פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    עידו
    09/04/2008

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/04/2008

האם שאלת משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עידו
    10/04/2008

שלום רב,
    תודה רבה על התגובה,
    יצא לי בהתחלה ללא הכיתוב ההודעה ,סליחה
    הגיוני שהצואה האדומה בעצם דימום במערכת העיכול קיבה או מעיים?
    קבעתי תור לרופאה .
    בתודה איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/04/2008

במרבית המקרים צואה אדומה אינה עקב דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש דעתך ד"ר
    אייל
    08/04/2008

ד"ר, לא הצלחתי להבין מדוע נתן לי האורולוג לא דוקסילין (או משולב עם ציפרופלוקסאצין) אלא דווקא רק ציפרופלוקסאצין, בתחילה 250מ"ג 2X למשך שבועיים ואומנם שיפור כלשהו בסימפטומים וירידה ב PSA , ועכשיו שוב אותה אנטיביוטיקה אבל לטווח ארוך - 250 מ"ג 1X למשך 3 חודשים:

1. הרי הדוקסילין מכוון יותר לדלקת הערמונית (כפי שנקבע) ומערכת המין (נמצאו לויקוציטים וחיידקים שונים בזרע) ?
    .2הרי בדוקסילין השפעת כדור הינה למשך יום-יומיים ואז יש רצף עד לכדור הבא, בעוד הציפרופלוקסאצין השפעתו רק 12 שעות והרי אני לוקח רק אחד ביום (לשלושה חודשים) כך שיום יום השפעתו נקטעת ורק ביממה הבאה מתחדשת ואינני בטוח שזה טוב ומדובר בשלושה חודשים?
    . 3 מאחר ומדובר בחיידקים שלא זוהו (דלקת לא ספציפית) הרי גם מסיבה זו סביר שעדיף הדוקסילין שהרי מכסה גם חיידקים חד-תאיים כמו מיקופלסמה ואוראופלסמה?
    . 4 האם לאחר שאסיים את 3 חודשי הציפרופלוקסאצין, ראוי שאקח דוקסילין (כמה ולכמה זמן)?

תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקש דעתך ד"ר

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

ד''ר גרי בלומברג
    12/04/2008

אייל, שלום

עדיף שתשאל את האורולוג. כל מקרה לגופו ויש לו מידע שאין לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    יאיר
    08/04/2008

שלום
    מצורפות תוצאות של בדיקת דם :
    ---------------------
    Sodium 140.0 mmol/L 133-145 (....*....)
    Potassium 3.4 mmol/L 3.7-5.5 *(.........)
    Glucose 88.7 mg/dL 55-115 (....*....)
    Urea 20.8 mg/dL 10-50 (.*.......)
    Creatinine 1.2 mg/dL 0.5-1.2 (........*)
    האשלגן שלי בכל הבדיקות יוצאת תוצאה זו
    האם צריך לעשות משהו ???
    אף פעם לא יצאה לי תוצאה פחות מזו !!!
    האם יש תוצאה בה כן מתחילים בתוספת ?
    קיבלתי תשובה בפורום אחר על הורמון (אלדוסטרון) אם הוא גבוה ורנין נמוך יכול להצביע על יתר לחץ דם
    האם יש משהו בזה ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    08/04/2008

שלום, יאיר

שאלת בעבר בפורום על האשלגן ואמרנו לך שאין דאגה. ניתן לבקש מרופא/ת המשפחה הפניה לא.ק.ג. על מנת לראות שאין הפרעת קצב. אם אתה מודאג מיתר לחץ דם - תפנה לאחות במרפאה והיא תמדוד לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh
    מירי
    08/04/2008

שלום דוקטור.
    לפני שלושה חודשיים עברתי בדיקת tsh והתצואה היתה 5.84
    וכמו כן הt4free היה 15.3
    אתמול עברתי שוב את אותה הבדיקה.
    tsh והתוצאה היום היא 4.90
    וה t4free התוצאה היא 12.2
    הערכי היחוס השתנו מאז ינואר.
    ממה זה קורה ומה המצב שלי להיום?
    מאוד אשמח לקבל את חוות דעתך היות ואני מאוד מסוקרנת לגבי התוצאות
    תודה מקרב לב . ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    tsh

הוספת תגובה

• TSH

ד''ר גרי בלומברג
    08/04/2008

שלום, מירי

התווח התקין בבדיקות מעבדה שונה מקצת ממעבדה למעבדה. נראה לי לפי הערכים שהצגת ש TSH היה מעט מוגבר אבל freeT4 היה תקין.

למה עשית בדיקות מעבדה? האם היו לך תלונות של תת פעילות בלוטת התריס (בעיות וסת, עצירות, אי סבילות לקור, עליה במשקל - בין היתר)?

אם אין תלונות והבדיקות נעשו בלי סיבה מיוחדת, אז מדובר בתת פעילות תת-קלינית שדורשת רק מעקב. אם יש תלונות כדאי להתיעץ עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh

מירי
    09/04/2008

דוקטור שלום :
    במשך לשאלתי אתמול. לא ציינתי שאני אשה בת 59 .ואני במעקב אחרי הבדיקות דם.
    וכמו שציינתי בינואר בבדיקות דם tsh היה 5.84.
    ואתמול בבדיקות הדםהיה לי 4.90.
    שאלתי מה היא הסיבה ? ודרך אגב במשך שנתיים אני עוברת את אותה הבדיקה באותה מרפאה.
    האם אני צריכה לחזור לרופאת המשפחה? האם אני עדיין לא צריכה לקחת כדורים ?
    תודה רבה רבה להתיחסותך.
    ויום טוב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH

ד''ר גרי בלומברג
    12/04/2008

מירי, שלום

סליחה על האיחור בתשובה.

כל עוד שה T4 תקין וה TSH פחות מ 10 ואין לך סימפטומים - מקובל רק לעקוב ולעשות בדיקות דם כל 3-6 חודשים. ללא טיפול תרופתי בינתים.

כמו כל בדיקת דם הערכים שונים במקצת מפעם לפעם. חשוב התמונה הגדולה ולא השינויים הקלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת קצת??
    יהודית
    08/04/2008

שלום אני בת 22 מזה 3 ימים יש לי כאבים בעצם החזה אבל רק בנגיעה באזור (לא קיבלתי מכה לפני זה)ובעצמות באזור, ואני קצת חוששת אצל רופא משפחה שבדק את הלב הוא אמר שאין חשש מזה והלב בסדר
    ממה יכול לנבוע כזה דבר? ויש סיבה לדאגה?
    אשמח לשמוע יעוץ....
    תודה ויום טוב....

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת קצת??

הוספת תגובה

• כאבים בעצם החזה

ד''ר גרי בלומברג
    08/04/2008

שלום, יהודית

כאבים בעצם החזה בנגיעה מתאימות לכאב ממערכת השלד והשרירים. יכול להיות ממכה (שלא היה אצלך) או ממאמץ יתר בחדר כושר או כד' או משינוי במזג האוויר.

אם הכאבים ממשיכים מעבר לעוד כמה ימים או מחמירים תפני שוב לרופא המשפחה.

בשלב זה לא רואה סיבה לפחד. רוב הסיכויים שהכאב יעבור מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות שתן לאחר אנטיביוטיקה.
    אייל
    07/04/2008

לאחר נטילת אופלדקס ולאחר מכן ציפרודקס בגלל לויקוציטים בזרע (10-15/field) ותרבית זרע (צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים),

תוצאות השתן:
    Ketone (U) 5 mg/dl (בעבר תמיד שלילי).
    Protein (U) 15 mg/dl (בעבר תמיד שלילי).
    Ph (U) 5.5
    כל יתר בדיקות השתן כולל תרבית שתן בסדר (Normal או Negagative).

ספירת דם בסדר.
    Urea בדם 34
    Creatinine בדם 1.1 (יציב מזה שנים).

מה משמעות תוצאות השתן החריגות?
    תודה.

הוספת תגובה

• בדיקת שתן

ד''ר גרי בלומברג
    07/04/2008

שלום, אייל

קטונים בשתן מופיעים שאנחמו בצום או לא שותים מספיק. חלבון בשתן יכול להיות קשור לדלקת בשתן או הטיפול שקיבלת. ממליצה לחזור על הבדיקה עוד כמה ימים לאחר שתייה מרובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך, תודה.

אייל
    09/04/2008

מאחר ושוב ניתנה לי אנטיביוטיקה (ציפרודקס), הפעם 1X שלושה חודשים, האם יכול לחזור על בדיקת השתן תוך כדי לקיחת האנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    12/04/2008

אייל, שלום

סליחה על האיחור בתשובה

עדיף לחכות עד לאחר תום הטיפול. כשבועיים לאחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם
    דורה
    07/04/2008

שלום רב,
    לאחרונה מופיעים על גופי שטפי דם פנימים ללא חבלה
    הסימנים תחילה היו בצבע צהוב אך עם הזמן הם הופכים לסימנים כהים יותר בצבע סגול..
    אשמח לדעת ממה יכול לנבוע תופעה זו
    מה עליי לעשות?
    האם זה מראה על רמת ברזל נמוכה בדם?
    אודה לתשובתך
    דורה

לקביעת תור
    סגירה
    שטפי דם

הוספת תגובה

• שטפי דם

ד''ר גרי בלומברג
    07/04/2008

דורה, שלום

יש שאלות חשובות שלא נתת מידע. האם את לוקחת אספירין או קומדין? האם את סובלת ממחלות כלשהן? בת כמה את?

כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה ולעשות בדיקות דם.

הרבה פעמים אנו מקבלים מכות שלא שמים לב עליהן בזמן החבלה ורק אח"כ רואים שטפי דם. מאידך זה יכול להיות סימן לבעית קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם

דורה
    07/04/2008

אני בת 23 איני נוטלת תרופות כלשהן
    זה בדיוק מה שמדאיג אותי שהסימנים אינם תוצאה של חבלה
    בעיית קרישה יש קשר ישיר לרמת הברזל בדם?
    האם עליי לבצע בדיקות דם בהקדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם

ד''ר גרי בלומברג
    08/04/2008

שלום, דורה

אין קשר בין קרישיות הדם וכמות הברזל בגוף.

ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה. בשלב ראשון לבדוק ספירת דם ותפקודי קרישה. אם תקינות והתופעה ממשיכה כדאי להתיעץ עם המטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח גרון
    מירי
    06/04/2008

שלום דוקטור:
    עברתי בדיקת משטח גרון עקב כאבי גרון חזקים. תוצאות הבדיקה אומרת בלי ממצא פתלוגי
    אבל מתחתיו כתוב הערה רגישות תשובה רגישות. אנטיביוטיקה. חיידק.
    מה עלי להבין?אשמח לקבל את תשובתך . תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    משטח גרון

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/04/2008

הציטוט שלך לא ברור לי. אני צריך לראות את טופס התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה ?!
    אבי
    04/04/2008

לילה טוב

היום בשעות הערב החלו מעט כאבים מטרידים באוזניים (בעיקר בימנית), הכאב הוקל מעט בנגיעה בפתח האוזן בתחילת התעלה.
    פימפמתי מעט ומספר פעמים עם האצבע בפתח האוזן כי זה היה מרגיע מעט את הכאב אך לאחר מספר דקות, האוזן פשוט נסתמה לי, תחושה של כאילו נכנסו לי מים לאוזן או שיש שם משהו שחוסם אותה.
    תחושת האוזן הסתומה לא חלפה עדיין (כ-6 שעות) והתופעה מאוד מטרידה ומעצבנת אותי, אני שומע באוזן את הצעדים שאני הולך ולפעמים גם רחש חלש כמו של גלי ים.
    היה נדמה לי מספר פעמים כאילו כל הצד הימני של האוזן נרדם לי, מסביב לאוזן, רקה ימנית וכו', במגעע עם היד התחושה מעט קהה אך מורגשת, בנגיעה עם חפץ קר או חם באזורים אלה אני מרגיש את החום/קור.

ניסית כמעט הכל כדי לשחרר את האוזן, לעיסת מסטיק למספר דקות, פיהוקים חזקים מס' פעמים, מילוי אויר תוך סתימת האף, התכופפות קדימה, אך ללא הואיל.

- האם הנ"ל אכן אוזן סתומה ? כיצד אפשר לשחרר, האם יש לפנות לרופא ומתי זה אמור לעבור מעצמו.
    - האם יתכן כי אכן יש לי חסימה בכלי דם באזור הימני שגורם בעיקר לתחושת האוזן הסתומה ?
    - האם יש לכם עוד המלצות בבקשה ?!

(לציין כי אני בסופה של מחלה ויראלית כנראה שהחלה ביום שלישי בערב עם חום ליום אחד, כאבי שרירים וראש שנמשכו כיומיים וכאב גרון, כאשר היום נותר מעט כאב ראש, וכאבי גרון (לא חזקים אך מטרידים)

תודה על כל עיצה ועזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה ?!

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

אבי, שלום

יש כמה סיבות לאוזן "סתומה". אין לאבחן או לטפל ללא בדיקה. פנה לרופא/ת המשפחה שלך בבוקר או היום למוקד חירום אם מאוד מפריעה לך. סביר מאוד שקשור למחלה הוירלית שיש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון נוסף

אבי
    05/04/2008

במשך הלילה התעוררתי והסתבר לי כי האוזן השתחררה לגמרי.

השינה בלילה לא היתה כל כך טובה, מעט כאבי ראש מציקים, כאבי גרון וכו'.

החל מהיום בצהריים הראש שוב התחיל טיפה להציק, כולל עייפות ודרגותשונות ומשתנות של אוזן סתומה, כאשר לקראת הערב האוזן כמעט חזרה להיות סתומה כפי שהיתה אתמול.

- האם תופעת האוזן הסתומה יכולה להצביע גם על מצבים מסוכנים ? מחלות לא סמפטיות ?
    - האם כל התופעות הנ"ל מצביעות כמעט בוודאות על המחלה הויראלית כגורם ?
    - האם הפנית אותי למוקד חירום בגלל שהבעיה דורשת התייחסות דחופה או כי זה מציק לי ?
    - האם לדעתך אני צריך כבר לפנות לרופא א.א.ג לבדיקה או להמתין שבוע מתחילת המחלה כדי לתת לה צ'אנס לעבור מעצמה ?

תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

שלום, אבי

הכי סביר שיש מחלה וירלית שגם משפיעה על האוזניים. היות ויכול להיות שעווה או דלקת בתעלת האוזן כדאי להיבדק. לא צריך רופא/ת א.א.ג. - רופא/ת משפחה גם יודע/ת לאבחן.

אם אין ממצא בבדיקה אבל התחושה לא עוברת עם שאר התלונות של הוירוס, אז יש סיבה לברר.

המלצתי על מוקד חירום עקב הסבל שביטאת. לא נראת לי סיבה לדאגה.

ממליצה לגשת מחר לרופא/ת המשפחה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ודבר באמת באמת אחרון

אבי
    05/04/2008

כפי שרשמתי האוזן חזרה אחה"צ להיות סתומה כמו אתמול.

לפני כחצי שעה התחלתי להשתעל קצת, לאחר מכאן הרגשתי כאילו כל הימני שלי בפנים נרדם (כאילו אין לי תחושה במגע באזור), מדובר בצוואר בצד הימני, מתחת לאוזן הימנית וחלק מהלחי הימנית, הפעם חוסר התחושה היה נראה לי מובהק יותר מכפי שהיה עד כה.
    התופעה מאוד הלחיצה אותי וגרמה לי להשתעל יותר (כנראה מהלחץ ???).
    לאחר מספר דקות (עד 5 דקות) בדקתי אם אני מרגיש תחושת קור באזור, בהצמדת מכשיר קר וראיתי שאני כן מרגיש קור.

שאלתי הבאמת אחרונה:

* מה יכולה להיות תופעת תחושת ההרדמות של הצד הימני של הפנים ?
    * האם יש מצב שדלקת באוזן / המחלה הויראלית ו/או אולי נוזלים רבים גורמים לחוסר תחושה ?
    * האם יתכן מצב כי בשל מצב שמביא לחוסר תחושה גורם גם לסתימת האוזן ?
    * האם התחושה הנ"ל נראית מדאיגה ?

אני חייב לציין כי ביום שישי הייתי אצל הרופא (אומנם לא הרופא הקבוע) שבדק את הגרון ואמר שאינו רואה כל ממצא או דלקת, פרט לאודם קל.
    הוא לא בדק את האוזניים כי כאב האוזניים וסתימת האוזן קרתה רק אחר הצהריים ביום שישי.

אני מאוד מודה לך על הסבלות והתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

אבי, שלום

לא נראה שיש לך מה לדאוג. יש הרבה תופעות חולפות בזמן מחלה וירלית. כל עוד שהן חולפות ולא חוזרות לאחר תום המחלה, אין להן משמועות מיוחדת.

על מנת לאושש את הסבירה שהאוזן חלק מהמחלה הוירלית - לך מחר בבוקר להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה :)

אבי
    05/04/2008

כמו שאת רואה אני לא יכול להתאפק

הדבר שמטריד אותי הוא, האם יתכן כי האוזן מורגשת כסתומה בגלל חסימת של כלי דם באזור ? האם במידה וזו היתה חסימה הייתי צריך להרגיש נימול באיזשהוא שלב ? או שחוסר אספקת דם לא בהכרח יגרום לנימול ?

האם יתכן כי משהו חוסם את העצבים באזור, דבר שגורם לאוזן להסתם ויכול גם להסביר את חוסר התחושה באותו צד מידי פעם ?

אלה הדברים שהכי מעסיקים אותי עכשיו - מה הסיכוי שמשהו אחר רציני יותר גורם לכך ועד כמה מסוכן.

תודה על הכל ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    07/04/2008

אבי, שלום

האם פנית לרופא/ת המשפחה ונבדקת?

אין טעם לחפש סיבות נדירות לתלונותיך. מה שנפוץ יותר הרבה יותר הגיוני. אני לא בקיאה בבעיות של כלי דם בתוך האוזן או עצבים שם. אבל נשמע עדין קשור למחלה וירליתץ

אם אתה מודאג, אני ממליצה להיבדק ע"י רופא א.א.ג. אם רופא/ת המשפחה לא מצא/ה דבר בבדיקה.

הסיכוי שיש לך בעיה רצינית או מסוכנת קטן מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סוכר
    יעל
    04/04/2008

שלום רב,

עברתי בדיקת דם לפני מס' ימים באישפוז מתוכנן (ולא נאמר לי להיות בצום). בבדיקה ערך הסוכר היה 100 (חשוב לציין ששעה-שעתיים לפני הבדיקה שתיתי חצי כוס קפה, ואכלתי בורקס קטן).

בהסתכלות בבדיקות הסוכר מלפני שנתיים הערכים נעו בין 95-105, (בגלל שזה היה ממזמן וגם הבדיקות הללו נערכו באשפוזים אינני זוכרת אם הייתי בצום או לא).

סבא של אבי ז"ל וסבתא שלי (שתבדה לחיים ארוכים) סובלים מסכרת.
    מכיוון שאני טבעונית (וממעיטה באכילת ירקות) עיקר התזונה שלי היא פחממות: לחם, אורז, פסטה וכו.
    האם אני נמצאת בסכנה לסכרת?
    האם ערכים אלו מהווים נורה אדומה, לעתיד?

בנוסף חשוב לציין שאני סובלת מעודף משקל (7 ק"ג) וגילי 23.

תודה רבה ושבת שלום,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סוכר

הוספת תגובה

• בדיקת סוכר

ד''ר גרי בלומברג
    04/04/2008

יעל, שלום

ערך של 100 גם בצום נחשב כתקין לחלוטין. ערך מעל 100 בצום נחשב כ"טרום סוכרת" והיום ממליצים למעיט באכילת סוכרים וקמח לבן. דבר שאת עבר עושה.

אין המלצות ברורות על בדיקות סקר לגילוי סוכרת באנשים עם סיפור משפחתי, אפילו דרגה ראשונה.

חבל שאת לא אוכלת פירות וירקות. את מפסידה הרבה ויטמינים ומינרלים. לפחות את לוקחת מולטיויטמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות לא טובות מתמשכות
    ערן
    04/04/2008

שלום.אני בן 26 וסובל מזה שנים מתחושות רעות של אי שקט, תחושת מחנק, לעיתים בחילה וחוסר אנרגיה ורעד פנימי. בדיקות דם לאורך השנים כולל בלוטת התריס,ויטמינים, סוכר, ברזל, בדיקת שתן -הכל תקין. לחץ דם הוא 80/120 לא לוקח תרופות מירשם.
    האבחנה של הרופא משפחה היא שמדובר בחרדה והוא רשם לי את התרופה רסיטל.
    אציין שאין לי דיכאון ומצב הרוח שלי תקין לכן אני מפחד לקחת את התרופה הזו כיון שהיא במקור נוגדת דיכאון. אני גם חושש מתופעות הלוואי הרבות כמו השמנה,פגיעה בתיפקוד המיני וכו')
    1.האם אכן נראה על פניו שמדובר על תופעת חרדה? היתכן שהיא מתמשכת שנים כה רבות?
    2.האם יש חלופה טובה ומועטת תופעות לוואי לתרופה רסיטל ?(לדוגמה ולריאן בכמוסות שידוע כמרגיע).

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות לא טובות מתמשכות

הוספת תגובה

• תחושות לא טובות מתמשכות

ד''ר גרי בלומברג
    04/04/2008

ערן, שלום

רסיטל תרופה טובה גם לדכאון וגם לחרדה. רוב תופעות הלוואי חולפות בחודש-חודשיים הראשונים של טיפול. חשוב מאוד להתחיל עם חצי כדור בשבוע-שבועיים הראשונים כי בהתחלה יכול להיות התגברות החרדות. אח"כ עובד יפה.

כל תופעות הלוואי הפיכים בהפסקת הטיפול. שווה לנסות ואם תופעות הלוואי לא נסבלות - תפסיק. אם אתה לוקח יותר מ 3 שבועות כדאי לרדת בהדרגה לחצי כדור לשבוע לפני שתפסיק.

זה שהתלונות ממושכות יותר תומכת יותר בחרדה מאשר במחלה אורגנית.

בהחלט אפשר לקחת תרופות טבעיות להרגעה. אבל הן עוזרות רק לזמן קצר. לדעתי במצבך עדיף לקבל תרופה כמו רסיטל שהיא מטפלת ולא רק מרגיעה לתקופה של 6-12 חודשים . לא ידוע לי על טיפול טבעי לחרדה אבל שווה להתיעץ עם מטפל/ת אלטרנטיבי/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LDH נמוך
    ש
    03/04/2008

אני לוקחת רואקוטן ובבדיקת דם החודשית יצא לי LDH נמוך:
    LDH-201 (230-460)
    מה זה אומר? האם קשור לרואקוטן?

לקביעת תור
    סגירה
    LDH נמוך

הוספת תגובה

• LDH נמוך

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/04/2008

שיר שלום
    רמות נמוכות של LDH אינן מעידות על בעיה ולעיתים הן מתקשרות עם מבנה גוף קטן.
    בכל מקרה אין סיבה לדאגה.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה
    עידו
    02/04/2008

שלום ד"ר תודה על התגובה
    אין לי לרוב צריבה במתן השתן ,מה שמפריע זה עיקצוצים באשכים.
    נוצרה לי בעיה של השן בינה שהיא גודלת החלה לכאוב מאתמול ניתנו לי לקחת אנטיבוטיקה והתחלתי לקחת היום בבוקר בשביל הדלקת בתריסיון ודלקת בקיבה ,האם אפשרי לקחת אופטלגין נגד הכאבים של השן בינה למרות שאני לוקח טיפול משולש .ומקווה שגם הוא יעבוד על השן בינה וירגיע את הכאבים.בנוגע לחיידק בשתן ולחיידק במעיים הרופאת משפחה אמרה לי שהטיפול המשולש יחסל אותם אני צריך טיפול לכל הדרכי עיכול.
    אמרתי לה שלכל חיידק יש את הרגישות אנטיבוטיקה שלו היא לה השיבה לי.
    האם זה נכון שהטיפול משולש יחסל את החיידק במעי וגם בשתן?
    בתודה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקות

ד''ר גרי בלומברג
    04/04/2008

שלום, איתן

אין מנעיה לקחת אופטלגין עם הטיפול המשולש או עם כל אנטיביוטיקה - כמובן אם אתה לא רגיש לאופטלגין.

אם אתה לוקח מוקסיפן כחלק מהטיפול המשולש הוא מטפל גם בשן וגם בשתן וגם בחיידק של הקיבה.

אין אנטיביוטיקה אחת לכל חיידק. האנטיביוטיקות עובדות על קבוצות של חיידקים ולחיידק אחד רגישות להרבה אנטיביוטיקות (בינתיים, אבל שימוש רחב מדי באנטיביוטיקה מעלה את העמידות של החיידקים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם ?
    אבי
    02/04/2008

לילה טוב

הערב במגע מיקרי ברגל (דרך הנעל) הרגשתי כאב (בנגיעה כמובן) בתחילת הבוהן השמאלית (טיפה מעל המפרק).

בערב כשנכנסתי להתקלח ראיתי כתם סגול, שטף-דם פנימי במקום בו הרגשתי את הכאב. (לציין כי מרגיש כאב רק בעת נגיעה במקום).
    העניין שאני לא זוכר שקיבלתי מכה או חבטה באזור הזה היום שיכולה לגרום לכאב ולסימן הכחול.

-> האם כאב בנגיעה וסימן כחול של שטף דם פנימי נגרם רק ממכה או חבטה ?
    -> היתכן כי משהו אחר גרם לשתי התופעות הללו ?
    -> האם עצם זה שאני מרגיש כאב בנגיעה יכול לחזק את ההשערה שמדובר במכה ?
    -> מה גורם לכאב בעצם במקרה כזה המכה או שטף הדם ? האם שטף דם יכול לגרום בכלל לכאב ?
    -> מתי צריך לפנות ליעוץ רפואי בנושא אם בכלל ?

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם ?

הוספת תגובה

• שטף דם!

ד''ר אביבית גולן כהן
    04/04/2008

ירון שלום
    שטף דם מבטא דלף מנים דם. הדלף יכול להיות ביטוי למכה/חבלה שפגעה מעט בנים, אך גם ביטוי ללחיצה , אפילו לחץ של הנעל.
    מהתיאור שלך נראה כי אכן מדובר בשטף דם.
    שטף הדם מכיל חומרים היכולים לגרום לתחושת כאב ללא תלות בקיומה של חבלה.
    מצב זה כשלעצמו אינו מדאיג, אך אם יופיעו שטפי דם מרובים שאינם מוסברים עם או בלי דמומים בלתי מוסברים אחרים ממקומות אחרים בגוף, רצוי לפנות לרופא המשפחה.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול והפרשות
    רוני
    01/04/2008

שלום, אני כשבוע מצוננת עם שיעול נבחני היה כאב גרון שחלף, לפני יומיים עשיתי בדיקת דם שלא הראתה עלייה בכדוריות הלבנות אך כיום אני עדיין משתעלת ומנוסלת, האם ייתכן שאין שינוי בכדוריות הלבנות אך ישנו שיעול ונזלת (סליחה) ללא חום? (אין שינוי בכלל הכדוריות הלבנות לעומת לפני חודשיים כשהייתי בריאה, יש עלייה בGOT מעל הנורמה 38). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול והפרשות

הוספת תגובה

• שיעול והפרשות

ד''ר גרי בלומברג
    01/04/2008

שלום, רוני

התלונות שלך מתאימות למחלה וירלית. עליה בכדוריות דם לבנות לרוב מעידה על מחלה חיידקית, וירוסים לפעמים גורמים לירידה במספר הכדוריות דם הלבמנות אבל אין לזה משמעות אבחנתית. גם העליה הקלה ב GOT מתאים למחלה וירלית.

תשתי הרבה נוזלים, קחי תרופות להקלה לפי הצורך ותנוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה