות בצקום ולגבי העייפות - פברומיאלגיה - למרות שכלל לא דומה בדפוס העייפות ואין נקודות רגישות בשרירים. קרוב משפחה מדרגה ראשונה אובחן כחולה בסרקואידוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשים תגובה ממומחה לסרקואידוזיס
ד''ר יעקב מאור23/03/2008המצב המתואר מורכב ודורש מעורבות ויעוץ של מומחים מתחומי הראומטולוגיה/אימונולוגיה (סרקואידוזיס קשור לפעילות המערכת החיסונית), מחלות ריאה (סרקואידוזיס מערבת על-פי-רוב את הריאות) וגסטרואנטרולוגיה. לציין: מעורבות המעי נדירה מאוד בסרקואידוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות שונות בקיבה ובגוףאלון21/03/2008
שלום רב,
אני בן 33. סובל כ- 10 חודשים מתחושות לא טובות בקיבה. ברגע שאני אוכל משהו מסוים (ולו
הקטן ביותר) אני מרגיש שהבטן שלי מתנפחת באופן חסר פרופורציה וחייב לרוץ לשירותים.
בנוסף, יש לי כ- 7-8 יציאות ליום וגזים ללא הפסקה. לפני כחודשיים מצאו אצלי הליקובקטר
(בדרגה 20), טופלתי בטיפול המשולש והחיידק עבר, אך התופעות לא עברו בכלל. בנוסף, התחלתי
לסבול לפני כשלושה שבועות מעקצוצים מטרידים וגירודים בכל הגוף (ללא פריחה). כל בדיקות
הדם שעשו לי יצאו תקינות. האם יש קשר בין הגירודים הללו לבעיות שאני מרגיש בקיבה? מה
יכולה להיות הבעיה? אני חייב לציין שאני סובל מאוד, בעיקר בשבועות האחרונים, עקב
הגירודים הללו. אני לא יודע מה לעשות. אודה מאוד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות בקיבה
ד''ר סטיבן מלניק22/03/2008קודם כל אנני חושב שיש קשר בין הגירוד לבין הכאבי בטן ואנני חןשב שיש קשר לחיידק. הרבה אנשים יש החיידק ללא תלונות.
זה נשמע יותר כסוג שח מעי עצבני אך מציע להפנות לרופא גסטרו לאיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לקראת קולונוסקופיהיסמין21/03/2008
שלום,
שאלה פשוטה אבל דחופה כי אנחנו אוטוטו יוצאים לארוחת ערב משפחתית....
יש לי תור לקולונוסקופיה ביום שני הקרוב, כך שאני בדיאטת ה-4 ימים לפני
נשאלת השאלה האם מותר לי לאכול הערב בטטה (רוצים להכין לי פסטה ברוטב שמנת ובטטה עם רצועות עוף) ??
ומה עם תפוח אדמה (פירה) ?
תודה מראש ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק21/03/2008כן לדעתי מותר לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסופ"ש נעים :-)
יסמין21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני ומוגדלדניאל20/03/2008
שלום ד"ר
עקב עליית אנזים ALT בבדיקות חוזרות (זה האנזים היחיד שחרג מהנורמה) שהגיע לרמה כפולה מהגבול העליון, נשלחתי על ידי גסטרואנטרולוג לבדיקות דם של נוגדנים שיצאו תקינים, וכן לאולטראסאונד בטן לבירור.
המימצאים של הבדיקה :
כבד במרקם הומוגוני שומני, מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ.
כיס מרה ללא אבנים, דרכי מרה בקוטר תקין.
לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים, תקין בגודל ובצפיפות.
שתי הכליות הודמגו בגודל תקין
מערכת מאספת תקינה וללא גודש
איזור האדרנלי הימני מוסתר עקב ריבוי גזים
איזור האדרנלי השמאלי תקין.
רציתי לשאול מה המשמעות של כבד שומני ומוגדל ? ממה זה נהיה ? (ממש לאחרונה עלה לי הכולסטורול) והאם יש טיפול לזה ?
וכן מה הכוונה בכך שלא היה ניתן לזהות היטב חלק מהאיברים עקב ריבוי גזים ?
אני בן 34 , בריא בד"כ.
תודה ופורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2008כבד שומני קורה באנשים עם עודף משקל, שומנים גבוהים , סוכרת ויתר לחץ דם. עיקר הטיפול הוא ירידה במשקל ופיעילות גופנית.
לגבי האברים מוסתרים בגזים , זן בעיה טכנית עם אולטראסונד ואין לזה חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרופיהעידו20/03/2008
שלום ר"ב
ברצוני לדעת מהם התוצאות של הבדיקה מה זה אומר .
ערכתי היום בדיקת גסטרוסקופיה
הכנה תרופתית : פטידין :50 מ"ג דורמיקום : 5 מ"ג
הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר
נבדקו: וושט,קיבה,תריסריון,בוצע תרגיל היפוך.
ממצאי הבדיקה : וושט תקין,GEJ בגובה 41 ס"מ מהשיינים.
קייבה- בקע סרעפתי 1 ס"מ,רירית היפרמית באנטרום וגוף הקיבה.
קיבה - רירית היפרמית בכל הקיבה.
תריסריון- רירית היפרמית בבצל,חלק היורד - תקין.
אבחנות : ABDOMINAL PAIN
אבחנות הבדיקה : HIATUS HERIA
GASTRIRIS
DUODENITIS
מדידות לא
הערות לחזור אל רופא המפנה לברר CU TEST טיפול בהתאם ייעוץ חוזר לפי צורך קליני.
תבחין אוריאזה : נבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2008זה אומר שיש דלקת קלה בקיבה משני אולי לנוכחות של חיידק. הבדיקה clo test בודקת נוכחות החיידק helicobacter pylori שקשור לאולכוס בין היתר.
בקע שערפתי יכול לגרום לצרבת.
שאר הדברים טכניים לגבי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עידו20/03/2008שלום רב
תודה על התגובה המהירה,רוצה לדעת האם לבקע הזה הטיפול שניתן הוא באמצעות אנטיבוטיקה?
והאם הוא עלול להיות המקור של הליחות הרבות שיש לי ומעיין כבדות בנשימה
בתודה ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וגזיםנתנאלה20/03/2008
אני בת 24 ומזה מס' שנים אני סובלת מקולות מעיים. בתחילה לא היה ברור לי מה מקורם אך מזה 3 שנים אני סובלת מקושי בהתרוקנות. לא הייתי מגדיזרה את הבעיה שלי כעצירות ממש כיוון שמעולם לא הגעתי למצב שאינני מתרוקנת לפחות פעם ביום. הבעיה היא שכאשר אני כן פונה לשירותים, יש קושי בהוצאת צואה, אני תמיד מרגישה שיש צורך בעוד ולא מצליח. אני יכולה לשבת שעות בשירותים עם תחושה שיש צורך אך לא הולך.
בתחילה טופלתי על דעת עצמי, ובהמלצת הרוקחת, בכדורים שעשויים מתרכיז פירות יבשים. הכדורים מאוד עזרו. כשהפסיקה בעיית הקושי בהתרוקנות מלאה הפסיקו גם הגזים. לאחר כשנה של שימוש כרוני בכדורים התחלתי להרגיש שהם לא מספיקים לי. כמו שהמעי התרגל אליהם. פניתי אל רופא גסטרו שטען שאין כל בעיה לעלות לכדור אחד 3 פעמים ביום וכך עשיתי עם הצלחה. אך לאחר חצי שנה שוב הכדורים הפסיקו לעבוד.
הגעתי לרופא גסטרו אחר והסברתי לו שהבעיה מאוד מפריעה לי מהרבה בחינות. ראשית מפריעה מבחינה חברתית כיוון שאני עובדת במשרד והבטן משמיעה קולות נוראיים שנשמעים כמו טרקטור. פשוט בלתי אפשרי שלא לשמוע אותם. אין לי שליטה על קולות המעיים האלה. התחלתי ליטול בהמלצתו כדור בשם נירבקסל שעוזר באופן חלקי. כמות הרעשים פחתה אך עוד קיימת.
