מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערליאורה23/02/2009
יש לי נשירת שיער מסיבית איבדתי יותר מחצי משערותי. בדיקת דם הראתה Fe - Iron 63 micg/dl 60 - 180 .(*.........). Ferritin 181 ng/ml 20 - 167 .(..........)* בת 60. יתכן שחסר לי הורמון בגוף? אני לוקחת בקביעות אומגה 3 וגם Q10. כבר הייתי אצל רופאי עור שאינם יכולים להושיע אותי. כמו כן סובלת מלחץ דם ומקבלת קרדילוג 5 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009מילי שלום
ממה שאת מתארת נערך ברור מלא- אך האם רמות ויטמין B12 גם הן היו תקינות?
אם הכל תקין כדאי לקחת בחשבון שתופעות נשירה תוארו במי שנוטל קרדילוק.
האם הנשירה החלה אחרי שהתחלת ליטול כדור זה?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ערן22/02/2009
אני בחור בן 26 וסבלתי במשך שנים מתסמינים של אי נוחות בחברה. ניסיתי לקחת כדורי קלונקס במינון 0.5 מ"ג למשך כשבועיים בתיאום עם רופאת המשפחה כדי לראות את השפעת התרופה על המתח בחברה. לאחר שבועיים של נטילה הפסקתי עם התרופה לחלוטין. מספר שבועות לאחר הפסקת התרופה הופיעה חרדה חזקה מאוד,מחשבות מטרידות,התקפי חרדה, רעד בכל הגוף ודפיקות לב חזקות. למרות זאת לא חזרתי לתרופה והחלטתי לתת לגל לעבור. מאז חלפו כשנתיים אך הגל לא חלף,החרדה התקבעה על עוצמה חזקה,התסמינים ממשיכים בקביעות ללא כל הטבה,ההפך.אני מאוד סובל. א.ביצעתי בדיקות דם לפני 3 חודשים והכל תקין.יש צורך לחזור על הבדיקות? ב.הרופא אומר לקחת ציפראלקס 10 מ"ג נגד החרדה.האם הכדור יעזור לי או שזוהי התמכרות לקלונקס וחובה עלי לחזור לקלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009ערן שלום
מתי הפסקת את נטילת כדורי הקלונקס ומאיזה סיבה?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אביבית - המשך
ערן23/02/2009לד"ר אביבית שלום, את הקלונקס לקחתי רק 12 יום במינון 0.5 ואחר כך לקחתי חצי כדור למשך 3 ימים והפסקתי לחלוטין עם הכדור בגלל סכנת ההתמכרות הידועה לכדור לאחר שימוש של מספר שבועות. מאז הפסקת הכדור חלפה כשנה וחצי ובכל זאת התופעות לא חולפות. מידי פעם מופיע רעד בשרירים וקפיצות לא רצונויות. איך יוצאים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ציפי24/02/2009שוב שלום בדקתי שוב את הספרות הרפואית ולא מצאתי תאור של השפעות לוואי אותם מייצר טיפול קצר כל כך בקלונקס. נראה לי שבשלב זה כדאי להתייחס אל התופעות כאל בעיה שאינה קשורה עם הכדור ולהתייעץ עם מומחה להפרעות תנועה ( תת התמחות של נוירולוגיה) בשאלת המשך הברור שעליך לעבור. רק בריאות ד"ר אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקופטר :-)ClickRisk22/02/2009
בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009שלום
IgG חיובי ( ולא משנה מה הערך החיובי) להליקובקטר מסמן כי בזמן כלשהו בחייך נדבקת בחיידק ומערכת החיסון שלך נאלצה להתמודד איתו.
סמן זה לא מוכיח בוודאות כי אתה נושא את החיידק כעת. על מנת לדעת אם החיידק פעיל כעת עדיף לבצע תבחין נשיפה ספציפי.
אם אחרי תבחין נשיפה , תקבל תשובה חיובית תדע כי החיידק קיים ושיש לך צורך בקבלת טיפול אנטיביוטי. במקרה כזה נכון שגם בת הזוג שלך תבדק כי קיים סיכוי שנדבקה, גם אם אין היא מרגישה בדבר.
אם אחרי שתסיים את הטיפול יעלמו כל התלונות אין מקום לדאגה ואין מקום להמשך ברור. במידה והתלונות אינן חולפות כדאי להתייעץ עם מומחה גסטרו בשאלת הצורך בגסטרוסקופיה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהה מאודרמי22/02/2009
שלום דר אני בן 35 דיי בריא למעט חרדות ומטופל בציפרלאקס . שוקל כ 89 גובה 1.72 . ביצעתי בדיקות דם לאחרונה והנה התוצאות בעיקר הכולסטרול , כל שאר הערכים תקינים . BILIRUB. DIREC 0.08 MG/DL CHOLESTEROL 279.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 59.02 MG/DL LDL-CHOLEST. 195.52 MG/DL שאלתי היא האם ניתן להוריד רמות גבוהות אלו ללא טיפול תרופתי (סטטינים) ? במידה ולא האם אתה ממליץ על סטטין דור שני עם פחות תופעות לוואי ? תודה מראש רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה מאוד
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009רמי שלום
רמות כולסטרול "רע" (LDL) מעל 190 אכן נחשבות גבוהות מאוד.
בערכים כאלו נהוג להתחיל לתת תרופות, ואז מתחילים בסטטינים דור ראשון ורק אם הם אינם מתאימים מנסים סטטינים מהדור השני.
אם אתה צעיר ובריא כדאי , בהתייעצות עם רופא המשפחה , לבדוק אפשרות של שינוי אורחות חיים אשר ישפרו את מאזן השומנים : הפסקת עישון אם אתה מעשן, שינה של 7 שעות שינה בממוצע בלילה אם אינך ישן מספיק, הפחתת צריכת קפה לעד 3 כוסות ביום ,פעילות גופנית מסודרת והדרכה לתזונה נכונה.
מכיוון שה-LDL שלך רק מעט מעבר ל-190 ומצד שני ה-HDL הוא מעל 55 ( ערך מגן), ניתן לנסות לשנות אורח חיים במשך שלשה חודשים, לחזור על בדיקות הדם , ורק אם אין שיפור להתחיל בטיפול תרופתי.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מוזרהשני20/02/2009
שלום לכולם. לפני חודש וחצי הופיעה לי בראש מאחורי האוזן בצד ימין (מעל המסטוייד פרוסס) סוג של בלוטה כזאת, ושאני נוגעת בה כואב כמו שנוגעים בשטף דם פנימי.... זה עבר אחרי כמה ימים ועכשיו שוב הופיעה לי אותה בליטה באותו מקום וגם בצד שמאל אני מרגישה שמתחיל להתנפח וכואב לי שאני נוגעת... מה זה יכול להיות? אני בת 21, בדיקות דם מלפני חצי שנה תקינות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, שני
נשמע כמו בלוטות לימפה שמגיבות לזיהום באזור. האם יש לך בעיות בשיניים? או תלונות באף, אוזניים, גרון, פה? חום או חולשה כללית?
אם הנפיחות לא עוברת תוך כמה ימים או מחמירה - תפני לרופא/ת המשפחה. (או לרופא/ת שיניים אם יש תלונות מתאימות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני21/02/2009הי, לא, האמת שאין לי אף אחד מהדברים שציינת, יש לי פצע בקרקרפת בדיוק בקודקוד נפוח וכואב שאני נוגעת וירד לי טיפה דם (אם זה קשור בכלל לזה)... ללכת להיבדק? זה קצת מפחיד אותי נפיחות באיזו הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שני, שלום
בהחלט הפצע בקרקפת יכול להיות הסיבה.
תמיד טוב להיבדק אצל רופא/ת המשפחה - בפורום אני לא מקבלת את כל התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז?אבי20/02/2009
שלום רב דר. אני בן 33 . סובל מדיסק בגב תחתון שהכאב יורד לרגל ימין . ומבציע החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום לרוקן את השתן .מזה כ10 שנים. לפני כשנה אחרי צילום של ct לגב התגלה שם גם אבן בכליה כ 5מ"ם . לא הייה כאבים או הפרעות בזמנו . אבל הלילה בשעה 3 קמתי פשוט מהכאבים העזים שתופסים אותי מצד שמול מתחת לצלעות לכיוון הגב . פשוט כאב חזק . תפס אותי הכאב כ10 דקות . ולאחר מכן הייה עוד קצת כאב אבל הצלחתי לישון ועד למחרת בבוקר הכאב נשאר אבל במידה קטנה. שאלתי לכבודך האם זה קשור לכליות . ומה ניתן לעשות מבקש עזרה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עז
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, אבי
הכאב שאתה מתאר יכול להיות מאבן בכליה. אבל גם יכול להיות ממערכת העיכול. בשני המקרים יכול להיות תופעה חד פעמית או לחזור על עצמו.
כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בלילהחנן20/02/2009
שלום ד"ר. עברתי לפני מספר שבועות ניתוח לב פתוח ומאז אני מזיע חזק בלילה במהלך השינה . אני לא מזיע במשך היום רק בלילה ובכל הגוף . בבדיקת בלוטת התריס נמצא TSH=10 האם לדעתך יש קשר לבלוטת התריס ?או שזו תופעה ידועה של הניתוח (מכונת לב ריאה שהייתי מחובר אליה) וזה יעבור במשך הזמן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בלילה
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, דודי
TSH של 10 מעיד על תת פעילות של בלוטת התריס - אבל הזעת יתר קשורה לפעילות יתר. בכל זאת יש לטפל בבעיה של תת הפעילות.
האם שללת דברים "פשוטים" - כגון פיג'מות חמות מדי או סמיכות כבדות?
נשמע הגיוני שקשור לניתוח בעיקר שיש באזור עצבים שאחראים על הזעה. אבל למה רק בלילה? כדאי לפנות לפורום של כירורגים לב-חזה - אוילי התופעה מוכרת להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינותנעמה19/02/2009
בעלי בן 58 מטופל בכדורים לסכרת 2 ולהורדת שומנים. אציין את הערכים שיצאו מהתחום ואשמח באם אקבל התייחסות לתוצאות.ובכן: גלוקוז = 131 IRON = 41 C-REACTIVE PROTEIN = 0.54 HAPTOGLOBIN = 235RBC = 4.29 HB = 12.5 HCT = 37.9 MCHC = 32.9 SPECIFIC GRAV-U STRI = 1.034 RBC = 4.29 הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, סמדר
קשה להתיחס במדויק ללא ערכי הנורמה של המעבדה שבה הבדיקות נעשו. לכל מעבדה שינויים קלים בערכי נורמה.
בגדול בבדיקות בעלך רואים:
סוכר מעט גבוה בצום. האם Hba1c היה תקין?
חוסר דם (אנמיה) קל, ככל הנראה על רקע חוסר ברזל. האם עבר בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס?
כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה שמכיר/ה אותו להסברים יותר מפורטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובךקובי19/02/2009
שלום רב, מהבוקר יש לי כאבים בבית החזה.במשך כל היום,בזמן מנוחה וגם שאני מתהלך בבית נראה לי שזה מהאובך,אני לא סובל מבעיות ריאה,כליות וכאלה. אבל נראה לי שאולי השפיע אליי החול הנשימה שלו. האם הכאבים האלו יכולים להעיד על בעיה נשמיתית? או שזה אולי פסיכולוגי הכאבים כי אני חושב על הנשימה ועל החול ? בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובך
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, קובי
יכול להיות מהאובך או פסיכולוגי. אבל כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה. תלונות כמו שלך, בעיקר בזמן אובך, יכולות להיות מאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהיעל19/02/2009
האם מחלת הנשיקה יכולה לפרוץ בעקבות המצאות של נגיף האיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, יעל
מחלת האיידס פוגעת במערכת החיסון ולכן האדם שחולה בה חשוף יותר לכל מיני זיהומים. אם לא נחשף קודם למחלת הנשיקה יכול בהחלט לקבל. אם היה בעבר יש גם סיכוי לזיהום מחגש בזן אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה חדה בגבאדם19/02/2009
שלום.אני בגיל 25 ובריא לפי בדיקות הדם האחרונות. מזה מספר שבועות אני סובל מדקירה פתאומית חזקה בגב בצד שמאל. הדקירה היא חדה ונמשכת כשניה אחת ושוב חוזרת בממוצע 2-3 בשבוע. זה ממש לא נעים. אני לא מקבל תרופות. ממה זה יכול להיות ואיזה בדיקות מומלץ לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה חדה בגב
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, אדם
משהו שנמשך שניות לרוב לא רציני או מסוכן. האם הדקירות קשורות למאמץ, לשינוי תנוחה, לאוכל?
אם יש עליה בתדירות, עוצמה או משך, תפנה לבדיקה ע"י רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשיר19/02/2009
לפני 4 חודשים שיתי בדיקות דם הברזל היה 95 אתמול עשיתי שוב בדיקות דם והיה לי 204 איך יתכן שהברזל קפץ פלאות ממה נובע הדבר? והכדוריות דם לבנות היו 6.92 והיום הם 6.62 זאת ירידה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, שיר
בדיקות דם מושפעות ע"י תזונה, תרופות, מצב חולי וכד'. הבדלים קלים תוך טווח הנורמה אינם משמועתיים. ההבדל בין 6.62 ו 6.92 ללא שום משמעות. ההבדל בין 95 ו 204 קשור או לתזונה או לנטילת תוסף ויטמינים - אבל גם בגדול לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדה חזקהירון19/02/2009
שלום.אני בן 28,אובחנתי ע"י מומחה בתחום כסובל מחרדה מתמשכת+התקפי חרדה והומלץ טיפול של ציפרלקס 10 מ"ג. חזרתי לרופא המשפחה בקופת חולים כללית והוא רשם לי את התרופה רסיטל במקום. הוא אמר שזו תרופה מאוד דומה רק שהיא נמצאת בסל הבריאות והיא הרבה יותר זולה. האם אפשר בבטחון לקחת את התרופה רסיטל כפי שרשם רופא המשפחה? שאלה נוספת,האם דקירה חדה בגב בצד שמאל היא תסמין של התקפי החרדה? (הדקירה מופיעה באופן פתאומי זה קורה פעם-פעמיים בשבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, ירון
רסיטל אכן דומה לציפרלקס אבל לא זהה. גם יש הבדל במחיר כי הציפרלקס לא בסל. אבל - ההחלטה שלך איזה תרופה לקחת ולא של רופא המשפחה.
אין דרך לדעת איזה תרופה בדיוק מתאימה לכל אחד אבל הרוב טוב לרוב. הציפרלקס אמור לעבוד מהר יותר ואולי זו הסיבה שהמליץ עליה. אבל יקר יותר.
בקיצר - אם כסף לא בעיה ותרגיש בטוח יותר תדרוש את הציפרלקס. אבל אין שום בעיה או סכנה בלקחת רסיטל.
כאב דוקר בגב יכול להיות קשור לחרדה בין היתר. כדאי שרופא המשפחה יבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקסאמא סובלת19/02/2009
יש לי תולעים ואני יודעת שאומרים לא לקחת ורמוקס בהנקה אבל אם התינוקת כבר בת שנה ואני מניקה רק פעמיים ביום אולי בכל זאת אפשר לקחת ישר אחרי ההנקה? האם החומר כבר יצא מהגוף תוך 12 שעות עד להנקה הבאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס והנקה
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום
ורמוקס לא ידוע כבטוח בהנקה ולא ניתן לתינוקות. מינון של מבוגר יכול להיות מסוכן לתינוק. אולי הפרש של 12 שעות יעזור אבל אני לא בטוחה. לא מכירה תרופות אחרות שמותרות. ממליצה להתיעץ עם אחד המרכזים יועצים - בירושלים או אסף הרופא. הם הכי מעודכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר?שירן18/02/2009
האם יש קשר בין עצירות, הפרשות לא רגילות מהנרתיק ובעיות של חוסר התרוקנות השתן? הכל באותו אזור ורציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר גרי בלומברג21/02/2009שלום, שירן
אין קשר הדוק בין התופעות למרות הקרבה האנטומית. שלשול יכול לגרום לדלקות בנרתיק ובשתן אבל לא עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)