מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טריציגלירדיםמשה12/03/2008
שלום רב,
יש לי טריציגלירדים גבוהים -340.
שאלתי:
האם לפעילות גופנית יש תועלת בהורדת טיצגלרידים או שרק לתזונה דלת שומן יש ערך?
אם פעילות גופנית יעילה אז איזה מומלץ להורדת טריצגלירדים- אירובי או משקולות? (או גם וגם)
והאם טריצגילרדים גבוהים כמו שיש לי יכולים לגרום לבעיות בזקפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריציגלירדים
ד''ר גרי בלומברג12/03/2008משה, שלום
טריגליצירידים הם שומנים בדם שקשורים לסוכר שאנחנו אוכלים ולא לשומן שאוכלים. לא ברור היום באמת טריגליצרידים גבוהים לשל עצמם מעלים את הסיכוי למחלות לב. המקובל היום הוא לטפל בדיאטה - לאכול פחות סוכר ופחמימות פשוטות - ובטיפול תרופתי רק אם יש עליה מעל 400-500. פעילות גופנית תוריד באופן כללי השומנים (ויעלה את הכולסטרול הטוב) ומוריד סיכון למחלת לב. מומלצת מאוד.
לא ציינת האם הסוכר אצלך תקין. עוד שאלה היא אם צמת 12-14 שעות לפני בדיקת הדם? פחות יתן טריגלצרידים גבוהים.
לגבי בעיות בזקפה - סוכרת, שיכולה להיות סיבה לטריגלצרידים גבוהים - יכולה לעשות זאת. לא ידוע לי על בעיות זקפה מטריגליצרידים גבוהים ללא סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לדעת אם יש סוכרת?
ירון12/03/2008איזה בדיקה מראה על סוכרת? האם בדיקת דם של Glucoz מספיקה? או שיש עוד בדיקות שצריך לערוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
ד''ר גרי בלומברג12/03/2008שלום, משה
סוכר (glucose) בצום של לפחות 8 שעות שהוא מתחת ל 100 שולל סוכרת. רק בדיקה של סוכר נותנת אבחנה לסוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימיטרי10/03/2008
האם רופאת משפחה יכולה לרשום כדורים פסיכיאטריים על דעת עצמה, ללא המלצה של פסיכיאטר וללא שהמטופל יראה לה כי הוא קיבל בעבר סוג מסויים של כדורים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
פרופ' אליעזר קיטאי10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהארי07/03/2008
ערב טוב ,
לפני יומיים בצעתי בדיקת גסטרוסקופיה , היו מס' כיבים במערכת העיכול העליונה ונלקחו ביופסיות .
היום- היו לי ארבעה יציאות רכות עם דם(לא הרבה) , ובקשר לכאבים כמעט רוב הזמן יש כאבים (לפני ואחרי הבדיקה) אבל נסבלים ,
שאלתי היא האם יש קשר בין הדם לבדיקה (כמו דימום) או שזה רגיל אחרי הבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה דמית
ד''ר אביבית גולן כהן08/03/2008בת 24 שלום
סביר יותר כי ליציאה הדמית יש קשר עם הבעיה בדרכי העיכול שעליה מצביעות תוצאות הגסטרוסקופיה.
נדיר שהבדיקה עצמה גורמת לדימום.
בכל מקרה, לאור הממצאים בבדיקה עליך להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה ואצל מומחה גסטרו. כאשר תגיעי אליהם לביקורת , ספרי גם להם על הדימום כדי שיוכלו לקחת אותו בחשבון בעת שיחליטו על הטיפול.
אם הדימום , או כאבי הבטן מחמירים עליך לפנות בהקדם אל הרופא ולא לחכות למועד הביקורת השגרתית.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ארי08/03/2008תודה על תשובתך ,
ממה שהבנתי , שאם המצב לא מחמיר אז זה לא מסוכן !
שאלה נוספת : הגסטרואנטלוג בקש ממני לעשות את הבדיקות הבאות תוך שבוע ולחזור אליו עם כל התוצאות .
הבדיקות הן : צילום ושט קיבה ומעיים דקים + קולונוסקופיה בהקדם + איסוף שתן 5HIAA +מיפוי OCTEROTIDE
האם באחד הבדיקות (ובמיוחד הצילום) יכול לראות אם היה דימום או לא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי אלפאיאיר07/03/2008
שלום
קראתי מאמר על אבנים בכליות וכתוב שם על שחרור השופכן בעזרת תרופה :
"חוסמי קולטני אלפא "
איזה תרופות מדובר ???
האם זה קשור לאורטרה ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסמי אלפא
ד''ר אביבית גולן כהן08/03/2008יאיר לשום
חוסמי אלפא הן תרופות החוסמות קולטנים מסוג אלפא ובכך הן מרחיבות את כלי הדם, משפרות את זרימת הדם ולחץ הדם יורד.
הן יעילות גם לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית (פרוסטטה): קולטני אלפא מעורבים בכיווץ השריר החלק, והם נפוצים בבלוטת הערמונית ובצוואר כיס השתן. חסימת הקולטנים מאפשרת את הרפיית צוואר כיס השתן והערמונית, דבר המשפר את זרימת השתן ומקל על תסמיני המחלה.
אין לכך קשר ישיר לאורטרה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסמי
פוצי12/03/2008תודה
יכול להיות שיש דימיון ל"פפברין" שקיבלתי מספר פעמים להתקפי כליה ?
לפי העלון הוא מצלצל דומה לא ?
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12צח ג.06/03/2008
הופניתי לבדיקת דם עקב עייפות רבה וכאבי חזה (אקג תקין)
בדיקת הדם הראתה ויטמין B12
ברמה של 211 ( לפני שנתיים התוצאה הייתה 337 !)
וחומצה פולית 3.3
כולסטרול גבולי
השאר תקין.
האם יש בכך להסביר את העייפות והכאבים
האם יש צורך בנטילת תוספים כלשהם?
אגב אני בן 45 לא מעשן כ7 שנים ובריא בד"כ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12
ד''ר אביבית גולן כהן06/03/2008צח שלום
רמות ויטמין B12 של 211 נמצאות בגבול התחתון של הנורמה.
תמונה של עייפות תתכן במצב זה, אך יהיה זה שיטחי מאד להסתפק בהסבר זה כבהסבר יחיד.
יש מקום לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו לגבי המשך ברור.
לאחר שישלים לברר איתך תשובות לשאלות נוספות המתבקשות כדי לברר את מצב העייפות, ולאחר שיבצע בדיקה גופנית יוכל רופא המשפחה להמליץ על בדיקות נוספות . המטרה צריכה להיות שלילת מצבים אחרים כולל שלילת מצבים שיש בהם גם חסר ויטמין B12 וגם עייפות במקביל.
רק כאשר כל שאר הברור יהיה תקין ניתן יהיה להסתפק בהנחה כי רמות נמוכות של ויטמין B12 מסבירות את העייפות.
בכל מקרה, כדאי כבר עכשיו להתחיל בנטילת תוסף מזון של ויטמין B12, לא תפסיד נזה דבר ואולי אפילו תרוויח.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר על התשובה
צח ג.07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםדורון06/03/2008
בוקר טוב
יש לי תופעה שאני מודאג ממנה ורוצה לגביה יעוץ.
לפעמים אני מרגיש פתאום בפה טעם של דם, כשאני יורק את הרוק לנייר, אני רואה כי הרוק אדמדם.
הרוק האדמדם יכול המשך עוד כפעם-פעמיים מיד לאחר הראשונה ולאחריו כבר אין סימנים לכלום.
שלשום למשל הרגשתי שוב את הטעם הזה וביריקה הראשונה נראה מעט דם אך בגוש קטנטן, כאילו דם מעט קרוש, ביריקה השלישית כבר שוב לא היה סימן לכלום.
(אגב, כשאני אומר יריקה, אני מתכוון פליטה של הרוק שנמצא לי בפה, לא בכוח ולא בלחץ).
התופעה יכולה להופיע אחת למספר ימים או שבועות, השבוע למשל היא קרתה לי פעמיים (יום לאחר יום).
למען הגילוי הנאות, מצב החניכיים שלי לא טוב, ולרוב בצחצוח שיניים אני מדמם מהם.
אך כשהתופעה מתרחשת אני לא רואה בחניכיים דם או על הלשון.
--- ממה יכולה לנבוע התופעה הנ"ל ?
--- האם התופעה מסוכנת או דורשת התייחסות מיוחדת ?
--- היתכן כי הנ"ל נובע מדימום בחניכיים שנעלם תוך כמה שניות ?
--- האם יתכן כי הדימום מקורו למשל מהגרון ? אף ? ראש ?
אני מודה לכם אם תוכלו לענות על שאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום
ד''ר אביבית גולן כהן06/03/2008דורון שלום
טיפות דם המעורבות ברוק יכולות לנבוע מסיבות שונות.
האפשרויות הנפוצות הן , אכן דלקת חניכיים, אך גם סינוסיטיס או מצב דלקתי אחר בחלל האף והפה יודעים לתת ביטוי כזה .
יש אפשרויות אחרות אך הן נדירות יחסית.
רצוי לפנות לבדיקה על פי סדר הסבירות, כלומר להבדק קודם כל ע"י רופא שיניים.
אם הבדיקה של רופא השיניים אינה מסבירה את הסיבה לדימום, כדאי לבצע בדיקה של חלל הלוע והאף אצל מומחה אף אוזן גרון.
רופא המשפחה שלך יוכל להנחות אותך במידה וידרש ברור נוסף.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולדורון06/03/2008
הבוקר קמתי עם תחושה של חולשה מועטה, כאשר לאחר כשעה הרגשתי צורך ללכת לשירותים (בפעם השניה הבוקר, הראשונה לאחר הקימה בבוקר עם יציאה רכה)
היציאה היתה מאוד מיימית והתלוותה אליה תחושה של חולשה רבה (בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות), עיניים צורבות מעט עם נטיה שלהן להיעצם (כאילו לא ישנתי כל הלילה), תחושה של יובש בפה (אפילו שהלשון אינה לבנה) ומידי פעם שיעול התקפתי למספר דקות.
כאבי בטן מיוחדשים לא היו לי, פרט למעט דקירות במרכז הבטן לאחר מתן הצואה המיימית.
כמו-כן יש לי כרגע תחושת סלידה מכל מאכל שאני חושב עליו, למשל אם אצטרך ללכת לאכול עכשיו אני ארגיש בחילה ונראה לי שאקיא.
הארוחה האחרונה שאכלתי היתה אתמול בערב בסביבות 20:00. (המבורגר) ולקראת חצות כמה אצבעות שוקולד. (כן, ני יודע שזו תזונה מאוד "בריאה").
רציתי את עזרתכם בשאלות שלי:
* מה יכולה להיות התופעה וכיצד יש לנהוג ?
* האם הדבר מחייב פניה לרופא לבדיקה ?
* היתכן כי קלקול קיבה גורם לתסמינים אלה ?
* האם יתכן כי קלקול הקיבה יראה סימנים (שלשול וחולשה) רק לאחר כ-12 שכות מאכילת האוכל הבעייתי ?
* האם תחושת היובש בפה והחולשה הרבה נגרמת גם היא מהשלשול ?
תודה על תשובתכם, אני כרגע נמצא בעבודה ומקווה שתחושתי תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר אביבית גולן כהן06/03/2008דורון שלום
התאור שלך יכול להתאים למחלה זיהומית של דרכי העיכול. מקורו של הזיהום יכול להיות בארוחה שאכלת בערב , ופרק זמן "דגירה " של 12 שעות הינו מקובל במקרה כזה.
מכיוון שיש גם אי נוחות בעיניים, שיעול, יובש בפה וכאבי שרירים, נראה לי סביר יותר כי מדובר במחלה וירלית של דרכי נשימה עליונות אשר נותנת ביטוי גם בשלשול.
מחלה וירלית כזאת נפוצה כעת בקהילה, היא חולפת תוך ימים בודדים ובדרך כלל נדרש רק להקפיד על שתיה מרובה, ובמידת הצורך על מנוחה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסעידו05/03/2008
שלום רב,
אני לוקח אומפרדקס בהמלצת הרופא במשך שבוע.החל להיות לי כאב גרון שלא חולף 4 ימים ,אם גרגורי מלח ולא סוכריות מציצה וישנם כאבי ראש,האם זה יכול להיות תופעות לוואי של אומפרדקס?
צריך לחזור לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008על פניו התלונות אינן קשורות לאומפרדקס. מדוע קבלת אומפרדקס? אולי התלונות קשורות לבעיה בגללה אתה מטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדדן05/03/2008
שלום ד"ר
לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם כלליות, והערכים בתפקודי הכבד היו בטווח הנורמה מלבד הערך ALT- GPT שהיה 54 כשהטווח הוא 5-45.
הייתי בביקורת אצל רופא גסטרו בגלל בעיית פיסורה, והתייעצתי איתו לגבי זה, והוא המליץ לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה.
בבדיקה היום שוב הערכים תקינים מלבד אותו ערך הנ"ל שעלה ל 79.76.
רציתי לשאול מה המשמעות של זה כערך בודד ? והאם יש משמעות לעליה מלפני חצי שנה ?
ואם כן, אלו בדיקות מאבחנות את הבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008הסיבות השכיחות לעלית ערך זה הינן כבד שומני, שימוש בתרופות מסויימות, אלכוהול. באופן יותר נדיר זיהום בוירוסים שונים. בד"כ אין משמעות לכך. אם אינך לוקח תרופות העלולות להעלות ערך זה כדאי לעשות בדיקות מסויימות כגון סונר בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש ...באוזןAGOGO05/03/2008
שלום לכולם,
אנסה לפרט ולדייק ככל שאוכל..
לפני כחודש רופא המשפחה איבחן אצלי דלקת באוזניים לאחר שהתלוננתי על כאבים בכל הגוף + אוזניים סתומות + שיעול. קיבלתי אנטיביוטיקה וסירופ לשיעול. את האנטיביוטיקה לקחתי ואת הסירופ חיפפתי.
האזניים השתחררו אך נשאר לי שיעול מרגיז ויבש.
ביום שבת האחרון התעוררתי עם כאבי תופת בראש. מעין דקירות כמו ברקים בעיקר באיזור הרקות.
ימים ראשון ושני עברו ללא הכאבים הנ"ל אך שיעול כבד מאוד + ליחה + תחושת חום (לא בדקתי). ביום שני בערב חזרו הדקירות סביב לאוזן ימין ומיום שלישי בבוקר עד עכשיו הדקירות ממש באוזן (ימין בלבד). דקירה כל 15 שניות בערך. מרגיש כמו טיפול שורש רק באוזן - כאילו לוחצים לי על עצב כלשהו. ביום ראשון ביקרתי את הרופא וקיבלתי אנטיביוטיקה וכדורים להורדת הליחה. ביום שלישי ביקרתי אותו שוב בעיקבות הדקירות באוזן והוא נתן לי משכך כאבים חזק.
אני בסבל מתמשך... חייב לצאת מזה מהר ולחזור לעבודה
מה קורה לי שם באוזן? איך מטפלים בזה?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, אני בן 30
AGOGO05/03/2008ומחכה לתשובה בקוצר רוח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008אינך מצפה שללא בדיקה נאמר לך מה מתרחש באוזן. המחושים באוזן יכולים לנבוע מבעיות באוזן עצמה או מכאבים המוקרנים לאוזן ממקור אחר כגון כאב עצבי למשל. כדאי שתבדק גם ע"י מומחה אף אוזן גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין 11.8 לילד בן 4אגם05/03/2008
בדיקת דם לילדי בן ה-4 העלתה שיש לו המוגלובין 11.8. בטופס התוצאות רואים שזה מתחת לטווח (מינימום 12). רופאת הילדים אמרה שזה בסדר. האם זה אכן בסדר? אם כן - כיצד זה יכול להיות בסדר אם זה מתחת לטווח?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008הטווח הניתן ליד התשובה מתייחס לכלל האוכלוסיה ולא ספציפית לגילאי 4. בגיל 4 המוגלובין נמוך מגיל גדול יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהאיציק 6305/03/2008
אני בן 44
בבדיקת מעבדה התקבלו תוצאות בערכים נורמליים
למעט הערכים החריגים הבאים:
Mean Platelet Volume 12.2
Bilirubin Total 1.40
Bilirubin Unconjugated 1.20
Cholesterol 211
HDL-Cholesterol 44.60
LDL-Cholesterol 141.40
האם יש צורך בשינוי תזונתי או אחר ??
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008הבדיקות אינן מעידות על חריגות, אולם ללא נתוני רקע עליך איני יכול לומר בודאות ש LDL 141 תקין. אם הינך בריא לא מעשן עם לחץ דם תקין וללא מחלות לב במשפחה ערך זה תקין בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לתת טיפות עיניים אנטיביוטיותאגם05/03/2008
לתינוקת שלי הייתה דלת עיניים ונקבע שעליה לקבל טיפות עיניים אנטיביוטייות במשך 3 ימים - טיפה אחת 3 פעמים ביום. אתמול היה היום האחרון - השלישי. עקב עודף פעילויות עם אחיה שכחתי לתת לה 2 טיפות - את זו של הצהריים ואת זו של הערב. הבוקר היא קמה עם קצת ירוק אבל יתכן שזה סתם קרום בוקר ולא מוגלה. האם הטיפול הסתיים? האם להמשיך לטפטף לה טיפות? אם כן - כמה ובאיזו תדירות? אודה מאוד על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/03/2008תראי במהלך היום ומחר אם ההפרשה ממשיכה או מתגברת ואם כן תתני לה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שאלות, תודהיובל04/03/2008
1. ביום חמישי שעבר קיבלתי "רקוד" מהרופאה שלי עקב שיעול יבש ומחניק. הכדור שיפר את מצבי מאוד ואני כמעט ולא משתעל (אני לוקח פעמיים ביום). מתי להפסיק?
2. בבדיקת דם התברר שיש לי כולסטרול DHL (הכולסטרול ה"רע") - 123. האם עלי להיות מודאג? (אני בן 26).
3. האם נטילת סותרי חומצה- כגון אומפרדקס- לאורך זמן (חצי שנה) הינה בעייתית מבחינה רפואית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלו'ש תשובות
ד''ר גרי בלומברג04/03/2008שלום, יובל
1. "רקוד" הוא קודאין המדכא שיעול. הוא טיפול להקלה לכן אם אין תלונות כדאי להפסיק.
2. רמות כולסטרול רצויות נקבעות עפ"י גורמי סיכון. אם אין לך סוכרת או מחלת לב, 123 בהחלט רמה תקינה עבורך.
3. טיפול ב"אומפרדקס" יכול להיות קבוע למשך שנים או לפי המצב. תלוי מה הסיבה שאתה לוקח. אם צריך את התרופה אין בעיה להמשיך לקחת. אם התלונות חלפו ניתן להפסיק. כדאי להתיעץ ברופא/ת המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קודאיןדורון03/03/2008
בוקר טוב
אני בסופה של מחלת חורף שהיתה עם חום של יומיים, כאבי ראש וגוף ושיעול שהלך והתגבר.
היום לאחר 6 ימים, אני עדיין מרגיש חלש וחסר יציבות לפעמים, אך הדבר היחיד שנשאר זה שיעול חזק.
השיעול אינו בכל היום, מגיע בפרצים של כחצי שעה+ שיעול מאוד חזק ודי יבש. (מופיע בעיקר בשעות הערב המאוחרות ובלילה, אך לא רק), לרוב השיעול מתחיל בגלל גירוי מגרד/עקצוץ בגרון.
מזה 4 ימים אני לוקח כדור קודאין אחת ליום בלילה לפני השינה.
בבוקר אני משתעל ומרגיש טעם לא נעים בפה (ככל הנראה מהליחה שבשיעול ?), אני חייב לציין שהטעם הזה מתלווה לשיעול רק בשעות הבוקר (כנראה כתןצאה מהקודאין ?).
- האם המינון שאני לוקח את הקודאין נכון או שאני צריך לקחת יותר מאחד ליום ?
- האם אני בכלל לקחת קודאין או לקחת משהו אחר עפ"י הסימנים האלה ?
- האם הטעם שאני חש בבוקר בשיעול אכן מקורו בקודאין והאם זה אמור להיות כך ?
- מה ההבדל בין כדור קודאין שמדכא שיעול לבין כדור (או סירופ) לכיוח ? מתי יודעים מתי לקחת כל אחד מהם והאם עפ"י הסימנים שאני מתאר אכן אני צריך לקחת קודאין ולא כדור מכייח.
(לציין כי לפני כיומיים בבוקר בעת שיעול הבוקר היו לי ברוק, קצת ליחה עם חתיכות קטנטנות צהובות, כיום רואים זאת פחות).
תודה על ההבהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/03/2008קודאין מדכא שיעול. כשיש ליחה הוא עלול להפריע לפליטתה. סירופ מכייח מקל על הפרשת הליחה. קודאין טוב לשיעול יבש בעיקר. המינון עד 3 כדורים ליום, רצוי כמה שפחות. הטעם בפה עלול להגרם מליחה. אם יש נזלת מוגלתית יתכן ויש לך סינוסיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)