פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקה בוירוסים
    ליאת
    31/03/2009

שלום, הייתה לי מחלת הנשיקה לפני הרבה זמן. יש לי מידי פעם אודם בגרון ושקדים מוגדלים אין לי כאבי גרון או משהו, אבל הבעיה היא שכל הזמן המשפחה שלי נדבקת ממני והם חולים
    אמא שלי אחותי אחי סבתא שלי כל מי שבא במגע איתי, זה אומנם חולף כעבו שבוע אבל שוב חוזר להם כשהם בקרבתי.
    איזה בדיקות עלי לבצע כדי לדעת שאני לא נשאית של איזה וירוס או חיידק שמדביק את הסובבים אותי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בוירוסים

הוספת תגובה

• הדבקה בוירוסים

ד''ר גרי בלומברג
    31/03/2009

שלום, ליאת

יש מצב שאת נשאית של החיידק שגורם לדלקות גרון. זאת אם למשפחה דלקת חידקית בגרון. הדרך לגלות זאת הוא לעשות משטח גרון בזמן שאין לך תלונות. אם הוא חיובי זה אומר שאת נשאית. (אם הוא חיובי בזמן תלונות לא קשור). משמעות הענין שאת לא סובלת אבל יכולה להדביק אחרים.

אופציה שנייה היא שאת כל פעם נדבקת בווירוס אבל התחלנות שלך קלות. אחרים סביבך נדבקים ממך אבל בצורה קשה יותר. אולי הם מעשנים או סובלים ממחלות כרוניות ולכן יותר פגיעים?

ממליצה על המשטח. אם שלילי והתופעה נמשכת תתיעצי ברופא/ת המשפחה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שלא חולף
    מרים
    30/03/2009

שלום דוקטור
    אשה בת 60 מעשנת חפיסה ביום לפני כשלושה שבועות התחלתי עם שיעול חזק יבש וכואב
    רופאת המשפחה שמעה את הריאות היו מעט רעשים וקיבלתי אנטיביוטיקה 3 פעמיים ביום למשך 7 ימים
    לאחר שסיימתי חזרתי לרופאה ואז קיבלתי אנלציה במרפאה כל יום במשך 3 ימים כמו כן לקחתי סירופ 3 בקבוקים
    .מאז עברו 8 ימים ואני עדיין משתעלת בהתקפים ומרגישה כמו ליחה אבל לא מצליחה לכייח
    אתמול שוב חזרתי לרופאה ונשלחתי לצילום חזה.
    מה הן יכולות להעיד המחלה? האם זה מחלת ריאות ? האם זה סרטני?
    אני ממש במתח נוראי.
    אני ממש מבוהלת אשמח לשמוע מה היא דעתך
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול שלא חולף

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/03/2009

אנשים רבים משתעלים בעונה זו עקב דלקות וירליות בדרכי הנשימה או רגישות יתר. השיעול עלול להתמשך זמן רב. על כן גם אצלך הסיכוי היותר סביר הוא שמדובר במשהו בנאלי חולף. ברור שכמעשנת את חשופה לסיכון למחלת ריאות כרונית ועוד, אולם בשלב זה לא הייתי חושב שעליך להלחץ. כדאי לעשות לפחות צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול שלא חולף

מרים
    31/03/2009

דוקטור
    תודה רבה על תשובתך
    המהירה .
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות תינוק במחלות
    יפעת
    30/03/2009

שלום רב
    שמי יפעת ובני בן חודשיים
    אתמול חליתי בשפעת קלה המלווה עם חום וכאבי גרון,היום החום ירד והכאבים חלפו תודות ל-3 כדורי אקמול ביום והרבה תה עם לימון
    אני מניקה את בני
    רציתי לשאול האם יש אפשרות שבה אני אדביק את בני
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות תינוק במחלות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/03/2009

בגיל חודשיים תינוקות יחסית מחוסנים ממחלות תודות לנוגדנים שרכשו מהאם בהיותם עוברים. בכל אופן התינוק עלול להדבק ממך, אולם הסיכון להדבקה אינו מושפע מההנקה כי הוא נחשף אליך גם שלא בהנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    שואלת
    30/03/2009

שלום,

אני בתחילת ההריון. בין יתר הבדיקות שביצעתי, עשיתי גם בדיקת שתן ויצא: פרוטאין 100 (כשהגבול העליון 30).

מדגישה שהבדיקה בוצעה בזמן מחלה, לאחר 24 שעות של בחילות והקאות, עם שתיה מועטה ביותר.

אני מוטרדת מאוד, כי קראתי באינטרנט בחיפוש חופשי שפרוטאין בשתן יכול להעיד, חס וחלילה, על נזק לכליות או על מחלת כליות כרונית עתידית.

אנא מכם, הסבירו לי מה משמעות התוצאה?
    האם זה קשור להריון?

האם יש קשר לכך שבמהלך 48 השעות שלפני הבדיקה הקאתי כ- 8 פעמים , כמעט לא אכלתי ולא שתיתי?

מדגישה שעד כה כל הבדיקות מסוג זה היו תקינות ומעולם לא נמצא פרוטאין בשתן.

האם תוצאת הבדיקה "חמורה"?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/03/2009

חלבון בשתן יכול להופיע במגוון מצבים רב, רק בחלקם הקטן הוא קשור לבעיות משמעותיות בכליות. חלבון בשתן לא כל כך קשור להקאות. כדאי להבדק אצל רופא המשפחה , למדוד לחץ דם. צריך לחזור על הבדיקה. פעמים רבות בבדיקה חוזרת הממצא נעלם. כרגע לפי הנתונים שמסרת איני חושב שיש כאן משהו חמור אך כאמור כדאי להתייעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי חוזר
    גלעד
    29/03/2009

שלום
    אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא. נשוי עם ילדים. כושר גופני טוב.

בשנה האחרונה משום מה חליתי כ 7-8 פעמים בכאב גרון וחום 38.5-39.5
    זאת לעומת העבר שהייתי חולה אחת לאולי 4-5 שנים.

משטח גרון בקופח לפני 3 חודשים בעת אירוע חום וכאב גרון היה תקין. לפני חודש היה שוב כאב גרון וחום כ 4 ימים.
    לפני חודשיים עשיתי בדיקות דם מרופא המשפחה והכל היה תקין. נתן לי ספירת דם ושקיעת דם CRP ( שהיה בקצה הנמוך ) סוכר כימיה כבד כליות שומנים הכל היה תקין.
    בבדיקת אא"ג לפני חודש הכל היה תקין.

לפני שבועיים כאב גרון וחום 4 ימים וחלף.
    אתמול בערב שוב החל כאב גרון קל חום נמוך 37.5 ומהבוקר יש חום עד 38.8 ותחושה של שפעת וחולי בגוף. הגרון רק קצת כואב.
    כשאני מסתכל פנימה הגרון קצת אדום ועל השקד השמאלי יש פס בצבע לבן בגודל כ 3-4 ממ ועוד 2 נקודות לבנות קטנות.זה לא היה בעבר.

ביצעתי ספירת דם וCRP הבוקר.
    CRP מעט מוגבר 0.26 mg/dl ( לעומת בדיקה קודמת 0.08 ונורמה 0.0-0.3 )
    ספירת דם WBC=9.6
    כל הערכים תקינים, PLT=370 HGB=14
    חוץ מניוטרופילים = 78.3 אחוז, לימפוציטים = 13.9 אחוז

קניתי משטח גרון ביתי לסטרפטוקוקוס בבית מרקחת ויצא לי תקין אבל לא בטוח שעשיתי את זה כראוי.
    ברצוני לשאול :
    האם אני אמור לקחת אנטיביוטיקה? ניסיתי להבין את ספירת הדם.
    קראתי שאם הניוטרופילים גבוהים זה אומר שיש זיהום חיידקי. כמו כן יש חום. מנגד הWBC לא עלה חזק וגם ה CRP עלה רק קצת. הכאב גרון רק קל ולא חזק.
    האם זה מתאים לסטרפטוקוקוס?

כמו כן ברצוני לשאול האם יכול להיות שיש לי בעיה במערכת החיסון ובגלל זה חולה בכאבי גרון וחום לעתים קרובות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חולי חוזר

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות

ד''ר אביבית גולן כהן
    29/03/2009

דני שלום

1. כעת יש לך חום גבוה,שקד אדום עם תפליט וספירת דם שיכולה להתאים לזיהום חיידקי. הסימנים הללו בהחלט יכולים לכוון לזיהום בסטרפטוקוק, אך הם אינם מספיקים . מכיוון שחשוב לתת טיפול נכון אם מדובר בחידק , כדאי מאוד שתתייעץ כבר בימים הקרובים עם רופא המשפחה שלך שבעזרת הניסיון שלו בזיהוי תפליטים וע"י השלמת הבדיקה הגופנית ידע לגבש את האבחנה.

2. זיהומים חוזרים כפי שאתה מתאר נפוצים אצל הורים לילדים קטנים . הילדים נוטים ל"הביא" איתם הביתה מגוון רחב של מחלות מדבקות.
    אפשרות נוספת היא שאחד מבני המשפחה הוא "נשא" של החיידק. במקרה כזה ה"נשא" לא מפתח מחלה פעילה אך מדביק את סביבתו. כדי לשלול אפשרות זאת מומלץ לבצע משטחי גרון לכל המשפחה.
    אפשרות שלישית פחות נפוצה היא שאתה סובל ממחלת הנשיקה, ניתן לשלול זאת בבדיקת דם פשוטה.
    אם כל אילו תקינים המחשבה על מערכת חיסון שמתפקדת באופן לא מיטבי יכולה לבוא בחשבון. מצב כזה יתכן אצל אנשים שעובדים מאוד קשה, באנשים שאינם ישנים מספיק או במעשנים. במיקרים אילו בדיקות הדם אינן מצליחות לאפיין את הבעיה אך שינוי אורח החיים מביא לירידה בתדירות הזיהומים.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    31/03/2009

האם עשית משטחי גרון במעבדת הקופה בזמן החולי? אמנם בערכה הביתית אין סטרפטוקוק אך כדאי לאמת זאת בתרבית. התיאור מתאים יותר למחולל וירלי ולכן לא הייתי ממליץ אנטיביוטיקה ללא הוכחת חיידק במשטח. הזיהומים החוזרים אינם מעידים על בעית חיסון אלא כנראה על מפגש תכוף יותר עם מחוללי מחלה. הדבר קורה למשל אם יש לך ילדים קטנים שהחלו ללכת לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנית
    דנית
    24/03/2009

רציתי לשאול, האם ישנו איזשהו סיכון להשתמש בתכשיר? יש בו יותר אלומיניופ מהרגיל אך מאוד עוזר להזעת יותר

לקביעת תור
    סגירה
    דנית

הוספת תגובה

• הכוונה היתה לתכשיר "אנדריהול פורטה"

דנית
    24/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/03/2009

אם הוא מאושר בארץ ע"י משרד הבריאות לשימוש כנגד הזעת יתר אזי התכשיר נבדק לגבי סיכון אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נתן
    23/03/2009

שלום רב ד"ר, אני כבן 24, לפני 5 ימיםהיה לי כנראה וירוס כלשהו ושלשלתי בתדירות גבוהה למשך יומיים כמעט.במהלך השלשולים היה גם דם וכאבים עזים בפי הטבעת. כעת היציאות חלקות, אך קיים עדיין כאב ביציאות ויש גם דם בצבע יין אדום. הבחנתי שיש גם אדמומיות עדיין וגם מעין נפיחות באזור פי הטבעת. מה ניתן לעשות, למרוח, או כל דבר שניתן להקל ולרפא? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/03/2009

יתכן ומדובר בטחורים. במקרה כזה לשבת כמה פעמים ביום באמבטית מים פושרים ואחריה למרוח משחת רקטוצורין עוזר מאוד. אם השלשולים ו או הדימומים מתמשכים מעבר לימים ספורים נוספים חייבים לבצע בדיקות המעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים חדים בבדיקות דם בבחור
    אייל א
    22/03/2009

שלום רב, אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא. משקל תקין 62 גובה 1.77. בכושר טוב. אוכל בשר 5 פעמים בשבוע. לא סובל ממחלות כלשהן ולוקח רק גסטרו 20-40מג ליום כבר 3 שנים עקב צרבות כרוניות. גסטרוסקופיה לפני שנה היתה תקינה לחלוטין וללא הליקובקטר בביופסיה ובבדיקת נשיפה ואמרו לי שזה רק עקב צרבת כרונית. לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקות דם שגרתיות שעושה אחת לשנתיים והכל יצא תקין. ספירה, כימיה, סוכר, בדיקת שתן, CRP, הכל תקין. IRON = 144 לפני חודש וחצי. בבדיקות בעבר הברזל על ערכים דומים כ 120-150. לפני שבועיים היה לי חום 5ימים כ 39, כנראה עקב שפעת - כנראה נדבקתי מאשתי והילדים שהיו חולים. החום חלף מאז והבראתי. ביום הרביעי של החום הייתי אצל רופא בקופ"ח שנתן לי ספירת דם בשביל להחליט אולי לתת אנטיביוטיקה. עשיתי את בדיקת הדם יומיים לאחר תום החום... ספירת הדם היתה תקינה ודומה לעבר אך בכימיה היתה צניחה בברזל לערך של 45 ( הנורמה 70-160 ). כאמור רק לפני חודש וחצי הברזל היה 144. הרופא אמר שהצניחה בברזל היא כנראה טעות ושאבדוק שוב. ביצעתי היום בדיקות חוזרות. הברזל ירד ל 40 לעומת 144 לפני חודש וחצי. פריטין = 56 ( הנורמה 30-300 ). זה תוצאת פריטין דומה לבדיקה שנעשתה לי לפני חודש - בבדיקה התקופתית שרופא המשפחה נותן לי כל שנתיים.היה אז פריטין = 50 . לפני שנתיים היה 65. ספירת הדם דומה לספירות הדם בעבר אבל ה PLT עלה בחדות ל 490 לעומת 290 לפני שבוע בתום מחלת החום. בדרך כלל בעבר PLT= 270-310. יתר ספירת הדם ערכים תקינים. המוגלובין 13.5 בדומה לתוצאות שלי לאורך השנים ( תמיד קצת נמוך ) RBC=4.8 WBC=7.9 HCT=39.6 MCH=27.8 MCV=83 RDW=12.6 MCHC=33.5 MONO=5.8 EOS=1.5 LUC=1.2 NEUT=65.3 LYM=25.8 BASO=0.4 LYMP ABS=2.0 NEUT ABS=5.2 PLT=490 כל התוצאות האלה דומות לעבר חוץ מהזינוק ב PLT אני לא סובל מכאבי בטן חריגים או צרבות חריגות. ברצוני לשאול. מה יכול לגרום לכך שתוך חודש וחצי הברזל שלי צנח כה בחדות מ144 ל 40 וזה חזר בשתי בדיקות? זאת, למרות שהפריטין שמר על ערך דומה לעבר. מה יכול במקביל לגרום לזינוק ב PLT מ 290 ל 490 תוך שבוע ( שבו הייתי בריא ). לפי מה שקראתי הבנתי שהיות והפריטין לא ירד אז כנראה אני לא מאבד ברזל. אם כך האם הצניחה החדה בברזל תוך חודש וחצי יכולה להעיד על ממאיר בדם או מחלת דם/לימפה? איך כדאי להתקדם מכאן? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/03/2009

לחוסר ברזל יש סיבות רבות, אבל כדאי תמיד לחשוב קודם על השכיח, והסיבה הראשונה שהייתי חושב עליה לירידת הברזל בדם אצלך היא אצירת הברזל במאגרים עקב המחלה הזיהומית שהיתה. אפשר לבדוק אפשרות זו אם בודקים גם חומר בשם טרנספרין ובודקים את יחס הברזל לטרנספרין. אם היחס מעל 15 אחוז אין חוסר בברזל. התרומבוציטים עולים במספרם במצבי ירידת ברזל. הייתי חוזר על ספירת הדם, ברזל, טרנספרין ופריטין עוד שבועיים, וכן לבצע 3 בדיקות צואה לדם סמוי. אם אחר שבועיים יהיה בבדיקות חוסר ברזל אזי צריך לברר יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה רצינית ומקצועית!

גלעד
    24/03/2009

המון תודות על תשובתך הרצינית והמפורטת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    טל
    22/03/2009

שלום, כל הבדיקות שלי יצאו תקינות למעט כולסטרול כללי שיצא 228. הבנתי שרצוי עד 200. האם יש לי עודף כולסטרול??? ובבדיקת שתן:Erythrocytes (U) 25 cell/µl | ( כשהטווח עד 10. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/03/2009

צריך לדעת מה רמת הכולסטרול הטוב והרע (HDL LDL) אצלך כדי לענות על השאלה האם יש לך בעית כולסטרול.
    אם עדי זו בת אז הממצא של קצת כדוריות אדומות בשתן יכול לנבוע מעניני נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

טל
    25/03/2009

שלום,
    אלו התוצאות. הכולסטרול הכללי מעט גבוה (הטווח עד 200).

כולסטרול 229
    טריגליצריד 57
    HDL 95.8
    NON HDL 133
    LDL 121

האם יש לי בעיית כולסטרול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    28/03/2009

רמת הכולסטרול הטוב HDL גבוהה מאוד אצלך, שזה מצויין ומהווה הגנה על כלי הדם. אין לך שום בעית כולסטרול, נהפוך הוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טל
    28/03/2009

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    שי
    22/03/2009

לאבא שלי יש דם בצואה. מה הוא צריך לעשות? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/03/2009

אם מדובר בדימום חריף פתאומי בכמות גדולה יש לפנות מיידית לרופא לבדיקה אפילו במסגרת מוקד. אם מדובר בדימומים מתמשכים לא חריפים יש לפנות לרופא המשפחה שיכוון אותו לבדיקות המתאימות הנחוצות לאבחון וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נטילת אופלודקס (200X2X10) וטבעצ
    ארז
    21/03/2009

האם נטילת אופלודקס (200X2X10) וטבעציקלין (500X2X14) יחד - מהווה בעיה/סיכון?

הוספת תגובה

• אין בעיה...

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בסדר..

ארז
    22/03/2009

והאם בסדר אופלודקס וטבעציקלין במקביל לפרמיקסון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישריות לימפה
    אבי
    20/03/2009

ראיתי כמה שאלות כאן בנושא - אבל רציתי לדעת ספציפית. האם בלוטות שנשארות בגודלן כ-3.5 חודשים מעיד על בעיה מסוכנת בבלוטות ? כמה זמן יכול לקחת עד שבלוטות יקטנו בצורה משמעותית הניתנת להבחנה במישוש ? האם עצם מראה תקין ב-US לפני 3.5 חודשים מנחם ומעיד על בלוטות ריאקטיביות בכל מקרה ? מדובר בבלוטות תת ליסתיות כ-3-4 במספר בגודל שבין 1.4 ו- 2 ס"מ. תודה רבה על ההתייחסות הרצינית

לקביעת תור
    סגירה
    קישריות לימפה

הוספת תגובה

• קישריות לימפה

ד''ר גרי בלומברג
    20/03/2009

שלום

כל מקרה לגופו. אבל - בלוטות בעלות מראה תקין באולטרהסאונד שלא הולכות וגדלות ובבדיקה פיזיקלית גם נראות שפירות דורשות רק מעקב. יש בדיקות דם שמכוונות ויש צורך גם בתשאול מקיף ובדיקה של כל הגוף. יש מצבים שהבלוטות מוגדלות הרבה זמן ללא מחלה.

מומלץ לפנות לאותו רופא/ה לבדיקה כל פעם ולבצע אולטרהסאונד כל כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו בבקשה ....

אבי
    21/03/2009

האם הכוונה לבדיקות דם שגרתיות (ספירה, שקיעה, כימיה) או משהו ספציפי ? כמו כן רציתי לדעת אם אפשר לגבי עוד כמה סממנים בבלוטות שיכולים להעלות חשד, למשל: * האם במחלת בלוטות מופיעות בהכרח גם בלוטות ביתר האיזורים ובאילו ? * האם אפשרות להזיז בלוטה משפיעה על החשד בה ? * האם צורת הבלוטה במימוש משפיע על החשד ? (מוארכת כשעועית או עגולה כאפון). * האם כאב עם נגיעה או ללא נגיעה מחשיד את הבלוטות ? * האם מספרן של בלוטות קובע ? האם ריבוי בלוטות בהכרח מחשיד ומעיד על בעיה חמורה ? * האם אמור להתלוות חום למחלת בלוטות ? * מה הגודל "הנורמלי" שלא מעורר חשד של בלוטה בכל איזור ואיזור ? * האם יש עוד סממנים למחלת בלוטות המחשידות והאם בהכרח הופעתן או לא משנה את החשד ? תודה על השירות, אני מאמין שתשובותיך יעזרו לרבים כאן מאחר וראיתי די הרבה שאלות בנושא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה

ד''ר גרי בלומברג
    21/03/2009

שלום,

תשובות לשאלותיך

האם הכוונה לבדיקות דם שגרתיות (ספירה, שקיעה, כימיה) או משהו ספציפי ?
    גם בדיקות לוירוסים ומחלות אחרות (סיפיליס, טוקסופלזמוסיס, catscratch, שחפת)

כמו כן רציתי לדעת אם אפשר לגבי עוד כמה סממנים בבלוטות שיכולים להעלות חשד, למשל: * האם במחלת בלוטות מופיעות בהכרח גם בלוטות ביתר האיזורים ובאילו ?
    בלוטות ביותר משני מקומות מחשיד לבעיה של כל הגוף ולכן בדיקות דם חשובות. בלוטות שניתן למשש הן מתחת ללסת, בצוואר, בבתי השחי, באזור עצם הבריח, במפשעות. בלוטות נוספות רואים בצילום חזה, אולטרהסאונד וCT.

* האם אפשרות להזיז בלוטה משפיעה על החשד בה ?
    אם לא ניתן לזיז חשוד יותר

* האם צורת הבלוטה במימוש משפיע על החשד ? (מוארכת כשעועית או עגולה כאפון).
    אין חשיבות.

* האם כאב עם נגיעה או ללא נגיעה מחשיד את הבלוטות ?
    כאבים/רגישות מתאימים לבלוטות תגובתיות, שפירות. או לבלוטה מזוהמת.

* האם מספרן של בלוטות קובע ? האם ריבוי בלוטות בהכרח מחשיד ומעיד על בעיה חמורה ?
    ריבוי בלוטות קטנות מתאים יותר לבלוטות תגובתיות. בלוטה אחת גדולה ולא רגישה מחשידה.

* האם אמור להתלוות חום למחלת בלוטות ?
    חום גם סימן של מחלה זיהומית בה יש בלוטות תגובתיות אבל לעיתים רחוקות מופיע במחלות ממאירות. להעדר חום אין חשיבות.

* מה הגודל "הנורמלי" שלא מעורר חשד של בלוטה בכל איזור ואיזור ?
    מעל 1 ס"מ ומעל 1.5 ס"מ במפשעות. אבל זו הכללה ןלא אבחנה.

* האם יש עוד סממנים למחלת בלוטות המחשידות והאם בהכרח הופעתן או לא משנה את החשד ?
    חום, גרד, הזעות לילה, ירידה לא רצונית במשקל גוף - סימנים שנחשידים לממחלה ממארת
    סימנים של מחלה זיהומית באזור

בקיצור - יש לברר את בדיקות המעבדה, לחזור על אולטרהסאונד ואם יש צורך ניתן לעשות ביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על הסובלנות ....

אבי
    21/03/2009

והתשובה המפורטת כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לביופסיה
    ארז
    19/03/2009

האם סביר שבמקום 5 ימים ציפרודקס לביופסית הערמונית, אקח טבעציקלין? סיבת שאלתי היא: ציפרודקס ואופלודקס עזרו בעבר לסימפטומי דלקת ערמונית רק לתקופת ולסמוך לאחר לקיחתם, ואם אחליף לטבעציקלין אז יתכן שתהיה השפעה רב תכליתית - גם לביופסיה וגם אולי יעזור לדלקת הערמונית שחיידק לא זוהה. האם טבעציקלין או אחר? איזה מינון? מבקש דעתך ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה לביופסיה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/03/2009

האנטיביוטיקה לפני ביופסיה לא נועדה לטפל בדלקת הקיימת אלא למנוע זיהום בחיידקים העלולים לחדור לערמונית בביופסיה, חיידקי מעי. חיידקים אלה מגיבים מצויין לציפרודקס אך לא לטבעציקלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה, חום נמוך, עייפות וקור.
    יעל
    18/03/2009

אמש הרגשתי חולשה כללית, שהיתה מלווה בתחושת קור עד כדי רעד ועייפות נוראית. מדדי חום, והמדחום הצביע על 35.2. הלכתי לישון עטופה בשמיכות בחדר מחומם, וישנתי "כמו מתה" 8 שעות. למרות זאת, קמתי עייפה מאד ועדיין חלשה. במדידת חום הבוקר, התוצאה היתה 36.6, זה חום הגוף הרגיל שלי (בדר"כ נע בין 36.4-36.7). הייתי חייבת להגיע לעבודה הבוקר, והרופאה שלי לא עובדת היום אחה"צ. שאלתי היא ממה יכולות לנבוע תופעות כאלה, האם עלי להיות במנוחה? מה יכול לסייע לי להרגיש טוב יותר? רוב תודות.

הוספת תגובה

• חולשה, חום נמוך, עייפות וקור

ד''ר גרי בלומברג
    18/03/2009

שלום, יעל

חולשה כללית פתאומית ותחושת קור יכולים להופיע במחלה וירלית. לא תמיד יש תסמינים ספציפיים (כאב גרון, נזלת וכד') או שיופיעו בהמשך.

חום גוף נמוך יחסית גם יכול להתאים למחלה וירלית.

לגבי מנוחה - תלוי בהרגשתך. עדיף לא לעשות יותר מהרגיל. תנסי לעשות רק כמה שאת מסוגלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!! וגם...

דפנה
    18/03/2009

האם יתכן שהסימפטומים שתארתי קשורים למחסור ב B12, ברזל, סידן או משהו אחר? שוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    20/03/2009

שלום

הרבה פחות סביר. צריך חוסר משמועתי בברזל או ויטמין B12 לתלונות שתחארת. סידן לא קשור.

אם אין שיפור בימים הקרובים תפני לרופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוליים..
    zhu
    18/03/2009

האם יש בעיתיות בערכים הנמוכים/גבוליים הבאים? PH(שתן) 5 PLATELETS 160 TSH 1.05 FSH 2.9 DHEA-S 2.56 PROTEIN TOTAL 6.5 FERRITIN 45

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוליים..

הוספת תגובה

• ערכים גבוליים

ד''ר גרי בלומברג
    18/03/2009

שלום

לא נתת ערכים תקינים במעבדה בה הבדיקות נעשו אבל על פני הדברים הבדיקות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה