מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלפא אלקלאיד 17 (ch3)רני25/02/2008
שלום, ערב טוב.
ברצוני לדעת האם רכיב זה אכן קטלני לכבד כפי שמציינים?
האם הכבד יכול להתומדד בפירוק/ניטרול רכיב זה מרגע כניסתו לגוף?
מהן ההשלכת של הרכיב על הכבד, האם הן הפיכות??
שאלה נ וספת:
האם כאבים בצלעות (בטן ימין עליונה) מעידים על בעיה מסוימת או על לחץ בכבד?
האם ניתן לחוש כאב באיבר זה?
בתודה והמשך ערב טוב, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפא אלקלאיד 17 (ch3)
ד''ר יעקב מאור25/02/2008החומר אינו מוכר לי בשם זה.
כאב בטן ימנית עליונה יכול לנבוע ממצבים הקשורים לכיס-המרה ודרכי המרה. וכן לבעיות בקיבה, ללבלב, למעי הגס והדק. כאשר קופסית הכבד נימתחת למשל כאשר הכבד גדל במהירות כמו בדלקת כבד נגיפית חדה יתכן כאב באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין25/02/2008
שלום רב,
אין לי מושג אם הגעתי לפורום הנכון..נקווה שכן..
שמתי לב שבימים האחרונים התפתח לי מין גוש קטן(דגש על קטן)בפי הטבעת.
אני מאוד מפחדת שזה סרטן חס וחלילה..מה זה יכול להיות?
האם זה קשור לעובדה שבחודש האחרון סבלתי מעצירויות בלתי פוסקות?
אני ממש מפחדת שזה משהו נורא..זה לא כואב לי ביום יום רק כשאני צריכה ללכת לשירותים..
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור25/02/2008קרוב לודאי ומדובר בטחור חיצוני. עליך להבדק על-ידי פרוקטולוג שהוא כירורג המומחה למחלות פי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפיליםדוד25/02/2008
היי
טופלתי בפרוטוציד 4 ביום למשך יומיים, ואסקזול 2 ביום למשך 5 ימים, עקב טפיל שברור לא נמצא בבדיקות צואה אבל ככה זה נראה,(בעיקבות תחושות לא נעימות בגוף כולל בבטן למשך הרבה חודשים).
האם זה מחסל את הכל?
או שצריך להמשיך בטיפול .?
והאם שימוש ממושך באסקזול יכול לגרום לתופעות לוואי, (התרופה יש לה טעם של תפוז כזה נראה לי),
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילים
ד''ר יעקב מאור25/02/2008לא ברור לי האם ואיזה טפיל נימצא בבדיקת הצואה. על-פי-רוב לא מקובל לטפל לכוון טפילים ללא ביסוס ולכן לא אוכל לחוות דעה לגבי משך וסוג הטיפול. לגבי מחושי הבטן עליך להוועץ בגסטרואנטרולוג מומחה שכן ניראה לי שאין קשר לטפילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגהק 7 ימיםשואלת24/02/2008
שלום ד''ר יעקב מאור אני מגהק קבר 7 ימים ללא אפסקה רציתי לדעת האים יש קשר בין מחלות כבד ל גהוקים לפנה שנה וחצי היה ל וירוס CMV לאחר הוירס תפקודי כבד שנה שלמה לא היה תקנים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגהק
ד''ר יעקב מאור24/02/2008באם הינך מתכוון לגיהוק במשמעות של הוצאת אוויר ברעש דרך הפה (גרפס) הרי הסיבה השכיחה לתופעה היא בעיקר בליעה של אוויר למשל בגלל אכילה בקצב מהיר מידי.
באם כוונתך לשיהוק במובן של התכווצויות בלתי רצוניות של הסרעפת (Hiccup) קיימות סיבות רבות הגורמות לגירוי הסרעפת הגורמות לתופעה זו.
בכל מקרה לא קיים קשר להפרעה כבדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליוקבקטר והשפעה על מצב הרוחעידו23/02/2008
לד"ר שלום רב.
לפני 7 חודש החלו לי בעיות תחילה דלקת בסקנס לאחר מכן מחלה ויראלית ואז חיידק ההילובקטר שטרם קיבלתי טיפול,מאז המצב רוח שלי נפשי נכנס לדיכאון וגם ככה הפסקתי להתאמן ולעשות הליכות ,הפסקתי כל פעילות.חזר לי לפני שבוע וחצי מחלה ויראלית ועד אז תמיד היה מוגלה בגרון שהופיע תפליט לבן וכאבים מדיי פעם באזור הצלעות כמו לחץ. וכאבים בחזה.סבלתי מכאבים חזקים בצד ימין בבטן למטה שפסקו ומכאבים בבטן תחתונה חזקים מאד ,דקירות וכאבים .שכיום יש מדיי פעם רק כאבים והתכווצויות,הבטן משמיעה רעשים .רוק וליחה יש בחלל הפה.עד לפני שובעיים לא היה חום.לפני שבוע וחצי החל חום קטן של 38 למשך 5 ימים בשל התקררות שהיתה משהו ויראלי.כיום החזה כואב בית החזה בצד שמאלי אבל גם
יש לפעמים בצד ימין וגם בכללי.אני לוקח את זה לכאב של החיידק ההילובקטר שאולי גורם לזה.
עשיתי תפקודי ריאות אצל ייעוץ מומחה שבדק ואמר שהריאות נקיים ובכל זאת רוצה לשלוח אותי לצילום חזה ולעוד תפקודי ריאות שיבדקו שוב.לאחרונה ביומיים האחרונים חזרו להיות לי צרבת
עשו לי בדיקות דם לפני כ4 חודשים שהכל יצא מצויין פרט לחומציות בקיבה.
ולעוד דבר אחד שאמרו לי שגם הוא בסדר אם כי לי אין מושג עליו מה הוא אומר.
תרבית שתן יצאה טוב וגם בדיקת צואה יצאה תקינה
האם יכול להיות שיש לי מחלה קשה משהו שלא עלו עליה? שקשורה לכבד או משהו.
או שהחיידק ההילובקטר גורם לכל הצרות ביחד אם המחלות הויראליות?
בתודה אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2008לא נראה לי שתלונותיך קשורות להליקובקטר.
הרבה אנשין יש הליקובקטר ולא בהכרה יש צורך לטיפול.
קשה לענות יותר בפורום ומציע שתדון עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילן מצוי כטיפול תומך לכבדרון23/02/2008
אי חולה צהבת B בשלהי השלב האקוטי, ועברתי את המחלה ללא טיפול תרופתי.
כל בדיקות אנזימי כבד חזרו לנורמה, אך אני עדיין מוגבל בתזונה (שומנים, בשר, ירקות טריים וכדומה).
קיבלתי המלצה ליטול כמוסות גדילן מצוי כטיפול תומך להחלמת כבד ורציתי לדעת:
1. האם ניתן ליטול כמוסות גדילן מצוי (1-2 ליום) ללא חשש, ומהו משך הזמן המומלץ לצרוך אותו?
2. האם יש לגדילן השפעה על תוצאות בדיקות אנזימי כבד ובדיקות דם? רופא הכבד שאני במעקב אצלו הזהיר אותי משימוש בתרופות "טבעוניות" מחשש שיטו את תוצאות הבדיקות.
בתודה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2008המחלה חולפת לבד בנקרה שלך כמו ברוב המבוגרים.
אין הוכחות בספרות ליעילות של טיפול הנ"ל ומאחר שתרופות טבעוניות יכולות לגרום לבעיות כבד (כדוגמת herbalife) מציע להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסים ALT GPT גבוהגבריאל22/02/2008
אני בן 32 לא מעשן ,בחצי שנה האחרונה נתפסים לי שרירים בגוף התחיל באזור הצוואר ומרכז בית החזה ואז עשיתי מספר בדיקות: EMG שהיה תקין, רנטגן חזה גם תקין ,רנטגן בלוטת התריס שהראה שאחת הבלוטות גודלה 1 ס"מ אך רופא אף אוזן גרון הסביר שעד 2 ס"מ זה תקין,רנטגן גב שבו נרשם שינויים ניווניים מינימליים בחוליות,פניתי לנוירולוגית ובבדיקה טוענת שלא רואה בעיה ושאני יתחיל להתאמן ,אני מתאמן כבר חודש וחצי ושרירים נוספים נתפסים,בלילה אני לא מצליח להרדם ונראה לי שיש לי קשיחות מסויימת בתזוזת האצבעות ברגליים ובידיים ,ביצעתי השבוע בדיקת דם ובתוצאה ה-ALT GPT הגיע ל-57 שזה קצת חורג מהנורמה מה דעתכם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2008לא נרא לי שיש בעיה ראשונית בכבד אבל נשמע חשוד לבעה בשריר.
מציע להפנות לבלינסון שיש משהו שמומחה לבעיות גנטיות בשריר.
בנוסף יש להפנות לרופא המטפל על מנת לשלל מחלת צליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2008לא נרא לי שיש בעיה ראשונית בכבד אבל נשמע חשוד לבעה בשריר.
מציע להפנות לבלינסון שיש משהו שמומחה לבעיות גנטיות בשריר.
בנוסף יש להפנות לרופא המטפל על מנת לשלל מחלת צליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מי שמתאמן נתפסים לו השרירים
מאמן כדורסל17/01/2009לא מבין מה הבעיה פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחולון זעיר קדמית ומדיאלית לטחול
אורלי18/12/2012עשיתי בדיקת סי טי והיום קיבלתי תשובה רציתי לדעת מה זה אומר יש לי כאבים בצד ימים כל פעם שאני משתעלת מה זה אומר האם יש קשר תודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים
ד''ר יעקב מאור18/01/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APPTITIS Bאא21/02/2008
שלום
בשלבי הגיוס נמצא כי יש לי APPTITIS B
הייתי במעקב כל 3 חודשים
היום אני כבר במעקב כל חצי שנה כי הרופאה אמרה לי שעבר לי ה APPTITES אבל נשאר לי נוגדנים, מה זה אומר ?
האם רוק יכול להדביק אחרים ?
והאם כשאני אדביק מישהו, הוא ישר יחלה במחלה ? או שיש לו כבר חיסון והוא לא ידבק ?
האם לא עושים חיסון לצהבת בגיל קטן, כך שאין סיכוי שאני אדביק מישהו ?
מה הסיכונים של הבן אדם שיכול להדבק ממני ? האם המחלה יכולה להתפרץ אצלו ? או לקרות לו משהו אחר ?
אני בדילמה מאוד גדולה אם לספר לחברתי החדשה (עדיין לא שכבנו) אודות המחלה,.
או שכבר יכול להיות שהיא נדבקה בגלל נשיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hepatitis B
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2008קשה לתת תשובה ברורב מהניתונים שהצגת.
יש צורך לשוחח עם הרופא.
אם יש רק נוגדנים אז הסיכוי להעביר הנגיף נמוך.
יש בדיקה של HBV DNA שיכול להצביע על הסיככון של זיהום.
ברמה העיקרונית ניתן להעביר הנגיף על ידי חסיפה לכל נוזלי גוף.
לכן חשוב לקבל חיסון.
לדעתי עדיף לשוחח עם החברה לאחר שתקבל תשובה של HBV DNA ותדבר עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטיס B ו-Ch.c20/02/2008
אשתי אוספת אטבי-כביסה מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ואחד לפחות עם הפיטיטיס B או C,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,וגם אמרו שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק בהפיטיטיס B או C(אמרו לי שאיידס לא עובר כך) אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק20/02/2008קודם כל ממליץ לקבל חיסון למנוע B.
אנני חושב שיש סבירות גדולה לקבל B בצורא שאתה מתאר אבל חושב לזכור שכ20% של האנשים עם B לא יודעים מקור הזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדיי קיבלו חיסון בלידתם
h.c20/02/2008בשנת 92 ו-93.האם זה עדיין טוב עד היום?
לי ולאשתי אין חיסון.
ועוד שאלה חשובה : אשתי מכניסה את הכביסה כשהיא יבשה לגמרי.האם כך נגיף ההפיטיטיס B ו-C לא מאבד מכושר ההדבקה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ד"ר
h.c21/02/2008שאלתי את אותה שאלה בהרבה מקומות ואתה היחיד שאמרת שיש סיכון
להדבקה.כנראה לא הבאת בחשבון שהתחתונים נכנסים הביתה כשהם כבר יבשים ולכן הדם או הזרע שהיה על האטבים אינו מדביק.
האם אני צודק ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2008לא אמרתי שיש סיכן להדבק - אבל HBV מאוד עמיד, אנשים יכולים לקבל זיהום ב20% ללא גורמי סיכון ברורים ויש חיסון יעיל.
לכן אני ממליץ על חיסון שטוסב לשנים רבות.
לגבי HCV אין סיכוי של הדבקה בצורה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.אבל לא ענית על הכל
h.c21/02/20081.ילדיי קיבלו חיסון בלידתם לצהבת B.האם זה טוב עד היום?
2.וספציפית לנושא שהעלתי,התחתונים נכנסים יבשים הביתה.האם עד כדי כך נגיף ה-B יכול להיות עמיד ולהדביק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדיי קיבלו החיסון ב-92 ו-93
h.c21/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן , בחילות וגרפסים מסריחים -ורדית20/02/2008
שלום,
לפני כ- 10 שנים היתי סובלת הרבה מהופעה (פתאומית, ללא סיבה ברורה) של נפיחות בבטן, כאבים, גרפסים נוראיים וחזקים, ולרוב גם יציאות מוזרות, רק אם היתי ממש מפסיקה לאכול - לאיזה יום זה היה עובר - כל אוכל שהיתי אוכלת היה מחמיר את הענין.
פתאום בחודש האחרון זה חזר - כבר פעם שניה. אני בחרדה.
יש לציין שמעולם לא בדקתי מה זה - רק ניסיתי לטפל בזה באמצעות שינויי תזונה וזה אכן העלם. עכשיו זה חזר.
עוד נקודה - עד כמה שאני זוכרת לפני 10 שנים זה היה קשור גם איכשהו לפטריות וגינליות. האם יש קשר או שערבבתי ?
מה עלי לעשות? איזה בדיקות? האם יש מחלה, חיידק שאלו הסימפטומים שלהם?
יש לציין שבעלי סובל המון מכל מיני בעיות במעיים - יכול להיות שהוא הדביק אותי במשהו??
צריכה עזרה דחופה.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק20/02/2008נשמע כמו סוג של תסמונת המעי הרגיז. מגיעים לאבחנה על ידי שלילת מחלות אחרות ויש בירור מינימלי גם בבדיקות דם וצואה וגם אנדוסקופי שיש לעשות.
לדעתי אין קשר לחיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זיוה הורוביץ'15/12/2012זה כתוצאה מאכילת שומנים, אנא הפחיתי באכילת שומנים ותאכלי מנות קטנות, עד שזה יעבור. זה קצת דומה לצרבת כמו שאמרו לי רק פחות נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bאיתן18/02/2008
לפני כמעט שנה עשיתי חיסון ראשון מתוך 3 כנגד צהבת B. תרמתי דם לפני כחצי שנה ולאחר חודשיים נשלח אליי מכתב מבנק הדם לפיו מצאו ממצאים לקיום נגיף צהבת מסוג הפטיטיס בדמי. עשיתי בדיקות דם והתוצאות להלן:
ANTI HBc - POSITIVE
HBsAg - POSITIVE
Anti HBs (mIU/mL) - NEGATIVE
HBV - DNA (PCR) - POSITIVE
HBV-DNA QUANTITY (Copies/ml) - 18300 IU/mL
רופא המשפחה אבחן שנדבקתי במחלה, שלח אותי לבדיקות דם נוספות ולמעבדת כבד. הוריי נבדקו ונמצאו שליליים, כלומר לא הייתה הדבקה ברחם. מספר שאלות שהפניתי לרופא ולא היו לו תשובות חד משמעיות (אמר שיש לפנות למומחה):
* האם טיפולי שיניים, חיסונים ובדיקות דם שונות, ניתוחים ויחסי מין (מוגנים) עלולים להדביק במחלה?
* האם הנגיף עובר בנשיקות?
* קראתי ש90% מהנדבקים לאחר גיל 5 מתגברים על הנגיף ומפתחים עמידות חיסונית טבעית. לאור התוצאות הנ"ל, באיזו קטגוריה אני נמצא?
* מדוע בדיקות כלליות ושאר בדיקות דם שנטלתי בשנים האחרונות לא העידו על קיומו של הנגיף?
* האם קיים טיפול שמסוגל למגר לחלוטין את המחלה?
* האם קיום הנגיף בגופי יקשה עליי להתקבל מקומות עבודה שונים?
תודה מראש על ההתייחסות והתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס ב
ד''ר סטיבן מלניק18/02/2008יש עדות לנוכחות הנגיף בדם אצלך ויש להניח שניתן להעביר לאנשים אחרים לאחר חסיפה לנוזלי גוף. זה כולל יחסי מין גם מוגנים ונשיקות. אבל יש חיסון יעיל ל HBV שמומלץ לאנשים לקבל.
לא ברור איזה קטגוריה אתה נמצא והחלוקה לא אבסולוטית. יש לבדוק HBEAG ואנזימי הכבד.
חלק של הבדיקות , במיוחד HBV PCR כמותי לא היו בשימוש לפני מספר שנים ולכן לא היתה אפשרות להגיע לרמת דיוק האיבחון כמו היום.
יש טיפולים שונים לHBV ויש צורך להפגש עם מומחה במילות כבד.
יתכן בעיה אם אתה כירוג ורופא שיניים אך גם ניתן לקבל טיפול ואז לעסוק בפעולות חודרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפיטיטיס B עובר גם בנשיקות?
h.c20/02/2008נשאית הפיטיטיס B בבר מצווה שלו על הלחיים.האם כך גם אפשר להידבק?
והאם זה או זאת שנישקו את הבן שלי אחרי נשאית ההפטיטיס B בסיכון
להידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
h.c20/02/2008נשאית הפיטיטיס B נישקה את הבן שלי בבר מצווה שלו על הלחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שפיררוני17/02/2008
שלום, אבקש לדעת מהו המעקב הנדרש לאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר מהכבד, אבקש התייחסות לבדיקות דם וכן לבדיקות הדמייה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שפיר
רוני25/02/2008אבקש תשובה לשאלתי-תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול שפיר
ד''ר יעקב מאור25/02/2008לשם קביעת מדיניות המעקב לאחר כריתת גידול שפיר מהכבד יש צורך לקבל מידע לגבי מהות הגידול ואם הוצא בשלימותו. במרקים רבים אין צורך במעקב כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנירוני17/02/2008
שלום,
אבקש לדעת מהו הטיפול לכבד שומני ומעט עודף משקל? (לא נובע מאלכוהול, או תרופות כלשהן)
אשמח לקבל מעט הסבר וגם הפניה לקרוא על הנושא. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש תשובה
רוני25/02/2008אודה מאוד אם אקבל תשובה לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
ד''ר יעקב מאור25/02/2008כבד שומני שלא נובע מצריכת אלכוהול עודפת הינו מצב שכיח שבו מצטבר שומן בתאי הכבד. על-פי-רוב הדבר נובע ממצב הקרוי ה"תסמונת המטבולית" הכוללת צרופים של חלק מהמצבים הנ"ל: עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם ובמקרי קיצון אף סוכרת. על-פי-רוב המצב אינו גורם לבעיה כבדית משמעותית, אולם, במקרים לא שכיחים הכבד השומני (רק כאשר הוא מלוה בדלקת הכבד) מתקדם למחלת כבד משמעותית. הטיפול העיקרי ויחיד שהוכיח עצמו עד כה כולל דיאטה של ירידה במשקל שחייבת להיות דיאטה מתונה ומדורגת בהדרכת דיאטנית בלווי פעילות גופנית נימרצת למשך שעה רוב ימי השבוע. תרופות שונות נוסו לטיפול הכבד שומני ואולם אף תרופה אינה מאושרת לטיפול במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לרפא כבד לאחר הפטיטיס B?בני קלופ17/02/2008
שלום רב,
לפני כ-12 שנה חטפתי התפרצות קשה של הפטיטיס מסוג B, שהסתיימה תוך מס' חודשים. מאז ועד היום תפקודי הכבד בבדיקות תקינים (אני במעקב אצל רופא המשפחה כל 6 חודשים). יחד עם זאת, לפני כ-7 שנים חטפתי התפרצות של מחלת הנשיקה, אולם מאז היא לא הסתיימה והפכה ל"חיבוק הדוב". עד היום בדיקות הדם מראות על פעילות של ה-EBV (סביב 120) ואני סובל מחולשות, כאבי ראש, סחרחורות וחום נמוך בתדירות גבוהה, במידה המשבשת את חיי התקינים. במהלך התקופה פניתי לגורמים רפואיים רבים ונשללו אפשרויות כמו בעיות נוירולוגיות, גידולים או שאר מרעין בישין ומשלא נמצא הגורם לסבלותיי, הושמה עליי הסטיגמה של חולה CFS, איתה קשה לי להשלים...
לאחרונה עלו אצלי ערכי הסוכר (סביב 150) וכן השומנים בדם (כולסטרול כ-250 וטריגליצרידים כ-350). אני חייב לציין שאני די שמן (110 קילו/180 ס"מ) ובעבר כבר ראיתי תוצאות כאלה גבוהות, בהן טיפלתי ע"י שיפור התזונה. במקביל, הסימפטומים הנ"ל די החמירו והתעורר אצלי החשד שהתפתחה אצלי גם היפוגליקמיה תגובתית, אותה אישרתי באמצעות מעקב סוכר במכשיר ביתי.
שאלותיי הן:
1. האם יתכן, שהכבד למעשה לא התרפא עד תום לאחר התפרצות ההפטיטיס והוא אחראי, במישרין או בעקיפין, על כל הבעיות שציינתי?
2. האם כדאי לי לפנות למומחה לכבד, ע"מ לבדוק לעומק את מצב הכבד? האם בכלל מצב כזה ניתן לריפוי מלא?
3. האם יש איזושהי פריצת דרך המאפשרת למגר את ווירוס ה-EBV ולהחזירו לערכים לא פעילים?
מודה לכם מראש על תשובותיכם המלומדות ויישר כוח על פעילותכם המבורכת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר סטיבן מלניק17/02/20081) ברוב המבוגרים הכבד מחלים מ HBV ואינה גורם למחךת כרונית. ניתן לבדוק דרך הרופא המטפל מאפיינים של הנגיף לקבוע אם המחלה פעילה.
2) אנני בטוח למהאתה מתכוון לגבי EBV- נשמע לי שהמספר הוא הכייל של הנוגדנים ולאחר זיהום תמיד יהיו חיוביים. אין חשיבות למספר. יתכן סיבות אחרות לעייפות כולל למשל תסמונת דום שינה באנשים עם עןדף משקל.
3) בדרך כלל אין מחלה כרונית של EBV ואין צורך לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כבד- דחוף-פנייה לשני הרופאיםדיאנה16/02/2008
שלום לכם,
ברצוני להתייעץ איתכם לגבי אמא שלי שחולה במחלת היפטיטיס C.
לפני כשנה היא עשתה טיפול (אני לא זוכרת את שם התרופות-זה תרופות אמריקאיות שכוללים זריקות) זה לא נכנס לסל בריאות.
אחרי הטיפול לא השתנה כלום והמחלה גרמה לעליית הסוכר בדם ועכשיו היא לוקחות תרופות קבועות בשם: מטפורמין 850 מ"ג,נובונורם 0.5 מ"ג, אנלדקס 10 מ"ג, פרבליפ 10, היא עברה לפני טיפול הכדורים והזריקות בדיקה בבי"ח פוריה בעפולה וכול 3 חודשים היא עושה בדיקות כלליות, אבל מצב הכבד נשאר ללא שינוי.
הרופא שטיפל בה אמר לנו שחוץ מטיפול שהיא עברה אין שום טיפול אחר ויש אפשרות לעבור את אותו הטיפול רק יותר חזק,אבל אמא שלי לא יכולה לעבור טיפול כזה חזק בגלל שהטיפול הקודם שהיא עברה היה נורא חזק בישבילה.
מה אתם יכולים לייעץ לגבי הטיפול בה?
בתודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כבד
ד"ר יעקב מאור16/02/2008דיאנה היקרה,
כדי לענות בכובד הראש הנידרש לבעיתה הסבוכה של אימך עליה לעבור יעוץ פרטני על-ידי מומחה למחלות כבד (במקרה זה יעוץ של גסטרואנטרולוג מומחה אינו מספק). המומחה יעיין בתוצאות המעבדה ובעיקר בביופסית הכבד אם בוצעה וכן בתגובה של כמות הוירוסים לאורך הטיפול שעברה. על-פי נתונים אלה ניתן יהיה להתוות תוכנית טיפולית.
לידיעתך במספר מרכזים בארץ מתוכננים מחקרים בחולי הפטיטיס C שלא הגיבו לטיפול קודם בשימוש בשילובים עם תרופות חדישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למענה...
דיאנה17/02/2008האם אתה מכיר מומחים למחלות כבד בצפון או במרכז הארץ אשר יוכלו לתת מענה לבעיה הזאת??
אם כן תוכל לתת לי מס' טלפון או כתובת או מייל בכדי שאני אצור קשר עימם..
בתודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד"ר יעקב מאור17/02/2008מנהלי הפורום ישמחו לתת יעוץ אישי בנושא. הכתובות מצורפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)