פורום עיסוי, כאבי גב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    קרןמ
    13/11/2007

אני סובלת מכאבי גם תחתון מאז שאני מכירה את עצמי,אני בת 26 מטר 83.
    בשנה האחרונה התחלתי לעבוד בתור סייעת בגן ילדים,אחרי יום עבודה הגב התחתון שלי גמור.
    ואתמול (יום שלישי)הגעתי למצב שעמדתי רוב היום ובשעה 9 בערב כשהתיישבתי והתקופפתי כלפי מטה לא יכולתי מה אפשר לעשות אני ממש סובלת.
    אני לפעמים קמה עם כאבי גב,במצבים שאני מנסה להרדם על הבטן ואחרי כמה שניות להסתובב לצד הגב שלי צועק הצילו.

עזרה בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי

טל זיו
    13/11/2007

הי קרן

ניכר שמדובר בבעיית שרירים /רצועות/עצבוב קלאסית המתאימה גם לגובהך וגם לאופי עבודתך.
    האם את ישנה על מזרון טוב ועם כרית מתאימה? האם את זקוקה למדרסים? האם את מבצעת פעילות גופנית כלשהיא? האם תזונתך טובה וכו'...
    האם יש לך הסטוריה של פגיעה בעמוד השידרה?

אלה מסוג השאלות שחסרות לי על מנת לאבחן במידת האפשר דרך הפורום.

איבחון תנועתי נכון עם טיפול בעיסוי או במגע אחר יסייעו מאד.
    את גם צריכה לקבל הדרכה בנוגע ליציבתך ולהתחיל לבצע תרגילים שיקלו על כאבי הגב וישפרו את תנועתך היומיומית.

באם תבחרי את מוזמנת לפנות אלי דרך המייל האישי שלי.
    [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

קרןמ
    17/11/2007

.האם את ישנה על מזרון טוב ועם כרית מתאימה? נראה לי שמזרון לא טוב,ואני ישנה עם 2 כריות
    האם את זקוקה למדרסים? אף פעם לא בדקתי את הנושא
    האם את מבצעת פעילות גופנית כלשהיא? לא לא לא
    האם תזונתך טובה וכו'...? מה זה תזונה טובה
    האם יש לך הסטוריה של פגיעה בעמוד השידרה? לא.

לגבי התזונה אני עכשיו עושה ניקוי כבד ע"י תזונה שלא כוללת קמח לבן וסוכר הכל מלא והרבה ירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

טל זיו
    18/11/2007

הי
    ניכר שיש קשר סביר בין כאביך להתנהלותך היומיומית.
    אנא גשי לאיבחון מקצועי אצל מטפל העוסק גם בשיקום שרירים והיכול לייעץ גם לשינויי התנהגות יומיומיים ובהמשך לשאלותי.....

כשיש כאבי שרירים קשה לבצע שינויים אחרים בתפקוד הגוף עד להפגתם.

בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

קרןמ
    18/11/2007

רופא כזה זה אורטופד? או שיש רופא אחר אם כן איך נקראת ההיתמחות שלו כי אני צריכה לקבוע פגישה דרך כללית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

טל זיו
    19/11/2007

הי קרןמ
    התכוונתי לפיזיתרפיסט...מעסה רפואי... לא לאוטופד.
    האורטופדים אינם מבצעים טיפולי מגע ומנואליה וגם האיבחון הוא שונה.

פני אל מתי קרפ באחד מסניפי הכללית באזור רמת גן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    28/05/2008

לפני כמה חודשים המלצת לי על מתי קרפ צלצלתי היום לכללית לקבוע פגישה ולא מצאו את השם שלו. מה ההתמחות שלו כדי שאני אוכל למצאו אותו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל זיו
    30/05/2008

הי קרן
    זה האתר שלו.
    פני אליו דרכו.
    http://www.aromatty.com/

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי הידיים
    אורנה
    12/11/2007

היי טל

הנני מעסה זו השנה הראשונה שלי, למדתי עיסוי שבדי וטכניקות מתקדמות (הנעות מפרקים וטריגר פוינט) בבית ספר ידוע. אני עובדת פרטי וגם בספא. לאחרונה החלו לי כאבים בפרקי הידיים ובאצבעות הידיים. ניסיתי לקבל תשובה ברורה מה עליי לעשות בנדון אבל כל מטפל או מורה אמר משהוא אחר, חלק אמרו שזה כתוצאה מעבודה לא נכונה, חלק אמרו יציבה לא נכונה, אחרים טענו שזה חלק מ"סיכוני המקצוע" , היו שהמליצו טיפול בקרח, פיזיוטרפיה, ועוד ועוד ועוד... נכון להיום אני עדיי מבולבלת, מה באמת עליי לעשות כדי לשמור על גופי במצב תקין (הידיים בעיקר)

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

אור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקי הידיים

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי הידיים

טל זיו
    12/11/2007

שלום אורנה

בכל מה שאמרו לך יש מידה של אמת המצטברת לתוצאה אחת והיא כאבים בידיים.
    אינני קונה את ההגדרה - 'סיכוני המקצוע'.
    אכן את עובדת הרבה, אך לכאבים יש קשר הדוק עם תנועה ויציבה נכונה המצמצמת את העומסים על מכלול הגוף ובעיקר על הידיים. אין משמעות הדבר שאנו לא מפעילים את הידיים - אלא פחות...

באם את שולטת בטריגרים, אז עשי חסד גדול עם עצמך והתחילי ללחוץ כראוי על הנקודות המקרינות כאבים אל הידיים ולאורך כל המסלולים העצביים מעמוד השידרה ועד לכף היד.
    אין לי ספק שתוכלי להיטיב משמעותית על כאביך/הגבלת תנועתך.
    יתרונות ויכולות השיטה הן עדין בחיתולי ההבנה והשימוש של מרפאים בעיסוי בישראל.... תני לשיטה את ההזדמנות הנכונה.

אשמח לייעץ לך יותר.
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    חזי
    12/11/2007

שלום טל,
    קודם כל תודה על הפורום.
    יש לי שאלה חשובה בשבילי אולם אולי היא תיראה מוזר לאנשים בגלל שהיא מופנית אליך אני שואל מאחר וידוע שלכל שיטה אם בעיסוי או בטיפולים אחרים יש חסרונות וקשיים מהי בעצם הביקורת שניתן להעלות בנוגע לשיטת טריגר פוינט או לחילופין מהי חסרונותיה ?ואני לא מתכוון לדברים טכנים כמו צורך בקבלת עיסוי ממטפל מוסמך אלא לדברים אחרים למשל שעיסוי לא פותר את הבעיה לתמיד וכו...
    אודה לתשובתך המקצועית בנושא.אם תוכל לפרט זה יעזור.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

טל זיו
    12/11/2007

שלום חזי
    תודה על שאלתך.
    אציג את התפיסה הטיפולית ונמשיך לאחר תגובתך...

בתפיסה הבסיסית של כל שיטת עיסוי יש התכווננויות להצלחה בכל המישורים.
    כל שיטה טובה מאד בהשפעותיה על גוף האדם.
    ההבדל ביניהן הוא תפיסת הריפוי השונה הנובעת ממקורות הבנה שונות של התנהגות הגוף ויכולתו לרפא את עצמו.
    שיטת טריגר פוינט פועלת על הרובד העמוק ביותר בתפקוד השרירי ובאופן ישיר על מערכת ההשרדות שלנו, ולכן השפעותיה חזקות ומהירות ויעילות מאד.

השיטות אינן מחליפות את האדם ואינן מרפאות אותו מבלי שהוא יהיה שותף.
    לא משנה איזו שיטת ריפוי רפואית שתיתן לאדם, תסייע לו רק באם הוא יכיר בה ויקבל אותה ויאפשר לה את מרחב העבודה על גופו.

גם טיפולים בעיסוי נופלים למשוואה הזאת , ואנו כבר יודעים שיציבה נכונה, תזונה, שינה, מתחים רגשיים שוטפים של החיים, חבלות, חילוף חומרים ועוד הם חלק מהמרכיבים שמטופל צריך להתייחס/להפתח אל מול הטיפול על מנת שהוא יהיה משמעותי עבורו.

שיטת טריגר פוינט מסתמכת על מצבו השוטף של המטופל, מעבר ללחיצות על השרירים, על מנת לאפשר לשריריו להתרפא ולחזור לתפקוד נורמלי.
    תפקיד נוסף של המטפל בטריגרים הוא לייעץ למטופל לשינוי ושיפור אורחות חייו על מנת שהכשלים היציבתיים שהביאו אותו למצבו לא יישנו. (לא משנה סיבת הכשל שהובילה להגעה לטיפול).

טיפולים שאין באפשרותנו לסייע להם, קשורים ברוב המקרים לפתולוגיות מערכתיות אחרות, כאשר ביטויים הוא בשרירים.... - לא נפתרת הפתולוגיה גם לא תיפתר בעיית השרירים. אך ניתן להקל ולסייע בכיוון הפוך של סיוע לגוף להתמודד עם הפתולוגיה דרך השרירים.

תחומי הריפוי הם בדרך כלל אפורים נרחבים ולא שחור ולבן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מעסה רפואי
    12/11/2007

האמת טל שקצת התבלבלתי חוץ מהפסקה האחרונה לא ממש הבנתי כלום זה נשמע קצת כמו קשקושי פילוסופיה ואני לא מתכוון להעליב אלא פשוט להבין קצת יותר לעומק את השיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

טל זיו
    13/11/2007

שלום חזי
    תודה על תגובתך.

כפי שאתה מבין, ריפוי דרך עיסוי אינו דבר של מה בכך הדורש ידע בתפקוד גוף האדם ומיומנות מקצועית. התפיסה שהצגתי בפניך, בתשובתי הקודמת, כוללת את מכלול התייחסויות הטיפוליות הדרושות לטפל דרך שרירי הגוף, ולכן ההסבר הכולל.

בהמשך לשאלתך המקורית בה שאלת מה לא ניתן לרפא דרך השיטה, אתה יכול להבין מתשובתי שהטיפול האמיתי והמשמעותי ביותר הוא זה הנותן התייחסות וביטוי למכלול התפקוד האנושי, ומקומו של המטפל הוא משמעותי ביותר כי הוא זה המכוון את המטופל לתהליכי השינוי.

כשהגישה הטיפולית נכונה והיא משולבת בידע ובנסיון מקצועי, אזי, כל סוג טיפול, ובכל תחומי הרפואה, יעלו את רף ההצלחות שלהם.

לא לשכוח את מקומו של המטופל בטיפול - הצלחת הטיפול קשורה במצבו השרירי והנפשי (הקשור אל מצב השרירים), בפתולוגיה ספציפית או אחרת, מודעות אישית ורצונו לבצע שינוי במצבו.

באם יש לך שאלה ממוקדת על איזור או בעיה, אוכל לתת הנחיות לטיפול....

כמו כן - אתה יכול אתה יכול לעיין בספר 'די-לכאב' - המשמש מדריך מעשי לטיפול בשיטה(הוצאת פוקוס) ו/או לקרוא מאמרים מקצועיים דרך האינטרנט וגם באתר שלי.

אשמח לענות על שאלותיך גם בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בכתפיים ובצואר
    אמירה
    11/11/2007

טל שלום ,

אני עובדת כמזכירה ורוב שעות היום מול מחשב. חודשים ארוכים אני סובלת מכאבים חזקים בכתפיים
    ובצואר.לאחר טיפולי מסאז' ופיזיוטרפיה הכאב נירגע מעט אולם חזר בשנית ובגדול הכאב כעת מקרין לראש וכן תחושה של ראש רדום. נערכה בדיקה נוירולוגית וכן צילום סיטי שיצא תקין. רופא אורטופד המליץ שוב על פיזיוטרפיה.
    אמירה

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בכתפיים ובצואר

טל זיו
    12/11/2007

שלום אמירה

מתאורך מסתמן מצב האופייני ליושבי המחשבים....

המלצתי אליך... לגשת למרפא בעיסוי המכיר היטב את מערך התנועתי/יציבתי של הגוף, על מנת שיוכל לאבחן את הכשלים בתנועתך הכוללת ומשם לגזור את ההתייחסות ואת הטיפול בפועל.

באם תרצי מידע על שיטת trigger point therapy אשמח לייעתץ לך הלאה....
    [email protected]

כמו כן בשרשורים קודים התייחסתי לבעיות מחשב.... להלן עצותי:

ישנם מספר דברים שאת יכולה לבצע במקביל:
    1. לבדוק את סביבת הישיבה שלך מול המחשב - גובה כסא, מנח ידיים, גובה הצג וכו'... ניתן להיעזר במומחה ארגונומיה - שינוי בסביבת העבודה יכול להקל על העומסים בעורף.
    2. בחני את מערך ההליכה והשינה שלך - האם את זקוקה למדרסים, האם מזרן השינה והכרית שלך טובים,
    3. האם את יושבת בחדר קר, תחת מזגן וכו'...
    3. להיבדק אצל אורטופד כדי לשלול בעיה גרמית/סחוסית.
    4. לגשת למעסה/פיזיותרפיסט מיומן שיודע לאבחן שרירים ומערך יציבתי כולל ולקבל ממנו טיפול והנחיות ליום יום. עיסוי מאזן שאינו בעל אורינטציה אורטופדית יועיל קלות אך לא יעשה את השינוי והריפוי המתאימים.
    5. בהחלט לאמץ מספר תרגילים לביצוע כל שעה עגולה, כמו סיבובי ידיים, כתפיים ועורף עדינים, ריצה של 2 דקות במקום.
    6. האם התזונה שלך מאוזנת ?
    7. האם את שותה מספיק מים - המים חשובים להולכה העיצבית הקשורה לפעילות השרירים.
    8. להוריד מתחי יומיום - מתחים מתיישבים בדרך כלל בעורף ובשכמות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי ופריצת דיסק
    מישהי
    09/11/2007

האם במקרה של פריצת דיסק באזור הגב התחתון מותר לבצע עיסוי חזק באזור והאם מותר לבצע את טכניקת הטריגר פויינט באזור? כמו כן האם מותר לבצע מתיחות לגב התחתון?
    כנ"ל לגבי פריצת דיסק בחוליות הצוואר.
    ועוד שאלה, אלו טכניקות עיסוי מומלץ לבצע על אנשים שסובלים מפריצות דיסק, יש לציין שהכשרתי היא בעיסוי שוודי בלבד ולא עיסוי רפואי.
    תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי ופריצת דיסק

הוספת תגובה

• עיסוי ופריצת דיסק

טל זיו
    11/11/2007

שלום מישהי
    ניתן לבצע עיסוי בעוצמה הנכונה ובכפוף למצב המטופל.
    מומלץ לא לבצע מניפולציות של עמוד השידרה במקרים אקוטיים אלא רק מי שמורשה לכך...
    ניתן ורצוי מאד לעשות שימוש בטריגר פוינט, שהרי השיטה יעילה מאד בהפגת כאבי שרירים והחזרה של מנגנוני היציבה התנועתיים חזרה לנורמה- יש לגשת ולקבל את העיסוי ממרפא בעיסוי המומחה בשיטה!!!
    ניתן לבצע את הטיפול בשיטה על כל שריר ובכל איזור בגוף ובכפוף לפתולוגיה....

אני ממליץ מאד על טריגר פוינט ובשילוב עם עיסוי תומך ומזרים.

אשמח לתת פרטים נוספים על השיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסאז' לתינוקות
    אורי
    07/11/2007

האם מומלץ או שכדאי להימנע? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מסאז' לתינוקות

הוספת תגובה

• מסאז' לתינוקות

טל זיו
    09/11/2007

שלום אורי
    עיסוי מומלץ לכל אדם בכל גיל מרגע לידתו ועד מותו.
    עיסוי לתינוקות ולילדים מומלץ מכיוון שהוא מסייע לצמיחה טובה יותר ובתהפתחות הכללית של הילד/תינוק על כל מרכיבי החיים - פיזי, רגשי, פסיכולוגי, מוטורי וכו'...

מומלץ להורים לעבור הכשרה של עיסוי תינוקות על מנת לאפשר לילדם את כלי העבודה הכל כך חשוב לקיומם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורה קטנה ומסאז'
    לילך
    05/11/2007

אני בחורה די קטנה ולא חזקה. אני חושבת ללמוד מסאז' אבל אני לא יודעת אם אני יוכל להיות טובה כי לא נראה לי שיהיה לי מספיק כוח לעשות משהו שאנשים גדולים ירגישו בכלל.
    מה אתם אומרים, זה רק טכניקה או שגם לגודל ולכוח יש משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    בחורה קטנה ומסאז'

הוספת תגובה

• בחורה קטנה ומסאז'

טל זיו
    05/11/2007

שלום לילך.
    באומנויות הלחימה ידוע שלגודל משמעויות שונות והוא אינו הכרחי כדי לעשות בהן שימוש.

למידת טכניקת עיסוי נכונה המבוססת על תנועה ויציבה נכונה של הגוף תאפשר לך לעסוק בעיסוי גם אם את בחורה קטנה.

אני ממליץ לבחון מספר מורים פרטיים / בתי ספר לעיסוי על מנת לבדוק איזו טכניקת עבודה נכונה לך!!
    גשי והשתתפי בשיעורים לדוגמא - רוב המורים הפרטיים / /בתי הספר מאפשרים זאת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאסור מורנו
    חזי
    03/11/2007

מישהו יודע כמה עולה ללמוד מסז אצל מסטר מורנו והאם כדאי?

לקביעת תור
    סגירה
    מאסור מורנו

הוספת תגובה

• מורנו

טל זיו
    03/11/2007

אינני יודע כמה עולה ללמוד בבית ספר מורנו. צלצל ובדוק.
    אני ממליץ לגשת אל בית הספר ולראות אם הוא מתאים לך ללימודים.
    גם רכב לא קונים על פי המלצות, אלא על פי התנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאבי גב עליון ...דחוף
    נונו
    02/11/2007

אני סובלת מתפיסת שרירים גבר 6 ימים שנגרם כתוצאה מהחזקת דברים כבדים (עבודה בבית) זה גורם לקושי בנשימה..אני ניסי מסגים בשמן זית..משחה וכדורים שמפחיתים כאב..לא עזר...מה אני יכולה לעשות? אני עובדת כמורה ..אני לא עבדתי יומיים..אני לא יכולה לא לעבוד כל הזמן..אני גם מתאמנת לשחרר שרירים ..ז"א תנועות בידים..מתיחת גב וכל מיני..שום דבר לא עוזר..הכאב נוראי וכאשני אוכלת אני מתעייפנ...הכאב לפעמים גם בצוואר מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    גאבי גב עליון ...דחוף

הוספת תגובה

• כאבי גב עיון

טל זיו
    03/11/2007

מתאורך ניתן להבין שכאביך אינם משתנים כבר מספר ימים... זה מצריך בדיקה מעמיקה.
    האם נבדקת אצל אורטופד?
    זאת הבדיקה הראשונה שצריך לבצע כדי לשלול פתולוגיות עצביות.
    לאחר שיהיו ממצאים אפשר יהיה טוב יותר להמליץ על דרך טיפול.

אשמח לקבל עדכון על תוצאות הבדיקות...
    תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

נונו
    04/11/2007

עשיתי בדיקה אצל רופא רגיל..היום דווקא חזרתי הוא שינה לי את התרופה לאתופן ..מה זה פתולוגות עצבית?? מה הסיפטומים שלה? אני לא סובל מכאבי גב בכלל רק אחרי ניתוח קיסרי שזה נורמלי ועכשיו כי החזקתי את המיקרו והתנור אולי התנועה היתה לא נכונה לגוף
    אני קראתי שתפיסת שרירים חולפת אחרי שבוע או שניים
    אתה לא חושב שרופא משפחה לא היה מבחין במשהו לא בסדר?? אני גם משתמשת בוולטרין..האם המשחה הזו גורמת לחום באזור הנפגע??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

טל זיו
    05/11/2007

פתולוגיה עצבית מתקשרת לכל פגיעה בהולכה החשמלית במערכת העצבים.
    כלאמר - כל מצב בו ישנו לחץ על עצב מסויים יגרום לו ל'צעוק' ובאופן ישיר יגרום לכאב שביטויו יהיה בירידה ביכולת השרירים הסמוכים לו או הנמצאים במסלולו.
    לכן כשיש כאבי שרירים צריך לבדוק גם את המרכיב העצבי לפני שמחליטים על דרך הטיפול.

תפיסת שרירים עוברת לאחר מספר ימים - אם הבעיה היא שרירית.
    אם הבעיה היא עצבית זה יכול לקחת שבועות, חודשים או שנים - תלוי בפתולוגיה.....

רופא משפחה לא בהכרח יכול לאבחן מצב שרירים.

וולטרן יכול להקל והוא לא אמור לגרום לחום מקומי, אך פעילותו על הדלקת יכולה בהחלט לגרום לחימום כחלק מתהליך הריפוי.

כדאי לגשת למעסה טוב המומחה בתחום האורטופדיה על מנת שיאבחן ויטפל כראוי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילי
    23/10/2007

מאיזה חלק בגוף מתחיל עיסוי שבדי?

האם כף רגל נכללת?

ואם כן איך אפשר לגעת אחר כך בפרצוף של הלקוח?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגבי החימום

יובל
    24/10/2007

קודם כל - בתור מעסה, אני שמח לראות התעניינות כזאת בנושא :-)

חימום - את הידיים אני מחמם על ידי שפשוף של אחת בשניה, בדרך הכי פשוטה שיש (במקרה חורף קר אחד במיוחד הנחתי את הידיים כמה שניות 10-15 ס"מ מעל הנר שהדלקתי לטיפול, אבל זה צריך ממש להיזהר לא קרוב מדי, שלא לקבל כוויה - זו גם לא ממש שיטה טובה...).
    להחזיק את הידיים קרוב לפה, ליצור כדור ולנשום פנימה (כמו שעושים כשקר בחורף) - גם אפשרות.
    מבחינת חימום שמן - אישית אני לא בעד, ממה שאני יודע החום הורס בחלק מהמקרים תכונות חיוביות שקיימות בחומרים השונים הנמצאים בשמן. אני יודע שקיימים כל מיני כלים שבהם השמן מתחמם בתוך כלי קיבול מים, ולמעשה החימום לא ישיר אלא המים מתחממים ומשם השמן.

בכל מקרה, המגע הראשון חשוב, שכן מטופל שיקבל פתאום ידי קרח על הגב יקבל הפתעה לא נעימה, מן הסתם. אחת הדרכים שאני עושה היא להניח את הידיים בעדינות על המטופל, לאט לאט, כמעט להחליק אותן למגע הראשוני. בצורה שכזאת, גם אם הידיים שלי קצת קרות, זה פחות מורגש מ"הנחתה" על הגוף.

(וכמובן וכל מה שכתבתי תופש גם למטופלת, לא רק מטופל :-) לשון זכר לצורך הנוחות בלבד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחירים
    לילי
    23/10/2007

כמה אני אמורה לשלם למעסה שמגיעה אלי הביתה לעיסוי שבדי? באיזור לא הכי יוקרתי והיא יודעת את זה...וכמה זמן זה עיסוי?

לקביעת תור
    סגירה
    מחירים

הוספת תגובה

• שאלה מצוינת

יובל
    24/10/2007

שלמעשה אין עליה באמת תשובה אחת.

אין בדיוק מחירון מטפל. כל מטפל לוקח כמה שנראה לו לנכון, בהתאם לניסיון שלו, ידע, ובסופו של דבר - כמה שנראה לו ששווה הטיפול שלו.

הדרך הכי טובה לדעת, היא לבדוק עם כמה וכמה מטפלים, להשוות את מה שהם נותנים (עוד בטלפון, לא חייבים לעשות טיפול אצל כל אחד). לברר כמה זמן הטיפול שלהם, כמה הם לוקחים, כמה זה עולה אם זה בבית (בדר"כ מעט יותר מאשר בקליניקה - לסחוב מיטה, עלויות נסיעה וכדומה). לא יזיק גם לשאול היכן הם למדו, כמה זמן הם מטפלים וכדומה - בדיוק כפי שלא היית הולכת לתקן את האוטו אצל מישהו שלא בטוח יודע מה הוא עושה, ככה גם עם הגוף שלך - אין סיבה לתת למישהו לא מקצועי לגעת בך.

ובכל מקרה - דברי עם המטפל/ת, תראי מי הם ומה הם, ואם ישנו קושי כלכלי - תסבירי להם את זה. רוב המטפלים לדעתי יבינו, ויוכלו ללכת לקראתך במידת האפשר. צריך לזכור שזו עדיין הפרנסה שלנו, ומעבר לעלות מסוימת - גם לנו זה כבר נהיה קשה.

והכי חשוב - תרגישי את המטפל. תשמעי אם הוא מתחבר לך כמישהו שיטפל בך, אם נראה לך שזה מתאים. שוב, כמו בכל מקצוע שיש בו אינטראקציה עם אנשים - הקשר האנושי חשוב מאוד.

מבחינת זמן עיסוי - גם זה קצת משתנה, יש מטפלים שהטיפול הוא 45 דקות, כמדומני שהרוב על איזור השעה. אנימגדיר את הטיפול כ"עד שעה וחצי", כי לפעמים זה יקח 50 דקות ולפעמים שעה ועשרים - תלוי במטופל, בזרימה ובעוד גורמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום
    לילי
    23/10/2007

איך אתה מחמם את ידיך לפני כל עיסוי?

איך מחמם את שמן העיסוי?

לקביעת תור
    סגירה
    חימום

הוספת תגובה

• התבלבלתי, אז פה אני אענה על הכף רגל

יובל
    24/10/2007

שאלת על מאיפה מתחיל הטיפול, אם מטפלים בכף רגל ואיך עוברים משם לפנים.

באופן עקרוני, ברוב המקומות לומדים שהטיפול מתחיל מהגב, עובר לרגליים (אחורי), ואז כף רגל, רגל קדמית, בטן ידיים פנים. יש שינויים מסויימים בסדר, אבל נדמה לי שזה פחות או יותר בכולם ככה.

בצורה בה אני מאמין (ולמדתי), אין הרבה משמעות מהיכן מתחילים את הטיפול, כל עוד שעוברים על החלקים ועובדים בצורה מסודרת. יש מטפלים ומטופלים שמעדיפים קודם לשכב על הבטן, לקבל קודם שימת לב לגב (שאצל רובנו צורך יותר שימת לב), ומשם להמשיך. אחרים יעדיפו להירגע על הגב, ובסוף לקבל את רוב שימת הלב של הגב.

כמו תמיד - תלוי במטפל ובמטופל.

כן, עושים את כף הרגל. למעשה זה אחד המקומות שרוב האנשים מעדיפים. מכיוון ובאמת רגל היא מקום שנמצא רוב הזמן בנעל, יכול להזיע וכדומה, יש כמה דברים שאפשר לעשות, גם על מנת שלמטפל יהיה נוח ונעים יותר לעבוד עם כף הרגל.

דבר ראשון - במידת האפשר, כדאי שהמטופל יגיע אחרי מקלחת. באופן כללי, יותר נעים לטפל באדם אחרי מקלחת, ויותר נעים לו לקבל את הטיפול נקי מטרדות היום ומריח נעים :-)

לא תמיד זה אפשרי, וגם אם כן - לפעמים בים המקלחת לקליניקה הרגל עדיין בנעל. מה שאני עושה זה מחזיק קופסא של BabyWipes, מגבונים לחים מסוג כלשהוא. לפני שהמטופל עולה על המיטה, אני מבקש ממנו לנגב את הרגליים במגבונים, וכך נפתר הקושי.

מבחינת איך עוברים לפנים - גם כאן, יש כמה שיטות. קודם כל צריך לזכור שבדר"כ עברנו מסלול על הגוף הרבה לפני שהגענו לפנים, כך שזה לא מעבר ישיר לפנים.

אם ישנה אפשרות ויש כיור במקום (ממש במקום, לא ללכת לחדר אחר), אפשר לעצור לרגע, לשטוף ידיים ואז להמשיך. אם יש לנו את המגבונים הלחים ממקודם, כנ"ל - עוצרים לרגע, מנגבים את הידיים במגבונים, מנגבים במגבת, וממשיכים לפנים.

מקווה שעזרתי עם כל התשובות :-)

יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגר פויינט
    מישהי
    22/10/2007

האם המושג טריגר פויינט הכוונה הוא לקשר בשריר?

לקביעת תור
    סגירה
    טריגר פויינט

הוספת תגובה

• טריגר פויינט

טל זיו
    23/10/2007

שלום MIKA
    טריגר פוינט אינו קשר בשריר. זוהי צומת עיצבית הנותנת את ההוראה לשריר לפעול, ובה מתפתחת רקמה דלקתית המונעת מהשריר לנוע לטווח תנועה מלא וגורמת להקרנת כאבים לאזורים אחרים בגוף.
    ה'גודש' בשריר וביחד עם רגישות וכאב גבוהים יכולים בהחלט להיות דומים לקשר בשריר.
    'מחיקת' הרקמה הדלקתית מחזירה לשריר את יכולתו לנוע לטווח המלא.

קשר בשריר - פיתול של סיבי שריר אחד על השני הגורם לכאבים עזים.

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשה/אל תעשה
    לילי
    22/10/2007

האם ישנם דברים שעל מעסה לעשות לפני/במהלך/בסיום העיסוי ודברים שאסור לו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עשה/אל תעשה

הוספת תגובה

• עשה/אל תעשה

טל זיו
    23/10/2007

שלום ליהי

כן, חד משמעי.
    על מטפל לדעת ולהתנהג על פי הקוד האתי של המקצוע.
    ישנם כללי אתיקה וקוד התנהגות מסודרים שכתבנו באיגוד מקצועות העיסוי ובו מופיעים כל הכללים.
    התקנון הזה נכתב בשנים האחרונות על ידי מעסים/מורים בכירים לעיסוי החברים באיגוד.

באם את שוקלת לימודים...
    המלצתי היא ללמוד במוסד המוכר והעומד בדרישות הלימוד של האיגוד, והדורשים את הקניית הקוד האתי לתלמידים במהלך הלימודים.

להלן קישור לקוד האתי המופיע באתר איגוד מקצועות העיסוי בישראל:
    http://www.imba.org.il/inner.php?id=14&menu=right_menu

יום טוב
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין המינים
    לילי
    22/10/2007

האם היית אומר שלגברים יתרון על נשים בעיסוי כי הם יותר חזקים בידיים? (עיסוי שבדי). וצריך יותר כח בידיים בשביל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין המינים

הוספת תגובה

• הבדל בין המינים

טל זיו
    23/10/2007

שלום ליהי
    מעצם היותנו שונים יש הבדל גם ביכולות הפיזיות שלנו.
    גברים חזקים יותר.... תעשה לי עיסוי חזק.... אני אישה - אין לי כח לעסות... - אלו משפטים שיש בהם אמיתות כי נותנים להם אותה.

אין צורך בכח כדי לעסות את העיסויים הסטנדרטיים.
    יש צורך בכושר גופני טוב.
    יש להבין שאישה צריכה (כמו כל אדם) למצוא את איכויותיה, בנוסף ללמידה/עבודה, על מנת שהיא תוכל לעסות ללא שימוש רב בכח - עבודה חזקה/שימוש בכח אינו בהכרח תוצאה נכונה או רצויה בטיפול.
    זה לא אומר שאין עיסויים בהם נדרש כח, ובאופן טבעי לא נמצא שם נשים רבות...

אני מלמד לעסות דרך ותוך שימוש בתנועת כל הגוף... אופי זה של עבודה מאפשר לי ל'הכניס' כח לתוך המגע ולאמץ פחות משמעותית את הידיים.

עבודה נעימה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוסיף ואומר

יובל
    23/10/2007

שאת אחד העיסויים הטובים והמשמעותיים ביותר שקיבלתי המטפלת הייתה 1.55 ס"מ על 45 קילו ביום טוב אחרי ארוחה מלאה :-)

דבר נוסף - הקונספט שצריך כוח, ושטיפול חזק הוא הנכון הוא בעיני שורש התפישה הזאת, והשורש הזה, בעיני, מוטעה.

הטיפול צריך להיות מותאם למטופל, ולאו דווקא חזק. בנוסף, הרבה פעמים אנשים מבקשים חזק, אך למעשה צריכים דווקא את ההחלקה העדינה על השריר.

התפקיד של מטפל הוא לדעת מה המטופל צריך, ובהתאם לווסת את העוצמה. בעבודה נכונה עם גוף - כל אחד יכול לדעת להתאים את העוצמה הנכונה למטופל.

אגב - התופעה הזאת קיימת גם לצד ההפוך - לגברים יעשו בדר"כ טיפול חזק (ככל שהגבר יותר מסיבי כך חזק יותר) ולאישה טיפול עדין ומלטף. שוב, גם כאן - אין לזה למעשה סיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה