פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לבדוק
    דפנה
    24/05/2008

שלום ד"ר

לפני כמה חודשים התחלתי לסבול מהזעת לילה.
    עשיתי בדיקות מקיפות ביותר כולל בדיקות דם ,הורמונים,צילום חזה.
    לא נמצא דבר.
    עכשיו נשלחתי לצילום כבד וטחול.
    מעבר להזעת הלילה יש לי לפעמים תחושה של חום אבל אין חום קליני ..רק תחושה.
    זה אגב מלווה בעצבנות ,אני גם מרגישה כאילו האנדראנלין בגוף משתולל בליבקרה..יש דבר כזה בכלל?
    מה זה יכול להיות?
    מה עוד לבדוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לבדוק

הוספת תגובה

• הזעת לילה

ד''ר גרי בלומברג
    24/05/2008

שלום, דפנה

לא נתת פרטים לגבי גילך. אולי את מתקרבת לגיל המעבר? גם 10 שנים לפני הפסקת הוסת יכולים להופיע גלי חום והזעות לילה. גם העצבנות מתאימה.

אם זה לא מתאים לגילך, יש לשלול שחפת (האם עשית בדיקת מנטו?) ולימפומה (גידול של בלוטות לימפה).

תשבי עם רופא/ת המשפחה שי/תרכז את כל הבדיקות. חשובה גם בדיקה גופנית קפדנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    נילי
    23/05/2008

בוקר טוב ,
    אני בת 24 .
    מה המשמעות של החריגות מהנורמה בבדיקת הדם . והאם המצב צריך טיפול או בדיקות נוספות או לא ?!!!

הערה קטנה :
    הבדיקה בוצעה אחרי שבועיים מקבלת שלוש מנות דם ( אחרי קבלת עירוי דם , הבדיקות היו תקינות) .
    ושאלה נוספת :
    מה זה אומר "היפרגלובולינמיה - ללא מקטע מונוקונאלי - צריך מעקב" . ? ולפי מה נקבעה האבחנה הזאת ?

תודה ויום טוב

Ferritin=8ug/l
    mg/dl

Creatinine=0.2 mg/dl

Glucose=62 mg/dl

Calcium=8.1 mg/dl

Wbc=4.10 k/microl

Rbc=3.70 m/microl

Hb=8.9 g/dl

Hct=29.1 %

Mcv==74.1 fl

Mch=22.1 pg

Mchc=33.9 g/dl

Rdw=18.5 %

Mono.abs=0.11 k/microl

Neutrophils abs-dif=1.2 k/microl

Chr=22.2 ph

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

נילי שלום

אני לא יודעת אם את אותה נילי משאלה אחרת שנשלחה בכמה דקות הפרש אז אתיחס בנפרד.

למרות קבלת מנות הדם ההמוגלובין שלך עדיין נמוך. הפריטין הנמוך מעיד על מאגרי ברזל נמוכים. פרט לכך הבדיקות בגדר הנורמה.

לא כללת בדיקה של גלובולין אבל התשובה של "ללא מקטע מונוקונאלי" מראה שיש רק צורך במעקב.

אין להסתכל על בדיקות דם ללא קונטקסט של מצבו של הבן אדם עצמו. כדאי להתיעץ עם רופאיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר "היפרגלובולינמיה" ?

אחת שנמאס לה
    24/05/2008

מה זה אומר "היפרגלובולינמיה - ללא מקטע מונוקונאלי - צריך מעקב" . ? הזאת ?
    זה היה כתוב במכתב השחרור !!! ולכן אין לי שום בדיקה לצרף , ואפילו לא יודעת לפי מה נקבעה האבחנה ( צילומים , בדיקות דם , ... )
    אני אהיה מודה לכם אם תוכלו לתת לי קצת אינפורמציה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרגלובולינמיה

ד''ר גרי בלומברג
    24/05/2008

שלום, נילי

היפרגלובולינמיה פרושו רמה גבוהה בדם של חלבונים שנקראים גלובולינים. כאשר יש רמה גבוהה בודקים את סוגי הגלובולינים לראות אם כולם גבוהים או רק חלק אחד (= מקטע מונוקלונלי). אם כל המקטעים גבוהים זה לרוב קשור לרמה נמוכה של חלבונים אחרים או לזיהום פעיל בגוף שהגוף נלחם נגדו עם הגלובולינים שקשרים למערכת החיסון.

נבדק בבדיקת דם. אני מניחה שצורף דף תוצאות בדיקות דם למכתב השחרור. תתיעצי עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקות נשארו עוד ... ?
    נילי
    23/05/2008

ערב טוב ,

את האמת לא יודעת מאיפה להתחיל , אבל אנסה להספיר את המצב שלי ,

הבעיה התחילה לפני ארבעה חודשים , זה התחיל עם כאבי בטן עליונה חזקים , בחילות והקאות – עברתי שמונה גסטרוסקופיות ( בהתחלה היו כיבים גדולים ומרובים בקיבה ובתריסריון כמו כן נמצא אנגולציה חדה מאוד בחלק השני של התריסריון והמצב השתפר ( ע"פ דברי הרופא ) , בגסטרוסקופיה האחרונה לפני שבוע הדגימה ארוזיות ידועות בקיבה ומס' כיבים קטנים .

בחודש האחרון התחילה בעיה נוספת –שהיא הקאות דמיות(2-3 הקאות בשבוע) ממש צבע אדום בהיר ואם מסתכלת על ההקאה אחרי כחצי שעה אז הצע משתנה לחום כהה , וכמובן חוץ מההקאות הרגיליות (2-4 הקאות) ביום .

הבירור שבוצע עד כך כלל רמת גסטרין-תקינה , רמת IHAA 5 –תקינה , צילומי בטן- תקינים , חיידק ה HP - נשלל , CT בטן עם חומר ניגוד- הדגים כיבים בקיבה , צילום בטן שם שתיית טלפרקס- כיבים בקיבה וחסימה חלקית במוצא הקיבה , צילומי וושט וקיבה ותריסריון עם בריום- הדגימו כיבים בקיבה , ציליאק-תקין , בדיקות דם בהתחלה- תקינות לגמרי ואפילו קולונוסקופיה- תקינה .

אז מה עושים במצב כזה ?! איזה בדיקות עליי לעבור עוד ?! כבר נמאס לי מהמצב ולא יודעת מה לעשות , בתקופה האחרונה הייתי במס' אישפוזים במס' בתי חולים בשל אותן תלונות , ושום דבר לא עזר לי ( חוץ מקבלת מנות דם (4), אינפוזיה , ומלחים שהיו חסרים ובמיוחד האשלגן ) ...

הערה קטנה : בעוד חודש אני עומדת לבצע - EUS .

תודה מקרב לב ,

לקביעת תור
    סגירה
    איזה בדיקות נשארו עוד ... ?

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

נילי, שלום

אני מבינה את מצוקתך. עברת בירור מאוד מקיף ולא מצאו סיבה לכיבים המדממים.

לצערי, המקרה שלך מעבר לידע שלי כרופאת משפחה. .

אני ממליצה לבצע את ה EUS. אני גם ממליצה בחום שרופא/ת המשפחה שלך י/תרכז את כל הבדיקות לבירור. כאשר את הולכת לכמה רופאים לא תמיד מסתכלים על התמונה הגדולה.

האם פנית גם לפורום לגסטרואנטרולוגיה? אולי יכולים לעזור.

אני מצטערת שאין לי מה עוד להציע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן - דם ?
    צביה
    23/05/2008

שלום ד"ר.
    בבדיקת שתן נמצא אצלי erythrocytes בכמות של 35rbc/micr .
    אינני מבין את התוצאה , האם זה הרבה , האם זה בתחום הנורמה ?
    מה לדעתך עלי לעשות ?
    ממה לדעתך זה בא ?
    אני לוקח אספרין 100 מ"ג שנים , האם זו הסיבה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן - דם ?

הוספת תגובה

• דם בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

שלום, יעקב

נוכחות דם בשתן בגבר דורש התיחסות.

אפשרות סבירה בהחלט היא נטילת האספירין אבל חייבים גם לבדוק כוונים אחרים.

סיבה נוספת נפוצה היא דלקת בדרכי השתן. בדיקת תרבית שתן תאשר.

אני ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה ותקבל בדיות לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה משונה ומפחידה
    אברהם
    23/05/2008

שלום

היום בעבודה הרגשתי פתאום תחושה בראש כאילו מישהו נותן לי חבטה חזקה בראש וכאילו מישהו מטלטל לי את הראש בחוזקה (קצת קשה לי לתאר את ההרגשה)
    זו לא בדיוק תחושה כמו של ראש מסתובב אלא כמו ורטיגו אולי, אבל פתאומי לשניה-שתיים.
    אולי גם הרגשה של כאילו משהו בתוך הראש עומד להתפוץ לי החוצה או כאילו התפוצץ לי.

לאחר מכן היתה לי הרגשה של חוסר מנוחה ושקט, כאילו לא יכול לעמוד במקום אחד ומעט הרגשה כאילו אני לא יציב.

אני חייב לציין כי התופעה קתה לי מספר פעמים בהפרשים של כמה חודשים, ורובם לא בזמן מאמץ אלא כשאני יושב על הכסא מול המחשב למשל או מול הטלויזיה.

היום הרגשתי גם לחץ פנימי רגיע באף מכיוון פנים לחוץ (אבל זו הפעם הראשונה שזה מתלווה).

רציתי לדעת:
    * מה יכולה להיות התופעה ?
    * האם התופעה מסוכנת ?
    * מה בא בחשבון בכלל ?
    * לאיזה רופא לפנות אם בכלל ?

לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם שגרתחות בגלל תלונות על עייפות וחולשה אך פרט לסוכר גבוה מאט וקולסטרול גבוה מעט לא נראה דבר בבדיקות.

* האם יש קשר ?

אני מאוד מפוחד מהתופעה וחושש כאילו מתפוצץ לי משהו בראש או דבר דומה !\\בבקשה כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה משונה ומפחידה

הוספת תגובה

• תופעה משונה ומפחידה

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

שלום, אלי

קשה להגיע לאבחנה ללא בדיקה גופנית. תופעות שחולפות ותדירותן לא גוברת לרוב לא מסוכנות.

אני מציעה שתפנה לרופא/ת המשפחה שלך. זו הכתובת לכל דבר שקשור לבריאות שלך. לאחר בירור ראשוני יכול להיות צורך בויעצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    זוקי
    21/05/2008

אני בת 48 . עד היום לא היו לי בעיות בריאות מיוחדות פרט לזה ,שבשנה האחרונה יש לי גלי חום ומחזור מתחיל להתנדנד.
    בבדיקות דם שגרתיות התגלה TSH-6.96 הנורמה=0.35-4.94
    T3 TOTAL=1.5
    FT4=12.2 ,ABS=1818 (הנורמה-0-40 )
    ANTI TPO ABS-17.6 ( נורמה=0.0-35)
    THYRO ( נורמה=0.0-55 )
    CHLESTEROL=262
    HDL CHOLESTEROL=72.6
    LDL CHOLESTEROL=174.7
    T לציין שזו פעם ראשונה שיצאו לי תוצאות חריגות כאלה לגבי בלוטת התריס .עדיין לא קבלתי טיפול נשלחתי לאולטרסאונד של הבלוטת התריס ואלו התוצאות-אונה ימניתבגודל 5.1*1.7*1.7 ס"מ בעלת מרקם גרגרי והיפואקוגני מהרגיל,ללא גושים מוגדרים.
    אונה שמאלית בגודל 1.7*1.5*4.5* ס"מ. בעלת מרקם גרגרי ללא גושים מוגדרים.
    איסטמוס=בעובי תקין.
    בלוטת רוק-תת ליסטיות תקינות
    בלוטות לימפה-לא הודגמו בלוטות מוגדלות בצוואר.
    בבקשה ,האם יש אפשרות להסביר לי את התוצאות ואת המשמעות גם של תוצאות בדיקות הדם וגם האוטרסאונד, ומה יהיה בהמשך? האם ינתן לי טיפול או יש צורך בהמשך בדיקות של הבלוטה .?התור לאנדוקרינולוג רחוק קצת ורציתי בינתיים הכוונה, ייעוץ .הרבה תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

גב' זוקי, שלום

קודם אני מתנצלת על האיחור בתשובה.

אם הבנתי נכון יש לך TSH גבוה עם FT4 ו TT3 תקינים. מצב כזה נקרא תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס. אם אין לך תלונות - והבנתי שאין - המצב לא דורש טיפול אלא מעקב.

ה LDL שלך (הכולסטרול הרע) מעט גבוה. אם את מעשנת, יש לך לחץ דם גבוה או סיפור משפחתי של מחלות לב, יש להתיעץ עם רופא/ת המשפחה ולשקול טיפול תרופתי. אם לא, כדאי לשמור על משקל גוף תקין ולחזור על הבדיקה עוד חצי שנה.

האולטרה-סאונד תקין.

אני לא רואה מהניתונים שנתת לי סיבה לטיפול, רק למעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם 100
    זוקי
    21/05/2008

אני בן 53 סובל מלחץ דם . לפני 3-שבועות חליתי היה לי חום כמה ימים לא היה לי תאבון ירדתי במשקל 7 ק"ג תוך שבועיים (אני שמן והיה ממה לרדת) והיתה לי חולשה גדולה. בבדיקות שנעשו לי היתה שקיעה 100 קראטנין 2.3 CRPהיה5.4 לאחר שבוע התוצאות היו שקיעת דם נשארה 100 קראטנין ירד ל1.6 CRP ירד ל-2.0 .אני מרגיש יותר טוב שהתחזקתי חזרתי לעבודה והתאבון חוזר אין לי חום .סובל מתחושת קור בבטן כבר כמה שבועות.נעשתה לי בדיקת חלבון וגם בנס גונס בשתן יצאו תקינות .מה שמדאיג את הרופאה שלי זו שקיעת הדם הגבוהה שאלתי היא בתחילת מחלתי חשבו שזה וירוס עכשו מודאגים ששקיעת הדם נשארה גבוהה מלפני שבועיים .האם אדם שחלה בוירוס יהיה לו שקיעת דם כזו גבוהה? או תתכנה סיבות אחרות ואם זו מחלה דלקתית שתחלוף האם השקיעה צריכה לרדת ? ואם זה לא מוירוס אלו סיבות עלולות לגרום לשקיעה כזו גבוהה?האם רק גידולים עושים שקיעה גבוהה או יש עוד סיבות ?באילו כיוונים צריך לחפש? הרבה תודה על תשומת הלב והעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם 100

הוספת תגובה

• שקיעת דם 100

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

זוקי, שלום

קודם אני מתנצלת על האיחור בתשובה.

שקיעת דם אינה בדיקה מדויקת. שקיעה מוחשת (גבוהה) מעידה על תהליך פעיל בגוף אבל לא איזה תהליך ולא איפה בגוף. גם CRP דומה אבל נחשב לאמין יותר. לכן זה טוב שהיה מעט מוגבר בהתחלה וירד לתקין בהמשך.

בבדיקות הראשונות סביר שהתהליך היה המחלה הוירלית שממנה סבלת אז. למרות שאני מסכימה עם הרופאה שלך ש 100 גבוה מהצפוי במצב זה. בדיקה חוזרת לאחר שבועיים יכולה להיות ללא שינוי משמועתי.

האם יש לך אנמיה (חוסר דם) - זה יכול לתרום לשקיעת דם מוחשת?

גם מדאיג אותי הקריאטינין הגבוה. האם זה היה ידוע קודם? גם מחלת כליה יכולה להעלות שקיעת דם.

באופן כללי, אם אתה מרגיש בריא ואין תלונות גופניות כדאי לחזור על הבדיקה בנוסף לבדיקות דם אחרות רלוונטיות שהרופאה תמליץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מור
    20/05/2008

האם אפשר לקחת דרלין(לדופק מהיר) ואלטרולט ביחד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

מיכל, שלום

קודם כל אני מתנצלת על האיחור בתשובה.

למיטב ידיעתי אין בעיה. בשאלות על אינטראקציות בין תרופות עדיף לשאול רוקח/ת כי זה השטח שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהההההההההההה
    KAM032
    20/05/2008

אני אהיה מודה לכם אם תוכלו להספיר לי על תוצאת בדיקת הדם .
    הבדיקה בוצעה בגלל כאבי ראש וחולשה כללית .
    ותודה מראש על כל עזרה .
    Wbc=5.5 10^3/mm^3
    Lymf=2.9 10^3/mm^3
    Gran=2.2 10^3/mm^3
    Mid=0.4 10^3/mm^3
    Lymf=52.6 %
    Gran=40. %
    Mid=7.0 %

Hct=30.2 %
    Mcv=77.8 um^3
    Rbc=3.88 10^6/mm^3
    Hgb=8.6 g/dl
    Mch=23.0 pg
    Mchc=29.5 g/dl
    Rdw%=18.5 %

Mpv um^3
    Plt=229 10^3/mm^3

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהההההההההההה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

לKAM032, שלום

לא נתת פרטים לגביך. את או אתה? איזה גיל? בריא/ה לרוב?

יש לך אנמיה, "חוסר דם" בעברית פשוטה. לפי הבדיקות לא ניתן להגיד ממה נובע החוסר. אבל יש רמזים בבדיקות לכוון חוסר ברזל.

יש לברר מה חוסר ולפי זה לברר למה חסר. יש לפנות לרופא/ת משפחה שיכול/ה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של צורך להתפנות ללא תוצאות
    דליה
    20/05/2008

שלום.
    אני בת 41. אחרי 2 הריונות 1 לידת תאומים 2 ניתוח קיסרי
    בעברי גם 3 הפלות
    מזה זמן יש לי לחץ על פי הטבעת וכאב בעצם הזנב. כמו כן כשאני יושבת יש לחץ על הבטן בעיקר מצד ימין אבל לפעמים גם שמאל, כמו משהו שלופת את המקום. אין בליטות או אדמומיות במקום.
    אין חום
    בבדיקת סיטי עמ"ש מותני אין מימצאים חריגים למרות שיש בלט.
    מה שמציק לי היא התחושה שיש לי משהו שעומד לצאת מפי הטבעת למרות שכשאני ניגשת לשירותים אין כלום.
    יש לי 2 ג'ולות בפי הטבעת שיוצאות כשאני מצפנה ואח"כ נכנסות.
    אני מפחדת לצאת מהבית כי כל הזמן יש תחושה של רצון להתפנות.
    רופא המשפחה לא יודע מי יש לי
    שלח לפוקטולוג ולרופא גסטרו, אבל התורים.....
    קראתי באינטרנט על המון תופעות ונכנסתי ללחץ (טנזמוס, צניחת רצפת האגן, צניחת רקטום, סרטן מעי גס (לא על אף אחד) ועוד המון תופעות מפחידות.
    אנא יעצו לי. אני יודעת שלא ניתן לאבחן וירטואלית אבל אתם מומחים ואולי יש לכם איזשהו כיוון.
    אני מודה מראש

הוספת תגובה

• תחושה של צורך להתפנות ללא תוצאות

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

למודאגת, שלום

תתחושה שאת מתארת יכולה לנבוע ממשהו שלוחץ על החולחולת (סוף המעיים). גם נגרם ע"י נוזלים באזור שמגרים. ה"ג'ולות" בפי הטבעת קרוב לוודאי טחורים. לא בטוחה שקשורים לענין.

אני ממליצה על בדיקת רופא/ת נשים וביצוע אולטרה-סאונד באזור - גם בטן וגם אגן ע"יי רופא/ת נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לח"ד
    נעם
    19/05/2008

שלום ד"ר

עקב ערכי לח"ד מוגברים שנמדדו לי "לאחרונה", ביצעתי הולטר לח"ד.
    בן 33, בריא בד"כ, גובה 1.78, משקל 87.

התוצאות כדלהלן :

נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח
    84.00 :לחץ דם ממוצע ב24- שעות- סיסטולי: 138.00 דיאסטולי
    85.00 : דופק ממוצע ב24- שעות
    85.00 :לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 139.00 דיאסטולי ממוצע
    64.29 %:135 דיאסטולי מעל 85: % 69.64 סיסטולי מעל
    78.00 :לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 133.00 דיאסטולי ממוצע
    66.67 %:120 דיאסטולי מעל 70: % 66.67 סיסטולי מעל
    .... מסקנות
    DAY TIME SYSTOLIC HTN AND ABNORMAL
    DIASTOLIC (70%>85) B.P
    NIGHT TIME SYSTOLIC AND DIASTOLIC HTN
    NONDIPPER
    יש לציין שבין 04:13 ל - 10:40 לחץ דם תקין.

יש לציין שהלכתי לישון בסביבות 4 לפנות בוקר וקמתי מאוחר בהתאם, והתחושה שלי שהשינה לא היתה טובה במיוחד.
    מה משמעות התוצאות ? והאם זה דורש בירור/טיפול ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר לח"ד

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/05/2008

משמעות התוצאה שאתה סובל מיתר לחץ דם וזקוק לטיפול בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ב-SSRI
    אור
    19/05/2008

האם שימוש בתרופות SSRI מביא להחלמה מלאה לאחר תקופת שימוש או נדרש לקחת לכל החיים כדי לשמר את האפקט נוגד הסטרס?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ב-SSRI

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/05/2008

חלק מהמטופלים לא יצטרכו SSRI פעם נוספת לאחר הצלחת טיפול ראשון אך הרבה מהמטופלים כן יזדקקו לחזור לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    דנה
    17/05/2008

שלום רב,
    נחשפתי לאחיינית שלי (בת שנתיים וחצי) יומיים לפני שהתפרצה אצלה מחלת אבעבועות רוח.
    יש לציין שהיא מחוסנת ולמרות זאת היא נדבקה, אולם היא קיבלה את זה בצורה קלה - שלפוחיות פה ושם.
    אני חוסנתי נגד אבעבועות רוח בשנת 2001.
    רציתי לדעת:
    1. האם יש סיכוי להדבקות במקרה זה?
    2. האם יכולה להיות אפשרות להדבקות אצלי מבלי שיופיעו השלפוחיות (ואז באיזה דרך ניתן לגלות האם נדבקתי)?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח

ד''ר גרי בלומברג
    17/05/2008

שלום, דנה

אבעבועות רוח מחלה מאוד מדבקת. היא מחלה וירלית שעוברת ללא צורך בטיפול תרופתי. אומנם הרוב זקוקים לטיפול תומך - נגד חום ומשחות לפריחה.

ידוע שהחיסון לא מונע 100% את המחלה אבל כמו שציינת המחלה במחוסנים לרוב קלה הרבה יותר.

הסכנה בחשיפה היא בעיקר לנשים בהריון ואנשים עם בעיות במערכת החיסון. אם את בהרין, עליך לפנות לרופא/ת נשים לברר האם את זקוקה לתוספת חיסון.

אם את בריאה ולא בהריון אין צורך לבדוק אם קיבלת או לא קיבלת את המחלה. אם יש סימפטומים - לטפל בטיפול תומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    17/05/2008

תודה רבה על המענה.
    אני נמצאת בטיפולי פוריות.
    כרגע לא בהריון.
    אני מתחילה השבוע טיפול (לקראת הפריה) ובעוד כשבוע וחצי בערך תתבצע ההפריה.
    האם יכולה להיות עם זה בעיה?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

דנה
    17/05/2008

האם תמיד בהחשפות לרוק יכולה להיות הדבקה, או שיש סיכוי שהחיסון מונע הדבקה גם במקרים כאלו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח

ד''ר גרי בלומברג
    17/05/2008

שלום, דנה

למיטב ידיעתי רק החשיפה בזמן הריון יכולה להיות מסוכנת. זמן הדגירה עד 16 יום. מתי נחשפת?

היות ומדובר בטיפולי פוריות אני ממליצה להתיעץ עם רופא/ת הנשים ליתר בטחון. יכול להיות שכדאי לדחות את ההפריה

לא בכל חשיפה יש הדבקה. גם ללא חיסון. והחיסון מוריד בהרבה סיכוי ההדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דנה
    17/05/2008

נחשפתי אליה ביום שישי שעבר (לפני 8 ימים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח

ד''ר גרי בלומברג
    17/05/2008

דנה, שלום

כדאי להתיעץ עם רופא/ת הנשים שלך ואולי לדחות את הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה :-)

דנה
    17/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ושיעול
    עידו
    15/05/2008

אני חושב שראיתי שאלה דומה בעבר ולא זוכר את תשובת הרופאים.

קורה לי מידי פעם (כמו היום בבוקר למשל), שאני מרגיש פתאום תחושת חולשה, משהו כמו ירידת אנרגיה וחולשה.
    מיד לאחר תחילת ההרגשה אני מתחיל להשתעל חזק ברצף (שיעול שנמשך עד רבע שעה) במהלכו אני יורק הרבה רוק (שקוף עם קצף), ולפעמים גם תחושה שכאילו אני נחנק מהרוק.

היום הדבר כאמור קרה לי שוב בבוקר, כאשר במספר שיעולים (פעמיים-שלוש) והיריקה, הרוק היה מעט אדמדם (ככל הנראה דם המהול ברוק).
    לציין שיריקה/פליטת רוק הבאה מיד לאחר הרוק המעט דמי, היה ללא סימני דם, כאשר לאחר פעמיים-שלוש נוספים היו שוב יריקות מעט אדמדמות. (כוונתי שפליטת הרוק הדמי אינו רציף ומיד לאחר פעם אחת הוא נעלם ואולי חוזר עוד פעמיים-שלוש לא ברציפות במהלך התקף השיעול).

האם התופעה מסוכנת ודורשת התייחסות מיידית ?
    האם יתכן כי הדמם הוא בגלל התאמצות השיעול ?
    האם נראה קשר בין החולשה להתקפי השיעול ? (זה כמעט תמיד בה ביחד).
    מישהו פעם אמר לי שהשיעול יכול להיות כתוצאה מלחץ או בהלה מתחושת החולשה, יתכן ?
    מהיכן יכול להגיע דמם כזה עדין ? גרון, לוע, קיבה ?

לציין כי הייתי אצל רופא אאג לפני כ3 חודשים בגלל התקררות והוא לא ראה כלום בגרון פרט לליחה, כמו כן ביצעתי לפני כחצי שנה גסטרוסקופיה בשל צרבות רבות והתקפות השיעול האלה שלא העלתה שום מימצא. (לאחר שלקחתי כשבוע כדור נגד צרבת תופעת הצרבות חלפה).

אני אודה לכם על כל רעיון ועיצה שתיתנו לי

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ושיעול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/05/2008

תיאור האירועים שתארת אינו תיאור לפיו ניתן לקבוע שיש בכלל בעיה רפואית פיזית, אכן יתכן וההרגשה הינה ביטוי למתח. אם זה קורה לעיתים קרובות כדאי לבצע אולי הולטר קצב הלב ואולי גם צילום ריאות אם לא בוצע עד כה, לא בגלל שהתלונות מאוד חשודות אלא כדי שיהיה יותר ודאי להתלות בקטע הנפשי. שיעול חזק יכול לגרום דימום מדרכי הנשימה העליונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול - הבהרה
    עידו
    15/05/2008

בוקר טוב

רציתי לדעת את ההגדרה הנכונה לשלשול.

האם שלשול מוגדר עפ"י צורת היציאה ? מיימית, או עפ"י תדירותה.

האם יציאה מאוד רכה הנוטה למיימיות אבל רק אחת ליום עדיין נחשבת לשלשול ותופעה שיש לבדוק אותה ולהתייחס אליה ? או רק אם יש יציאות רבות ומימיות נחשבות לשלשול ?

אני מקווה ששאלתי הובנה וכנ"ל גם התשובה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול - הבהרה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/05/2008

שלשול מוגדר גם לפי תדירות וגם לפי צורה. שלשול הינו מושג סובייקטיבי, 2 אנשים עלולים לאותו צורת ותדירות יציאה שונה, האחד יקרא לו שלשול והשני לא. לכן כדי לומר ששלשול מבטא בעיה חולנית צריך להתחשב גם בתסמינים נוספים כגון חום או כאבי בטן, ובעיקר צריך לבחון האם מדובר בשינוי טבע היציאה הרגילה של אותו מתלונן.
    בשולי הדברים יש לי תחושה משאלותיך שאתה חרד מאוד מתסמינים יחסית לא מדאיגים. כדאי שתתייחס גם לנושא רגשותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה