פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממה יכול להיות השינוי ... ?!
    ארי
    13/03/2008

ערב טוב ,
    עברתי ארבעה בדיקות גסטרוסקופיה (2 בשיבא ו- 2 בבילינסון) , בתשובת הביופסות (בשיבא זיהו את החיידק בשתי הבדיקות ובבילינסון לא זיהו אותו בכלל )
    ממה יכול להיות השוני בתשובות ?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממה יכול להיות השינוי ... ?!

הוספת תגובה

• ממה יכול להיות השינוי ... ?!

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

ערב טוב ומבורך!
    ראשית נישאלת השאלה מדוע עברת 4 גסטרוסקופיות שאני מניח שהיו תקינות למעט גילוי חיידק ההליקובקטר פילורי בחלקן.
    גילוי חיידק בביופסיות מהקיבה ו/או בתבחין ביוכימי - תבחין אוריאז, של דוגמית ריקמת הקיבה תלוי בגורמים שונים כשהחשוב בהם הוא כמובן האם ניתן טיפול להכחדת החיידק, האם הבדיקה בוצעה תוך טיפול בתרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון, לוסק ואז יש צורך לקחת את הדגימה ממקום אחר בקיבה. כמובן שקיים שוני באם נוכחות החיידק ניבדקת בביופסיה על-ידי פתולוג (עם צביעות מיוחדות לזיהוי החיידק) או בתבחין אוריאז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ארי
    14/03/2008

בוקר טוב,
    הייתי מאושפזת בבילינסון (עברתי ניתוח הטרייה והשתלת עור ביד ) ושמה סבלתי מהקאות מרבות -רק נוזל ירוק ולא הייתי מסוגלת לשתות אפילו מים - ולכן בוצעה הגסטרוסקופיה הראשונה , שבה נתגלו המון כיבים במערכת העיכול העליונה וטופלתי בלוסק דרך הווריד למשך שבוע , ועברתי עוד פעם גסטרוסקופיה שיש שיפור אבל לא ממש , ואח"כ טופלתי בקפסלות לוסק 60מ"ג * 2 , ושוחררתי הביתה אחרי שנפסקו ההקאות...
    אחרי שלושה שבועות מהבדיקה השנייה (הייתי בביקור לקרובי משפחה בשיבא ) ושמה התחילו לי כאבים עזים בבטן עליונה עם הקאות נוזל ירוק ... ואז אישפזו אותי , ועברתי יום אחרי גסטרו שבהמלצת הגסטרואנטלוג קיבלתי עוד פעם לוסק בווריד ואח"כ בפה , ועוד פעם גסטרו ...
    כשהגיעו הביופסות בבילינסון הרופא בקש ממני לעשות כמה בדיקות וצילומים ( שמגלות סרטן במערכת העיכול) אבל בשיבא כשדברתי (בטלפון כי יש לי בדיקה עוד כמה ימים ) הוא אמר שאקבל טיפול להכחדת החיידק ...
    אני מקווה שבזה יוכלתי לעזור לך להבין קצת על מצבי ... ולכן אני שואלת שוב , ממה יכול לנבוע השוני בתשובות ?!!!
    מה עליי לעשות , האם לקבל טיפול להכחדת החיידק (ואם לא נמצא האם יזיק ) ?! או להמשיך בבירור ?!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

הסיבה לשוני בין התשובות נעוץ כפי שהסברתי בשיטת הבדיקה ובטיפול שניתן בעת הבדיקה למשל לוסק. אני ממליץ כי תקבלי טיפול להכחדת ההליקובקטר פילורי ובמקביל תמשיכי בירור בכוונים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה
    בת 22
    13/03/2008

שלום ד"ר
    בערך שנה וחצי ואני סובלת מבעיות במע' העיכול
    היו לי תנועות מעיים מוגברות שיכלתי להרגיש אותן,בנוסף לנוכחות גזים והצואה היתה רכה (4-5חודשים האחרונים),סבלתי יום יום
    בסוף הכרחתי את עצמי והלכתי לרופאה,עשיתי בדיקות דם בהתחלה והכל היה תקין חוץ מריכוז גבוהה של טסיות דם (.?)
    חזרתי על בדיקת דם אחרי חודש אבל היא כללה גם בדיקה לנוכחות חיידק בקיבה (נבדק הנוגדנים נגד IGGשל חיידק הליקובקטר) ויצא ברך 1.6 שזה גבוהה וזה מעיד על על נוכחות החיידק בקיבה.
    לכן ביקשתי מהרופאה שאתחיל טיפול אנטיביוטי באופן מידי וכן קיבלתי מוקסיפן 2*500 קוארין 500
    ולנטון 500
    סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ועכשיו אני עם לנטון למשך חודש עוד לא סיימתי אותו נשאר לי12 יום
    -הבעיה היא שיום אחרי קבלת הטיפול זה פתר הבעיה :צואה רגילה,לא היו תנועות מוגברות של המעיים ולא היו גזים,הטיפול עשה את שלו .אבל אחרי 5 ימים מהטיפול הכל חזר למה שהיה חוץ מזה-היציאות היו רגילות
    וזה מאוד מפריע לי בחיי יום יום כאבי בטן עם רעשים שנשמעים ...גזים גם ,ובמיוחד אחרי הארוחות.
    ד"ר אני צריכה עזרתך

מה הסיבה שאחרי 5 ימים הכל חזר (חיידק עמיד לאנטיביוטיקה??),איך אפשר שהרעשים של הבטן יופסקו??זה מאוד מביך לי שבאמצע העבודה זה נשמע ואחרי הארוחה?

מה אני יכולה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בקיבה

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

הרושם שלי שאת סובלת ממעי רגיש שהוקל חלקית בעת הטיפול להליקובקטר פילורי (לוא דוקא בגלל הטיפול). אינני סבור שיש קשר בין תלונותיך לנוכחות החיידק. בנוסף ניתן לאבחן הצלחה בהכחדת החיידק רק בתבחין נשיפה שיבוצע חודש מתום הטיפול כשהתבחין מבוצע שבוע ללא שימוש במעכבי משאבות פרוטונים כגון אומפרדקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יעקב

בת 22
    13/03/2008

תודה רבה על התגובה שלך,
    יש לי שאלה,
    האם תוכל להסביר לי מה זה מעי רגיש .?
    (הבעיה היא במעי דק או גס או בשניהם??)
    למה הטיפול הקל חלקי ,מה הוא עשה?ולמה זה כן השפיע למשך שבוע ואחרי זה הכל חזר
    לכמו שהיה בהתחלה ?
    זה כרוני?
    ומה הטיפול לזה ??איזה אוכל יעזור לי ומה אני יכולה לעשות בינתיים ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיש

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

מעי רגיש הינו מצב מאוד שכיח שבו כל חלקי מערכת העיכול (בחומרה שונה באנשים שונים) רגישים לניפוח או למתיחת דופן המעי. כלומר הם חשים אי-נוחות או כאב גם כאשר קיים תוכן מועט שאצל אדם רגיל לא יורגש. הטיפול במצב זה כולל טיפול תזונתי למשל מניעת קטניות, מוצרי חלב ועוד, תרופות שונות ולעיתים טיפולים כגון היפנוזה או דיקור סיני.
    הטיפול שקבלת מדכא את חיידק ההליקובקטר ומוריד את הפרשת החומצה בקיבה ולא ברור לגמרי מדוע עוזר בחלק מהסובלים ממעי רגיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 22
    14/03/2008

תודה על התשובה

יש לי עוד בירור ,
    דיאטה מאוזנת יכולה לעזור?
    אם אני הולכת לדיטנית היא יכולה להכין לי דיאטה שתתאים למצב של מעי רגיש וזה יכול לשפר ??
    מה ההמלצה שלך לי ?מה אתה מציע לי לעשות כי נמאס ...
    דיקור סיני והיפנוזה מי עושה את זה ?רופאים ?זה טיפול עוזר והוכיחו את זה ?הרופא מפנה אותי לשם???
    איך קוראים לתרופת שיעילות נגד מעי רגיש ?השמות שלהם ?ורופא משפחה יכול לתת לי ממרשם??

אלה הם הבירורים האחרונים שלי לפני שאני מתחילה שרשרת משימות ,שאני רוצה לעשות כדי לקבל טיפול ,

ממתינה לתגובה ,

תודה רבה לך ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

את כל ההפניות, המרשמים וההנחיות הרפואיות הספציפיות תצטרכי לקבל אצל גסטרואנטרולוג מומחה שירכז את הטיפול בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיטיטיס B או C עוברות כך?...
    נינו
    13/03/2008

שכן שלנו אדם מבוגר וחולני שידוע שיש לו מחלות רבות נכנס אלינו הביתה מייד אחרי גילוח(ואולי נחתך בגילוח)
    והבן שלי שאוהב אותו נישק אותו על הלחי שכאמור אולי יש עליה חתך מהגילוח.

הפיטיטיס B או C עוברות בצורה הזאת?

הוספת תגובה

• הפיטיטיס B או C עוברות כך?...

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

הסיכוי לכך תאורטי בלבד.
    ההעברה בצורה כזו תתכן רק אם אכן לשכן יש הפטיטיס B פעיל ופחות אם יש לו הפטיטיס C ובנך נישק אותו מיד לאחר גילוח שבו נחתך והדם עדיין נימצא על הפנים ושהבן שלך נישק אותו בדיוק במקום שניגר הדם ושלבן שלך יש איזשהו פצע פתוח באיזור הפה והשפתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגילוח היה כחצי שעה לפני

נינו
    14/03/2008

שהוא נכנס אלינו.הוא נוהג להתקלח ולהתגלח,לצפות חצי שעה ראשונה בחדשות ולבוא אלינו קצת.
    חצי שעה זה מספיק זמן מהגילוח כדי לא להידבק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B או C

ד"ר יעקב מאור
    14/03/2008

כאמור הסיכון תאורטי שכן אין מידע ודאי שהשכן אכן נושא הפטיטיס B או C.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אתה לא כחול?

נינו
    14/03/2008

מקווה שזה לא מתחזה לד"ר.

בכל מקרה ביררתי עם השכן ויש לו הפיטיטיס B.אבל שאלתי גם את הבן שלי על פצעים או חתכים באזור הפה והוא אמר שלא היו כאלה.בנוסף על כך שעברה כחצי שעה מהגילוח עד לנשיקה על הלחי.

מה הסיכוי במצב העניינים הזה להידבק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה

ד"ר יעקב מאור
    15/03/2008

מר נינו הניכבד,
    אם אתה חושד במתחזים מדוע אתה מוסיף לפנות לפורום?
    כפי שציינתי הסיכון להדבקה אפסי.
    יתכן גם כי בנך מחוסן כנגד הפטיטיס B.
    בכל מקרה רצוי להמנע מלנשק אדם זר נשא הפטיטיס B.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני - כמה שאלות
    רועי
    12/03/2008

שלום לכולם,

לפני כ- 8 חודשים התגלה שיש לי כבד שומני. זאת אחרי בדיקת דם שהראה ערכי ALT גבוהים, ועל ידי אולטראסאונד שאישר שקיים כבד שומני.
    אני בן 23, לפני 8 חודשים הייתי טיפה שמנמן אני יכול לומר. כתוצאה מכך, ההמלצה הייתה תזונה נכונה על בסיס דיאטה, כלומר ירידה במשקל ואכילה של מזונות דלי שומן, ופעילות גופנית.
    כרגע אחרי 8 חודשים ירדתי בערך 10-11 קילו והתחום המשקל שלי הוא בתווך התקין. בדיקות הדם כעט מראות נתונים תקינים לחלוטין. כלומר, ערכי ה ALT ירדו וכל הערכים האחרים שקשורים לכבד היו תקינים.
    הבעיה היחידה היא, שלפני יומיים עשיתי בדיקה חוזרת של אולטראסאונד, ונמצא שהכבד עדיין שומני, ובעצם ללא כל שינוי מהבדיקה הקודמת.

רציתי לשאול, איך יכול להיות שאחרי כ"כ הרבה זמן שום דבר לא השתנה מבחינת השומן בכבד?
    וזאת עוד שהערכים בדם נראים תקינים...

אני חייב להוסיף שרוב הדברים שעשיתי הם יותר לכיוון המזון שאני אוכל.
    פעילות גופנים טיפה שפרתי אבל לא ממש. האם זה הגורם?

תודה מראש,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני - כמה שאלות

הוספת תגובה

• כבד שומני - כמה שאלות

ד''ר יעקב מאור
    12/03/2008

הבסיס לטיפול בכבד שומני הינו דיאטה מאוזנת ומתונה בנוסף לפשילות גופנית נימרצת (אך לא תחרותית). אמצעיםאלה הם היחידים שהוכחו כמשפרים את מצב הכבד השומני. לא ברורה לגמרי עדיין משמעות חזרת ערכי האנזימים לנורמה כתוצאה מדיאטה. יתכן מאוד שהדיאטה מפחיתה את המרכיב הדלקתי הקיים במצב של כבד השומני. למרות שידוע שדיאטה גם גורמת לירידה בכמות השומן בכבד על פי ביופסית כבד האולטרסאונד אינו מספיק רגיש לקבוע הבדלים אלה.
    אני ממליץ כי תשלב פעילות גופנית ותבדוק מידי פעם אנזימי כבד אך אין צורך לחזור על האולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אגיד לך את ההיסטוריה של הבדיקות

רועי
    13/03/2008

בבדיקה הראשונה היה לי ALT 120
    התחלתי בדיאטה והורדתי נראה לי 1-2 קילו, עשיתי בדיקה חוזרת לאחר כשבועיים והיה לי ALT 87.
    המשכתי לאותו כיוון של תזונה נכונה והורדת משקל וחודש נוסף לאחר מכן התוצאה היתה ALT 61.
    ואז, חודשיים לאחר הבדיקה האחרונה, שבו כבר בסך הכל הורדתי כ 10 קילו עם דיאטה ותזונה נכונה, ה ALT שלי היה 28, וגם הנתונים האחרים של הכבד היו כבר בנורמה.
    עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודשיים נוספות והתוצאות היו תקינות.

ואז הרופאה אמרה לי לעשות אולטראסאונד נוסף בעוד כחודשים כדי לראות אם הכבד השומני עדיין קיים. ובדיוק עכשיו עשיתי את הבדיקה ולפי הבדיקה הכבד עדיין שומני.
    אז כרגע המצב הוא, שבדיקות דם תקינות, אבל באולטראסאונד עדיין רואים כבד שומני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אגיד לך את ההיסטוריה של הבדיקות

ד''ר יעקב מאור
    13/03/2008

כמדומני שעניתי על השאלה אומנם בצורה חלקית בהיעדר ידע מפורט יותר. לשם הבהרת הנקודות שעליהן אתה תוהה יש צורך לבצע מחקר מקיף בו ישתתפו חולים רבים עם כבד שומני שיעברו בדיקות דם, אולטרסאונד וביופסיה של הכבד. החולים יונחו לשמור על דיאטה מבוקרת מאוד על-ידי דיאטנית ולבצע פעילות גופנית שוב בבקרה של מומחה לספורט. לאחר תקופה מסוימת יעברו הנבדקים שוב בדיקות דם, אולטראסאונד ושוב ביופסית כבד. באם יהיו די משתתפים במחקר יהיה ניתן להסיק לגבי מתאם שבין ירידת אנזימי כבד, מידת השינוי השומני בכבד הניצפה באולטראסאונד והשינויים החלים ברקמת הכבד (המופקת בביופסיה).
    האם תהחיה מעונין להשתתף במחקר כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    מיכאל
    11/03/2008

שלום. אני בן 37 ובמהלך השנים יש מצב שחוזר אצלי בו לאחר סיום יציאה יש לי תחושה שלא סיימתי בעצם את היציאה אני צריך לשבת זמן רב מאוד ועיתים לחזור לפעם נוספת. לאחרונה היה לי מצב בו הופיעו לי כאבים די חזקים בבטן התחתונה למספר ימים רצופים. נשלחתי למיון וכירורג ולאחר מספר בדיקות בהן לא נמצא דבר הפנו אותי לרופא המטפל להפניה לבדיקת קולונוסקופיה. האם עלי לבקש גם הפניה לבדיקת צואה, לפני הבדיקה הפולשנית? ומניסיונכם, מה המשמעויות של סמפטומים כאלה. עלי לציין שאין הסטוריה במשפחתי לסרטן המעי הגס.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד"ר יעקב מאור
    11/03/2008

מתרשם שהבעיה קשורה למעי רגיש אולם, יש לבצע קולונוסקופיה לשלול בעיות אחרות ובעיקר דלקות מעיים. הסבירות לממצא אחר בגילך נמוך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מעי דלקתית..דחוף..
    שירה
    10/03/2008

לד''ר סטיבן מלניק ולד"ר יעקב מאור שלום רב!
    אני בת 20..
    לפני חצי שנה הבחנתי בזמן שאני עושה את צרכיי,שהיציאות שלי מלוות בדם,
    והרגשתי כאבים חזקים במעיים וגזים מציקים.
    בדיקות הדם היו תקינות אבל כשהלכתי לרופא גסטרו, המליצו לי לעבור בדיקת סיגמוסקופיה
    (ללא הרדמה), וכשעשיתי את הבדיקה, הרופאים כרתו את הפוליפים שמצאו במעיים..
    וכשקיבלתי את תוצאות הבדיקה-איבחנו אצלי בבדיקת גסטרוסיגמוסקופיה "מחלת מעי דלקתית"
    (ulcerative colitis),
    וטופלתי במשך חודש בטיפול של כדורים ונרות הנקראים rafassal.
    יש לציין שהטיפול עזר ואחרי חודש וחצי חודשיים נעלמו הדם, הכאבים במעיים והגזים.
    לפני שבועיים הבחנתי ששוב פעם חזרה המחלה הזו..עם אותם הסימנים..וכרגע אני שוב בטיפול הכדורים הללו.
    השאלות שרציתי לדעת:
    *האם זה כרוני? או שזה ייעלם עם הזמן לגמרי?
    *האם זה קשור לאפטות (כיבי פה) שאני סובלת מהם שנים?
    *האם זה קשור לאוכל מסויים או לשתייה מסויימת שאני אלרגית אליו..(מה בדיוק יכול להיות)?
    *האם יש בדיקות מסויימות לאבחון אלרגיה של המעיים/הקיבה?
    *האם לחץ, מתח ועצבים גורמים להתפתחות מחלה זו או להחזרת מחלה זו?

אודה לכם מאוד אם תענו לשאלותיי בהקדם האפשרי,
    ותכוונו אותי הלאה מה לעשות כדי שבעיה זו תעבור כמה שיותר מהר.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מעי דלקתית..דחוף..

הוספת תגובה

• מחלת מעי דלקתית

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2008

מובן שהפרטים בשאלתך אינם מספיקים לתת תשובות מלאות.
    Ulcerative Colitis הינה מחלה דלקתית כרונית של המעי הגס שסיבתה אינה ידועה!!! ישנם גורמים המעוררים את פעילות המחלה כגון, זיהומי מעיים, שימוש בתרופות מסוימות ועוד, אולם, לא הוכח קשר למצב נפשי. אין גם קשר מוכח לאלרגיה למזון או אחר.
    Rafassal שהיא תרופה מקבוצת ה- 5-ASA הינה התרופה הראשונית לטיפול במחלה קלה עד-בינונית ובשמירה על הפוגה. לא ברור לי אם ההתלכחות חלה תוך טיפול ברפסל או שנטלת אותו עד להשגת הפוגה בלבד.
    אפטות בפה יכולות להופיע בקוליטיס אולם שכיחות יותר במחלת מעי דלקתית אחרת הקרויה מחלת קרון Crohn's.
    רפואה שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעקב מאור

שירה
    11/03/2008

לד"ר מאור שלום!
    לגבי ה- Rafassal..לפני חצי שנה כשהשתמשתי בטיפול הכדורים הנ"ל..אחרי חודש עברה לי המחלה ונעלמה כאילו לא הייתה..לא היה דם,לא היו גזים ולא היו כאבים בקיבה..ולאחר חצי שנה זה חזר שוב..
    לגבי מה ששאלתי-*האם מחלה זו כרונית? או שהיא תיעלם מתישהו?
    *או שאני צריכה לקחת את הכדורים הללו כל הזמן, גם אם תסמיני המחלה נעלמים?
    *האם יש צורך לעבור בדיקות אלרגיה כלשהן לבדיקת הופעת המחלה?

נ.ב: לגבי האפטות (כיבי פה) שאני סובלת מזה כ-10 שנים...
    האם יש תרופה שתעלים את הפצעים ולא רק שתקל על הכאבים?
    השתמשתי בעבר בכמה תכשירים כגון: משחות, מי פה, תרחיפים-אך כלום לא עזר להעלים את הפצעים..וזה רק מדכא עוד יותר..מכיוון שהפצעים שיוצאים לי הם בגודל די גדול שרק מנפח את השפתיים מדי יום ביומו..

אודה לך מאוד אם תעזור לי ותכוון אותי הלאה מה לעשות כדי שבעיה זו תעבור כמה שיותר מהר..

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מעי דלקתית

ד"ר יעקב מאור
    11/03/2008

אם תקראי היטב את תגובתי יש מענה למרבית שאלותיך. להדגיש שהקוליטיס האולצרטיבית הינה מחלה כרונית הדורשת טיפול אחזקה על-מנת למנוע התלכחות.
    אין קשר לאלרגיות למזון!!!
    לגבי האפטות בפה ראשית יש לשלול שאין לך מחלת קרון ולא קוליטיס (המחלות עשויות להתבטא בצורה די דומה לעיתים). שנית באם לא מדובר במחלת קרון אנא התיעצי עם מומחה למחלות פה ולסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעקב..בהמשך לעניין

שירה
    12/03/2008

לדר" מאור שלום!
    קודם כל תודה רבה לגבי כל תשובותיך לשאלותיי בעניין..
    קראתי את תגובתך בקשר למחלת המעי ואני אמשיך לעקוב ולטפל בעניין המחלה..
    ולגבי האפטות בפה-אני אבדוק שאין לי את מחלת הקרוהן
    התייעצתי כבר עם מומחה למחלות פה ולסת בעבר, אבל לא הייתה לו תשובה לגבי הפצעים..
    הוא פשוט אמר לקחת טיפול תרופתי שיקל על הכאב..וזה מה שעשיתי..
    אני רוצה להוסיף שלפני כשנה וחצי עברתי בדיקת ביופסיה בשפתיים ע"י רופאה כירורגית/פלסטיקאית על מנת לשלול מחלה שלפוחיתית או לשלול את מחלת הבכצ'ט,
    ואכן נשללה האפשרות למח' בולוזית או לבכצ'ט..

אני מודה לך מאוד על הייעוץ הרב..ואודה לך אם תמשיך לעזור לי בעניין, כדי שאני אדע מה עוד ניתן לעשות..

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מאור...בהמשך לעניין

שירה
    12/03/2008

לדר" מאור שלום!
    קודם כל תודה רבה לגבי כל תשובותיך לשאלותיי בעניין..
    קראתי את תגובתך בקשר למחלת המעי ואני אמשיך לעקוב ולטפל בעניין המחלה..
    ולגבי האפטות בפה-אני אבדוק שאין לי את מחלת הקרוהן
    התייעצתי כבר עם מומחה למחלות פה ולסת בעבר, אבל לא הייתה לו תשובה לגבי הפצעים..
    הוא פשוט אמר לקחת טיפול תרופתי שיקל על הכאב..וזה מה שעשיתי..
    אני רוצה להוסיף שלפני כשנה וחצי עברתי בדיקת ביופסיה בשפתיים ע"י רופאה כירורגית/פלסטיקאית על מנת לשלול מחלה שלפוחיתית או לשלול את מחלת הבכצ'ט,
    ואכן נשללה האפשרות למח' בולוזית או לבכצ'ט..

אני מודה לך מאוד על הייעוץ הרב..ואודה לך אם תמשיך לעזור לי בעניין, כדי שאני אדע מה עוד ניתן לעשות..

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מאור...בהמשך לעניין

ד''ר יעקב מאור
    12/03/2008

יהיה הרבה יותר מועיל מבחינתך לקבל יעוץ פרטני על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה שיכנס לעומק הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיטיטיס B ו-C עוברות בדרך הבאה?
    נינו
    10/03/2008

פקידה שידוע לי שיש לה הפיטיטיס (לא יודע אם B או Cׂ) הרטיבה את האצבע ברוק כדי להוציא לי דף כלשהו,ואני מייד אחרי שהכנסתי את הדף לכיס עישנתי ונגעתי בפה באותה יד שנגעתי בדף שסביר שהיה עליו עדיין רוק של הפקידה.

האם אפשר כך להידבק בהפיטיטיס B או C?

הוספת תגובה

• הפיטיטיס B ו-C עוברות בדרך הבאה?

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

אפשרות העברת הפטיטיס B קלושה. אפשרות העברת הפטיטיס C כמעט ואינה קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מדאיג ד"ר

נינו
    10/03/2008

כי ב-B אמרת שהסיכוי קלוש (כלומר קיים).וב-C כמעט שאינו קיים (כמעט=אפשרי)
    וזה מדאיג אותי.שזה ייתכן.

מה עליי לעשות ומתי להיבדק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מדאיג

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2008

לגבי שני הוירוסים הסיכוי כה קטן שאינני ממליץ שום בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

נינו
    11/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בענין ניתוח אדנומה בכבד
    נעמה
    10/03/2008

שלום לד"ר,

בציטולוגיה של ביופסיה נתגלו 4 גידולים מסוג אדנומה בכבד, בגודל 6-8 ס"מ כל אחד.

מה הדחיפות בביצוע ניתוח להסרת הגידולים?

תודה,

נעמה

הוספת תגובה

• שאלה בענין ניתוח אדנומה בכבד

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

הניתוח אינו דחוף. עיקר החשש הוא מדמום ובעיקר בגדלים שציינת. הממצא אינו ממאיר וסיכויו להפוך לכזה הינם אפסיים. יש צורך ראשית להמנע מכל תכשיר הורמונלי כגון גלולות למניעת הריון.
    אני ממליץ להתייעץ בהקדם עם מומחה למחלות כבד וכירורג מומחה לניתוחי כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן מרכז+ימין עליונה
    בן
    08/03/2008

היי ד"ר...

הנני בן 26 העוסק בפיתוח גוף מזה כ 5- 6 שנים.

בשנתיים האחרונות השמשתי בסטרואידים אנבוליים להשגת תוצאות מהירות יותר .

הנני "נקי" מהחומרים הללו מזה כ 4 חודשים אשר ידועים כגורמי צרות צרורות לכבד , פרופיל הכולסטרול והשומני בדם , וכו.... , אך עדיין ממשיך לשתות אבקות חלבון ופחמימות למינהם להשלמת התצרוכת היומית הגובהה יותר מאדם ממוצע.

בחודשים האחרונים הנני חש דקירות באזור מרכז +צד ימין עליון של הבטן...אשר לדעתי דבר זה מושפע מצריכת אותם החומרים הסטרואידיים.
    התעכבתי ללכת לבדיקות תפקודי כבד בכדי להמנע מבעיות אשר יווצרו אם יוודע לקיחת הסטרואידים אשר אינם מותרים כפי ידעתי על פי חוק.
    בשבוע האחרון אזרתי אומץ ונשלחתי לבדיקות דם כלליות והנני ממתין לתוצאות וטיפול לפי הבדיקות.
    האם בעייות כבד הינם בלתי הפיכות לרוב?..האם נטילת חלבון בכמיות יחסית גבוהות משפיעות על תיפקודי כבד?..
    בתודה.

הוספת תגובה

• כאבים בבטן מרכז+ימין עליונה

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

באם נטלת סטרואידים אנבוליים עליך לבצע בדיקות דם ואולטראסאונד של הכבד. הפגיעה מסטרואידים אנבוליים עשויה להיות הפיכה. צריכת חלבון מוגברת אינה מומלצת אך אינה משפיעה על בדיקות הדם של הכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור.

בן
    11/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ממושך באומפרדקס
    יובל
    08/03/2008

שלום, אני בן 26.

בחודשים האחורינם אני מרגיש כאילו תקוע לי גוש בגרון, ולפעמים נתקעים שארחיות של אוכל ויש קשיים בבליעת רוק.. ובכלל תחושה לא נעימה בגרון.

לאחר התייעצות עם רופא גסטרו, הוא המליץ לי לקחת אומפרדקס למשך חצי שנה ואז להעריך את המצב מחדש (עד היום נטלתי רק לתקופות קצרות יותר).

הוא טען שבדיקת גסטרו לא תתרום לשיפור העניין..

האם שימוש ממושך באומפרדקס עלול להיות בעייתי? האם זה יכול לפגוע בתפקוד היום יומי ככלל, ובתפקוד המיני בפרט?

האם יש לכך השלכות לעניין חסימת מעיים וכדומה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ממושך באומפרדקס

הוספת תגובה

• שימוש ממושך באומפרדקס

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

אומפרדקס ושאר התרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים בטוחות בשימוש ממושך של שנים התרופות אינן גורמות לתופעות לוואי משמעותיות ובעיקר אינן גורמות לחסימת מעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ארי
    07/03/2008

ערב טוב ,
    לפני יומיים בצעתי בדיקת גסטרוסקופיה , היו מס' כיבים במערכת העיכול העליונה ונלקחו ביופסיות .
    היום- היו לי ארבעה יציאות רכות עם דם(לא הרבה) , ובקשר לכאבים כמעט רוב הזמן יש כאבים (לפני ואחרי הבדיקה) אבל נסבלים ,
    שאלתי היא האם יש קשר בין הדם לבדיקה (כמו דימום) או שזה רגיל אחרי הבדיקה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• דמם

ד''ר סטיבן מלניק
    08/03/2008

לא צריך להיות קשר בין הגסטרוסקופיה לבין הדימום. יתכן קשור לכיב אבל אז צריך להיות דימום מאסיבי עם ירידה בלחץ דם ודופק מאוד מהר.
    קשה לדון על זה דרך הפורום ויש מקום להתייעץ עם רופא בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

בת 24
    09/03/2008

בוקר טוב ,
    עשיתי אתמול בדיקת דם והכל יצא תקין ( ורופא המש' אמר שאין ממה לדאוג - וצריך לראות פרוקטולוג) ,
    אבל מצד שני , כן יש לי לחץ דם קצת נמוך 95/62 ודופק 132 - הוא אמר לי שאת יבשה וצריך לשתות ...
    שאלותי היא כך : האם אם יש קצת דימום פנימי כלשהו אז זה נתגלה בבדיקת הדם או לא ?!
    ושאלה נוספת : האם בצילום ושט קיבה ומעיים דקים (יש לי תור למחר) נראה אם יש דימום או לא ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

יש לבדוק שוב דופק ולחץ-דם לאחר עירוי נוזלים. ספירת דם ראשונית יכולה להיות תקינה ואף גבוהה ולרדת לאחר מכן (בעיקר לאחר העירוי). באם עדיין יש דמום דופק מהיר ול"ד נמוך יש לפנות לחדר המיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה
    אני
    07/03/2008

אני בת 19, כבר שנתיים יש לי בעיה עם תסימינים הדומים לאסטמה, שיעולים ליחה התנשפות במאמץ יתר. עשיתי המון בדיקות (אלרגיה, תפקודי ריאות, כבר מספר פעמים), וגם לקחתי המון תרופות, הייתי אצל רופאי אף אוזן גרון, אלרגיה, ריאות, הומאופתית, וכו'...
    הייתי אצל רופא שאמר שייתכן שהבעיות קשורה למערכת העיכול, ואכן, מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי כאבי בטן רבים. מה יכולה להיות הבעיה? איך הדברים יכולים להיות קשורים?

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה

הוספת תגובה

• ליחה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/03/2008

יתכן רפלוקס ו שפיכה של תוכן הקיבה לושט ולוע ודרכי הנשימה.
    מציע ללכת לרופא גסטרו. יתכן שיחליט לתת נסיון טיפולי במשך חודש ויותר של תרופה כמו לוזק שמסיק הפרשת חומצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות בספירת אינזימי כבד
    איציק
    07/03/2008

שלום ,
    בבדיקה שגרתית התקבלו התוצאות החריגות הבאות :
    ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | 143
    ALT (GPT U/l 122.5
    AST (GOT) U/l 107
    GGT U/l 174
    כמו כן
    Lymphocytes %50
    וכן עליה ברמות הכולסטרול הכללית .
    מה יכולות להיות הסיבות לכך ומהו המשך הטיפול המומלץ .
    בתודה מראש,
    איציק

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות באנזימי הכבד

ד''ר יעקב מאור
    10/03/2008

הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות כולל כבד שומני ללא צריכת אלכוהול או משנית לשתית אלכוהול מופרזת. זיהומים בוירוסים ועוד. באם ההפרעה נימשכת יש לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית בליעה
    יעל
    06/03/2008

בשנים האחרונות אני מרגיש חוסר שליטה על רפלקס הבליעה שלי. הדבר מתבטא בכך שאני לא מצליח ללעוס את האוכל וכבר הוא נבלע לי. אפילו בעת צחצוח שיניים אני בולע את משחת השיניים. אני סובל בשנים האחרונות מריפלוקס. האם זה קשור? מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית בליעה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/03/2008

קשה לתת יעוץ רק לאחר התלונה.
    מציע להפנות לרופא גסטרו וגם אאג. יש צןרך להערכה וביצוע מספר בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להידבק כך בהפיטיטיס B או C?
    יוחנן
    06/03/2008

עשו לי חיסון נגד כלבת במשרד הבריאות.אבל בגלל שכמה בנות שעובדות שם אכלו בחדר החיסונים הרופא הסיט את הוילון ואז הזריק לי.
    הבעיה ששמתי לב שעל הוילון היו סימני דם.אני חושב יבש אבל לא בטוח.והרופא נגע באותו מקום לפני שהזריק
    לי.
    כנראה שגם אני נגעתי בוילון באותו מקום ואחרי שהזריקו לי וחלפה כרבע שעה עישנתי וכנראה נגעתי בפה.
    דבר נוסף ואולי חשוב,אני כמעט בטוח שכ-20 דקות לפניי אף אחד לא היה בחדר,כלומר הדם לא היה ממש טרי אבל על זה אתם יודעים יותר ממני בקשר לכמה זמן נשארים בחיים נגיפי הפיטיטיס B ו-C.

האם בצורות האלה אפשר להידבק בפיטיטיס B או C?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• הידבקות

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2008

קודם כל רוב הסיכוי שהדם לא ממשהו עם הנגיף (רק 1.5% של האוכלוסיה יש HCV). לגבי HCV הסיכוי להדבק כך אפסי (לא עובר דרך יחסי מין כדוגמה) . לגבי HBV ניתן להדבק יותר בקלות מHCV אבל גם כאן מנגיעה על וילון יבש הסיכוי אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם הדם על הוילון לא היה יבש?

יוחנן
    06/03/2008

הרי לפי מה שידוע לי עשרים דקות לפניי לא היה אף אחד בחדר החיסונים.
    האם זה פרק זמן שהדם מספיק להתייבש עד שהוא לא מדביק יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מלניק,שמת לב להמשך?

יוחנן
    06/03/2008

אז בבקשה תענה לי כי אני מאוד מודאג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HBV HCV

ד''ר סטיבן מלניק
    07/03/2008

HCV לא יציב בתנאי שטח אבל JBV יכול להיות פעיל לאחר 24 שעות אפילו. אבל בכל זאות לא בדרך שאתה מתאר. צריך להניח שהדם טרי יחסי, שהדם שייך למשהו עם HBV, שהרופא נגע בזה, העביר את זה למחט של החיסון וגם החה מספיק נגיף כדי להעביר דרך חיסון לשריר לא לוריד.
    זה יותר מדי דברים להיות בעל סיכוי לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר מלניק

יוחנן
    07/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה