מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת פעילות בלוטת התריסזוקי03/05/2008
אני בת 48 . עד היום לא היו לי בעיות בריאות מיוחדות פרט לזה ,שבשנה האחרונה יש לי גלי חום ומחזור מתחיל להתנדנד.
בבדיקות דם שגרתיות התגלה TSH-6.96 הנורמה=0.35-4.94
T3 TOTAL=1.5
FT4=12.2
THYROG ,ABS=1818 (הנורמה-0-40 )
ANTI TPO ABS-17.6 ( נורמה=0.0-35)
THYROGLOBULIN-7.4 ( נורמה=0.0-55 )
CHLESTEROL=262
HDL CHOLESTEROL=72.6
LDL CHOLESTEROL=174.7
TRIGLYCERIDES=73.4
HB=12.7
יש לציין שזו פעם ראשונה שיצאו לי תוצאות חריגות כאלה לגבי בלוטת התריס והכולסטרול
שאלתי האם זו בעיה של תת פעילות בלוטת התריס האם זה מצריך טיפול האם יתכן שאם אחזור על הבדיקה עוד חודש התוצאה יכולה לחזור להיות תקינה ללא טיפול האם יש קשר בין הבעיה של הבלוטה לכולסטרול גבוה ?מה דעתך אשמח למידע שיאיא את עיניי הרבה תודה נ.ב האם התוצאה של נוגדני התירואיד גבוהים מאוד? מה זה מצביע? האם דיאטה וספורט עשויים להוריד הכולסטרול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/05/2008רמת הנוגדנים כלפי הבלוטה גבוהה. כנראה שהבלוטה עוברת תהליך דלקתי כרוני המביא לפגיעה בפעילותה. זהו מצב שכיח ביותר. לא מטפלים בו אלא אם כן רמת ההורמון ירדה מאוד או יש סימני תת פעילות ואז נותנים תחליף הורמון. במקרה שלך אין צורך כרגע בטיפול. ה LDL שלך אכן קצת גבוה אולם גם ה HDL גבוה וזה קצת מאזן את התמונה. אם אינך מעשנת ולא היו מחלות לב במשפחה כרגע רק דיאטה דל כולסטרול ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםעידו03/05/2008
נא יעוצכם לגבי תוצאות הבדיקות שביצעתי השבוע בתלונות של חולשות אחת לכמה ימים.
12- 4.4 K/ul 6.8 WBC
6.0- 4.4 M/ul 5.41 RBC
18- 12 g/dl 14.3 HB
52- 41 % 43.4 HCT
99- 77 fL 80.2 MCV
34- 26 pg 26.5 MCH
37- 31 g/dl 33.0 MCHC
16- 11 % 13.3 RDW
400- 100 K/ul 287 PLT
15- 7 fL 7.9 MPV
2.5- 0 0.1 MACRO%
6- 0 2.4 MICRO %
6- 0 3.2 HYPO %
70- 40 % 64.3 NEUT%
45- 18 % 27 LYM%
12- 2 % 5.1 MONO%
7- 0 % 0.7 EOS %
2- 0 % 0.4 BASO %
4- 0 % 2.2 LUC%
7.7- 1.8 K/ul 4.4 NEUT.abs
4.8- 1 K/ul 1.9 LYMP.abs
1- 0.16 K/ul 0.35 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.1 EOS.abs
0.2- 0 K/ul 0.0 BASO abs
10- -10 -3.1 MPXI
- 0 LUC abs
100- 70 mg/dl 113 GLUCOSE
50- 10 mg/dl 27 UREA
1.20- 0.70 mg/dl 0.77 CREATININE
8.5- 2 mg/dl 4.7 URIC ACID
150- 135 mEq/L 140.8 SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.1 POTASSIUM
10.8- 8.5 mg/dl 9.53 CALCIUM
5.0- 2.7 mg/dl 3.25 PHOSPHORUS
200- 100 mg/dl 229 CHOLESTEROL
120- 40 mg/dl 46 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg/dl 148.7 CHOLESTEROL-LDL calc
200- 10 mg/dl 172 TRIGLYCERIDES
136- 44 U/L 85 ALK. PHOSPHATASE
45- 5 U/L 15 GOT (AST)
50- 5 U/L 14 GPT (ALT)
64- 7 U/L 18 GGT
460- 230 U/L 328 LDH
220- 0 U/L 43 CPK
4.20- 0.40 mIU/L 1.290 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.1 T3- FREE
20- 10 pmol/L 14.4 T4- FREE
690- 138 nmol/L 273.0 CORTISOL-BLOOD
ESR - 20
האם יש לבצע עוד בדיקות לבירור החולשות, או שעכשיו יש להתרכז בדכאון/חרדה וכו' ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/05/2008בבדיקות שהצגת אין ממצא המסביר חולשה. לגבי צורך בבדיקות נוספות הרופא האישי שלך שיודע עליך יותר נתונים מאיתנו וגם אמור לדעת יותר לגבי מתח וחרדה אצלך יכוון אותך בהמשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי משהו .....
עידו04/05/2008שמעתי ממישהו שיכולות להיות מחלות שונות גם עם תמונה של בדיקות דם תקינות.
אז איך אפשר בכלל לסמוך על בדיקות הדם שעשיתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/05/2008אתה צודק. יתכנו מחלות עם בדיקות דם תקינות. כאשר לחולה יש תלונות הצעד הבסיסי להערכה הינו לקיחת אנמנזה (סיפור המחלה) ובדיקת החולה ע"י הרופא. בשלב זה הרופא אמור לחשוב על האפשרויות הבאות בחשבון. יש מחלות בהן בשלב זה יש אבחנה ללא צורך בבדיקות. יש מחלות שבהן בדיקת דם מאמתת או שוללת האבחנה. יש מחלות שצריך בדיקות אחרות כדי לאמת או לשלול האבחנה. לכן אמרתי לך שרופא המשפחה שלך אמור לנווט את הבירור. אם לפי האנמנזה+בדיקה+בדיקות דם נשללו כל האפשרויות הבאות בחשבון אזי הוא לא ימליץ על בדיקות נוספות. אם יהיו עוד אבחנות סבירות בעיניו הוא ימשיך בבדיקות.
בדיקות הדם שעשית מצויינות לסמוך עליהן שאין לך את אותן מחלות המתבטאות בבדיקות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשותעידו03/05/2008
שלום
מאתמול בבוקר יש לי תופעה שרציתי להתייעץ לגביה.
מדובר על חולשה שמורגשת בידיים וברגליים, רעד קל בידיים, וטיפה חוסר יציבות.
כמו-כן (לא יודע אם קשור) כאבי בטן מאוד חלשים מידי כמה שעות.
החולשה היתה אתמול לפני הצהריים למשך כמה שעות ודי עברה, היום בבוקר שוב בשעות הבוקר המאוחרות (עם תחושה של כאילו אני עומד להתמוטט), הצהריים ישנתי למשך כשעתיים, אחר כך קמתי בסדר (לחץ דם בסדר 120/80) אבל לאחר שעה-שעתיים, התופעה שוב חזרה. (מדידות לחץ דם 132/85 בערך).
- רציתי לדעת מה יכול להיות והאם יש מקום לבירור רפואי מקיף ?
- ביצעתי בדיקות דם בתחילת השבוע לבירור חולשות, כאשר כולן בסדר פרט למעט סוכר ומעט קולסטרול.
- האם יש קשר לכאבי הבטן החלשים ?
- מה מומלץ לעשות ?
אני מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/05/2008תופעות כמו שתארת אינן נדירות וברוב המקרים אינם סימפטום למחלה כלשהי. הרופא האישי שלך יוכל לתת לך תשובה אמינה יותר לגבי האבחנה המשוערת. בכל מקרה אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר
עידו04/05/2008התופעה הזו קיימת אצלית אפשר להגיד כמה שנים עם אינטרבלים משתנים של "התקף"
האם עדיין אין מה לדאוג? זה פוגע לי באיכות החיים כי בזמן שזה קורה אני מנוטרל ומרגיש כאילו הולך להגמר ולא יוד מה יהיה איתי.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עזיםבת 2502/05/2008
אני בת 25 וסובלת מכאבי בטן רב חיי. קיבלתי טיפול לחיידק הליקובקטר לפני כשנה, והבטן נרגעה לזמן מה. אבל בזמן האחרון אני סובלת מכאבים עזים, הבטן מיתנפחת מאוד בלי קשר לזמן האוכל, רב הזמן היא גם כן מנופחת.כמו כן אני מעשנת, בזמן העישון אני חשה בדחיפות ללכת לשירותים.
השאלה שלי מה יכול להיות הבעיה?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/05/2008האבחנה הסבירה היא תסמונת המעי הרגיש. האם הכאבים מוקלים ע"י יציאה? בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה האם הבדיקות מוצו. חיידק ההליקובקטר גורם לכאב בטן ספציפי מאוד, ונוכלותו אצל אנשים עם כאב בטן באופי אחר אינה מעידה על כך שהוא הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמידיהעידו02/05/2008
לד"ר שלום רב,
הויטרינר חזר אליי אם תשובה שיש לתוכי שלי קלמידיה חיובית,וכמובן שזה יכול לעבור לבני אדם אני סובל מכאבי גרון כבר תקופה ארוכה וכל הזמן הרופא אומר שזה אלרגיה,יש לי גם אפצי לעיתים.וסובל מכאבים בבית החזה גם כן תקופה .האם יש לי מה להכנס לפחד בגלל הקלמידיה?אלו בדיקות אני צריך להגיד לרופא משפחה לעשות.בנוסף כמה חודשים אם דלקת בקיבה,חיידק בקיבה ודלקת בתריסיון קיבלתי לזה אנטיבוטיקה לפני 3 שבועות והיום אני לוקח אומפרדקס.האם בגלל הדלקת והחיידק אני נקרא שהמערכת חיסונית שלי חלשה?
בתודה רבה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/05/2008הכלמידיה של התוכים גורמת אצל בני אדם לדלקת ריאות, אם נדבקו בה. במידה ויהיה לך חום גבוה או שיעול כדאי לבצע צילום ריאות. בהעדר חום לא סביר שנדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטמירי01/05/2008
שלום דוקטור:
אני כבר כתבתי לך לפני כן בקשר לברונכיט יש קצת הקלה פחות משתעלת לוקחת סירופ
יש לי תופעה אחרת כעת אולי זה קשור?
האוזניים מרגישה שהם סתומות. ומרגישה כמו הד כל הזמן באוזנים.
כאבי ראש כל אחהצ עד שאני הולכת לישון
האם זה הסתבכות מהברונכיט? מה עלי עוד לעשות?
תודה אשמח לקבל את תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס
ד''ר אביבית גולן כהן01/05/2008מירי שלום
התופעות שאת מתארת יכולות להתאים לגודש בדרכי הנשימה העליונות. מצב זה שכיח אחרי מחלות כמו ברונכיטיס וחולף גם ללא טיפול תוך תקופה של עד 6 שבועות.
אם התחושות הללו מפריעות ניתן לטפל בתרופות נוגדות גודש.
כדי שהאבחנה תהיה מבוססת ולא משוערת וכדי שתוכלי לקבל את הטיפול המוצע כדאי לך להבדק ע"י רופא המשפחה שלך.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהCH69401/05/2008
אני אהיה מודה לכם בהספר האבחנות האלה , ותודה מראש ,
האבחנות :
- bloddy vomiting-hemathemesis
- multiple gastric and duodenal ulcers
- Susp. Gastric outlet obstruction* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביבית גולן כהן01/05/2008CH694 שלום
מדובר בהקאה דמית עם ריבוי כיבים בתרסריון וחשד לחסימת מוצא הקיבה.
מצבים אילו דורשים התערבות רפואית מידית!
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני יכולה לעשות ?!
CH69402/05/2008תודה לך ,
משכתבתי זה האבחנה במכתב השחרור - כלומר "קבלתי טיפול" !!!...
וולה איזה טיפול ?! ( צום מוחלט , קבלת נוזלים בעירוי , בדיקות דם וצילומי בטן בשכיבה ובעמידה , ציולום רנטגן-בטן עם שתיית חומר בשם טלבריקס גסטרו , וכדורים לכאבים וכמובן הלוסק ) וזיו זיו זיו...
היום ב- 4 בבוקר קמתי מהשינה עם כאבים בבטן העליונה ואחר כך בכמה דקות היתה לי הקאה דמית , ומאז 5-6 הקאות בצבע חום עם גרגרים גדולים שחורים ...
מה אני יכולה לעשות ?! מה להשאר כך ?! מהו הטיפול במצב כזה ?!
אה , האם הקאה דמים ( דם טרי ) מפעם לפעם יכולה לגרום לאנמיה ?
תודה והמשך יום נעים ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בצווארליאל30/04/2008
שלום רב,
אני בת 25, סובלת מאנדומטריוזיס, נוטלת גלולות ברצף.
לפני כמה חודשים מיששתי בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר משמאל (כ-0.5 ס"מ), בבדיקה של רופא משפחה הוא ציין שקיימות עוד 2 בלוטות קטנות (פחות מס"מ) בצד ימין. בבדיקת דם שביצעתי כל הערכים היו תקינים, ורק ה-esr היה גבוה מהנורמה (28, כאשר הנורמה היא 25). אני נורא לחוצה... רופא המשפחה ציין שאין לי מה לדאוג, ושהבלוטות קטנות מידי לניקור.. אך אני מפחדת ממאירויות שונות ומגילוי מאוחר.
לצערי יש לי ניסיון מר עם גילוי מאוחר של אנדומטריוזיס שכמעט גבה ממני את השחלות...
1 - למי עליי לפנות?
2 - על איזה בדיקות נוספות היית ממליץ?
3 - האם יש סבירות שמדובר בממאירות?
תודה רבה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/04/2008שקיעת הדם שלך תקינה לחלוטין. תאורך אינו נשמע חשוד לבעיה רצינית. בכל מקרה ניתן לעשות בדיקת אולטרא סאונד של הצוואר. אם גם בבדיקה זו מראה הבלוטות תקין אין צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות SSRIאלמוני30/04/2008
שלום.האם נטילת תרופות כמו ציפרלקס/רסיטל מתאימות כנגד התקפי חרדה ללא דיכאון בכלל?
האם אפשר לקחת מספר חודשים ואז להפסיק ללא צורך לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/04/2008תכשירי SSRI יעילים גם בחרדה ללא דכאון. אחר מספר חודשים אם מרגישים טוב ניתן לנסות ולהפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותאהההההההההההה28/04/2008
ערב טוב ,
עשיתי היום בדיקת דם בגלל כאבי בטן , כאבי ראש , סחרחורת, אי שיווי משקל , 5-6 הקאות דמית , ...
והתשובה באינטרנט " הלא בטווח" היא כך :
אשמח לקבל הספר קל לחריגות אלה , בבקשה ... , וגם כן האם ייתכן שאני מדממת מפנים "מהקיבה" ?
הערה קטנה : בהתחלה אני בת 25 , בצעתי לפני שבוע בדיקת גסטרוסקופיה שהדגימה מס' כיבים בקיבה ובתריסריון והיה כתוב גם כן שהקיבה מדממת באופן סבונטאלי . האם יש קשר לזה ? מה עושים במצב כזה ? בדיקות דם לפני חודש היו תקינות לגמרי , הכל היה בטווח , ובמיוחד ה-HB=14.2 שזה משמדאיג אותי .
את האמת חשבתי ללכת למיון בבוקר אבל הם הפחידו אותי "בזונדה" שאני לא מסוגלת לפחות לחשוב על זה , ולכן עשיתי את הבדיקות האלה , יש לי תור לרופא גסטרו לעוד שבוע , האם כדאי לחכות לתור או ללכת למין , ואם הולכת למיון האם כן מכניסים לי זונדה ?!!!
(70-100 ) GLUCOSE=63
CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
(80-100 ) PO2 = 119.0
(96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
(15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
(34-47) HCT-OXIMETRY = 25
(3.5-5) POTASSIUM=3.3
( 98-107) CHORIDE=115
(1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
RBC=3.82 (4.2-5.4)
Hb=8.6 (12-16)
Hct=30.0 (37-47)
Plt=414 (130-400)
Wbc=4.720 (4.8-10.8)
Mcv=75.8 (80-94)
Mch=22.2 (23-31)
Mchc=28.8 (33-37)
Rdw=16.2 (11.5-14.5)
Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
Aniso-f = +
Var-f = +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה
ד''ר אביבית גולן כהן28/04/2008אההה שלום!
המצב הרפואי שאת מתארת מחייב פניה לחדר מיון בהקדם.
מסתמן כי מדובר בדימום קיבתי, ובמצב זה מתחייבת בדיקה רפואית דחופה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אהההההההההההה28/04/2008תודה לך , אבל בבדיקות הדם התשובה חאיגה מעט מן הטווח , לא ?!
ושאלה נוסםת האם כן יכניסו לי זונדה , אם אומרת להם שהקיתי דם היום ( זה כבר נפסק בצוהריים ) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/04/2008אני מתערב בתכתובת שלך עם ד"ר גולן כהן היות שגם לדעתי כדאי מאוד שתפני למיון בהקדם. אם אכן ההמוגלובין שלך ירד כל כך עד כדי 8.2 סימן שדממת באופן קשה, חלק מהדימום בגלוי כהקאת דם וחלק בודאי באופן סמוי. ירידת ההמוגלובין אף כרוכה אצלך בהרגשה רעה. הפסקת הקאות הדם אינה מעידה בהכרח שהדמם פסק לחלוטין, ויתכן ואת ממשיכה לדמם מהקיבה ללא הקאה. ללא השגחה ומעקב על ערכי ההמוגלובין כמה ימים את עלולה לסכן את עצמך. אם הדמם ימשך יתכן ותזדקקי למתן ערוי דם. לגבי הכנסת הזונדה, מטרתה לא רק אבחונית אלא גם טיפולית. עם זאת, שום דבר לא יעשה בניגוד לרצונך, ואם למרות חשיבות הדבר תתנגדי לזונדה אי אפשר להכריחך.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאנתן26/04/2008
שלום ד"ר
סליחה על השאלה המוזרה והלא נעימה, אבל בכדי להיות רגוע אני חייב לשאול.
אני (בן 33) סובל מפיסורה חוזרת, וכבר כמה חודשים לוקח גם קונסיל לריכוך היציאות, ואף על פי כן הצואה לא כל כך מתרככת, ובכל מקרה היא גם בקוטר רחב בצורה משמעותית.
מעבר לזה לאחרונה הצואה אלסטית, יש לה מין צורה כמו של המעי הגס והיא כמו גומי, האם זה תקין ?
ומה הסיבה שעל אף הקונסיל ושתיה מרובה אני לא מצליח להגיע לריכוך היציאות ?
ואולי גם ההתרוקנות שלי לא מלאה ולכן בפעם הבאה זה קשה ?
כמו כן אתמול במקרה הסתכלתי לראות אם יש דם באסלה (בגלל הפיסורה) וראיתי גוש משמעותי לבן, זה היה נראה מוזר וחריג אז בדקתי וזה היה באורך של כמה סנטימטר ובעובי של כמה מ"מ, כמין עור עבה (קשה קצת להסביר) ולא זכור לי משהו שאכלתי שיכול להסביר את זה.
האם זה נורמלי ? ואולי קשור לתלונות הנ"ל ?
תודה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/04/2008לצואה יכולים להיות צבעים ומרקמים שונים. כולם בגדר התקין למעט אם יש דם בצואה. אם צואתך אינה רכה מספיק נסה תכשיר אחר, למשל שמן פראפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת גסטרין בדםשרית26/04/2008
צוהריים טובים,
אני בת 25 , מטופלת בלוסק 80 מ"ג ביום ( בגלל כיבים מירובים בקיבה ובתריסריון ) .
עשיתי בדיקת דם לדעת רמת הגסטרין והתשובה הייתה 350NG/L . האם רמת הגסטרין גבוהה מדי ? ואם כן , על מה מצביע ?
הערה : לפני הבדיקה לא הפסקתי לקחת את הלוסק כפי שבקשו ממני , האם זה יכול לשבש את התוצאה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גסטרין בדם
ד''ר אביבית גולן כהן26/04/2008מודאגת שלום
ערכי הגסטרין שאת מתארת גבוהים מהנורמה.
גסטרין גבוה יכול לנבוע משתי סיבות עקריות.
1. הפרשת גסטרין מוגברת .
2. חומציות נמוכה בקיבה .
מכיוון שאת מספרת שאת לוקחת מינון גבוה של לוסק זה יכול לגרום לגסטרין הגבוה והשאלה היא האם רמת הגסטרין עלתה אחרי הטיפול או שהייתה גבוהה לפניו.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות וכאבי בטןAK24026/04/2008
ערב טוב ,
מאז שסבא נפטר (כשבוע) ואני מקיאה הקאות נוזליות ( בצבע ירוק ולפעמים חום כהה ) וסובלת מכאבי בטן עליונה המרכזית והימינה .
כמעט בשבוע הזה לא אכלתי "כלום" , רק מנסה לשתות . האם יש קשר לזה ? האם מצב נפשי יכול ... ? ואם לא , אז מה ?!!!!!!!!!!!!! האם צבע ההקאה מצביע על משהו ( אני שותה רק מים) ?!
אני בת 25 , בריאה בד"כ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות וכאבי בטן
ד''ר אביבית גולן כהן26/04/2008AK240 שלום.
מצבי דחק ( לחץ) מעוררים בגוף מנגנונים שונים המייצרים תלונות וכאבים.
במקרה שתארת יתכן ומדובר בעליה בחומציות הקיבה. כאשר חומציות הקיבה עולה יתכנו כאבים במרכז הבטן העליונה וכן הקאות של תוכן הקיבה ( בדרך כלל נוזל ירקרק).
על מנת להקל על תחושות אלו מומלץ לאכול מעט ולעיתים קרובות. רצוי להמנע ממאכלים שומניים, חמוצים או מדברים המכילים קפאין או אלכוהול. מומלץ גם ללכת ברגל 20-30 דקות ביום ולא לאכול בשעתיים שלפני השינה.
ניתן להעזר בסוכריות TUMS הנמכרות בבתי המרקחת ללא מרשם רופא ( מציצה או לעיסה של סוכריה כל 3-4 שעות כאשר ערים).
אם למרות הכל התלונות אינן חולפות תוך מספר ימים או אם יש החמרה בתלונות רצוי מאד לפנות לבדיקה של רופא המשפחה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות שריריםמני25/04/2008
שלום.אני בן 29 ואני סובל מהתקפי חרדה כבר מספר שנים.לא מטופל תרופתית.
בשנה האחרונה יש לי קפיצות שרירים ורעידות בגוף.
בדיקות מעבדה יצאו בסדר.
איזה בדיקה נוספת לרעד יש לבצע פרט ל-EMG שבוצע ב-2 הידיים ונמצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/04/2008מספר הבדיקות לבירור רעד אינו רב. אני בטוח למשל שבין בדיקות הדם נבדקו אצלך תפקודי התריס. בסופו של דבר אתה נמצא בצומת החלטה: היות שחרדה גם גורמת רעד אולם אינה ניתנת למדידה מעבדתית כפי שהיינו אולי רוצים שיהיה, עליך להחליט האם אתה מקבל את האפשרות שהרעד קשור לחרדה ומנסה לטפל בה באופן מעמיק ויסודי, או שאתה ממשיך לחפש סיבות אחרות אשר כאמור הסבירות שתמצא אחר שהבדיקות שלך תקינות נמוכה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשורש כף הידנתן24/04/2008
שלום רב
מזה כמה שבועות שאני סובל מכאבים בשורש כף היד (הכאב ביד הימנית משמעותי ביותר)
זה לא כאב שמלווה אותי כל הזמן אלא רק בזמן מאמץ וכיפוף פרק כף היד.
חשבתי שאולי זה בגלל שהתחלתי בשכיבות סמיכה (דבר שעשיתי בעבר) ולכן הפסקתי, אך כבר עברו כמה שבועות ואין כל שינוי, וכמובן אני מנוע מלעשות שכיבות סמיכה או כל מאמץ דומה.
קיבלתי מרופא כללי הפניה לצילום רנטגן של שורש כף היד, וכן בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי כבד, ויטמין B12, CRP, RFׂ)
בדיקות הדם יצאו בטווח הנורמה מלבד EOSINOPHILS % 7.71 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
תוצאות צילום הרנטגן :
צילום שורש כף היד (2 צדדים)
מבנה גרמי תקין
אין סיפור קליני.
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכאב ? מה עוד ניתן לעשות בתחום הבירור/טיפול ?
והאם יש משמעות כלשהי לחריגה המצויינת לעיל בבדיקת הדם?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/04/2008תוצאת בדיקת הדם אינה רלבנטית לתלונותיך. כנראה מדובר בדלקת גידים אולי באמת עקב אמוץ כף היד. הטיפול המומלץ שימוש במגן כף יד (ניתן לרכישה בסופר פארם או חנויות ציוד אורטופדי) ותרופה נוגדת דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)