מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשה בנשימהאיציק12/03/2009
שלום אני בן 35 שוקל 72 קג וגובה 1.7 מאז שגיל צעיר אני זוכר שלפעמיים אני צריך לקחת נשימה ארוכה דרך הפה בגלל שאני מרגיש שחסר לי אוויר ( לפי מה שאני זוכר זה החל לאחר שעברתי שניי ניתוחים בגיל 13 (פנטצית ואבן בכליה בתקופה של פחות מחודש בהרדמה כללית ) באותה זמן שהתלוננתי בדק אותי הרופא ואמר שהכל בסדר וזה כנראה פסיכולגי ומאז זה נשאר ככה לפעמיים אני לא מרגיש שחסר לי אוויר והכל בסדר ויש ימים שאני לוקח נשימה ארוכה דרך הפה כל כמה דקות - עכשיו לא מזמן התחלתי לשחות ואני כל הזמן מרגיש שחסר לי אוויר מה הצעתכם בעיניין - למי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/03/2009התלונה מתאימה למתח. פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להודעה הקודמתליאת11/03/2009
רציתי לציין שיש לי גם פוליף באף. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/03/2009אם הפוליפ כרוך אצלך גם בנזלת כרונית מוגלתית זו יכולה להיות סיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודליאת11/03/2009
ריח רע מהגוף ריח חזק נובע מבעיה רפואית כי מבחינה הייגנית אין לי שום בעיה אני מאוד נקיה. אצל איזה מומחים עלי לבדוק האם קיימת בעיה. יש לציין שיש לי חיידק האליקובקטר פילורי בקיבה אבל הבנתי שהחיידק אינו גורם ריח רע אין לי בעיה בשיינים. אז מה כן עלי לבדוק?
פרופ' אליעזר קיטאי13/03/2009ריח רע יכול לנבוע מבעיות שיניים. זה הכי שכיח. יכול לנבוע גם אם יש בושט כיס בו אוכל נשאר, אבל אז בד"כ מרגישים אחר האוכל כאילו חלקו נתקע. נזלת מוגלתית יכולה לעשות ריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות בעניין צפיפות העצם ד"ר? תודורון11/03/2009
בן 62, תוצאות בדיקת צפיפות עצם במכשיר PRODIGY בשיטת DEXA: עמוד שידרה – צפיפות ממוצעת של חוליות 2L-4L 1.051 % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות 85 T SCORE 1.6 מינוס % מהממוצע של גיל הנבדק 90 הצפיפות: אוסטאופניה בינונית הירך – צפיפות בצואר הירך ימין 1.007 שמאל 0.962 % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות ימין 94 שמאל 90 T SCORE ימין 0.5 מינוס שמאל 0.8 מינוס % מהממוצע של גיל הנבדק ימין 110 שמאל 105 T SCORE TOTAL HIP ימין 0.0 שמאל 0.4 מינוס הצפיפות: ימין ירידה גבולית שמאל ירידה גבולית אוסטאופניה: ערך בין 1 מינוס ל- 2.5 מינוס סטיית תקן. אוסטאופורוזיס: ערך T נמוך מ- 2.5 מינוס סטיית תקן. יש מקום למעקב ולבירור. מבקש הערכת מצבי ומה הלאה לברר/לטפל? תודה ד"ר.
פרופ' אליעזר קיטאי11/03/2009אין לך מחלה של צפיפות העצם למרות שיש ירידה בצפיפות. התייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפרלקסאור11/03/2009
אני בן 26 ורופא המשפחה איבחן אותי כסובל מהתקפי חרדה ממושכים(הפרעת פאניקה) והמליץ לי להתחיל מיידית עם סיפרלקס. ממה ששמעתי זוהי תרופה שגורמת להרגיש טוב שאלו שעיקר בעייתם היא דיכאון ודווקא אלו שבעייתם היא התקפי חרדה,התרופה גורמת לעייפות וב-50% מהמקרים לא עוזרת בכלל.זה נכון?
פרופ' אליעזר קיטאי11/03/2009התרופה עוזרת לדכאון ולחרדה. יכולה לגרום עייפות בין אם מדובר בדכאון ובין בחרדה. לא תמיד היא עוזרת, הנתון של 50% אינו מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאת בדיקת דםגילי10/03/2009
שלום בבדיקת דם נמצא ערךWBC 13 חריג LYMP 14 NEUT 81 ביקרתי אצל המטולוג והוא הסביר שצריך לחזור על הבדיקה שוב ואם שוב יצאו ממצאם חריגים צריך לעשות בדיקות דם כדי לשלול מחלות מילורופרטיביות רציתי לדעת מהן מחלות אלו? האם זה קשור לסרטן הדם? לפני חודש ערכו לי בדיקות דם והכל היה תקין כמו כן ביצעו לי ESR שיצא תקין מה זה יכול להיות זה מלחיץ מאד אודה על ההסבר
פרופ' אליעזר קיטאי11/03/2009מחלות מיאלופרוליפרטיביות הינן מחלות בהן התרבות רבה יותר של תאי דם, לא בהכרח סרטן הדם. הסיכוי שיש לך מחלה כזו לדעתי אפסי. אנו רואים הרבה תוצאות בדיקה כמו שלך ובדרך כלל זה תקין. אחר כל הצטננות זו יכולה להיות תמונת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eGFR גדול מ- 60 (במכבי) - משמעותה?דורון10/03/2009
Glucose (B) 82 mg/dl 70 - 110 Urea (B) 28 mg/dl 17 - 43 Creatinine (B) 0.80 mg/dl 0,67 - 1,17 eGFR גדול מ- 60 ml/min/1.73m²-מ גדול eGFR Uric Acid (B) 5.8 mg/dl 3,5 - 7,2 Cholesterol 149 mg/dL Triglycerid 136.00 mg/dl 10,00 - 250,00 HDL-Cholesterol 47.30 mg Non-HDL Cholesterol 102.00 mg/dl LDL-Cholesterol 74.60 mg/dl Protein Total (B) 6.6 g/dl 6,6 - 8,3 Albumin (B) 4.0 g/dl 3,5 - 5,2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eGFR
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, אדי
מעל 60 נחשב כתקין או אי ספיקת כליות קלה. תלוי כמה מעל 60. נמוך מ 60 לא תקין. תתיעץ עם הרופא/ה ששלח/ה את הבדיקה.
יתר הבדיקות בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקות להמשך בירור? תודה.
דורון11/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGFR
ד''ר גרי בלומברג13/03/2009שלום, בראל
צריך לשאול את הרופא/ה ששלח/ה את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות חזקות בבוקרחנן10/03/2009
שלום.אני בן 26 ומזה כשנתיים יש לי תופעה מוזרה שמתרחשת בבוקר עם הקימה: אני מרגיש ממש התכווצויות חזקות מאוד כמו קפיצות שרירים עוצמתיות בידיים. בנוסף עלי לציין שבמהלך השינה אני חולם המון חלומות מבולבלים שמתערבים.תחושה כאילו המוח אינו נח לרגע. בכל אופן עשיתי בדיקות מעבדה ובדיקה נוירולוגית כולל EMG - הכל יצא תקין. אינני מקבל תרופות כלשהן ולא סובל ממחלות. ממה יכולה להיות התופעה והאם יש טיפול מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווציות חזקות בבוקר
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, חנן
אם המצב לא החמיר בשנתיים, ובדיקות מעבדה וEMG תקינים, לא נראה שיש כאן בעיה מסוכנת.
כמה זמן התופעה נמשכת בבוקר? כל בוקר? האם זה מפריע לך בתפקוד?
האם נסית לקחת משהו טבעי להרגעה לפני השינה לנסות לשפר את השינה? חלומות שאנחנו זוכרים אותם היטב סימן שהשינה לא רצופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהליאורה09/03/2009
לאחרונה גיליתי שכאשר היציאות קשות קצת יש לי דם בצואה. בת 62 בריאה בדרך כלל. האם עלי לחשוד שיש לי סרטן בקיבה ואיזה בדיקות עלי לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, ליאורה
דם בצואה ביציאות קשות בד"כ עקב טחורים. האם ידוע לך על טחורים?
מאידך דם בצואה לעיתים מעיד על סרטן במערכת העיכול. מקובל מגיל 50 לעשות בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס - בדיקות צואה שנתיות או קולונוסקופיה כל כמה שנים. אם לא עשית את הבדיקות האלו לאחרונה, אני מאוד ממליצה לפנות לרופא גסטרו ולבצע קולונוסקופיה (או בדיקה דומה מתאימה). גם אם יש טחורים - יש אפשרות לשתי הבעיות יחד והבדיקה מאוד חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשסיגל09/03/2009
שלום דוקטור , כבר שבוע אני מתעורת עם כאב ראש חזק מאוד במיוחד בצדדים. אני לוקחת 2 כדירים של אדוויל וזה לא כל כך עוזר אולי טיפה מחליש את הכאב . אני אף פעם לא סבלתי מכאב ראש ... מה זה יכול להיות ולאיזה רופא לפנות ? תודה מראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, סיגל
יש הרבה סיבות לכאבי ראש. מהתאור שלך אין מספיק פרטים ובכל אופן יש לבדוק אותך.
פני לרופא/ת המשפחה שת/יקבל ממך פרטים חשובים וגם ת/יבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fe-ironליאורה08/03/2009
רופא עור הודיע לי שנשירת השיער נגרמת מברזל נמוך fe-iron - 63 מה יכולה להיות סיבה לברזל בערך נמוך? הסתכלתי בבדיקת קודמות משנים שעברו שהערך לא עולה על 63. לפני כשנתיים קיבלתי עירוי ברזל 2 טיפולים שהעלה במקצת את הערך. האם יש תרופה שיכולה להעלות את ערך הברזל בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, ליאורה
לא נתת פרטים על גילך ומצב בריאותך.
אנמיה (חוסר דם) מחוסר ברזל נפוצה בנשים בגיל הפוריות. נשירת שיער - אם לא ממוקמת או מסיבית - לרוב לא קשור לחוסר דם. לאומת זאת, נטילת תוספות לפעמים עוזרת.
אם את לא אישה צעירה בריאה יש אפשרות אחרות לאיבוד ברזל ועליך לעבור בירור מתאים שרופא/ת המשפחה י/תמליץ.
אם כדורי ברזל לא עזרו, הפתרון עירוי ברזל. בדר"כ ממליצים על סידרה של יותר משניים. שוב - תתיעצי עם רופא/ת המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בספירת דם לבנה ועייפות כרוניתאוחיון חני08/03/2009
שלום! מזה כחצי שנה שבחורה בגיל 19 אובחנה עם ספירת דם לבנה נמוכה (3200). הערכים הם: לימפוציטים 55.4%, מונוציטים: 12.5%, נויטרופילים: 25.7%, איאוזינופילים: 5.3%, בזופילים: 1.1%. הבחורה סובלת בנוסף מעייפות כרונית, ווסת לא סדיר, רמות ברזל נמוכות ולעיתים עצירות. בדיקות לתפקודי כליה וכבד, בלוטת תריס ועוד שנעשו יצאו תקינות. נודה באם תשיבו לנו ותמליצו על טיפול לפי הצורך. תודה רבה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בספירת דם לבנה ועייפות כרונית
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, חני
ספירת דם לבנה נמוכה יכולה להופיע במצבים שונים. הנפוצים בהם מחלה וירלית ושייכות לעדה התימנית. (כן, להרבה תימנים יש ספירה לבנה נמוכה או גבולית והדבר אינו פוגע בבריאותם).
האם נבדקו הוירוסים של מחלת הנשיקה? הספירה והתלונות יכולות להתאים.
אפשרות אחרת היא חוסר דם - אמרת שברזל נמוך אבל מה עם המוגלובין, פריטין וטרנספרין? אולי זקוקה לתוספת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לביזן08/03/2009
נא תשובתכם לשאילתי שהיא : האם בעת ניתוח החלפת לב בלב אדם אחר , האם מוצאים גם את הNOD PACE MAKER ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב
ד''ר גרי בלומברג10/03/2009שלום, יזן
איני יודעת את כל הפרטים בניתוחי לב. לתשובה עדכנית כדאי לפנות לפורום על ניתוחי לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מחלהזקוקה לעזרה06/03/2009
שלום רב, רציתי לדעת מה מס' ימי המחלה המקסימילי שאפשר לקבל מרופא משפחה? בנוסף, אם אני מטופלת ע"י רופא פרטי ( פסיכיאטר) שממליץ לרופא המשפחה לתת ימי מחלה בעקבות מתח ומצב נפשי רעוע, האם הדבר מקובל? האם במקרה כזה ישנה הגבלה כלשהי על מס' ימי המחלה? האם לאחר מס' מסוים של ימי מחלה על רופא המשפחה להפנות אותי לרופא תעסוקתי? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מחלה
ד''ר אביבית גולן כהן07/03/2009"זקוקה לעזרה " שלום.
עיינתי עבורך בחוק ומצאתי כי על פי חוק דמי מחלה, תשל"ו-1976, כי תקופת הזכאות המקסימלית לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה החל מהיום שבו חל עליו חוק זה ולא יותר מ- 90 יום, בניכוי התקופה שבעדה קיבל העובד דמי מחלה על-פי חוק זה.
לפי אותו חוק עובד הפונה למעביד לקבלת דמי מחלה בעד ימי העדרו עקב מחלה, ימציא
תעודת מחלה מאת רופא חתומה בידו, כאשר אם העובד חבר בקופת חולים ימציא תעודת מחלה מאת קופת חולים . לא כתוב בתקנה כי יש תנאים מסוימים בהם נדרש אשור רופא תעסוקתי.
לפי חוק הביטוח הלאומי עד 91 יום משולם דמי מחלה ע"ס תעודות רפואיות ומעבר לכך יש לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי או לשם קביעת נכות מלא (זמני או קבוע) או לקביעת נכות חלקית (זמנית או קבוע) אך רק הוועדה רשאית להחליט בנושא.
לפי המצוין כאן מסתבר כי רופא משפחה יכול לאשר עד 90 ימי מחלה , וכמובן שאם הוא מוצא לנכון הוא יכול להסתמך על המלצת רופא מומחה.
אם תשובה זאת אינה מספקת, עומד לרשותך פורום רופאים תעסוקתיים בממשק ניהול הפורומים של BeOK ואת מוזמנת להתייעץ גם איתם.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהשפרה06/03/2009
שלום אני בת 52 משקל 50קילו יש לי חולשה ברגליים ,קשה לי ללכת\ לעמוד הרבה, אני מתעייפת מהר (מצב זה לא היה קיים לפני 6 חודשים) עשיתי בדיקות דם ונמצא :b12 תקיו סידן תקין ובלוטת התריס תקינה. ההייתי רוצה לדעת ממה נובעת חולשה זו. יש לציין שיש לי בעיות במחזור ושאני מאוד רזה ברגליים תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2009מהנתונים שספקת אני יכול לומר ממה החולשה אצלך לא נגרמת, אך איני יודע ממה כן. ללא תשאול ובדיקה מקיפים ובדיקות עזר נוספות לפי הצורך אי אפשר להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)