פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים כרוניים
    אבי
    06/03/2008

מזה כ- 8 חודשים יציאות רכות ומרובות, כ- 3-6 פעמים ביום;

עברתי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה ללא ממצאים מיוחדים (בקע סרעפתי);

נמנע ממוצרי חלב וחיטה וכמו כן, ממוצרים חריפים, שומניים, נוטל תוספי מזון דופילוס;

אין שיפור!

מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים כרוניים

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

צריך להחזור לרופא גסטרו לבירור. יתכן מעי רגיז אם זה כרוני ואין ממצאים אבל יש צורך להערכה מחודשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול
    דורון
    06/03/2008

הבוקר קמתי עם תחושה של חולשה מועטה, כאשר לאחר כשעה הרגשתי צורך ללכת לשירותים (בפעם השניה הבוקר, הראשונה לאחר הקימה בבוקר עם יציאה רכה)

היציאה היתה מאוד מיימית והתלוותה אליה תחושה של חולשה רבה (בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות), עיניים צורבות מעט עם נטיה שלהן להיעצם (כאילו לא ישנתי כל הלילה), תחושה של יובש בפה (אפילו שהלשון אינה לבנה) ומידי פעם שיעול התקפתי למספר דקות.
    כאבי בטן מיוחדשים לא היו לי, פרט למעט דקירות במרכז הבטן לאחר מתן הצואה המיימית.

כמו-כן יש לי כרגע תחושת סלידה מכל מאכל שאני חושב עליו, למשל אם אצטרך ללכת לאכול עכשיו אני ארגיש בחילה ונראה לי שאקיא.

הארוחה האחרונה שאכלתי היתה אתמול בערב בסביבות 20:00. (המבורגר) ולקראת חצות כמה אצבעות שוקולד. (כן, ני יודע שזו תזונה מאוד "בריאה").

רציתי את עזרתכם בשאלות שלי:
    * מה יכולה להיות התופעה וכיצד יש לנהוג ?
    * האם הדבר מחייב פניה לרופא לבדיקה ?
    * היתכן כי קלקול קיבה גורם לתסמינים אלה ?
    * האם יתכן כי קלקול הקיבה יראה סימנים (שלשול וחולשה) רק לאחר כ-12 שכות מאכילת האוכל הבעייתי ?
    * האם תחושת היובש בפה והחולשה הרבה נגרמת גם היא מהשלשול ?

תודה על תשובתכם, אני כרגע נמצא בעבודה ומקווה שתחושתי תשתפר.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

מדובר על מחלה חריפה ורוב הסיכוי שהיא תחלוף לבד. אין צורך לראות רופא כעת ולדעתי כל התלונות יכולות להיות קשורות לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    דנה
    05/03/2008

שחכתי לציין שאני סובלת מתת פעילות כבר 9 שנים ומטופלת באלטרוקסין שלאחרונה הרופא הוריד לי את המינון מ200 ל100 אלטרוקסין כל יום

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

מקווה שקבלת תשובה מד"ר מלניק. אם לא כתבי שוב לפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולטרן ואטופן ותפקודי כבד גבוהים
    דנה
    05/03/2008

שלום רב אני בת 35 סובלת מתת פעילות של בלוטת הטריס בחודשיים האחרונים היה שינוי בבלוטה שהתחילה להיות ביתר פעילות עשיתי בדיקות דם ותוצאת הALT GPT 78 עליי לציין שיומיים לפני בדיקת הדם עשיתי זריקת וולטרן עקב צוואר שנתפס לי ויום לפני הבדיקה שתיתי אטופאן 600 האם תרופות אלה גרמו לעלייה בתפקוד הכבד שאר בדיקות הדם יצאו תקינות מלבד ה3.82 FT3 TSH0.21 FT4 15.1 למרות שיש שיפור מבדיקה קודמת אודה לכם על ההתיחסות ומקווה לתשובה

הוספת תגובה

• וולטורן

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

יתכן הפרעה משני לתרופות אלו. לא נראה לי קשור לבלוטת התריס. מציע לבדוק בעןד שבועיים לאחר הפסקת כל התרופות במשפחת וולטארן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    דן
    05/03/2008

שלום ד"ר

לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם כלליות, והערכים בתפקודי הכבד היו בטווח הנורמה מלבד הערך ALT- GPT שהיה 54 כשהטווח הוא 5-45.

הייתי בביקורת אצל רופא גסטרו בגלל בעיית פיסורה, והתייעצתי איתו לגבי זה, והוא המליץ לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה.

בבדיקה היום שוב הערכים תקינים מלבד אותו ערך הנ"ל שעלה ל 79.76.

רציתי לשאול מה המשמעות של זה כערך בודד ? והאם יש משמעות לעליה מלפני חצי שנה ?

ואם כן, אלו בדיקות מאבחנות את הבעיה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

יש חשיבות אם ההפרעה מעל חצי שנה ולא. בכל זאות הייתי חוזר על זה אחרי 3 חודשים.
    יש צורך לבדוק נגיפים מחלות מטאבוליות וגם אימוניות- הרופא המטפל יכול להזמין אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משולש+ טיפול בורמוקס
    אלירן
    04/03/2008

לרופא הגסטרו שלום

לפני שנה וחצי עשיתי גסטרוסקופיה היה לי, כיב בתרסריון, בקע סרעפתי, רירית דלקתית, ויש לי גם גסטריטיס, ולפני 8 ימים שהייתי אצל רופאת גסטרו היא אמרה לי שלא קיבלתי את הבדיקה הפתולוגית , ביופסיה, עשרה ימים לאחר הגסטרוסקופיה, ולכן אני סובל מהחיידק שנה וחצי , הגעתי אליה ביום שישי ממש באפיסת כוחות וירדתי המון במשקל בגלל זה, הבדיקות דם יצאו תקינות, ועוד יומיים אני מסיים טיפול משולש ומתייצב לאט לאט ( מבחינת תיאבון וחוסן בגוף), אני מקבל בינתיים קארין מוקסיפן ולנטון 30 לפני אוכל, עם הוראה של עוד חודשיים בלקיחת לנטון, ועכשיו אני סובל גם מבעיה שהייתה לי אותה שהייתי קטן, והיא גם לפני 3 שנים וגם עכשיו, יש לי תולעי מחט, עם גירוד ב-anus שמציק לי, רציתי לדעת אם אני יכול לקחת את הכדור שנתנו לי " ורמוקס " עם הטיפול בהליקובקטר או לאחריו, או שזה מסוכן ויכול לפגוע בטיפול או חלילה לפגוע בקיבה או להחזיר את החיידק ?

נ.ב

מצטער אם השאלה נשמעת טיפשית אני פשוט חושש מזה.. בתודה בינימין.

לקביעת תור
    סגירה
    משולש+ טיפול בורמוקס

הוספת תגובה

• משולש

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

מציע לקחת הורמוקס לאחר שמסיימים האמטיביוטיקה אך לדעתי אין בעיה עם הלנטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למעי רגיש
    יעל
    03/03/2008

לרופאי הפורום שלום רב,

בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת לעיתים (פעם בשבוע שבועיים) מריר צהוב לאחר היציאה בלבד (זה נראה כאילו קינחתי את האף), הכמות של הריר משתנה, אם כי בדרך כלל הכמות היא לא רבה, בדומה לכך אפילו בתדירות פחותה, מופיע לי מעט מאוד דם (הדם נראה על הנייר טואלט בלבד וממש רק באזור הניגוב והוא בצבע אדום בהיר). לפני שנתיים עקב כאבי בטן עברתי קולונוסקופיה+ צילום מעי דק ללא ממצאים. הייתי לפני שבוע אצל כירוג, בבדיקה ידנית הוא לא מצא טחורים או פיסורה (באותה בדיקה לא היה גם סימן לריר או דם). אני לא סובלת מעצירות אלא מ-3 יצאות תקינות ביום, אין לי כאבים בזמן יציאה, לעיתים רחוקות יש לי כאבי בטן קלים.
    הכירוג המליץ לי לעבור רקטוסקופיה- האם לאור הנתונים שכתבתי יש באמת טעם לכך (הוא אמר לי שזו החלטה שלי ושהוא מחויב לעשות לי את הבדיקה לאור התלונות שלי).
    האם יכול להיות שיש לי מעי רגיש? (קראתי במאמר שריר יכול להיות סימן של מעי רגיש, אך לא הבנתי באיזה צבע או כמות הריר אמור להיות).
    ושאלה אחרונה- האם יכול להיות שימצא משהו ברקטסקופיה (יותר נכון מה הסבירות לכך), למרות שלפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה ללא ממצאים מיוחדים.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למעי רגיש

הוספת תגובה

• מעי רגיז

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

התלונה הבירה ביותר היא מעי רגיז אבל היא מאובחנצ על ידי שלילה של מחלות.
    רקטוסקופיה היא בדיקה קלה ופשוטה וגם יכול לתת הערכה על חומרת טחורים ולהשפיע על החלטה של טיפול. לכן לדעתי כדי לעשות.
    הסיבה השכיחה ביותר לדימום היא טחורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה באנזמי כבד
    מני
    02/03/2008

מתנצל על ההודעה הארוכה

אני בן 34 ומטופל מזה כשנתיים וחצי בנוגדי פירכוסים: בחודשים הראשונים ב- Dantoin ו- Tegratol, לאחר מכן כשנה ב- Topamax ובמשך השנה האחרונה ב- Lamictal. החלפת Dantoin ו- Tegratol התבצעה עקב חריגה בתפקודי כבד.
    למרות החלפת הטיפול במשך השנתיים האחרונות ערכי ה- GGT - 100-200 וה- GPT 30-80 חריגים וללא שינוי להחלפת טיפול. בדיקת US שעשיתי התקבלה תקינה.
    בבדיקות דם חוזרות התוצאות שונות. לדוגמה בדיקה בהפרש של 3 שבועות באחת GGT 180, GPT 100 ולאחר 3 שבועות GGT 100, GPT 40.
    חשוב לציין שלפני כ- 10 שנים טופלתי כשנה ב- Dantoin ולאחר מכן הופסק הטיפול לחלוטין עקב חריגה בתפקודי כבד

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה באנזמי כבד

הוספת תגובה

• עלייה באנזמי כבד

ד''ר יעקב מאור
    03/03/2008

נוגדי פירכוסים כגון, דנטואין, טגרטול ואחרים גורמים בשכיחות גבוהה עליה באנזימי כבד. לא בכל עליה יש צורך להפסיק את הטיפול, שכן במקרים רבים ההפרעה אינה פוגעת בכבד. באם אין שיפור באנזימי כבד לאחר הפסקת הטיפול לתקופה מספקת יש צורך לברר כוונים אחרים להפרעה כבדית - רצוי על-ידי מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת C
    אלינה
    02/03/2008

בעלי אובחן כחולה בצהבת C. האם עלינו להמנע מקיום יחסי מין ואילו אמצעי זהירות עלינו לנקוט?!
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת C

הוספת תגובה

• צהבת C

ד''ר יעקב מאור
    02/03/2008

סיכויי ההדבקה בין בני-זוג קבועיים המקיימים יחסים מונוגמיים הינו נמוך ביותר. לכן, ההמלצה היא שניתן לקיים יחסי מין לא מוגנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפיטיטיס B
    יוחנן
    29/02/2008

בן דוד שלי נשוי עם אישה עם הפיטיטיס B.הוא עצמו כמובן מחוסן כנגד המחלה.
    אתמול הוא היה אצלי בבית ולפני שהגיע בטח נתן נשיקה לאשתו.אצלי בבית הוא שתה ולאחר שהלך אשתי שטפה את הכוסות ובהכרח שניתז מים ורוק מהכוסות אל הסכו"ם וכמה דקות לאחר מכן הבן שלי אכל עם מזלג שאפשר שניתז עליו רוק ומים מהכוסות.

האם אפשר להידבק כך בהפיטיטיס B?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הפיטיטיס B

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפטיטיס B

ד''ר יעקב מאור
    01/03/2008

הסיכוי להדבקות שלכם אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מאוד בהתעטשות
    נפתלי
    27/02/2008

בחודשים האחרונים כל התעטשות מלווה בריח ממש מסריח מטריד מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע מאוד בהתעטשות

הוספת תגובה

• ריח רע מאוד בהתעטשות

ד''ר יעקב מאור
    27/02/2008

בעיתך קשורה ככל הניראה לבעית אף-אוזן וגרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל גולשי האתר: קריאה להתגייסות
    ועד העמותה
    27/02/2008

שלום לכולם,

בשם העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וכוליטיס, אנחנו שמחים להודיעכם שפעילותנו בנושא סל התרופות והמאמצים מול הועדה בנושא השתלמו: הרמיקייד נכנס לסל התרופות 2008 ואושר גם עבור חולי כוליטיס.
    בכך הוא מצטרף לשאר התרופות שהוכנסו לסל בעבר.

אבל מה שהכי חשוב כרגע: היומירה לא אושרה.
    וכאן אנחנו צריכים את עזרתכם.

מחר, יום חמישי ה-28/2/2008, בשעה 15:00 מתכנסת הועדה המיוחדת של משרד הבריאות כדי לדון שוב בנושא.
    אנו מתנצלים על ההתראה הקצרה, אבל זה המצב. רק אתמול פורסמו תוצאות הועדה, ומחר מתבצעת הישיבה הקריטית הזו. אנו יכולים להגיב בתסכול ולהגיד שאין באפשרותנו להגיע וזה לא בשבילנו לבוא ולהשפיע, אבל בגדול רק אנחנו נסבול מכך. חשוב להבין את חשיבות העניין, המדובר בכיס של כולנו!
    או שאנחנו עושים הכל ונרתמים למאמץ או שאנחנו וחברינו נאלץ להוציא את הסכום של 18,000 ש"ח לחודש!!!

אנו קוראים לכולכם, חולי קרוהן וחולי כוליטיס, לבוא ולהשפיע.
    כל מי שיכול לבוא ורק להיות שם, כדי להראות את עמדתנו הברורה בנושא (וכמה שיותר יגיעו, כך ההשפעה תהיה גדולה יותר) - מוזמן להגיע מחר לרח' רבקה 29, שכונת תלפיות, ירושלים בשעה 15:00.

העמותה תבצע החזרי נסיעות (בכל סוג תחבורה שהוא) לכל מי שיגיע לעזור בנושא ומכל רחבי הארץ - למציגים חשבונית.

לפרטים נוספים, אנא התקשרו למזכירות העמותה: 03-6421999.

אנא, עשו מאמץ להגיע. הכל תלוי בנו!

המון המון תודה מראש לכל המתגייסים לנושא ורק בריאות לכולנו :)

הוספת תגובה

• לכל גולשי האתר: קריאה להתגייסות

ד''ר יעקב מאור
    27/02/2008

כה לחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות נחושת
    ציפי
    26/02/2008

ביתי בת2.5 חולת pku גבולית, מקבלת דיאטה דלת פניל אלנין, כיום יכולה לאכול מנת חלבון ליום.. בבדיקות דם התגלו ערכים גבוהים של נחושת:168,163 האחרון 296 סרולופלזמין תקין 42.7 בדירות דם מלפני 4 חודשים got 42',gpt25, ggt14 בילירוביןi0.46 עדיין לא נעשה איסוף שתן. מבקשת לדעת מה יכול להיות הגורם לעליה כזו, האם קיים נזק של שקיעת הנחושת כבר עכשיו, בהנחה שמדובר בעליה בחודשים האחרונים, לפני כן לא נבדקו ערכים שלנחושת. מודאגת מאד,אודה על תשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    רמות נחושת

הוספת תגובה

• תוספת

ציפי
    26/02/2008

אלקליין פוספטז היה מעט גבוה467 אך צוין שהיה מושפע ההמוליזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות נחושת

ד''ר יעקב מאור
    27/02/2008

עליך לפנות לרופא ילדים מומחה למחלות מטבוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עידו
    26/02/2008

לד"ר שלום רב
    אני בן 24,בחור בריא בדרך כלל
    מאתמול בבוקר סובל משילשולים מימיים,היה גם חום 38.2
    והקאה אחת בערב לאחר שלא אכלתי כלום ורק שתיתי.
    כאבי בטן תחתונה התכווצויות הרגשה כללית לא טובה וכאב בבית החזה.אני סובל מהחיידק ההילובקטר,משום מה כל המשפחה אם שילשולים והקאות.
    היום שמתי לב שהצואה שלי היא בצבע צהבהב ירוק.
    אתמול השילשולים היו בצבע ירקרק.האם זה מעיד על מחלת מעיים ? או שזה טבעי בגלל השילשולים .
    בנוסף רוצה לדעת האם אולוקוס זה מה שנקרא חיידק הילובקטר או ששנייהם דברים שונים.
    התחלתי לקחת pramin הבוקר האם מותר למי שסובל מהילובקטר לקחת את זה?
    בתודה רבה עומרי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר יעקב מאור
    26/02/2008

עומרי,
    ככל הניראה אתה סובל מזיהום חריף של דרכי העיכול הניגרם על-פי-רוב מנגיף ולעיתים רחוקות יותר מחידקי מעיים כגון שיגלה, סלמונלה ועוד. הטיפול הינו תומך וחשוב לשתות מספיק לאור אובדן הנוזלים. ניתן לטפל בפרמין אם יש בחילות והקאות.
    הליקובקטר פילורי הינו חיידק הנימצא בקיבה (לא במעיים) ואינו גורם לשלשול. זיהום בהליקובקטר יכול להוביל במקרים מסויימים (כ- 10% מנשאי הזיהום) לכיב (אולקוס) תרסריון או קיבה. רוב נשאי הזיהום אינם חשים דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנגיומות מרובות בכבד
    יאנה35
    25/02/2008

שלום,
    אני בת 35 ולפני שנה ילדתי בקיסרי ונוצר אצלי קריש דם. במהלך הסיטי גילו שיש לי המנגיומות מרובות בכבד כאשר הגדולה מביניהן היא בגודל של 2 ס"מ.
    שאלותיי הן: מהי בדיוק המנגיומה, כמה היא מסוכנת, אם בכלל, האם הן משפיעות על גופי באופן כלשהו והאם חוץ ממעקב יש ביכולתי לעשות משהו כדי שיעלמו או לפחות שיפסיקו להתרבות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המנגיומות מרובות בכבד

הוספת תגובה

• המנגיומות מרובות בכבד

ד''ר יעקב מאור
    26/02/2008

המננגיומה הינה צבר ממוקם של נימים מורחבים בהם הדם זורם באיטיות. מדובר בתהליך שפיר שאינו עובר שינוי ממאיר, אינו גורם לדימום (בעיקר בגדלים הקטנים) ועל-פי-רוב אינו משתנה הרבה בגודלו. אין דרך למנוע או ללהעלים המנגיומות למעט בניתוח שאינו מומלץ במרבית המוחלטת של המקרים. באם אבחנת ההמנגיומות בטוחה אין אפילו צורך במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה