מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום נמוךאורית28/03/2011
שלום....
אני בת 22 וסובלת מחום נמוך 35.5-35.8 ותחושות קור.
לא מזמן עברתי ניתוח להסרת שקדים וירדתי במשקל, רציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים ואם לא, האם יש איזה פתרון לתחושות הקור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נמוך - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/03/2011זו לא מחלה
פשוט תתלבשי בבגדים חמים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינתאני28/03/2011
האם קיים קשר מיידי בין עישון לפגיעה במערכת העצבים?
הסבר - בן 35. סובל שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. ממצאים - בלט דיסק. טיפולים שמרניים וקובלציה לא עזרו.
כדורים כגון - אביטרן, ארקוקסיה, אטופן - לא עזרו.
מזה 3 חודשים מטופל בליריקה, 150*2 ביום, אשר מפחיתה את הכאב ועוזרת מאוד לכאב ההקרנה לרגל.
כמו-כן אני מעשן הרבה שנים. בממוצע קופסא ליום (20 סיגריות).
שמתי לב שאם היה לי שבוע בו עישנתי יותר מהרגיל (נניח 30 ליום) אזי הכאב, בעיקר ברגל, גובר משמעותית !!!!
חוזר לעשן 15-20 ביום ותוך מספר ימים הכאב פוחת.
היתכן הדבר?
יש לך איזה הסבר לתופעה? מוכר לך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/04/2011שלום לך,
יתכן קשר בין סיבת העישון למשל סטרס לבין הכאב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ דחוף !אנאל27/03/2011
שלום שמי אנאל ואני בת 24 לאחרונה מזה חמישה ימים אני סובלת משלשולים, הקאות ,צינון שיעול ,ליחה, בקיצור חולה !! השאלה שלי אם אני חולה בשפעת החזירים וברצוני לציין שלפני כמה חודשיים התחסנתי כנגד שפעת החזירים .. אני מתעטשת כואב לי היד השמאלית דברים מאוד מוזרים הרופא שלי כרגע לא יכול לקבל עד יום רבעי מה אני אמורה לעשות להמשיך ככה עד יום רבעי ולהדביק את כל הבית או לגשת לבית חולים ?..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחוף ! - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/03/2011זה נשמע כשפעת עונתית ולא שפעת החזירים דווקא.
מומלצת שתיה מרובה, נטילת כדורי אבץ של 22 מ"ג (ללא מרשם רופא) כל 4 שעות
ואקמול לפי הצורך - כל 4 שעות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שריריםחיי26/03/2011
שלום
אני סובל מהתכווצויות שרירים בגלים ובאצבעות הרגלים וזה קורה בזמן שינה ובמיוחד במצב שכיבה .
האם עלי לבצע בדיקות דם כלשהן אולי הסיבה היא בחוסר כלשהו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות שרירים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/03/2011שיטת הטיפול הטובה והיעילה ביותר - לכסות את הרגליים בלילה שישארו חמות, או אפילו לישון עם גרביים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה - סליחהאברהם26/03/2011
שלום,
מזה תקופה לא קצרה היציאות שלי שוקעות באסלה ולרוב מתפוררות.
האם סימן לבעיה כלשהיא או להתעלם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה - סליחה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/03/2011להתעלם
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםיהודית26/03/2011
אני בת 55 , סימפטומים של גיל המעבר היו לי לפני 6 שנים במשך כשנה וחצי וחלפו. בחודש האחרון החלו שוב גלי חום והזעה. האם יש סיבות נוספות לגלי חום או שיש אפשרות שהסימפטומים של גיל המעבר מתחדשים? אגב, לפני שנתיים עברתי ניתוח להוצאת הרחם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/03/2011כדאי לעשות בדיקה של רמת הורמונים, כולל בלוטת תריס
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן בצבע כתום - דחוףמיטל25/03/2011
שלום
מתחילת השבוע גילו אצלי סטרפטוקוקוס A בגרון
אני מטופלת באוגמנטים פעמיים ביום 875 מ"ג
אני חייבת לציין שמאוד מאוד קשה לי לבלוע גם שתייה וגם אוכל ואני לא שותה הרבה כרגע לאחר שהרופא גם לחץ עליי לשתות הרבה(הייתי גם בחדר מיון אחרי שלא יכולתי לבלוע שום דבר וקיבלתי עירוי דרך הוריד)
האם צבע השתן הוא בגלל האנטיביוטיקה??
אתמול שתיתי כ 5- כוסות מים
תודה
אשמח לתשובה מהירה אני מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן בצבע כתום - דחוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/03/2011הגיוני שצבע השתן הוא בגלל ההתייבשות - צבע מרוכז מהרגיל
לאחר שתשתי מספיק הוא אמור להבהיר, אחרת צריך לפנות לבדיקה בשאלה של צהבת
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראשקרן24/03/2011
שלום,
אני בת 22.5, שמתי לב שבמשך השנה האחרונה, כל פעם אחריי שאני חופפת את הראש, ומטה את הראש מטה כדי לנגב, יש לי נקודה מסויימת בראש שכשאני לוחצת עלייה אני מרגישה לחץ/כאב מבפנים, ורק בקוטר הנקודה הזאת, לא באף מקום אחר.
אני מבינה שמטים מטה את הראש הדם עולה אליו וכך נוצר יותר לחץ, אבל כשאני וחצת על המקום ההז, בנבדל משאר החלקים, לוחץ-כואב לי בו.
כאשר אני עומדת זקוף והראש לא נטוי, ואני לוחצת על המקום אני לא מרגישה הבדל מיוחד משאר המקומות.
רופא משפחה אמר לי שלחץ הדם שלי תקין ולכן אין לי מה לדאוג,
אבל בגלל שיש לנו הסטורייה משפחתית במחלת הסרטן (לא סרטן בראש) אני חוששת.
מה צריך לעשות? האם אני צריכה לבקש הפנייה לנוירולוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2011לדעתי כדאי שתראי את הנקודה הכואבת לרופא המשפחה שיבדוק אותה ויאמר לך אם יש מקום לדאגה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביטרן וברזלנטע24/03/2011
האם יש מניעה לקחת אביטרן וברזל ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטרן וברזל - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2011אביטרן רצוי לקחת מייד לאחר האוכל
ברזל שעתיים לפני האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת לימפוציטים נמוכהרוית24/03/2011
שלום, אני בת 18 והגעתי לרופא כאשר אני סובלת מחום קל וצינון. ערכתי בדיקת דם בה יצא טווח הלימפוציטים שלי נמוך מהנורמה-21.9 (המינימום הראה 22)...
האם זה יכול להצביע על משהו חמור או שזוהי סטייה תקנית והערך שהתקבל תקין לגילי?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת לימפוציטים נמוכה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2011זוהי סטיה תקנית ללא חשיבות קלינית
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לתינוקסיון24/03/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 9 ח' שעשו לו היום בדיקת דם (ספירה).
תוצאת הLymphocytes היא 61.5 שהטווח הוא 67-77.
וה Eosinophils יצא 3.3 שהטווח הוא 0-3.
מה פירוש החריגות מהטווח לבדיקות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לתינוק - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/03/2011אלו חריגות תקינות
בתחום סטיית התקן
העיקר שהילד מרגיש טוב
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vitamin dאלכס23/03/2011
שלום רב.
אני בן 50 ובבדיקת דם רמת ויטמיןD -
24
רשום שנורמה זה מ30 עד 100
האם צריך לקחת ויטמין D בכדורים 400 או 1000
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vitamin d - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/03/2011שלום לך,
עדיף בטיפות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק בלסתארז23/03/2011
שלום,אני בן 19 ולפני שבוע קרה לי משהו מוזר.
ניסיתי להירדם ופתאום שנייה אחרי שנרדמתי התחילו לי כאבים איומים בראש כאילו דופקים לי אותו עם פטיש וכשהתעוררתי לא הצלחתי לפתוח את הלסת לדקה.
האם אפשר לאבחן את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק בלסת - תגובה
כאב ראש מעיר משינה הינו משמעותי. כדאי להבדק בהקדם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים חריגים בבדיקות דםשירי23/03/2011
אני בת 32 עושה ספורט ובאופן כללי בריאה. עשיתי בדיקות דם מיוזמתי (ז"א, אני ביקשתי מהרופא הפנייה ולא להיפך) וכל הערכים יצאו תקינים מלבד 3:
wbc- 10.9
VITAMIN D (25-OH) 19.7
CK-CREAT.KINASE(CPK) - 258
חשוב לי לציין שלבדיקות הדם הגעתי לאחר הליכה מאומצת של רבע שעה (קופ"ח נמצאת בראש ההר)
האם יתכן קשר כלשהו בין הערכים החריגים? האם החריגות משמעותיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבבדיקה כתוב :
שירי23/03/2011שהטווח התקין של ויטמין די הוא 30-100
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים חריגים בבדיקות דם - תגובה
רב הבדיקות תקינות לדברייך, וטוב שכך.
חריגה קלה במספר הכדוריות הלבנות- יתכן על רקע מחלה קלה שעברת, ערכי ויטמין D
נמוכים קלות- אפשר לשפר עם תוספת דגים לתזונה, מעט שמש וטיפות ויטמין D והCPK יכול להיות מעט גבוה בתגובה למאמץ שרירי.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר שנמתח בצוואראין שם22/03/2011
שלום רב,
אני בן 25, לפני שנה וחצי עברתי עקירת שן בינה עליונית שמאלית אצל רופא שיניים וככל הנראה בגלל לחץ וכוח יתר שהוא הפעיל בזמן עקרית השן, התנפח לי הצוואר בצד שמאל, היו כאבים, עשיתי אולטראסאונד לצוואר ויצא תקין, והרופא אמר שהשריר נמתח (עוית שריר), עשיתי פיזיותרפיה שלא עזרה לי, נבדקתי ע"י אורתופד, אף אוזן גרון, כירורג כללי, ואף אחד אינו הצליח לעזור לי, לציין כי לפעמים הנפיחות כמעט ונעלמת אבל היא שוב חוזרת אם הצוואר מתאמץ – למשל אם אני יושן בצורה לא נכונה- כלומר אם אני מבצע תנועה שמאמצת את השריר של הצוואר, אז מצבו לצוואר מתדרדר והנפיחות שוב חוזרת, או למשל אם אני מבצע עיסוי לצוואר, ולוקח המון זמן כדי שהנפיחות תיעלם (כמה חודשים) , כלומר השריר הפך להיות "רגיש" וכל מאמץ קטן יכול לפגוע בו , וגם כאשר הנפיחות אינה קיימת הוא עדיין אינו חוזר למצבו המקורי כמו השריר בצד השני
האם יש מה לעשות? דרך יעילה לטפל בזה? כדי שהשריר ישתחרר...
לציין כי אין הגבלה בתנועות הצוואר, אבל לפעמים יש כאבים במיוחד כאשר הצוואר מתנפח (השריר בולט קצת)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר שנמתח בצוואר - תגובה
ד``ר אלון מרגלית23/03/2011הייתי מציע בדיקה של אורטופד כדי לוודא שאין קריעה של שריר או סיבי שריר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)