מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורותנועה24/04/2008
שלום לכולם,
אני בת 21, שוקלת 59 וגובה 171, לחץ דם תקין ובדיקות דם כלליות תקינות.
מאז שאני קטנה קורה לי שאני קמה משכיבה לעמידה או מישיבה לעמידה ואני מרגישה סחרחורת ורואה הכל שחור ומרגישה כאילו אני נופלת. מה זה אומר? למה זה קורה? ומה אפשר לעשות?
תודה רבה וחג שמח!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008יתכן ומנגנון שמירת לחץ הדם בזמן מעבר משכיבה לעמידה אינו תקין אצלך. ראשית כדאי שהרופא ימדוד לך את לחץ הדם בשכיבה ומיד אחר עמידה. אם יהיו הפרשים ניכרים צריך לברר מה הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נועה24/04/2008זה לא תמיד קורה
אבל בכל מקרה, איך אפשר לטפל בבעיה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008ראשית צריך לאבחן האם אכן מדובר בכלל בנפילת לחץ הדם במעבר לעמידה. אם זו הסיבה הטיפול וא בעצם מניעת המצב ע"י קימה מדורגת ולא פתאומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפהעידו24/04/2008
בוקר טוב
הבוקר כשקמתי הרגשתי כאילו השפה העליונה שלי מתרוממת מעט מעצמה, כשהסתכלתי במראה התברר כי היא התנפחה במהלך הלילה.
ממה יכולה השפה העליונה להתנפח ? (זה לא החניכיים נפוחות, אלא השפה עצמה).
האם רק אלרגיה באה בחשבון ?
לאחרונה יש לי לפעמים חולשות שמתלווה להן שיעול למשך מספר דקות, האם יש קשר ?
האם ישנן מחלות שחלק מהביטוי שלהן הוא בהתנפחות השפה ?
האם יש מקום לדאגה או בדיקה רפואית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008אם מדובר בנפיחות בצקתית דהיינו האיזור נפוח אך ללא אודם או חום באמת הסיבה השכיחה היא תגובת רגישות. אם מדובר באירוע בודד לא הייתי מקשר אותו לכלום. אם התופעה תחזור על עצמה מספר פעמים צריך הערכה לגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
עידו24/04/2008אכן זוהי רק נפיחות ללא אודם או כאב
היו לי גם הרגשות כאילו העין (בעיקר הימנית) נפוחה, כאשר במבט לא הצלחתי לראות נפיחות בעין.
כשאתה אומר הערכת גורם כוונתך לנושא אלרגי או גם דברים אחרים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008הערכת גורם: האם אכן רגישות יתר? ואם כן למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וקלמנרביןמני23/04/2008
שלום.אני שנים סובל מתסמונת חרדה.ניסיתי בעצת רופאת המשפחה לקחת את התרופה רמוטיב
שלא הועילה.החרדה בזמן האחרון החריפה מאוד ואני סובל ממחנק ותחושה של חוסר אויר לאורך כל
היום וקפיצות של שרירי הגוף(ידיים,פנים,רגליים).
האם נטילת תרופה כמו רסיטל בשילוב עם קלמנרבין תוכל להפסיק את התופעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008רסיטאל וקלמנרבין בהחלט עשויים לעזור כנגד חרדה. צריך לזכור שהשפעת הרסיטאל מתחילה לאחר כשבועיים (הקלמנרבין מיידי) כך ששינוי משמעותי צפוי רק אחר שבועיים. יש היום תרופות מצויינות כנגד חרדה וצריך רק לנסות ולהתאים הטיפול, כך שאם תתמיד בטיפול ויעוץ בהחלט מצבך צפוי להשתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימצאות חלבון בשתןמודאגת23/04/2008
שלום,
עשיתי בדיקת שתן חוזרת ובדיקת איסוף שתן עקב חלבון בשתן והתוצאות שקיבלתי כדלקמן:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.015 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 5.0 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl NEG PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 141- 24 mg/24h 59 PROTEIN- URINE 24h
30- 0 mg/dl 13 PROTEIN- U SAMPLE
אני קצת מודאגת מתוצאות הבדיקה והבנתי שיש לי עדיין חלבון בשתן.
רציתי לדעת מה משמעות התוצאות והאם ניתן לטפל וכיצד במידה ויש בעיה כלשהי בכליות?
קבעתי תור לרופא משפחה אבל בינתיים אני קצת מבולבלת ולא יודעת איפה דברים עומדים.
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008אם הבנתי נכון בשתן האיסוף נמצא שיש לך 59 מ"ג חלבון ב 24 שעות. כמות זו נורמלית לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המרגיעה
כבר לא מודאגת25/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםעידו23/04/2008
שלום,
אני בן 25 אתמול בערב בסביבות שעה 8 היו לי כאבים באזור הלב בלבד אם עייפות הצלחתי להרדם קמתי בשעה 2 לפנות בוקר אם אותם כאבים שהיו בזמן מנוחההייתי ער כשעה וחזרתי לישון שקמתי שוב היו הכאבים.והבוקר הם באים והולכיםאני משער שזה לא יכול להיות משהו לבבי כי אחרת הייתי משותק או מרגיש ממש בחוזקה בכל זאת רוצה לשאול האם זה יכול להיות משהו לבבי הכאבים האלו כרגע גם יש כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008כדי לאבחן האם כאב בחזה נובע מהלב או לא הרופא צריך לתשאל היטב את המתלונן, לבדוק אותו ואולי לבצע גם בדיקות נוספות כגון אק"ג. אשר על כן איני יכול ליעץ לך בודאות ובאחריות. עם זאת לפי הנתונים שמסרת ההערכה שלי היא שזו לא בעית הלב. כאמור, זו הערכה בלבד ללא יעוץ פורמלי. על כן אם הכאבים ממשיכים מומלץ להבדק ממשית אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם קל בטיטולפנינה ליס23/04/2008
תינוקת בת חודשיים וחצי יונקת, נמצאה טיפת דם, האמא לא אכלה סלק, מה ההמלצה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם קל בטיטול
ד''ר אביבית גולן כהן23/04/2008פנינה שלום
ממליצה לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה או רופא הילדים במטרה לבדוק את אזור פי הטבעת ואם רלוונטי לבצע גם בדיקת שתן כדי לשלול אפשרות של מקור לדימום ( לרב מדובר במקור חיצוני כמו פצע או פיסורה של פי הטבעת).
רק בריאות
מועדים לשמחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ושיעוליםעידו23/04/2008
יש לי בעיה שמדאיגה אותי.
קורה לי מידי כמה זמן שיש לי חולשה שאחרי שהיא מתחילה אני מתחיל להשתעל חזק לכמה דקות לפעמים מהשיעול אני חושב שיש לי גם קצת בחילות ולפעמים אני פולט רוק עם קצף.
השיעול נמשך רק כמה דקות ואח"כ מפסיק, אבל החולשה ממשיכה עוד כמה זמן בין שעה לכמה שעות.
מה זה יכול להיות? זה מסוכן? יש בכלל קשר בין החולשה לשיעול ?
אני חושש ממחלות קשות שעושות כאלה דברים - יתכן ? איזה מחלות ?
תודה לכם, אני מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ושיעול
ד''ר אביבית גולן כהן23/04/2008ירון שלום
לתלונות שלך יכולים להיות הסברים מסוגים שונים.
מרבית האפשרויות הן שפירות ויכולות לכלול תגובה של הקיבה למזון חומצי, רגישות למזון מסוים, תגובה אלרגית, וכדומה.
לעיתים נדירות באות בחשבון אפשרויות אחרות כמו הפרעה בקצב הלב ולכן צריך לפנות לרופא המשפחה שלך בבקשה לערוך ברור שישלול אפשרויות מסוג זה.
רק בריאות
מועדים לשמחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטמירי23/04/2008
שלום דוקטור:
אני אשה בת59 קיבלתי חיסון שפעת. חליתי כבר מספר פעמיים
לפני שבועיים שוב חליתי שפעת. ולפני שבועיים אובחנתי בברונכיט . שיעול כבד הרגשת חנק קוצר נשימה נזלת. קיבלתי מהרופא אנטיביוטיקה ceroxim 500 מג כמו כן סירופ סיימתי 2 בקבוקים לשיעול כמו כן את האנטיביוטיקה. ואין שום השפעה עדיין שיעולים מחניקים ממש כלום לא הוטב
מה עוד עלי לעשות? האם יש טיפול אחר ? אני פשוט נואשתי מתעוררת בלילות שיעול כבד הרגשת חנק האם אני הולכת לקבל דלקת ריאות? אנא עזור לי מה עלי עוד לקחת .?אין לי חום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס
ד''ר אביבית גולן כהן23/04/2008מירי שלום
שעול, נזלת ותחושת גודש בדרכי נשימה אילו תלונות נפוצות אחרי מחלה זיהומית של דרכי הנשימה העליונות. נפוץ למצוא תלונות כאלו עוד כשישה שבועות לאחר שהמחלה כבר חלפה.
במרבית המקרים התלונות חולפות עם הזמן ואינן מדאיגות , אך בחלק קטן המצב דורש ברור נוסף.
הדבר נכון בעקר במעשנים או בכאלו שעישנו בעבר, במי שיש לו נטייה לאלרגיה, ובמי שסובל מצרבות לאחר האוכל.
אני מציעה לך לתת עוד מעט צ'אנס לתהליך ההחלמה , ובאם התלונות לא חולפות להתייעץ עם רופא המשפחה בשאלת הצורך בהמשך ברור.
רק בריאות
מועדים לשמחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקליוני22/04/2008
שלום, אני לוקח כבר 12 ימים 400 מ"ג אטופן ביום, שמתי לב שבשלושה ימים אחרונים ירדתי בשני קילו למרות שאני אוכל הרבה.
האם יכול להיות קשר לכדור.
נ.ב: אני לוקח גם את התוסף מזון 5htp.
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/04/2008לקיחת כדור אטופאן אינה אמורה לגרום ירידת משקל. מאידך הפרשי משקל בין 3 ימים אינם מלמדים על מגמת המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה - השלמ שאלה למטהקטמנדה22/04/2008
לא בגלל הפריטין אלא בגלל ההיפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה- השלמה
ד''ר אביבית גולן כהן22/04/2008קטמנדה שלום
היפו הוא קיצור להיפוכרומיה שמשמעותה " מעט צבע" . הכוונה היא לצפיפות נמוכה של המוגלובין בתוך הכדורית האדומה , ממצא שלעיתים קרובות מתקשר עם חסר ברזל.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה חלקית בחלק הראשון של המעי הדקארי21/04/2008
שלום וחג שמח ,
עשיתי צילום רנטגן בטן עם חומר בשם טלבריקס גסטרו בגלל הקאות מרבות והתוצאה הדגימה שהחלק הראשון של המעי הדק חסום חלקי ( ממש דק ) .מה זה אומר ? והאם יש לזה טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום בטן
ד''ר אביבית גולן כהן21/04/20080326 שלום
במקרה שאתה מתאר חשוב לתת התייחסות מדויקת .
מהמידע שנתת קשה להבין האם מדובר בהיצרות של חלקו הראשון של המעי על רקע תהליך נורמלי של כווץ החלל או שמדובר בחסימה מסיבות כאלו ואחרות.
כדי לדעת לענות לך נכון צריך לדעת את כל תאור התלונות שלך, לראות את הצילומים עצמם וכן לקרוא את תשובת המפענח כלשונה.
כאמור, חשוב לתת התייחסות מדויקת ולכן כדאי להגיע עם הצילומים לרופא המשפחה או למומחה בגסטרואנטרולוגיה .
רק בריאות
מועדים לשימחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסאולגה21/04/2008
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה..
עשיתי רנטגן של סינוסים
והיה רשום שבצד שמאל הסינוס לא מאוורר כנראה מחוסר התפתחות ...
וכל השאר מאווררים היטב.
על מה הכוונה?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס
ד''ר אביבית גולן כהן21/04/2008אולגה שלום
הסינוסים הינם חללי אויר הממוקמים באיזור עצמות הגולגולת שבקדמת הראש. יש סה"כ 4 זוגות של חללי אויר כאלו הממוקמים סביב חלל האף .חללי האויר האלו מוקפים ברירית של מערכת הנשימה המפרישה ריר הדואג לשמירה על החללים מפני מחוללים זהומיים שונים ובמקביל על פני רירית מערכת הנשימה יש שערות קטנות מקרוסקופיות (שוטונים) הדוחפות את הריר המופרש בכיוון אחד - לאיזור הניקוז וכך נשמרת זרימה מתמידה של ריר לכיוון האף (כל הסינוסים מנוקזים לחלל האף) .
הסינוסים מתפתחים במהלך 20 השנה הראשונות לחיים ורק סביב גיל 20 תמה התפתחותם והם מגיעים לגודלם הבוגר. יש אנשים שאצלם הסינוסים מתפתחים באופן חלקי בלבד או שלא מתפתחים בחלקם ולרב זאת וריאציה נורמלית אשר אין צורך לדאוג בגללה. היות שהסינוסים שהתפתחו במלואם אמורים להיות מלאים אוויר, הרי שאם בצילום הם מתוארים כמאווררים , סימן שהכל תקין.
רק בריאות
מועדים לשמחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השנה או אולי בעייה אחרת?יעל21/04/2008
ביתי בת 12.5, גובה 152 ס"מ, משקלה 50 ק"ג
אני מוטרדת שכן בחצי שנה העלתה 9-10 ק"ג וזה נראה לי המון. המון.
אכן, תזונתה אינה ראויה, היא איננה אוכלת פירות וירקות וכן לא דברי עוף ובשר, היא נזונה
בעיקר מקטניות ופחממות, אולם לא היה שום שינוי בהרגלי האכילה שלה בתקופה זו.
כמו כן היא סובלת לעיתים מחוסר ברזל ובעבר אף עלה חשד לאנמיה חרמשית, אך בדיקת דם
(אלקטרופרוז ?) שללה זאת.
לעיתים מתלוננת על כאבי בטן.
בדיקה שגרתית אצל רופאת משפחה לא העלתה דבר. אולם בכל זאת אני חרדה, אולי ישנה
איזושהי בעייה, אחרת ? ולא רק השמנה כתוצאה מתזונה...
על איזה כיוונים ניתן לחשוב?
מה ראוי וכדאי לבדוק? איזה בדיקות כדאי לבצע?
לעצותך מראש אודה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר אביבית גולן כהן21/04/2008יעל שלום
ביתך אמורה להיות כעת בעיצומו של גיל ההתבגרות. בד"כ בשלב זה יש צמיחה מהירה לגובה .
הצמיחה בגובה כשלעצמה מוסיפה משקל . כדי לדעת האם עובדה זאת בלבד מספיקה כדי להסביר את העליה במשקל ניתן לבקש מרופא הילדים שלה לבדוק את "עקומת הגדילה שלה" .
לפי עקומת הגדילה ניתן ללמוד האם יש יחס סביר בין הגובה למשקל ולהחליט האם מדובר בהשמנה.
במקרה שתארת מעבר לשאלת ההשמנה את מתארת גם אנמיה, חסר ברזל, כאב בטן והרגלי אכילה לא בריאים.
במקרה זה כדאי להשלים בדיקות דם בשאלת אנמיה מחסר ברזל, תפקודי בלוטת תריס ויעוץ דיאטנית כדי להמליץ על אוכל בריא ודל קלוריות במידה וידרש.
רק בריאות
מועדים לשימחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהקטמנדה21/04/2008
בן 62 מטופל כחודשיים בפרדניזון לאחר פוסט פריקרדיוטומי.
בגלל אנמיה מקבל גם ברזל פריפל סירופ 50 מ"ג ליום.
תוצאות ספירת דם: המוגלובין 11.9 המטוקריט 37.4 היפו% 11.7 פריטין 238
כדוריות אדומות בקצה התחתון של הנורמה.
לפי הבנתי יש ריכוז מספיק של כדוריות אדומות והריכוז של ההמוגלובין בכל אחת גבוה אך הכדוריות קטנות מידי ולכן למרות שמספרן מספיק והריכוז בכל אחת גבוה עדיין אין מגיעים לסך ההמוגלובין הדרוש.
מה הסיבה לכך שנפח הכדורית קטן מידי ומה הטיפול לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אביבית גולן כהן21/04/2008קטמנדה שלום
אינני בטוחה שהבנתי למה כוונתך.
האם הסקת כי רמות הפריטין הגבוהות מצביעות על ריכוז המוגלובין גבוה?
אנא קח בחשבון שערכי פריטין גבוהים יכולים לנבוע מהתהליך הדלקתי שממנו סבלת ואינם בהכרח מייצגים רמות גבוהות של ברזל.
אם הבנתי נכון את הכתוב,הרי שעדיין מדובר באנמיה מחסר ברזל הנמצאת כעת בשלבי טיפול.
רק בריאות
מועדים לשימחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תשישותדניאל21/04/2008
חג שמח.אני בן 27 וסובל כרונית מתופעה של תשישות. אין לי כוח לעשות דברים ויש לי חוסר שקט.
מצב רוחי הוא בסדר,אני אוכל בסדר וישן בסדר אבל ביום יום כל הזמן מרגיש תשוש נפשית.
בדיקות המעבדה תקינות ביותר כולל בלוטת המגן ו-B12.אני לא לוקח תרופות.
האם שימוש בתרופה כמו רסיטל יכול לפתור את בעייתי למרות שאין כאן תסמיני דיכאון מובהק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות
ד''ר אביבית גולן כהן21/04/2008דניאל שלום
רסיטל היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובתיסמונת הפיברומיאלגיה (תסמונת הפיברומיאלגיה מתארת מצב שכיח של כאבי שרירים מפושטים ותשישות המופיע אצל 2% מהאוכלוסיה).
על מנת לדעת אם היא מתאימה לטיפול בבעיה שלך, צריך קודם להגדיר נכון את האבחנה.
כדאי להתייעץ עם שירותי בריאות הנפש כדי לדעת אם אכן אבחנה דכאונית באה בחשבון ( לדיכאון תתי סוגים שונים אשר יכולים לתת ביטוי חלקי ועדיין להגיב היטב לרסיטל), ועם רופא המשפחה בשאלה של אבחנות אחרות הבאות בחשבון.
רק בריאות
מועדים לשימחה
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)