רופא הגסטרו המליץ על 2 בדיקות. אחת מהן כללה החדרת בלון על מנת לבדוק את שריר פי הטבעת. השניה היתה החדרת מצלמה דרך פי הטבעת. הבדיקה הראשונה נמצאה תקינה לחלוטין ובשניה נאמר שהמעי שלי הרוס מבפנים בגלל כדורי הפירות היבשים. הוא קרא לזה MELANOSIS COLI.
אמר שאני מוכרחה להפסיק עם הכדורים האלה והמליץ על KONSYL שמבוסס על פסיליום. התחלתי להשתמש בקונסיל כפית ליום. לאט לאט נאלצתי לעלות במינון היות וקשיים בהתרוקנות החמירו ואיתם הגזים. בשעות הערב אני מגיעה למצב של לחצים נוראיים בבטן שגורמים לקולות מעיים קשים. הם מפריעים לי בכל תחומי החיים: חברתי, מיני. המצב הזה מונע ממני ללמוד באוניברסיטה כיוון שאני פוחדת לשבת בכיתה ושהבטן תתחיל להשמיע קולות. יש להבהיר שלא מדובר בקול מעיים חד פעמי פעם ביום. מדובר בקולות מעיים שיכולים להמשיך גם שעות. בשעות העבודה אינני יכולה להתפנות לשירותים מתי שמתחשק לי. אם אני מתאפקת אפילו טיפה, הבטן מתחילה לעשות רעשים. כמו כן היות ואינני מתרוקנת כמו שצריך, אני תמיד מרגישה כבדה ותמיד מרגישה דחיפות ללכת לשירותים. אלו תנאים נוראיים לחיות בהם.
עליתי במינון הקונסיל היות ורופא הגסטרו אמר שאין בעיה עם קונסיל כל עוד שותים הרבה מים במשך היום. אני שותה כ-2.5 ליטר מים ביום אבל הקונסיל גורם לי לצרבת נוראית.
אני נואשת. אני מדוכאת. אני יודעת שהבעיה שלי גדולה מדי בכדי לדבר עליה בפורום אבל אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. אני רצה בין רופאים ואף אחד מהם לא מוצא לי פתרון.
מדוע בגיל 24 אני סובלת כל כך מבעיות בטן? למה אומרים לי שיש לי תסמונת המעי הרגיז? בבקשה נסו לכוון אותי... אני באמת באמת מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
נתנאלה20/03/2008אני לא סובלת משלשולים. אני לא סובלת מבחילות או הקאות. בדיקות דם שביצעתי היו תקינות. שללתי צליאק. US בטן תקין. ביצעתי בדיקת סבילות ללקטוז ונמצאה אי סבילות. הפסקי כ-ל מוצרי חלב. פניתי לדיאטנית קלינית והחלפתי את כל התזונה. שום דבר לא עוזר. אני לוקחת באופן קבוע פרוביוטיק פעמיים ביום. שותה המון. לא אוכלת מזונות שגורמים לגזים כמו כרוב, כרובית וקטניות. אני מאוד נזהרת עם האוכל.
אני נואשת באמת. לא יודעת אל מי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2008הסיפור שלך ארוך וקשה. לדעתי את צריכה איבחון מדויק של "קרקעית האגן". יש צורך של מספר בדיקות על מנת לאפיין את התנועה של המעי והסוגרים ולנסות לבנות תוכנית בהאתם לתוצאות.
אני מציע להפנות למרפאה כזו- כגון בתל-השומר בניהולו של ד"ר בארגבל.
ניתן לעזור אך דרוש הרבה סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצע כל מה שדרוש
נתנאלה21/03/2008העיקר להתפטר מהבעיה הזו. תודה רבה על תגובתך.
מה אנחנו מחפשים בבדיקות כאלה? האם זה נפוץ בגילי? מה בדיוק אפשר למצוא עם הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידק בכבדמגי19/03/2008
בוקר טוב
אני בן 41
עשיתי בדיקות דם ובבדיקות
התגלה חידק בכבד
שאלתי האם זה מסוכן?
האם זה יכול להתפתח כסרטני?
איזה טיפול יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בכבד
ד''ר סטיבן מלניק20/03/2008ני מניח שמדובר על נגיף ולא חיידק. על מנת לענות צריך לדעת איזה נגיך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כימיה בדם - ערכי ALT גבוהיםעודד18/03/2008
להלן פירוט תוצאות בדיקות דם (כימיה בדם) שנערכו לי:
| mg/dl | (- 89*
Mg-Magnesium (B) | mg/dl | (2.1
Cholesterol | mg/dL | * - 162
Triglycerides | mg/dl | (- 239
HDL-Cholesterol | mg/dl | *39.7
LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | *74.9
ALT (GPT) | U/l | ( 61
AST (GOT) | U/l | ( 32
Fe - Iron | micg/dl | (127
Transferrin | mg/dl | (284.9
Ferritin | ng/ml | - 154
Vitamin B12 | pg/ml | (454
בעבר ערכי ה - ALT היו תקינים (16,17 בבדיקות קודמות).
אבקש לדעת:
א. מה ניתן לעשות על מנת לטפל בבעיה?
ב. האם דלקת בכבד באם רלוונטית הינה מדבקת (אישתי בהריון) ואם כן, אלו צעדי זהירות יש לנקוט?
אודה לתשובתכם המהירה,
אשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סטיבן מלניק19/03/2008אין מספיק ניתונים לאפשר אבחנה. יתכן הרבה דברים. יש להשלים בדיקות כולל לHCV וגם ל HBV דרך הרופא המטפל לפני שאפשר לדון על הדבקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטן כ-5 שניםפרי17/03/2008
לפני כ-5 שנים התחלתי לסבול מהבטן עשו לי כמה בדיקות ביניהם גסטרוסקופייה לפני כשנתיים ולא התגלה דבר חוץ מקיבה עצבנית.עשיתי בדיקת fmf והבדיקה גילתה שאני נשאית בכ-80 אחוז לאחר שטופלתי בקולקיצין כחצי שנה וההתקפים המשיכו להופיע...כאבי בטן בחילות לא יכולה לאכול'ירידה במשקל...הגיעו למסקנה שהנני נשאית והפסיקו לי את הטיפול בקוליקצין.
חשוב לציין שכל השנים האחרונות אני מטופלת בזנטב.
לפני כחודש החריפו הכאבים והשלשולים שוב החלטתי ללכת שוב למומחה והחליט על בדיקה נוספת של גסטרוסקופיה
ממצאי הבדיקה הם:בקע סרעפתי,רירית הושט תקינה,רירית הקיבה מגורה דלקתית בצל התריסריון מעוות בקיר קידמי כיב ענק מכוסה במוגלה,רירת בצקתית.
אני מטופלת כיום בטיפול המשולש ...שאלתי אליכם מה עליי לעשות בהמשך?ואם המומחה לא היה צריך לקחת ביופסיה בכדי לשלול את סרטן הקיבה....אודה לכם אם תענו בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
ד''ר סטיבן מלניק18/03/2008השכיחות של סרטן בתריסיריון נמוכה ביותר ולכן לא מקובל לבצע ביופסיה.
יש חשיבות במקרה שלך להתפתר מחיידק הליקובקטר ואז הכיב יכול להחלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטו פילוריעידן17/03/2008
שלום רב,
לפני כמעט שנה התחלתי להרגיש כאבים דוקרים בבטן העליונה ומתחת לחזה בצד שמאל. לאחר בדיקה שנשלחתי ע"י הרופאה אובחן חיידק ההליקובטור.
הרופאה נתנה לי את הטיפול המשולש אבל חודשיים לאחר מכן הרגשתי את אותם הכאבים ולאחר גסטרו נמצא כי יש את החיידק שוב. קיבלתי שוב טיפול משולש (קצת שונה) אבל גם אחריו ממשיכים הכאבים והמצאות החיידק.
מה אפשר לעשות? האם זה מסוכן? האם ניתן להפתר מהחידק בדרך כלשהיא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק18/03/2008ניתן לנסות שוב אך השאלה היא אם הכאבים קשורים לחיידק.
מציע שתפנה לרופא גסטרו לבדיקה.
לפי האופי של הכאב יתכן שלא קשור חנוכחות החיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהליקובקטרליאת16/03/2008
אני בת 32. בחודשים האחרונים חשתי כאבים שהופיעו לסירוגין בבטן עליונה בצד ימין ללא צרבות. הופניתי לאולטראסאונד ולא נמצא דבר. הרופאה הפנתה אותי גם לבדיקת דם של הליקובקטר ונמצא לי החיידק התוצאה היתה 48 כאשר הנורמה היא 1-8.
דווקא הכאבים נעלמו לאחרונה אולם רופאת המשפחה רשמה לי טיפול של 3 סוגי אנטיביוטיקה: מוקסיויט, קארין ולנטון- 8 כדורים ביום למשך שבוע ואחכ" להמשיך חודשיים רק עם הלנטון. האם הטיפול האגרסיבי מוצדק עקב תוצאת בדיקת הדם בלבד??
אשמח לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק17/03/2008יש מספר סיבות לטיפול נגד החיידק. מקובל אבל אם מגלים מטפלים.
מאחר שאין תלונות כעת מציע להתייעץ עם רופא גסטרו לפני הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור עצובאורן15/03/2008
אחי חולה ב zeffix בגלל שהוא נולד אז היו צריחים להביא לאמא שלי מנות דם והדם לא היה טוב בגגל זה הוא עם המחלה וזה עולה 130 $ אבא שלי נסע לסין אולי יש שם ב- 100 דולר
מי שיכול למכור לנו את זה בקצת שירשום בפורום ואת המספר טלפון אשמח אם תעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור עצוב
ד''ר סטיבן מלניק17/03/2008אנני מבין הבעיה - זה נמצא בסל. וניתן לקבל דרך קופ"ח. גם יש להזהר מרכישת תרופות בסין- לעתים הם לא אמיתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בבוקרנעמה14/03/2008
היי,
אני בת עשרים, ובחודשים האחרונים הורדתי במשקל, אני מטר 65 שוקלת 48.
הפסקתי לאכול מטוגן שוקולדים וכאלה בכמויות שאכלתי פעם אבל בסופי שבוע אני מרשה לעצמי אבל לא מתפרעת. כל בוקר מוקדם בבוקר יש לי יציאה. קבוע כל שעה לא משנה מתי אני הולכת לישון. אני שותה המון מים ואוכלל פייבר וואן בבוקר כל בוקר.
הבוקר קמתי עם שלשולים אחרי שבלילה אכלתי דברים שבדר"כ אני לא אוכלת כמו סופלה, בוטנים בירה וויסקי.
עכשיו השאלה שלי היא מה קורה לגוף בעת שלשול? האם כל האוכל לא מתעכל," יוצא החוצה" האם השומנים של המאכלים הללו נשארים בגוף? האם הגוף שלי דוחה את הדברים הללו כי הוא התרגל לצורת החיים החדשה.?
תודה רבה למשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול בבוקר
ד"ר יעקב מאור14/03/2008שלשול של יום אחד נגרם על-פי-רוב מהרעלת מזון, זיהום דרכי העיכול או צריכה של סוכרים שלא ניתנים לעיכול בכמות גדולה (למשל בממתיקים מלאכותיים). ברוב המקרים לא ניגרמת תת-ספיגה משמעותית משלשול לזמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז האוכל נשאר בגוף או "יצא" החוצה
נעמה14/03/2008האוכל התעכל או לא? לא הבנתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז האוכל יצא
ד"ר יעקב מאור15/03/2008כפי שהסברתי המזון ניספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)