מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בידייםאלי19/04/2008
שלום
היום לפני הצהריים החל גרד ביד שמאל והרגשה כאילו היד נפוחה, מן הרגשת תפיחות בכף היד עם גרד.
לאחר כמה דקות התופעה החלה גם ביד ימין, כאשר מידי פעם שמתי את הידיים בפריזר בקור כדי להרגיש מעט הקלה.
לאחר מספר דקות הרגשתי גם מעט גרד באצבעות הידיים, עכשיו לאחר כחיצ שעה+ נראה לי כאילו הגרד והנפיחות בידיים עברה.
התופעה הזו קורית לי אחת לכמה חודשים ומשהו כזה וחולפת מעצמה.
לא נגעתי בשום חומר, או דבר דומה.
מה יכולה להיות הבעיה ?
האם זו תופעה ידועה וממה נגרמת ?
האם יש סיבה לפנות לבדיקת רופא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/04/2008התופעה נשמעת כמו תגובת רגישות יתר. התיעץ עם רופא המשפחה על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תופעה חוזרתאלי19/04/2008
שלום לכם
מידי פעם יש לי חולשה שמתבטאת בעיקר בחולשה בגפיים (עליונות ותחתונות) ועייפות שכוללת גם עייפות עיניים.
לרוב לאחר מספר דקות שמופיעה החולשה מופיע גם התקף שיעול חזק שנמשך עד לחצי שעה.
כמו כן במקרים רבים מופיע גם מעין דחף להתפנות בשירותים.
לאחר תום התקף השיעול (כאמור לאחר חצי שעה עד שעה) וישיבה בשירותים (לפעמים עם יציאה ולפעמים בלעדיה), החולשה נמשכת עוד כשעה-שעתיים ועד לחצי יום עד יום שלם.
מעניין אותי לדעת:
האם יש קשר בין כל הסממנים האלה או חלקם ?
אילו מצבי חולי יכולים, אם בכלל, לגרום לכל התסמינים האלה. (גם מצבים נדירים).
האם יתכן וניתן להסביר את כל התופעות הנ"ל כסימנים של מתח וחרדה בעקבות תחושת החולשה ?
איך בודקים בכלל קשר בין כל התסמינים האלה ומהו העקרי, טריגר שגורם לכל השאר ובו יש להתמקד ולבדוק סיבתו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/04/2008שילוב התסמינים באמת לא אופייני לבעיה מסויימת ובמקרים כאלה באמת צריך לחשוב על מתח. עם זאת לשאלתך על מצבים נדירים הייתי מציע להבדק ע"י נוירולוג ולשלול מחלות שרירים או מחלת עצב-שריר כגון מיאסטניה. במיוחד שאל אותו לגבי עייפות העיניים. כמו כן כדאי לבדוק רמת 5HIAA בדם לשלול מצב נדיר של הפרשת חומרים הגורמים לשיעול ויציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - והבהרה
אלי21/04/2008תודה
איך אוכל לבקש מהרופא בדיקה כזו ? הוא לא כל-כך חושב שיש לי בעיה רצינית והכל זה עניין של חוסר כושר גופני ופעילות גופנית, מאחר וכל הבדיקות הרגילות תקינות.
לגבי שני הכיוונים שהעלת:
* מחלות שריר ועצב, האם ישנם עוד תסמינים למחלות אלה ? והאם בדיקות דם כלליות אמורות להראות עוד תוצאות לא תקינות במידה ומדובר במחלות כאלה ?
* לגבי בדיקת הסמן, הבנתי שמדובר בסרוטונין, האם שוב בעיה בתחום הזה מלווה בתסמינים נוספים והאם הדבר יכול להראות גם בבדיקות כלליות ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ברגל לא עוברתעידו18/04/2008
לד"ר שלום רב
סובל מיבלת ברגל כ5 חודשים,צרבתי פעמיים את האזור עם התרסיס אצל רופאת עור
וגם חפרתי ביבלת כהמלצה שלה,היום חזרתי אליה שוב והיא צרבה את האזור
כל האזור של הרגל כף הרגל מרגיש משותק וכואב מאד,היא טוענת שהיבלת מתחילה
להתרפא בגלל שיש נקודות שחורות שם.היא העלתה בפניי שיש יבלות שהם וירוס
כתוצאה ממשהו.בקושי מצליח ללכת עם הרגל בגלל הכאב שזה גורם.ויש כאב בעיקר בערבים
של צריבה מאד מאד חזקה באזור וגם שריפה.
האם יש המלצה על משחה או משהו למרוח שיכול להקל ,מדרס?
ושאלה נוספת האם יבלת יכולה לגרום לסיבוכים כל שהן ,זיהום או משהו ואיך בכלל יודעים
עם כן קורה משהו.
בתודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/04/2008העצה היחידה שאני כרגע יכול לתת לך היא לפנות לפודיאטר שהינו מומחה לנגעם בכף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות דופקנועם18/04/2008
שלום ד"ר
בזמן מאמץ ואפילו קל יחסית (במאמץ גדול יותר אני מגיע גם לסחרחורת), אני מרגיש דופק בראש.
כמו כן זה מופיע לי לפעמים בזמן שכיבה במיטה כשאני מרגיש את הדופק בראש ובבטן ובמיוחד כשאני על הצד זה מציק יותר מאחר והאוזן מגבירה את השמיעה והתחושה.
ממה זה נובע ? האם זה דורש בירור/טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/04/2008האם לחץ הדם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
נתן21/04/2008שלום פרופ" קיטאי
העניין הוא כזה, אף פעם לא סבלתי מלחץ דם, אלא שלפני כחודש וחצי נמדדו לחצי דם מוגברים במשך כמה פעמים, בהמלצת רופא המשפחה התחלתי בפעילות גופנית, ובשבוע שעבר נמדד לי לח"ד ע"י אחות בקופ"ח והיה 100/83 שזה נמוך גם לעומת מה שהיה לי תמיד.
אולי משהו לא יציב בלחץ הדם שלי ? אולי המדידות לא היו תקינות ?
והאם זה יכול להיות קשור איכשהו להתקפי דופק שיש לי לפעמים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבנתן17/04/2008
שלום ד"ר
נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבדיקת הולטר לב לאחר תלונות על תחושות של התקפי דופק, סחרחורת במאמץ.
סיכום הפיענוח הוא בשפה האנגלית, ולאחר מכן יש הערות :
משך הבדיקה 23 שעות ו - 42 דקות.
קצב בסיסי : סינוס שנע בין 53 ל - 162 לדקה. (ממוצע 85)
הפרעות קצב חדריות : VPB בודד.
הפרעות קצב על חדריות : APB'S מעטים בין 1 ל - 4 לשעה, סה"כ 24.
הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II בשעה 07:41.
אודה לך אם תאיר את עיני לגבי זה, האם יש משהו חריג בתוצאות הבדיקה ? (חשוב לציין שביצעתי פעילות גופנית בליל הבדיקה, הליכה של כשעה)
אני בן 34, ללא מחלות לב ברקע (יש לי באופן קבוע היפוך גלי T בתרשימי הא.ק.ג.)
יש לציין שביממה של בדיקת ההולטר לא סבלתי מתחושות הדופק שעליהם התלוננתי, כמו כן קורה לי שבזמן שינה או בעיקר בתחילת השינה שאני מרגיש מין חסימה של הנשימה וזה מקפיץ אותי, עברתי בדיקה במעבדת שינה ולא נרשמו חסימות משמעותיות שיכולות להסביר את זה, וכן לפעמים בבוקר יש לי תחושה של קוצר נשימה. רציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין משהו לבבי לתלונות הנ"ל ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד''ר אביבית גולן כהן17/04/2008דניאל שלום
הממצאים שתארת מופיעים לעיתים קרובות, באנשים בריאים.
היות שהתופעות בגינן בוצע הברור לא הופיעו בעת הבדיקה נראה שלא נכון יהיה להסתפק בכך.
ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה בשאלת הצורך לפנות גם לבדיקת קרדיולוג ( מומחה למחלות לב).
רק בריאות
חג שמח
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה בצוואררונית15/04/2008
עקב היותי הזעות לילה ותחושה של בלוטות לימפה נפוחות בצוואר עשיתי אולטרסאונד, הממצא: בלוטת תריס: ללא ממצאים מוקדיים, תקינות במבנה.
בצוואר עליון, אמצעי ותתחתון, משני הצדדים הדגמו בלוטות לימפה בקוטר שונה, עד 11 מ"מ מימין ועד 13 מ"מ משמאל, הבלוטות בעלות מרקם תקין.
יש סיבה לדאוג, ביופסיה? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/04/2008תיאור הבלוטות נשמע שפיר לחלוטין. צריך לראות את מכלול הנתונים: האם חוץ מהזעות לילה היו סימפטומים נוספים כמו ירידת משקל חום או גרד. האם בדיקות המעבדה תקינות. האם בדיקה גופנית תקינה בפרט לגבי הגדלת בלוטות במקומות אחרים. אם התמונה הקלינית אינה חשודה לבעיה משמעותית אין צורך בביופסיה. אגב לפני ביופסיה ניתן לבצע דיקור ציטולוגי FNA מהבלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
רונית16/04/2008הזעות הלילה הן לא כל לילה (אגב אני בת 26) 3 שבועות לפני הבדיקה היה לי וירוס או צינון עם שיעול נבחני כאב גרון קל וללא חום, עשיתי באותה תקופה בדיקות מעבדה רמת הלימפוציטים כ30 וכדוריות הדם הלבנות 6.8, לפני ודשיים עשיתי CRP מסיבה אחרת התוצאה 1.25 (הנורמה מ0-5), איפה ניתן לעשות את הבדיקה שרשמת לי? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/04/2008FNA נעשה במכונים שונים, כל קופה יש לה את הספקים שלה לביצוע הבדיקה. עם זאת איני בטוח שיש לך הצדקה לבצע הבדיקה. הבלוטות שמצאו לך נראות תקינות והן בודאי תגובתיות לזיהום הוירלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת מחנק ממושכתעובד15/04/2008
שלום.אני בן 27 בכמה חודשים האחרונים אני סובל מתחושה של חוסר אויר בריאות במשך כל היום.
מדובר בתחושה של מחנק וקושי לתפקד כאילו גוש תקוע בגרון כל הזמן.
אני לא מעשן ולא לוקח תרופות. ובדיקות הדם שביצעתי לא מראות כל חריגה מהטווחים(כולל גם בלוטת התריס,B12). לחץ דם 80/120. דופק 82.
מה ניתן לעשות בנידון?זה ממש מפריע לי...
האם הכיון הוא משהו להרגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/04/2008טיפול להרגעה פותר בעיות כמו שלך במקרים רבים. האם זה הכוון אצלך הרופא האישי שלך יחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת גסטרוסקופיהארי13/04/2008
שלום לד"ר ,
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה והנה התשובה הראשונה שלה , אודה לך אם תוכל להספיר לי במילים יותר פשוטות את התשובה , ואם אין לך בעיה , מה זה בדיקת EUS ? תודה והמשך יום נעים.
פרה מדיקציה : UNSEDATED
ממצאים : הפעולה בוצעה לאחר XYLOCAINE SPRAY בלבד , בשל היעדר גישה לוריד ובהסכמת המטופלת .
ושט תקינה , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכןקיבה בצבע מרתי . קיבה כולל היפוך – מספר כיבים קטנם 5מ"מ באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , חלק ראשון אדום ובצקתי . אנגולתיה חדה במעבר לחלק שני אשר נראה תקין . ביוספיות מרובות . הפעולה נסבלה היטב ללא סיבוכים .
אבחנה אנדוסקופית :
1- GASTRIC ULCERS.
2- DUODENITIS ACUTE ANGULATION TO 2 PART .
3- GASERIC OUTLET OBSTRUCTION.
נשלחה פתולוגיה והביופסיות היו מ- ANTRUM ULCERS ומ- STOMACH BODY
המלצות : לקבוע מועד ל- EUS רדיאלי קיבה .
המשך אומפרדקס 60 מג פעמיים ביום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/04/2008נמצאו אצלך כיבים=פצעים בקיבה ודלקת בתריסריון. כמו כן התרשמו מחסימה במוצא הקיבה לתריסריון. EUS הינה בדיקת אולטראסאונד פנימית, בה המכשיר מוכנס לקיבה כמו בגסטרוסקופיה וסורק את דופן הקיבה מבפנים. בגסטרוסקופיה רואים את רירית הקיבה. ב EUS נסרק כל עובי הדופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידרונית13/04/2008
שלום,
מזה כחודש אני מרגישה כאב פנימי ביד שמאל, קצת מתחת לכתף, בחלק שקרוב יותר לגוף.
לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שפשוט ישנתי לא טוב על הילד או שנפתס לי שריר...
מאתמול הכאב החמיר וכמעט בכל תנועה שאני עושה עם היד (מתלבשת, מרימה משהו) אני מרגישה כאב. הלילה אף התקשיתי לישון בשל כך. הבוקר מרחתי וולטרן ואמרח גם לפני השינה.
אני סטודנטית וכרגע אינני נמצאת קרוב לרופאת המשפחה שלי ואינני מעוניינת לגשת לרופא אחר. שאלתי היא: האם לחכות עוד כמה ימים, תוך מריחת הוולטרן ואז לפנות לרופא או שכדאי כבר עתה לפנות? ממה יכול לנבוע הכאב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/04/2008בדרך כלל הדבר נובע מדלקת גיד או ציפוי אחר באיזור הכתף. כדאי לנסות טיפול כמה ימים בתרופה נוגדת דלקת הנרשמת עי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםצביה12/04/2008
ד"ר שלום.
אני בת 74 ועברתי טיפול ארוך של קורטיזון + קולציצין + אספרין למשך חצי שנה בגלל דלקת קרום הלב (פריקרטיטיס).
נכון להיום אני מקבלת רק קולציצין .
בזמן האחרון יש לי כאבים במיוחד בברכיים , בגב וגם כתפיים בזמן תנועה .
אני מתלבטת לאיזה רופא הבעיה שייכת ואל מי לפנות , לרופא משפחה ? אורטופד? או אחר .
לפי דעתך אל מי לפנות ולמי התחום הנ"ל שייך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/04/2008רופא המשפחה הינו הרופא האישי שלך האמור לתת מענה ראשוני לפחות לכל בעיה. פני אליו לאבחון ראשוני. במידת הצורך הוא יתייעץ עם מומחה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהצביה12/04/2008
שלום ד"ר.
רציתי לקבל את דעתך .
אני לוקחת : אלקטרוסין , ויטמין D , קלצ'יציו D3 , ויטמין C , אוריבוכו(חמוציות), אוורפלקס , ביפידופורס פלוס.
האם לדעתך כל אלה יכולים לגרום להשמנה ?
פרופ' אליעזר קיטאי12/04/2008השמנה הינה בעיקר תוצאת מאזן שלילי בין כמות הקלוריות הנצרכת עי הגוף לזו הנצרכת במזון. תרופות שונות עלולות להיות קשורות להשמנה בעיקר תרופות העובדות על התאבון. התרופות שציינת אינן ידועות כמשמינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן...רוני12/04/2008
לרופאי הפורום שבת שלום,
אתמול אחר הצהריים כאבה לי הבטן מאוד (במשך שעה לא יכולתי לזוז, הבטן שלי התנפחה- חשבתי שזה מגזים אבל פשוט לא יצא כלום, בנוסף סבלתי מבחילות קשות- עד כמעט הקאה). אחרי שעה לקחתי פפברין והתחלתי להרגיש יותר טוב ואפילו בערב היתה לי יציאה, אך עדיין הבטן נותרה נפוחה ונשארו לי מיחושים מציקים.
במשך הלילה התעוררתי כמעט כל שעה בגלל כאבי בטן, הרגשתי כאילו הבטן שלי מתפוצצת, אז לקחתי כדור פפברין נוסף- הנחתי כרית חימום על הבטן , ושוב התחלתי להרגיש מעט יותר טוב, אבל עדיין הבטן מאוד נפוחה ואני סובלת ממיחושים מאוד מאוד מציקים.
על מה הסיפטומים הללו מעידים?
האם הכאבים הללו יכולים לנבוע מלחץ (למרות שבעבר מעולם לא סבלתי מתחושות כאלו בזמן לחץ)?
איזה תרופות אני יכולה לקחת כדי להקל על המצב (מעבר לפבברין)?
תודה, ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר גרי בלומברג12/04/2008שלום, רותם
יש הרבה סיבות לכאבי בטן ורובן חולפות ו/או לא מסוכנות. אבל אין להחליט ללא בדיקת רופא.
התלונות שלך יכולות להתאים לגזים.
אם הכאבים בלתי נסבלים או אין יציאה או יש חום או הבטן קשה - תפני למוקד חרום כפי שמקובל בקופת החולים שלך.
אם עדיין יש כאבים פחות קשים מחר תפני בבוקר לרופא/ת המשפחה לבדיקה.
PAPAVERINE טוב מאד לכאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
רוני12/04/2008ראשית תודה על התשובה המהירה,
אתמול, במשך שעה, הכאבים באמת היו בלתי נסבלים - ממש התפתלתי מכאבים (אולי בגלל שגם לא היו לי גזים ויציאות, והבטן שלי עשתה המון רעשים פנימיים), אבל אחרי שלקחתי את הכדור, הרגשתי יותר טוב. עכשיו יש לי יציאות, וחום אין לי ממש אלא 37.3. ואני אפילו אוכלת מעט (למרות שאוכל מחמיר את הכאבים)
אני לא יודעת להגיד אם הבטן שלי קשה - אבל לא נראה לי,כאשר אני לוחצת על הבטן אז יש לי רגישות מסוימת בבטן ימנית תחתונה(זה לא תוספתן כי הוציאו לי אותו לפני 3 שנים).
את האמת גם לי היתה תחושה שאלו כאבים מגזים- אבל בדרך כלל זה עובר אחרי כמה דקות ואצלי זה לא עובר כבר למעלה מיום. מה שהכי מפריע לי שהכאבים מעירים אותי כל שעה (פחות או יותר) מהשינה, ואני מפחדת שגם הלילה זה יקרה, יש לך טיפ כיצד ניתן למנוע זאת?
מדוע בכלל הכאבים מופעים באמצע הלילה (ידוע לי שישנים בדרך כלל הכאבים לא מעירים משינה)?
להגיע לרופא משפחה זו קצת בעיה (כי הוא נמצא 100 קילומטר מאיפה שאני לומדת).
שבת שלום,
רותםץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג12/04/2008שלום, רותם
כן חשוב להגיע לבדיקת רופא מחר אלא אם התלונות לגמרי חלפו. אין בקופה שלך דרך להגיע לרופא קרוב יותר? סניף אחר? כדאי לברר באתר האינטרנט של הקופה או בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת מחנק ותשישותמני11/04/2008
שלום.אני בן 25 ושנים רבות אני סובל מתחושת מחנק,כאילו קשה לי לקחת אויר לריאות,תחושת עייפות כבדה, תשישות,חוסר אנרגיה ואי שקט.
בדיקות הדם שביצעתי כללו בלוטת התריס,ויטמינים,מינרלים-התוצאות תקינות.
לחץ הדם הוא 80/120. ללא מחלות מיוחדות,לא לוקח תרופות.והבעיה הפיזיולוגית היחידה שידועה
לי על קיומה היא סטייה קלה במחיצת האף.
מצב רוחי הוא בסדר אבל ההרגשה הגופנית היא רעה מאוד וזה יום יומי לאורך שנים או בעצם מאז שאני זוכר את עצמי. בשנתיים האחרונות התחושות מחנק החמירו מאוד.
ממה יכולה להיות התופעה?
איזה בדיקות יש לבצע?
והאם אלו תסמינים של התקפי חרדה/דיכאון סמוי?(למרות שמצב הרוח תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/04/2008מצבי חרדה עלולים להתבטא בתסמינים כמו שלך על אף מצב רוח תקין. הבעיה היא שאין בדיקת דם לאבחון חרדה כך שאי אפשר להוכיח את ההשערה בדרך של בדיקות דם. אם מיצית את הבדיקות שהוצעו לך כדאי להתייעץ עם מומחה לנושא חרדה או לנסות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון צורבת בשעות הבוקרצביה11/04/2008
שלום ד"ר.
רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבות לכך שהלשון שלי צורבת במיוחד בשעות הבוקר ?.
האם כדאי לעבור בדיקות כלשהן לבירור ?
פרופ' אליעזר קיטאי11/04/2008רוב הסיכויים שאין לכך סיבה משמעותית. לעיתים נושמים בלילה בפה פתוח והלשון מתייבשת. לעיתים בשינה יורדות הפרשות ליחה מהאף ללוע וזה צורב בלשון או מהקיבה עולות חומצות. לגבי בדיקות כדאי רק שרופא המשפחה יראה שמראה הלשון תקין ואולי גם לבצע בדיקות דם לרמת ויטמין B12 וחומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון צורבת ולבנה
צביה11/04/2008תודה על תשובתך הכוללת
שכחתי לכתוב כי הלשון גם לבנה בבוקר במיוחד
האם זה מצביע על משהו ?האם רמת סוכר 110 יכול לגרום לסיפור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע של הצואהעידו09/04/2008
לד"ר שלום רב
אני בן 25.
סליחה על השאלה הגועלית מראש,
אני לוקח טיפול משולש לחיידק ההילובקטר דלקת בקיבה ודלקת בתריסיון וחיידק במעיים במשך 3 ימים יש לי צואה רכה בצבע אדום-כתום כהה.תחילה חשבתי שמדובר בגמבה שאני אוכל אבל זה ממשיך אז זה מוזר נראה לי שגם כל הצואה בצבע שכזה,האם יכול להיות שמודבר בדימום חס וחלילה? או משהו לקוי .אני מתחיל להכנס ללחץ מזה. אתמול והבוקר לא לקחתי את הכדורים
בגלל זה וגם מיותר מדיי הרגשות של בחילות ,ומשום מה גם מרגיש חוץ מכאבי בטן ,הרגשה שלא אכלתי כאבי בטן
שמרגיש שהבטן ריקה,תחושה של רעב ואני כן אוכל 3 ארוחות ביום .
האם זה נורמלי,טבעי?
בתודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/04/2008למרות שאישית לא נראה לי שיש לך צואה דמית רק הרופא האישי שלך יכול לקבוע זאת במיהמנות .
בחילות עלולות לקרות מהטיפול. גם כאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)