מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואששרון11/04/2011
לאחרונה (5 חודשים) אני סובל מהמון תסמינים אשר רוב הרופאים לא מצאו קשר ביניהם.
במערכת העיכול - כאבים בבטן כל פעם באזור אחר, שינוים במרקם היציאות, גזים וגיהוקים רבים, לעתים כאבים בחזה, לעיתים רעשים בבטן, לשון לבנה, מתן שתן תכופות ולפעמים זה גם שורף והזווית של השתן מתפצלת..
בראש - סחרחורות,מעט דם בנזלת, דלקת חניכיים ולעיתים, בעיקר אחרי האוכל, טעם של דם בפה.
אורטופדיה - לעיתים כאבים חזקים בעצמות באזור הגפיים (פעם אחת פשוט לא יכלת ללכת) וכאבים בזרועות ובכתפיים ויובש בעור בעיקר בגב ובכפות הידיים.
בדיקות דם, אולטראסאונד בטן עליונה וגסטרוסקופיה תקינות כולן.
אני אובד עצות ואיכות חיי נפגעה מאד.
האם עליי להמשיך להיוועץ עם רופאים, אני לא יודע מה יש לי והתופעות הללו שהופיעו במהלך החודשים האחרונים ממוטטים אותי גם נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/04/2011שלום לך,
לא ידוע לי גילך ומצבך הרפואי הבסיסי, אבל באיכות חיים כפי שאתה מתאר בודאי
שאתה זקוק לפתרון. אפשר להתחיל אולי עם עזרה נפשית וזה אולי יביא שיפור גופני
ואנרגיות חדשות להתרפא.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי טמפרטורות באצבעותליטל10/04/2011
שלום לצוות הפורום-
יש לי בעיה- שהאורטופד שלי לא מצליח להסביר וגם בפורום אורטופדיה העבירו אותי לכאן-
מידי פעם- ולאחרונה לעיתיקם קרובות- אני מרגישה שהחום באצבעות של שונה מאחת לשניה.
אין אצבע מסויימת, אבל פתאום הזרת קפואה כשכל היד חמימה, לפעמים אצבע אחרת.
זה לא משהו שאני אתחיל לעשות בגללו בדיקות, אך יחד עם זאת זה מוזר, מציק וקצת מצחיק.
האם תופעה כזאת מוכרת למישהו? מה קורה לי באצבעות?
תודה וחג שמח!!!
ליטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשי טמפרטורות באצבעות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/04/2011שלום,
האם יש גם הבדלי צבע ? האם זה קורה בתגובה לטמפרטורה החיצונית? (חום, קור, השריית הידיים במים קרים/חמים), האם מלווה בכאבי מפרקים בחלק מהאצבעות?
אם כן, כדאי להתיעץ עם ראומטולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:
ליטל12/04/2011היי ד"ר, תודה.
אין הבדלי צבע, זה קורה בלי סיבה נראית לעין- כשאני בנהיגה, מול הטלוויזיה, בהליכה.
האם עדיין יהיה צורך לגשת לראומטלוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסטודנט לרפואה09/04/2011
אני סובל שבועיים מחולשה ומעיפות ומחום גוף לפעמים 35 וליפעמים 34 החום תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
החום לא סביר.
הסימפטומים מצריכים בדיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסטודנט לרפואה09/04/2011
האלבומין שלי 4.7 שזה בנורמה והגלובולינים שלי 3.1 גם בנורמה על סמך זה אפשר לדעת שאין לי בגוף מחלה זיהומית פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/04/2011לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות גבוהאפרת09/04/2011
שלום, בני בן 9 ו4 חודשים בעת צילום כף יד הראה מתאים לגיל 10, האים זה תקין? אנו מאוד מודאגים מכיוון שיש לנו ילדה כאשר בגיל 12 עשינו לה צילום כף יד אשר הראה מתאים ל15 כבר היה מאוחר מידי והיום היא נעצרה בגובה 147, האים צריך לפנות עם הבן לאינדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/04/2011שלום לך,
גיל העצמות צריך להיות קטן יותר מהגיל הכרונולוגי.
כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין08/04/2011
אילו חיידקים יש בסינוסיטיס?
המופילוס אינפלואונזה ו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/04/2011שלום שוב,
סינוסיטיס יכולה לנבוע מאלרגיה, וירוס או חיידקים שונים: סטרפטוקוקים, סטפילוקוקים,
פנוימוקוקים, המופילוס ועוד. אלו בד"כ חיידקים שגורמים למחלות בדרכי הנשימה .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מעיים שלא מפסיקים לחזורדנה07/04/2011
שלום,
מזה כשנה שאני סובלת מתולעי מעיים שלמרות הטיפול בורמוקס הם חוזרים ושבים,
למרות שאני עושה מאמץ ושומרת על ההגיינה שלי ושל ילדיי .
גם בטיפול משפחתי לכולם זה לא עוזר לי ואני ממש אבל ממש סובלת.
החשש שלי הוא גם מלקיחת כמויות של הכדור וזאת לאורך השנה.
כיצד ניתן לטפל בתופעה הזו שלא עוזבת אותי.
תודה על התשובה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים שלא מפסיקים לחזור - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/04/2011שלום לך,
אני מניחה שמדובר באוקסיאוריס.
האם יש בעל חיים בבית?
אם כן, לטפל בו ובכל בני המשפחה במקביל .
עדיין, ילד קטן יכול להביא את זה מהגן: ללמד אותו לרחוץ ידיים עם סבון אחרי כל החתלה או שירותים וגם לרחוץ בעצמך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע של חיידק בדם??..מעיין07/04/2011
יש לי סינוסיטיס .
לא יוודעת איזה סטג של חיידק....
אתמול, קינחתי את האף בממחטה ולאחר מכן נחתכתי ביד אז ישר ניגבתי את הדם עם הממחטה שקינחתי בה את האף, לא כ"כ זוכרת אם הנזלת נגעה בדם.
מה הסיכוי שהחיידק שהיה בנזלת יגיע למחזור הדם?
כי אם לדוגמא החיידק מהסינוסיטיס זה המופילוס אינפלואנזה אני עלולה מהר מאוד לפתח חיידק אלים.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע של חיידק בדם??.. - תגובה
נראה לי שהחרדה מוגזמת.
לא בטוח שיש חיידק בנזלת, ולא בטוח שזה נגע בדם. יתכן גם שאת מקבלת אנטיביוטיקה?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך,
מעיין08/04/2011אניי מקבלת אנטיביוטיקה בשם "רוליד" אבל כבר אתמול סיימתי אותה היא הייתה רק ל 5 ימים..כמה זמן זה מאז שהחיידק נכנס לזרם הדם ועש שתתפרץ המחלה? מאוד מודאגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/04/2011שלום לך,
כפי שכתבתי, החרדה לדעתי מוגזמת. יש סביבנו חיידקים בכל מקום, אבל המערכת החיסונית שלנו מגינה עלינו.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהסיון07/04/2011
שלום ברצוני לשתף אותכם במשהו שאולי תאכלו לעזור ולומר לי מה זה היה אתמול נפגשתי עם חברה שהכל היה בסדר איתה היא ישה באוטו ופמרת לה פתאום ישבה לא זזה עם עיניים פתוחות ואני אומרת לה תביאי לי את מה שיש לידך והיא לא מזיזה את הגוף שלא אומרת לי בבקשה אבל לא מביאה לי את הדבר ולא מסתכלת עלינו ול את הדבר ולא מביאה לי אותו ואני ואמא שלי אומרות לה תביאי את זה מיטל תביאי לי והיא בסדר בבקשה והיא לא זזה ככה איזה 2-3 דק לאחר מכן אמא שלי הלכה להביא את הדבר מהרגליים שלה ופתרום מיטל כאילו "מתעוררת והיא אומרת מה מה קרה איפה אני אמרתי לה תגידי הכל בסדר איתך מה קרה לך והיא אומרת כלום והיא לא ממש מדברת כאילו היא לא מאופסת היא לא זכרה איפה היא ולא זכה עם מה היא נכנסה לאוטו אמרתי לאחותה לאסוף אותה ויותר לא ראיתי אותה בבוקר כשדיברנו שאלתי אותה עם היא חולה באיזה שהוא מחלה היא אמרה שלא שאלתי אותה האם היא זוכרת שביקשתי ממנה להביא לי משהו היא אמרה שכן אמרתי לה למה לא הבאת היא אמרה שהיא לא יכלה היא לא יודעת מה קרה לה היא הרגישה שקורה לה משהו אבל לא יודעת מה אני נורא נלחצתי בכיתי אני נורא מודאגת מהמצב תעזרו לי להבין מה זה האם זה סוג של עייפות ייתר? האם זה היה עילפון? למרות שהיא כן הגיבה במילים וכן הייתה עם העיניים פקוחות ? מה זה? יש לציין שהיא כמה ימים לא ישדנה בבית לא ישנה טוב לא אוכלת היא רזתה נורא בתקופה האחרונה היא לא אוכלת טוב ולא שותה כמעט ביכלל האם זה קשור ? תודה רבה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה - תגובה
לא ברור: בארועי התנתקות (שזה סוג של אפילפסיה) לא עונים .
מאידך, חשוב לברר למה היא לא ישנה ויורדת במשקל, היא "על משהו"?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות שתןיעל07/04/2011
עשיתי בדיקות כלליות וכל הבדיקות יצאו תקינות...
חוץ מה WBC לויקוציטים שיצא 500 (הגבול העליון הוא 10) אני יודעת שזה מעיד זיהום או דלקת אך ראיתי שזה גם יכול להעיד על לוקמיה חס וחלילה וזה משהו שמאוד מטריד אותי... אני מאמינה שהרופאה שלי תתן לי בדיקת שתן תרבית (כן כן קראתי על זה הרבה באינטרנט :)) אבל עד אז אם כל הבדיקות תקינות חוץ מזה יכול להיות שזה יותר מדלקת רגילה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות שתן - תגובה
נראה לי שחל בלבול בין תאים לבנים בשתן , שהם בטוי לדלקת או סתם הפרשה וגינלית לבין בעיה בתאים לבנים בדם, שלפעמים זו לויקמיה.
חכי לתוצאת התרבית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידאריק06/04/2011
לד"ר שלום רב,
אתמול לפנות בוקר .קמתי מתוך הרגשה של רעד,וחשתי את הרעד בזמן שכיבה במיטה,כ20 דקות לא הצלחתי להגיע למצב של הרגעה.כולל דפיקות לב מהירות.
חזה רועד כל צד שמאל.והרגשה של זרם של הדם בתוך היד זורם בחוזקה.
כאבים היו מעטים ,מה שמפריע זה הרעידות.
לאחר שעה שלא עבר החלטתי ליטול אופטלגין מה שהחזיר אותי לשינה.
בבוקר היו מעט רעידות שוב לאחר כ5 שעות מהמקרה הראשון.
וכעת בערב שוב זה חזר לי הרעידות בזמן ישיבה על המחשב.
האם זה משהו שרירי?
האם זה יכול להיות מצב חמור,או שזה רק מאמץ,שהתאמצתי?
אני עובד עם הידיים (שוזר פרחים) ומרים דליים של מים .
כן קיים כאב צווארי וכתף שמאלית.כבר למעלה משנה .צילום MRI טרם נעשה.
אודה לתגובה ממה יכול להיות הרעידות האם זה קשור לשריר.
האם זה בגלל שהתאמצתי.אשמח לכל תגובה
בתודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ביד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית08/04/2011שלום רב
רעידות או קפיצות של שריר היא תופעה ידועה וחולפת מעצמה ללא טיפול. אם זו תופעה רחבה יותר יש צורך בבדיקה רפואית
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראש בזמן שכיבהשרון06/04/2011
שלום רב,
בעלי בן 40, בריא בדר"כ.
בשבוע האחרון מס' לילות כשהוא שוכב במיטה הוא מרגיש לחץ בראש ובצואר/גרון
מתאר זאת כאילו הפכו אותו ו"הדם יורד לו לראש"...
תופעה מוזרה - כמובן שאני מעט מודאגת. לאיזה רופא לפנות?
מה זה יכול להיות?
חייבת לציין שבעלי עובד בעבודה מאוד מלחיצה וכן עלה די הרבה במשקל לאחרונה,
אם יש איזשהו קשר...
אשמח לתגובה מהירה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש בזמן שכיבה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/04/2011שלום לך,
לחץ יכול להיות קשור לכאב ראש שרירי .
כדאי לבדוק עם רופא המשפחה.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום עשו לי בדיקה לויטמין Dהחשש מוצדק?06/04/2011
לפני חצי שנה כי זה נפוץ עכשיו. והתגלה חסר
5 ng/ml
נתנו לי תוסף טיפות לקחת כל יום. ובבדיקה האחרונה זה יצא תקין 40 ng/ml
מה שאומר שהסתדר בעקבות לקיחת התוסף.
התזונה שלי טובה.
אני חושש שהחסר בויטמין פגע לי בגובה שלי. ואם לא היה חסר בויטמין הייתי בטח גובהה יותר.. האם אני צודק ?
סביר להניח שהיה חסר בויטמין הזה תקופה ארוכה רק שלא ידעתי..
גילי 17. מתגלח אחת לשבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עשו לי בדיקה לויטמין D - תגובה
פופולרי היום לייחס כל דבר לחוסר ויטמין D .
הגוף מורכב יותר ותלוי בשיתוף פעולה של גורמים רבים, ויטמין D זהו רק נגן אחד בתזמורת.
הגובה הסופי בד"כ תלוי בגורמים גנטיים .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה שתאמרי לי אם כתוב
החשש מוצדק?07/04/2011בספרים שמחסור ממושך בויטמין D פוגע באורך/גדילה של העצמות
מה שאומר מונע להגיע לגובה הפוטנציאלי כאשר לא נגרם רככת.
הרי יש לו תפקיד חשוב כלשהו בגדילה או משהו כזה..
ארצה לשמוע תשובתך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה שתאמרי לי אם כתוב - תגובה
למיטב ידיעתי רק חוסר חמור וממושך בגיל הילדות עלול לגרום לכך.(ממש מצב תת-תזונה)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה גיל הילדות? איזה גילאים?
החשש מוצדק?08/04/201114 15, 16 זה נחשב לגיל ילדות ?
5 ng/ml אמרו לי שזה חסר חמור..
סביר שהיה לי חסר כזה ממושך.
בתזונה אין ויטמין D בכלל..
בגלל זה היה לי נמוך מאוד.
כנראה שהיו צריכים לבדוק את זה גם פעם ולא רק עכשיו..
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה גיל הילדות? איזה גילאים? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/04/2011שלום שוב,
הגדילה נמשכת עד גיל העשרה המאוחר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, הרופא אמר שלא אגבה יותר..
החשש מוצדק?10/04/2011ולא ידע להגיד אם המחסור ב D פגע בגדילה.
אם זה מעניין אותי לדעת, את מי אני צריך לשאול את השאלה הזאת כדי לקבל תשובה מדוייקת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, הרופא אמר שלא אגבה יותר.. - תגובה
מה השאלה בדיוק?
האם תגבה עוד? או האם חוסר בויטמין D פגע בגובה שלך?
יתכן שכדאי להתיעץ בפורום אנדוקרינולוגיה ילדים.
אגב, ציינת שאתה מתגלח פעם בשבוע. אולי ניתן להסיק מכך שיש לך עוד פוטנציאל גדילה, או בעיה הורמונלית? ציינת גם שאין ויטמין D במזון וזה לא נכון . למה יש לך בגיל 17 רמות כ"כ נמוכות של ויטמין D ? אולי זו השאלה שחשוב לענות עליה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בהמשך , יותר דיוק
החשש מוצדק?11/04/2011השאלה אם יש סיכוי שהחוסר בויטמין D פגע בגובה ?
אני מתגלח פעם בשבוע כשיש כבר זיפים ארוכים. אפשר גם להתגלח כל יומיים..אני פשוט לא..
בקשר לויטמין D במזון , חיפשתי מזון עם מספיק ויטמין D ואין דבר כזה.
יש רק בחלב קצת ,צריך לשתות כמה ליטרים כדי לקבל ממנו מספיק ויטמין , זה לא דבר מעשי..
צריך לאכול ק"ג של דג סלמון כדי לקבל מספיק ויטמין D עוד דבר לא מעשי.
ואני לא ממש מסמפט חלב ולא דגים.
זה תשובה של תזונאית בעניין ויטמין D במזון.
"הכמות מהמזון התורמת לרמות ויטמין D הינה זניחה (פחות מעשרה אחוז). הרוב מגיע מייצור שלנו ע"י העור בתגובה לקרני UV. לכן אין מקום להעשרה מהמזון בשלב זה אלא נטילת טיפות. מקורות עשירים מאוד הינם מזונות מועשרים (כגון חלק ממוצרי החלב) ושמן שמקורו בכבד של דגים."
למה היה רמות כ"כ נמוכות של ויטמין D ?
בגלל שאין מספיק במזון וכנראה חוסר חשיפה לשמש בשעות הנכונות.
בכל אופן תיקנתי את הויטמין D ע"י לקיחת תוסף טיפות. ועכשיו זה תקין.
אבל זה מאוחר מדי..זה כבר לא גיל של גדילת העצמות. אין לגבוה יותר..
אז השאלה שלי היתה אם יש סיכוי כזה שהחוסר הזה של הויטמין D פגע בגובה. ואם לא היה חסר שלו יכול להיות שהיה אמור להיות יותר גובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי שצריך לחשוש מאוסטאומלציה
החשש מוצדק?13/04/2011אוסטאופניה עם רמה כזאת.
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין והמוגלוביןאני05/04/2011
אימי בת 76 בערך, עשתה בדיקות דם כלליות. בדר"כ בריאה (עברה צינתור לפני מס' שנים מצבה טוב)
חלק מהתוצאות:
WBC 7.1 ׁ(נורמה 4.5 - 11)
RBC 4.05 ׁ(נורמה 3.8 - 5.2)
המוגלובין 10.7 (נורמה 11.7 - 16.1)
פריטין 200 (נורמה 10-120)
(נורמה 0-31) 20 ALT ׁ(GPTׂ
AST (GOTׂ 21 (נורמה 10-31)
יתר התוצאות בגבולות הנורמה.
מה משמעות הבדיקות הנ"ל?
מה עשויה להיות הסיבה לפריטין הנ"ל ולהמוגלובין הנ"ל?
האם משהו מסוכן חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין והמוגלובין - תגובה
לאמך אנמיה קלה עם רמות פריטין גבוהות , יתכן שהיא נוטלת כדורי ברזל?
יש חשיבות לשנוי בהמוגלובין.
ירידה בו יכולה להעיד על חוסר מרכיב כגון מינרל או ויטמין עקב חוסר צריכה או דימום.
לבראיות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אוגמנטיןרונית05/04/2011
שלום,
בשל כאבי שיניים והתנפחות חריגה של הפנים ניתנה לי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט (נדמה לי). לאחר שהנ"ל לא השפיע ואף חלה התדרדות במצב - הוחלט על מתן אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין למשך שבוע ימים (875 מ"ג). הנ"ל סיעע ולווה בתופעות לוואי כגון בחילות ושילשולים קלים. האנטיביוטיקה הסתיימה לפני שבועיים ותופעות הלוואי עדיין קיימות ואף הוחמרו: בחילות בתדירות גבוהה יותר, כאבי בטן חריגים ורעשים מוזרים מכיוון הקיבה, כאבי גב, לחצים בראש, חולשה כללית ועוד. האם סביר שתופעות הלוואי ימשיכו ואף יחמירו (חשוב לציין שאני בחורה בריאה) גם שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של אוגמנטין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/04/2011שלום לך
בד"כ התופעות חולפות. אפשר לקחת פרוביוטיקה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)