פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת US
    ענת
    23/03/2008

ביצעתי היום בדיקת US כליות ודרכי שתן.
    במהלך הבדיקה צויין כי קיים גודש קל במערכת מאספת מצד ימין ובמערכת מאספת מצד שמאל.
    עוד נאמר כי כיס המרה מכווץ.
    ביצעתי את הבדיקה עקב תלונות של גלי כאב חד במותניים וכאב בגב התחתון (אני בת 30).

מה אומרות התוצאות? האם תקין או לא?

אודה לתשובתכם יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת US

הוספת תגובה

• תוספת

ענת
    24/03/2008

הבדיקה נדרשה ע"י רופא נשים, האם כדאי להראות לרופא המשפחה את התוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרהסאונד כליות

ד''ר גרי בלומברג
    24/03/2008

ענת שלום

כיס מרה מכווץ קשור לזה שלא היית בצום או לא מספיק שעות. אין קשר לכליות.

גודש קל במערכות המאספות לא תמיד משמועתי ולא נשמע לי קשור לכאבים שלך אלא אם נמצאו אבנים בשני הצדדים.

כן, כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה. הוא יכול לבדוק אותך ולהחליט על המשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום לא יורד - אב מודאג לילד בן - 15
    נחום
    23/03/2008

שלום רב

הילד (בריא בד"כ) עם חום כבר שבוע ימים, 38.5 - 39.5
    לא מתלונן על כאבים או הרגשה רעה למעט עייפות חוסר תיאבון וחולשה קלה.
    חלה בדלקת ריאות לפני כשבועיים, קיבל טיפול אנטיביוטי והבריא לחלוטין.
    כמו-כן עשינו צילום ריאות נוסף לפני יומיים ונמצא תקין עם השוואה לצילום הקודם.
    גרון תקין - אין פציעה הנראית לעין.
    תוצאות ספירת דם מלפני יומיים:
    WBC 11.60 K/UL (4.00- 10.00) (.........)*
    NEUTROPHILS 2.70 K/UL (1.70- 5.70) (.*.......)
    NEUTROPHILS % 23.60 % (39.00- 59.00)*(.........)
    LYMPHOCYTES 7.50 K/UL (1.40- 3.60) (.........)*
    LYMPHOCYTES % 64.90 % (20.00- 48.00) (.........)*
    MONOCYTES 1.20 K/UL (0.08- 0.90) (.........)*
    MONOCYTES % 10.10 % (2.00- 9.00) (.........)*
    EOSINOPHILS 0.10 K/UL (0.00- 0.60) (.*.......)
    EOSINOPHILS % 0.70 % (0.00- 6.00) (*........)
    BASOPHILS 0.10 K/UL (0.00- 0.15) (.....*...)
    BASOPHILS % 0.70 % (0.00- 1.50) (...*.....)
    RBC 4.48 M/UL (3.90- 5.70) (..*......)
    HEMOGLOBIN 13.60 G/DL (13.50- 17.50) (*........)
    HEMATOCRIT 39.00 % (38.00- 50.00) (*........)
    MCV 86.90 FL (79.00- 98.00) (...*.....)
    MCH 30.30 PG (24.00- 32.00) (......*..)
    MCHC 34.90 G/DL (32.00- 35.50) (......*..)
    PLATELETS 177.00 K/UL (150.00-400.00) (*........)
    MPV 9.70 FL (6.50- 11.50) (.....*...)
    RDW 13.10 % (11.00- 16.00) (...*.....)

הוספת תגובה

• ילד בן 15 עם חום

ד''ר גרי בלומברג
    24/03/2008

שלום נחום

התלונות, המהלך הארוך יותר ותמונת הדם כולם מתאימים למחלת הנשיקה. האם עשה בדיקות דם לאבחנה זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריל
    יאיר
    22/03/2008

שלום
    האם רמת האשלגן יכולה להעלות עקב קלוריל ?
    לפני הטיפול בקלוריל היה לי אשלגן 3.4 !!!
    אחרי שלושה שבועות היה לי אשלגן 4.1 !!!
    המינון שאני לוקח נמוך ביותר ההתחלה היתה עם חצי כדור,ירדתי לרבע ועכשיו אני עם שמינית !
    הבדיקה של 4.1 נערכה ב31.1.08 (עם רבע כדור)האם יכול להיות שעד היום האשלגן המשיך להעלות?
    יש לי תחושות כמו של הפסקה קצרה ,כמו החסרת פעימה בלב (זה קרה לי גם עם טריטייס).
    אני פוחד לקחת את הכדור של היום ,
    האם כדאי לקחת דיזותיאזיד באותו מינון עד שאדבר עם הרופאה ?
    יכול להיות שלחץ הדם התאזן עקב עליית האשלגן ???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריל

הוספת תגובה

• אשלגן

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/03/2008

קלוריל עלול להעלות רמת אשלגן. אשלגן 4.1 הרבה יותר בתחום הנורמה מאשר 3.4. אשלגן חשוב באיזון לחץ הדםהתופעות שהינך מתאר אינן קשורות כנראה בתרופה או ברמת האשלגן. איני מוצא סיבה להחלפת התרופה. נראה לי כי כדאי שתהא יותר רגוע ופחות חרד מעניין לחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרופיה
    עידו
    21/03/2008

לד"ר שלום רב.
    אני בן 24,בחור בריא בדרך כלל

עברתי אתמול בדיקת גסטרופיה,בחום של 37.5 ולחץ דם גבוה מעט.

היום לאחר הבדיקה מרגיש חולשה עייפות ומסוחרר לא יודע אם זה מהמזג האוויר או שאולי מהבדיקה.מפחד שפצעו אותי או משהו,במידה והיה דימום זה היה רשום מצויין לי בדוח?

הערב חזרו הכאבי בטן תחתונה.מאד בלחץ שאולי קרא משהו במהלך הבדיקה.

למרות שהוא אמר לי שהבדיקה תקינה והנה עברתי כ20 שעות מהבדיקה. ללא צואה שחורה ללא הקאה או משהו .כן היה בבוקר שילשול.

אשמח לתגובה.

התוצאות של הבדיקה :

הכנה תרופתית : פטידין :50 מ"ג דורמיקום : 5 מ"ג

הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר

נבדקו: וושט,קיבה,תריסריון,בוצע תרגיל היפוך.

ממצאי הבדיקה : וושט תקין,GEJ בגובה 41 ס"מ מהשיינים.

קייבה- בקע סרעפתי 1 ס"מ,רירית היפרמית באנטרום וגוף הקיבה.

קיבה - רירית היפרמית בכל הקיבה.

תריסריון- רירית היפרמית בבצל,חלק היורד - תקין.

אבחנות : ABDOMINAL PAIN

אבחנות הבדיקה : HIATUS HERIA

GASTRIRIS

DUODENITIS

מדידות לא

הערות לחזור אל רופא המפנה לברר CU TEST טיפול בהתאם ייעוץ חוזר לפי צורך קליני.

תבחין אוריאזה : נבדק

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרופיה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    22/03/2008

אם הבנתי נכון אתמול היה לך חום 37.5 חולשה ועייפות והיום כאב בטן תחתונה ושלשול. ההסתברות שכל זה נגרם מוירוס גבוהה פי כמה וכמה מההסתברות שאלו תופעות מהגסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה
    טל
    21/03/2008

אני בת 22, ובזמן האחרון אני סובלת מהזעת יתר(אבל בלי ריח בכלל), לעולם לא סבלתי מזה בעבר, לאיזה רופא אני צריכה לפנות בשביל לבדוק את העניין? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/03/2008

בכל מקרה ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה. אם מדובר בהזעה כללית בגוף רופא משפחה. אם מדובר בהזעה ממוקדת לכפות ידיים או רגליים או בתי שחי רופאי כלי דם עוסקים בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני ומוגדל
    דניאל
    20/03/2008

שלום ד"ר

עקב עליית אנזים ALT בבדיקות חוזרות (זה האנזים היחיד שחרג מהנורמה) שהגיע לרמה כפולה מהגבול העליון, נשלחתי על ידי גסטרואנטרולוג לבדיקות דם של נוגדנים שיצאו תקינים, וכן לאולטראסאונד בטן לבירור.
    המימצאים של הבדיקה :

כבד במרקם הומוגוני שומני, מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ.
    כיס מרה ללא אבנים, דרכי מרה בקוטר תקין.
    לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים, תקין בגודל ובצפיפות.
    שתי הכליות הודמגו בגודל תקין
    מערכת מאספת תקינה וללא גודש
    איזור האדרנלי הימני מוסתר עקב ריבוי גזים
    איזור האדרנלי השמאלי תקין.

רציתי לשאול מה המשמעות של כבד שומני ומוגדל ? ממה זה נהיה ? (ממש לאחרונה עלה לי הכולסטורול) והאם יש טיפול לזה ?
    וכן מה הכוונה בכך שלא היה ניתן לזהות היטב חלק מהאיברים עקב ריבוי גזים ?
    אני בן 34 , בריא בד"כ.

תודה ופורים שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני ומוגדל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/03/2008

ברוב המקרים כבד שומני אינו מהווה בעיה בריאותית, במיעוט המקרים עלולים להתפתח שינויים כרוניים בכבד עם הפרעות בתפקודו. הטיפול היעיל הינו פעילות גופנית מרובה, הפחתת שומני הדם והכולסטרול בעיקר בדיאטה מתאימה. כן להמנע משתית אלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת גסטרופיה
    עידו
    20/03/2008

לד"ר שלום רב

ערכתי היום בדיקת גסטרוסקופיה,וקיבלתי סיכום בדיקה,אשמח לקבל מידע מה זה אומר

הכנה תרופתית : פטידין :50 מ"ג דורמיקום : 5 מ"ג

הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר

נבדקו: וושט,קיבה,תריסריון,בוצע תרגיל היפוך.

ממצאי הבדיקה : וושט תקין,GEJ בגובה 41 ס"מ מהשיינים.

קייבה- בקע סרעפתי 1 ס"מ,רירית היפרמית באנטרום וגוף הקיבה.

קיבה - רירית היפרמית בכל הקיבה.

תריסריון- רירית היפרמית בבצל,חלק היורד - תקין.

אבחנות : ABDOMINAL PAIN

אבחנות הבדיקה : HIATUS HERIA

GASTRIRIS

DUODENITIS

מדידות לא

הערות לחזור אל רופא המפנה לברר CU TEST טיפול בהתאם ייעוץ חוזר לפי צורך קליני.

תבחין אוריאזה : נבדק

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת גסטרופיה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/03/2008

נמצא אצלך בקע סרעפתי שיכול להתבטא בחזרת מזון מהקיבה לושט וצרבת. כן נמצאה דלקת בקיבה ובתריסריון ובודקים האם היא קשורה לזיהום בחיידק ההליקובקטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צללית בריאות
    צביה
    19/03/2008

ד"ר שלום.
    אני בת 74 שנה הלכתי לאורטופד בגלל כאבים בגב , נשלחתי עקב כל לסיטי לפני 3 חודשים ונתגלו בשתי הריאות צלליות .
    הרופאים לא יודעים מה הסיבה ודורשים ממני לבצע ביופסיה כדי לדעת מה מהות הצלליות ואני מסרבת כי אני פוחדת שגם אחרי הביופסיה המצב ידרדר יותר מהיום וגם אם ימצאו ממצאים ממאירם אני לא אוכל לעמוד בזה .
    לפני מספר שנים עברתי אירוע מוחי כך שמבחינה נפשית לא אעמוד בזה .
    המצב היום שהתחלתי לסבול בקשיי נשימה , עייפות מרובה ודופק מואץ .
    השאלה היא :
    האם יש דרך אחר חוץ מפעולה כירוגית לעזור ו/או להקל עלי .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צללית בריאות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/03/2008

יתכן וניתן להמנע מביופסיות אם ניתן לבצע מיפוי PET לריאות. התייעצי עם הרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מטרידה
    דן
    19/03/2008

שלום ד"ר

מזה יומיים שאני סובל מתופעה מטרידה.
    בחלק התחתון של העפעף העליון השמאלי אני חש מין קפיצות, זה בא בגלים במשך כל שעות היום, גם כשהסתכלתי במראה היה ניתן לראות את הקפיצות האלו.
    כמו כן היום בנוסף לעפעף, התחיל לי אותה תופעה בראש, בערך באיזור שמעל האוזן השמאלית.
    מה ההסבר לזה ? האם זה דורש בירור/טיפול ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מטרידה

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר גרי בלומברג
    19/03/2008

שלום, דן

התופעה שאתה מתאר מתאימה ל"טיקים" - ירי לא רצוני ומהיר של סיב עצב. התופעה קשורה במצבים שמורידים את סף הירי הספונטני. מצבים כמו שתייה מרובה של משקאות עם קפאין, חוסר שינה, לחצים נפשיים. התופעה חולפת כאשר הסיבה לכך מסתיימת.

אם במקרה התופעה לא חולפת והמצבים שציינתי לא רלוונטים - אז כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות שרירים ותרופות
    לירן
    18/03/2008

שלום.אני בן 26 וסובל מהפרעת חרדה.
    בהנחיית רופאת המשפחה, נטלתי את התרופה קלונקס 0.5 מ"ג כדור אחד בלילה + 2 כדורי רמוטיב ביום.
    את השימוש בקלונקס הפסקתי לאחר כ-3 שבועות ועם הרמוטיב השתמשתי כשלושה חודשים.
    מהרמוטיב ירדתי בהדרגה. מהקלונקס גם כן.
    במהלך השימוש בתרופות התחילו לי רעידות/קפיצות שרירים בידיים,רגליים,לעיתים צאוור ופנים.
    למרות שהפסקתי עם התרופות לגמרי וגופי נקי כבר חודש וחצי עדיין נמשכות הרעידות.
    בדיקות הדם שעשיתי בעקבות כך, תקינות. גם בדיקות אצל הנוירולוג היו תקינות כולל בדיקת
    אלקטרו-מיוגרפיה.
    האם הרעידות האלו צפויות לחלוף?אבקש לשמוע את חוות דעת מומחי הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות שרירים ותרופות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    18/03/2008

אני מבין שהנוירולוג לא מצא סיבה ברורה לרעידות. רעידות עלולות לבטא מתח וחרדה. האם יתכן שזו הסיבה אצלך? אם אכן כך צריך למצוא טיפול יעיל יותר כנגד החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    מירי
    17/03/2008

שלום לצוות הרופאים:י
    אני מקבלת נורמלול 20 מג
    במרשם השבוע ניגשתי לבית המרקחת ואז הרוקחת נתנה לי נורמיטון 25.
    והרוקחת טוענת שזה אותו הכדור?
    מאז שאני לוקחת אותו במשך שלושה ימים יש לי כאבי ראש האם יש קשר לכדור?יעם הנורמלול הרגשתי טוב
    אני לא יודעת מה קורה ? במשך רוב היום עם כאבי ראשי.תודה מצפה לשמוע את תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר גרי בלומברג
    18/03/2008

מירי, שלום

נורמיטן ונורמלול עשוים מאותה תרופה - אטנולול. אבל נוצרים בחברות תרופות שונות. יש סיכוי קטן שיש שוני משמועתי בתופעות הלוואי. אבל מאוד יכול להיות שיש סיבה אחרת לכאב הראש. למשל שינוי בלחץ דם, חוסר שתייה, מחלה וירלית...

תנסי לא לקחת יום או יומיים ולראות אם כאב הראש חולף או לא. זאת, כמובן, אם לחץ הדם שלך מאוזן כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות
    אבי
    15/03/2008

שלום

אני סובל כבר (לדעתי) זמן רב מתופעות של חולשה (בעיקר בגפיים התחתונות, מהברך ומטה) ובגפיים עליונות, מתלווה לכך תחושה של עיניים עייפות הנוטות להיעצם, פיהוק מידי פעם ודמעת.
    מידי פעם מתלווה לכך תחושה של כאילו ניתוק, כאילו אני עומד לאבד שליטה (לא ליפול פיזית כמו להרגיש שמשהו שואב את כל כוחותי ממני -) לאחר תחושה כזו מתחיל שיעול שנמשך מספר דקות.

אם אני לא מבצע כל פעולה וסתם יושב על הספה אני בקלות יכול להירדם.

התופעות יכולות להופיע במחזוריות מידי כמה ימים או בתדירות של אחת ליום-יומיים.
    יכול להתרחש גם לאחר הקימה בבוקר וגם במהלך היום והערב, התופעה יכולה לקרות ולהמשך כשעה-שעתיים ואח"כ ההרגשה משתפרת ומשתנה.

שמתי לב כי לפעמים (כשאני מרגיש קצת חולשה ) אני נוטה לנטות בישיבה לצד אחד (במודע כמובן) או לשבת מאוד נמוך ישבן בקצה הכסא/ספה וגב קמור שגם הוא על המושב - כאילו לפני גלישה מטה מהכסא)

רופא המשפחה אמר (עפ"י תוצאות הבדיקות) כי אין מה לעשות עם זה ועלי לעשות הרבה ספורט.
    בדיקות שיגרתיות שאני מבצע אחת לחצי שנה-שנה יוצאות בסדר. (ספירה, ביוכימיה, בלוטת תריס, B12, חומצה פולית) - B12 בתוך התחום אך בגבול התחתון.
    הייתי ביעוץ נוירולוגי לפני כשנה+ בגלל תחושות מידי פעם של מאין קפיצות פתאומיות, כאילו מישהו מפחיד אותי ואני קופץ לשניה, ותחושות אחת לכמה ימים של מעין ניתוק, כאילו אני מתנתק מממה שקורה סביבי לאלפית שניה (אני ממשיך להיות ער לקורה איתי ואף מודע לאלפית השניה הזו כאילו אני מנותק).

* האם כל הסממנים שפרטתי קשורים אחד לשני ? כולל השיעול ?
    * האם הנושא הוא נוירולוגי טהור ומה בה בחשבון ?
    * האם יש לשלול גם מחלות קשות והאם יש כאלה שגורמות לתסמינים כאלה ?
    * האם יתכן כי כל הנ"ל הוא תוצאה של שינה לא טובה, דכאון וחרדה בלבד ?
    * מה עלי לעשות פרט לבדיקות הכלליות שביצעתי ואילו עוד בדיקות יש לבצע לפני קביעה כי מדובר באיכות שינה ירודה/דכאון בלבד ?
    * האם התופעות יכולות להצביע על משהו רציני ומסוכן ?

אני מבקש יעוץ ככל שניתן בערוץ זה של הפורום כדי לקבל כיוון, אני די מיואש מהעניין ואף חושש מאוד ממנו, בנוסף בזמן האחרון אני מהרר הרבה על מהות החיים ומה קורה לאנשים שפתאום עוזבים את העולם.

אגב, בן 40, לא מעשן, לא שותה, לא שמן.

תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ועייפות

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות

ד''ר גרי בלומברג
    15/03/2008

שלום, אלי

התלונות שלך אינן ספציפיות למערכרת אחת או לקבוצה של מחלות. אם בדיקות המעבדה, בדיקת רופא המשפחה ובדיקת הנוירולוג לא מעידים על בעיה בריאותית פיזית כדאי לחשוב על סיבות אחרות.

סיבות נפוצות לחולשה כללית ועייפות: חוסר תזונה טובה, שעות מרובות בעבודה או לימודים, חוסר פעילות גופנית, איכות שינה לא טובה, חוסר מספיק שעות שינה, וההכי נפוצה - לחצים.

התופעה שאתה מתאר של הירדמות בזמן של חוסר פעילות יכולה לעיד על בעיות שינה כגון הפסקות נשימה בשינה. האם נשלחת למעבדת שינה? אם לא - כדאי.

מהסיפור שלך לא נראה לי שיש לחשוד במחלה קשה ואני תומכת בכוון שינה לא טובה ו/או חרדה ודכאון. דיברת עם רופא המשפחה בנושא? האם ניסית טיפול לדכאון או חרדה? אין בדיקות מעבדה שמאבחנות דכאון וחרדה. רופא המשפחה יכול לשאול שאלות שיתנו את האבחנה. האבחנה גם בתגובה לטיפול.

גם יעוץ פסיכולוגי יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והתייחסות שלי

אבי
    16/03/2008

א. בדיקות רפואיות - האם הכוונה רק לכימיה, ספירה ובלוטת תריס - או שיש עוד בדיקות שמומלץ לבצע ?

ב. אני אוכל בסדר (לדעתי), לא ירדתי במשקל בזמן האחרון (אפילו עליתי מעט באופן מתון), מתעורר בסביבות 06:00 והולך לישון בסביבות 23:00, בלילה לא יודע אם סובל מדום נשימה בשינה, אבל אישתי אומרת שאני נוחר כשאני ישן על הגב (כשאני על הצד, לא), בלילה יכול להתעורר עד פעמיים למס' שניות, לא מבצע פעילות גופנית.

ג. לא נשלחתי למעבדת שינה - ממי אני צריך לבקש ומי מפנה אותי ? אילו תופעות יכולות להתגלות במעבדת שינה וכיצד מטפלים בהן ?

ד. לא ניסיתי טיפול בדכאון/חרדה - האם מומלץ להתחיל בכלל ? ראיתי יותר מידי כתבות לאחרונה על השימוש הנפוץ מידי בהן ללא צורך ושבעצם הן אינן עוזרות במיוחד.

אילו בדיקות נוספות (פרט לספירה, כימיה, תריס, B12, חומצה פולית) את היית שולחת אותי ע"מ לשלול בעיה גופנית אורגנית ?
    אילו עוד המלצות היית נותנת לי ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    18/03/2008

שלום, אלי

סליחה על האיחור בתשובה. לשאלותיך:

א. אני לא רואה צורך בבדיקות מעבדה נוספות
    ב. נחירות הן תסמין שמתאים להפסקות נשימה בשינה. ממליצה בחום לבצע פעילות גופנית.
    ג. תברר עם רופא המשפחה שלך. בחלק מהקופות רק מומחה בנוירולוגיה או אף אוזן גרון רשאי לשלוח למעבדת שינה.
    ד. תברר קודם את הענין של מעבדת שינה. בקשר לתרופות נוגדי דכאון וחרדה אני לא מסכימה עם מה ששמעת. לפי הנסיון שלי התרופות האלה עוזרות ויעילות. לא הייתי שוללת שימוש בהן במקרה שלך. אם כן, תן צ'אנס של כחודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv ???
    יאיר
    14/03/2008

שלום
    אני שואל בקשר לווירוס cmv ,זו שנה שלישית שבה יש תקופה של כמה חודשים עם חום נמוך עד 37.4 ,כאבי שרירים והרגשה כללית לא טובה .
    יש לי תוצאות בדיקה ישנה שהתוצאה הייתה:
    CMV Ab IgG 6.4 IU/mL
    2.8.05 ראה
    Reference values
    Negative: <0.5 IU/mL
    Borderline: 0.5-0.7 IU/mL
    Positive: >0.7 IU/mL
    CMV Ab IgM low positive
    EBV EBNA Ab IgG 165.7 (Pos:>22) AU/mL
    נאמר לי שלא בטוח שההרגשה שלי קשורה ל cmv .
    הרי כתוב חיובי נמוך !
    איך זה שכל שנה יש את הסיפור הזה ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    cmv ???

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר גרי בלומברג
    14/03/2008

שלום, יאיר

יש בעיה עם הבדיקה שבודקת IgM של CMV. חיובי - בעיקר חיובי נמוך - לא תמיד מעיד על זיהום נוכחי ב CMV. הערך של IgG אצלך מתאים לזיהום בעבר.

היות וזיהום ב CMV אינו מסוכן אלא לנשים בהריון ולאנשים שמקבלים תרופות מדכאי חיסון (כמותרפיה, לאחר השתלה וכו') אין לך מה לדאוג (ז"א אם אתה בריא בדר"כ).

התלונות שלך מתאימות לאחד מהוירוסים הרבים ה"פשוטים" יותר שתוקפים אותנו וגורמים לחולשה כללית, כאבי שריר וחום. זה שנמשכת התקופה יותר מהרגיל אולי קשור לתנאים בהם אתה חי. אתה אוכל תזונה טובה? ישן מספיק שעות בלילה? עושה פעילות גופנית? עובד יותר מדי שעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שום
    יאיר
    14/03/2008

שלום
    האם יש דבר כזה רגישות לשום ???
    כל מזון שאני אוכל שיש בו אפילו רק אבקת שום שורפת לי הלשון ,השריפה מגיעה עד הגרון והקיבה (צרבות) !!!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שום

הוספת תגובה

• שום

ד''ר גרי בלומברג
    14/03/2008

שלום, שלוקומו

מה שמתאר היא "תופעות לוואי" של השום ולא ממש רגישות/אלרגיה. אם עושה לך רע - אל תוכל שום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה יכול להיות השינוי...?!
    ארי
    13/03/2008

ערב טוב ,
    עברתי ארבעה בדיקות גסטרוסקופיה (2 בשיבא ו- 2 בבילינסון) , בתשובת הביופסות (בשיבא זיהו את החיידק בשתי הבדיקות ובבילינסון לא זיהו אותו בכלל )
    ממה יכול להיות השוני בתשובות ?!

לקביעת תור
    סגירה
    ממה יכול להיות השינוי...?!

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/03/2008

אולי לפני הגסטרוסקופיות שנעשו בבילינסון קבלת כדורים מסוג לוסק, אומפרדקס וכו.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה