פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה ולופוס
    יעלה
    09/03/2011

שלום
    לפני שלושה שבועות התחילו לי כאבים עמומים בחזה עם הרגשה של לחץ וכאבים בעת נשימה. יש לי לופוס כבר 12 שנה. קבלתי זריקה חד פעמית של דיפרוספן 6 מ"ג והכאב נעלם אחרי יום. לפני שבועיים עשיתי אקו לב ויצא תפליט קטן מאוד מסביב ללב. היום הכאב חזר מין דקירות/כאב בחזה ובמיוחד שאני נושמת עמוק. כרגע מטופלת במתתרוקסט בזריקה עשרה מילגרם ופרדניזון עשרה מ"ג וכמובן פלקווניל 400 מ"ג. רציתי לשאול האם תפליט שהוא כל כך קטן בלב יכול לעשות את הכאבים האלה? והאם הגיוני שזה בא וחולף ושוב חוזר? לציין שיש לי גם כאבי פרקים ועייפות. מה אפשר לעשות עם הכאבים הטורדניים האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה ולופוס

הוספת תגובה

• סליחה תיקון- דיפרוספן 60 מ"ג לא 6

יעלה
    09/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה ולופוס - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2011

שלום לך,
    יתכן שיש קשר בין התפליט לכאב.
    אני מניחה שאת נמצאת במעקב של ראומטולוג ומכיוון שאת מתארת החמרה זמנית של סימני המחלה , כדאי להתיעץ שוב לגבי הטיפול.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער- מתבגרת
    נעמה
    09/03/2011

הבת שלי ביקשה ליום הולדת 16 שלה מכשיר שמסיר שיער בבית ME שהבנתי שהחברה היא וותיקה ויש לה אמינות, רק התלבטות אחת שיש לי, יותר נכון שאלה- אם בגילה מותר להשתמש בו? תודה מראש
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער- מתבגרת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הסרת_שיער' id=link]הסרת שיער[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PHOSPHORUS
    דוד
    09/03/2011

שלום
    1.ברצוני לשאול מה עושה PHOSPHORUS
    2.בבדיקת האחרונות הPHOSPHORUS היה בין 2.9 ל3.74 (3.74 היה בספטמבר 2010) היום בבדיקה שעשיתי יצא נמוך מידי 1.23
    מה תמליצו לעשות
    3. בהוראת הרופא אני נוטל ויטמין B12 שני כדורים כל יום בבוקר (כל טבליה 1000 מק"ג B12 ו400 מק"ג חומצה פולית )לפני הבדיקת הדם היום, לא לקחתי את הטבליה במשך שבוע !!!!
    ורמת B12 היא 547 PG/ML(בספטמבר 2010 היה 119)
    השאלה מה לעשות עכשיו להוריד מינון או להפסיק בכלל ?? אציין שבעבר כבר לקחתי את הויטמין והפסקתי והוא ירד אני לא יודע תוך כמה זמן הוא ירד כי בין הבדיקות היה מרווח של כמעט שנה

תודה מראש
    דוד

לקביעת תור
    סגירה
    PHOSPHORUS

הוספת תגובה

• PHOSPHORUS - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2011

שלום , דוד
    לגבי הזרחן: הוא קשור לבניית עצם .יש לבדוק מדוע יש ירידה.
    לגבי ויטמין בי12 : שוב, יש לבדוק מדוע הרמה נמוכה: האם זה מאחר שאינך אוכל מספיק בשר בקר? האם זה מכיוון שאינך סופג? האם אתה נוטל כדורי גלוקומין לסוכרת?
    התשובה לשאלתך תלויה בסיבת החסר.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינון
    יוסי
    09/03/2011

שלום

אני בחור בן 25, בריא לחלוטין, לא סובל ממחלות כלשהן, אני עושה ספורט כל השבוע, אוכל נכון 3 ארוחות ביום מסודרות, כולל פירות ירקות, שותה מיץ רימונים פעם בשבוע, שותה כל יום מיץ תפוזים סחוט ( ויטמין סי), לא שותה אלכוהול, לא מעשן, באמת מנסה לשמור על עצמי.
    אבל אני שם לב בשנים האחרונות, שכאשר מגיע החורף אני מצטנן לפחות פעמיים, וזקוק לאנטביטיקה, ( לא שפעת) אבל צינון עם חום.
    השאלה שלי למה זה קורה לי? למרות שאני שומר על עצמי...

לקביעת תור
    סגירה
    צינון

הוספת תגובה

• צינון - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/03/2011

שלום לך,
    באמת כל הכבוד על ההתמדה בהתנהגות הבריאה.
    תמשיך כך: עד 120 ! גורם אחד חשוב שלא ציינת הוא הפן הנפשי: האם יש סטרס
    בחייך?
    לגבי מחלות חום: בד"כ זוהי תגובה תקינה של מערכת חיסונית בריאה לזיהום וירלי, שנקרה בדרכנו .
    אולי אתה חשוף בסביבתך לילדים? , לאנשים חולים? איך תחלופת האויר במקום
    בו אתה גר/עובד?
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם לגבי אבנים בכיס המרה
    רונן
    08/03/2011

שלום רב
    לאבי בן ה 82 נמצאו אבנים בכיס המרה, רופא המשפחה המליץ לא לעשות כלום באם אין כאבים, בנוסף בבדיקת הדם שלו נמצא ערך גבוהה ל C-Reactive Prot. mg/L 55.7 . מה זה מעיד ? באופן כללי הוא מתפקד ומטופל בכדורים ללחץ דם וכולסטרול.
    אילו בדיקות לדעתכם אנו צריכים לדרוש מהרופא שלו, כי הוא אומר שזה שום דבר תוצאת הבדיקת דם ולפי מה שקראתי זה יכול להיות דלקת חריפה.

אודה לתשובה

הוספת תגובה

• מה דעתכם לגבי אבנים בכיס המרה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    08/03/2011

שלום
    אם אבני המרה נתגלו באקראי ואינן מפריעות
    ואם גם בדיקת הדם היא ממצא ואקראי ולא חלק מברור עקב בעיה כלשהי
    קרוב לוודאי שהרופא צודק ולא הכרחי לעשות משהו בנידון
    אין לנו (למומחה חיצוני) מספיק מידע כדי לייעץ מעבר לכך ולכן מוטב לנהל שיחת הבהרה עם רופא המשפחה
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולוטל
    דוד
    07/03/2011

שלום
    הרופא רשם לי COLOTAL ואמר לקחת אחרי האוכל
    גם הרוקח אמר אחרי האוכל
    בעלון התרופה רשום 20 דקות לפני האוכל
    אז איך לקחת את התרופה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קולוטל

הוספת תגובה

• קולוטל - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    08/03/2011

שלום,
    כדאי להעלות את השאלה שוב לרופא ולהבין מדוע הציע לאחר האוכל
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון וחום בפנים
    אני
    07/03/2011

שלום ד"ר. אני אדם מעשן (מתכנן להפסיק..). בימים האחרונים יש לי תופעה מציקה/מוזרה שקצת מדאיגה אותי.
    לאחר עישון סיגריה הפנים מאדימות ונהיות חמות. כאילו יצאתי מסאונה רותחת או שיש לי חום גבוה. מרגיש שהראש שלי בוער. לאחר כ-חצי שעה התופעה מתחילה לסגת ונעלמת לאחר כשעתיים.
    יש לך השערה מה יכולה להיות הסיבה - הסבר לתופעה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון וחום בפנים

הוספת תגובה

• עישון וחום בפנים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    08/03/2011

שלום רב
    אני מברך אותך על ההחלטה החשובה והלא פשוטה להפסיק לעשן.
    הגוף כנראה מצטרף להמלצה ומדליק עבורך נורה אדומה שאכן אתה חייב להפסיק ומהר לפני שתהיינה צרות נוספות וקשות יותר כתוצאה מהרעל של הסיגריות שאתה מאכיל בו את גופך.
    רב הסיכויים שלאחר שתפסיק לעשן לתקופה טובה, התופעות ייעלמו והגוף יבריא
    בהצלחה בגמילה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבל המלצתך

אני
    08/03/2011

בנתיים מפחית בעישון בהרבה. אבל לשאלתי - האם יש לך השערה מדוע כאשר אני מעשן כל הפנים נהיות אדומות. אציין שזה מלווה בכאב ראש אחורי ובין העניים ואף באוזניים.
    כמו-כן -גם אם איני מעשן - איני מסוגל להיות במקום בו המזגן מחמם. מרגיש שאני מתייבש. כוונתי ש 2-5 דקות בחדר סגור בו המזגן מחמם גורמות לי לפנים אדומות, לתחושה שאין לי אויר ולשתיה של כמה כוסות מים כי אני כאילו מתייבש. (אנשים אחרים בחדר רוצים להגביר את החימום !). כלומר אני חייב לפתוח חלון או לצאת.
    האם, מלבד הפסקת עישון, יש בדיקות שעליי לבצע כי הרי מה שתיארתי אינו מצב נורמלי.
    מהי הסיבה שפנים נהיות אדומות כאשר אין חמצן אך בצורה שהיא סבירה לכולם אצלי היא בלתי נסבלת (הרי למעשנים אחרים ולאנשים אחרים בחדר המחומם אין את הבעיה).
    האם קשור, אולי, לחוסר חמצן בראש? האם לבצע בדיקות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבל המלצתך - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    09/03/2011

ממליץ לחכות חדשיים מתום העישון לפני שהולכים לברר משהו נוסף
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם.
    אני
    07/03/2011

שלום,
    לביתי בת השנה היה חום 39 כ שלושה ימים.
    בוצעו בדיקות,
    שקיעת דם יצאה 105+עלייה בתאי הדם הלבנים.
    קיבלה 2 זריקות אנטיביוטיקה וכבר למחרת החום ירד.
    מאוד מלחיצה אותי תוצאת השקיעה.
    האם לאחר מתן האנטיביוטיקה התוצאה אמורה לרדת?
    בתודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם.

הוספת תגובה

• שקיעת דם. - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    08/03/2011

שלום רב
    שקיעת דם אינה בדיקה מהימנה והיא יכולה להיות גבוהה בגלל כל דלקת חולפת.
    החשוב ביותר הוא מצב הילדה והתנהגותה ולא שקיעת הדם - אם היא משתפרת זה מרגיע ואם לא, יש לפנות לבדיקה נוספת
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד בידיים וברגליים
    ZZZ
    07/03/2011

שלום,

לפני מספר ימים החלה אצלי תופעה מוזרה, מגרדות לי כפות הידיים ואף לעיתים בגב כף היד.אני מרגיש שזה כאילו עובר בגוף ופתאום גם מגרדות לי הרגליים.

אני לא יודע ממה זה הגיע , ולמי לפנות.

מה זה יכול להיות? אחרי מה לעקוב כדי לבדוק?

אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד בידיים וברגליים

הוספת תגובה

• גירוד בידיים וברגליים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    08/03/2011

מיקום הגרד יכול להתאים לגרדת הנגרמת מסקביאס
    אולי נדבקת ממישהו?
    רצוי להתיעץ עם רופא עור
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימול באצבעות הידיים ובאף
    חסוי
    06/03/2011

לפני כשבוע התחלתי לחוש בתחושת נימול באצבעות הידיים, ולעתים גם באצבעות הרגליים. במשך השבוע הופיעה התחושה גם באף, והיא כמעט תמידית באצבעות הידיים ובאף.
    מה פירוש הדבר וכיצד ניתן לטפל בכך? התחושה מאוד מציקה, כמו ש"נרדמת" היד לדוגמא.
    בת 16.

הוספת תגובה

• תחושת נימול באצבעות הידיים ובאף - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    07/03/2011

רצוי לפנות לבדיקה אל רופא המשפחה
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עמום בקדמת החזה מפתח הלב
    מה זה לעזאזל?
    06/03/2011

במשך חודשיים אני סובלת מכאב עמום וקבוע במפתח הלב מלווה בדקירות מידי פעם אם אני עושה תנועות כמו פתיחת בקבוק או מאמץ אחר. לפעמים הוא מתגבר וממש מטריד. הלכתי לרופאת משפחה ועשו לי א.ק.ג והיא בדקה לי את הריאות והכל היה תקין. מכיוון שהיתה לי גם שפעת היא אמרה שזה יחלוף אחרי שאבריא מהשפעת. שבוע אחרי שהבראתי מהשפעת והכאב נשאר הלכתי לרופא משפחה שקבע שיש לי צרבת. זה היה נשמע לי קצת מוזר כי אין קשר לאכילה ולכאב ובכ"ז שתיתי הרבה מים ולקחתי טאמס וזה לא עזר. מה לעשות?
    זה מעצבן ואני רוצה שזה יעבור.

הוספת תגובה

• כאב עמום בקדמת החזה מפתח הלב - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    07/03/2011

כאשר קיימת בעיה שלא מסתיימת למרות הטיפול שהציע הרופא, חשוב לחזור אליו כדי שיחליט האם יש צורך בבדיקה נוספת או בשינוי הטיפול התרופתי.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• a1c
    אמי
    06/03/2011

שלום.
    ברצוני לשאול שאלה לגבי בדיקת דם לסוכר ו-A1C .

לפי מה מחליט הרופא האם רמת הסוכר בדם דורש טיפול תרופתי לפי הרמה של A1C או רמת הסוכר בדם בצום .

באם A1C נמוך אבל הסוכר יצא גבוה האם הקביעה נעשית לפי A1C .

אצל בדיקת הסוכר התקבלה 119 אבל ה-A1C = 6.4 זה אומר שיש לי סכרת ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    a1c

הוספת תגובה

• a1c - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    07/03/2011

שלום רב
    בדיקת A1C נותנת תמונה לגבי הרמה הממוצעת של הסוכר בדם במשך 3 החדשים האחרונים, לכן נוהגים להתייחס אליה בהחלטה לגבי הטיפול ולא לפי בדיקה חד פעמית של הסוכר שיכולה להיות גבוהה או נמוכה בגלל סיבות רבות
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    אמיר
    06/03/2011

שלום,

עשיתי בדיקת דם ושתן שגרתית ויש תוצאות מדאיגות בבדיקת השתן :

Glucose mg/dL Normal
    Ketones mg/dL NEG
    Protein mg/dL NEG
    Blood mg/dL 1.00 LARGE
    Leukocytes Leu/uL 75 SMALL
    Nitrite NEG
    pH 5.5
    Urobilinogen mg/dL Normal
    Bilirubin mg/dL NEG

Red Blood Cell /HPF 167
    White Blood Cell /HPF 2
    Amorphous Crys. /HPF FEW

מה זה יכול להיות??? אני סובל מעת לעת מדלקת כרונית בערמונית.
    אני ממש מבוהל!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• בדיקת שתן - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    06/03/2011

אין שום סיבה להיות מבוהל
    אם אתה סובל מדלקת כרונית של הערמונית, קרוב לוודאי שאתה נמצא במעקב רפואי וכדאי להתייעץ עם המומחה בנושא
    התוצאות יכולות להתאים לדלקת זו או לאבנים בדרכי שתן
    בכל מקרה ללא צורך בבהלה
    תקבע תור לרופא ותתיעץ עימו
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי אנטיביוטיקה
    שמחה
    06/03/2011

שלום רב
    אני בת 40 עם רקע של אסטמה מאוזנת מטופלת בבודיקורט קבוע כל יום מזה שנים.
    ליפני שבועיים הרגשתי לא טוב שיעול קצת חום נוזלת כאבים בגוף שכבתי במיטה שתיתי המון חם וטופלתי בדקסמול יום ולילה עם שיפור וראולין להוצאת ליחה,יצאה לי ליחה צהובה ולאחר מספר ימים הרגשתי טוב ואחר כך שוב הכל חוזר שיעול נוזלת כאבי ראש ליחה
    אמרתי לרופאה שאני רוצה בדיקת כיח אכן עשיתי ופעמיים יצא לי חיידקי משהו כזה וכתוב בבדיקה לא רבים,ניגשתי לרופאה ואמרה שזה דלקת במערכת נשימה עליונות,אבל היה לי ניקוז מצויין הוצאתי המון ליחה וגם נוזלת בהתחלה היה צהוב לאחר מכן זה היתבהר וגם נהיה יותר על בסיס צבע לבן.אני ערכתי צילום ריאות ונאמר ללא ממצא פתלוגי שזה ניראה לי תקין.אני כבר החורף הזה שתיתי 2 פעמים אנטיביטיקה וליפני חודש בידיוק סיימתי אנטיביטיקה על אותו סיפור .הרופאה רשמה לי זינט אבל עדיין לא לקחתי אני ממשיכה בודיקורט קבוע ולוקחת ונטולין לפעמים כי חשתי קוצר נשימה שותה ברונכולט לשיעול שיש לי בעיקר בבוקר ובערב ,שאלתי אם לא אקח אנטיביטיקה האם אוכל להיסתדר ללא ,או שאוכל להיסתבך אני פוחדת כי הליחה והנוזלת כבר בהירים אפשר להגיד על בסיס צבע לבן,הכמויות אנטיביוטיקה הורסות לי את הגוף,
    שיעול בוקר וערב ביום כמעט ולא.מה דעתך ואם לא אטפל בחיידק של דרכי נשימה עליונות מה יקרה לי דרך אגב ליפני שרוקנתי המון נוזלת כאב לי הראש והמצח ולאחר שרוקנתי נוזלת וליחה אין לי כאבי ראש ואני מרגישה יותר טוב..
    ד''ר אודה לך על תשובתך אני ממש מודאגת.....

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי אנטיביוטיקה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    06/03/2011

חשוב להצמד להוראות הרופאה שלך ולהתייעץ איתה כדי לא להסתבך יותר.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת לבדיקו ואם כן לאיזה?
    טליה
    05/03/2011

חודש פבואר היה חודש עמוס מאוד בחיים שלי, לעומת חודשים אחרים. ניגשתי ל3 בחינות בגרות, היו מתכונות ומבחנים, תחרויות ומיונים שונים לצבא.
    עליי לציין כי אני מרפניסטית [כלומר סובלת מתסמונת מרפן] ונוטלת כדורים על בסיס יומי בעקבות כך.

בנוסף להיותי תלמידה, אני נגנית סקסופון מזה 8 שנים ברמה מקצועית [כלומר מתאמנת כמעט 12 שעות במצטבר במהלך השבוע אם לא יותר]

כמו כן בימים האחרונים התחילו לי כאבי ראש כמעט בכל יום, חזקים במיוחד, ואני בד"כ סובלת ממגרנות בעונות מעבר, אבל אלו אלימים מאוד. מרבית כאבי הראש היו בחזית הגולגולת, אזור המצח והרקות השמאלית והימנית, לעיתים בנפרד לעיתים ביחד ובבת אחת.
    כמו כן, קורה שאני מתרוממת משיבה או לפתע עוצרת באמצע הליכה והולמת בי סחרחורת. היום רעדו לי הידיים ומרבית חלקי הגוף לאחר סחרחורת שתקפה אותי תוך כדי נגינה.

אינני יודעת מה הדברים הללו מסמנים, האם אלו תגובות ללחץ שהגוף פורק, דברים דומים, האם לעשות בדיקות דם? בדיקות סי-טי? מה זה יכול להיות?

תודה רבה על העזרה ושבוע טוב.
    טליה.

הוספת תגובה

• האם ללכת לבדיקו ואם כן לאיזה? - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    06/03/2011

שלום טליה
    התמונה שאת מציירת היא מורכבת ולא פשוטה
    על פניו קל לומר שמצבי לחץ יכולים לגרום או להחמיר בעיות גופניות וסימפטומים שונים
    אך במקרה שלך, חשוב שיהיה רופא משפחה שמלווה אותך, מכיר את השפעות תסמונת מרפן אצלך ויהיה קשוב לכל שינוי שקורה בין אם גופני או נפשי
    יהיה לא אחראי מצידי לפתור אותך בתשובה קצרה והחלטית לנושא זה והמלצתי החמה - אל תסתפקי בייעוץ פורום אלא בלווי אחראי פנים אל פנים של רופא מומחה
    בברכה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה