מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטף דםשרון05/03/2011
שלום,
לפני יומיים נפלתי במדרגות. כתוצאה מכך, יש לי שטף דם גדול, כואב, נפוח ובצבעי אדום-סגול כהים- משהו שלא היה לי אף פעם.
האם זה בסדר וסתם הלחיצו אותי וכך הגוף מגיב ויתחיל להחלים בעוד מספר ימים או שיש צורך לגשת ולבדוק אצל רופאת המשפחה?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/03/2011שלום לך,
חשוב איפה החבורה ואם יש סכוי לפגיעה פנימית בעצם או רקמה אחרת.
אם לא, זה יעבור מאליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול שנתיעדי04/03/2011
שלום , מחרתיים יש לי טיול שנתי למדבר יהודה ( אני בכיתה ט' ) . לפני כשלושה ימים חליתי והיה לי חום גבוה . אחרי בדיקה גילו שיש לי דלקת גרון ונתנו לי אנטיביוטיקה שלוקחים רק 3 ימים . היום אחרי שלושה ימים מצבי הרבה יותר טוב , אין לי חום בכלל ורק עוד קצת כואב לי הגרון . משפחתי אומרת לי שהם לא מציעים לי לצאת מפני שהעוד לא לגמרי הבראתי ולכן המחלה עלולה להסתבך . אני ממש רוצה ללכת לטיול כי זה ממש חשוב לי ( וגם לציון שלי ) אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע בבריאות שלי . בבקשה הציעו לי מה כדאי לי לעשות ? בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול שנתי - תגובה
מה אומר הרופא שלך?
כמו שאתה מתאר את הענינים, אתה בהחלמה.
יתכן שהמשפחה דואגת מכך שתישן במדבר , קר בלילה, לא ברור באילו תנאים וכו'.
כדאי לברר .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע מפשעתיאליאור04/03/2011
אני עברתי ניתוח בקע מפשעתי לפני שלושה ימים ואני עדיין לא מרגיש את האיזור מסביב לתפרים. אמרו לי, אנשים שעברו ניצוחים דומים, שבזמן הניתוח נפגעו עצבים באיזור לכן אין הרגשה. ההרגשה נעה בין אי הרגשה להרגשה של שריפה או כאילו יש לי שפשפת באיזור.
השאלה שלי היא האם באמת נפגעו עצבים, ואם כן כמה זמן יקח לזה להשתקם? האם לעשות משהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/03/2011שלום,
מדובר בתהליך רגיל לאחר ניתוח. ההחלמה תלויה באורך ועומק החתך ונמשכת מספר שבועות עד מספר חדשים. חשובה ההגיינה באיזור .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון שנמשך שבועללל04/03/2011
שלום רב!
לפני חודשיים הייתי מנוזלת לקחתי נוסידקס זה עבר , חזר שוב ועבר ולאחר מכן לא היית ממש מנוזלת אבל הייתה תחושה של התקררות באף שיש אותה כשמנוזלים אבל בלי נזלת אלא רק קצת ( מקווה שאתם מבינים את כוונתי) לא הרגשתי טעם וריח
אחרי זה נהיה לי כאב גרון ואני כבר שבוע שלם סובלת מזה ,ממש תחושה ששורף לי הגרון . הייתי אצל רופאת המישפחה שלי ,היא בדקה אותי ואמרה שיש לי אודם ושאקח קלגרון ושזה וירוס וזה יעבור לגבי אנטיביוטיקה אמרה כמו שאני גם יודעת ,שלוקחים את זה כשיש חיידק
היא לא עשתה לי בדיקה לחיידק - היא אמרה שכשיש חיידק יש דברים שנילווים לכך
כרגע אני גם משתעלת וצרודה
יש לי בבית מוקסיפן פורטה 500 מ"ג האם כדאי לי לקחת את זה?
האם זה שזה לא עובר יכול בכל זאת להעיד על חיידק?
אני מאוד סובלת מזה ולא יודעת מה לעשות אשמח אם תענו לי
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון שנמשך שבוע - תגובה
אל תקחי על דעת עצמך אנטיביוטיקה אף פעם!!!
העובדה שיש כאב גרון עם נזלת ושעול היא גם נגד זיהום בסטרפטוקוק .
אם המצב לא משתפר אפשר לחזור לבדיקה רפואית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאת בדיקת דםטניה03/03/2011
על אילו תסביכים או מחלות התוצאות הנ"ל יכולות להצביע?
RBC - 4.03 M/uL
HGB - 11.8 g/dL
PT (INR) - 1.12 INR
Potassium - 4.0 mmol/L
AST (GOT) -17 U/L
ALT (GPT) - 11 U/L
Alkaline Phosph. - 25 U/L
GGT - 9.5 U/L
Triglycerides - 50.6 mg/dL
רשמתי רק את הנתונים האלו בגלל שכל השאר היו בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאת בדיקת דם - תגובה
בכל התייחסות לתוצאות מעבדה חייבים לדעת מהם ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת
וגם להכיר את המטופל, מצבו, משקלו, תלונותיו ומדוע בוצעה הבדיקה . אני לא מאמינה
בבדיקות לשם בדיקות ובעיקר לא בבדיקות "כלליות".
נראה לי שיש לך בעיות תזונתיות שבאות לידי ביטוי בהמוגלובין קצת נמוך TG נמוכים
וכו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה צד ימיןסיגל03/03/2011
שלום,
אני 4 חודשים לאחר ניתוח קיסרי לפני יומיים סיימתי להניק. היום הופיע לי כאבים בבטן תחתונה בצד ימין קרוב לצלקת של הניתוח, הכאב מקרין גם למפשעה ולרגל ימין.
כשאני רוצה להטיל שתן או להתאמץ בשירותים,
וכשאני יושבת זה גם כואב. מה דעתך? מה צריך לעשות? אולי אני צריכה לקבל מחזור ולכן זה כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן תחתונה צד ימין - תגובה
מומלצת בדיקת גניקולוג ובדיקת שתן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלבאלי02/03/2011
ערב טוב
בתחילת שבוע שעבר כ 20 דקות לאחר ארוחה,חשתי כאב בטן חזק,כעין כאב חגורתי מסביב לבטן ואף מסביב לצלעות, היה לי קשה לזוז ממקומי מעוצמת הכאב
כעבור כשעה או יותר כשזה נחלש הלכתי לישון
מאז ובכל יום הרגשתי כאב עמום בצד ימין של הבטן ממש מתחת לצלעות
בתחילה הוא היה דיי חזק כדי לגרום לי דאגה ממש במיקרה
באותו שבוע היה לי תור לגסטרו שהוזמן לפני מספר חודשים,הרופאה שלחה אותי לאולטראסאונד ובדיקת דם, לתפקודי כבד ולבלב
באולאראסאונד לא נמצא דבר חריג,בבדיקת הדם היו הערכים האלה,
lipase 33
got22
gpt15
alk phosphatase64
amylase145
הייתי אצל רופא המשפחה ששמע את הסיפור ושלח אותי לבדיקת דם חוזרת של אנזימי לבלב ,כדי לברר האם הערכים השתנו , ההפרש בין הבדיקות הוא 4 ימים. התוצאה היא:
lipase 45
amylase 146
שעושה רושם שהאכב מתמתן,הוא עדיין קיים הרבה שעות ביום,ומציק לי,גם ההרגשה הכללית לא משהו,
מה משמעות הממצא הזה? על איזה מצב הוא עשוי להצביע? מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב - תגובה
אין ערכי יחוס לרמת העמילז ולכן לא ברור אם הערכים שהבאת תקינים או גבוהים.
עמילז זהו אנזים שמקורו בלבלב או בבלוטות הרוק.
מומלץ מעקב ו- US .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fmf או מחלה אחרת ?!סווטלנה01/03/2011
שלום לכולם !
קוראים לי סווטה ואני בת 16 וחצי . אני סובלת כבר מגיל - 6 מכאבי בטן , בחילות (הקאות) הגרון שלי נהייה אדום מאוד וכאבי ראש נוראים . בנוסף להכל כשאני מקבלת את ההתקפים , החום שלי מגיע ל40-42 מעלות .
לפני 6 שנים עליתי לארץ עם הוריי , מפני שאמרו לי שאני חולה בקדחת ים תיכונית או FMF . לאחר שעליתי ארצה , ההתקפים הפסיקו . אך לפני שבועיים הם התחילו לתקוף אותי שוב אפילו בצורה יותר קטלנית מהרגיל .
כאשר עשיתי את הבדיקה לFMF התוצאה הייתה שלילית . אך התופעות לוואי , הן אותן תופעות כמו אצל חולי ה-FMF . מה עליי לעשות ? למי לפנות שוב ?
אולי מישהו מזהה את המחלה המתוארת ? אם כן תחזירו לי בבקשה תשובה למייל שלי [email protected]
תודה מראש , סווטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fmf או מחלה אחרת ?! - תגובה
בFMF יש התקפים של חום עם כאב בטן או כאב חזה או כאב מפרקים, לא כאב גרון
וראש.
האבחנה גנטית.האם נעשו בדיקות גנטיות במקרה שלך?
ישנן מחלות נוספות עם עליית חום התקפית.
כדאי לבקש יעוץ ראומטולוג ילדים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת תרופותמשה01/03/2011
אני בן 52 בגלל היצרות בקרוטיס של 25% אני מקבל מיקרופירין וכהגנה אומפרדקס 20
האם ישנה חשיבות לזמני הנטילה של הכדורים ,ואם כן מתי לוקחים אומפרדקס ומתי מיקרופירין?
אני מתהלך עם קביים בגלל אוסטאורטריטיס בברך, שהיא במצה גרוע, מאוד כואבת,וכל עומס הקל ביותר, מכאיב, לכן אני לא לוקח את המיקרופירין, בבוקר או בצהריים, כי אני צורך אותו עם ארוחה כבדה,ושותה אותו עם כמות מים, לכן את האומפרדקס אני נוטל בשעה 2 בצהריים בערך, וכשאני חוזר מהעבודה קרוב ל11 בלילה, אני נוטל את המיקרופירין , הם זה אופן שימוש תקין? ואם לא מה לשנות?
עם איזו כמות אוכל יש לקחת את האספירין? האם סנדוויץ אחד מספיק?ומה כמות השתיה שיש לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני נטילת תרופות - תגובה
לא הבנתי מתי אתה נוטל את המיקרופירין.
אספירין כדאי לקחת לאחר אוכל רצוי ארוחת צהריים.
אומפרדקס לפני אוכל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהרויטל01/03/2011
לד"ר שלום
אני בחורה בת 36 בדר"כ בריאה אני סובלת מחרדה ומטופלת בציפרלקס, בנוסף אני בהיריון בחודש השני, לאחרונה אני מרגישה קוצר נשימה שקשה לי לנשום בצורה נקיה (לא כמו אסטמה) כאילו יש לי משהו כבד על החזה שמקשה לי על הנשימה, בדיקות דם שביצעתי היו טובות חוץ מהמוגלובין שהיה נמוך ומחוץ לטווח אבל אמרו לי שזה בגלל ההריון (כך אני מקוה לפחות) אני יציין שאחרי הלידה השלישית שהיתה לי היתה לי אותה בעיה אני מדברת על יומים אחרי הלידה ואח"כ זה הסתדר, אני חוששת שככל שאני יגיע לשבועות יותר מתקדמים להריון יהיה לי בעיה בנשימ, ובעוד דבר זה מתבטא גם אחרי מאמץ קטן בבית של ניקיון או הליכה תוך כדי ביצוע משימה אני מרגישה שאין לי אוויר (ביצעתי אגו לב והכל היה תקין) למי אני יכולה לפנות ואיזה בדיקות אני יכולה לבצע.אני אשמח לקבל תשובה בהקדם זה משגע אותי.
תודה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/03/2011שלום לך
קושי נשימה בהריון הינה תופעה פיזיולוגית שכיחה.
האם את מעשנת? אם כן- מומלץ להפסיק , כמובן.
לעשות פעילות גופנית מדורגת בהשגחה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חול בגרון ופצעים בלועאורן28/02/2011
שלום, מזה כשבוע אני חש אי נוחות בגרון, מעין הרגשת חול קלה. בדקתי עם פנס מול המראה ואני מזהה פצעים או שלפוחיות בלוע שלא נראות לי עם דלקת. אין לי חום. מה זה יכול להיות?
האם זה מרמז על סרטן? מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חול בגרון ופצעים בלוע - תגובה
כדאי לבקש בדיקת רופא משפחה או אא"ג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים ועצמות - הצילו!!!אירנה28/02/2011
שלום, אני בת 28 - מזה חצי שנה חולשה בשרירים של ידיים ורגליים - לפני כחודש החלו כאבים רציניים - כל הגוף פשוט בוער.כאבים לסירוגין במקומות שונים בגוף - גב תחתון, פרקי ידיים ורגליים, כאבי שרירים לוחצים, חולשה וסחרור ומה לא. ההתקפים הינם חולפים וחוזרים לסירוגין מלווה בעליית חום קלה וכאבי ראש. כל בדיקות הדם והדמיית הראש יצאו תקינות (MRI ראש + עמוד שדרה צווארי + EMG ידיים ורגליים + EEG). חוסר לא קיצוני בויטמין D וברזל. מספר ימים לפני שהרגשתי את ההתקף הראשון חזרתי מקוריאה. לא נמצאו פרזיטים או חיידקים בצואה רק mucus חיובי. בדיקות דם למחלות אוטואימוניות גם כן שליליות. אין לי פריחות בעור או נפיחויות, אך לעיתים עפעפיים מתנפחות לי מעט וגם רזון ושחורים מוזרים מתחת לעיניים. רוב התקופה לוותה בבחילות וחוסר תאבון.
אנא הצילו, מבחורה בריאה (אם לשניים) הפכתי לשבר כלי והיסטרי. אולי יש עוד כיוון שלא בדקתי.
בתודה מראש,
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי05/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_מטיילים' id=link]רפואת מטיילים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי05/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_מטיילים' id=link]רפואת מטיילים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ורעידותיפה28/02/2011
שלום ד"ר,
אני אישה בת 62. בריאה בסה"כ, למעט לחץ דם גבוה המאוזן ע"י תרופות.
בדיקות הדם שערכתי לפני כחצי שנה היו תקינות למעט סוכר גבולי הנשמר ע"י דיאטה.
השבוע במשך יום אחד הרגשתי ממש לא טוב. חולשה גדולה ורעידות בגוף עד כדי שנאלצתי לשכב. רק לאחר מנוחה, מצבי החל להשתפר.
לפני כחצי שנה, גם כן היה יום אחד שהרגשתי את אותן התופעות.
רציתי לדעת ממה הבעיה הזאת יכולה להיגרם ומה אפשר לעשות בנדון?
תודה מראש,
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ורעידות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/02/2011שלום לך,
הסימפטומים מאד לא ספיציפים וכולים להגרם ע"י סיבות שונות.
קשה לי לעזור לך דרך הפורום.
כדאי לבדוק עם הרופא המטפל.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד עקצוץ בעור עם נקודות דםאייל27/02/2011
שלום, אני בן 35 לפני כשבוע החל לי גירוד ועיקצוץ בעור (בכל הגוף) ללא כל פריחה. אתמול ראיתי שבמקומות מסוימים יש נקודות דם קטנטנות טריות ולא בצורה אחידה כאילו התפוצצות נימים קטנטנים למרות שאני כמעט ולא מגרד. האם סיפור כזה מרמז על משהו? איזה בדיקות עליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד עקצוץ בעור עם נקודות דם - תגובה
לא ניתן לאבחן בלי לראות, אולי זו תגובה לגרד ואולי פריחה.
כדאי לפנות לרופא המשפחה או לרופא עור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס והקשר לגלולותמורן27/02/2011
שלום רב,
הנני בת 25.5. לפני כחודשיים במסגרת בדיקות דם שגרתיות, גיליתי כי גובה ה-TSH שלי הינו 4.91 mIU/L (הנורמה מסתיימת ב-4.2). הנני משתמשת בגלולות למניעת הריון של "מינולט", ובמהלך המחזור החודשי שלי, בשבוע שעבר,ביצעתי שוב בדיקות לבלוטת התריס, וקיבלתי את התוצאות הבאות:
TSH 3.62 mIU/L, THYROGLOBULIN Ab <20.0 IU/ml, ANTI THYROID PEROXID 13.80 IU/ml.
האם התוצאות (בדגש על ה-THYROGLOBULIN שלא הבנתי מה הערכים התקינים שלו) הינם תקינים, או שמא ישנה בעייה כלשהי?
אציין כי אימי סובלת מבלוטת התריס "היפר", ונוטלת כדור יומי לטיפול בכך.
בנוסף, האם קיים קשר בין נטילת גלולות למניעת הריון לבין העלאת ערכי ה-TSH?
רב תודות!!!
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס והקשר לגלולות - תגובה
יתכן שנוי בTSH עקב גלולות או הריון.
לא מסרת ערכי יחוס , אבל נראה לי שהבדיקות החדשות תקינות.
מומלץ מעקב בלבד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)