מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל חריףפוצי03/03/2008
שלום
לפני שבוע אכלתי אוכל חריף מאד ,אפילו הלשון האדימה !!!
יש לי תחושות מוזרות בקיבה שאני לא יכול להסביר בדיוק,אולי רעב ,ריקנות
אני לא בטוח שזה מזה אבל האם יכול להיות שגם בקיבה יש גירוי לאחר אכילת אוכל חריף ???
אם כן האם מומלץ גאסטרו לכמה ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/03/2008אוכל חריף מעלה הפרשת חומצה ועלול לגרום אי נוחות בקיבה. אפשר לנסות כדורי גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלה02/03/2008
לא מזמן יצא לי בבדיקות דם:
TSH: 3.46 (האם זה גבוה מדי או עדיין בטווח הנורמה?)
PLT: 367 (כתוב שזה גבוה מהנורמה אבל אני לא מבינה מה זה אומר ועד כמה זה גבוה)
BILIRUBIN-TOTAL: 1.3 (כתוב שזה גבוה מהנורמה, אבל שוב, אני לא מבינה מה זה אומר)
אודה לך אם תעזור לי להבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/03/2008ערכי הבדיקות שציינת אינם חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהסיגל02/03/2008
קישורים ממומנים
שלום דוקטור ,
אחרי כל הבדיקות מקיפות שעשיתי כמו : גסטרוסקופיה , CT גרון, רנגן, US , בדיקות דם , ממוגרפיה , א.ק.ג.
יש לי הרגשה כבר שנה וחצי של גוש בגרון וחנק .
אני לוקחת כבר שנה ALPRALID 0.5 פעמים ביום זה קצת עוזר לי אבל לא לגמרה , רציתי לציין שאני מאוד רגוע אין לי דיכאון . היתי אצל פסיכיאטר , היא נתנה לי בנוסף ציפרלקס 0.10 ואחרי זה אמרה שבעוד 4 שבועות התרופה תשפיע ולהפסיק עם ALPRALID .
עבר כבר 3 חודשים ציפרלקס בכלל לא משפיע עלי , הפסקתי לקחת אותו ונשארתי עם ALPRALID אבל המינון שאני לוקחת כבר הפסיק להשפיע .
יש לי שאלה , אני ממש לא מבינה עם אין לי דיכאון , למה יש לי תחושה כזאת כבר כל כך הרבה זמן והכדורים לא עוזרים ? הפסיכיאטר אמרה שתופעה כצאות נקראת : GLOBUS ISTERICUS
איך מטפלים בדבר כזה ?
תודה מראש - גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/03/2008אם אכן השערת הפסיכיאטרית נכונה מדובר בצורה של חרדה ולא דכאון. היה אפשר לנסות מינון גבוה יותר של ציפרלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואהעידו01/03/2008
שלום רב,
האם רוק ,בועות בצואה זה מה שנקרא ריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/03/2008ריר הינה הפרשה נוזלית מעט ירקרקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבעידו01/03/2008
שלום
שאלתי את השאלה הזו בפורום באינטרנט מסויים של קרדיולוג שהוא כתב לי אני מקווה שזה לא
מאוחר מדיי ..... ,דברים כאלה לא יכול לענות לך בפורום תגש לרופא משפחה שלך.
אני כותב פה את השאלה אשמח לקבל תגובה.
אני בשנות העשרים ,ביום חמישי .
כשעה ו20 קות אם כאבים משונים באזור הלב
גם בהליכה ואחר כך בזמן ישיבה לאחר כמה זמן היתה הרגשה שכאילו הלב שואב את החזה
את הגוף האם זה יכול להעיד על בעיה לבבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/03/2008כבר שאלת שאלה זו ועניתי שאיני מתרשם מתאורך שמדובר במחלת לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לבעידו01/03/2008
לד"ר שלום רב
אני בן 25,במשך -8-7 יום קיים לי דפיקות לב מהירות שמורגשות ובנוסף כאילו קופץ לי מהחזה.
אני לא בנאדם ממש רזה.אני בסדר לגילי מבחינת משקל.בבית חולים רשמו לי מכיוון שהגעתי לשם
בהפניה של רופא מרל"מ בעקבות בחילה שילשולים חום וכאבים בבית החזה.
בבית החולים בטופס כתבו לי לב-קולות סדירים מהירים ללא אוישות
אקג - 1 NSR ציר תקין ללא סיתוי ST-T
בדימות כתבו אם אני קורא נכון TR משהו 1 או I והמספר 0.
נבדקתי בזמן שהייתי במצב של תשישות וחולשה.האם זה יכול להיות בעיה לבבית מה שפירטתי הקולות לב המהירים והדפיקות לב מהירות שמרגיש?
שאלה שניה שאני רוצה לשאול אם זה נורמלי וטבעי,היום בבוקר הרגשתי שהלב הפסיק לאיזה שניה אחת בכלל הכל הפסיק וחזר .זה קרא לי מספר פעמים במהלך השנה האחרונה.
האם זה נחשב לפעימות לב בלתי סדירות?
אודה לתגובה
אילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/03/2008אצל מרבית האנשים הבריאים הדופק אינו סדיר במאה אחוז ואחת לכמה זמן יש פעימה שפועמת מוקדם. מרבית האנשים לא חשים שינוי זה בקצב הסדיר. אנשים הנמצאים במתח וחרדה רגישים לכל איתות מהלב וקולטים את אי הסדירות. גם קצב מהיר עשוי לבטא חרדה. בכל מקרה כדאי לבדוק בדם שתפקוד בלוטת התריס תקין.
לסיכום לגבי כל השאלות שהעלית, אם איני טועה כ 5 במספר, כל התלונות שלך אינן ספציפיות ולאור גילך הצעיר והעובדה שנבדקת כבר ולא נמצאו ממצאים חולניים כדאי מאוד לבדוק את נושא היותך במתח וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות בנשימהעידו01/03/2008
לד"ר שלום רב.
אני בן 25 ,מרגיש במהלך חודשיים שלמים כבדות בנשימה ,ביום ובלילה.אין קוצר נשימה
כמו של חולה אסתמה חס וחלילה.מדיי פעם יש שיעול שנועד בשביל לסדר את הנשימה .
להזיז משהו בגרון כדי שאוויר יכנס ויצא.ההרגשה שאוויר לא נכנס לריאות ונכנס דרך הפה
הסטורציה שעשיתי יצאה 99 ,הריאות נקיות.צילום חזה תקין,ואני הולך לעשות בדיקת תיפקודי ריאות לראות אם יש אסתמה חבויה.נראה שהנשימה שלי תייכף מפסיקה.
האם זה יכול להיות חרדה מתח?
או שאפשרי שבעיות עיכול או אולי אפילו דלקת בוושט אם יש היא הגורם לכך.
בתודה
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/03/2008אצל בחור צעיר כמוך עם תלונות על כבדות בנשימה כאשר הבדיקות המיידיות תקינות המחשבה על מתח וחרדה בהחלט סבירה ביותר. כדאי להתייעץ על אפשרות זו עם רופא המשפחה ואף לנסות לפי שקול דעתו טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהעידו29/02/2008
שלום רב
אני בן 24 בחור בריא בדרך כלל,
רוצה לשאול האם צריבה באזור של הלב עצמו ולא בבית החזה אלא באזור השד השמאלי
יכול להיות משהו לבבי,צריבה של כמה שניות במהלך שעתיים 4 שעות כמה פעמים היה אתמול
הצריבה היא כמו צריבה של מדוזה היו לי צריבות כאלו גם לפני כמה חודשים וזה פסק אתמול חזר.
בנוסף במהלך 10 ימים היו דפיקות לב מהירות במהלך כל היום דבר שהפריע לי מאד.
קיים כאב גב באמצע וכאב גב עליון ,אתמול היתה פעם אחת הרגשה שהלב שואב לתוכו את החלק של הגוף שבאזור שלו.אני מנסה להרגיע את עצמי בכך שאני צעיר אז הסיכוי שזה משהו לבבי אפסי
וגם מכיוון שאני מצליח לדבר ואני בתזוזה אז זה לא יתכן משהו לבבי.
האם אני צודק? מה יכול להיות צריבה באזור הלב ,והדפיקות המהירות.
בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בחזה
פרופ' אליעזר קיטאי29/02/2008התלונות שאתה מדווח עליהן ממש לא מחשידות לבעית לב. בכל אופן כדי לאבחן מה הסיבה צריך להפגש עם רופא שיבדוק אותך. גם חרדה ומתח עלולים לגרום לסימנים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןדן29/02/2008
שלום ד"ר
רציתי בבקשה לשאול, לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקות דם, והפרולקטין היה גבוה מהנורמה 532, כאשר הנורמה היא 50-280 .
נשלחתי לאנדוקרינולוג והוא נתן לי לקחת חצי כדור של פרילק (2.5 מ"ג) עם המלצה לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים.
לאחר 3 חודשים התוצאה היתה רמת פרולקטין - 53, וההמלצה היתה להמשיך בטיפול התרופתי ולחזור על הבדיקה שוב לאחר 3 חודשים.
הבדיקה שביצעתי היום מצביעה על רמה של 367, שזה מעל הנורמה, אבל יותר מכך זה שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת, ועל אף התרופה שאני נוטל.
מה המשמעות של זה ?
תודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/02/2008אין ביכולתי לענות על שאלה זו. לא כל אחד עם פרולקטין 532 צריך לקבל טיפול. 532 נחשבת לרמה מעט מעל הנורמה, ואפשר למצוא זאת גם אצל אנשים בריאים, למשל במצבי לחץ. מטפלים בפרולקטין גבוה רק אם יש סימנים שהפרולקטין משפיע על הגוף או אם עושים MRI למוח ומוצאים תפיחות בבלוטת יותרת המוח. אם לא נעשה לך בירור מעמיק יכול להיות בהחלט שאין לך שום בעיה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת !?חולה28/02/2008
התחיל בתחילת השבוע כשיעול לעיתים רחוקות.
התפנית היתה ביום שני בערב, אז סבלתי מתחושת קור (התברר כי היה חום נמןך 36), אך בלילה עלה כבר ל-38.4 עם כאבים בכל הגוף.
ביום שלישי הרופא אמר שזו הצטננות ולקחת רק אקמול להקלה.
מיום שלישי בצהריים למשך יום וחצי כאבי ראש מטרידים משיני צידי הראש, בקודקוד ובעורך ושיעול שהתגבר מעט.
ביום רביעי החום ירד ולא עלה מעבר ל - 37.4 אבל השיעול נעשה חזק מאוד (לא כל הזמן, אך כשיש שיעול הוא מאוד חזק ויבש).
היום שיעול חזק מאוד מידי פעם שגורם כבר כאבים בגרון ובחזה, תחושת חולשה וחוסר תאבון.
האם אני צריך לחזור לרופא או זה מהלך רגיל של המחלה ?
התחלתי רק היום בערב לקחת קודאין (כוננתי לקחת אחד ליום) - האם להמשיך ?
מתי אמורה להיות הקלה ו/או מתי יגיע הזמן לגשת לרופא שנית לבדיקה ?
תודה אם יש לכם עוד עיצות בשבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי משהו
חולה28/02/2008סובל גם מהרבה גזים בבטן והיום בערב כחצי שעה לאחר שאכלתי ארוחה קלה, פלטתי חלק ממנה בשיעול.
האם משנה את התמונה / המלצות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' אליעזר קיטאי29/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת
פרופ' אליעזר קיטאי29/02/2008כל מה שתארת יכול להיות מהלך תקין של שפעת. עם זאת לעיתים שפעת מסתבכת. אין כללים מתמטיים מתי לפנות לרופא. אם הכוון הוא שיפור בהרגשה אין צורך לפנות. שיעול ממושך הוא ממצא רגיל בשפעת. אם מתפתח קוצר נשימה או ליחה ירוקה סמיכה או שהחום מתחדש אזי צריך בקורת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשחולה27/02/2008
שלום
אני בבית יומיים בשל הצטננות/שפעת שהיתה עם חום עד 38.5 שיעול וכאבים בכל הגוף.
היום מהבוקר יש לי מידי פעם כאבי ראש לשניה-שתיים כמו תחושה של לחץ או שמשהו מוחץ לי את הראש עם מלקחיים ברקות, מעל האוזניים ובחלק האחורי.
הכאבים, כאמור אינם רציפים אלא מופיעים לשניה שתיים, בעיקר בשינוי תנוחה (התכופפות למשל) או כאשר אני משתעל או לוקח אויר מהאף בעוצמה רבה.
עוד שמתי לב שלפעמים יש לי תחושה של התכווצות כלי דם באף (כאילו מתנפח לי שם בלון קטן ומתפוצץ) שגורם גם הוא לכאב הראש הזה להופיע לשניה-שתיים.
- האם התופעה מסוכנת ?
- האם התופעה יכולה להיות קשורה למחלה הויראלית ?
- האם קשור לתחושה באף ?
- האם לקחת כדור אקמול (לא לקחתי בכלל היום) או ללכת לרופא ?
תודה על רעיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר גרי בלומברג27/02/2008שלום, אבי
כאבי הראש והתחושות באף שאתה מתאר מתאימים לכאבים בסינוסים מגודש באף. אין הדבר מסוכן. אם מפריע ניתן לקחת טיפול להורדת גודש באף - כגון סינופד, קולדקס, תערובות של אקמול ונגד צינון למיניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ויראליתחולה26/02/2008
ערב טוב,
לפני כיומיים התחלתי להרגיש כמו דקירות בגרון, לא בבליעה אלא כאבים מידי פעם שגורמים לי להשתעל או לכחכח בגרון, לאחר יום החלו כאבי ראש ושיעול (לא רציני).
אתמול בערב היו לי צמרמורות (להפתעתי החום היה נמוך 36), אבל במהלך הלילה החום כבר עלה ל-38.2.
לחום מתלווה תחושה של כאבי ראש, כאבי שרירים ותחושת מלאות בפנים.
רופא המשפחה איבחן שככל הנראה מדובר במחלה ויראלית ויש לקחת רק אקמול ולשתות הרבה.
שאלתי בעצם היא לגבי תופעה שקרתה לי אחרי שחזרתי מהרופא, כשעתיים לאחר לקחית אקמול, התחלתי פתאום להיו מודע לדופק שלי ושמתי לב שהוא מאוד מהיר, מדדתי לחץ דם שהראה 160/90 ודופק כ-125.
לאחר מספר דקות התחלתי להשתעל חזק (לדעתי מלחץ) והרגשתי די לחוץ מהתופעה, במשך כחצי שעה מדדתי לחצי דם שהתייצבו על 140/90 ודופק 105.
שאלתי:
* האם התופעה הנ"ל קשורה למחלה הויראלית ?
* היתכן כי האקמות גרם לכך ? (בד"כ לא היו לי תופעות כאלה לאחר נטילת אקמול).
* האם מחלה ויראלית כזו גורמת בהכרח לעלייה בלחץ הדם / דופק ואין מה להתרגש מזה ?
* הרופא נתן לי גם לקחת אוטריוין לאף, אבל קראתי שזה עלול לגרום לעליית לחץ דם ודופק (לא לקחתי עדיין כמובן), כך שאני לא חושב לשים את התרסיס.
תודה על עיצות והכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008אקמול לא אמור להעלות לחץ דם ודופק. תרופות נוגדות גודש אלו שנמצאות בתכשירים נגד צינון ושיעול עלולות לגרום לכך. גם חום גבוה עלול להיות מלווה בדופק מהיר. עקוב על מדידות לחץ הדם והדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חולה27/02/2008תודה על תשובתך...
עוד 2 דברים קטנים:
* אמרת לעקוב אחר לחץ דם ודופק, כמה פעמים לבצע את הבדיקה ? ומתי יש לגשת לבירור או בדיקה אצל הרופא בנוגע לכך ? (אילו ערכים במעקב ידרשו בדיקות נוספות ?)
* האם יתכן כי לחץ וחרדה גורמים לשיעול התקפי חזק שנמשך עד חצי שעה לאחריו הוא נעלם ? כבר היו לי מעיין תופעות כאלה מידי פעם. (שיעול חזק מאולץ, דמעת רבה ולפעמים פליטה של רוק וקצף - וכמובן, כנראה בגלל מאמץ זה, דופק חזק ומהיר ולחץ דם - או שמא לחץ הדם גורם לשיעול ?)
תודה שוב על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008למדוד פעם ביום משך שבוע. הדופק הסביר סביב 80 ולחץ הדם פחות מ 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק לבריאות
יוסי שיינברג27/02/2008מרק עוף חם כמו שרק אמא יודעת , אמא הכינה לי הבראתי,
מה דעתכם על שרות כזה הייתם רוצים? אני אבוא עם המצרכים ותוך דקות מרק חם ומהביל לכל המשפחה יהיה מוכן . לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידו26/02/2008
לד"ר שלום רב,
כפי שרשמתי אני בן 24 וסובל כבר תקופה רבה מכאבים בכתף שמאל וכעת גם עבר לי לצד ימין ולשכמיה,כשבוע החל להיות דפיקות לב מהירות שנמשכות במהלך כל היום כאילו קופצות לי מהגוף האם זה יכול להיות משהו לבבי?
אולי יכול להיות משהו עיצבי? ואפילו אם הגיוני שזה יכול להיגרם מדלקת כתף מהתקררות
למרות שאת הכאבים בכתף שמאל כבר קיימים אצלי כ3 חודשים ,ורק התחזקו וכעת עבר גם לצד ימין
אולי אפילו כבר נהיה לי משהו אחר דלקת בגיד או משהו צווארי למרות שאני לא מתאמן ועוסק בפעילות ספורטיבית.
יש לי את ההרגשה אם הדפיקות כבר 7 ימים ,וגם יש כאב באזור הלב.גם בזמן מנוחה.
בשכיבה מורגש הדיפקות המהירות כאילו קפוצות מהגוף וכאב שהכתף
יצאה או עצם בולטת נוגעת במזרון.בזמן מנוחה קיים כאב בקו החיבור של הכתף והלב עדיין
דופק דפיקות מהירות למרות שאני נראה לי רגוע.
בתודה רבה
עומר.
מה זה יכול להיות בבקשה תייעץ לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008תאורך אינו מחשיד לבעיה לבבית. כאבים בכתפיים יכולים לנבוע מסיבות שונות החל מבעיות מקומיות בכתף וכלה בהקרנה משרש עצבים היוצא בין חוליות הצוואר. איני מוצא קשר בין הכאבים לדפיקות הלב, אולי עקב לחץ מהכאב עלה הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרלידפוצי26/02/2008
שלום
אני משתמש ב"אלפרליד" הרבה שנים !
בקופת חולים לא היה ונתנו לי "אלפרוקס" !
האם יכול להיות ש"אלפרוקס" טוב פחות ???
אני יותר עייף עם חוסר אנרגיה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008אלפרליד ואלפרוקס הינם תכשירים של 2 חברות שונות לאותה תרופה. בתיאוריה אין הבדל, בפועל יתכן. אלפרליד יותר מרגיע ופחות נועד לבעית חוסר אנרגיה. יתכן שצריך לשנות הטיפול או להוסיף תכשיר אחר לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרליד
פוצי27/02/2008תודה רבה
אני לא ידעתי שאחד מהם נותן אנרגיה רק כשלקחתי "אלפרוקס" שמתי לב שיש ירידה באנרגיה
אני לא בטוח שזה מזה בכלל !!!
יש לי בעיות בקיבה שהתחילו בדיוק בהחלפת התרופה
אתה יכול להבהיר שוב איזה כדור יכול לתת יותר אנרגיה ? (לא הבנתי בתשובה)
תודה רבה
נ"ב
אני מקווה שלא ישנת מאוחר בגללי
אתם עוזרים פה בפורום ובנוסף גם נחמדים !
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
פוצי27/02/2008אתה מתכוון ששתי התרופות נועדו להרגעה ולא לתת אנרגיה ?
אני צודק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008אלפרליד ואלפרוקס מבחינתי זה היינו הך. מדובר בתכשיר מרגיע יותר ופחות משפר אנרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "כאבים" בחזהאפרת25/02/2008
מזה די הרבה זמן יש לי מן כאב טורדני במרכז החזה, בחלק העליון שלו. זה לא ממש כאב חד או בלתי נסבל, אלא יותר תחושה של מעין גירוד /מועקה/ לחץ (לא כמו לחץ בחזה לפני התקף לב נניח אלא כאילו בלעתי משהו גדול או חד והכאב מקרין לצדדים, לרוב לא באופן סימטרי)
הרופאה שלי לא ממש מאמינה לי, וטוענת שזה כאב פסיכוסומטי ו/או התקף חרדה. העניין הוא שזה הסימפטום היחיד, זה לא מלווה בהתקף חרדה וגם לא בא אחרי משהו שאמור לגרום לי לאיזו חרדה או לחץ.
יש לי תחושה שה"גירוד" הזה מתחזק בהקשר של מערכת העיכול (למשל כשאני מאוד רעבה או צמאה, שתיית מים חמים מקלה על זה, בליעת רוק גם מקלה על זה קצת) וכנראה קשור גם לעייפות- אם אני מאוד עייפה יש יותר תחושה של לחץ.
רציתי לציין שלאחרונה הייתה לי דלקת חריפה בבלוטת התריס, אבל זה כנראה לא קשור לזה- זה היה הרבה לפני ונשאר גם אחרי שהדלקת חלפה.
מה זה יכול להיות?
האם אני סתם היפוכונדרית וכדאי להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בחזה
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2008אפרת שלום
תלונות מהסוג שאת מתארת קשה לאבחן ללא בדיקה .
ובכל זאת, לעיתים ההסבר לכאב מסוג זה קשור עם עלייה בחומציות הקיבה.
יתכן וזאת הסיבה שאת מרגישה קשר עם האוכל. גם עייפות יודעת להעלות חומציות בקיבה וכך גם לחץ, שתיית קפה, אכילת מאכלים מטוגנים וכו'.
את יכולה לנסות לקנות בבית מרקחת סוכריות מסוג TUMS אשר נמכרות ללא מרשם רופא.
נסי ללעוס 3-4 סוכריות כאלו במהלך הכאב .
אם תהיה הקלה ולו גם חלקית תוך כחצי שעה, כדאי לך לחזור אל רופא המשפחה ולבקש ממנו לערוך ברור המכוון לאפשרות של יתר חומציות בקיבה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)