פורום עיסוי, כאבי גב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללכת עם חגורה?
    גרשון
    21/10/2007

שום רב, הכירופרקט שלי המליץ לי ללכת עם חגורה, אבל לא הבנתי ממנו כל כך למה היא משמשת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללכת עם חגורה?

הוספת תגובה

• ללכת עם חגורה?

טל זיו
    23/10/2007

שלום גרשון
    תפקידי החגורה העקריים הם:
    לתת תמיכה לגב התחתון - לייצב אותו, למנוע תנועות חדות שיגבירו כאבים/ידרדרו מצב ומשמעות פסיכולוגית עמוקה המשרתת היטב את תהליך הריפוי (פחות כואב-פחות פוחד).

המכשלה בשימוש בחגורה - שיגרה. לא להגיע למצב בו אתה מסתמך על החגורה ו'אתה לא יכול לתפקד בלעדיה'.

אני מקוה שאתה מבצע פעילות גופנית. - זהו המתכון הנכון לכל תהליך החלמה (לגשת לבעל מקצוע ולקבל הנחיות).

תרגיש טוב
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוק תפוס כבר הרבה זמן
    חזי
    19/10/2007

שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בוא נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות,
    בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא.
    בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רופא או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה.
    מה הבעיה ?בבקשה תציע לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו מה לעשות?
    חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות.
    תודה רבה מראש.ואם אתה צריך פרטים נוספים כדי לעזור לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    שוק תפוס כבר הרבה זמן

הוספת תגובה

• שוק תפוס כבר הרבה זמן

טל זיו
    21/10/2007

שלום בן 23
    ניכר שמקור חוסר נוחותך בשוק הוא ממקור עצבי ולא שרירי.
    על מנת לייעץ לך אני צריך לאבחן מדויק את תנועותיך.
    אשמח אם תפנה אלי למייל [email protected]

תודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תפוס
    mrs. piggy
    18/10/2007

אני עובדת רוב היום בעמידה והליכה, כתוצאה מכך הגב העליון שלי תפוס מאוד, חשוב לי לציין שאני בת 18, ומעולם לא נתפס לי הגב ליותר מיומיים שלושה.
    הייתי בחוג בלט בתור נערה, לכן העמידה של מאוד יציבה.

רציתי לשמוע על כמה "טיפים" שאתה ממליץ אשר יעזרו לי להפחית את הנזק.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גב תפוס

הוספת תגובה

• גב תפוס

טל זיו
    21/10/2007

שלום mrs. piggy

מתאורך ניכר שאת לא עושה שני דברים חשובים...
    האחד - עומדת ונעה ביציבה נכונה (ריקוד בלט אינו ערובה ליציבה הנכונה לחיים...). הגב לא צריך להתפס כלל למעט אם מעמיסים על שריריו....
    שניים - התעמלות באופן שוטף ויום יומי... ביצוע תרגילי הזרמה ומתיחות לשרירים בכל כשעתיים יורידו בהם את המתחים ואת הכאבים המצטברים וזה חשוב מאד למי שעומד שעות רבות בכל יום.
    שלוש - למצוא זמן לשבת....

בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך אני יודעת מה זאת עמידה נכונה?

Mrs.piggy
    21/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תפוס

טל זיו
    21/10/2007

הי

ללכת ולקבל ייעוץ תנועתי ממומחה כזה, או להצטרף לקבוצת התעמלות המבוססת על שימור התנועה והיציבה של הגוף.
    ניתן גם לנבור בחומרי לימוד של פיזיולוגיה וקיניסיולוגיה ולהתנסות בתרגילים שונים.
    ניתן ללכת למספר שיעורים אצל מורה לשיטת אלכסנדר המתמחים ביציבת הגוף.

את מוזמנת ליצור עימי קשר במייל לפרטים נוספים
    [email protected]
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים ללימודים
    סטונדט
    18/10/2007

שלום. אני עומד להתחיל בקרוב (אולי...) את שנת הלימודים. שנה שעברה היו לי הרבה כאבי גב ואני רוצה ללמוד תרגילים בסיסים שאני אוכל לעשות על עצמי כדי לשחרר את הגב מדי פעם.
    תוכל להציע תרגילים כאלה או מכשירים שיעזרו לי? אני בתקציב נמוך אז אני לא יכול לקנות דברים כמו כורסת מסאז'ים למשל

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים ללימודים

הוספת תגובה

• כאבי גב

חזי
    19/10/2007

שלום,
    בנוסף לתשובה של טל הייתי מעוניין להציע טיפול בעיסוי תאילנדי מסורתי שמאוד יכול לעזור לשחרר אותך,לפתח גמישות ולהגדיל טווחי תנועה בגב וברגליים.היכן אתה לומד/גר?
    ישנה אפשרות לשבץ אותך בסטאז של סדרת טיפולים בין חמישה לשישה ללא תשלום.אם את המעוניין אני אשאיר פרטים ונדבר.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

טל זיו
    21/10/2007

שלום בן 23
    תשובתך לסטודנט מתאימה גם לך.
    עשה שימוש לכאביך לטיפול בבעיתך לטיפול בשוק.

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 23

שי
    21/10/2007

לא הבנתי את תשובתך.תוכל לחדד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 23

טל זיו
    21/10/2007

הי
    יעצת לסטודנט שיקבל עיסוי תאילנדי.
    גם לך זה יכול להועיל....

יום טוב
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים ללימודים

טל זיו
    21/10/2007

שלום סטודנט
    ראשית, ברכות על לימודים קרובים.
    שנית, היכן היו לך כאבי הגב? עורף, גב אמצעי, תחתון?
    עיצה ראשונה - תתחיל לרוץ מספר פעמים בשבוע... זה יחזק את מערך התנועה הכולל שלך וימנע כאבים עתידיים.
    לגבי תרגילים שונים - תלוי היכן כאביך....
    מחכה לתשובתך...
    שלישית, לקבל עיסוי טוב כזה או אחר זה תמיד טוב אך לא מחליף את הפעילות הגופנית.

בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לטל זיו ולבנות
    דינה
    16/10/2007

היי,
    יש לי שאלה שבטח מנהל הפורום נתקל בה ואשמח לשמוע ממנו ומנסיון אישי של בחורות שלמדו.
    אני רוצה ללמוד עיסוי אבל פוחדת מהסטיגמה שיש לזה ומזה שלא משנה מה אני יגיד, אנשים עדיין יחשבו שזה מסאז' + "הרפייה".
    מכירים מקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לטל זיו ולבנות

הוספת תגובה

• בורות

רענן
    17/02/2008

שלום לך
    אכן לרבים יש "חור בהשכלה" לגבי התחום, אך רבים אחרים מזהים את המקצוע כאמצעי טיפולי לצורך רפואי גם אם מדובר רק בהרגעה של הגוף הנפש,
    לכן כדאי להכיר את התחום מהתנסות אישית, במרכזים השונים - בתי מלון ומרכזי ספא.
    לאחר תום הלימודים כדאי להתחיל את ההתנסות במקומות דומים, מכך תוכלי ללמוד לעצמך איך ליצור את ההתנהגות הנכונה, וכמו שכבר נאמר, בבתי הספר משתדלים להכין אותך מראש להתנהגות מתאימה בתחום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תעצרי את עצמך רק בגלל פחד מסטיגמ

מישהי
    17/10/2007

בכל מקצוע או עבודה יש את החסרונות שלו/ה והקשיים שלו/ה.
    אם נמשיך לפחד לא נתקדם לשום מקום בחיים.
    זה ועוד איך משנה איך תגידי ומה תגידי, כי אם תגידי לאנשים שלמדת במכללה כזו או אחרת ואת עובדת בספא בבתי מלון ועושה טיפולי ספא כמו עיסוי שוודי, אבנים חמות, עיסוי ארומתרפי או מה שלא יהיה. תאמיני לי שאף אחד לא יחשוב שאת עוסקת בזנות. הכל תלוי באיך אומרים את זה.
    ואם בטיפול מישהו מטריד ומציע הצעות מגונות להיות אסרטיבית ובשום אופן לא להסכים למגע מיני.
    אני עובדת בזה ונהנית מאד מהעבודה, ותאמיני לי שאין לך מה לפחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לטל זיו ולבנות

טל זיו
    18/10/2007

דינה שלום.
    תודה על שאלתך.
    הסטיגמה קיימת, ואנשים יכולים לחשוב..אבל יש הרבה יותר אנשים שכבר לא חושבים כך כשהם באים לטיפול.
    הסטיגמה לא תעשה לך דבר.
    התנהגותך היא זו שקובעת ותקבע. את היא זו שתקבע את המקום והזמן ובמי וכמה.....למטע אם תעבדי במקום מסודר.
    ובאם תלמדי את כללי האתיקה המקצועיים כראוי (במהלך לימודיך), תקבלי כלים נוספים שיאפשרו לך לשמור טוב יותר על עצמך.
    גם מטפלים גברים חוששים מהסטיגמה הזאת ועצתי אליהם היא דומה.

מקצועיות ומקצוענות מורידה את הדעות הקדומות והופכת את המשוואה בהתייחסות אלינו המטפלים.

מעבר לנאמר בפורום, אני מציע לך לשוחח עם מספר מטפלים ומטפלות (גשי למרכז קרוב..) ולשמוע מהם על צעדיהם הראשונים ועל איך הם מתמודדים עם הנושא ועם החששות...

אשמח לייעץ בהמשך
    בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא בתור בן אני רוצה לענות :-)

יובל
    18/10/2007

אני אתחיל ואקדים ואומר - לכי על זה, בלי חשש מהסטיגמות.

הסטיגמה שאת מדברת עליה קיימת, מכיוון ולצערי אין מודעות מספקת בארץ ליכולות הטיפוליות גרידא של עיסוי, וכל מגע על עור חשוף נחשב כמיני.

אני מודה שאני יכול להבין את זה, מהצד השני. קשה לאנשים לנתק את העובדה שהמטופל/ת שוכבים כמעט עירומים על מיטה (מכוסים כמובן, ועדיין..) ומישהו נוגע להם בגוף ולנתק את זה מההשלכה המינית המתבקשת.

כמטפל זכר, אני נתקל בבעיה מהכיוון השני שלה, אם אפשר לקרוא לזה כך - גברים מעדיפים להיות מטופלים ע"י נשים בעקבות החשש ל"השתחלות מינית" לטיפול, וכנ"ל נשים, כך שאני מוצא את עצמי לעיתים בקושי מהכיוון השני.

נוספת על כך הסטיגמה בה גברים מטפלים חזק ונשים חלש ועדין יותר - מניסיון, אין לזה שום ביסוס.

בדיוק כפי שרשמו טל ו MIKA - זה תלוי רק בך. אם תציגי את זה כטיפול לכל דבר, ללא חשש, כך זה יועבר. והיה ומישהו הבין את זה אחרת - יש דרכים עדינות יותר ופחות להבהיר במה בדיוק מדובר.

היום, עם מה שרשמתי קודם, המודעות גדולה יותר. עדיין יש את הבדיחות מסביב, ועדיין יש את השטויות מסביב, אבל יש הרבה יותר פתיחות, רצון והבנה שיש עיסוי ללא כל אלמנט מיני.

בהצלחה וללא חשש! :-)

יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובהמשך להצעה של טל, אם תרצי

יובל
    18/10/2007

עזרה בתחילת הדרך, לשמוע, לראות, לחוות, לשאול ובכלל להתייעץ ולדבר על הנושא - אשמח לסייע :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים חמות
    רויטל
    14/10/2007

היי,
    שמעתי מכמה אנשים חוות דעת שונות לחלוטין על אבנים חמות, חלק אמרו שזה מדהים ושחרר להם את כל הגב, אבל משניים אחרים שמעתי שזה היה זוועה וזה כואב נורא ולא משחרר כלום.
    אפשר לקבל פרטים על השיטה הזאת, מה היא אמורה בעצם לעשות ומה הנקודות הטובות והרעות בה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים חמות

הוספת תגובה

• אבנים חמות

טל זיו
    16/10/2007

שלום רויטל
    להלן מידע ממאמרים רלוונטיים השופכים אור נכון על הטיפול באבנים החמות והקרות.

מאת אסתי רוגוב
    "מדובר בשיטת עיסוי העונה לשם – lastone therapy.
    השילוב של האבנים החמות והקרות יוצר שינויים קיצוניים של טמפרטורה באזורים שונים בגוף ומהבחינה הזו ה- lastone therapy מבוססת על עקרונות התרמותרפיה. באמצעות חשיפת הגוף לחום ולקור מתרחשות בו תגובות פיסיולוגיות שבדרך עבודה נכונה מעודדות תהליכי ריפוי, ניקוי וחיזוק המערכות.
    העיסוי באבנים חמות וקרות מאיץ את זרימת נוזלי הדם, הלימפה והעיכול", "שילוב הטמפרטורות מגביר את זרימת הדם לאזור המטופל הרבה יותר מאשר השימוש בחום או בקור בנפרד. הטיפול יוצר בגוף סדרה של תגובות פנימיות, המביאות לצמצום זרימת הדם והלימפה באזורים שונים או להעצמתה. שתי התגובות העיקריות המושגות הן חיזוק (tonic) ורפיון (atonic).

מאת אילן ברמן
    "עיסוי או טיפול באבנים חמות לקוח מהאינדיאנים של צפון אמריקה כבר לפני 300 שנה, על פי המסורת כשחזרו הגברים מהציד עייפים ומותשים, היו הנשים מחכות להם עם קערות מים חמים, אבנים ומגבות ומטפלות בהם.האבנים הם חלוקי נחל מבזלת לא מעובדים, הספוגים מינרלים מן הטבע ושומרים על חום למשך זמן ממושך.הם בעצם עושים את מה שכולנו עושים כאשר אנו רוצים לשנות צורה. מחממים.

שילוב הטיפול עם אבנים חמות יכול ליצור הרמוניה של אבנים חמות, שמנים ארומאטיים ומגע יד המטפל שיביא לתחושת רוגע וחום פנימי./ איזון פנימי ורוחני / שחרור מתחים נפשיים רגשיים / זירוז זרימת הדם / זירוז חילוף חומרים / פתיחת חסימות / ניקוז רעלים.......
    חשוב להדגיש כל טיפול ובייחוד עם אבנים חמות מצריך ערנות למצבו הפיזי של המטופל הדבר החשוב מכל הוא לא לעשות כוויות / חום חיצוני מוגבר יכול לזרז מצבים כמו; לחץ דם נמוך, חסימות זמניות בכלי הדם שיכולות להניע חסימות ויצור חסימות בלתי מבוקרות / נשים בהריון / אחרי ניתוח...

השימוש באבנים חמות מאפשר להכין אזור חסום לעיסוי, אפשר להניח את האבנים על הבגדים או על הגוף עצמו באזור לפני שמעסים אותו, אפשר להשתמש באבנים קטנות ולפתוח בעזרתן את מערות האף. אפשר לקשור אבנים על כפות הרגליים ולחמם את כל הגוף דרך כפות הרגליים.
    לא רק חימום, אבן הבזלת יכולה גם לכווץ כלי דם על ידי כך שנשים אותה בהקפאה לפני השימוש.

יש אין סוף של אפשרויות כאשר האבן היא כלי תמיכה, האבנים לא יחליפו את מגע האצבעות וכפות הידיים.

תהני מהטיפול
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת מיליון הדולר
    חזי
    09/10/2007

כיצד לטפל בגב תפוס עקב הרמת משאות כבדים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת מיליון הדולר

הוספת תגובה

• שאלת מיליון הדולר

טל זיו
    09/10/2007

בהמשך לתשובתך בשאלה הקודמת...נראה לי שאתה יודע מספיק ואינך זקוק לעצות ממני.

בכל אופן...
    חסרים פרטים. איפה כואב? באיזה צד? האם יש הקרנה לרגליים ולאן? כמה זמן? האם האדם נע או שהוא מרותק?....וכו'..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילי
    08/10/2007

למדתי קורס עיסוי בן שלושה חודשים בלבד (עיסוי שבדי). האם אני מורשית לבצע עיסויים לאנשים? אולי ברמה ה"חברית"/משפחתית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה שיר

טל זיו
    08/10/2007

שלום שיר
    הרשות לטפל באנשים ניתנת על ידי מורה / בית ספר המחליט על פי ידיעותיו והסמכתו להוראה באם את ראויה לכך לאחר שמילאת את כל דרישות הקורס.
    חסרים לי פרטים על שעות הלימוד בקורס על מנת שאוכל לענות לך כראוי.

בכל אופן, דרישות הלימוד לשלב הראשון בעיסוי, על פי איגוד מקצועות העיסוי בישראל הוא:
    מינימום של 100 של"א של טכניקת עיסוי + 120 של"א של מדעים (אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה של גוף האדם) + 4 של"א של החייאה.
    באם למדת בהיקף שלעיל, אזי את יכולה בהחלט לטפל.
    באם לא, אז את לא מורשית.

הבהרה: איגוד העיסוי עושה רבות על מנת להעלות את רמת הלימודים וההכשרה בענף בישראל. ועדין ישנם גופים שאינם מלמדים על פי הסטנדרטים המוגדרים בתקנון האיגוד.
    כדאי לקרוא את הדרישות בתקנון עצמו על מנת לדעת את הדרוש בפירוט, ובאם לא למדת את מספר השעות המינימלי המוצע, את יכולה להשלים.

מזכירות האיגוד - לקבלת פרטים... רונית 08-9404470

בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמכ
    שי
    08/10/2007

שלום רב,
    יש לי שאלה בנוגע לנמ"כ.
    האם נמכ זאת אותה נקודה שמטפלים בעיסוי רפואי או פזיותרפיסטים שנקראת נודל אני לא יודע לכתוב באנגלית אך זה נקרא נודל או יש קוראים לזה ,אפונה באמת אני אומר זה מרגיש כמו גולה כזאת או גוש בולט ממש בשריר כמו בשכמה או בגב וכשלוחצים על אותו נודל או גוש זה כואב וזה מופיע בגדלים שונים יכול להיות מאוד גדול כמו גודל של זית ואפילו יותר או ממש קטן כמו באמת אפונה וברגע שמשחררים את זה זה טוב למרות שלא כואב אם לא לוחצים וזה בא ממתח נפשי.
    סליחה על המגילה ותודה על התשובה ואגב איך משחררים את זה לצמיתות והאם זה אותו דבר??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נמכ

הוספת תגובה

• נמ"כ

טל זיו
    09/10/2007

שלום שי.
    נמ"כ אינו נודל. נמ"כ זו צומת עצבית מקרוסקופית, הנמצאת בעומק השריר, הנותנת את ההוראה לשריר להתכווץ...
    מה שאתה מתאר נשמע כמו הצטברות של שומן הגורמת כאבים במגע.
    שחרור גוש השומן הזה הוא בד"כ כלל בניתוח מקומי...
    אפשרות נוספת היא הצטברות של חומצות בגדלים שאתה מתאר ואותם ניתן לאורך זמן ובהתמדה לשחרר.

לילה טוב
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה?

חזי
    09/10/2007

אתה מדבר שטוית איזה שומן ואיזה חומצות אתה נראה לי עייף תבדוק שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה?

טל זיו
    09/10/2007

מודה לך מאד על התבטאותך.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת וחגורה.
    מאור
    05/10/2007

שלום.
    אני בן 16 וקצת..גילו לי עקמת בגיל 10 קלה. בגיל14-15 היא התחילה להיות יותר חמורה ונילוותה בכאבים עזים ביותר בעיקר בשכיבה. העקמת הגיעה לכ-30 אחוזים. הרופא המצליץ מאוד לעשות חגורה אחרת יהיה צורך אולי בניתוח אם המצב ימשיך להחמיר. עשיתי חגורה- היה קשה להתרגל...לא חגורה רגילה- פלסטיק קשיח שאיתו צריך להיות 24 שעות. יש שיפור במצבי לאחר החגורה אך עדיין להיות איתה עד הפסקת הגדילה שיכול להגיע גם לגיל19,20.
    התלוננתי על הכאבים העזים עשו לי סריקות וצילומים כגון: MRI,סיטי, ועוד...
    גילו לי בMRI "כדור" קטן כנראה עם מים שנוגע לי העצב ומזה הכאבים.- וגם כן לא בטוח כי זה מילמטרים אבל אני חושב שכן יש לי כאבים עזים. עם חגורה אין כאבים כמעט כלל.
    ברצוני לדעת מתי אני יוריד את החגורה? מתי אני יידע שצריך להוריד? והאם זה ישפיע לי על הפרופיל הצבאי?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת וחגורה.

הוספת תגובה

• עקמת וחגורה.

טל זיו
    06/10/2007

שלום מאור.
    אינני יכול לענות על השאלות - ברצוני לדעת מתי אני יוריד את החגורה? מתי אני יידע שצריך להוריד? והאם זה ישפיע לי על הפרופיל הצבאי?.
    אלו שאלות שאתה צריך להפנות אל האורטופד שלך ואל מערך המשקמים שלך.
    אני יכול לסייע בנושאי שיקום השרירים בלבד ויכול לתת תשובות מקצועיות רק לאחר איבחון מסודר.

לא יהיה זה נכון, רציני וחוקי באם אנחה אותך מה לעשות עם החגורה כמו גם מה לגבי עתידך.
    אני כן יכול לסייע מאד והנחותך בהפגת כאבי השרירים שלך.

לגבי הכדור הקטן... קשה להבין מתאורך היכן הוא? מה על מה הוא לוחץ? אילו הגבלות תנועה יש? לאילו כאבים הוא גורם? וכו'
    פנה למעסה מקצועי, העוסק בשיקום אורטופדי, כדי לאפשר בחינה טובה ומדוייקת של מצבך ועל מנת שיוכל/תוכל להקל על כאביך.

בהצלחה טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת טיפים
    מורן
    01/10/2007

לשכמות תפוסות, ברמה הביתית : האם לישון קצת על הריצפה, האם להתרחץ במים חמים יותר? אשמח לתשובתך. וגם אם יש לך עוד טיפ או שניים,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצת טיפים

הוספת תגובה

• אם יורשה לי

יובל
    01/10/2007

מים חמים יותר - אני לא הייתי ממליץ. אני אישית מאסכולת הקירור ולא חימום, במיוחד מיקוד של מים חמים באיזור מסוים.

החימום יוצר טשטוש של מערכת העצבים, כך שנדמה שלא כואב, והתרחבות של כלי הדם והשריר, כך שלרגע - ה"תפיסות" עוברת.

אחרי המקלחת הגוף מחזיר מהר את השריר המחומם לחום הגוף הרגיל, מה שגורם להיתפסות מחודשת. בנוסף, אם יש דלקת חום רק מעודד אותה, ודבר אחרון - חום בכלל יוצר מצב שהשריר עושה חילוף חומרים ברמה מהירה יותר, ולכן "מתייעף", דבר שלא תורם לו.

לגבי לישון על הריצפה - אני לא שמעתי על עצה כזאת.... יש לה סיבה, או פשוט תרופת סבתא שלא היכרתי? :-)

באופן כללי, מעניין אותי לדעת מהבדיוק הבעיה - קשה להרים את הכתף, לסובב את היד, תחושה של "תפוס", כאבים? שכמות זה איזור די נרחב עם לא מעט שרירים, ולכן כל פרט יכול לעזור יותר בעצה.

אם אין בעיה פתולוגית משמעותית שידועה לך (מכה, קרע וכדומה), אפשר לעשות מתיחות פשוטות, בעדינות. אפשר לנסות לעסות את המקום לבד - לקחת כדור, להישען על הקיר וליצור מצב בו הגוף יוצר לחץ עם הכדור על השריר.

אישית גם שמעתי על שיטה שבה הבן/בת זוג לוקחים מברשת שיער (עם שיניים לא קשות מדי) ו"מריצים" על הגב - זה יכול לעזור להזרים דם לאיזור, מה שיכול לעזור בניקוי פסולת.

וכמובן - כמו שטל תמיד ממליץ - ללכת למעסה מקצועי שיודע מה הוא עושה :-) אפילו טיפול אחד או שניים יכולים לתרום, ואותו מטפל/ת יוכלו לתת אבחנה טובה ועצות מעשיות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי פוליו שלא נפגעו בארץ
    דוד
    29/09/2007

שלום לכולם ברצוני לדעת האם החוק של חולי פוליו בארץ חל גם על חולים שחלו במחלת הפוליו בחו"ל

לקביעת תור
    סגירה
    חולי פוליו שלא נפגעו בארץ

הוספת תגובה

• חולי פוליו שלא נפגעו בארץ

טל זיו
    29/09/2007

שלום דוד
    אינני יודע לגבי חוק זה.
    נסה בפורום זכויות רפואיות
    בהצלחה

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=190

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב, צוואר וכתפיים
    מלי
    25/09/2007

היי,
    אני עובדת בעבודה אדמינסטרטיבית ויושבת רוב היום על כסא.
    יש לי כאבים בכל איזור הגב, כתפיים וצאוור מהעבודה ואני לא יכולה ללכת יותר מדי פעמים למסאז' כי זה יקר לי מדי.
    אני הולכת פעם ב... כשממש כואב לי או כשאני רוצה לפנק את עצמי ושאר הזמן אני סובלת.
    יש לך עצה מה אפשר לעשות בפעמים שאני לא יכולה ללכת למסאז'?
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב, צוואר וכתפיים

הוספת תגובה

• כאבים בגב, צוואר וכתפיים

טל זיו
    25/09/2007

שלום מלי

יש בהחלט מה לעשות.
    ניתן ללמוד טכניקת עיסוי עצמית שמצילה מליונים בעולם.
    כנסי לאתר שלי ותקראי על הספר 'די לכאב' ולאחר מכן צרי עימי קשר ואנחה אותך הלאה.
    www.talziv.org

בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שערוריה ותאוות בצע

שי
    26/09/2007

טל שלום,
    אני פזיותריפיסט מזה שלוש שנים ואף למדתי שיאצו.
    צר לך לבשר לך שזאת פשוט שערוריה שאתה לכל אחד ובמיוחד במקרה זה על עיסוי ועל טכניקת עיסוי עצמית שאותה אתה מקדם ובוודאי מרוויח מבחינה כלכלית.
    האישה מספרת בעצמה שהיא עובדת בישיבה ממושכת על כסא בזמן עבודתה לא נראה לך מן הראוי לבדוק את יציבתה?? ולתת הדרכה מתאימה ליציבה ותנועה נכונה? הרי אם היא תעשה עיסוי שהוא די יקר לה כפי שהיא אומרת בין אם זה בצורה פרטית או בקופת חולים הרי שהכאבים יחזרו כעבור יומיים אם לא פחות.
    לתגובתך המקצועית אודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שערוריה ותאוות בצע

טל זיו
    26/09/2007

שלום לפיזיתרפיסט.
    מידתיות בחיים, בירור פרטים ונשימה עמוקה הם מהכלים החשובים בהתנהגותינו.
    ציינת בראשית דבריך את העובדה שאתה פיזיו.. זה נותן לך קדימות על מישהו אחר?
    אינך מכיר אותי ואת עשייתי שהיא רבה מאד משלך, ואתה קופץ ותוקף ללא כל ביסוס.
    זה נאה ולא יאה לך כאדם וכמטפל.

אם תקרא שוב את דבריה תבין שיקר לה ללכת ולקבל טיפולים.
    לא הצעתי לה לבוא אלי או למישהו אחר.
    הצעתי לה לבחון את השיטה ואת הספר המצויין הזה, שאכן אני הוא עורכו המדעי ולא!!! אינני מרויח דבר ממכירותיו.
    גם לא הצעתי לה לקנות אלא לבקש הנחיות נוספות לאחר מכן.
    דרך אגב, פיזיותרפיסטים רבים מתקשרים אלי לגבי איכות הספר והתועלת שהם מוצאים בו, כמו גם לומדים אצלי את השיטה.

דבר נוסף שאל למטפל לעשות הוא לקבל כמובן מאליו את תאור הבעיה ו'לדעת' מה בדיוק צריך אותו אדם בטיפול.
    יציבה והדרכה ליציבה ולאורח חיים נכון , כולל בעבודתה הם רק חלק מתהליך הטיפול, ודרך אינטרנט אי אפשר לאבחן במדויק ואף לתת עצות טיפוליות אלא רק לכוון למידע.

דרך אגב, בריא יותר להלין על עצמך כשצריך מאשר לצאת נגד אחרים.
    שתהיה לך שנה טובה ורגועה מכל הלב
    חג שמח
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמי שמכיר את השיטה

יובל
    30/09/2007

תרשה לי לחלוק על דבריך....

אנא, לפני שאתה פוסל שיטה - תקרא עליה קצת. למדתי את השיטה, והיא פשוט עובדת. הספר המדובר מיועד לאנשים שאין להם הבנה בגוף האדם, והוא מאפשר לכל אחד אופציה להקלת כאבים באופן עצמי.

דווקא למי שאין כסף להשקיע על סידרת טיפולים או טיפולים באופן קבוע (דבר שלדעתי מומלץ לכל אחד), השקעה חד פעמית בספר שבאמת לא עולה הרבה ונותן כלים לעיסוי עצמי, זו השקעה נבונה וחכמה.

קרא קצת על הספר והשיטה, ותראה במה מדובר.

יותר מזה - אני מזמין אותך להיפגש ולדבר עליה, להסביר ולבדוק, ואחרי שתבדוק, תגיד לי אם אתה עדיין חושב שהשיטה לא תוכל לעזור, במקרה הזה או אחר.

בהערה אישית ו"גילוי נאות" - אני מכיר את טל זיו, והוא לא בדיוק מסוג האנשים שמקדמים את עצמו ומחפשים את השקל. שים לב שהוא הציע לקרוא על הספר ולפנות אליו ליעוץ - לא הייתה מילה על תשלום....

ובאופן כללי לתגובה ולהודעה:

קודם כל - קצת קשה לדעת ישר שמדובר ביציבה. אין מספיק פרטים כדי לעשות אבחנה, ובכלל אבחנה דרך פורום היא בעייתית ויכולה רק לתת כיוון, ולא באמת אבחנה.

אולי היציבה שלה מצוינת, אבל לפני חצי שנה היא נפלה ויש פגיעה, והיא לא מציינת את זה כי היא לא חושבת שזה מזה מכיוון ואחרי יומיים הכל עבר ונראה תקין? אולי מדובר בעומס נפשי, תקופה לחוצה שעוברת, או כמה וכמה סיבות נוספות המקשות על אבחון ולהגיד למישהי לבדוק יציבה על בסיס מה שנכתב - קצת בעייתי (אם כי אני מסכים שבהחלט יתכן שמדובר בישיבה לא נכונה/יציבה, אך לא קובע).

מבחינת השיטה - מעניין אותי שכפיזיותרפיסט, שלמד שיאצו, אתה מאמין שהכאבים יחזרו אחרי יומיים או לפני בעקבות עיסוי. עיסוי, ואני כרגע אפילו עוד לא נכנס לאיזה סוג, יכול לשפר תנועתיות, לעזור בפתרון בעיות ובהחלט לשפר כאבים גם כרוניים. כמובן ומומלץ לקבל עיסוי מקצועי, ממטפל מקצועי, שיודע לאן ללכת עם הטיפול, ולא רק לקבל את הטיפול ה"נעים" המרגיע הכללי והרגיל (כמובו במקומו מונח - אני מטפל בו בכיף).

בכבוד רב,

יובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי מתחת לשכמות
    ירדן
    23/09/2007

האם עיסוי מתחת לשכמות (ממש להכניס את כף היד מתחת לעצמות ה"כנפיים") זה משהו שיכול להזיק בלי שיודעים איך לעשות אותו נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי מתחת לשכמות

הוספת תגובה

• עיסוי מתחת לשכמות

טל זיו
    23/09/2007

שלום ירדן.
    אכן, על פניו לא נראה שזה יכול לגרום נזק, אך ההיפך הוא הנכון - פעולה מעין זו מפעילה לחץ רב על מפרק הכתף ועל השרירים התומכים בשיכמה/כתף הן בגב העליון והן באיזור החזה.
    רצוי מאד לא לבצע את הפעולה, למעט אם יודעים.
    הכי טוב זה לפנות למעסה מוסמך.
    בהצלחה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי - מתי אסור
    דנית
    19/09/2007

כואב לי הגב, פעם ראשונה, מתחת לשכם בצד שמאל. כאב חד, לפעמים עוצר נשימה. איך אוכל לדעת אם מותר לעשות עיסוי או שיש בעיה אחרת? אולי הריאה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי - מתי אסור

הוספת תגובה

• עיסוי - מתי אסור

טל זיו
    21/09/2007

שלום דנית.

ברוב המקרים, כאבים שאנו מרגישים, מקורם הוא במערכת התנועה.
    מתיאור כאביך אכן יש שתי אפשרויות - ריאה או שריר, אך ניכר שזו יותר בעיית שריר האופיינית למקום ולתיאור הכאב...

מצד אחד, אני מציע שתלכי לרופא המשפחה לפני שאת ניגשת לקבל עיסוי.
    מצד שני גשי למעסה רפואי מיומן שיוכל לקבל החלטה נבונה ויחליט באם לטפל בך או להפנות אותך לבדיקה אצל רופא.

באם לאחר בדיקת הרופא נמצא שריאתך תקינה והמקור הוא שרירי...- גשי שוב למעסה...
    טיפולים בעיסוי רפואי הם היעילים ביותר בטיפול בכאבי שרירים בגב.

את מוזמנת גם ליצור עימי קשר ב [email protected]
    תרגישי טוב
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה