מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות כבדפלונית14/02/2008
שלום רב,
אני בת 56 ומזה מספר שנים ערכי הכבד אצלי גבוהים. ALKP - 240 ALT - 47 GGT - 428
הרופא אומר שהיות שאין שינויים במהלך הזמן אלא עליות מתונות אין מה לדאוג.
אני מרגישה טוב (טפו טפו טפו) אבל כל הזמן הערכים האלו מדאיגים אותי.
האם כדורים עבור כיס המרה יכולים לעזר ?
מה דעתכם , ומה יכולים למצוא בביופסיה של כבד ?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כבד
פלונית14/02/2008אני רוצה לציין שבצעתי בדיקות הפטיטיס והיו תקינות.איני שותה אלכוהול ואיני מעשנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות כבד
פלונית14/02/2008בצעתי גם אולטראסאונד כבד וכיס מרה והיה תקין.וכמעט איני צורכת כדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות כבד
ד''ר יעקב מאור14/02/2008ההפרעה שאת מתארת יכולה למספר מצבים המערבים בעיקר את דרכי (צינורות) המרה בתוך הכבד או מחוץ לכבד. יש צורך לבצע בירור של הסיבה להפרעה על-ידי מומחה למחלת כבד או גסטרואנטרולוג מומחה. יתכן שיהיה צורך לבצע ביופסיה מהכבד לצורך האיבחון או לקביעת חומרת מחלת הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו ענין לרופא הנכבד
פלונית16/02/2008האם הערכים שכתבתי מצביעים על מחלת כבד ? למה קורים מחלת כבד ?
האם יש מחלת כבד ללא תופעות לוואי מלבד הערכים ?
כיצד מבצעים ביופסיה, ותוך כמה זמן יש תשובה ?
האם יש טעם לבצע ביופסיה ?
תודה על התשובה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר יעקב מאור17/02/2008מחלת כבד הינו מצב בו הכבד ניפגע מגורם מסויים כגון: וירוס, תרופה או ממערכת החיסון של האדם הפוגעת באברי הגוף (ביניהם בכבד). מדובר במחלה חדה כלומר כזו המתבטאת באופן פתאומי למשך זמן קצר יחסית או כרונית-ממושכת. מחלת כבד יכולה להתלוות בסימפטומים או להיות אתסמינית ולהתבטא בהפרעה מעבדתית המצביעה על מעורבות הכבד.
ביופסית כבד מבוצעת לצורך איבחון - כאשר בדיקות מלוות אינן נותנות את האבחנה בודאות או לקביעת חומרת מחלת הכבד. מדובר בדגימה של קטע ריקמה קטן על-ידי מחט. הביופסיה מבוצעת על-פי-רוב תוך כוון של אולטראסאונד ובאילחוש מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת משילשולים מזה יומייםורד14/02/2008
מאתמול בבוקר החלו שילשולים מרובים (גם כמותית וגם בתדירות) מלווים לאורך כל היום והלילה בגרעפסים משונים ולא אופייניים, חזקים מאוד עם טעם מוזר של בין ביצה למשהו תוסס ומקולקל.
מה זה יכול להיות? והאם יש לתת לתופעה לעבור כמו כל קילקול קיבה רגיל או שיש להיבדק אצל רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת משילשולים מזה יומיים
ד''ר יעקב מאור14/02/2008ככל הניראה מדובר בזיהום מעיים. הטיפול כולל שתיה מרובה. רק באם יש חום גבוה, הקאות מרובות המונעות שתיה מספקת, או שלשול כבד מאוד או דמי אזי יש צורך לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני וטחול מוגדלעדי13/02/2008
שלום רב,
תודה על תשובתך.
כתבת שיש דרך אחרת לדעת את המצב ללא ביופסיה.
מהו הדבר?!
לאיזה רופא ניתן לפנות?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני וטחול מוגדל
ד''ר יעקב מאור14/02/20081. השיטה המדויקת ביותר כיום לביצוע הערכת חומרת מחלת כבד היא ביופסית כבד. בנוסף הביופסיה מסייעת במקרים שבהם אין אבחנה בטוחה על-סמך בדיקות הדם.
2. כיום קיימות שתי שיטות עקרוניות בלתי-חודרניות להערכת חומרת מחלת הכבד. הראשונה מערבת פנל של בדיקות דם שעל-פיהם מחשבים מדד הנימצא במתאם לחומרת מחלת הכבד. הבדיקה מבוצעת במעבדות רמב"ם (מעבדה פרטית) בירושליים וכרוכה בתשלום.
השיטה השניה מבוצעת באמצעות מכשיר אולטאסאונד יחודי הבודק את נוקשות הכבד. שיטה זו מבוצעת במחלקה לגסטרואנטרולוגיה בבית-החולים איכילוב וגם היא כרוכה בתשלום.
לציין: שתי השיטות נוסו בעיקר בחולים עם הפטיטיס C ופחות במקרים של מחלת הכבד השומני. לכן, הדיוק במקרים אלה אינו ברור כל-כך. דיוק הבדיקות בחולי הפטיטיס C היא כ- 80% לעומת ביופסית כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה ומלאות לאחר אפנדיציטיסרומי13/02/2008
אני כשבועיים וחצי לאחר ניתוח אפנדיציטיס שבוצע בלפרוסקופיה.עדיין סובלת מכאבים ובמקביל בטן מאד תפוחה והרגשת מלאות.ברצוני לציין שאני סובלת מעצירות כרונית במשך שנים ומשתמשת באיזילקס ליציאות.תופעת הרגשת המלאות והבטן התפוחה מאד החלה לאחר הניתוח.אולטרה סאונד בטן תקין.האם זה קשור לניתוח או יתכן ונוצרה בעיה במעיים?כיצד אפשר לאבחן? הכירורג הציע לי להוועץ בגסטרו.כמו כן יש לי מן "גולה " גדולה באזו ר הטבור יתכן ונוצר בקע טבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה ומלאות לאחר אפנדיציטיס
ד''ר יעקב מאור14/02/2008בטן טפוחה לאחר ניתוח בטן ובעיקר ניתוח המערב מעי מחייב התייחסות של הכירורג המנתח ושלילת כל סיבוך הקשור לניתוח בעיקר על-יד ביצוע CT של הבטן. רק באם ישלל סיבוך כזה יש מקום ליעוץ גסטרואנטרולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס ואנטיביוטיקהיובל13/02/2008
אני מטופל בראפאפן עקב דלקת גרון. האם אני יכול ליטול בתקופה זו גם אומפרדקס / סותרי חומצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס ואנטיביוטיקה
ד''ר יעקב מאור13/02/2008אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- p-ankaאיל12/02/2008
הנני מאובחן כחולה IBD. (אין כרגע אבחון מדוייק האם מדובר בקרוהן או קוליטיס).
לגבי בדיקת P-ANKA:
ביצעתי בדיקה זו לפני כחודשיים וחצי והערך היה פוזיטיבי - 18.6 U/ML.
השבוע ביצעתי את הבדיקה פעם נוספת והתוצאה היתה בנורמה: 2.03
האם בבדיקה זו מדובר בערכים שיכולים להתשנות תוך זמן קצר כל כך (ב-2 הבדיקות הייתי ברמיסיה מוחלטת) ואם כן מה יכול להיות הסיבה לשינוי בערכים אלו ?
האם יכול להיות שהבדיקה התפקששה ?
איזו אינדיקציה נותנות בדיקות ANCA & ASCA לרופא ? האם בדיקות אלו יכולות להורות על טיפול מסויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר p-anca
ד''ר יעקב מאור12/02/2008נוגדנים אלה יכולים לעזור במקרים כמו שלך שאבחנת סוג מחלת המעי הדלקתית אינה ברורה האם מדובר במחלת קרון או בקוליטיס. כמו לכל בדיקה גם נוגדנים אלה אינם נותנים תשובות מוחלטות כאשר קיימת דילמה אבחנתית כמתואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל (שואל בשנית) תוצאות בדיקה זו
איל13/02/2008יכולות להשנות תוך זצן קצר כל כך (חודשיים וחצי) מתוצאה פוזיטיבית (שאינה בנורמה) לתוצאה נורמלית ותקינה או שיש חשד שאחת מהבדיקות "התפקששה" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל (שואל בשנית) תוצאות בדיקה זו
ד''ר יעקב מאור13/02/2008שתי האפשרויות קיימות: תתכן בעיה מעבדתית או שינוי בפעילות המחלה. אישית לא זכורים לי מקרים בהם הסתמכתי על בדיקות הנוגדנים לאבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס עם כאבי גרון+ הפרזה בלנטוןאלירן11/02/2008
לפני ארבעה ימים עשיתי בדיקה עם הנוזל בריום בעקבות תחושות של עליית חומצה לוושט + פלוס הערכה של רופאת א,א,ג שיש לי כוויה בגרון וזה לכאורה מהקיבה , כאב לי מאוד בגרון לפני יומיים וקצת, עכשיו זה מורגש אבל הכאב אני חושב הוקל משמעותית, חוץ מזה שקיבלתי לנטון 30 מ"ג פעמיים ביום , שעה לפני האוכל, והיה רשום לי בממצאים, ושט תקין, תרסריון תקין, ובקשר לקיבה היה רשום : הפרשות בצום והתעבות קלה של הרירית, עכשיו אני לא יודע מה זה אומר הרופא הראשון שראה אותי אמר לי שאני צריך לקחת לנטון , והיה איזה רופא שטען שהכל תקין עכשיו אני בדילמה ולא יודע מה לעשות, לפי ההרגשה האישית אני כן מרגיש שאני צריך לקחת לנטון, כי אני מרגיש עליית חומצה מהקיבה וצריבה בגרון הרבה פעמים ושאני לוקח את הלנטון אני מרגיש שהכל מסתדר(אגב היה לי כיב "אקוטי" בתרסריון לפני 10 חודשים ולא טיפלתי בו בסדירות הייתה תקופה שהפסקתי את הכדורים או שלא הייתי אוכל אחרי נטילת הכדור, למרות שעכשיו התריסריון תקין) חוץ מזה, ומזה אני חושש הכי הרבה, ביומיים האחרונים לקחתי לנטון 2 כדורים אחד אחרי השני בהפרש של 3.5 שעות, ואז אחרי שעתיים לקחתי 15 מ"ג לנטון כי ששתיתי מים ולא שתיתי הרבה שתיתי בערך 3\4 כוס מים, ואז עלו לי המים לגרון והייתה צריבה בגרון, וחוץ מזה יש לי גם הרבה אקסהלציות של אוויר מהקיבה או יותר נכון זה שחרור של גזים מהקיבה ואני ממש לא יודע מה לעשות, אז ככה בעקבות כל מה שרשמתי אני אתמצת את השאלות מהתוכן:
1.בעקבות הממצאים וההרגשה שלי האם אני יכול להמשיך בלקיחת הלנטון?
2.האם ישנה סכנה בגלל שלקחתי לנטון בהפרש של שלוש שעות, ואחרי שעתיים כדי להיות רגוע בשינה לקחתי עוד 15 מ"ג האם זה בסדר?
3. ( קשור ל-2) האם מותר לי לקחת עוד 15 לנטון לפני השינה?
4. האם זה הגיוני שאחרי 4 ימים שאני לוקח לנטון יש לי עוד עלייה מהקיבה גם כאשר אני שותה חצי כוס מים לאחר שנתתי לאוכל להתעכל כבר שעה?
נ.ב אני מקפיד על מרחק של שלוש שעות בין ארוחה אחרונה לשינה אבל אני שותה תרופה לפני השינה כך שאני צריך לשתות מים ובגלל זה אני לוקח עוד 15 מ"ג של לנטון. ואני מצטער על כל האורך של התוכן פשוט אני השתדלתי לפרט הכל כדי שתוכל להבחין טוב את המצב שלי ותוכל לתת מענה. בתודה מראש. בנימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס עם כאבי גרון+ הפרזה בלנטון
ד''ר יעקב מאור12/02/2008שום יעוץ בפורום אינו יכול להחליף יעוץ רפואי על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
בחלק מהחולים הסובלים מחזרת חומצה מהקיבה לושט - רפלוקס יש תלונות הקשורות ללוע או לגרון (מתרי הקול). במקרים אלה מקובל טיפול במינונים גבוהים יחסית של מעכבי משאבות פרוטונים כגון, לנטון 30 מ"ג פעמיים ליום לפני ארוחות למשך כ- 3 חודשים. אין ליטול תרופה זו מעבר למינון זה ללא התיעצות ישירה עם גסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירבוביה, צריך עזרה...
אלירן14/02/2008אני מרגיש שמשהו לא בסדר במסקנות שאני הסקתי, העניין הוא כזה, לפני שלושה שבועות הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון שלי בדיוק שהקופת חולים נסגרה, היא ראתה אותי ממש ברגע האחרון ואמרה לי שיש לי כוויה בגרון בסה"כ, ודיברנו על כל שאולי אני צריך לנטון וכל העניין זה מגיע מהקיבה כנראה, ואני הסברתי שזה מין נוזל תקוע כל הזמן בגרון בייחוד כשאני שותה מים אני מרגיש את הנוזל הזה, ברגע האחרון שהיא כבר מיהרה היא אמרה לי תהיה במעקב אני פעם הבאה צריכה לבדוק לך גם את האף, אני מבחינתי ישר חשבתי שזה מהקיבה ומיהרתי לעשות את הבדיקה עם הבריום לפני כשבוע בדיוק, הממצאים של הקיבה היו: הפרשות בצום והתעבות קלה של הרירית, ואני בהיותי לחוץ מאוד, מיד לאחר הבדיקה פניתי לרופא חדש שישב שם בקופת חולים והיה במקרה פנוי, (והוא לא הרופא משפחה שלי), אותו רופא הסתכל בממצאים ונתן לי 60 קפסולות של לנטון ואישר לי להשתמש בהם לאחר שהוא ראה את הממצא של הקיבה ( חוץ מהקיבה היה רשום , תרסריון תקין, וושט תקין) , אני מיד השתכנעתי מהרופא שאני צריך להתחיל לטפל בעצמי בלנטון, בינתיים אחרי שלושה ימים הלכתי לראות את הרופא משפחה שלי במרפאה במרכז העיר בטבריה, הוא עיין ומיד הצהיר שעל פי הממצאים הכל תקין, אני מיד אמרתי לו שאני מרגיש שעולה לי חומצה מהקיבה כבר שבועיים וזה מעצבן וזה צורב את הגרון וכו וכו ואמרתי בנחרצות אני ממשיך בלנטון ואני חושב שזה מהקיבה ושכן יש לי בעיה בקיבה למרות מה שהוא אמר, לבסוף הוא אמר לי טוב תיקח את הלנטון ואם אתה כן לוקח אותו ובטוח שזה מהקיבה אז תיקח את לשלושה חודשים, אני בינתיים כבר שבוע שלם לוקח לנטון 30 שעה לפני ארוחה ואוכל רק שתי ארוחות וקרה אפילו שלקחתי 15 מ"ג לנטון לפני שהלכתי לישון בערך שלוש פעמים בשבוע הזה למרות שהקפדתי על שלוש שעות מרווח בין הארוחה האחרונה לבין השינה, כי שתיתי כוס מים לפני השנה ועדיין הרגשתי את הנוזל הזה בגרון, אז חשבתי שזה מהקיבה לכאורה , כפי שהיה נראה לי, אז לקחתי עוד 15 לפני השינה , ואז רק אתמול לפתע קפץ לי האסימון, והבנתי שהמים האלה לא באים מלמטה, מהוושט אלה שכנראה אלה מים שבאים מהכיוון ההפוך, מהמקום שמסתתר מאחורי האף, והיום אני די מיואש וחושש כי כנראה שאני לקחתי לנטון במשך שבוע שלם סתם, ועכשיו אני ממש לא יודע האם להמשיך או להפסיק עם הלנטון, בינתיים אני לוקח אותו עד שאני אראה רופא ויכול להיות שגם מחר אני לא אראה רופא, ואני אצטרך לחכות עם זה עד שבוע הבא, לכן אני פונה לעזרתך דוקטור, אני בדילמה וממש לא יודע מה לעשות השתדלתי לתאר לך את מה שאני מרגיש בפירוט נראטיבי, ואני מקווה שתוכל לענות לי בהקדם האם לפי הממצא של הקיבה הרופא משפחה שלי צדק שהכל תקין או לא, ומה אני צריך לעשות בשלב זה עם הלנטון, כי בינתיים הגוף שלי נחלש טיפה, כי אני אוכל רק שתי ארוחות ביום וממעיט במים 6 כוסות ביום בערך אני שותה, ולא יודע מה לעשות ואם גרמתי נזק לקיבה עם הלנטון הזה...איןלי עודמקום מקווה שתוכל ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה
ד"ר יעקב מאור16/02/2008בנימין היקר,
ברור לי שיעוצים סותרים עלולים לבלבל. בכל מקרה אין נזק בנטילת לנטון אפילו מספר שבועות או חודשים שכן לתרופה אין כמעט תופעות לוואי ובטח לא גורמת נזק לקיבה. לעיתים נותנים טיפול זה בנסיון לעמוד על האיבחון המדויק על-פי התגובה לטיפול.
שוב אני חוזר על המלצתי להבדק על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
אני מאחל לך רפואה שלמה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
אלירן18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מטרשת נפוצה מחלת קרון כבד כ עcaspii11/02/2008
כבד כעשרים סמניטמטר לערך וטחול באיזוטופים בחמש עשרה ובאולטרסאונד כ ארבע עשר סניטמר
תקודי כבד גבוהים בדיקות דם לצהבת ועץ תקינות בטן נפוחה רגישות באזור הטחול עברתי mriוהתגלה לי נגע בקמרון המוח ושלא שוללים טרשת נפוצה מקבלת פלויקס ראפסל סובלת מאסטמה ומתסמונת דום שינה הרופאה שוקלת על ניקור כבד לאיזה מרפאה ואיזה רופא אתה ממליץ לגשת מכיוון שאני חולה מורכבת בת 41 ואם לשלושה ילדים עייפה בחילות כריות רגלי צהובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מטרשת נפוצה מחלת קרון
ד''ר יעקב מאור12/02/2008מפניתך לא ברור לי המצב הרפואי לאשורו. עליך להתיעץ במקרה מורכב זה במומחה למחלות כבד שהוא גם מומחה בגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן בעייתיתשירלי11/02/2008
שלום רב!
ביום ה האחרון בעקבות כאבי בטן קשים הגעתי למיון ונמצא כי יש לי אבנים בכיס המרה. לפני יומיים שוב הגעתי לחדר המיון בעקבות אותם כאבים ושוחררתי.
הלילה סבלתי משלשולים מימיים אחת למספר דקות. האם יש קשר בין השניים ומה עליי לעשות?
חשוב לציין כי ילדתי לפני חודשיים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן בעייתית
ד''ר יעקב מאור11/02/2008יש צורך להעריך היטב בעזרת גסטרואנטרולוג מומחה וכירורג האם הכאב המתואר מתאים לעווית של כיס-המרה-Biliary Colic. באם אכן זה המקרה מומלץ לבצע ניתוח של כריתת כיס-המרה שימנע סיבוכים של מחלת כיס-מרה כגון, דלקת בכיס-המרה. על-פי-רוב שלשול אינו קשור להתקף מרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בתפקודי כבדרון11/02/2008
שלום רב,
אני בן 24 עשיתי בדיקה של תפקודי כבד לפני כחודשיים ואז נמצאו עליה ב-GPT ו GOT הערכים הם:
gpt:94
got:46
הרופא עשה לי בדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה יצא תקינה כמו כן בבדיקת סרולוגיה נמצא:
cmv LGG הבנתי שהכוונה שהוירוס היה וכרגע אין.
לאחר כחודש עשיתי בדיקה חוזרת של תפקודי כבד ואז הערכים:
GOT (AST) 38
GPT (ALT) 66
אתמול עשיתי בדיקת תפקודי כבד שוב ( לאחר כחודש מהקודמת ) והערכים :
GOT (AST) 43
GPT (ALT) 69
אני מתחיל לחשוש מכיוון שאני לא רואה ירידה אלא קצת עליה אפילו .
מה אני אמור לעשות כעת מכיוון שרופאת המשפחה לא מתיחסת לבדיקות ברצינות?
האם לחזור על אולטרא סאונד או בדיקות אחרות?
יש לי לפעמים גירודים בפי הטבעת בלילה האם זה קשור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בתפקודי כבד
ד''ר יעקב מאור11/02/2008ראשית, מדובר בעליה באנזימ כבד והתפקוד הכבדי ככל-הניראה תקין. שנית, קיימות תנודות קלות בלבד באנזימים ואין החמרה. שלישית, עלית אנזימים יכולה להיות משנית לזיהומים בוירוסים, השפעה של הצטברות שומן בתאי הכבד-מחלת הכבד השומני, צריכת אלכוהול או תרופות ואחרים. לכן, אני ממליץ כי תפנה למומחה למחלות כבד או לגסטרואנטרולוג מומחה שיתווה את תוכנית הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה אני נואשיובל10/02/2008
בן 29 כשנתיים סובל מבעיה שמשבשת את חיי בצורה רצינית בוקר צהריים וערב מחשבות מה זה?
קשיי נשימה
כאבים באזור בית החזה שמלווים מידי פעם בדפיקות לב או חזקות או מאוד חלשות (ירידה בקצב הלב) כמו כן יש מין בלון אויר מאוד גדול שיושב באזור החזה עצם הבריח ואף פעם לא משתחרר..
כשאני אוכל או לא אוכל הרבה זמן אני עומד להתפוצץ יש לי כל הזמן רצון להקיא
עשיתי בדיקת גסטרו שהייתה טובה
עשיתי בדיקה (שתייה של חומר לבן בדיקת זרימה או משהו כזה היה גם כן תקין
רצתי עוד להרבה בדיקות מרופא לרופא וכל הזמן אותה תשובה הכל בסדר נותנים איזה תרופה פשוטה והכל חוזר על עצמו
בבקשה תשובה דחוף תודה והמשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה
ד''ר יעקב מאור10/02/2008יובל,
על פי תאורך אינני בטוח כי תלונותיך הינן ממקור של דרכי העיכול העליונות (מה גם שגסטרוסקופיה וצילום בריום פורשו תקינים). עליך להבדק על ידי רופא משפחה טוב לכוונים שונים: מערכת לב/ריאות, בדיקת תיפקוד בלוטת התריס והערכה לכוון תלונות חרדתיות.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה... עזרה בפיענוח גסטרוסקופיהCH69410/02/2008
צוהריים טובים ,
עקב כאב בבטן עליונה והקאות מרבות כולל נוזל ירוק , עשיתי גסטרוסקופיה , והנה התשובה של הרופא , נלקח כמה ביאופסיות ממקומות שונים ועדיין אין תשובה לתוצאה ... אודה לך אם תוכל להסביר לי במילים פשוטות את הממצאים והאבחנה האנדוסקופית , בבקשה ...
בנתיים אני מטופלת בלוסק 120מ"ג ביום + גסטרו 40מ"ג .
תודה מראש על כל עזרה ,
ממצאים:-
ושט תקינה , מעבר ושט קיבה תקין ב 38 . קיבה כולל היפוך - נשאבה כמות כדולה של נוזלים מהקיבה לפחות 300 סמ"ק נוזלים ירוקים. גוך בקיבה אדום ובצקתי.
באנטרום מספר כיבים אורכיים עם בסיס נקי, כיב גם בתעלה הפילורית .
בתרסריון חלק ראשון , כיבים מרובים סירקולריים וגדולים התופסים שטח ניכר מהיקף התרסריון . קושי במעבר לחלק השני , חלק שני תקין . ניע הקיבה מופחת מאוד .
אבחנה אנדוסקופית:-
- Giant duodenal ulcers
- multiple gastric ulcers
- suspected gastric outlet obstruction / gastroparesis* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור10/02/2008מדובר במחלה משמעותית של כיבים (פצעים) בקיבה ובחלק הראשון של התרסריון (התחלת המעי הדק מיד כשיוצא מהקיבה). הכיבים אצלך גורמים להפרעה בהתרוקנות המזון מהקיבה ולכן סבלת מהקאות. הכיבים ניגרמים על-פי-רוב מזיהום בחיידק ההליקובקטר פילורי ולעיתים משימוש בתרופות מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידליים כגון: ולטרן, נקסין, איברופן, אטופן, אדויל, ארקוקסיה ועוד. קיימות גם סיבות נדירות יותר לכיבים ולכן נילקחו ביופסיות. הטיפול המתאים הינו טיפול המכוון להורדת חומציות הקיבה (מעכבי משאבות פרוטונים) כגון, אומפרדקס במינון גבוה וגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - גסטרוסקופיה נוספת
ארי11/02/2008בוקר טוב ,
בהתחלה תודה לך , עשיתי אתמול בצוהריים עוד פעם אותו בדיקה ( אחרי עשרה ימים ) , גם כן נלקח כמה ביאופסיות, והתשובה הראשונה היתה כך :-
ממצאים :-
ושט תקין , קיבה כולל היפוך מס' כיבים גדולים באנטרום ובתעלה הפילורית עם גבולות מורמים , ללא סטיגמטה של דימום חשודים לתהליך ממאיר , בבצל התריסריון אודם , בצקת ללא עדות לכיב , חלק שני השטחה של הוילים.
אבחנה אנדוסקופית :-
multiple gastric ulcers susp malignancy . flattened duodenal mucosa
האם יש שיפור במצב ? כמה זמן יקח ... עד שהכל יהיה בסדר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה נוספת
ד"ר יעקב מאור11/02/2008אין שינוי מהותי וגם אינני מצפה לשינוי משמעותי בתוך 10 ימי טיפול. יש להמתין בסבלנות לתוצאות הביופסיות.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזהיאיר צ.10/02/2008
שלום רב,
עברתי תאונה כרוכב קטנוע ונפגעתי בחלקי גוף שונים.כעבור 4 שנים שוב נכנסה בי נהגת והפעם כאשר נהגתי ברכב.הפעם נפגעתי בעיקר פגיעת צוואר-WHIPLASH וככזה אובחנתי בפגיעה הראשונה בנושא הצוואר.עקב הכאבים התפתחה אצלי בעיה של עצבנות וכעס ושינאה עצמית עד שכמעט ניסיתי להתאבד.הרגשתי כאבים בין היתר בחזה והתפתחה צרבת.נאלצתי לקבל כדורים בשם אומפרדקס.והיו ועדיין יש כאבי בטן.
לגבי לחצים בחזה וזרמים באזור ודפיקות לב שאני שומע אותם איבחן רופא קרדיולוג כקשורים למתח נפשי.
רופאת גסטרו רצתה לפני כמה שנים לשלוח אותי לקולונסקופיה בעקבות תלונות של עצירות אך סירבתי לכל בדיקה פולשנית.הפעם הסכמתי לעבור בדיקה בשם קולונסקופיה וירטואלית אך הסתבר לי שגם היא פולשנית והכאבים היו מאוד חזקים כאשר ניפחו את האויר בגופי ובסוף הבדיקה האוויר לא יצא והרגשתי שאני מתפוצץ .במשך 20 דקות יצאו לי שיהוקים מהפה ולא גזים מלמטה.עד שלאט לאט התחילו גם גזים.
תוצאות הבדיקה היתה "בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה ".
מה זה אומר והאם זה נבע מהעצבים ומהלחץ הנפשי ומה עלי לעשות?
התור לרופא גסטרו הינו בעוד חודש וחצי ואני אובד עיצות.רופא משפחה חדש נראה לי גם שלא ידע מה לתת ונתן לי קל בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה
ד''ר יעקב מאור10/02/2008בקע היאטלי פירושו שהקיבה ממוקמת בחלקה הקטן מעל לסרעפת - בבית-החזה ולא רק בחלל הבטן.
בקע קטן הינו ממצא שכיח מאוד ואינו גורם לתלונות כשלעצמו. לעיתים נימצא בקע אצל אנשים הסובלים מצרבת-אולם גם כאן הקשר אינו חד משמעי.
הטיפול המקובל הוא בחוסמי משאבות פרוטונים כמו אומפרדקס או תרופה אחרת מקבוצה זו. יש להקפיד ליטול את הכדור כחצי שעה לפני ארוחת הבוקר.
ברור כי הבקע אינו קשור לחבלות שעברת או למתח נפשי בו אתה נתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני וטחול מוגדל ברמה בינוניתעדי07/02/2008
שלום רב,
ראשית תודה רבה.
לאחר בדיקת אולטרסאונד שגילו כבד שומני עם הסננה משמעותית, עשיתי צילום עם חומר רדיו אקטיבי ובפיענוח רשום:
כבד:
כבד מוגדל בשתי אונותיו במידה בינונית.
ריכוז החומר:
חוסר הומגניות בריכוז החומר
ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקלי תוך כבדי.
אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות
טחול:
מוגדל במידה בינונית, יחס שוה בריכוז של החומר בכבד ובטחול.
איני מצליחה לרדת במשקל והרופא אמר שלא ניתן לתת לי כדורים אך הפיתרון הוא ירידה במשקל
מה זה ? ומה הטיפול המומלץ? האם אני חייבת לבצע ניקור כבד ? מה זה: primary biliary cirrhosis?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2008כבד שומני הוא מחלה שכיחה היום. באנשים עם עודף משקל וסוכרת, יתר לחץ דם ושומנים גבוהים בדם. הוא יכול להיות רק שומן בכבד וגם עם דלקת.
לפי המיפוי לא ניתן לדעת מקורה בתןך הכבד ויש מקום לשקול ביופסיה אבל היום יש דרך להערכה ללא ביופסיה.
גם צריך לשלל מחלות אחרות ויש חשיבות להפנות למומחה למחלות כבד.
הטיפול המומלץ הוא שילוב של ירידה במשקל ופעילות גופנית.
PBC היא מחלה אימונית המערבת את דרכיה המרה בתוך הכבד. יש טיפול יעיל אך ללא טיפול יכול להתפתח למחלת כבד סופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליאדין גבוה ובדיקת צליאק שליליתאבי06/02/2008
בבדיקת צליאק שעשיתי עקב יציאות מרובות ורכות יצאו התוצאות הבאות:
gliadin lgG Ab 28.6
anti transglutamine 0.1
lgG 872.78
בדיקת אנדוסקופיה שערכתי: תשובה שלילית לצליאק;
מה המשמעות של גליאדין גבוה? האם בוודאות אין לי צליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2008אם הTTTG וגם ביופסיה שלילית אז אין צךיאק. לבדיקת גליאדין יש רגישות נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)