פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת איזוטופים
    סבינה
    14/05/2008

שלום

רציתי לברר, אך לא בטוחה שזה הפורום לכך,

1)מה הנזק שנגרם לגוף עקב בדיקת איזוטופים והאם יש איבר שניזוק יותר בבדיקה זו

2)האם יש קרינה שגוף סופג עם הבדיקת איזוטופים

3)האם בבדיקת סיטי יש גם קרינה מסוג כלשהו שמזיקה לגוף?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת איזוטופים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/05/2008

גם באיזוטופים וגם ב CT יש קרינה. כמות הקרינה הבודדת בבדיקות אלו נמוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת B12
    רוני
    14/05/2008

לרופאי הפורום שלום רב...

אני צמחונית מי-זה שש שנים לפני כשנה התגלה אצלי מחסור ב-B12 (במאי שנה שעברה היתה לי רמה של 130 PMOL\L), עקב זאת לקחתי במשך שלושה חודשים כל יום כדור B12 מתחת ללשון. בבדיקות חוזרות בחודש נובמבר התוצאה היתה pg/mL 261.0.
    עקב המחסור בויטמין התחלתי להקפיד על אכילת מאכלים שמועשרים בויטמין לפחות אחד מן המוצרים הבאים פעם ביום. כגון- ביצים,קורנפלקס, טופו, סויה(מוצרי טבעול), גבינה צהובה, וחלב.

לפני חודש ביצעתי בדיקות דם ובטלפון נאמר לי שהתוצאה היא 180 (אני לא יודעת איזה יחדות), הרופא אמר לי להתחיל לקחת כדורים במשך חודש כל יום ואחרי חודש פעם ביומיים (לא נאמר לי לכמה זמן, לכן אני מסיקה שאחרי חודשיים אני יכולה להפסיק לנטול את הכדורים).

האם זה אומר שעכשיו כל שנה אני אצטרך לקחת כדורי B12 למשך מס' חודשים?
    הבעיה בלקיחת הויטמין שהוא גורם לי לאקנה, ולכן אני נרתעת מלקחת אותו שנית (וזריקות זו לא אופציה מבחינתי).
    האם זה סביר שנוצר לי שוב מחסור, בתקופת זמן כה קצרה?

תודה רבה ושבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת B12

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/05/2008

השאלה מסובכת במקצת מאחר וערכי הויטמין B12 הנמדדים במעבדה אינם משקפים בפועל האם יש בו חוסר. הערך הנמדד במעבדה כולל חלק פעיל וחלק לא פעיל. לגבי חוסר קובע רק החלק הפעיל, אולם בבדיקה הרגילה חלק זה אינו נמדד. משמעות העניין ש B12 180 יכול להיות מבחינת החומר הפעיל כמו מישהי עם ערך ויטמין 250, אך מאידך גם כמו 110. אצל משתמשות בגלולות למניעת הריון ערכי B12 נמוכים אך על חשבון החלק הלא פעיל. אם מסובך לך לקחת הויטמין אל תקחי אם אין לך תופעות של חסר הויטמין בגוף. תעקבי רק על הרמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך+תודה...

רוני
    14/05/2008

ראשית תודה כמובן על התשובה,

שנית, כאשר התגלה לי המחסור בחודש מאי שנה שעברה, נרדמו לי המון הידיים והרגליים, חשתי עייפות, וסבלתי מקשיי ריכוז..
    גם לאחרונה אני חשה את אותן תופעות, אילו בחומרה קלה יותר- לכן ביקשתי לבדוק את רמות הויטמין שוב- לא רציתי להגיע למצב "חמור"..
    אם זה משנה אינני נוטלת גלולות.

כל כמה זמן יש לעקוב אחר הרמות? (המרפאה זה לא המקום האהוב עליי...)
    ואם זה המצב מדוע לא בודקים רק את החומר הפעיל בויטמין, וחוסכים "כאבי ראש"?
    ושוב אני שואלת האם זה סביר שנוצר "מחסור" בזמן כה קצר, או שמה זה לא זמן כה קצר?
    ושאלה האחרונה, האם המאכלים שאני אוכלת לא אמורים להוות תחליף מספק, לויטמין מהבשר?

תודה רבה על תשובותייך, אני מערכיה זו מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/05/2008

כדי לדעת על חוסר אמיתי צריך לבדוק בדיקות דם לחומרים שנקראים הומוציסטאין ומתיל-מלוניק-אציד. הבדיקה הראשונה אינה בסל, מבוצעת בקופות בתשלום. השניה אינה נמצאת במרבית המעבדות. נשמע לי פרקטי והגיוני שתקחי שוב ויטמין. האם ניסית ויטמין B12 של סולגר הניטל במציצה? יתכן ותסבלי אותו טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ... עזרה בפיענוח תשובת בדיקת
    ASAS
    13/05/2008

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.8- 4.8 K/ul 6.6 WBC

5.40- 4.20 M/ul 4.64 RBC

16.0- 12.0 g/dl 11.4 HB

47.0- 37.0 % 35.1 HCT

31.0- 26.0 pg 24.6 MCH

36.7- 33.0 g/dl 32.5 MCHC

16.0- 11.0 % 19.0 RDW

97.0- 80.0 fL 75.6 MCV

75.0- 40.0 % 57.1 NEUT%

50.0- 20.0 % 29.8 LYM%

12.0- 2.0 % 8.6 MONO%

7.0- 0.0 % 2.4 EOS %

2.0- 0.0 % 0.4 BASO %

4.5- 0.0 % 1.6 LUC%

8.0- 1.9 K/ul 3.8 NEUT.abs

4.5- 0.9 K/ul 2.0 LYMP.abs

1.0- 0.2 K/ul 0.6 MONO.abs

0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs

0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs

0.4- 0.0 0.1 LUC abs

15.0- 0.0 0.1 MACRO%

10.0- 0.0 13.7 MICRO %

10.0- 0.0 0.9 HYPER%

10.0- 0.0 12.1 HYPO %

10.0- 0.0 1.1 MICRO%/HYPO%

450- 150 K/ul 396 PLT

13.0- 4.0 fL 8.6

הוספת תגובה

• פיענוח תשובות מעבדה

ד''ר אביבית גולן כהן
    13/05/2008

שלום
    בתשובת ספירת הדם שצרפת יש עדות לאנמיה . האנמיה שמופיעה כאן ,מאופינת בכדוריות דם אדומות קטנות וחוורות מעט מהמצופה. מצב כזה יכול להופיע כאשר חסר ברזל.
    אינני יכולה להסיק מסקנות ברורות , היות שאינני יודעת את מצבך הרפואי, את הסיבה שבגללה ביצעו את בדיקות הדם ומספר פרטים חשובים נוספים.
    לרופא המשפחה שלך יהיה בודאי את המידע החסר וכדאי לך להתייעץ איתו כדי שתחליטו יחד כיצד להמשיך ולהתייחס לאנמיה זאת.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/05/2008

הפריט היחיד הדורש התייחסות הוא ההמוגלובין HB שהיה 11.4
    בלי לדעת נתונים אודותיך איני יכול לומר דבר
    ערך זה אצל ילדים או נשים בפרט צעירות עשוי להיות נורמלי
    אצל גברים זה נמוך
    הכי חשוב זה להשוות לערכים הקודמים הידועים לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה

asas
    13/05/2008

תודה לשני הרופאים .
    אני בת 23 , בריאה , מחזור מקבלת יומיים-שלושה בחודש בכמות קטנה , רמת ה-HB לפני 3 חודשיים הייתה 13.8 , ...
    עשיתי את הבדיקה בגלל כאבי ראש , סחרחורת ובמיוחד שאני קמה מהשינה , לא יושנת טוב בתקופה האחרונה 2-3 ולפעמיים בכלל לא יושנת ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/05/2008

לפי תאורך יש ירידת המוגלובין אצלך מפעם שעברה להפעם. פני לרופא המשפחה לאבחון סיבת הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה הולך הדם שלי ?!!!
    YASSMIN
    12/05/2008

בוקר טוב ,

איפה הולך הדם שלי ?!!!!!!!!!!! .....................

אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת שום תרופות ... לפני שבועיים סבלתי מכאבי בטן , הקאות , כאבי ראש , סחרחורת , וחולשה כללית ... הלכתי למיון ואישפוזו אותי , שמה בדיקות הדם לא יצאו תקינות , ו- HB היה 7.5 ( זאת הפעם הראשונה שזה קורה , ולפני כחודשיים היה HB 14.7 ) , באישפוז קיבלתי 4 מנות דם , נוזלים , ...

אחרי 2 מנות הדם הראשונות עלה ה- HB ל 10.8 ולמחורת ירד ל 8.3 , ולכן קיבלתי עוד 2 מנות ואז עלה ל 11.2 ויום אחרי ירד ל 10.1 ... שוחררתי מבה"ח על דעת עצמי ( בגלל שדודי נפטר ) .

אתמול עשיתי בדיקת דם כללית במרפאה , והתשובה באינטרנט מראה שה- HB ירד עוד פעם והוא עכשיו 8.1 . אז מה עושים במצב כזה ? האם אקבל עוד מנות דם או יש תרופות לזה ?! והשאלה ששאלתי אותה בהתחלה , איפה הולך הדם שלי ? הם אמרו שאני מאבדת דם (מדממת) ממקום כלשהו , אבל מאיפה ?!!! ואיך אפשר לדעת ?!!!

באישפוז , עברתי בדיקות מקיפות כמו גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , צילומי בטן , CT בטן עם שתיית חומר ניגוד וגם הזרקת חומר ניגוד , צילומי בטן עם באריום , ... והכל יצא תקין ולא מראה שום דימום .

תודה מקרב לב,

לקביעת תור
    סגירה
    איפה הולך הדם שלי ?!!!

הוספת תגובה

• ירידה בהמוגלובין

ד''ר גרי בלומברג
    12/05/2008

שלום YASSMIN

ירידה בהמוגלובין יכולה להיות גם מפירוק יתר. לפי הבדיקות שעברת שללו דימום פעיל במערכת העיכול והיית יודעת אם יש דימום חיצוני. היות וקבלת מנות דם פחות סביר שהבעיה היא בייצור כדוריות דם אדומת. לכן - נראה לי שההכי סביר שהכדוריות האדומות עוברות פירוק מהר מדי.

אופציה אחרת היא דימום איטי כתוצאה ממחלת הצליאק - ניתן לבדוק בבדיקת דם.

אני מניחה שעשו בבית החולים בדיקות דם שבודקות את האפשרויות. יש גם בדיקות הדמייה. או אצל רופא/ת המשפחה כאשר נבדק המוגלובין לאחרונה.

אני מציעה לשבת עם רופא/ת המשפחה עם מכתב השחרור מבית החולים וכל התוצאות. ביחד תחליטו על הבדיקות ותמצאו את הסיבה ותקבלי טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר אביבית גולן כהן
    12/05/2008

יסמין שלום
    לפי התאור שלך את סובלת מאנמיה ( ירידה בריכוז ההמוגלובין, כלומר ירידה באחד ממרכיבי הדם).
    הירידה בהמוגלובין מערך של 14.7 לפני חודשיים לערך של 7.5 היום מדאיגה.
    שאר התנודות שהיו בין קבלת מנות הדם בין ערכים של 11.2 ל8.3 הן אופיניות ואינן צריכות להדאיג.

הירידה בערך ההמוגלובין יכולה לנבוע מ"אבדן דם" או מהרס של כדוריות דם אדומות.
    "אבדן דם" יכול לנבוע מדימום כלשהו. המקומות שבהם אנו מוצאים דימום בדרך כלל הוא דרכי העיכול ודרכי המין.
    במהלך האשפוז עברת ברור אשר, על פי התאור שלך, לא מצא מקור דמום בדרכי העיכול.
    האם את סובלת מדימומי מחזור גדולים?

אפשרות אחרת היא הרס של כדוריות דם . תהליך כזה יכול להופיע אחרי מחלה זיהומית, אחרי נטילת תרופות מסוימות ובמספר מחלות אחרות. אני מניחה שבמהלך האישפוז בדקו גם את האפשרות הזאת.

כדאי לך להציג את סיכום האישפוז שלך לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו בנוגע להמשך הברור.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה
    עידו
    11/05/2008

שלום לרופאים

היום הרגשתי מעט מאוד חולשה, כאשר בשעות הצהריים (כשעה לאחר הארוחה החלו מעט כאבי ראש לא חזקים) ותחושה של כאב חלש בעין ימין.
    בהמשך הופיעה חולשה בגפיים (ידיים ורגליים), תחושה של חוסר יציבות וגם תחושת קור בגפיים.

בדיקות אחרונות לפני כשבועיים שביצעתי לבירור חולשות מתמשכות היו תקינות פרט ל:
    * קולסטרול - 229
    * HDL - 46
    * LDL - 149
    * טריגליצרידים - 172
    * סוכר - 113 (לאחר כ-14 שעות צום).

הרופא אמר שהדבר היחיד הוא לאזן ולהוריד את השומנים בדם ואת הסוכר, ומעבר לכך הוא לא רואה שום דבר שמצריך המשך בירור.

רציתי לדעת האם אתה תומך באבחנתו והכי חשוב, ממה יכולות לנבוע התחושות שהיו לי היום בצהריים ? היתכן כי תחושות כאלה נגרמות מבעיית הסוכר ? (ירידה / עליה ברמות הסוכר).

תודה אם תרגיעו אותי ובמקביל אם תוכלו לספק לי תשובות מועילות

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/05/2008

רמת השומנים אצלך גבוהה במקצת והסוכר ברמה שאינה מוגדרת כמחלה אולם מחייבת להמנע מאכילת סוכר רבה. התחושות שתארת אינן קשורות לרמות השומנים או הסוכר. ברוב המקרים אינן מבטאות מחלה כלשהיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עידו
    11/05/2008

התופעות שתיארתי לא מרמזות על שום מחלה לדבריך.

האם זה נכון גם אם התופעות הנ"ל נמשכות בדרגות שונות עם הפוגות שונות כבר מספר חודשים רב ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    12/05/2008

אם התופעות נמשכות כדאי להבדק אצל הרופא האישי שלך אולם עדיין הסבירות למחלה משמעותית אינה גבוהה. גם מתח יכול לגרום תופעות כנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה גדולה
    יניב
    09/05/2008

אני בן 30 ובשנה שעברה עקב אירוע מלחיץ לקחתי קלונקס 0.5 מ"ג למשך שבועיים. מאז הפסקת הטיפול בקלונקס ועד היום יש לי קפיצות/רעידות קלות בשרירי הגוף. בדיקות נוירולוגיות- תקינות. בדיקות מעבדה-תקינות. לחץ דם 80/120. למרות שכל הסימנים לא מראים על מחלה מסוימת, הנושא גורם לי לחרדה עצומה שמשבשת את איכות חיי. האם יש תרופה נגד חרדה/הרגעה בטוחה שאפשר לקחת למרות רעידות השרירים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה גדולה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/05/2008

התרופות המקובלות כנגד חרדה הינן ממשפחת ה SSRI כגון סרוקסאט (פאקסט) או ציפראמיל (רסיטאל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    טל
    08/05/2008

חג שמח,

היום אחה"צ במהלך ישיבה על נדנדת גינה (נידנוד חלש ועדין), הרגשתי מעט חולשה ונעשיתי ער לדופק הלב.
    הלכתי למדוד לחץ דם כאשר במומצע הערכים הם: 138-143/84-88 ודופק ממוצע של 105-110.

בעבר נמדדו לי כבר לחצי דם בערכים כאלה פחות או יתר, אבל גם היו ימים שהוא היה בסביבות ה- 120/80.

* האם עצם הישיבה בנדנדה יכולה לגרום ללחץ דם גבוה ?
    * תוך כמה זמן, אם אין בעית לחץ דם, המדידה אמורה לרדת לערכים נורמליים ?
    * האם חולשה ומעין חוסר ריכוז יכולים להגרם מלחץ דם בערכים כאלה ?
    * עד כמה עצבים יכולים לגרום ללחץ דם כזה ? קצת התעצבנתי על הילדים בשעות שלפני זה.

תודה על יעוץ והכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• עוד דבר אחד

טל
    08/05/2008

לכל זה נוסף כאב ראש שמורגש רובו ככולו באזור האחורי של הראש בשני הצדדים בגובה האזניים, בצורה של דקירות או צביטות בעיקר ובעיקר בתזוזת הראש. (לצדדים, למעלה ולמטה).

* האם כאב הראש הזה הוא כתוצאה מלחץ הדם ?
    * איזה סוג של כאב ראש זה ?

תודה שוב על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/05/2008

התרגזות עלולה לגרום עלית לחץ דם, כאב ראש וחולשה. במידה וזה אכן כך ברגע שנרגעים לחץ הדם אמור להסתדר. לחץ דם גבוה עלול לגרום כאב ראש עורפי אך במיעוט המקרים. נראה לי שאם הרגשתך השתפרה פשוט מדוד לחץ דם פעם פעמיים בימים הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה היה אירוע מוחי ?
    דן
    08/05/2008

שלום לרופא

אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים, ואודה לך על התייחסותך.

בן 33 ללא מחלות רקע.
    לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
    הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
    בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
    ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
    בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
    קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
    בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
    ושוב ההמלצה היא להמשיך את אותו טיפול.
    רציתי לשאול כמה שאלות :
    1. מה הכוונה ב BAB חיובי משמאל ? ובארפלקסיה ?
    2. אולי זה ניסיון להתעלם קצת מהמציאות, אבל אני חושש שהיו לי גם תחושות של הירדמות קלה בצד שמאל בפנים (מה שלא אמרתי לרופאה) , האם זה משנה לצורך העניין ?
    3. האם בכל מקרה של קרדיוליפין חיובי יש המלצה לנטילת אספירין, גם אם זה בגיל צעיר יחסית ? או שאולי היתה לי סיבה נוספת להמלצה הזו ?
    4. לא שאלתי את הרופאה מה היה, אלא הסתפקתי בזה שהסיטי היה תקין, האם אפשר לדעת בוודאות שלא היה אירוע מוחי חולף ? האם זה משנה לעתיד ?
    5 . האם יש מקום בבירור נוסף לאור הנתונים דלעיל ?

אודה לך מאוד אם תאיר את עיני בקשר לזה.
    תודה מראש גם על הסבלנות.

דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה היה אירוע מוחי ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/05/2008

אירוע מוחי עלול שלא להשאיר סימנים בצילומים. על כן קשה לומר לך שלא היה אירוע מוחי. אירוע מוחי בגילך נדיר ואם כן היה צריך לחפש לו סיבה. קרדיוליפין חיובי עלול להיות בעיה הגורמת לאירוע בכלי הדם. על כך ועל הטיפול בקרדיוליפין חיובי כדאי להתייעץ עם מומחה ליתר קרישיות, שהינו המטולוג בדרך כלל. התסמין בפנים כרגע לא משנה את התמונה. את האספירין כדאי בינתיים להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' קיטאי, ומשהו נוסף ברשותך

דן
    09/05/2008

רציתי לשאול משהו שאני לא יודע אם יש לו קשר.
    הייתי אצל רופא א.א.ג. בגלל טינטון, והפנה אותי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידה עיצבית בשמיעה (בטונים גבוהים, כשאני נמצא בתחתית הנורמה) וזה בעיקר בצד שמאל, והמליץ לי על נטילת אביטול למשך חודש, וחזרתי אליו לביקורת וסיפרתי שאני סובל לפעמים גם מסחרחורת ואולי זה קשור, והוא נתן לי הפניה לבדיקת ENG (בעוד כחודש וחצי), ולהמשיך עם האביטול.
    קראתי על הבדיקה הזו מעט והבנתי שהיא מיועדת לסחרחורת מסוג ורטיגו, העניין הוא שאני לא סובל מסחרחורת סיבובית אלא אני מרגיש תחושות כמו עירפול וטשטוש וכבדות באותו זמן.
    האם הבדיקה טובה גם לזה ?
    ולאור תשובתך עלתה בי המחשבה, האם יש קשר בין כל הסיפור הראשוני שלי שהתרכז בצד שמאל, לבין הירידה בשמיעה שהיא משמעותית יותר בצד שמאל ?
    ואם כן, מה זה דורש ?

ושוב רק תודות לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/05/2008

קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת היות ויש פרטים רבים שחסרים לי למשל לגבי בדיקת השמיעה. כעקרון אתה צודק ש ENG נועד לבחון מצבי סחרחורת אמיתית סבובית. עם זאת הצירוף של טנטון, ירידה חד צדדית בשמיעה בטונים הגבוהים ו"סחרחורת" מחייבים לשלול ממצא באיזור עצב ה 8, עצב השמיעה. ישנם פריטים נוספים בבדיקת השמיעה שיכולים לתרום לטובת העניין כמו דיסקרימינציה למשל. אם רמת החשד לבעיה בעצב השמיעה גבוהה ולאור ה"אירוע המוחי" שעברת הייתי אולי שוקל גם MRI מוח אם לא בוצע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה פרופ' יקר, ועוד תוספת

דן
    11/05/2008

אני מבין מדבריך שברור שהיה אירוע מוחי ?
    אם קיים חשש לפגיעה בעצב השמיעה לאור התופעות (טינטון, סחרחורת, ירידה בשמיעה באוזן שמאל בעיקר) בדיקת ENG תגלה את זה ? או שצריך בכלל ללכת לכיוון אחר ?
    לגבי MRI, כנראה המדיניות של רופאי קופ"ח לא להציע או להמליץ על זה, כי הנוירולוגית לא הציעה את זה על אף התלונות (חולשת יד, כאבי ראש וכדומה) ועל אף המימצאים (בבינסקי חיובי, וארפלקסיה) שמן ההגיון שדורשים בירור.
    מה עושים במקרים כאלו ? (אני שואל את זה בתור שאלה פרקטית)
    אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאצטרך חלילה בירור כשאגיע למצב חמור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    12/05/2008

קטונתי מלאבחן באופן וירטואלי אם היה או לא היה אירוע מוחי. החשד לאירוע הועלה על ידי הרופאים שטפלו בך המציאות ואיני יכול לשמת או לשלול. לפי תיאור בדיקת השמיעה שלך יש בעיה בעצב השמיעה. ברוב רובם של המקרים הפגיעה היא מרעש או עקב גיל. במיעוט המקרים הפגיעה הינה עקב סיבות רציניות יותר הדורשות אבחון וטיפול מיוחד. לפי פרמטרים מסויימים בבדיקת השמיעה אפשר להסיק אם יש חשד לבעיה רצינית יותר מנזק רעש. אם יש חשש לכך לא הייתי הולך ל ENG אלא לבדיקות עצב השמיעה ואם אכן בבדיקות אלו עדיין חשש לבעיה רצינית יותר אז לבצע MRI. התייעץ עם מומחה אף אוזן גרון בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתורים

פנינה שפי
    21/02/2010

שלום!
    חבר (62) הופנה בדחיפות לצינתור ע"י רופא המשפחה . לאחר הצינתור הודיעו לו, שיש עוד עורק סתום ושעליו לחזור בעוד 6 שבועות לצינתור נוסף. מקצועו של החבר הוא נהג מונית (שבעה ימים בשבוע). בבי"ח נאמר לו שכעבור 2-3 ימים הוא יכול לחזור לנהיגה. שאלתי היא האם אין גורם מדריך שיקומי כלשהו , כגון עוסי"ת , עובדת סיעודית וכד', שיכול לייעץ לו במקרה זה בענייני תעסוקה והאם מומלץ שיחזור לעבודתו כנהג מונית בין שני הצינתורים?
    לאחר שעוברים אירוע לבבי ישנן כבר תכניות שיקום מסודרות, האם אין במסגרת רפואת המשפחה גורם שיכול לייעץ לחבר בתכנית החלמה מניעתית שתסייע בשיקומו?
    בברכה,
    ד"ר פנינה שפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתורים

ד''ר יעל כוכבי
    23/02/2010

שלום לך ,
    אני מבינה את דאגתך.
    בביה"ח אמרו לחברך, שהוא יכול לחזור לעבודה. האם הוא אכן עבר ארוע לבבי? יתכן שהיום לאחר הצנטור (בעקיפין אני מבינה שפתחו עורק אחד) מצבו טוב יותר ממה שהיה לפני הצנטור ורק המודעות
    מדאיגה יותר.
    עם השנוי בשיטות האבחון והטיפול במחלות לב כליליות בשנים האחרונות, ניתן למנע התקפי לב
    ע"י טיפול בחסימות העורקים לפני שיש חסימה מלאה ופגיעה בשריר הלב.
    כך שכרגע אין תהליך "החלמה" כמו לאחר התקף -לב.
    אבל בהחלט כדאי לדבר עם רופא המשפחה על מניעה והפחתת גורמי סיכון.
    הייתי ממליצה להפחית שעות עבודה וסטרס נפשי ולהתיעץ עם עו"ס בקופה.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת צואה
    דן
    06/05/2008

שלום

האם תוצאות הבדיקה תקינה ? (זה כל מה שהיה)

STOOL-BACT NEG.CULTUREFOR SALM/SHIG/CAMP
    STOOL-DIRECT NEGATIVE

והאם זה משנה אם הבדיקה היא בצואה של יום קודם לכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת צואה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

הבדיקה תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת שריפה
    עידו
    06/05/2008

שלום

בימים האחרונים יש לי תופעה שחוזרת פעם-פעמיים ביום, תחושה ביד ימין באזור הכרית של האגודל כמו שמישהו מצמיד לי לשם משהו לוהט, תחושת חום בנקודת מאוד ממוקדת.
    התחושה כמו שמישהו למשל הצמיד לי לעור נורה קטנה חמה, הדבר נמשך שניה ונעלם.

כמה פעמים בתדירות נמוכה יותר היתה תחושה דומה גם בצד הגוף בגובה הטבור בצד ימין של הגוף.

מהי התופעה הנ"ל והתחושה הזו ?
    ממה זה יכול להגרם ומה יש לעשות אם בכלל ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת שריפה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

התופעות שאתה מתאר הינן תופעות תחושה. נושא התחושה קשור למסלול ארוך בגוף בו מתערבים מרכיבים רבים שראשיתם באיבר בו קיימת התחושה וסופו במוח באיזורי התפיסה והפענוח. במסלול ארוך זה יתכנו קצרים רבים בדרך גם אם אין כל מחלה, ולכן תלונות מעין אלו בהרבה מקרים אינן ביטוי למחלה. מה שבטוח הוא שהחלק התפיסתי חשוב מאוד החוית התחושה, וחלק זה מושפע ממצב נפשי. אדם בחרדה או מתח עלול לתת פרשנות מוגזמת לתחושות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד תחושה בצד שמאל
    עידן
    06/05/2008

מה יכולות להיות הסיבות לאיבוד תחושה (נמלים) בצד שמאל של הגוף , טישטוש הראיה וכאב ראש באותו צד, באופן פתאומי?
    התחושה חוזרת לאחר זמן מה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד תחושה בצד שמאל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

לתלונות אלו סיבות שונות אפשריות. למרות שחלקן הגדול אינן משמעותיות הרי שיש מצבים משמעותיים הגורמים לתלונות כנ"ל ואותם יש לשלול ובהם לטפל. אחד הדברים שיש לשלול הוא בעיות שונות בכלי הדם. פנה לרופא המשפחה לנווט הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיבה/דלקת ערמונית
    משה
    05/05/2008

עקב דלקת ערמונית ('חיידקים שונים' בזרע) קיבלתי ציפרודקס 1(250mg) ליום לשלושה חודשים. לאחר חודש הגיע תוצאת שתן pcr לזיבה חיובי, נאמר לי להפסיק הציפרודקס וקיבלתי זריקת רוצפין + דוקסילין 2 (100mg) ליום לשבוע.
    שאלותיי:
    1. האם יתכן שהזיבה היא שהביאה לדלקת הערמונית?
    2. האם לדעתך לאחר הזריקה והדוקסילין המטפלים בזיבה, נכון שאחזור להשלים את שני חודשי הציפרודקס המטפל בדלקת הערמונית?
    3. עצתך בכלל?
    תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    זיבה/דלקת ערמונית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

הבעיה מורכבת ואי אפשר לענות עליה בלי לקבל פרטים יותר מדוייקים. מדוע בוצעו בדיקות? האם היו לך סימפטומים שונים? מה הרגלי המין שלך? מה הכוונה "חיידקים שונים בזרע" היו להם שמות?
    האם לבת הזוג יש דלקות בדרכי המין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרפות בשתן
    חסוי
    05/05/2008

שלום לכולם!!

השאלה שלי קצת מביכה אבל כבר כמה ימים שאני סובל מי מין שרפה כזאת בשתן כשה אני משתין עכשיו זה די ברור שזה דלקת בשתן אבל מה שבאמת מטריד אותי שיוצא לי גם כל הזמן כמה טיפות כאלה על התחתון כל הזמן משהו סמיח כזה אולי יש למישהו מושג עם זה חמור או משהו כזה למה זה מפריע לי.
    אני רק אומר שהתופעה הזאת עם הטיפות קרה לי מאז תחילת הדלקת.

מיטער אולי השאלה חושפנית ומביכה אבל פשוט אני די מיתבייש לישאול רופא פנים מול פנים זה מאוד מביח אז סליחה מראש

תודה מראש .....

לקביעת תור
    סגירה
    שרפות בשתן

הוספת תגובה

• צריבה במתן שתן

ד''ר אביבית גולן כהן
    05/05/2008

שלום
    התלונות שאתה מתאר יכולות להתאים לזיהום חיידקי שהטיפול בו הוא אנטיביוטיקה.
    במקרה זה חשוב להתגבר על המבוכה ולהבדק ע"י רופא המשפחה .
    הטיפול האנטיביוטי צפוי לרפא את הדלקת, למנוע סיבוכים ולמנוע הדבקה של בן/בת זוגך ולכן על תהסס ופנה לקבלת טיפול.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך MCV נמוך
    אורן
    05/05/2008

שלום.אני בן 26 ובריא בד"כ.לא לוקח תרופות מירשם ומשתמש במולטי ויטמין.
    בדיקות הדם האחרונות יצאו תקינות פרט לערך של MCV שיצא מעט נמוך (78.3) כאשר הטווח הוא 80-94. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    ערך MCV נמוך

הוספת תגובה

• MCV נמוך

ד''ר אביבית גולן כהן
    05/05/2008

אורן שלום
    ערך MCV סביב 78 יכול להיות תקין בהתחשב בטווח הסטייה של המעבדה.
    כאשר ערך זה נמוך יותר הוא יכול לכוון לחסר ברזל ( מולטיויטמינים מכילים מעט ברזל ,אם בכלל ,ולכן הם לא מענה טוב לחסר ברזל), או לשינויים נדירים במבנה כדורית הדם.
    הצעתי לך, חזור על הבדיקה בעוד כחודש, ואם ערכי MCV יהיו נמוכים בדוק את רמות הברזל במאגרי הברזל ( נבדק ע"י רמות פריטין בדם).

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושלילת FMF
    יעל
    03/05/2008

שלום,
    אני בת 37 אמא לשניים בריאה, לא מעשנת. בשנתיים האחרונות מידי מספר חודשים אני נתקפת באופן פתאומי בצמרמורות, חום גבוה (39), חולשה כללית וכאבי בטן כמו התכווצות שרירים.
    רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות ל FMF והתשובה שלילית. כמו כן נשלחתי לבדיקות דם בזמן התקף ומלבד מדדים גבוהים של כדוריות לבנות.. כל השאר תקין.
    עלי לציין כי הסימנים שציינתי נמשכים עד 3 ימים וחולפים כלא היו.
    האם נתקלתם בתופעה זו? אודה על אינפורמציה לעזרה.

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ושלילת FMF

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2008

ראינו מקרים דומים אם כי לא רבים. ברובם לא היתה אבחנה ברורה בסופו של דבר. צריך כמובן בזמן החום לבצע בדיקות לשלילת זיהומים ומחלות דלקתיות שונות. FMF הינה אחת המחלות הדלקתיות שגורמת לתופעה כזו. אני מניח שהרופא ביצע לך בדיקה לגן ל FMF. לדעתי בדיקה שלילית לא שוללת FMF בודאות. אם התופעה חוזרת לעיתים תכופות הייתי מנסה לבחון תגובה לתרופה קולכיצין שהינה התרופה ל FMF. תגובה טובה לתרופה עשויה לכוון כן ל FMF. אגב מה מוצאך? FMF הינה מחלה של עדות ממוצא ים תיכוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקולכיצין

יעל
    04/05/2008

שלום ותודה על תשובתך המהירה

א. צד אימי מפולין, צד אבי מיגוסלביה - אין רקע משפחתי למחלה
    ב. כפי שהוסבר לי בדיקת גנים לFMF לא שוללתב 100% את המחלה. כל עוד בבדיקה הראשונית רואים שהתשובה שלילית , לא ממשיכים לבדוק מאחר והבדיקה יקרה מאד.
    ג. למה כוונתך בתגובה לקולכיצין ? להתחיל ליטול התרופה ולראות שההתקפים פוחתים ?
    ד. במידה ואיני סובלת מהמחלה האם נטילת הכדור תזיק לי ?
    ה. במידה ואני כן סובלת מהמחלה אך ההתקפים באים אחת לכמה והחלטתי לא ליטול את הכדור - האם מזיקה לעצמי מאד ?

תודה רבה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

אם תדירות ההתקפים כזו שתוך טיפול בקולכיצין תוכלי להתרשם משינויים אז כדאי לקחת. למשל, אם יש לך התקף פעם בחודש ותקחי קולכיצין חצי שנה ולא יהיו התקפים או יהיה התקף בודד זה יכול להיות מבחן טוב. אם אין לך FMF הקולכיצין לא מזיק. חולי FMF מטופלים בקולכיצין לא רק כדי למנוע התקפים אלא גם למנוע סיבוכים בכליות. אם יש לך באמת FMF כדאי לקחת קבוע קולכיצין. אגב, ישנם מומחים ל FMF. ניתן להתייעץ איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרו' קיטאי

יעל
    06/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה