מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממה זה יכול להיות ?בת 2518/02/2009
שלום רב , כבר שבוע סובלת מיציאות דמיות (אדום קהה + משהו צהוב ) וזה מלווה בכאבי בטן חזקים ...ממה יכול להיות זה ? אם לפני שנתיים סבלתי מאותם תסמונים ולא נתגה כלום ( עברתי בזמנו הרבה בדיקות כמו CTבטן , קולונוסקופיה , צילומים בטן שונים,בדיקות דם,... שונות וכולן תקינות וחוץ מזה אצל פרוקטולוק והוא אמר שמבחנתו הכל גם תקין ... ) אז... ממה יכול להיות ? תודה מראש על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה זה יכול להיות?
ד''ר אביבית גולן כהן18/02/2009שלום רב
אירוע חוזר של יציאות דמיות מלוות כאב בטן והפרשה של ריר צהוב יכולה להתאים לדלקת במעי.
למרות שהברור שעברת לפני שנתיים פורש כתקין, מומלץלחזור ולברר את התלונה אצל רופא המשפחה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה בקרב זקניםעידית17/02/2009
שלום רב, ברצוני לבקש עזרתכם. אימי תושבת פ"ת, קופ"ח לאומית, בת 82 ומתקשה להירדם ולישון בלילות. היא מתחילה את ה"הכנות" לשינה ב-23:00 ולא מצליחה להיכנס למיטה לפני 01:00 ואף יותר מאוחר. והיא כבר מתעוררת ב-5:00 או 6:00 ולפעמים עוד קודם. אנחנו, ילדיה, שנמצאים איתה הרוגים משינה וצריכים להמשיך לתפקד במשך היום, בעוד היא יכולה לישון ולנוח. היא איננה זוכרת שלא ישנה ואינה זוכרת שישנה במשך היום, וכשאני מבקשת שתעזור לנו היא בכלל לא מבינה במה מדובר. ברצוני לציין שהיא לוקחת כדור שינה (BONDORMIN) כל לילה. כ"כ היא נושאת מדבקה Durolgesic 50 mg, 1/2 כדור RISPERDAL 130mg אנחנו משפחתה מ-י-ו-א-ש-י-ם ! נודה לכם מאד אם מישהו יוכל ליעץ לנו כיצה לנהוג או לאן לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה בקרב זקנים
ד''ר אביבית גולן כהן18/02/2009עידית שלום
הבעיה שאת מציגה נפוצה אך חשוב כי תטפלו בה .
מנגנון השינה בקשישים שונה מזה שבצעירים: הם נזקקים לפחות שעות שינה בלילה ויותר שעות שינה ביום. ניתן לעזור ו"לסדר" את שעות השינה כך שיתאימו להרגלי השינה של שאר בני הבית בעזרת תרופות.
אני לא בטוחה שזה כל ההסבר להפרעה בשינה אצל אימך. בהחלט יתכן כי התרופות שהיא נוטלת יוצרות הפרעה לשינה ובהפרעה כזאת ניתן לטפל.
מייעצת לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש ממנו יעוץ אצל גריאטר מומחה, האחרון אמור לדעת לאזן נכון את הטיפול התרופתי.
רק בריאות
ד" אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימוניםמשה17/02/2009
למה רימון זה בריא? איזה יתרונות יש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימונים
ד''ר אביבית גולן כהן18/02/2009משה שלום
אין עדיין די מחקר ברמה מדעית מספקת כדי לקבוע באופן נחרץ מה יתרונותיו התזונתיים של הרימון.
הטענה הרווחת בקרב תזונאים היא כי לפיגמנטים האדומים של הרימון, האנתוציאנינים, ולמרכיבים אחרים ברימון כמו הפוליפנוליים והטנינים סגולות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. עקב כך מייחסים לרימון תכונות היכולות להפחית תהליכים טרשתיים בכלי הדם, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת סרטן.
על פי הרפואה העממית הרימון האדום הוא מקור לברזל ומומלץ ללוקים באנמיה. גם הרפואה הסינית רואה בו, בגלל צבעו, פרי מחזק דם.
כאמור טענות אלו טרם בוססו די הצורך.
רק בריאות
ד"ר אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמשה16/02/2009
אני בן 23 , אני בריא, עושה ספורט 5 פעמיים בשבוע ,אוכל 3 ארוחות מסודורות ביום, אוכל יום כן יום לא רימון שלם שיש בזה הרבה ברזל, שותה כל יום מיץ אשכוליות סחוט, משתדל לא לאכול שטיות, עכשיו הבעיה שבחורף אני כל חודש וחצי בערך חולה, עכשיו שאני אומר חולה זה לא חום ושפעת, זה אומר מצונן כזה , איך זה יכול להיות דבר כזה? שלמרות מה שאי עושה אני כל הזמן חולה בחורף? תודה מראש משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד''ר אביבית גולן כהן16/02/2009משה שלום
הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך חשובות מאוד ויתכן שבזכותן הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
כעקרון הסיבה הנפוצה ביותר לנזלת היא זיהום ויראלי . זיהומים כאלו יכולים לחזור לעיתים קרובות אצל אנשים העובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב , ובאנשים בהן מערכת החיסון פחות יעילה כמו במי שלא ישן מספיק או במי שמעשן.
לעיתים הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית
משה16/02/2009איך את מסבירה את זה שלמרות מה שכתבתי לך בהתחלה (שאני לא מעשן ,אוכל נכון,יושן 7-8 שעות בלילה, עושה ספורט ,שותה ויטמין סי ,אוכל רימונים שזה מאוד בריא), למרות כל הדברים האלה קיבלתי עכשיו שפעת, איך את מסבירה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אביבית גולן כהן18/02/2009משה שלום
שמחתי לשמוע שבנוסף לפעיליות הבריאות שכבר ציינת אתה גם מקפיד שלא לעשן ומקפיד לשון די הצורך.
כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת הנזלת יכולה לנבוע מסיבות שונות. אחת הסיבות היא זיהום וראלי ואז יתכן שבזכות הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
גם אם הנזלת היא ביטוי לזיהום ויראלי , הדבר אפשרי אם עובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , או אצל הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב .
בהחלט יתכן כי הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ושיעול מחניקמרים15/02/2009
שלום דוקטור: מזה כשבועיים יש לי כאבי גרון ושיעול יבש. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת משטח גרון יצא ללא ממצא פתלוגי. כמו כן עשיתי בדיקת דם ספירת דם ולהלן התוצאות. wbc התוצאה 11.9 ערכים נורמלים הם 4-8 -10-8 אצלי יצא + rbcהתוצאה 4.48 ערכים נורמה הם 4.20- 5.40 hb תוצאה 12.7 ערכי נורמה 12.0 16.00 hctתוצאה37.1 ערכי נורמה 37.0 -47.0 neut/abs תוצאה 7.1 ערכי נורמה1.9 8.0 lymp.abs3.5 ערכי נורמה 0.9- 4.5 mono.abs תוצאה0.8 ערכי נורמה 0.2- 1.0 baso ,abs תוצאה 0.1 ערכי נורמה 0.0 0.1 macro%תוצאה 0.0 ערכי נורמה 0.0 15.0 micro%תוצאה 1.6 ערכי נורמה 0.0-10.0 hypero% ,תוצאה 0.8 ערכי נורמה0.0 10.0 hypo% תוצאה1.2 ערכי נורמה0.010.0 micro%hypo% , תוצאה1.3 ערכי נורמה0.0 10.0 plt תוצאה369 ערכי נורמה 150-450 mpv תוצאה 8.8 ערכי נורמה 4.0 -13.0 וזה סוף המגילה . דוקטור מאוד אודה לך על התיחסותך לתוצאות . ומה חריג בכל התוצאות הללו? האם יש פה בעייה רצינית? אני טיפוס מאוד היפוכנדרית ומפחדת ממחלות רציניות תודה מקרב לב והמשך יום טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון ושיעול
ד''ר אביבית גולן כהן15/02/2009מרים שלום
כאב גרון ושיעול בדרך כלל נובע ממחלה זיהומית.
בבדיקות הדם נראה שיש עליה קלה במספר הכדוריות הלבנות ( white blood cells) וכל השאר תקין.
תפקידן של הכדוריות הלבנות הוא לרפא זיהומים ולכן במקרה שלך אני מניחה שהעליה במספרן מסמן את תהליך הגיוס של המערכת החיסונית כדי שהגוף שלך יתגבר על הזיהום.
סביר להניח שהזיהום יחלוף תוך 4-6 שבועות ובשלב זה תוכלי לבצע ספירת דם חוזרת כדי להיות בטוחה שהכל חזר להיות תקין.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לי - נשימהקובי15/02/2009
שלום רב, יש לי שני שאלות אני סובל מחרדות ובמהלך כל היום,כחצי שנה ואפילו שנה,יש לי הרגשה כאילו אני לא נושם טוב או לא נושם כראוי אין לי קוצר נשימה כמו של חולי אסתמה.האם זה יכול להיות כתוצאה של לחץ,תשישות,חרדות? ושאלה נוספת אני רואה שאם אני במצב של לחץ אז החום גוף שלי עולה ל37.8 שאלתי את הרופאה שלי אם זה הגיוני והיא טוענת שאין מצב .אבל אני רואה שזה ככה יוצא כי במצבי פניקה ושאני לחוץ אז פתאום נהיה לי חום ואחר כך שאני נרגע זה עובר. האם זה הגיוני? בתודה בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד''ר אביבית גולן כהן15/02/2009בני שלום
האם האבחנה של חרדה נעשתה אחרי שנשללו אפשרויות אחרות שיסבירו את התלונות?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קובי15/02/2009עשיתי לפני כחצי שנה בדיקה לגילוי של אסתמה נסתרת ,רופא ריאות שלח אותי ויצא שאין כלום.הרופאת משפחה גם לא החזירה אותי אליו היא טענה שזה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה חשובה
ד''ר אביבית גולן כהן16/02/2009בני שלום
אתה מתלונן על שני דברים שונים: תחושת קושי בנשימה ומדידות של חום מעט גבוה לסירוגין.
שתי התלונות יכולות להתקשר עם אירועי חרדה ( לעיתים יש האצה של הדופק ושל פעילות השרירים בעת חרדה, ואז אספקת הדם המוגברת עלולה להעלות מעט את החום) .
אנחנו קובעים כי ההסבר הוא בתגובה לחרדה רק אחרי שבדקנו היטב ושללנו אפשרויות אחרות.
צריך לבדוק שאין סיבות אחרות לעליית חום לסירוגין ( כמו הפרעות מטבוליות,הפרעות הורמונליות וזיהומים חבויים) וצריך לבדוק שנשללו הסברים אחרים לתחושת ההפרעה בנשימה ( כמו ביצוע בדיקת אף אוזן גרון לשלילת הפרעה בדרכי הנשימה ואולי התיחסות לבעיה אפשרית בקיבה אשר מעלה את החומציות באזור וגורמת הפרעה כמו זאת שתארת).
מציעה לך לפנות לרופאת המשפחה שלך, להתייעץ איתה בנוגע להמשך הברור. אם הכל יסתבר כתקין וההסבר היחיד יהיה הקשר עם החרדה, בקש מרופאת המשפחה שתייעץ לך כיצד להתמודד עם מצבים כאלה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וקישריות לימפהאליהו15/02/2009
שלום האם נזלות ממושכות ברובן צמיגיות מאוד ולפעמים טיפה חומות בהיר יכולות להיות גם גורם להגדלת קשריות לימפה בלסת תחתונה ? האם פוליקוליטיס שמופיעה בעיקר ברגליים אך גם בפנים (בעיקר באזור הסנטר, רקות) יכול לגרום להגדלת קישוריות לימפה בלסת תחתונה והאם זה יכול גם לגרום להשארותן מוגדלות כמעט תמידית ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת קישריות למפה
ד''ר אביבית גולן כהן15/02/2009רפאל שלום
קשריות למפה גדלות כאשר הן מגיבות לתהליך דלקתי המתרחש באזור שמתנקז אליהן.
פוליקוליטיס היא מחלה דלקתית ולכן יכולה לגרום להגדלת קשריות.
נזלת גם היא יכולה להיות על בסיס דלקתי ואז היא יכולה לגרום להגדלת קשריות.
נזלת ממושכת ( יותר משישה שבועות רצופים), לרב נובעת מתגובה אלרגית או מתגובה לגרוי קבוע ואז נדיר שתגרום להגדלת קשריות.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון שלא עוברסיגל14/02/2009
מזה למעלה מחודש אני סובלת מצינון חזק. בהתחלה שיעול כבד עם נזלת (הייתי בבית כשבוע ימים) אחכ רק שיעול ועכשיו שוב נזלת שיורדת כמו מים וכל איזור האף שורף מאד . תחושה כללית לא טובה. האם זה מעיד על מערכת חיסונית חלשה? ומתי אם בכלל זה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2009להיפך, כנראה מערכת החיסון שלך רגישה מידי ועובדת על "טורים גבוהים". הדבר בודאי יעבור. נסי להשתמש בתכשירים מפחיתי רגישות כגון כדורי לורסטין או היסטזין ואפשר גם ספריי לאף כגון אלגרו בשימוש קבוע לכמה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיהוקים במהלך אכילהאלכס14/02/2009
שלום רב, לאחרונה במרבית המקרים כשאני מתחילה לאכול אני נתקפת סדרת פיהוקים חלקיים (פיהוקים שאני לא מצליחה לשאוף עמוק לריאות) שמפריעים לי באופן ממשי להמשיך באכילה- מה שגורם לי להפסיק או לאכול יותר מהר כדי לא לסבול מהפיהוקים לפני שנים הייתה לי את התופעה הזו אבל היא נעלמה וחזרה שוב בחודש האחרון (בעבר כשזה קרה לי -הייתי 30 קילו יותר עם הפרעות אכילה) האם ניתן לדעת ממה זה נובע וכיצד אפשר להעלים את זה? זה ממש מפריע לי למהלך התקין של הארוחות והיום. תודה רבה, אלכס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2009לי אישית אין הסבר לתופעה. חזרי שוב על השאלה כהודעה חדשה בפורום מחר. יתכן ואחת הרופאות האחרות העונות בפורום מכירה תופעה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי13/02/2009
אני מאכילה חתולי רחוב ולפני בערך 3 חודשים נתתי לאחת מהחתולות אוכל והיא בטעות שרטה אותי שריטה שלא השאירה סימן, הציפורן שלה תפסה את היד שלי וישאר שטפתי את היד בכוהל ושטפתי ידיים בסבון היה לי שיפשוף בעור. שאלתי היא החתולה עדיין באה מידי פעם לאכול והיא לא ניראת חולה, האם אני עדיין צריכה לעשות זריקה נגד כלבת, האם יכול להיות שיתפתח לי משהו עם לא עשיתי? הבנתי שבצבא עושים זריקת טטנוס והתגייסתי בשנת 2003 העם הטטנוס תקף? אני גרה באזור השרון ברעננה. בזמן האחרון יש לי הרגשה של נפיחות בגרון באזור בחוץ לא הפנימי, הלכתי לרופא אא"ג והיא אמרה שיש לי קצת גירוי בשקד הימני, אין חום, עוד כמה ימים אני עושה בדיקת דם אך רציתי לדעת האם זה סימן לטטנוס? כדאי לידע את הרופא על מה שקרה או שכניראה שאין קשר למקרה?
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2009גרוי בגרון ללא חום אינו קשור לא לכלבת ולא לטטנוס.
זריקת דחף לטטנוס מקנה חסינות 5-10 שנים.
לגבי כלבת לו חס ושלום היתה החתולה חולה והדביקה אותך סיכוי רב שתוך 3 חודשים
גם היא וגם את הייתן חולות. על כן הצורך להתחסן כרגע נראה קלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןהילה13/02/2009
מיום שבת האחרון ועד אתמול הייתי עם חום של 39.5, 39.2, 38.9 פחות או יותר בכל יום. אתמול הייתי אצל הרופאה, היא נתנה לי אוגמנטין לטיפול בסינוסיטיס. התחלתי כבר אתמול לקחת את הכדורים לאחר האוכל, אך אני סובלת מבחילות נוראיות, ליחה ונזלת קשה שאני לא כ"כ מצליחה להוציאן, סחרחורת וכאבי בטן שלא מפסיקים למשך שעות, אני מרגישה כל הזמן פעילות במערכת העיכול, ורעשים חזקים מהבטן. בנוסף אני לוקחת חיידקים פרוביוטים (שעה לאחר האוגמנטין). האם להפסיק לקחת את התרופה?
פרופ' אליעזר קיטאי14/02/2009חלק מהתופעות שאת מרגישה בודאי קשורות לתרופה אך חלקן קשורות כנראה למחלה למשל בחילות וסחרחורות. לכן אם לא תמצי את הטיפול האנטיביוטי יתכן והסימפטומים יתמשכו. הפרוביוטיקה עשויה להקל על כאבי הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת תסמינים גופנייםדוד11/02/2009
שלום רב,גילי הוא 27 ומזה כשנה וחצי אני סובל מהתסמינים הבאים: (שמגיעים במספר גלים ארוכים ביום - כל יום) -חוסר שקט קשה שמתבטא בהרגשה נוראית ומחשבות שליליות על העתיד -קיבה קשה וכתוצאה מכך גם טחורים -סחרחורת וחוסר מיקוד -יכולת התבטאות חלשה מאוד (כמו אין כח לדבר בזמן "הגל") -התכווצויות לא רצוניות וחזקות(כמו רעידות) של שרירים בגוף -תחושה של גוש בגרון ובחזה סטטוסים נוספים: אני אדם עובד 9 שעות ביום,מתפקד,לא לוקח תרופות,תיאבון ומצב רוח טוב. בדיקות הדם ובדיקת EMG תקינות. גם שכאין את ה"גלים" האלו,אני מרגיש תשוש,מרוקן אנרגיות,עייף ומרגיש רע. בהתאם למידע שמסרתי,מה יכולה להיות האבחנה?ואיך אפשר לצאת מזה אם בכלל???
פרופ' אליעזר קיטאי11/02/2009לפני שאענה לך חשוב לי לדעת מה אתה חושב שיש לך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ההודעה
דוד12/02/2009שלום פרופסור.אני חושב על אפשרות שאלו התקפי חרדה או אולי דיכאון. כמו כן,אני חושב שמדובר בתופעות גמילה של קלונקס שלקחתי שבועיים רצוף והפסקתי איתו סמוך להתחלת הסימפטומים הקשים שתיארתי בהודעתי הקודמת. אני לא יודע מה הביא את מה,ההתקפי חרדה הביאות את החמרת התופעות,או שהתופעות של החרדה הן פשוט בגלל משהו כימי(כלומר הפסקת הקלונקס שידוע ככדור בעל השפעה חזקה על מערכת העצבים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/02/2009כאשר לקחת קלונוקס חשת בטוב? אם הפסקת הקלונקס גרמה החמרת תופעות נראה לי שזה לא עקב תסמונת גמילה אלא עקב העובדה שאתה צריך טיפול. האם ניסית טיפול שונה מקלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דוד13/02/2009לפני שנגעתי בקלונקס התלונות לא היו בחומרה או בעוצמה כזאת! אחרי הפסקת הקלונקס התחילו הסחרחורת והתחושות הקשות. לא ידעתי לפני הקלונקס מזה רעידות שרירים.כל מי שרואה אותי שואל אותי כל הזמן האם אני עייף... כי העיניים שלי נראות מאוד עייפות למרות שאני ישן 7.5 שעות בממוצע כל לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר לבן כזה =/שירן10/02/2009
שלום, אני סובלת מעצירות ובזמן האחרון שמתי לב כי בצואה יש מין חומר לבן כזה על חלקה... שדומה לשפיכה גברית (אני לא מקיימת יחסי מין בפי הטבעת)... האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר לבן
ד''ר אביבית גולן כהן11/02/2009דידי שלום
לעיתים חומר לבן ורירי מתאים להפרשה דלקתית.
כדי לדעת אם מדובר בהפרשה דלקתית כדאי להבדק אצל רופא המשפחה וגם לשלוח את הצואה להסתכלות במיקרסוקופ.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יטמין D נמוךלאה10/02/2009
שלבת 51 לאחרונה עשיתי בדיקות דם ויטמין D 18.9.. אני מקבלת מזה שנה וחצי ויטה קלויטמין D על בסיס קרבונט..יש לי כמה שאלות. האם זה מסוכן? קיבלתי לאחרונה גם טיפות Aפלוס D מהרופא 10 טיפות ליום..קראתי שויטמין D על בסיס קרבונט שוחק את המפרקים האם צריכה לקחת ויטמין D מסוג אחרץ ובכלל איך אפשר לטפל מהר ולהחזיר את הסידן לגפוי מאד פוחדת . יש לי נרופברומטוסיס האם יש קשר לבריחת סידן.. אודה לתשובה מהירה .. אור ואהבה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D נמוך
ד''ר אביבית גולן כהן11/02/2009לאה שלום
1.בגיל שלך רמות ויטמין D בדם צריכות להיות 30-40 ננוגרם למ"ל.
נפוץ למצוא רמות נמוכות מאלה באוכלוסייה ולכן אנחנו ממליצים להוסיף 800-1000 יחידות ויטמין D ליום.
2.בטיפות A+D יש 200 יחידות ויטמין D בכל טיפה.
בעקרון אין צורך בתוספת ויטמין A וניתן לרכוש טיפות המכילות ויטמין D בלבד ואז לצרוך 4-5 טיפות ביום.
3.אין היום תמיכה מדעית מבוססת לכך שקרבונט בעייתי למפרקים אך אם את מוטרדת ניתן להחליף לתכשירים על בסיס מגנזיום.
4.לנוירופיברומטוזיס יש קשר עקיף לירידה בצפיפות העצם- במצב זה הבעיה אינה חסר בסידן אלא בעיה בספיגת זרחן וויטמין D. מצב זה אינו נפוץ, אך חשוב שמומחה באנדוקרינולוגיה ייעץ לך כיוון שבצב זה לא יהיה נכון לצרוך תוספי סידן אלא יהיה צורך בהתאמת טיפול אחר.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגב ובחזהמאור09/02/2009
אני בן 25 סובל מפצעים בחזה ובגב במיוחד כשאני אוכל שוקולד או מלוח לאחרונה הייתי בתאילנד וכל הפצעים נעלמו לי ואכלתי גם שם מלוח ובכל זאת שום פצע לא היה לי כשחזרתי לארץ שום הופיעו לי פצעים בגב ובחזה מה הסיבה? האם אני אלרגי למשהו? מה הבדיקות שאני אמור לבקש? תודה
פרופ' אליעזר קיטאי09/02/2009הסיפור שלך נשמע כמו אקנה, דלקת בלוטות חלב בעור, ולא כאלרגיה. כמובן כדי לומר זאת בודאות יש לראות התפרחת. במצב כזה אין טעם לבדיקות אבחון ויש להתמקד בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)