מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר תפוס אצל ילדים?פיגרו05/03/2009
בני בן 5.5 התעורר באמצע הלילה ניגש אליי בוכה בטענה שכואב לו הצוואר, כששאלתי הוא הסביר שאחרי שקם להתפנות כשעלה למיטה הרגיש פתאום כאבים חזקים. במהלך כל היום הוא הסתובב עם ראש נטוי ומוגבל תנועה ונראה כי הוא סובל מכל תנועה קלה. אחות קופת חולים שבדקה את הילד אמרה כי מדובר בשריר תפוס והמליצה לתת לו נורופן לילדים פעמים ביום ולחמם את המקום. תופעת שרירים תפוסים אצל ילדים היא שכיחה? האם עלינו להתייחס לנושא כמו אצל מבוגרים או שמה זה עלול להצביע על מקור של בעיה אחרת? האם יש טיפול כלשהו שנוכל להעניק לילד ולהקל על כאביו? תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2009גם בילדים יתכן שריר תפוס מתנועה מסויימת או קור. אם הבעיה נמשכת צריך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח קבועעדי05/03/2009
שלום אני בן 30 וסובל כל הזמן ממתח,מרגיש לא משוחרר. האם יש לזה פתרונות תרופתיים?בנוסף לספורט,אכילה נכונה,יוגה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2009בהחלט יש תרופות ממשפחת SSRI. הרופא שלך בודאי יודע עליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלחני04/03/2009
יש לי עוד שאלה ברשותכם? עד כמה ממש מרגישים את ההבדל ברגע שהאפקטביות של התרופה מתחילה?אני ארגיש על עצמי הבדל משמעותי או בהדרגתיות? והאם הרסיטל מרגיע עצבים ונותן תחושה של בטחון עצמי יותר מן הרגיל?
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2009ההשפעה מגיעה בקצב שונה מאחד לשני. בהחלט תרגישי טוב איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ואלכוהולחני04/03/2009
היי אני נוטלת רסיטל כדור ביום מזה שבוע וחצי לפעמים אני אוהבת לשתות עם בעלי מה עושים? והאם זה נכון שהתרופה היא 72 שעות בגוף? אז זה אפשרי לתכנן לא ליטול את הכדור יום לפני ויום אחרי? והאם זה ממש קריטי אם אני אשתה 2 כוסות וודקה רדבול?
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2009גם אם התרופה 72 שעות בגוף רמתה אינה אחידה בכל השעות וזה לא בריא. אם לוקחים פעם ביום משיגים רמה קבועה. לא מומלץ אלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקות דםבתי03/03/2009
שלום ערכתי בדיקות דם ויצא לי חריגה ב WBC 13 ו בLYMP 14 וב NET81 אני עם שפעת כבר שבועיים האם יכול להיות שזה בגלל זה? האם זה מראה על סרטן בדם? ההמוגלובין 14 אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג03/03/2009שלום, בתי
הבדיקות יכולות להעיד על זיהום חיידקי. לפעמים שפעת - שנגרמת ע"י וירוס - מסתבכת בזיהום חיידקי.
לא תמיד מחייב טיפול אנטיביוטי - כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה.
אין כאן עדות למחלת הסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ולריאןניצן01/03/2009
שלום.האם טיפות ולריאן להרגעה יעילות נגד חרדה מתמשכת? האם ניתן להשתמש בטיפות באופן קבוע לתקופה ארוכה?
פרופ' אליעזר קיטאי02/03/2009הטיפות יעילות לטפל בחרדה קלה ואפשר לקחתן זמן ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר וחסר פעימהבתי01/03/2009
שלום בת 41 סובלת מקרישיות יתר ללא טיפול כרגע,מזה שבוע בערך מרגישה הרגשה משונה דופק מהיר ולפעמים כאילו שהלב מחסיר פעימה אני אפילו לא יכולה לתאר את ההרגשה עברתי א.קג ראשון היה בסדר והשני הראה דופק מהיר כרגע נתנו לי לוריוון ומעקב אקג כמה ימים ויש לי תור לקרדיולוג ביום שלישי שאלתי האם זה מראה על בעיה בלב? מה זה יכול להיות? רציתי לקבל הסבר כמה צריך להיות פעימות דופק לדקה? אבקש התיחסות מהירה תודה
פרופ' אליעזר קיטאי02/03/2009מרבית ההפרעות בקצב הלב מופיעות בלבבות בריאים לחלוטין. הקצב הרגיל 60-80 לדקה סדיר. אצל אנשים רבים יש אי סדירות מסויימת בדופק, כגון פעימות מוקדמות. הרבה פעמים מצב מתח מעורר ההפרעות הללו או לפחות גורם לכך שהן ימשכו תשומת לב מצד החולה. יש טיפולים שונים שנועדו להקל על ההרגשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ואודם והרגשת שריפהמרים01/03/2009
דוקטור שלום:י אני ממש נבוכה במעט לשאול אבל המצב מחייב אותי ממש ליד פי הטבעת הכונה בשביל יש לי גירוד עז בלתי נסבל כמו כן מאוד מאוד אדום וכשני נוגעת המקום ממש חם רותח. מה יכולה להיות התופעה הזו? אני ממש הגיינית שוטפת תמיד את המקום לאחר יציאות. האם זו דלקת? מה עלי לעשות?לאיזה רופא לפנות? תודה מאוד אודה לך להתיחסותך לשאלתי. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
פרופ' אליעזר קיטאי02/03/2009גם אני נבוך אבל עלי לשאול אותך בת כמה? מצב משפחתי? מקיימת יחסים? אם כן רק רגילים או גם אחרים? האם רואים פצעים חוץ מהאודם? אצל נשים שאינן מקיימות יחסים אודם וגרד מבטאים אקזמה=דלקת עור. הרבה פעמים הדבר נגרם מעודף ניקוי. במצב כזה הטיפול במשחות שונות. אצל נשים המקיימות יחסים צריך לשלול מחלות מין כגון הרפס או קונדילומה. במקרים אלה יש חוץ מאודם גם פצעים או יבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד ואודם והרגשת שריפה
מרים02/03/2009דוקטור תודה על תשובתך המהירה. אני בת 59 נשואה . יש לי רק אודם ללא פצעים או יבלות. פשוט מגרד בטירוף. על איזה משחות היית ממליץ לי להשתמש? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי קרם דרמקומבין
פרופ' אליעזר קיטאי04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפהאליהו27/02/2009
שלום לפני כחודשיים נמצאו אצלי בלסת תחתונה שתי בלוטות גדולות יחסית (אחת מימין בגודל 1.5 ואחת משמאל בגודל 2.1) כאשר רופא אא"ג אמר שהן מורגשות בסדר דבר שהוכח גם ב-US. לפני כשבועיים היה נראה לי שהבלוטה בצד שמאל קטנה , אך היום הרגשתי במישוש שנראה כי היא אכן קטנה במקצת אבל השניה נראה לי גדלה קצת יותר. יש לציין שהייתי חולה בשבוע האחרון (התחיל בכאבי גרון, אח"כ הצטרף מידי פעם שיעול די חזק ותחושת חולי כללית אך ללא חום בכלל), ביום אני נמצא לפי הסימנים בסיומה של המחלה. אני מוטרד מהבלוטות, האם העובדה כי אחת נראה לי שקטנה והשניה גדלה מהווה אינדיקציה שהן תקינות ורק ראקטיביות ? האם יתכן כי הבלוטה הימנית גדלה בעקבות המחלה, גם אם היא לא היתה מלווה בחום בכלל וגם אם זה קרה לקראות סוף המחלה לאחר שבוע ולא בשיאה ? האם יש בכלל טעם ללכת לבדוק את גודלן שוב כרגע או שבגלל המחלה שמסתיימת הנ"ל יכול להטעות ולהיות לא אמין ולכן מומלץ להמתין עוד כמה זמן עד בדיקה חדשה ? כמה זמן ? לציין כי ראיתי מהתשובות כאן שבלוטות בעייתיות מאפיינות גם בירידה במשקל והזעות לילה - וזה אין לי. תודה רבה על עזרתך
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2009בזמן מחלה וירלית כמו אצלך יכולות באמת הבלוטות להגיב ולגדול. בכל מקרה למרות שבהחלט סביר שזו תגובתיות, מומלץ לעקוב היטב על הבלוטות. אני חושב שבכל מקרה עוד שבועיים כדאי לעשות סונר חוזר של הבלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Creatinine Clearence Testלופו27/02/2009
שלום אני בן 37 עשיתי בדיקת שתן Creatinine Clearence Test שהיתה נמוכה 79.7 רציתי לדעת מה זה אומר תודה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2009הבדיקה מראה על ירידה קלה בתפקוד הכליות. יש לבדוק האם יש סיבה לכך ולטפל בה. למשל יתר לחץ דם עלול לגרום לכך. לעקוב ולחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מרופא על מחלהmark26/02/2009
שלום רב, שאלה לי: האם רופא שהוא קרוב משפחה שלי, שאינו רופא המשפחה שלי, יכול לחתום לי עבור מקום העבודה אישור על ימי מחלה? האם יכול לאשר לי ימי מחלה בלי לראות אותי, ע"ס שיחה טלפונית? תודה על תשובתכם, אני.
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2009הנושא של אישורי מחלה הינו נושא בעייתי ביותר. אם מישהו בריא שרוצה להעדר מהעבודה יגיע לרופא ויגיד לו שהוא משלשל מאוד הרופא יכול להוכיח שלא? הצורך באישור מראה על אי אמון בסיסי של המעסיק, בעוד מערכת היחסים רופא-חולה מושתת על אמון מלא ולכן הרופא הרבה פעמים מאשר בלי לראות. בתכל'ס האידיאלי הוא שרופא המשפחה הקבוע נותן אישור בפגישה עם החולה. בפועל על פי רוב כל אישור מחלה מרופא מתקבל בד"כ בלי חקירות מיוחדות. הבעיה היא במקרים שמקבל האישור באופן מיוחד יש לו אינטרס לבחון האישור. אם מתברר שהאישור ניתן ללא בדיקה יש בכך פסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד-ערכים בבדיקהאדיר26/02/2009
שלום ד"ר ! בבדיקות דם שערכתי בשנים האחרונות נתגלו ערכים חריגים ב-alt כדלדלן:51 יחידות ביוני 2006,כאשר הערך העליון הוא 37.כחודש אחרי 35 יחידות.ביולי 2008 50 יחידות.האם יש בכך אינדיקציה לתפקוד לא תקין של הכבד,או כפי שרופא אחר מסר לי כי חיסון שקיבלתי ב09/94 וב03/95 של engemin b , הינו בעצם הגורם לכך,וכי אין חשש מצהבת או תפקוד לא תקין בכבד?!
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2009עליה קלה מאוד באנזימי הכבד שכיחה ביותר באוכלוסיה ואם אינה מתקדמת כל הזמן בד"כ אין סיבה לדאגה. תרופות מסויימות עלולות לגרום לכך כמו גם שקיעת שומן בכבד או שתית אלכוהול. חיסון להפטיטיס אינו גורם בדכ לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונליאורן25/02/2009
שלום רב, אני בחור בן 28. עקב חשד לגינקומסטיה קלה נשלחתי לבדיקת דם שבה נתגלו רמות גבוהות יחסית של PROLACTIN ונמוכות יחסית של טסטוסטרון. הממצאים היו בקצוות התחום הנורמלי. מה ניתן לעשות כדי להוריד רמות של PROLACTIN ובמקביל להעלות רמת טסטוסטרון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2009אורן שלום
לפי התאור שלך מדובר בערכים בתחום הנורמה, מה שמכוון לכך שאתה בריא.
אם הערכים הקיימים היום של ההורמונים מאפשרים לך תפקוד מיני תקין, הרי שאתה בריא ולא הייתי מחפשת דרך לשנות זאת.
נשארה שאלת הגיניקומסטיה שעדיין צריך לפתור.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןמור24/02/2009
שלום מה זה אומר: PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR 20.00 MG/DL
פרופ' אליעזר קיטאי24/02/2009PH-חומציות השתן-תקינה. יש חלבון בשתן ברמה של 20 מ"ג בדציליטר. מדובר בכמות קטנה שעשויה להיות בגדר הנורמה. הרופא המטפל שיודע מה יש לך ומה הסיבה לבדיקה יחליט האם צריך בדיקות נוספות או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קשר בין IgG גבוה לכאבי בטןדניאל23/02/2009
שלום, חצי שנה אני סובל מכאבי בטן תחתונה ועליונה עם מיקום, עצמה ואופי כאב משתנים. יתר בדיקות הדם, השתן ואחרות תקינות. עשיתי מיליון ואחד בדיקות שמצאו בקע סרעפתי של 2 ס"מ וגם Immunoglobulin G גבוה של 1980 כאשר המקסימום זה 1600. גם ה- Eosinophils קצת גבוהה, 7.6אחוז במקום 6 אחוז מקסימום. CRP תקין. האם Immunoglobulin G גבוה יכול להסביר זאת ואם כן איך ניתן לקשור בין השניים ולטפל גם בהורדתו וגם סוף סוף בכאב בטן? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IgG וכאבי בטן.
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009דניאל שלום
IgG הוא סמן לא ספציפי של תגובתיות מערכת החיסון. תגובתיות כזאת יכולה להיות קשורה עם דלקת כרונית של המעי או עם זיהום בדרכי העיכול. אך יש עוד אפשרויות רבות אחרות אשר יכולות לבוא בחשבון ואין להן קשר לבטן.
היות שהעליה בערך IgG היא קלה בלבד ספק אם יש לממצא הזה חשיבות בכלל, ביחוד נוכח העובדה שערך CRP תקין.
אם תרביות הצואה שלך , כולל תרביות לפרזיטים תקינות לא סביר כי מדובר בזיהום בדרכי העיכול.
אם עשית קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה והן היו תקינות ,סביר להניח שאין דלקת כרונית במעי.
לאור זאת נראה לי כי כדאי להתרכז בחיפוש סיבה לכאבי הבטן ביעוץ עם גסטרואנטרולוג.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה- על הניתוח המעמיק
דניאל23/02/2009שאלת הבהרה ברשותך: אכן מחר אבקש מרופא המשפחה הפניה לתרביות בצואה ותרבית לחיפוש פרזיטים. 1. אין לי דימום מפי הטבעת, אך האם גם לעשות בדיקת צואה לחיפוש סרטן חלילה? 2. עשיתי סי טי אנטגרופי שמצא כמו שאמרתי רק בקע סרעפתי וגם בפעמיים שעשיתי גסטרוסקופיהמצאו רק בקע ולא חיידק הליקובטר. גם לקחו ביופסיות מהקיבה והתריסריון ולא מצאו כלום. לנטון, מוטיליום, נירבקסל, אומפרדקס.לא עזרו בכלל. יש לי הפניה לי בדיקת סיגמא מהטוסיק, לבקש לעשות קולונסקופיה מלאה? אני פשוט מפחד קצת מהסיכון של הנקב במעי ולא בא לי להסתובב עם סטומה שלושה חודשים. 3. ודבר אחרון ד"ר אביבה היקרה, אם יקבלו אותי לקבוצת המחקר בבי"ח תה"ש לגלולה אנדסקופית למעי הגס, מיותר לעשות גם קולונסקופיה, נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה לשאלת הבהרה לד"ר אביבית
דניאל25/02/2009שאלת הבהרה ברשותך: אכן מחר אבקש מרופא המשפחה הפניה לתרביות בצואה ותרבית לחיפוש פרזיטים. 1. אין לי דימום מפי הטבעת, אך האם גם לעשות בדיקת צואה לחיפוש סרטן חלילה? 2. עשיתי סי טי אנטגרופי שמצא כמו שאמרתי רק בקע סרעפתי וגם בפעמיים שעשיתי גסטרוסקופיהמצאו רק בקע ולא חיידק הליקובטר. גם לקחו ביופסיות מהקיבה והתריסריון ולא מצאו כלום. לנטון, מוטיליום, נירבקסל, אומפרדקס.לא עזרו בכלל. יש לי הפניה לי בדיקת סיגמא מהטוסיק, לבקש לעשות קולונסקופיה מלאה? אני פשוט מפחד קצת מהסיכון של הנקב במעי ולא בא לי להסתובב עם סטומה שלושה חודשים. 3. ודבר אחרון ד"ר אביבה היקרה, אם יקבלו אותי לקבוצת המחקר בבי"ח תה"ש לגלולה אנדסקופית למעי הגס, מיותר לעשות גם קולונסקופיה, נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2009דניאל שלום
מהתאור שהבאת לעיל נראה כי נשללו האפשרויות הסבירות הקשורות עם הקיבה ועם המעי הדק.
לגבי המעי הגס- הייתי ממליצה ללכת על הדרך היסודית , כלומר על קולונוסקופיה.
סיגמואידוסקופיה בודקת רק את החלק האחרון של המעי הגס ומשאירה חלק גדול לא בדוק.
גלולה אנדוסקופית עדיין לא הוכחה כבעלת יכולת הדגמה מספקת.
מצד שני קולונוסקופיה היא גם בדיקה יסודית ביותר , גם מאפשרת נטילת חומר לביופסיה במידה ונדרש וגם לא באמת כל כך מסוכנת ( סיכוי של פחות מאחוז לנקב במעי, ואני אישית לא ניתקלתי במטופל עם סיבוך אחרי בדיקה כזאת).
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)