מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן פראפיןאולגה17/01/2008
שלום רציתי לשאול שאלה ... יש לי בבית שמן פראפיו יותר משנה במקרר הוא סגור טוב ותאריך שלו לא פג תוקף ... האם מותר להשתמש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/01/2008השאלה אינה בתחום המקצועי של רופא אלא יותר של הרוקח אך נראה לי שאין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאלה17/01/2008
כיצד מתמודדים עם חיידק הסטרפטוקוק העמיד ל-20 יום אנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/01/2008אין חיידק סטרפטוקוק מחולל מחלה העמיד לטיפול. חיידקי סטרפטוקוק עמידים הינם חיידקי סטרפטוקוק שאינם מחוללי מחלה ונמצאים בלוע בלי לגרום בעיה. יש מקום לחשוב שהרגשתך אינה קשורה לסטרפטוקוק. אם אין חום גבוה או מוגלה בגרון כנראה שהחיידק אין לו משמעות עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אלה18/01/2008ראשית.... תודה על תשובתך.
אך לא הבנתי כיצד אני אמורה להתמודד עם הכאבים... זו פעם שלישית בחודש אחד שזה חוזר
מה הטיפול לכך?
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/01/2008במסגרת זו לא נצליח כמובן לאבחן מה סיבת הכאב. זאת יעשה רופא המשפחה לפי נתונים שונים שעליו לקחת בחשבון. בין הנתונים שעליו לקחת בחשבון זה שאם אין לך כל פעם חום גבוה ותפליטי מוגלה על השקדיים, יתכן שממצא הסטרפטוקוק בתרבית אינו קשור לבעיה, וחבל לקחת כל פעם אנטיביוטיקה בלי שזה יעזור. כאב גרון יכול לקרות גם מסיבות אחרות כגון זיהום וירלי או כשיש נזלת כרונית עם נזילה בלילה לחלל הלוע ועוד. כאמור הרופא המטפל אמור לנסות ולאבחן הבעיה ולהציע טיפול. במקרים כגון זיהום וירלי עם או בלי טיפול הבעיה חולפת בסוף הדבר אך כפי שציינת רק אחר סבל של כמה אפיזודות כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת משטח
אלה20/01/2008זו הפעם השלישית שעשיתי משטח גרון ויצא חיובי לסטרפטוקוק האם תוכל להגיד לי מה הטיפול לפני שאני פונה שוב לרופאת המשפחה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/01/2008איני בטוח שהבנת את תשובותי הקודמות. בכל אופן, עצם העובדה שצמח לך זו הפעם השלישית סטרפטוקוק במשטח אינה גוררת אוטומטית בעקבותיה טיפול מסויים. בקונטקסט מסויים יתכן ולא הייתי ממליץ לקחת שוב אנטיביוטיקה. בקונטקסט אחר הייתי ממליץ על טיפול באוגמנטין או קלינדמיצין. הקונטקסט הינו רמת המתאם הקליני לזיהום בסטרפטוקוק, וזאת רק הרופא שרואה אותך כל פעם יכול לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהירין16/01/2008
שלום, ביתי הקטנה בת 5 קיבלה כוויה ממרק חם. הלשון קצת לבנה והיא מתלוננת על תחושה לא נעימה ולא מוכנה לאכול, בגלל שקר אני לא יכולה לקרר את המקום, מה כדאי לעשות כדי להרגיע ולהקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה
ד''ר אביבית גולן כהן16/01/2008ירין שלום
ניתן להקל עליה ע"י מעדן קריר, שתיית משקה צונן, מהסוגים המועדפים עליה בד"כ.
רק בריאות
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקפוצי13/01/2008
שלום
לפני שבוע התחלתי טיפול ב"קלוריל" (חצי כדור) !!!
לחצי הדם לפני הכדור היו 160/100 ולפעמים אף יותר,הדופק נע בין 70 ל-85.
עכשיו עם הכדור לחצי הדם ירדו ל-140/86 ולפעמים פחות,אבל הדופק עלה והוא נע בין 79 ל-98 .
האם זה במסגרת הנורמה שהדופק גם הגיע ל-98 ???
האם זה מתאזן אחרי תקופה כי זה רק שבוע ???
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ' אליעזר קיטאי13/01/2008דופק 79 נחשב תקין. 98 מעט גבוה אולם בנסיבות שונות ביום הינו תקין כגון בעת מאמץ או התרגשות. סה"כ המגמה של לחץ הדם אצלך בכוון הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
פוצי14/01/2008תודה רבה
האם הדופק יחזור לנורמה ?
מה הסיבה שהדופק עלה ???
כי שוב זה רק מספר ימים עם ה"קלוריל" !!! (הדופק עלה אחרי נטילת התרופה !)
יום טוב ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/01/2008איני יודע מדוע הדופק "עלה". אין לי הסבר לסמיכות לקלוריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדהקובי12/01/2008
1.מה הגורם הפיסיולגי לדיכאון וחרדה אם אנו בודקים זאת בבדיקת דם ?
2.האם חוסר חומצה פולית אצל גבר נחשב כמסוכן (folic acid 2.9) ובאיזה דרכים ניתן לטפל בבעיה ?
3.איך בודקים אם חסר לי סרוטונין ודופאמין אם בכלל קיימת בדיקה כזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון וחרדה
פרופ' אליעזר קיטאי12/01/2008דכאון וחרדה במרבית המקרים הינה מחלה ראשונית ולא מחלה משנית למחלה אחרת. לכן ברוב המקרים בדיקות הדם תקינות אצל חולי דכאון וחרדה. חומצה פולית 2.9 אינה כה נמוכה (נדמה לי שהבהירו לך זאת בפורום זה) ולכן בודאי אינה מסוכנת. אם אתה חושש שזה נמוך קח בקביעות תוספת חומצה פולית. במחקרים אודות הביולוגיה של חולי חרדה ודכאון נמצא שיש אצלם בעיה ברמת חומרים כגון סרוטונין בסינפסות בין 2 תאי מוח. קביעה זו הינה ברמה מחקרית בלבד. אין דרך ואין טעם לבדוק אצל חולי דכאון וחרדה את המפגשים בין 2 תאי מוח. לאור המחקרים שנעשו אנו יודעים שהטיפול המומלץ הינו בתרופות מעלות סרוטונין וטיפול זה הוכח כיעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת בלי הפסקהמירו11/01/2008
שלום רב אודה לכם אם תעזרו לי כבר כמעט חודש יש לי נזלת בלי הפסקה למעשה מתחילת החורף אני מנוזל אבל החודש זה יתגבר ,אני גומר נייר טישו בלי הפסקה בבית ובמשרד כל הזמן יש לי נזלת ובשבועיים האחרונים זה שיעול והרבה ליחה ,כל הדקסמולים למינהם או אקמול ליקוויד לא עוזרים לי
מה לעשות איך מפסיקים את הנזילה הזאת
תודה מירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ממושכת
ד''ר אביבית גולן כהן12/01/2008מירו שלום
נזלת הנמשכת כבר למעלה מחודש יכולה להיות קשורה עם מחלות ויראליות. במקרה זה הזמן הוא הרופא הטוב ביותר. עד שהמחלה תעבור מעצמה ניתן להשתמש בטיפול מקל דוגמאת סינופד או קולדקס.
מומלץ שלא להשתמש בטיפות אף במקרה זה, היות ששימוש ממושך בתכשיר כזה יכול להיות הגורם לאותה נזלת ממושכת.
יכולות להיות גם סיבות אחרות לנזלת ממושכת כמו אלרגיה. נסה לחשוב האם נחשפת למשהו חדש ( למשל הכנסת חיה חדשה הביתה, עברת לסביבת מגורים או עבודה חדשה או התחלת להשתמש בתכשיר קוסמטי חדש). שימוש בחומרים שונים או תרופות גורם גם הוא לנזלת ממשוכת במקרים מסוימים וכמובן שיש עוד סיבות רבות נוספות.
כדי לזהות את הסיבה לנזלת הממושכת וכדי להתאים את הטיפול הנכון מומלץ שתבדק אצל רופא המשפחה שלך.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- moxyvit 250mgהילה10/01/2008
שלום
באילו מקריים אפשר להשתמש בתרופה???
שיעול בלתי פוסק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיויט
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2008התרופה הינה אנטיביוטיקה הפועלת על מגוון חיידקים, ויעילה במיוחד לטיפול בזיהומים שונים בדרכי הנשימה והאוזניים. היא יכולה להועיל לשיעול בלתי פוסק רק אם השיעול נובע מזיהום חיידקי. לדוגמה, כאשר יש דלקת מערות הפנים , סינוסיטיס, יתכן שיעול ממושך. במקרה זה מוקסיויט עשויה לעזור. רופא המשפחה צריך לנסות לאבחן סיבת השיעול, ובהתאם לה לשקול האם מוקסיפן יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום הגוףיששכר10/01/2008
בן 54. לא יודע על בעיות מיוחדות.
חום הגוף שלי בדרך כלל 36.2 עד 36.4.
היה לי 2 ארועים בשה האחרונה של מעין רעידות בכל הגוף באמצע הלילה. חום הגוף ירד ל 35.2. מאוד מבהיל. חולשה. לקחתי כדור הרגעה כוס תה ונרדמתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2008האם יתכן פשוט שהיה קר מאוד בחדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עז בקרקפת מלווה בקשקשים\סבוריאהקורל08/01/2008
שלום רב,
אני בת 17 ומזה שנה וחצי שאני סובלת מגרד מתמשך בקרקפת. בתחילה הגרד התפרס על שטח קטן ועם הזמן הלך וגדל. כיום מצב הקרקפת שלי חמור ביותר: פצעים וכמות אדירה של קשקשים. התייעצתי כבר מספר פעמים עם רופאי עור שהביאו לי תמיסה\ טיפות לקרקפת ושמפו בשם "אלפוסיל"(אם אני לא טועה)-וזה ממש לא עזר לי, היה שיפור רגעי ואז הגרד חזר בעוצמה חזקה יותר.
יש לציין, שלאחר חפיפת השיער, כאשר אני מגרדת מופרשת בציפורניים כמו אדירה, כנראה של קשקשים או קליפת הקרקפת עצמה, כמדומה לבצק.
בנוסף, שערי שומני ביותר(מאז ומתמיד) עם כמות אדירה של קשקשים.
עד עכשיו כלום לא עזר לי ואני ממש אובדת עצות. אשמח אם תעזרו לי למצוא פתרון לבעייתי.
בנוסף רציתי לשאול אם מצב זה שתיארתי יכול להביא לנשירת שיער או להתקרחות? והאם מה שתיארתי עלול להתפשט גם מעבר לקרקפת, לפנים?
תודה על הזמן וחוות הדעת המקצועיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
פרופ' אליעזר קיטאי10/01/2008סבוריאה עלולה לעבור לפנים. לא גורמת בדרך כלל התקרחות משמעותית. היות ואיני יודע מה קבלת חוץ מהאלפוסיל וגם לא ראיתי את מצבך המדוייק לא אוכל להמליץ לך מכאן טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטאקורטן סקלפ
אריאל05/05/2008השתמשי בבטאקורטן והמחלה תעלםלתקופה ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/05/2008בלי לראות ממשית את התופעות בעורך לא נוכל להמליץ טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה "קלוריל"יאיר08/01/2008
שלום
תודה רבה עבור התשובות !!!
האם זה נכון ש"קלוריל " לא משפיע על רמת האשלגן בגוף ???
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה "קלוריל"
ד''ר גרי בלומברג08/01/2008יאיר, שלום
קלוריל לא אמור להשפיע על רמות אשלגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשם דיוק
פרופ' אליעזר קיטאי08/01/2008ברוב המקרים קלוריל באמת לא משפיע על רמת האשלגן. במיעוט המקרים הוא עלול להעלות הרמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה לגובהרונה08/01/2008
שלום דר'
רציתי לדעת עד איזה גיל ניתן לגבוה ??
אינני יודעת לאיזה ענף ברפואה זה שייך ולכן אני מפנה את השאלה לרופאי המשפחה .
בתי בת ה-17 מודאגת שלא תגבה יותר - גובהה פחות מ-160 ס"מ
האם יש עוד אפשרות , או התערבות חיצונית מכל סוג שהוא להשפיע על הגובה ?
תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה
ד''ר אביבית גולן כהן08/01/2008רונה שלום
גדילה לגובה מתרחשת במהלך גיל ההתבגרות. התהליך מסתיים לרוב סביב גיל 16-17. אם גיל ההתבגרות התחיל מאוחר גם הגדילה לגובה תסתיים מאוחר יותר.
בד"כ הגובה מושפע מפוטנציאל הגובה של המשפחה, ולכן כאשר בני המשפחה נמוכים, צפוי שגם ביתך תהיה נמוכה.
אם את חושבת שביתך נמוכה יותר ממה שצפוי שתהיה , או שנראה לך כי עדיין היא בתהליך צמיחה ואת רוצה לבדוק אפשרות להתערב בתהליך, כדאי להתיעץ עם רופא הילדים או רופא המשפחה. לפעמים נכון לקבל מהם הפניה לאנדוקרינולוג.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריליאיר08/01/2008
שלום
תודה רבה עבור התשובות !!!
האם זה נכון ש"קלוריל " לא משפיע על רמת האשלגן בגוף ???
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדויק
פרופ' אליעזר קיטאי08/01/2008קלוריל עלול להעלות את הרמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריליאיר07/01/2008
שלום
התחלתי לפני יומיים את התרופה "קלוריל" !(מטופל גם ב"אוסמו אדלט")
האם תרופה זו מגיעה ליעילות אחרי זמן מה כמו תרופות אחרות ללחץ דם ,או כל כדור משפיע למספר שעות מרגע הלקיחה ???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יאיר07/01/2008מה זה אומר אם יש התכווצויות שרירים ???
זה קשור לאשלגן ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/01/2008התכווצות שרירים לא בהכרח קשורה לרמת מלח כזה או אחר. רוב מקרי ההתכווצות שאנו רואים אינם עקב הפרעת מלחים.
פרופ' אליעזר קיטאי07/01/2008גם קלוריל כמו תרופות דומות ליתר לחץ דם לא בהכרח מתחיל להשפיע מיידית ולעיתים לוקח כמה ימים עד לקבלת אפקט. מרגע שזה מתחיל אם התרופה נלקחת במינון הנכון אין סיבה שההשפעה תחלוף תוך כמה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת לא עוזבת!חן06/01/2008
יש טיפול תרופתי או כדורים שמומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר גרי בלומברג06/01/2008שלום, חן
יש מספר טיפולים לצרבת גם עם מרשם וגם ללא. אבל חשוב לדעת ממה נובעת הצרבת והתשובה קשורה לתלונות נלוות, גילך, מצב בריאותך וכו'.
ממליצה להתיעץ עם רופא/ת משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- folic acid בבדיקת דם לבן 36קובי05/01/2008
בבדיקת דם שעשיתי בחודש שעבר ראיתי שה - folic acid שלי מראה 2.9 מה זה אומר
כי לאחרונה אני מרגיש תשישות עייפות חוסר מרץ ודיכאון ובנוסף לכך הכולסטרול שלי הוא
206.4 האם יש קשר ?
אני בן 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר folic acid
ד''ר גרי בלומברג05/01/2008שלום, קובי
חומצה פולית היא ויטמין ממשפחת ויטמיני ה B. במעבדה בקופה שאני עובדת בה 2.9 היא רמה תקינה. אם בקופה שלך זה נמוך, ניתן לקחת כדורים של חומצה פולית לכמה חודשים ולחזור על הבדיקה. חומצה פולית נמוכה יכולה לגרום לחוסר דם (ירידה בהמוגלובין) ואולי לעייפות.
לגבי כולסטרול כללית של 206 - אנחנו מסתכלים על הכולסטרול ה"רע", ה LDL, ועל גורמי הסיכון הספיציפים שלך.
לא נראה לי קשר בין השניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קובי06/01/2008אפשר לקבל הסבר על חוסר חומצה פולית בדם ועל השפעתו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ד''ר גרי בלומברג06/01/2008שלום, קובי
חוסר חומצה פולית מתבטא בירידה בהמוגלובין - אנמיה. אנמיה קשה יכולה לגרום לעייפות, קוצר נשימה וחוורון אבל לרוב אנמיה מחוסר חומצה פולית קלה ולא סימפטומטית.
בנוסף אנחנו יודעים שמתן חומצה פולית לפני הכניסה להריון ובחודשים הראשונים של התפתחות העובר מונע בשיעור גדול מומים של מערכת העצבים בעוברים. לא הוכח שחוסר חומצה פולית יגרום למומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קובי08/01/2008האחות בקופת חולים לאומית סניף פרדסיה אמרה שהחומצה פולית שלי שהיא 2.9 היא נמוכה
אז מה אני עושה בנידון ????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
ד''ר גרי בלומברג08/01/2008קובי, שלום
אם יש חוסר חומצה פולית, לוקחים כדורים של חומצה פולית לכמה חודשים. אח"כ חוזרים על הבדיקה לודאנ שתוקן.
כדאי לברר עם רופא/ת משפחה את הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)