מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינדרום ע"ש ז'ילבראמא מוטרדת08/04/2008
שלום רב,
בבדיקת דם נמצאו אצל בני ערכים גבוהים של בילירובין בדם. רופא המשפחה ציין שזו תמונה קלינית אופיינית לסינדרום ע"ש ז'ילבר, מצב חריג אך שפיר שאינו דורש טיפול.
עם זאת, קראתי שרצוי לבצע בדיקת דם להפטוגלובין וכן אולטראסאונד כבד וטחול בכדי לשלול אפשרויות אחרות.
שאלותי: האם בדיקות אלה אכן חשובות לביצוע? מה צריך לשלול?
וגם- במידה והמצב מתפתח לצהבת, האם היא עוברת ללא צורך בטיפול?
בתודה,
אמא מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינדרום ע"ש ז'ילבר
ד''ר יעקב מאור09/04/2008תסמונת ג'ילברט שכיחה מאוד וקיימת אצל 7 עד 10% מהאוכלוסיה. ביטויה בצהבת קלה. לא קיים במצב זה שום סיכון לכבד ותיפקודו. הצהבת בולטת יותר בזמן צום, חום וצריכת תרופות מסוימות. רצוי לשלול תמס דם (פירוק מוקדם מהרגיל של כדוריות אדומות) שיכולה להסתמן בצורה דומה לכן בקשו בדיקת הפטוגלובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צד ימין בשכיבה על צד שמאל.בבטן.007/04/2008
מה זה יכול להיות??כבר שנים,לפני ארבע שנים-קולונוסקופיה-תקינה.אולטרסאונד וגינלי-תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מצד ימין
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2008זה יכול להיות הרבה דברים ממקור כיס המרה עד למעי גס. לא ניתן לאבחן כך בפורום ומציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מה כן מותר לאכול?רומי06/04/2008
מזה 3 ימים שאני שוכבת במיטה בגלל וירוס שגורם לכאבי בטן עזים, חום גבוה(ביממה האחרונה כבר אין) ושלשולים. בכל פעם שאני מנסה להכניס חתיכת צנים לפה מיד מתחילים לי כאבי בטן. מה מותר לאכול ומה אסור במצבי? כבר יומיים שאני לא אוכלת ומשלשלת...אפחלו תה אני שותה כי איני יודעת אםרצוי לאכול סוכר/דבש .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מה כן מותר לאכול?
ד''ר יעקב מאור06/04/2008בעיקרון מותר לאכול הכל. יש הממליצים לא לצרוך חלב וירקות בעת שלשול חריף. חשוב מאוד להקפיד על שתיה מרובה למניעת התיבשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Cשלום03/04/2008
האם צהבת C יכולה לעבור כאשר אדם נגע בדם של אחר שנפצע (נגע רק לאחר 20 דקות) ולאחר מכן לחץ לי את היד(אם אותה יד שנגע בדם) ולי היתה שריטה קלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת C
ד''ר יעקב מאור06/04/2008הדבקה אפשרית אם כי הסבירות לכך נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Btal02/04/2008
ד"ר שלום
עשיתי בדיקת נוגדנים לצהבת B ולהלן התוצאות:
1)HBS Antigen Negative
2) ANTI HBS >1000 MIU/ML
1)לפי מה שאני חושב אני לא נשא של המחלה.אכן?
2) מה אומרת התוצאה השניה?האם אני מחוסן או שצריך להתחסן?(חוסנתי לפני 8 שנים 3 זריקות)
4) כתוב למטה: NON IMMUNIZED<10
10< IMMUNIZED
מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B
ד''ר יעקב מאור06/04/2008רמת נוגדנים מעל 10 יחידות למ"ל מעידה על התחסנות מפני הדבקה בהפטיטיס B כפי שהמצב אצלך (יש לך 1000 יחידות למ"ל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאבי01/04/2008
שלום לרופא
* האם יציאה (צואה) בעלת ריח חזק ולא נעים יכול לרמז על בעיה כלשהיא במערכת העיכול שיש לבדוק ?
נאמר לי כי במידה ובנוסף הצואה צפה זה יכול לרמז על בעיה בספיגת שומנים אבל אצלי זה לרוב לא קיים, רק הריח.
* אילו מחלות או בעיות יכולות לגרום לכך, אם בכלל ?
* האם מאכלים כלשהם או שילוב שלהם יכול לגרום לריחות כאלה ?
* האם בכלל זו תופעה שדורשת בדיקה והתייחסות ועד כמה היא מסוכנת / בעייתית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
ד''ר יעקב מאור06/04/2008ריח היציאה ניגרם על-פי-רוב מפעילות חיידקי המעיים על שאריות תוכן המעי ומושפעות מהכלכלה - למשל כלכלה עם ריכוז גבוה של סיבים שלא ניתנים לעיכול במערכת העיכול האנושית.
ליעוץ פרטני פנה לגסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםshay01/04/2008
ד"ר שלום
הייתי השבוע בקופ"ח לנטילת דם.
האחות לא היתה עם כפפות וכך היא לקחה ממני דם.
האם יש סיכוי להעברה של מחלה כלשהיא כגון:איידס,צהבת B וכו'? (לא יודע...אולי דרך האצבע שלה שנגעה בכל מיני דברים קודם שאולי היה בהם דם?)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם -תוספת לשאלה
shay01/04/2008להוסיף שהיא נגעה עם האצבע שלה בוריד שלי לפני שהחדירה את המחט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
ד''ר יעקב מאור06/04/2008הסיכון להדבקה בדרך זו שואף ל- 0!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוגי חולה צהבת Cנתנאלה01/04/2008
בן זוגי חולה בצהבת C, כעת לא במצב חולני.
האם יש פעולות בהן אני צריכה לנקוט? לגבי יחסי מין ועוד?
מה לגבי ילדים בעתיד?
מה הסיכויים שאדבק? האם נבדק הדבר סטטיסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוגי חולה צהבת C
ד''ר יעקב מאור06/04/2008הסיכון לבני זוג קבועים להדבק זה מזה נמוך מאוד - פחות מ- 1% ולכן רשויות הבריאות האמריקניות והעולמיות אינן ממליצות על שימוש בקונדום. הדבקה בילדים מתרחשת כמעט אך רק מאם עם זיהום בהפטיטיס C בזמן הלידה ושיעורה כ- 5%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לתוצאות בדיקותשולי01/04/2008
שלום,
בבדיקות שנערכו לי לאחרונה התקבלו הערכים הבאים:
GOT - 37
GPT - 42
LDH - 392
CPK - 163
הערכים הנ"ל גבוהים כמעט פי 2 מערכים שהתקבלו בבדיקות לפני שנה.
בנוסף תוצאות הכולסטרול הרע LDL 128 כשבשנה שעברה היה ברמה של 101.
האם תוצאות אלו מעידות על בעיה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לתוצאות בדיקות
ד''ר יעקב מאור06/04/2008אנזימי הכבד מוגברים בצורה מינימלית והייתי ממליץ לחזור על הבדיקה כחודש לאחר הבדיקה הקודמת. לגבי ערכי הכולסטרול עליך להתייעץ עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי כבד ומחלת הנשיקהחיילת31/03/2008
לפני ככמעט שנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה באופן קשה(היום אני בת 19) . לפני כשבוע ערכתי בדיקות דם שהראו כי תפקודי הכבד מעט גבוהים( 79 GPT ו 34 GOT ו 93.8 GGT ) יש לציין כי בבדיקה האחרונה שערכתי ב-11.06 התוצאות היו - 58 GPT ו 32 GOT ו 98 GGT .
בנוסף הבדיקות שערכתי לפני כשבוע הראו כי גם ה- EBV-IGM ןגם ה- EBV-IGG חיוביים .
האם בעקבות התוצאות הנ"ל אסור לי לקיים פעילות ספורטיבית אינטסיבית ( קורס קק"צ) למרות שבשנה האחרונה תיפקדתי באופן רגיל שכלל ספורט ? ( יכול להיות שזה השפיע על התוצאות?)
האם לא התגברתי על המחלה מאז או שזו פעם שנייה שאני חולה בכך?
ומה אני יכולה לעשות ע"מ לשפר את תיפקודי הכבד ? (תזונה , ויטמינים?)
אודה על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד ומחלת הנשיקה
ד''ר יעקב מאור06/04/2008יתכן שלקית בזיהום מסוג EBV כאשר באירוע הקודם של "מחלת הנשיקה" הזיהום היה בוירוס אחר מסוג ה- CMV. להערכתי יש צורך לברר האם האנזימים חזרו לנורמה בין 2006 והבדיקה האחרונה ובאם המצב לא ברור לאשורו יש לברר את הסיבה לעלית אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיילת07/04/2008תודה על תגובתך.
גם בפעם הקודמת הוירוס היה מסוג EBV (גם בבדיקות ב11.06 ה- EBV-IGM ו EBV- IGG - היו חיוביים) . לא ערכתי בדיקות נוספות בין נובמבר 2006 לעכשיו.
עשיתי אתמול אולטרסואנד כבד וטחול שיצא תקין.
האם לדעתך מדובר בתהליכי החלמה איטיים או בוירוס שחזר?
ומה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיילת
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2008מציע להפנות לרופא כבד על מנת לחפש סיבצ העליה של האנזימים. בנוסף אם תרמת דם מאז שחלית סביר להניח שהאנזימים היו תקינים אם לא קיבלת מכתב ממד"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יעקב מאורנתנאלה31/03/2008
ד"ר מאור שלום,
מקריאת הפרופיל בראש הדף אני מבינה שאתה מתעסק עם חולי המופיליה שנדבק'ו בהפטיטיס C, מן הסתם במהלך עירוי דם לפני שנים.
במה שונים הטיפולים בחולים אלה מחולים אחרים שסובלים מצהבת C?
בעלי סובל מהמופיליה ונדבק בצהבת C כאשר היה צעיר.
הוא בריא באופן כללי. לאחרונה תפקודי הכבד שלו עלו. הוא נבדק ע"י הרופאה הקבועה שלו בהדסה ע"כ אך אני מוכרחה להודות שאינני מרוצה. היא לא מחדשת לנו דבר, העתיד שהיא מנסה להראות לנו הוא תמיד ורוד.
אני לא אישה פסיבית אך אני מציאותית ואני רוצה לדעת את האמת. לא היו לה תשובות לגבי תפקודי הכבד ומדוע עלו באופן קיצוני. לא ביקשה שיעשה כל בירור נוסף. רק טענה שזה נורמלי למצבו ואני לא מסתפקת בכך. מה זה נורמלי? עד שלא יגיע למצב של סרטן בכבד לא נעשה דבר? שאלתי אותה על טיפולים חדשים, מחקרים חדשים ולא היה לה דבר לחדש.
אני מחפשת מישהו שיוכל לעזור לי קצת להבין מול מה אני עומדת. אני מוכנה להתמודד ואני רק צריכה שמישהו יתן לי את הכלים. אני רק צריכה קצת יותר מידע. אני לא מוכנה שבעלי יהיה בידיים לא טובות. אני רוצה את הטוב ביותר בשבילו.
אני לא מהעיר בה אתה מקבל ולא מפריע לי לנסוע עד לשם ולפגוש אותך. אני רק צריכה לדעת האם יש טעם. כאשר קראתי שאתה עובד מול חולי המופיליה זה עודד אותי.
האם נוכל לפגוש אותך? האם יש לך משהו לחדש לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המופיליה
ד''ר יעקב מאור31/03/2008אני מטפל בחולי ההמופיליה החל משנת 2000. תוך תקופה זו רכשתי ניסיון בהערכת חומרת המחלה בעזרת מדדים בלתי פולשניים שאינם דורשים ביופסיה ועל-פי זאת החלטה על הטיפול. במהלך הטיפול בחולים רכשתי גם ניסיון במעקב אחרי תופעות יחודיות המופיעות אצל חולי ההמופיליה כגון נטית יתר לפתח אנמיה.
אני מקבל להערכה וטיפול חולי המופיליה שלקו בהפטיטיס C במסגרת המרכז הארצי להמופיליה בימי ד' בבוקר בין השעות 8-10. יש לקבוע תור דרך מזכירות המרכז להמופיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים פיברוטיים בכבדדנה31/03/2008
בילדותי חליתי בסרטן מסוג ווילמס, עברתי כריתת כליה וטיפול כימי
היום ( בגיל 23 ) בצעתי בדיקת CT לבטן עליונה והכל היה תקין פרט לכבד עליו נכתב:
הודגמו שינויים פריבורטיים בכבד ללא תהליך תופס מקום.
למה הכוונה? האם צריך לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים פיברוטיים בכבד
ד''ר יעקב מאור06/04/2008ה- CT נותן רק מידע עקיף וחלקי על פיברוזיס או הצטלקות הכבד. יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד שיקבל את כל הנתונים הרלונטיים כולל ההיסטוריה של גידול ווילמס ויעריך צורך בבירור נוסף ו/או טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בבדיקותלידית30/03/2008
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה יצאו לי תוצאות גבוהות כגון got-101 gpt-133 ggt-155
אני מאד מודאגת , הייתי מבקשת התיחסות לתוצאות.
לפני כחמישה חודשים גמרתי טיפול בכדורים לריפוי פטריה עקשנית בציפורן של הרגל
כל חודש עשיתי בדיקות דם של תפקודי כבד , והכל היה תקין , האם יש קשר לתוצאות האלה ,
והטיפול שקיבלתי בזמנו
מחכה בדאגה לתשובה
בתודה מראש
לידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים
ד''ר סטיבן מלניק30/03/2008יתכן הרבה דברים אך לא סביר שקשור לתרופה - עקב הזמן הרב שעבר.
קודם כל יש להחזור על הבדיקה.
אם עדיין גבוה להפנות לרופא כבד לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים והרגשה רעה כלליתדקלה30/03/2008
שלום דוקטור
מזה זמן סובלת מגיהוקים רבים ,קולות מעיים רמים ולאחריהם הרגשה של חולשה ,של טרום עילפון ,מעין עירפול וצורך לשכב מייד ,מעין הרגשה של אוטוטו איבוד הכרה.זה משבש לי את החיים והעבודה.בגסרוסקופיה אובחנה גסטריטיס קלה ובקע סרעפתי,טופלתי מספר פעמים בטיפול המשולש ונוטלת לוסק בקביעות כל יום. לעיתים יש יציאות רבות ודחופות. העירפול וטרום עילפון מגיע לאחר הגיהוקים. וזה מפחיד מאוד. מדוע זה קורה ומה הטיפול?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים
ד''ר סטיבן מלניק30/03/2008קשה לתת אבחנה אבל יתכן בעיה של תנןועה של מערכת העיכול. זה סוג של מעי עצבני.
יש מקום להפנות שוב לרופא גסטרו.
מציע לשקול טיפול כמו motilium/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטיס למיניהם ממברשת שיניים?אורלי30/03/2008
שימוש ממושך במברשת שיניים של מישהו אחר יכולה להדביק בהפיטיטיס B או C?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים
ד''ר סטיבן מלניק30/03/2008אני לא בטוח לגבי C אבל B יכול לעבור בדרך זו- תלוי על כמות הנגיף בדם של החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)