פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק ה- KPC
    בת 25
    19/04/2009

ערב טוב ,
    הייתי מאושפזת כשלושה שבועות בבה"ח עקב אנימיה ( Hb = 4.6 )מסוג חוסר ברזל -( FE=4 ) , אני לא רוצה לכנס לזה ... ציתי לשאול בקשר לבעיה אחרת - ביום השחרור (על דעת עצמי) הודיעו לי שצמח חיידק KPC בדם וצריך לעבור למחלקה אחרת , אבל אני סרבתי והלכתי הביתה ...
    השאלות ף
    1. איך הגיע החיידק לם ? ( האם יכול ממנות הדם שקיבלתי או מהנוזלים ?! )
    2. האם הוא מסוכן ?
    3. האם יש טיפול לזה או עובר לבד ?
    תודה והמשך יום נעים ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק ה- KPC

הוספת תגובה

• KPC

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/04/2009

חיידק בדם הינו מצב עם פוטנציאל סכנה בכל מקרה. הדבר דורש טיפול אנטיביוטי לוריד ומעקב. הזיהום נרכש בבית החולים בעיקר מהמכשור הרפואי בו נגעו אנשים עם ידיים מזוהמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות
    tch
    19/04/2009

שלום

להלן תוצאות בדיקות שביצעתי לפני שבוע - מבקש חוו"ד על התוצאות:

12.0- 4.4 K/ul 7.2 WBC
    6.00- 4.40 M/ul 5.15 RBC
    18.0- 12.0 g/dl 13.7 HB
    52.0- 41.0 % 41.1 HCT
    99.0- 77.0 fL 79.9 MCV
    34.0- 26.0 pg 26.7 MCH
    37.0- 31.0 g/dl 33.4 MCHC
    16.0- 11.0 % 13.6 RDW
    400- 100 K/ul 317 PLT
    15.0- 7.0 fL 7.9 MPV
    2.5- 0.0 0.0 MACRO %
    6.0- 0.0 2.7 MICRO %
    6.0- 0.0 0.5 HYPO %
    70.0- 40.0 % 68.0 NEUT%
    45- 18 % 22 LYM%
    12.0- 2.0 % 6.9 MONO%
    7.0- 0.0 % 1.6 EOS %
    2.0- 0.0 % 0.4 BASO %
    4.0- 0.0 % 1.5 LUC%
    7.7- 1.8 K/ul 4.9 NEUT.abs
    4.8- 1.0 K/ul 1.6 LYMP.abs
    1.00- 0.16 K/ul 0.50 MONO.abs
    1.0- 0.1 K/ul 0.1 EOS.abs
    0.2- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
    0.48- 0.00 K/ul 0.11 LUC abs
    0.50- 0.00 mg/dl 0.38 C-REACTIVE PROTEIN
    4.20- 0.40 mIU/L 1.28 TSH
    670- 160 pmol/L 253 VITAMIN B12
    47.0- 7.1 nmol/L 9.4 FOLIC ACID
    100- 70 mg/dl 114 GLUCOSE
    43- 17 mg/dl 29 UREA
    1.17- 0.67 mg/dl 0.73 CREATININE
    7.2- 3.5 mg/dl 5.0 URIC ACID
    145.0- 135.0 mEq/L 138.8 SODIUM
    5.5- 3.5 mEq/L 4.3 POTASSIUM
    10.60- 8.80 mg/dl 9.53 CALCIUM
    5.00- 2.70 mg/dl 3.26 PHOSPHORUS
    200- 100 mg/dl 233 CHOLESTEROL
    120- 40 mg/dl 39 CHOLESTEROL- HDL
    130.0- 0.0 mg/dl 136.0 CHOLESTEROL-LDL calc
    150- 10 mg/dl 289 TRIGLYCERIDES
    120- 30 U/L 88 ALK. PHOSPHATASE
    44- 3 U/L 19 GOT (AST)
    50- 3 U/L 26 GPT (ALT)
    55- 5 U/L 21 GGT
    480- 230 U/L 333 LDH
    200- 20 U/L 42 CK- CREATINE KINASE
    300.0- 20.0 ng/ml 57.3 FERRITIN

האם יש משהו חריג או לא תקין בתוצאות ? (ברזל, פריטין, CK-CREATINE KINASE).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/04/2009

בעיקר לא בסדר ערכי הסוכר המעט גבוהים, טריגליצרידים גבוהים וכולסטרול HDL נמוך. שילוש זה נקרא תסמונ מטבולית, מצב שעלול לכלול גם עלית לחץ דם ועודף משקל. מצב זה מעלה הסיכון למחלות לב וכלי דם. הצעד הראשון דיאטה ופעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    נועה
    18/04/2009

בת 22, שוקלת 58 וגובה 170 בלי בעיות רפואיות.
    כבר כמה שנים אני משתמשת בהליכון כפעילות אירובית- הכולל ריצה, הליכה, ושיפוע...
    בפעמים האחרונות אני מרגישה מין פחד כזה שאין לי שיווי משקל ושאני מפחדת ליפול ואני כל הזמן עוצרת ומחזיקה ממש חזק בידיות...
    אין לי מושג למה זה קורה. אני אוכלת לפני האימון כרגיל, אין שום שינוי במצב הבריאותי שלי או בסוג האימון...
    מה זה ומה אפשר לעשות???
    תודה רבה,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    18/04/2009

נא הסבירי מה הכוונה "פחד שאין שווי משקל". האם את רואה את החדר מסתובב לנגד עיניך? האם את זזה מצד לצד? בכל מקרה כדאי להבדק ע"י רופא המשפחה ולפי צורך גם ע"י נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נועה
    18/04/2009

לא מה שתיארת. אין סחרחורות או כאבי ראש, פשוט פחד ליפול אחורה, ממש חוסר יציבות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/04/2009

הבדקי על ידי נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    נועם
    18/04/2009

אני מתאמן בחדר כושר
    אחרי האימון אני אוכל 4-5 ביצים (בלי הצהוב)

האם זה יכול להזיק לאכול כל יום 4-5 ביצים?
    האם זה בריא.??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• חלבונים

ד''ר אביבית גולן כהן
    18/04/2009

נמרוד שלום

הפנתי את שאלתך לדיאטנית המתמחה בספורטאים.
    מקווה להעביר לך תשובה בהקדם

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לשמע, תודה רבה

נועם
    18/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים

ד''ר אביבית גולן כהן
    20/04/2009

נימרוד שלום

חלבון ביצה מכיל 6-7 גרם חלבון ( לצורך ההשוואה: קופסאת קוטג' או קופסאת טונה מכילות 30-40 גרם חלבון).
    אחרי אימון מאומץ מומלץ להשלים עם כשלושים גרם חלבון אך כדי שהגוף יוכל להשתמש נכון בחלבון זה צריך להוסיף גם כשלושים גרם פחמימות ( נניח שתי פרוסות לחם).

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהן בדיוק הבדיקות הנחוצות?
    דור
    17/04/2009

שלום,
    לאחר שהוגדרה ערמוניתי כמוגדלת ודלקתית (הביופסיה לא סרטנית, בדיקה ידנית רקטאלית תקינה, נשללו מחלות מין אך לא אותר חיידק מחולל, התחלתי פרמיקסון), נשארתי עם בעיית השתנות תכופות ורבות ביום וכשלוש-ארבע פעמים בלילה.
    הבנתי שיש לערוך בירורים ל:

א). דרכי שתן וכליות. ב). שלפוחית רגיזה. ג). הפרעות במאזן מלחים. ד). הפרעה נוירולוגית.

שתי שאלותיי:

1). מהן בדיוק הבדיקות הנחוצות לבירורים הנ"ל?
    2). מה לבדוק בנוסף לנ"ל?

תודה ד"ר.

הוספת תגובה

• ד"ר, מידע שימקד יותר: ..

רובי
    18/04/2009

*** שאלון IPSS - (הורדתי עכשיו מהאינטרנט):
    שאלה 1 (כמה פעמים נשאר שתן לאחר השתנה): בכלל לא.
    שאלה 2 (כמה הטלת שתן כל שעתיים או פחות): כמעט תמיד.
    שאלה 3 (כמה חשת הפסקות במהלך ההשתנה): בכלל לא.
    שאלה 4 (כמה פעמים היה קשה לך להתאפק): כמעט תמיד.
    שאלה 5 (כמה פעמים זרימת שתן חלשה): כמחצית המקרים.
    שאלה 6 (צורך ללחוץ או להתאמץ להתחיל): בכלל לא.
    שאלה 7 (כמה פעמים בממוצע בלילה לשתן): כמעט תמיד 3 (2-4).
    שאלה 8 (אם היית צריך להמשיך כמו היום): גרועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם..

רובי
    18/04/2009

*** אולטרסאונד כליות וכיס שתן - ממצאי האחרון מתאריך 9.01.2009:
    "כבד: לא מוגדל, מירקם אחיד. כיס מרה: ללא אבנים. דרכי מרה: אינן מורחבות. טחול: לא מוגדל, מירקם אחיד. לבלב: במראה תקין. כליה שמאלית וימנית: בגודל תקין, פרנכימה שמורה, ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. רטרופריטונאום: תקין. אאורטה בטנית: אינה מורחבת. שלפוחית שתן: בקיבולת טובה, דפנות סדירים. ערמונית: בגודל 4.2X6.3X4 ס"מ, כ- 56 סמ"ק, עם לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית".
    ד"ר, ה- TRUS הראה לפני שנה וחצי 49 סמ"ק והחודש 32 סמ"ק, מוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות נחוצות

ד''ר אביבית גולן כהן
    18/04/2009

דור שלום

מהנתונים שתארת בפניה זאת ובשתי הפניות הבאות אחריה אתה מתאר נטייה לתכיפות ודחיפות בהשתנה.
    מהנתונים גם עולה כי התלונות לא יכולות להיות קשורות עם חסימה חלקית או לחץ של הערמונית ולכן לא נראה לי שיש מקום להתייחס לגודל הערמונית או להבדלי הנפח של הערמונית בין הבדיקות השונות ( בכל מקרה, הבדלים כאלה נפוצים ואופייניים בבדיקות מסוג זה).

נשארנו עם הסברים אפשריים לתלונות שיכולים להיות:
    1. דלקת בערמונית
    2. דלקת בשופכן
    3. הפרעה בתגובתיות השלפוחית

לפני שנמשיך בניתוח האפשרויות הללו והאם הן רלוונטיות אליך- הזכרת כי היתה אבחנה של דלקת בערמונית: האם תוכל לפרט קצת יותר לגבי הבדיקות שהובילו לאבחנה? האם דובר על דלקת חריפה או על דלקת כרונית?

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובותי לשאלותייך ד"ר אביבית, בתודה

רובי
    19/04/2009

מדובר בדלקת כרונית, על-פי:
    א. הסימפטומים לא היו האופיניים לחריפה אלא לכרונית.
    ב. לקיחת אנטיביוטיקות (ציפרודקס ואופלודקס) גרמה לתנודות ב- PSA.
    ג. בביופסית ערמונית שבוצעה לאחרונה נמצא: MILD CHRONIC INFLAMATION.
    ממתין להמשך הערכותייך ועצותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ערמונית

ד''ר אביבית גולן כהן
    19/04/2009

רובי שלום
    תוצאות הבדיקה שהצגת תומכות באבחנה של דלקת ערמונית כרונית.
    לדלקת זאת מספר אפשרויות טיפול: טיפול אנטיביוטי ממושך, תרופות ממשפחת חוסמי קולטני אלפא (תרופות אלו גורמות להרפיה של שרירי צואר שלפוחית השתן ומאפשרות ריקון שלפוחית השתן), תרופות מרפות שרירים ( להרפיית שרירי האגן), סוגים שונים של התעמלות וטכניקות הרפיה לאגן (ביופידבק, אמבטיות מיוחדות, מסג' לערמונית וכו').

לדעתי , כדאי להתייעץ עם אורולוג כדי שקודם ישקול אם אבחנה זאת מסבירה את התלונות ואם לא כדאי לברר גם את האפשרויות האחרות שציינתי . אם אבחנה זאת היא הגורם לתלונות, כדאי להתייעץ איתו בשאלת הטיפול שיהיה המתאים ביותר עבורך.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בבלוטות לימפה
    איל
    17/04/2009

יש לי "גולה" נפוחה בצד האחורי של הצוואר ליד העורק הראשי וכמו כן אחת כזאת ברגל.
    הייתי אצל רופא המשפחה שקבע שמדובר בזיהום בבלוטות הלימפה ועלי לקחת אנטיביוטיקה (אוגמנטין) במשך עשרה ימים.
    לאחר נטילת האנטיביוטיקה בתקופה זו אין שיפור במצב. ה"גולות" עדיין נפוחות.
    אני מעוניינת ללכת לרופא מומחה בתחום זה שכן הדבר מציק לי.
    א. לאיזה סוג רופא מומחה עלי ללכת ? (סלחו לי על הבורות) האם לאנדוקרינולוג, המטולוג, אחר ?
    ב. בהנחה שהאבחנה נכונה, ממה יכול להגרם זיהום שכזה ?

תודה רבה,

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בבלוטות לימפה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/04/2009

אנדוקרינולוג לא רלבנטי לעניין. המטולוג מטפל בבלוטות לימפה מוגדלות מסיבות של מחלות הדם. אם מדובר בתגובת הבלוטות לזיהום זה לא מומחיות המטולוגית ספציפית. זיהום חיידקי יכול לגרום נפיחות בלוטות מקומית. בזיהומים וירליים יש נפיחות בלוטות כללית. לדעתי כדאי לחזור לרופא שראה אותך ולשקול ביצוע בדיקות דם ובדיקת אולטראסאונד של הבלוטות. הדבר יכוון יותר לסיבה ולטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH
    אני
    16/04/2009

שלום, תודה מראש על התייחסותכם!

אני בהריון שבוע 11. בבדיקות שגרה בהריון תוצאת TSH הינה 0.33 כשהגבול התחתון במסגרת הנורמה הוא: 0.35. בשל התוצאה שחרגה לכאורה מגבולות הנורמה ביצעה הקופה (מכבי) בדיקת FT3 FT4 שיצאו תקינות.למרות זאת, רופאי שלח אותי לבצע שוב בדיקת TSH תוך שאמר שעושה זאת בשל אפשרות רחוקה ונדירה הקיימת בספרות ולפיה תפקוד יתר של בלוטת התריס עלול לגרום נזק לעובר הרופא אמר עוד, כי אם תוצאת TSH תהא זהה לתוצאה הקודמת, הוא אינו דואג ויסתפק בכך.שאלותיי:

1. איזה נזק יכול להגרם לעובר, חלילה, מתוצאת TSH שאינה בנורמה? האמנם תוצאה קרובה ביותר לגבול התחתון של הנורמה אינה מדאיגה ולא תגרום נזק לעובר? (אגב בהסטוריה הרפואית שלי, תמיד TSH יצא תקין בבדיקות הדם. הבדיקה האחרונה בוצעה בעת מחלה הקאות ושלשולים).

2. מהי רמת פרוטאין בלתי סבירה בשתן (תרבית תקינה, כל יתר הפרמטרים בבדיקת השתן תקינים. )

3. בני חלה באבעבועות רוח. נבדקתי ונמצא שיש לי נוגדנים למחלה וכי לא נדבקתי. האמנם לעובר לא נגרם כל נזק גםפ אם הייתי במחיצת בני בעת הדגירה והמחלה?.

לקביעת תור
    סגירה
    TSH

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/04/2009

לערכי ה TSH בפני עצמם אין משמעות. היות שערכי הורמוני התריס אצלך היו תקינים אין לך כל בעיה עם בלוטת התריס ושום חשש להריון מכוון זה. רמות חריגות של חלבון בשתן נקבעות לפי איסוף כמותי 24 שעות ולא לפי דגימה אקראית. אם את מחוסנת כנגד אבעבועות העובר מחוסן גם כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PERMIXON?
    רובי
    16/04/2009

בהתוויות התרופה כתוב שאמורה להתחיל להשפיע לשיפור תכיפות ודחיפות השתן והשתנות לילה - אחרי חודשיים-שלושה.
    קיבלתי מירשם לחודש (2X160MG ליום).
    1. האם לקחת חודש נוסף? או יותר? באותו מינון?
    2. האם השיפור ישאר גם לאחר הפסקת לקיחתה?

לקביעת תור
    סגירה
    PERMIXON?

הוספת תגובה

• המשך..

רובי
    16/04/2009

האם לקיחת XATRAL XL 10MG במשך 3 חודשים תשאיר שיפור גם לאחר מכן?

אם כן, האם כדאי במקביל ל- XATRAL לשלב גם AVODART, לכמה זמן ומה לאחר מכן מבחינת שיפור?

מדובר בהשתנות יום/לילה מרובות ובערמונית מוגדלת עם דלקת (כאמור, בביופסיה לא ממאיר).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/04/2009

לקיחת קסטראל בלבד לא אמורה להשאיר שיפור עם הפסקתו. בלקיחת אבודארט ופרמיקסון יש שיפור גם אחר הפסקת שימוש. לשם כך יש ליטול התרופה לפחות חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה - מעקב
    tch
    16/04/2009

שלום

לפני כ-4 חודשים ביצעתי בדיקת US צוואר שאליה הפנה אותי רופא אא"ג בשל תלונות על אינוחות בצוואר מתחת ללסת ימין.
    תוצאות הסריקה היו:
    ימין -
    בלוטת לימפה מוגדלת 2ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
    בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין קדמית לוריד ג'וגולרי
    שמאל -
    בלוטת לימפה מוגדלת 1.5 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה

היום לאחר כ-4 חודשים ביצעתי שוב בדיקת US לביקורת ואלו תוצאותיה:
    ימין -
    בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות עורק הקרוטיס
    מתחת ללסת תחתונה 2 בלוטות לימפה בגודל גבולי 1 ס"מ במראה סונוגרפי תקין
    שמאל -
    בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות של עורק הקרוטיס
    בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה

לסיכום:
    ממצאים כמתואר, שיפור חלקי בצד ימין בהשוואה לבדיקה קודמת, בצד שמאל אין שינוי משמעותי.

שאלותי:
    * לאחר הבדיקה הראשונה אמרו לי שהממצאים לא בעיתיים ומחייבים מעקב בלבד - האם ההמלצה הזו תקפה גם לאחר תוצאות הבדיקה החדשה לאחר 4 חודשים ?
    * האם לאור התוצאות של הבדיקה האחרונה יש מקום להתייעצות מיוחדת או נוספת עם רופא אא"ג או כירורג ?
    * האם המימצאים בבדיקה האחרונה עדיין נדרש מעקב בלבד ?
    * האם יש מקום לניקור הבלוטות לאור הבדיקה האחרונה או מאחר והמראה התקין שלהן גם עכשיו ועצם זה שלא גדלו (חלקן קטן) מחייב רק מעקב נוסף ?
    * האם נדרש לבצע US נוסף בעתיד ותוך כמה זמן ?

תודה על הייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה - מעקב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/04/2009

היות שאין הרעה אלא אפילו שיפור במראה הבלוטות ההגיון אומר להמשיך מעקב בלבד. פנה לרופא המטפל שלך בכדי לקבל את המלצתו בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם
    ליאת א
    14/04/2009

שלום,

אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא. לפני חצי שנה בדיקות דם תקופתיות תקינות.

לפני שבועיים היה לי במשך 5 ימים חום 38.5-39.5 וכאב גרון עם "תפליט לבן על השקדים".
    משטח גרון יצא תקין ללא סטרפטוקוקוס.
    ביום החמישי של החום הרופא נתן לי בדיקות CMV EBV למחלת הנשיקה שיצאו תקינות.
    שקיעת דם יצאה 60 ו CRP יצא 3.2 כשהנורמה 0.0-0.3 0 ( פי 10 ).
    בדיקת ברזל יצאה 30 לעומת כ 100-150 בעבר ( לפני חצי שנה 130 ).
    למחרת בדיקת הדם חלף החום ואני כבר 10 ימים ללא חום וללא כאב גרון.

רופא המשפחה אמר לי ששקיעת הדם 60 היא קצת גבוהה לדלקת גרון ומעדיף שאני אחזור על זה.וגם הברזל קצת נמוך.
    רציתי לשאול כמה זמן לאחר תום החום שקיעת הדם חוזרת לנורמה ו הCRP חוזר לנורמה?
    ואז אפשר לבדוק לדעת אם זה הסתדר או שהן עדיין גבוהות עקב בעיה אחרת
    כמו כן במידה והברזל ירד עקב הדלקת גרון? תוך כמה זמן הוא חוזר לנורמה ואדע שזה בסדר?
    מתי לעשות שוב בדיקות דם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/04/2009

אם החום חלף והגרון השתפר ואתה חוזר לאיתנך חכה חודש לבדיקות הדם החוזרות. בקש לבצע לא רק ברזל אלא גם טרנספרין ופריטין שמראים כאשר הברזל נמוך האם יש מחזור אמיתי בברזל או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בפריטין
    אושרי
    13/04/2009

יש לי מחסור בפריטין ולכן הפסקתי לעשן כי כאשר אני מעשן אני מרגיש סחרחורות ורעידות ותחושה מוזרה בגוף ורציתי לדעת אם זה קשור והאם זה יעבור..?

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בפריטין

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/04/2009

מחסור בפריטין אינו אמור לגרום לתסמינים אם אינו גורם לאנמיה=ירידת ההמוגלובין. הקשר בין הפריטין הנמוך לסחרחורת אחר עישון אינו קשר ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה מוגדלת
    ליאת א
    11/04/2009

שלום רב,

אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא וללא בעיות ידועות. בכושר גופני טוב ומשחק סקווש.
    משקל 62 גובה 1.80

לפני 3 חודשים התחלתי להרגיש במקלחת בבית שחי ימני כאילו גולה קצת גדולה ולא כואבת.
    זה לא חלף במשך חודש אז הלכתי לרופא בקופה.
    הרופא בדק אותה, מישש ולחץ עליה בצורה מאוד חזקה וכואבת ( עד שחששתי שהיא תתפוצץ... )
    ואמר שמדובר בבלוטת לימפה ואולי היא קצת מורגשת כגדולה אבל כנראה מרגישים אותה כך כי אני יחסית רזה ובכל מקרה היא די חופשיה אז זה בסדר.
    ליתר בטחון הוא נתן לי בדיקות דם. ספירת דם שיצאה לדבריו תקינה לחלוטין ( ראיתי שכל הערכים בספירת הדם הם בנורמה ) . בדיקת כימיה תפקודי כבד כליות יצאה תקינה לגמרי גם כן.

במהלך בדיקת הרופא הוא מישש לי גם את הצוואר והמפשעות וחשש שאולי בצוואר והמפשעות הבלוטות קצת גדולות ולכן נתן לי US ( אמר שהוא מרגיש אותם כנראה רק בגלל שאני רזה )
    בUS צוואר שביצעתי לפני חודשיים יצא:"הודגמו מספר קשריות לימפה תת ליסתיות בצורה תקינה. הגדולה בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ. ללא לימפאדנופטיה צווארית חשודה".
    וב US מפשעה: " הודגמו מספר קשריות לימפה בודדות בצורה תקינה עד כ 0.3*0.8 בשתי המפשעות, לא הודגמו קשריות לימפה חשודות או תהליכים".

רציתי לשאול:
    1. האם בלחיצה חזקה מאוד על בלוטת הלימפה בבית השחי יכול להיות שנגרם לה נזק - הלחיצה מאוד כאבה וזה מטריד אותי אולי זה יצר נזק לבלוטה.
    2. האם תוצאות ה US הן תקינות?
    3. עברו חודשיים מאז בדיקת הדם וה US בצוואר ובדיקת הרופא. אני עדיין מרגיש שהבלוטה בבית השחי קצת גדולה. היא לא כואבת אבל אני מרגיש אי נוחות מסוימת כשמרים ומוריד את הזרוע. האם במצב כזה, ולאור תוצאות ה US, כדאי לעשות בירור נוסף ואם כן מהו?
    תודה רבה רבה!!
    שגיא

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה מוגדלת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/04/2009

לחיצה על הבלוטות אינה מזיקה. מה שלא ברור לי האם עשו לך גם US על הבלוטה בבית השחי. אם לא כדאי בהחלט להוסיף בדיקה זו. הבלוטות שנבדקו לך ב US אינן חשודות, תוצאה זו מקטינה מאוד את הסבירות שיש בעיה בבלוטות שנבדקו אולם לא שוללים במאה אחוז.
    איני אמור להתוות לך את הבירור אולם לעניות דעתי כדאי לבצע בדיקת US לממצא בבית השחי. אם יש ספק לגביו אזי להוציא הבלוטה לביופסיה. במידה וב US הממצא בבית השחי לא חשוד אזי צריך לעשות חושבים. אם הרושם שלך הוא שהבלוטה בבית השחי גדלה עם הזמן כדאי לפחות לבצע ניקור במחט עדינה לבדיקה ציטולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היש צורך בבדיקות?
    אריק
    09/04/2009

שלום רב,

אני בן 25 ,בחור בריא בדרך כלל.לפני כשעה למשך כמה שניות במהלך

ישיבה מול המחשב.באזור צד שמאל עליון,אזור של הלב .היתה תחושה

כאילו הלב הפסיק ושאב לי את אזור החזה.היו פעמיים כאלו אחד אחרי השני

למשך כמה שניות

(לא היה משהו חיצוני לפחות ככה חושב-זה היה מאד זריז אבל הספיק לגרום לפחד)

האם זה יכול להיות משהו לבבי ? כל מחלה או משהו שקשור ללב?

מה זה יכול להיות?

{אציין שיש לי אזור של הכתף שרירים תפוסים מעלה משנה} לא יודע אם יכול להיות הקשר

ועשיתי לעצמי מעיין מס"ג לחיצות היום לבד.

בתודה דורי

לקביעת תור
    סגירה
    היש צורך בבדיקות?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/04/2009

יתכן וחוית הפרעה בקצב הלב. הפרעות בקצב הלב קורות במרביתן אצל אנשים בריאים בלבבם ובדרך כלל אין להן משמעות חולנית או מסוכנת. רוב האנשים בכלל לא מודעים להפרעות. אם מישהו הרגיש הפרעה זה בהחלט יכול להדאיג. בכל מקרה כדאי להבדק אצל רופא המשפחה. אין דחיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע בכלל?..
    דון
    09/04/2009

ד"ר, בביופסית ערמונית לא נמצא סרטן (אלא אטרופית ודלקת). אבל - מדוע בכלל להישאר מתוח מאפשרות התפתחות סרטנית, מ- PSA מתנדנד ובעליה (4.3, 19%), מהשתנות תכופות וליליות, במקום לעבור ניתוח כריתה מלאה של הערמונית? מה היתרונות ומה החסרונות?
    גילי 63, בריאותי ב"ה טובה.
    תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע בכלל?..

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/04/2009

כריתה מלאה של הערמונית אינו ניתוח של מה בכך. מעבר לסיכון הניתוחי עצמו , מרבית המנותחים יסבלו אחר כך מאי שליטה על מתן השתן כמה חודשים, ומהעדר זקפה לצמיתות. אם הסיבה לנתח היא סבל מהשתנות תכופות וליליות הרי שאין צורך בכריתה מלאה של הערמונית , וגם ניתוח רגיל לא מומלץ לפני שמוודאים שהסבל נובע מהגדלת הערמונית. חלק גדול מהסובלים מתכיפות השתנה והשתנה לילית סובלים לא בגלל ערמונית מוגדלת, ואצלם הניתוח לא ישפר כלום. אם אתה שוקל כריתה מלאה עקב החשש לסרטן הערמונית, הרווח הצפוי מכריתה מונעת של הערמונית בטל בשישים לעומת ההפסד מהניתוח. בקיצור, לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המנומקת פרופ'. שואל.

דון
    10/04/2009

בין דבריך כתבת: "חלק גדול מהסובלים מתכיפות השתנה והשתנה לילית סובלים לא בגלל ערמונית מוגדלת" - מה הסיבות האפשריות האחרות ואיך לבדקן?

ממש תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושואל..

דון
    11/04/2009

בין דבריך כתבת: "חלק גדול מהסובלים מתכיפות השתנה והשתנה לילית סובלים לא בגלל ערמונית מוגדלת" - מה הסיבות האפשריות האחרות ואיך לבדקן?

ממש תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/04/2009

השתנה לילית מרובה יכולה להיות קשורה לשינוי בתפקוד השלפוחית. לעיתים הסיבה קשורה לספיגת עודפי המים שהצטברו בחללים הלימפתיים ברגליים משך כל היום . אחת הבדיקות המלמדות היא בדיקה תפקודית של זרימת השתן, אורודינמיקה. הבדיקה יכולה להבדיל בין חסימה (ערמונית..) לבין בעיות תפקוד שלפוחית או שבכלל אין בעית מערכת השתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה.

דון
    12/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה ופרוביוטיקה
    חנית
    09/04/2009

אני חולת קרוהן. כרגע, בהתפרצות המחלה. קיבלתי אנטיביוטיקה מטרוגיל.
    הטיפול מוסיף לכאבי הבטן והשלשולים הקיימים ממילא. האם מומלץ להשתמש בתוספים פרוביוטיים?
    אם כן, באילו דברי חלב מומלץ ביותר? תוספות בכמוסות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה ופרוביוטיקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/04/2009

בהחלט מומלץ שתקחי פרוביוטיקה בקפסולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה