פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי קרינות לגוף...
    עמית
    22/03/2011

היי, בשנה האחרונה מי מרץ 2010 ועד היום...
    עשיתי מספר רב של צילומים למיניהם..
    מיפוי עצמות, 3 צילומי רנטגן .. 3 צילומי CT
    ו 2 MRI

רציתי לדעת אם כל הקרינה הזאת יכולה לעשות נזק לגוף או להשפיע איךשהוא?
    אני בן 22 וחצי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי קרינות לגוף...

הוספת תגובה

• שאלה לגביי קרינות לגוף... - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    23/03/2011

אם הקרינה תסתפק בכך ולא תמשיך באותו קצב, אין סיבה לדאגה
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    אירית
    22/03/2011

בני בן 21 נוטל ראוקוטן כבר שלושה חודשים
    עשה בדיקת דם ,הכל תקין למעט:
    micro%-hypo%=16
    כשטווח הנורמה 0-10
    מה זה אומר והאם קשור לראוקוטן.

תודה1635

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    23/03/2011

נראה לי תקין
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי תיאוריד
    יוסי כלאב
    21/03/2011

שלום! הזריקו לי היום חומר עבור מיפוי תיאוריד בשעה 5 בערב והזהירו אותי לא להיות באותו החדר עם הילדה שלי בת השנתיים וחצי למשך 6 שעות ושכחתי מזה ובשעה 7 וחצי הייתי איתה נישקתי אותה וב 8 בערב כשהגענו הבייתה היא שתתה מכוס שאני שתיתי. מה ההשלכות והאם סיכנתי או פגעתי ח"ו. בילדתי אודה לך על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי תיאוריד

הוספת תגובה

• מיפוי תיאוריד - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    23/03/2011

הנושא לא מוכר לי דיו
    עדיף להתייעץ עם רופא הילדים
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אספירין.
    בתיה
    21/03/2011

שלום רב,
    מזה כשנה לערך אני נוטלת אספירין במינון של 100 מ"ג וזאת בעקבות ארוע מוחי מאד מאד מינורי, כלומר תודה לאל לא קרה לי כלום ואני בסדר גמור.

ממאמרים שאני קוראת כתוב כי אספירין יכול לגרום לידמומים במוח, אזי אני שואלת האם מצד אחד זה מעכב הצמדת טסיות ומצד שני אני נמצאת בסיכון שיקרה לי משהו אחר.

האמת שאני מאד מאד פוחדת, כל הזמן חושבת על זה.
    שאלתי האם יש מקום לדאגה (אני בת 44 ובריאה בד"כ).

לתשובתך אודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אספירין.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אספירין. - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    22/03/2011

שלום בתיה
    לאספרין יתרונות וחסרונות
    חשוב שתדוני עם הרופא שהמליץ לך בשאלה חשובה זו ששונה מאדם לאדם
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    יעלה
    21/03/2011

שלום
    אתמול עשיתי בדיקות דם ובינהם גם ספירת דם. יש שמה כמה ערכים שנראים לא תקינים ואשמח אם תוכלו להסביר לי מה משמעותם
    WBC- הטווח הוא בין 4.8-10.8. התוצאה שאני קבלתי היא 19.4
    MYELOCYTES% DIF- הטווח הוא בין 0-0.1 ותוצאה היא 1
    METAMYLOCYTES% DIF - הטווח הוא בין 0-0.1 והתוצאה היא 0.5
    NEUTROPHILS% DIF- הטווח הוא בין 40-70 והתוצאה היא 86.2
    LYMPHOCYTES % DIF- הטווח הוא בין 20-40 והתוצאה היא 7.2
    Neutrophils abs dif- הטווח בין 1.9- 8 והתוצאה שלי היא 16.7

שאר הבדיקה בערכי הנורמה. אני סובלת מלופוס ומטופלת במתתרוקסט 15 מ"ג בזריקה ומלפני שבוע וחצי בפרדניזון 20 מ"ג. האם החריגות נובעות מהלופוס או מהטיפול התרופתי? האם זה מצריך בירור וטיפול מיוחד?

לציין גם שבספירת דם רשום גם ANISOCYTOSIS +. הבנתי שזה קשור לגודל לא שווה של כדוריות הדם. האם זה מסוכן? בחיים לא היה לי דבר כזה
    אין אנמיה או חסר ב B12

רוצה גם לציין שבעבר לקחתי שנים סטרואידים ואף במינונים גבוהים יותר ומעולם הספירה לא הייתה ככה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    22/03/2011

שלום יערה
    לופוס זו מחלה לא פשוטה וגם הטיפול בה כזה
    חשוב לקבל תגובה של הרופא המטפל בך לתוצאות ולא דרך הפורום
    ויפה שעה אחת קודם
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    :|
    21/03/2011

שלום,
    אני מכירה מישהי (בת 17 וחצי) שסובלת ממיגרנות, סחרחורות חזקות והתעלפויות. היא אומרת שכואב לה הראש ואחרי כמה שניות עד דקות היא על הרצפה.
    היא הלכה לנירולוג, עשתה אמ.אר.אריי, סי.טי , מלא בדיקות דם הלכה לעוד רופאים ואף אחד לא לא הצליח לאבחן את הבעיה.
    אני ממש מודאגת לה, מה יכולה להיות הבעיה ? בבקשה תעזרו !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

יפה מאד שאת דואגת לחברתך
    יחד עם זאת, לא הגיוני שהתשובה לבעיה כזו שעברה כבר ייעוצים רבים, תפתר בפורום כמו זה
    היא חייבת להמשיך ולהתייעץ עם מומחים עד שתמצא את הפתרון המתאים
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות
    דנה
    20/03/2011

שלום רב,
    היו לי כמה וכמה חריגות בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי. אני בת 23 מרגישה מצויין, נמצאת בכושר ואוכלת בריא מאד.
    Triglycerides 379.00
    Protein Total (B) 8.6
    AST (GOT) 34
    Ferritin 167
    ESR 1 hour 80
    WBC-Leucocytes 4.3
    Lymphocytes % 45.4
    C.R.P 0.80
    יש לציין כי שקיעת הדם, CRP והטריגליצרידים שלי גבוהים בצורה הזו בשנתיים האחרונות (לפחות) וגם חליתי במחלת הנשיקה לפני כשנה וחצי. עשיתי אולטרה סאונד בבטן לפני כשנה והכל היה תקין.
    הרופא המטפל אמר כי החריגות קשורות בצורה זו או אחרת לטריגליצרידים הגבוהים והייתי בשלושת החודשים האחרונים בדיאטה מיוחדת על מנת להוריד את הטריגליצרידים ללא תרופות. כאמור, זה לא עזר.
    השינוי היחיד בין כל הבדיקות שעשיתי בשנתיים האחרונות הוא הפרטין שעלה. האם יכול להיות לזה קשר ללימפומה? - אין לי נפיחות באף בלוטה. או שניתן להסביר הכל דרך נושא הטריגליצרידים?
    יש לי תור למומחה לשומנים בהמשך החודש.
    תודה,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חריגות

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

שלום דנה
    לא נראה לי שקשור ללימפומה
    כנראה שאכן תזדקקי לטיפול תרופתי להורדת השומנים
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מקום לדאגה?
    מור
    20/03/2011

שלום,
    אני בת 28 - לא מעשנת ולא שותה אלכוהול.

בבדיקות דם אחרונות(לפני כמה ימים) קיבלתי כמה תוצאות שמדאיגות אותי:

כולסטרול - 209 (מזה פחות מודאגת)
    טריגליצרידים - 218
    פרטין - 16 (המינימום שנקבע הוא 10)

שתי שאלות:
    1. האם רמת הפרטין הנמוכה יחסית יכולה להסביר את העייפות הרבה שאני חווה וכאבי הראש?

2. מה עושים(אם צריך) להוריד את הכולסטרול והטריגליצרידים?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מקום לדאגה?

הוספת תגובה

• האם יש מקום לדאגה? - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

שלום מור
    אם אלו התוצאות החריגות היחידות, אין הסבר בהם לעייפות מיוחדת או כאבי ראש.
    לגבי תוצאות השומנים - השאלה הראשונה היא אם נבדקו לאחר צום של 14 שעות
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 12 שעות צום כפי שהיה כתוב בהנחיות

מור
    21/03/2011

רמת הטרגליצרידים גבוהה? או שהיא סבירה בגיל זבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן
    קרן
    20/03/2011

עשיתי בדיקת שתן והתוצאות יצאו:
    PROTEIN-U STRIP 70
    ו SPECIFIC GRAV-U STRI 1.038
    עשיתי בדיקת שתן חוזרת ויצא:
    PROTEIN-U STRIP 50
    ו SPECIFIC GRAV-U STRI 1.032 מה זה אומר התוצאות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

אין מספיק מידע אודותייך (בריאותית)
    אלו תוצאות שיכולות גם להיות תקינות. רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא טובה
    אברהם
    20/03/2011

שלום

אתמול בצהריים התחלתי להרגיש מעט לא טוב, התבטא במחושים מאוד חלשים בבטן מידי פעם, תחושה של לחץ בבטן, תחושת בחילה מאוד חלשה, זיעה קרה מידי פעם, חולשה, חזרת טעם לגרון (טעם של מלפפון ואולי המיץ) והתקף שיעול שבמהלכו פלטתי רוק צמיגי לבן/שקוף.
    לפני הארוע שתיתי מיץ אשכוליות ושעתיים לפני אכלתי טוסט עם מלפפונים טריים.

יצאתי לשירותים (לא שלשול) ולאחר מכן חל שיפור בהרגשה, אך לאחר מכן הרגשתי עייפות גדולה ולכן נרדמתי ל1-2 שעות.

בקימה ההרגשה השתפרה מעט, ללא חשק רב לאכול כאשר בסופו של דבר אכלתי ביצה קשה עם גבינה וירקות (מלפפון, פלפל).
    להוסיף שיצאתי לשירותים כ-4 פעמים כאשר באחרונות מעט מאוד יציאה.

בלילה האחרון שוב הרגשתי צורך לצאת לשירותים (ישבתי שם די הרבה) ולקראת סוף היציאה היה לי דימום אדום.
    הבוקר שוב היתה לי יציאה הפעם מאוד עסתית אך מעורבת בדם.
    לציין גם מידי פעם תחושה של דקירה בצד ימין מעט מתחת לקו הטבור.

רקע: בן 40, לא מעשן, לא שותה, לוקח מידי יום כדור סרנדה, מטהפורמין, סימבקור.
    מזה מספר שנים לא קטן סובל אחת לשנה - שנה וחצי מטחורים מדממים שטופלו בקשירה מספר פעמים ומספר פעמים הדימום הפסיק ספונטנית.

שאלותי:
    האם כל הסימפטומים שתוארו קשורים ?
    האם יש קשר למה שהיה לי אתמול לטחורים שהחלו לדמם אתמול בערב ?
    האם יתכן כי הדימום החל בשל הישיבה הממושכת בשירותים, מספר פעמים ביומיים ?
    האם אפשר להמשיך רגיל בכדורים לאור התופעות ?
    האם מדובר ברפלוקס, צרבת, הליקובקטר ומה הקשר לדימום ?
    האם יש עצות לטיפול בבית ?
    כל המלצה עיצה והכוונה יתקבלו בברכה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה לא טובה

הוספת תגובה

• הרגשה לא טובה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

שלום אברהם
    התמונה בכללותה מתאימה לזהום ויראלי של מערכת העיכול. השלשולים יכולים לעורר מחדש טחורים "שנרדמו"
    מציע שתיה מרובה ומאכלים עוצרים כמו אורז תפוח עץ ובננה ושתיה מרובה מספר ימים עד "יעבור זעם"
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן חוש ריח לאחר צינון כבד
    אודליה
    20/03/2011

לפני שבוע התחילו לי כאבים בגרון שהפכו לצינון כבד מאוד (נזלת ירוקה) עם קצת חום וכאבים מסוימים בפנים. הרופאה אמרה שזהו וירוס. כמה ימים לאחר תחילת התסמינים הנ"ל ולאחר שהצינון פחת בהרבה איבדתי את חוש הריח.

כעת, אינני יודעת מה עלי לעשות, האם האובדן הוא זמני או קבוע?

מה עלי לבדוק? האם יש טעם ללכת לבדיקה פרטית?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אובדן חוש ריח לאחר צינון כבד - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

שלום רב
    חוש הריח אמור לחזור זמן מה לאחר הפסקת הנזלת
    מציע שתמתיני עוד מספר ימים
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מוזרים
    לירן
    20/03/2011

יש לי לאחרונה כאבים חזקים כמו צירים כשיש לי גזים ו-או אני צריכה לעשות יציאה.זה מטריד מאוד כי זה כואב וגם כי לפעמים עליי להתאפק ואז זה הופך לסבל ממשי.ממה זה יכול לנבוע? אין לי עצירות ולא שלשולים.אני נוטלת כדור ברזל פעם ביום אבל אין לי שום תופעות לוואי כמו עצירות.אני מרגישה כאילו משהו חוסם את היציאה הטבעית של הגזים או....מה יכול לגרום לכאבים כאלו? זה באמצע הבטן התחתונה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מוזרים

הוספת תגובה

• כאבים מוזרים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/03/2011

ברזל יכול להיות פעמים רבות הסיבה לכאבי בטן כאלו. נסי ליטול אותו עם האוכל ולראות אם יש שיפור. אם לא, כדאי לפנות לבדיקת הרופא
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה של כדורים נגד כאבי ראש
    יהל
    19/03/2011

רציתי לדעת מה תופעות הלוואי של אדם שלקח משהו כמו 5-7 כדורי אדוויל נגד כאבי ראש בבת אחת?

הוספת תגובה

• מינון גבוה של כדורים נגד כאבי ראש - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/03/2011

למה לקחת מינון כזה?
    המינון המומלץ הינו 200-400 מ"ג כל 6-8 שעות . במינון יתר יתכן נזק לקיבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז מונוציטים גבוה, אאוזינופיליה
    עומר
    19/03/2011

שלום,
    אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (לא בטוחים אם קרוהן או אולצרטיב קוליטיס, אבל מעריכים שקרוהן) ובפיברומיאלגיה, כאשר בשנתיים האחרונות סובל בעיקר בעיקר מתשישות ותחושת חולי, בנוסף לבעיות הדומות לתסמיני מעי רגיז. מיום ראשון בערב התחלתי לפתח כאב גרון, מלווה בליחה בגרון - כאשר בימים האחרונים הכאב החמיר (אם כי אתמול הוקל, אך היום שוב החמיר).
    בנוסף, התחושה הכללית הפכה לעוד פחות טובה ממה שהיא בד"כ (אך אין לי חום). רופא המשפחה אמר לי אתמול שמדובר בצינון.
    בלי שום קשר, ביצעתי אתמול בדיקות דם שתוכננו עבורי כבר לפני מספר שבועות. הבדיקות כללו תפקודי כבד (GOT ו-GPT חזרו לנורמה, לאחר שהיו מעט גבוהים מהנורמה לפני כחודש; BILIRUBIN-TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT ו-ALK PHOSPHATASE תקינים) וספירת דם. תוצאות ספירת הדם מצורפות בקישור להלן:
    https://e-services.clalit.org.il/ShowDocumentOnline/ShowDocumen הן:
    1) זו הפעם הראשונה שאני רואה ליד חלק מהתוצאות (דוגמת התוצאות של האאוזינופילים) שכתובות האותיות "-DIF", וזאת לאחר בדיקות דם דומות רבות שביצעתי בעבר ומעולם לא ראיתי בתוצאותיהן את אותיות אלו. מה הן אומרות?
    2) ליד "POIKILOCYTOSIS-DIF" מצויין הערך "+" (בלי מספר). מה זה אומר? האם זה קשור למצב החולי הנוכחי האקוטי שלי, או למצב החולי הכרוני שלי? או אולי לשניהם?
    3) ברבות מבדיקות ספירות הדם שביצעתי בשנים האחרונות (בהן אני חולה), ערך האאוזינופילים שלי, באחוזים, הוא גבוה מהנורמה. לרוב בסביבות 7 וקצת או 8 וקצת, אבל לפעמים גם 10 וקצת ובעבר אף הגיע עד כדי 13.2%. לרוב הערך המוחלט (אבסולוט) של האאזונופילים אצלי הוא תקין, אבל לעיתים גם הוא חורג מהנורמה (למשל, באותה פעם של ה-13.2%, ערך האבסולוט היה 1.2, כשהנורמה היא 0-0.6).הפעם תוצאות הבדיקה הן 15% עבור "EOSINOPHILS%-DIF" ו-1 עבור "EOSINOPHILS abs-DIF". האם לדעתך הדבר מעיד על משהו, או מרמז שכדאי לבצע בדיקות נוספות (בהקשר למחלה האקוטית הנוכחית או למחלה הכרונית)?
    4) זו הפעם הראשונה שערך המונוציטים (באחוזים) אצלי חורג מהנורמה - מה זה אומר? האם יכול להיות קשר למחלת הנשיקה (וקשר לכאב הגרון שלי כרגע), ומה צריך לעשות בנושא?

כפי שציינתי, אני מרגיש כרגע לא כל-כך טוב, ומצד שני גם לא כל-כך נוראי - קצת פחות טוב מבד"כ (והבד"כ הוא לא טוב), אבל לא כאילו אני בהתחלה של שפעת רצינית. אני לא יודע מה לעשות (כי זה תקוע במצב הזה כבר קרוב לשבוע) ואני תוהה אם בתוצאות בדיקות הדם הללו יש רמז למה כדאי לעשות. אם לדעתכם יש - אשמח אם תרחיבו לגביו.

תודה מראש!
    עומר.

הוספת תגובה

• אחוז מונוציטים גבוה, אאוזינופיליה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    24/03/2011

שלום לך,
    מקווה שאתה מרגיש יותר טןב.
    DIF כנראה קיצור של ספירה מבדלת ידנית.
    איאוזינופיליה- אלגיה או טפילי מעיים, יש גם תסמונות נדירות למשל דלקת מעיים איאוזינופילית. מונוציטים - עלייה בגלל זיהום וירלי.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז לשם בדיקות
    חמד
    19/03/2011

שלום,
    אינני בטוחה שזה הפורום המתאים, אנסה.
    אני בת 20, ברקע morbid obisity, microscopic collitis, pcos
    וחשד לושט בארט שנמצא בוידאוקפסולה אך טרם אושש בגסטרוסקופיה.
    יש לי CRP גבוה מאד כבר מס' חודשים (נע בין 17 ל26) ורופאיי טוענים שמקורו אינו בקוליטיס.
    שאלתי: אני נמצאת בהליכים ארוכים מאד של בירור רפואי כבר למעלה משנה. כל פעם מקבלת תוצאות בדיקה, חוזרת לרופא מקבלת הפנייה לבדיקה הבאה... זה מתיש ולא מתקדם לשום מקום. האם יש באפשרותי להתאשפז בבי"ח על מנת לבצע את כל הבדיקות בזמן קצר? (הבדיקות הצפויות לי בזמן הקרוב: גסטרוסקופיה, US כליות, צילום בית חזה, בדיקות דם מפה ועד להודעה חדשה, ביקור אצל פנימאי, אנדוקרינולוג, ראומטולוג, וגסטרואנטרולגים כמובן).
    תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז לשם בדיקות

הוספת תגובה

• אשפוז לשם בדיקות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/03/2011

שלום לך,
    כדאי לפנות לרופא המטפל בשאלה זו.
    לפעמים אפשר ורצוי לרכז את כל הבירור בבבי"ח או אפילו עדיף במרכז שניוני כגון אשפוז-יום.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

חמד
    20/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה