מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח נפשייאיר07/04/2009
שלום רב,
אני כבן 24 ובחצי השנה האחרונה אני סובל ממתח נפשי כתוצאה מדברים שונים, חרדות, דכדוך וכו'.
בנוסף שמתי לב כי נשימתי השתנתה לאחרונה.די מהירה ולא חלקה. ואני מוציא אוויר כמעט לאורך כל היום.
אני מתכוון לפנות לטיפול פסיכולוגי בתקווה שיסייע לי. אך שאלתי היא, האם עשוי להיווצר בי נזק בריאותי כלשהו בעקבות הנשימות הקיימות לאורך זמן??
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009הנשימות שאתה מתאר אינן מזיקות. פרט לטיפול הפסיכולוגי אם תקבל תרופה לשיפור ההרגשה כגון כדורי ציפראלקס הרגשתך תשתפר מהר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין טיפול בהליקובקטר פילורי ל.פז07/04/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 27. בריאה בד"כ. מאז ומתמיד סבלתי מאקנה בפנים (מדי כמה ימים יצאו לי פצעים וחמורים, למרות ששמרתי על היגנת הפנים באופן קבוע)
השאלה תהיה אולי קצת מצחיקה, אך העניין מאוד מסקרן אותי.
לפני שבועיים בערך סיימתי ליטול כדורים לטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי.
טופלתי בכדורים מוקסיפן וקלסיד- ביחד 3000 מ"ג ליום ועוד כדורים להורדת החומציות- פעמיים ביום.
מרגע שהתחלתי עם הכדורים הפסיקה תופעת האקנה ומאז ועד היום (שלושה שבועות בערך) לא יוצאים לי פצעים בפנים. טפו טפו טפו :-)
שאלתי היא, האם יש קשר לנטילת הכדורים- לאנטיביוטיקה החזקה שלקחתי או לכדורים המורידים חומציות? במידה וכן, האם ההשפעה אמורה לחלוף בקרוב, או שההשפעה היא לטווח ארוך?
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009אנו יודעים שבאקנה מעורב גם זיהום לעיתים ולכן סביר שהאנטיביוטיקה שפרה את המצב. יש טיפול מקובל באקנה של אנטיביוטיקה מינוצין לטווח ארוך. ניסית פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הנוספת הנושא...
פז08/04/2009האם אתה מתכוון לרוקוטאן? כן, שמעתי על זה אבל מכל מיני סיבות לא לקחתי (יש לי עדשות מגע וזה גורם ליובש בעינים, אסור להיכנס עם זה להריון ואני מתכננת לעשות כן כנראה בחצי שנה הקרובה).
בכל אופן, השאלה הנוספת היא אם האנטיביוטיקה טיפלה, ההשפעה של זה אמורה להפסק או שזה טיפל בעניין נקודתי וישמר לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/04/2009רואקוטן אינה אנטיביוטיקה. התכוונתי למינוצין. גם מינוצין לא מומלץ בהריון אך ניתן להרות מייד עם הפסקת השימוש בו. השפעת האנטיביוטיקה עלולה לפוג אם מפסיקים אותה, אמנם לא מייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיה06/04/2009
שלום,
בת 32.
1. עשיתי בדיקת דם כללית והערך של RDW יצא חורג - 14.8 . הבנתי שצריך להיות בין 11-14.5. מה זה אומר? והאם זה בעייתי?
2. האם ישנה הנחיה לבדיקת דם TSH, כמו צום, או האם צריך מס' שעות ערות לפני כן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/04/2009ל RDW חורג יש משמעות רק אם ההמוגלובין נמוך. בכל מקרה החריגה אצלך זניחה. TSH ניתן לקחת ללא הכנה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולtch06/04/2009
בוקר טוב
אחת לכמה ימים, לרוב בבוקר לאחר הקימה אך לא מחייב, אני מתחיל להשתעל לפרק זמן של כ-15-20 דקות.
השיעול חזק ומאומץ, כאילו משהו מפריע לי בלוע, במהלך השיעול אני מרגיש תחושה של משהו שניתקע לי בגרון שקשה לי לפלוט, מין ליחה צמיגית שכאילו עולה למעלה אך גולשת חזרה לגרון.
השיעול נמשך כרבע שעה לאחר מכן הוא נעלם ואני מרגיש טוב יותר, במהלך השיעול עייני דומעות.
רציתי לדעת ממה התופעה נגרמת ?
היתכן ומדובר ברפלוקס ? (אני לא מרגיש צריבה לפני זה בגרון או משהו דומה, אך מידי פעם יש לי צרבת).
היתכן כי אכילת שוקולד בערב תגרום לתופעה כזו לאחר כמה שעות ? (בקימה בבוקר לאחר שינה) ?
האם יש עוד דברים שבאים בחשבון ?
בעבר הרחוק ביצעתי גסטרוסקופיה בה לא נראה כלום וההנחה היתה כי הנ"ל מרפלוקס.
עוד לציין כי כשאני פולט רוק/ליחה היא צמיגה ודי דביקה, האם יש דרך להפטר מהליחה הזו שמטרידה אותי הרבה מאוד זמן ? לציין עוד כי אני לרוב רגיל לבלוע את הליחה ולא לפלוט אותה.
עוד דבר קטן
לפעמים בזמן השיעול כשאני פולט את הליחה/רוק, היא שקופה עם מעט קצף ולפעמים רואים בה עיגולים (1-2) קטנים שנראים לי כמו פיטריה או משהו כזה בצבע לבן/שקוף (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי לתאר את זה) - האם זה משהו משמעותי ? מה יכול להיות ?
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009רפלוקס הינה בהחלט אפשרות שבאה בחשבון אך יש אפשרויות נוספות, למשל סינוסיטיס כרונית. האם יש לך נזלת או אף סתום? אפשר לנסות לקחת בערב כדור אומפרדקס ואם זה עוזר אזי אפשרות הרפלוקס סבירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות - ייעוץtch05/04/2009
שלום
במסגרת בדיקות מעבדה שגרתיות התקבלו התוצאות הבאות:
* TSH - 1.28
* FOLIC ACID - 9.4
* סוכר - 114
* קולסטרול - 233
* LDL - 136
* HDL - 39
* טריגליצרידים - 289
* B12 - 253
הבדיקות כמובן נעשו לאחר צום של 14 שעות ובנוסף, תמיד היתה לי רמת סוכר של 110-114 וערכי קולסטרול מעט גבוהים, אך זו פעם ראשונה שערך הטריגליצירידים הגיע ל- 289, תמיד הוא היה בסביבות 130-150.
* מה דעתך על התוצאות הנ"ל ?
* האם נדרש טיפול ואיזה ?
* האם נדרשות בדיקות נוספות או שהמצב ברור ?
* האם ערכים כאלה גורמים לתופעות מורגשות כלשהן ? (סימפטומים כלשהם ?)
תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/04/2009לא פרטת מעבר לתשובות המעבדה: בן כמה? מחלות ידועות? מחלות במשפחה? מעשן? מה לחץ הדם? בבדיקות שלך לפחות 3 דברים חריגים: סוכר גבוה במקצת (ערכי "טרום סכרת"), HDL (כולסטרול טוב נמוך) וטריגליצרידים גבוהים. 3 הדברים מספיקים כדי לקבוע שיש לך "תסמונת מטבולית" שהינו ליקוי בחילוף החומרים בגוף ועלול להביא לבעיות במשקל, לחץ הדם, סוכר, שומנים ובסוף למחלות לב וכלי דם. זה הזמן כאשר אתה רק בתחילת הבעיה לטפל בה. עליך לעבור יעוץ מקיף אצל רופא המשפחה. בכל מקרה עליך לבצע פעילות גופנית קבועה וכל המרבה הרי זה משובח, לשמור דיאטה דלת סוכרים וכולסטרול. אם הינך מעשן מומלץ להפסיק. יש לבדוק לחץ הדם. בשלב זה אינך אמור להרגיש כלום עקב התסמונת, וזה המוקש המקשה על שינוי באורח החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך
tch06/04/2009בן כ-41, ללא מחלות כרוניות (פרט לדברים לא קשורים כמו בלט דיסק לא מטריד בשנים האחרונות, איריטיס מזה 5 שנים עם 3-4 התפרצויות עד כה בהפרשים של שנה+ כאשר בשנה וחצי האחרונות אין התפרצות, וסקוראליטיס לפני כ-12 שנה שלא מטרידה).
לא מעשן, גובה כ- 168 במשקל של כ- 63-64, לחץ דם בד"כ באזור 120-80 אך ישנם אפיזודות של לחץ דם שעולה עד ל- 145/95 למספר שעות מלווה בהרגשת חולשה ותשישות (הרוב אומרים שקשור למתח וחרדה).
בעבר זכור לי שעשיתי בדיקת חלבון לסוכר או משהו כזה המוגולובין והערך היה בסדר, כמו-כן שמתי לב במקרה כי מזה שנים רבות הסוכר אצלי הוא בסביבות 110 וכולסטרול בגבול העליון.
האם יש מקום לבצע העמסת סוכר ? האם סוכר גבוה יכול לגרום לחולשה ותשישות ?
כל יעוץ נוסף יתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009אין צורך בהעמסת סוכר. עצם העובדה שהסוכר בצום 110 מראה על בעית סוכר שאינה עדיין בגדר סוכרת. זו לא סיבה לחולשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ותחושת קוראבי04/04/2009
שבת שלום
לפני כשעתיים התחלתי להרגיש קצת לא טוב - מתבטא בחולשה כלשהיא, עייפות שמתבטאת בפיהוקים די רבים ותחושת קור - קר לי ויש לי צמרמורות קלות.
בדקתי לחץ דם שהיה בתחילה מעט גבוה 145/95 - אך בסופו של דבר התייצב על ערכים של בערך 135/90 ודופק 80-88.
לפני כשבוע ביצעתי בדיקות מעבדה שגרתיות ופרט לקולסטרול די גבוה וסוכר, לא נמצא דבר חריג.
(אני לא מעשן ולא שותה בגיל כמעט 40 ולא שמן)
* מה יכולה להיות התופעה והאם היא מדאיגה ודורשת בירור כלשהו ?
* האם הקור גורם לעליית לחץ הדם או ההיפך - לחץ דם גבוה גורם לתחושת קור.
* האם חולשה / עייפות קשורים גם ללחץ דם גבוה כי אני יודע שלחץ דם נמוך כן גורם לכך ?
* האם יש חשיבות למידת הידוק שרוול המדידה שיכול להשפיע על קריאה לא נכונה / שגויה ?
לציין כי הדבר קורה לי אחת לכמה שבועות ובאופן די קבוע אני סובל מעייפות וחולשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/04/2009אם אין לך לחצים בחזה או קוצר נשימה או כאבים חזקים ממוקדים לא נראה שהמצב דחוף. מדדת חום? לא נראה לי שהמצב קשור לערכי לחץ הדם. מיידית לך לנוח. המשך בירור אצל רופא המשפחה הקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי02/04/2009
קורה לי משהו מוזר אנ י אוכל ארוחת צהריים (פסטה) ולאחר שעתיים אני בודק סוכר ואז יוצא לי -260 ואז אני אוכל גלידה ואז בודק שוב לאחר כמה דקות ואז הסוכר יורד לי ל-140 אני לא מבין איך זה יכול להיות במקום שהסוכר ימשיך לעלות הוא יורד .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום, אבי
פסטה רגילה (קמח לבן) הופך מהר לסוכר ולכן מעלה סוכר. אנחנו לא בודקים בדרך כלל מיד לאחר אוכל כמו שעשית עם הגלידה ויכול להיות שיש ירידה ואז עליה. או שלקחת טיפול נגד סוכר והחל לפעול.
לפי התוצאות נראה שיש לך סוכרת. אם כן כדאי לא לאכול קמח לבן כמו פסטה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אביבית היקרהאיתי01/04/2009
שלום אביבית,
בעבר התייעצתי עימך ושמעתי לקולך ועשיתי עוד מספר בדיקות שעד כה העלו חרס.
אני בדילמה ועל סף ייאוש ואודה לך אם תוכל לסייע בידי בהמלצה לאחר שתקרא את תמצית הבעיה ומצטער מראש על האורך הרב.
אני סובל מזה שנה מבעיה שהחלה בתחילת 2008 ולכן נאלצתי להפסיק את לימודיי וגם לעבוד.
רקע כללי: עד לפני שנה, בריא לגמרי, לא לוקח תרופות, אתלט וספורטיבי, בן 38, לא מעשן.
(יש לציין, שקודם לכן, בחודש מאי 2007 עשיתי ניתוח אנדוסקופיה בהרדמה מלאה בא.א.ג להוצאת עצם, שלא נמצאה, לאחר אכילת דג קרפיון, אך ספק אם נגרם לי נזק שמסביר את הכאבים שהחלו כמעט שנה לאחר ההליך הניתוחי).
בכל אופן, כאבים כיום:
1. אני סובל מכאבים בבית החזה צד ימין, מתחת לצלע, לעיתים מרגיש זאת בנשימה, בשכיבה על הבטן, לפעצים דקירות אך לרוב כאב עמום שקשה לי לשים את האצבע על מקורו.
2. כאב בבטן, בעיקר ברום הבטן, במרכז באזור הסרעפת ובצד מתחת לצלע ימין כאמור, שלאחרונה ירדו והתפשטו בכל הבטן.
הכאב בעיקר מורגש בשינה על הבטן, כאשר אני מרגיש משהו לוחץ על אזור הסרעפת וגם משהו שאוכל אותי מבפנים, כמו חומצה.
במהלך היום, הכאב כרוני, 24 שעות, בדרגה בינונית אבל מאוד מפריע, מרגיש כאילו נתנו לי בוקס בבטן...זו בדיוק התחושה.
כדורים בהווה: לנטון, אומפרדקס, קלוטל, מוטיליום, נירבקסל...לא הועילו בכלום!!!
עשיתי בדיקות פיזיות והדמיה שיצאו תקינות ושללו בעיה אורגנית כדלקמן:
בעיה קרדיאלי (אקו במנוחה ובמאמץ, אקג, בדיקות דם), ריאות (תפקודי ריאה, צילום חזה), בדיקה פיזית ע"י אורטופד, גסטרו (US דרכי עיכול וכיס המרה, גסטרוסקופיה כפולה (האחרונה מצאה בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ), צילום בריום, מנומטריה – מצאה LES חלש, PH ללא רפלוקס), בדיקת אורטופד, CT אנטראגרפי (נלקחו ביופסיות מהתירסריון ומהקיבה שלא מצאו כלום, נמצא רק בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ).
יש לציין שאני לא סובל מרפלוקס בשום צורה וגם לא מצרבות (כאבי החזה שלי לא דומים לצרבת).
בדיקות מעבדה בחתך תקופתי:
בדיקת נשיפה להילקובקטר בנשיפה ובדם - לא העלתה ממצא, אנזימי כבד תקינים בכל התקופות בהם עשיתי בדיקה, תרבית צואה/פרזיטים וכן בדיקות שתן תקינות, CRP קטן מ - 0.5 בכל התקופות, IgG מעט גבוה, נע בין 1700 ל - 1980 כאשר המקסימום זה 1600 - אך כל הרופאים טוענים שאין קשר לזיהום בגוף שגורם לכל הסימפטומים.
שוקל לקחת אנטיביוטיקה רחבת היקף לשבוע נסיון - מי יודע, אולי התועלת תגדל על הנזק של פגיעה ברירית הקיבה.
אמש, בצעתי בדיקת סיגמאסקופיה (מקולונסקופיה חששתי) וגסטרוסקופיה חוזרת ששוב העלתה בקע סרעפתי גולש קטן של ס"מ אחד בלבד. נלקחו שוב ביופסות מהתריסריון, אך לא נראה לי שיעלו ממצאים חדשים כלשהם.
המשך בהודעה הבאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלןתיי אביבית
איתי02/04/2009שאלותיי :
1. בראש ובראשונה, האם ייתכן שמקור הכאבים שלי (בגלל האזור ואופיים) נובע מהבקע הסרעפתי הגולש, חרך העובדה שלמרבית האוכלוסייה שיש להם אותו הוא אסימפטומטי?
במידה וכן, האם יש קורלציה בין גודל הבקע לעצמת הכאב, אופיו ומיקומו (או שזה לא קשור בדומה לפריצת דיסק שאצל אחד יש רק בלט אחד שלוחץ על עצב וגורם לו כאבי תופת ואצל אחר שלושה פריצות ללא כאבים כלל)???
2. האם במקרה שלי, לאחר שכמעט מיציתי את כל הבדיקות האפשריות, הגיע שעתי לבצע ניתוח בטן בשיטת לפרסקופיה אבחונית או שזה לא יוסיף בהכרח מידע על הגסטרטסקופיה שגם בה יש צילום של הבטן מבפנים?
3. במידה ומקור הכאב הוא הבקע הסרעפתי, האם נהוג לנתח ולסגור ע"י רשת בקע כל כך קטן או שלא נהוג ופשוט אני צריך להמשיך לסבול כל חיי עד שיגדל ואז יהיה כדאי לנתחו?
4. הבנתי מקריאת מאמרים שרק בשמונים אחוז הניתוח מצליח כשמדובר על שילוב של בקע עם רפלוקס, אך מאחר ובמקרה שלי אין בכלל רפלוקס אלא רק כאבים, מה הסיכוי שבמקרה ואבחר לנתח, אם בעייתי תפתר, חרף הסיכון?
5. דבר אחרון: האם נתקלתי בנסיונך הרב בעיה דומה לשלי ללא ממצא אורגני אבל עם כל כך הרבה סימפטומים?
אודה לך מראש על סבלנותך הרבה ומתן מענה מקצועי.
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית לא זמינה - מישהו מוכן לענות?
איתי05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופ' אליעזר קיטאי05/04/2009לשאלותיך הטובות והנכונות אין תשובות בטוחות. תאורטית גם בקע קטן יכול לגרום סימפטומים אך אין ודאות שזה גורם הכאב אצלך. אני מאוד לא מתלהב לתמוך ברעיון ללכת לניתוח בלי לדעת בכלל מה מקור הכאב. בשולי הדברים אני שואל את עצמי בעצם מה הבעיה העיקרית שלך. עברת בדיקות רבות ואין מחלה משמעותית באיברי הבטן והחזה. נכון שיש כאב, אולם כאב עלול להופיע גם ללא מחלה ספציפית באיבר כלשהו. השאלה היא האם הכאב מפריע לך בגלל עוצמתו והסבל הפיזי או שהוא מכניס אותך ללחץ וחרדה. יתכן שאתה זקוק ליעוץ והכוונה לגבי תפיסת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלותיך ואבהרה מצידך....
איתי05/04/2009שלום פרופסור יקר...
שתי ההנחות שלך נכונות, לאחר שנה של כאבים בבטן ובחזה לסירוגין, חוסר הוודאות כלשעצמה מכניסה אותי לחרדה ולחץ...אבל גם אם אני מנטרל את החרדה, הכאב עדיין שם..כרוני ומסרב להעלם.
זאת גם הסיבה שהחלטתי לנסות למצא תשובות או רעיונות באינטרנט ואולי בסופו של דבר בשיטת האלימינציה אגיע לפתרון לבעייתי.
לכן גם חשבתי לעשות לפרסקופיה חוקרת (כך קוראים לזה, לא?) שמטרתה לאבחן בצורה ויזואלית את מקור הבעיה, משהו שאולי בכל הבדיקות הויזואליות, המטבוליות וההדמיה לא ראו.
במשקרה הגרוע, פשוט יסגרו לי את הבקע הקטן של שני ס"מ עם רשת ואולי משם תבוא הישועה.
דרך אגב, חשבתי לנסות אנטיביוטיקה רחבת היקף, מסוג זינת למשל, לשבוע ולראות אם אולי יהיה נס וכל הכאבים ייעלמו.
הייתכן, נניח, שיש דלקת במערכת העיכול שגורמת לכל הכאבים ושלא ראו בשום בדיקה (ה - CRP שלי תמיד נמוך מחצי ורק ה - IgG קצת גבוה, מעל 1700).
האם אני שוגה בתפיסתי, גם ברפואה שלא מוצאים פתרון הולכים בשיטת האלימינציה, לא?
אשמח לדעתך המלומדת והמנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן ואחרון פרופסור יקר...
איתי06/04/2009הלילה האחרון...היה פשוט נורא...
אני רגיל לישון על הבטן ובחודשיים האחרונים יש לי לחץ כואב על הסרעפת שאני יישן שגם כואב וגם מקשה על נשימתי.
הסתובבתי וישנתי על גבי כך שדרכי הנשימה פחות חסומים...רק שהלילה גם ששכבתי על גבי היה קשה לי לנשום...שאני לוקח נשימה עמוקה...הסרעפת לוחצת כואבת ולכן אני כל כך חרד.
האם כדאי גם ללכת לרופא ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/04/2009אם ביקור אצל רופא ריאות יקל עליך אז תלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/04/2009תלונותיך אינן מחשידות לזיהום אך לקיחת זינאט אינה כרוכה בסכנה משמעותית. לעומת זאת לפרסקופיה אינה פעולה נטולת סיכון. המקרה הגרוע אינו מקרה בו יסגרו את הבקע עם רשת, אלא מקרה של פגיעה פנימית מהחדירה. לא הייתי ממליץ לרוץ ללפרסקופיה. איני זוכר האם בצעת מיפוי עצמות? לעיתים יש חבלה בצלעות הקורית אפילו בלי ששמים לב יותר מידי, וצלע שנחבלה עלולה לכאוב שנים בשכיבה עליה. אם לא עשית במקרה מיפוי עצמות תעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך, אתה צודק פרופסור גיטאי היקר
איתי07/04/2009תודה, באמת תודה מקרב לב על היחס החם והמקצועי שלך לבעייתי....
אכן, נפלתי על הצלעות בשנת 2007 מהאופניים (לא זוכר אם צלע ימין או שמאל) ולא טיפלתי בזה -משך שלושה חודשים היו לי קשיים בנשימה וכאבים בצלע אבל הכאבים היום הם שונים, יותר באזור הסרעפת מלחץ שמגיע מהקיבה ומתחת לצלע ימין (לא בצלע עצמה) דקירות וכאבים בעת הנשימה, בייחוד שאני ישן על הבטן.
בזמנו, שהתייעצתי עימך, אכן שקלתי לעשות מיפוי עצמות, אך בגלל הקרינה, העדפתי בסוף לעשות CT אנטראוגרפי חזה - בטן – אגן אצל ד"ר אריק בלשר – ונמצא בקע סרעפתי גולש של שני ס"מ.
לצערי, עשיתי כבר שישה CT בחיי כולל האחרון מסיבות שונות ועוד מיפוי עצמות אחד ואני רק בגיל 39.
אבל אולי אתה צודק והבשילה השעה לעשות מיפוי עצמות.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אני מניח שגם אם תמצא בעיה, אין הרבה מה לעשות כי זה לא אזור שיש גישה אליו, בטל לא לאחר שנתיים מהפציעה, למעט מרפאת כאב, נכון?
זה נכון שגם בניתוחי בקע לעיתים הנזק גדול יותר מהתועלת?
אני אנסה גם אינטיביוטיקה ZINAT שבוע - מי יוגע, אולי משם תבוא הישועה וגם תפתור את בעית ה - IgG הגבוה שלי.
אחרי שהוספתי מידע, מה אתה חושב?
חג שמח לך ולבני משפחתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה ZINAT
איתי07/04/2009שוב שלום פרופסור יקר,
אני מתחיל לקחת החל מהערב אנטיביוטיקה ZINAT 500 מ"ג פעמיים ביום אחרי ארוחה (על בטן מלאה שאינה מוצרי חלב) למשך 10 ימים.
הייתי אצל פרופסור שמואל קויתי, הוא אמר שלא ממש כדאי כי יכול להיות שזה יחמיר את הכאבים ואני שואל את עצמי כמה גרוע כבר יכול להיות אחרי שנה של כאבים בבטן/חזה?
שווה את הנסיון...מקווה משם תבוא הישועה..מי יודע...
(הרי הרבה רופאים נותנים אנטיביוטיקה מוקסיפן/אוגמנטין לחיידק אפשרי בגרון כאשר לא עושים משטח גרון ו/או שהמחלה היא בכלל וירלית ואף אחד לא מת מזה).
אם הכאבים מאוד יוחמרו במהלך הנטילה של הכדורים אפסיק אותם באופן מיידי.
לא אמות מזה, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009איני מוסמך לתת תשובות שרק בורא עולם יודע אבל לא נראה לי שתמות משבוע זינאט :-)
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009אם יש חבלה ישנה בצלע אין מה לעשות. אבל לשם הידיעה תעשה מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולשם הידיעה, שאלה אחרונה בנושא...
איתי08/04/2009שלום פרופסור גיטאי,
אם אעשה מיפוי עצמות ויגלו משהו, משמע שבהכרח אצטרך אחר כך לעשות שוב סיטי רק הפעם על האזור?
הרי מיפוי עצמות היא בדיקה מקדימה לסיטי, לא כך?
שוב תודה על היחס החם ושוב חג שמח...
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף...שכחתי משהו...חשוב מאוד!!!
איתי09/04/2009זה לא מינון גבוהה מידיי לקחת 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים לניסיון?
לא יודע..הצצתי בהתוויה ורשום גג 250 מ"ג...או שלא הבנתי נכון.
זה מה שהרופא משפחה רשם לי כחלופה לי ציפרדקס 500 מ"ג פעם ביום שלא מתאימה לי בגלל שיש לי חסר ב - G6PD.
אבל נראה לי שעלייה מ - 500 מכדור ציפפרדקס ל - 1000 מ"ג זינת ביום זה קצת לא סביר, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/04/20091000 מ"ג זינאט ביום אינו מינון חריג.
פרופ' אליעזר קיטאי09/04/2009המיפוי יכול להגדיר ממצא של חבלה ישנה ואין צורך ב CT נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל איש יקר מאוד!!!!
איתי10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון תוצאות בדיקות ושאלה לפרופסור
איתי16/04/2009שלום איש יקר,
עשיתי היום בדיקת US מפשעות-כליות-כיס המרה ודרכי השתן .
ב - US נמצא בכליה השמאלית: "הודגמו 2 גרגירים איקוגנים מזעריים"
האם זה מסוכן, דורש טיפול, שתייה מרובה תספיק כדי להפטר מזה ולמנוע להתפתחות עד לאבן בכלייה והאם זה יכול להסביר את כאבי הבטן...וכאבים דווקא תחת צלע ימין.
הערה חשובה: כזכור לך, כל בדיקות הדם תקינות, לא נמצאו דלקות..גם לא בשתן ואין לי צריבה בעת הטלת שתן.
תודה רבה על התייחסותך...ושבת שלום ומבורכת
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/04/2009הממצאים לא נשמעים כדבר הדורש התייחסות כלל. ככל שתעשה עוד ועוד בדיקות תמצא עוד ועוד ממצאים ללא משמעות. כאשר מסתכלים על שטח הגוף החיצון, העור, ניתן לראות מלא נגעים שרובם ללא משמעות. כאשר לא היו בדיקות הדמיה מפותחות לא ידענו איך זה באיברים הפנימיים. היום אנו יודעים שבאיברים הפנימיים יש עוד ועוד ממצאים שאינם מחלות: ציסטות, קשריות, הסתיידויות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל אבן בכליות מתחילה מגרגיר?
איתי17/04/2009אני מסכים איתך בהחלט על על מה שאמרת אבל אם הממצא לא היה חשוב או דורש מעקב האיש שעשה לי את ה - US לא היה מציין זאת. מה גם שאבן בכליות מתחילה מגרגיר, לא כן?
ולכן, אולי כדאי להמיסה מעכשיו לפני שתהפוך לאבן, שהרי אז זה מסוכן יותר וכואב יותר.
פרופ' אליעזר קיטאי17/04/2009האיש ב US מחוייב לציין כל דבר שהוא רואה. בכליות אין המסת אבנים, רק ריסוק. לא מרסקים גרגרים אלא רק אבנים חוסמות. בכל מקרה גם אם הגרגרים יעלמו אם יש לך תכונה ליצר משקעים אתה עלול ליצור אבנים בעתיד. דיה לצרה בשעתה, ולא בטוח שהיא תבוא. שתה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוסגלעד01/04/2009
שלום רב,
גיל 45. בריא.
מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון.
הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם.
היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV.
התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים.
עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40.
רציתי לשאול:
1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד.
אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס לפני שנה. יצא שלילי.
2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי.
האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוס
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום, גלעד
יש כמה שאלות דומות על אותו שם אבל לא ברור לי אם מדובר באותו מקרה או לא.
חוסר תגובה ל 4 כדורי מוקסיפן יכול להיות כי החיידק עמיד אבל הסיכוי קטן. (גם רפאפן וגם מוקסיפן טובים. לפעמים יש צורך בפניצילין תוך השריר. אבל כאן לא נראה לי. ) יותר סביר שמדובר בוירוס שלא אמור להגיב לאנטיביוטיקה. משטח הגרון השלילי תומך בוירוס. הנקודות הלבנות "תומכות" בוירוס של מחלת הנשיקה. אם נחשפת ל EBV יש לבדוק את השני - CMV.
סטפיליקוקוס אוראוס באף לא ידוע כגורם לדלקת בגרון באנשים בריאים. יש עבודות עליו כמקור לאפתות בפה. ניתן לעשות משטח גרון כללי - לא רק לסטרפ - תבקש מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גלעד03/04/2009תודה רבה על תשובתך המפורטת
עברו 6 ימים מהתחלת דלקת הגרון.
מלפני 3 ימים התחלתי מוקסיפן ואחרי יומיים של מוקסיפן אתמול בערב החלה ירידה בחום וגם היום.
יש גם קצת שיפור בכאב בגרון.
הרופא אתמול עשה לי שוב בדיקות דם.
ספירה WBC=9 חזר לנורמה מ12.5 שהיה יומיים לפני כן
NEUT גם ירדו מ 76 ל 55 LYM עלו ל 28
MONO=11 קצת גבוה
שקיעת הדם 60!
CRP = 3.20 הנורמה ( 0.00-0.3 ) זה פי 10
EBV IGM NEG
EBV IGG POS
CMV NEG
הרופא קצת הלחיץ אותי כי הוא אמר שזה לא כל כך שגרתי. כי בדרך כלל דלקת שקדים עם תפליט לבן זה או בסטרפ' ( שיצא משטח שלילי ) או במחלת הנשיקה ( שיצא שאין לי )
ושגם השקיעה שלי די גבוהה.
לכן אמר שאמשיך עם המוקסיפן 10 ימים ושנהיה במעקב.
1. רציתי לשאול האם זה כזה נדיר לראות דלקת גרון וחום שבה השקדים עם תפליט לבן אבל לא נפוחים, ושזה לא סטרפ' או מחלת הנשיקה?
האם זה סימן לבעיה חיסונית אולי? או בעיה קשה?
2. האם שקיעת הדם היא סבירה למחלות ויראליות חיידקיות רגילות של היום יום? או שזה מטריד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום, גלעד
משטח גרון לא 100% בעיקר אם לא נלקח בצורה הכי טובה. מזה שהחום ירד נראה שהמוקסיפן היה במקום או שהוירוס (לא מחלת הנשיקה) חלף. כמו כן או שספירת הדם השתפרה עם הטיפול או הייתה טעות מעבדה.
למרות שהרוב הגדול של דלקות בגרון עם תפליטים הם או סטרפ או מחלת הנשיקה - בטוח שיש וירוסים אחרים שעושים את זאת, רק פחות נפוצים.
איך שלא יהיה לא נראה כאן שיש איזה בעיה חריגה. אם התלונות משתפרות ואתה מרגיש טוב יותר - לא חשוב איזה מחולל גרם לתלונות.
שקיעת הדם וה CRP אינם ספציפים כלל ולא מעידים על מחלה קשה. כדאי לחזור עליהם בסוף המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שגרה - המשךאבי01/04/2009
שלום
להלן המשך תוצאות בדיקות שגרה שקיבלתי היום - האם התוצאות בעייתיות ומחייבות טיפול כלשהוא ?
* TSH - 1.28 (לפני שנה 1.29, לפני פחות משנתיים 1.49, לפני 3 שנים 2.07)
* Folic Acid - 9.4 (לפני שנה וחצי 13.1, לפני שנתיים 10.4)
* B12 - 253 (לפני שנה וחצי 262, לפני שנתיים 339)
האם התוצאות יכולות להסביר עייפות, תופעות של לפעמים מאין קפיצות כמו בהלה וחוסר שקט מידי פעם ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שגרה
ד''ר אביבית גולן כהן01/04/2009אבי שלום
הבדיקות נראות תקינות לחלוטין.
היות שלכל מעבדה טווח תקין משלה אנא בדוק שהערכים שלך נמצאים בתוך הטווח המצוין כתקין.
לגבי הערך התקין של B12 חלוקות הדעות ויש כאלה שיגידו כי רמה של 253 היא מעט נמוכה. חסר ב-B12 יכול לתת ביטוי של עייפות וכדאי להוסיף B12 ולראות אם זה עוזר ( ניתן להעשיר את התזונה במזון מהחי או להשתמש בתוסף תזונה מתאים).
עייפות יכולה להיות ביטוי של המון דברים אחרים אשר השכיחים בהם הם עומס יתר, מיעוט שעות שינה, עישון, עודף משקל והעדר פעילות גופנית.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ודלקת גרוןגלעד31/03/2009
שלום
לאחר משטח גרון חיובי לסטרפטוקוקוס וכמה ימים של כאבי גרון וחום
קיבלתי מוקסיפן 3 ביום של 500 מג. בחור בן 44.
רציתי לשאול כמה ימים רצוי לקחת את המוקסיפן?
הרופא נתן לי 7 ימים ואמר שאפשר להפסיק אחרי 5 ימים אם עובר החום
אבל הרוקחת אמרה לי שרצוי 10 ימים.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ודלקת גרון
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, מנור
הרוקחת צודקת. אם יש משטח חיובי הטיפול היא ל 10 ימים. (אם הוחל ב 9 הימים הראשונים של המחלה). הטיפול בעצם למנוע סיבוכים וברוב הגדול של המקרים כאבי הגרון חולפים ללא קשר לטיפול. לכן מומלץ להשלים את 10 ימי טיפול גם אם למחרת אתה מרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חיידקי ממקור לא ברורגלעד31/03/2009
שלום רב,
אני בן 35. ללא בעיות ידועות. בכושר טוב ורץ חצי מרתון.
בדיקות דם שגרתיות במסגרת הביטוח לעבודה, לפני חצי שנה תקינות לחלוטין.
מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים
קטנים בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5 היום. יש כאבים גם בגוף ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה.
הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן.
הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם.
קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי לסטרפטוקוקוס.
כמו כן תוצאות ספירת דם:
WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 )
NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 )
LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 )
MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 )
BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4
NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 )
LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 )
MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 )
PLT=348
HB=13.7 ( דומה לעבר )
MCV=85 ( דומה לעבר )
הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן.
מנגד כאמור המשטח גרון בקופה יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי. אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים.
קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין.
אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו בעייתי יותר או מערכתי. אציין שהייתי לפני 5 ימים ( יומיים לפני הופעת החום ) בביקור אצל אאג בקופה במרפאה עצמאית בשל בעיית שמיעה קלה שיש לי מהשירות בצבא ועושה פעם בכמה שנים בדיקת שמיעה.
הוא הסתכל לי גם בגרון ואמר שהכל אצלי תקין. אני חייב להודות שהציוד אצלו לא היה נראה הכי מחוטא ומקווה שלא נדבקתי שם במשהו. אף אחד מבני הבית לא חולה.
ברצוני לשאול
1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים
מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי?
2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, שחפת, זאבת, או מחלות בעייתיות אחרות. מה דעתך? זה יכול להיות?
3. האם המונוציטים הגבוה יכול להיות ממחלת הנשיקה? אם כן אז המוקסיפן שהתחלתי היום בצהריים יכול לגרום לפריחה כמו שקרה לבת שלי לפני שנתיים
( היה לה שילוב של מוקסיפןומחלת הנשיקה )
מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקח גרון חיידקית ולא מסטרפטוקוקוס
והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חום
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, מנור
משטחי גרון שללו סטרפטוקוקוס (בתנאי שנלקחו כמו שצריך). ספירת הדם אומנם מרמזת על מחלה חיידקית אבל אינה ודאית בכלל. עליה במונוציטים נפוצה במחלת הנשיקה וכמוכן כאב גרון ורבדים לבנים על השקדים. האם נשלחו בדיקות למחלת הנשיקה?
לא סביר שנדבקת ממיכשור רופא א.א.ג.
לגבי פריחה בשל נטילת מוקסיפן במחלת הנשיקה - אתה צודק אבל לא קורה לכולם וחולפת עם הפסקת האנטיביוטיקה.
אני לא ממליצה לטפל באנטיביוטיקה עקב חשד למחלה חיידקית שלא נמצאה. הסימפטומים לא מעידים על מחלה מסוכנת. כדאי לברר את מחלת הנשיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין תוצאת EBV
גלעד31/03/2009תודה על תשובתך
אציין כי בדיקה לפני שנתיים היו לי תוצאות הבאות
ebv igm=negative
ebv igg=positive 46
CMV IGM + IGG = NEGATIVE
האם לאור זאת זה אומר שלא סביר שאני חולה במחלת הנשיקה שגרמה לדלקת בגרון עם נקודות לבנות בשקדים? האם אני מחוסן?
אם כך מה יכול להסביר את המונוציטים המוגברים וגם ניוטרופילים וWBC מוגברים?
ודלקת גרון אבל משטח שלילי החום הולך וגובר והיום נוספו נקודות על שני השקדים.
מוקסיפן התחלתי בצהריים.
חושש מאוד מאיזה חיידק אגרסיבי ולא סטרפטוקוקוס רגיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת EBV
גלעד01/04/2009תודה רבה על תשובתך!
ברצוני לציין כי ב בדיקה לפני שנתיים היו לי התוצאות הבאות
ebv igm=negative
ebv igg=positive 46
CMV IGM + IGG = NEGATIVE
האם לאור זאת זה אומר שלא סביר שאני חולה במחלת הנשיקה שגרמה לדלקת בגרון עם נקודות לבנות בשקדים? האם אני מחוסן?
אם כך מה יכול להסביר את המונוציטים המוגברים וגם ניוטרופילים וWBC מוגברים?
ודלקת גרון אבל משטח שלילי.
היום היום החמישי והחום גובר והגרון הולך ונהיה כואב ועם חיוי לבן על שני השקדים.
מוקסיפן התחלתי אתמול בצהריים.
חושש מאוד מאיזה חיידק אגרסיבי ולא סטרפטוקוקוס רגיל
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום
סליחה על האיחור בתשובה.
התוצאות לפני שנתיים מראות זיהום ישן ב EBV אבל ללא חשיפה ל CMV - הוירוס השני שגורם למחלת הנשיקה.
כדאי לבדוק את המצב עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןאבי31/03/2009
שלום
במסגרת בדיקות כלליות יצא המוגלובין 13.7 כאשר לפני שנה היה 14.3 (בשלוש השנים האחרונות אחת לשנה היה 14, 14.7,14, 14.3 בהתאמה).
האם על אף שהתוצאה בתחום הנורמלי זה בעייתי לרדת לערך של 13.7 כאשר שנה שעברה היה 14.3 ובממוצע בשנים האחרונות מעט מעל ל- 14 ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, אבי
השינויים בהמוגלובין לא משמועתיים אלא אם יש נטייה מתמדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחייבותשירן31/03/2009
שלום,
רציתי לדעת משהו... אם אני צריכה התחייבות מקופת חולים לרופאת נשים, יש מצב שלא יאשרו לי את זה? איך זה הולך אני לא מבינה (אני דיי צעירה)... הייתי שמחה להסבר של איך זה הולך...
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחייבות
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, שירן
לדעתי בכל הקופות את יכולה לפנות לרופאת נשים שעובדת עם הקופה ללא צורך בהפנייה או התחייבות. לרוב צריך לקבוע תור מראש.
תבררי עם זימון תורים או אם הפקידות בסניף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן31/03/2009אני פשוט רוצה לקבוע תור לרופאה ספציפית שמקבלת בבית חולים... הייתי כבר אצל רופאים שעובדים עם הקופה... אבל אני מאוד רוצה ללכת אליה...
וכשהתקשרתי לקבוע את התור אמרו לי להביא גם התחייבות...
שאלתי היא כזו: האם יכול לקרות מצב שעונים לי בשלילה לקבלת ההתחייבות? או שאני רק אמורה לבקש אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, שירן
תבררי עם הפקידה בסניף. הנושא אדמיניסטרטיבי ולא רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות הלימפהר31/03/2009
שלום
אתמול גיליתי מעין גולה בזרוע ימין. רופא המשפחה אמר לי היום שזו אזור שבו נמצאות בלוטות הלימפה ויש צורך לחכות כשבועיים ואז אם זה לא נעלם, לעשות אולטראסאונד. בנוסף לכך יש לי האזורים האלו של הזרוע (פנים הזרוע) פריחה שכבר נמשכת זמן מה, היא באה ונעלמת. ועכשיו יש לי מעין נקודות (כמו עקיצות) בפנים המרפק.
שאלתי היא
1.האם יש קשר בין הגולה שהופיע לפריחה ולבלוטות הלימפה,
2.מה הטיפול שאצטרך לעבור במידה והגולה לא תעלם תוך שבועיים.
אשמח לקבל כמה שיותר מידע
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
ד''ר גרי בלומברג31/03/2009שלום, ר
בלוטת לימפה מוגדלת היא כמעט תמיד תגובה של הגוף לזיהום באזור. בהחלט הפריחה והעקיצות יכולות להיות מקור לזיהום ולכן בלוטת הלימפה עוזרת בקרב נגד הזיהום בגוף.
אין טעם לדבר על טיפול כעת. רוב הסיכויים שהבלוטה תגובתית אבל זה יכול להיות שבועות עד שהיא נעלמת. אולטראסאונד יתן יותר מידע על אופי הבלוטה.
אם התלונות לא מחמירות תחזור/י כעבור שבועיים לרופא המשפחה. אם הבלוטה לא קטנה כדאי לעשות אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)