מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים בלסתמוניק13/02/2008
ד"ר שלום רב
לביתי יש בתקופה האחרונה חריקות וקריקים בלסת כשהיא לועסת או מפהקת דבר הגורם לה גם לכאבים שאלתי היא לאיזה רופא עלי לפנות לרופא שיניים לכרורג או למישהוא אחר והאם יש מה לעשות בינתיים חהפחתת התופעה?
בתודה אמא כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/02/2008למומחה פה ולסת. זהו תת התמחות ברפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים בגוףתומר12/02/2008
שלום רב. אני בן 26 ובשלושת השנים האחרונות נטלתי תוספי תזונה ותרופות טבעיות בכדי לנסות לטפל בחרדה ממושכת. התכשירים אותם לקחתי היו: קומפלקס B במינון של 500 מ"ג, חומצה אמינית GABA, ולריאן, רמוטיב,קלמנרבין. כל פעם לקחתי מוצר אחר.איני נוטל תרופות מירשם.
בחודשים האחרונים התחילו לי קפיצות שרירים באיזורים שונים בגוף בעיקר ידיים ורגליים וגם בגב.
הפסקתי עם התוספים וביצעתי בדיקות דם מקיפות והתוצאות היו תקינות לחלוטין.
רופא המשפחה הפנה אותי לנוירולוג והוא בדק אותי מקומית - הבדיקה אצלו הייתה תקינה והוא שלח אותי בכל זאת לבצע בדיקת EMG לידיים + בדיקה לפעילות ספונטנית של השריר.
תוצאות שתי הבדיקות היו תקינות ללא ממצא.
עדיין קפיצות השרירים ממשיכות והן נראות לעין ממש כמו רעידות.
האם זה צפוי לחלוף עם "היתנקות" מערכת העצבים מכל החומרים?האם לפנות שוב לנירולוג לבדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים
פרופ' אליעזר קיטאי12/02/2008קפיצות שרירים בבטן נגרמות מפעולה עצבית לא רצונית. אין מדובר במחלה אלא בפעילות שאינה קיימת ביום יום. הדבר דומה למשל לטיקים ומצמוצים. חרדה הינה מצב המחמיר תופעות כאלו ולכן אני מעלה את המחשבה שהמצב קשור לא לטיפול שלקחת כנגד החרדה אלא לחרדה עצמה. כדאי לטפל בה בצורה יסודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננויות חוזרותרונית12/02/2008
שלום.
בחורף שעבר חליתי ארבע או חמש פעמים (הצטננות, כאבי ראש, בחלק מהמקרים חוק והרגשה כללית חלשה), בכל הפעמים הרגשתי כ"כ רע שנאלצתי לקחת תרופות להקלה (דקסמול סינוס). בכל הפעמים גם לקחו כשלושה ארבעה ימים עד שחזרתי לעצמי. משום כך ובגלל נשירת שיער רצינית שהייתה לי עשיתי בדיקות דם כלליות. רופאת המשפחה ציינה שהכל בטווח הנורמה.
הנשירה פסקה מאז. כעת, בחורף הזה, כבר הספקתי לתפוס צינום פעמיים (גם כעת, בשני המקרים לקחתי דקסמול סינוס, למרות שניסיתי להימנע מכך).
האם כדאי לקחת ויטמינים כלשהם? האם לחזור שנית לרופאת המשפחה?
אציין רק כי אני בת 23, מצב בריאותי תקין, תזונה תקינה אולם אינני עוסקת בפעילות ספורטיבית (האם יש לכך קשר?).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננויות חוזרות
ד''ר אביבית גולן כהן12/02/2008שלום
4-5 אירועים של זיהום ויראלי במהלך שנה שלמה אינם נחשבים כתופעה חריגה , ומכיוון שמדובר במחלות מאד מדבקות נפוץ למצוא אנשים שנדבקים מספר פעמים בשנה.
יש מצבים שחושפים לשכיחות גבוה יותר של מחלות ויראליות כך למשל עייפות ( מיעוט שעות שינה) או שחיקה ( עבודה רבה מדי לאורך זמן), תזונה לא מאוזנת, או נטילה של תרופות מסוגים מסוימים.
גם מי שעובד במקום בו יש אנשים רבים, או מי שמגדל ילדים צעירים חשוף יותר להדבקה.
פעילות גופנית מסודרת , כמו גם תזונה נכונה והקפדה על מספר נכון של שעות מנוחה משפרים את יכולתו של הגוף להתמודד עם זיהומים ולמנוע הדבקה.
חלונות פתוחים במקצת בבית או בעבודה מורידים את סיכויי ההדבקה.
טרם הוכחה די הצורך התועלת במתן ויטמינים לאוכלוסייה בריאה כדי למנוע זיהומים. אך יש קבוצות מסוימות בהן, כנראה, יש לכך מעט תועלת.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזהיואב ש.10/02/2008
מה הגורמים לממצא זה?
עד לתאונת דרכים לא היו לי שום בעיות.לאחריו הפכתי לאדם שונה לחלוטין עם כעסים ועצבנות
מחשבות על התאבדות.השיער שלי שהיה כולו שחור הפך תוך כמה חודשים לשיער גם לבן.
כעבור כמה שנים שוב נפגעתי ושוב שלא באשמתי בתאונה נוספת.
עם כל כאב הרגשתי שסכין חותכת את החזה שלי.גם כאשר היו בעיות של זיכרון ולא מצאתי חפצים שהנחתי באיזה שהוא מקום זה גרם לי להתעצבן ולקלל את עצמי על המצב שלי והרגשתי גם כן כאילו סכין חותכת אותי.התחילו בעיות של צרבת וקיבלתי כדורים בשם אומפרדקס.
לאחר בדיקה בקולונסקופיה וירטואלית שבחיים לא אסכים לבצע אותה שוב נמצא רק "בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה".ממה זה והאם יש קשר למצב נפשי ולממצא?
עלי לציין שנפגעתי בתאונה הראשונה על כרוכב קטנוע ממנו הועפתי ונחתתי על הברכיים ועם קסדה
ואיני זוכר אם נפגעתי בראש וכן בעמוד שידרה צווארי,גב תחתון,קרסוליים וכפות רגליים.לגבי תאונה שניה בעיקר בצוואר ואובחן כ WHIPLASH .לאחר תאונה ראשונה הייתה הפניה מבי"ח בלינסון לבי"ח לוינשטיין אך קופת החולים שלי סירבה להפנותי.כעבור זמן ניסתה רופאה מאוד טובה להפנות אותי שוב אך ללא הצלחה.קיבלתי כדורים נגד כאבים ונגד דיכאון ואולי להם יש קשר לבעיה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע היאטלי
פרופ' אליעזר קיטאי10/02/2008בקע היאטלי קטן שכיח מאוד באוכלוסיה כך שלא נראה לי שקשור לתאונה. לפי תאורך אתה נשמע כסובל ממצב נפשי פוסט טראומטי ועליך להיות מטופל ע"י מומחים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיע תשובה של הסי טי. כתוב בקע היאט
נורית בן עמי07/02/2016מה הטיפול לבעיה זו....
כל יום עוצרת נשימתי בזמן האוכל לפחות פעמיים ביום. ממש נחנקת ללא אויר לכמה שניות.
מה אפשר לעשות מה הטיפול המגיע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12פוצי07/02/2008
שלום
בדיקת ווטמין b12 יצאה 287
בטווחים זה מראה בסדר ( pg/mL ( 130-750
בדיקה לפני כמעט שנה יצאה 384
האם בכל זאת אין צורך בתוספת ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12
ד''ר גרי בלומברג08/02/2008פוצי, שלום
שני הערכים תקינים. השוני יכול לנבוע ממה שאכלת בימים שקדמו לבדיקה ואינו חשוב כל עוד הערכים בטווח התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיר18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת סוכרשמוליק07/02/2008
שלום רב.
אני בן 35. לפני כשבוע, במהלך העבודה, חשתי בסחרחורת ורעד בידיים. ביצעתי מדידת סוכר באמצעות מכשיר גלוקומטר (אני עובד מד"א והמכשיר מצוי במקום עבודתי). במכשיר נמדד גלוקוז 32. לאחר נטילת גלוקוג'ל ואכילת ארוחה, עלה הסוכר לרמת הנורמה. כעבור יומיים היתה תחושה די דומה ורמת הגלוקוז היתה 52. ביצעתי בדיקות דם שתוצאותיהן: גלוקוז-91, אינסולין- 57.7, alk.phosphatase - 41. יש לציין שלפני כחצי שנה עברתי ניתוח בפראתיירואיד עקב היפרפלזיה. בנוסף לתוצאות הבדיקות הר"מ, נבדקה גם רמת ה- PTH והתוצאה יצאה מעט גבוהה - 79.3, קלציום תקין, D ויטמין - 25.8. האם לאור תוצאות אלו יש חשש לבעיית סכרת? יש לציין כי אין היסטוריה תורשתית-משפחתית הקשורה לבעיה זו. האם נפילות הסוכר קשורות לבעיית ה- PTH? או שיתכן והלוואי שכך, אלו היו מקרים בודדים של נפילת סוכר עקב מתח נפשי או תזונה לקויה? סליחה על השאלה הארוכה ומודה מראש על תשובתכם. יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת סוכר
ד''ר גרי בלומברג08/02/2008שלום, שמוליק
נפילות בסוכר יכולוך לקרות מכמה סיבות. הנפוץ ביניהן היא אכילה לא סדירה ודרישה מוגברת בזמן מאמץ או לחצים.
לא ידוע לי על קשר בין היפרפלזיה של הפראתירויד וסוכרת. כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
מאוד יכול להיות ארועים בודדים. אבל כדאי לדאוג לתזונה בריאה וארוחות סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' גרי
שמוליק10/02/2008תודה רבה על תשובתך. ארוחות לא סדירות ומתח הן בהחלט בעיות שאני סובל מהם. מקווה אכן שזו הסיבה ואפעל כעת לתיקון הליקויים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםטל06/02/2008
שלום
רציתי לדעת האם קור (שהייה במקום קר) גורמת לעליה בלחץ הדם
והאם הצטננות והתקררות גורמות לעלי בלחץ הדם.
אני מדבר על לחצים של באזור 145/85 למשך מספר דקות שיורדות לרוב לרמה של 125-130/88-85
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר גרי בלומברג08/02/2008שלום, אלי
לחצי דם משתנים מדקה לדקה. כאשר אנחנו מתרגשים, מתאמצים, מעשנים, שותים קפה ועוד לחץ הדם באותם רגעים גבוה יותר. גם קור כי זה מריץ את קצב הלב על מנת לחמם את הגוף. וגם מחלה בגוף או כאבים. זה נכון לכולם.
יתר לחץ דם מוגדר כלחץ דם גבוה לאחר 10-15 דקות מנוחה. לחצי דם ה"רגילים" שלך תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ותשישותקובי06/02/2008
שמי קובי בן 36 רווק
בריא בדרך כלל
בזמן האחרון אני מרגיש עייפות שאינני יודע מאיפה היא באה לי
כי לא הייתי ככה
אולי בגלל הגיל שלי גיל 36 יש לי בדיקות דם מה4/12/07
sodium:141.0 133-145
potassium:1.8 3.7-5.5
iron:100.7 59-158
folic acid:2.9
ferritin:159.7 21.8-274
vitamin b12:328.0 130-750
WBC 8.17 4-11
RBC 5.20 4.7-6
HGB 15.1 13.5-18
HCT 46.2 40-52
MCV 88.8 78-100
MCH 29.0 27-34
ESR 13 0-15
GLUCOSE 88.0 55-115
cholesterol total 206.4 107-200
triiglyceridres 107.4 3-200
HDL 46 35-55
LDL 139
TSH 1.48 0.35-4.94
wbc 8.17 k/ul 4-11
rbc 5.20 m/ul 4.7-6
hgb 15.1 13.5-18
hct 46.2% 40-52
mcv 88.8fl 78-100
mch 29.0pg 27-34
mchc 32.7g/dl 32-37
plt 281k/ul 140-430
rdw-sd 42.7fl
rdw-cv 13.0% 11.5-15
pdw 9.2fl 9-17
mpv 8.9fl 7.8-12
p-lcr 14.4%
neut % 67.6 37-70
lym% 20.8 20-45
mono% 9.2 1-10
eos% 2.0 0-7
neut 5.53 k/ul 1.5-7.7
lym 1.70 k/ul 1-3.5
mono 0.75 k/ul 0.1-1
eos 0.16k/ul 0-0.7
baso 0.03k/ul 0-0.2
urea 20.3mg/dl 10-50
creatinine 1.1mg/dl 0.5-1.2
ast 21 u/l 15-40
alt 16 u/l 4-41
ggt 28.7u/l 10-71* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
פרופ' אליעזר קיטאי06/02/2008קובי
שאלתך זכורה לי. שאלת אותה כאן מספר פעמים והוסבר לך כי התוצאות תקינות. במסגרת רפואה בהתכתבות לא נצליח לעזור לך לפתור את בעייתך. עליך להתיעץ שוב עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןיאיר05/02/2008
שלום
יש לי תוצאות בדיקת שתן שנערכו לאחר חודש מתחילת טיפול ב"קלוריל" !
אני מייצר אבנים(סידן) בכליות והייתי מקורר בעת הבדיקה .
----------------------
Glucose Normal mg/dL
Ketones NEG mg/dL
Protein 20 mg/dL
Blood 0.06 TRACE mg/dL
Leukocytes 250 MOD Leu/uL
Nitrite NEG
pH 5.5
Urobilinogen Normal mg/dL
Bilirubin NEG mg/dL
Automated Urine Microscopy
----------------------
Red Blood Cell 20 /HPF
White Blood Cell 58 /HPF
Granular Cast 1 /LPF
Hyaline Cast 3 /LPF
Amorphous Crys. FEW /HPF
האם רואים בבדיקה משהו שקשור לטיפול ב"קלוריל" ?
יש פה נתונים שבבדיקות שתן קודמות לא היו !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר גרי בלומברג05/02/2008שלום, יאיר
בדיקת השתן מראה כדוריות דם לבנות ואדומות. ממצאים שיכולים להיות בזמן מחלה בגוף. אני ממליצה לחזור על הבדיקה כאשר אתה לא חולה. לא חושבת שיש קשר לקלוריל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן
יאיר05/02/2008תודה רבה
הצלחת להרגיע אותי ,הרופא שלי חושב שאולי מתחילה לי בעייה בכליות (הוא לא ידע שאני מקורר)!!!
התייעצתי גם ב"אורולוגיה" וכתבו שם ( חלבון וגלילים בשתן ) מה זה ???
אני באמת נבהלתי מבדיקת השתן ומדברי הרופא ..............
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שיכולתי לעזור
ד''ר גרי בלומברג05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמירי04/02/2008
שלום לצוות הרופאים:
אני פשוט מוטרדת מתוצאות בדיקה
כולסטרול -hdl28
כולסטרול-ldl97.5
got(ast)45 נורמלי31.0
gpt(alt)55נורמלי31.0
אני מטופלת בכדורים סימבסטאטין 20 מג" אחד בלילה
בזפיראט 400אחד ביום
לחץ הדם שלי גם לאיציב מדי פעם 140-90 לפעמיים יורד ל120-80 לפעמיים 135-88
לוקחת נורמלול 20 מג"בבוקר אחד
אני אשה בת 59 האם אני נמצאת בסיכון להתקפי לב?או לשטף דם במוח?
הרופאה שלי המשפחה לא מתרגשת אבל זוהי בריאותי. מה עלי עוד לעשות על מנת לווסת את הערכים?אני מתעמלת פעמיים בשבוע גובהי מטר שבעיים וארבע ומשקלי 85 קילו
דוקטור תודה רבה להתיחוסתך לגבי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג04/02/2008יוספה, שלום
הבדיקות שלך מראות עליות קלות באנזימי הכבד. ככל הנראה זה קשור לטיפול בסימבסטאטין אבל אין זו סיבה להפסיק את הטיפול - רק חשוב לעקוב.
לחצי הדם שלך לא גבוהים. 140/90 גבולי. נורמלול לא פועל 24 שעות, לכן אם לחצי הדם עולים בערב כדאי להתיעץ עם רופאת המשפחה לדבי שינוי בטיפול.
גם הכולסטרול הגבוה וגם לחץ הדם הגבוה הם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. אבל טיפול ואיזון מורידים את הסיכון. חשוב גם לשמור על משקל תקין ולעסוק בפעילות גופנית. מקובל כ 150 דקות לשבוע או 30-40 דקות 4 פעמים בשבוע. עוד יותר חשוב לא לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור-עוד שאלה-המוגלוביןיאיר04/02/2008
שלום ותודה על התשובה
ענית לי על המוגלובין:
שימוש בקלוריל אינו אמור להוריד את נפח הדם. האם ביום הבדיקה שתית בבוקר מים? חזור על הבדיקה אחר שתית מים. אפשרות שיש לשלול זה שההמוגלובין עלה מאותה סיבה שתמיד הוא גבוה אצלך, כנראה עקב העישון.
האם אני צריך לעשות משהו בנוגע לתוצאה hgb 18.9
מתי עושים הקזת דם ?
שוב תודה
נ"ב
שנים אני עם תוצאה מעל 17 !!!
יש לי משהו מוזר אחרי כשאני עומד יותר מדקה תחת השמש מתחילים לי עיקצוצים בעור,זה קשור ??
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/02/2008הקזת דם נקבעת גם לפי קריטריונים כגון המטוקריט HCT
כדאי להתיעץ עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימומיםשירי03/02/2008
שלום אני בת 21 התחלתי לקחת גלולות פמינט לפני חודש זאת אומרת שאני בחפיסה השנייה שכשאת החפיזה השניה אני כבר לוקחת שבוע וחצי מיום שלישי שעבר שעבר ב-22 והיה לי בחפיסה הראשונה דימומים וגם בחפיסה השנייה הדימומימים ממשיכים.. פניתי לרופא והוא נתן לי מרשם לגלולות גינרה ואמר שאם יפסיקו הדימומימים לא להלחליף ..השאלה היא אם הדימומימם טבעי? והגינרה היא עם מינון בינוני ואני לא רוצה להתחיל עם מינון בינוני. ד"א אני בחיים לא לקחתי כדורים לא לכאבי ראש ולא לבטן לא שותה כדוירם בגלל זה לא רוצה גלולות עם מינון בינוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודימומים
ד''ר גרי בלומברג04/02/2008שלום, שירי
הגלולות למניעת הריון, במיוחד אלו עם רמות הורמונים נמוכות יותר, יכולות לגרום לדימום לא סדיר. לרוב זה חולף תוך חודשיים-שלושה. אם הדימום ממשיך מקובל לנסות גלולה בעלת רמת הורמונים כבוה יותר.
במקרה שלך אני ממליצה להמשיך עד תום 3 חודשים וסביר שהדימום יפסק. אם לא - יש לשקול לנסות גינרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת גלולות ודימומים
שירי05/02/2008תודה על תשובתך ד"ר גרי
רציתי לשאול ממתי אני מוגנת עם הכדורים??
ולמה אם הדימומים ממשיכים אז צריך לקחת כדורים עם מינון גבוהה יותר?
אי אפשר לנסות כדורים אחרים עם מנון נמוך כמו מינס או מיליאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ודימומים
ד''ר גרי בלומברג05/02/2008שלום, שירי
אחת הסיבות לדימום לא בוסת היא ירידה באסטרוגן (אחד ההורמונים הנשיים שגם נמצא בגלולה). לכן שיש דימום לא סדיר בזמן שימוש בגלולה ההשארה שזו הסיבה וממליצים לעבור לגלולה בעלת רמת אסטרוגן גבוהה יותר. אבל כל הגלולות יכולות לגרום לדימום לא סדיר בחודשים הראשונים ואין זו סיבה לדאגה או להחלפה.
באופן כללי את כבר מוגנת תוך החודש הראשון אבל מקובל להשתמש באמצעי אחר נוסף עד סוף החודש הראשון. יכול להיות שעקב הדימומים את פחות מוגנת. אין עבודות מחקר על כך לידיעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה קרוב מידי לחימוםדני03/02/2008
האם שינה קרוב מידי לחימום, למשל עם הראש קרוב להסקה שמחממת יכול לגרום לכאב ראש או לבעיות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה קרוב מידי לחימום
ד''ר גרי בלומברג04/02/2008שלום, דני
בגדול לא כדאי להיות קרוב מדי לחימום כלשהו, בעיקר בשינה שאין אתה שם לב להרגשתך. תלוי באיזה סוג של חימום לגבי הסכנות. כולם מייבשים את האוויר מה שבהחלט יכול לגרום לכאבי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןפוצי02/02/2008
שלום
אני בן 48 מעשן שתי קופסאות סיגריות ביום !!!
יש לי בדרך כלל המוגלובין די גבוה בדיקה לפני שנה hgb 17.8
לפני חודש התחלתי טיפול עם כדור ללחץ דם "קלוריל" ויש לי עכשיו תוצאה hgb18.9
עיינתי קצת באינפומד והאם יכול להיות בגלל ירידה בנפח הדם יש עליה ???
יש גם עליה קטנה ב-rbc וב-hct
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/02/2008שימוש בקלוריל אינו אמור להוריד את נפח הדם. האם ביום הבדיקה שתית בבוקר מים? חזור על הבדיקה אחר שתית מים. אפשרות שיש לשלול זה שההמוגלובין עלה מאותה סיבה שתמיד הוא גבוה אצלך, כנראה עקב העישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מעיים- טיפול מונעס.02/02/2008
אירחנו בביתנו פעוט חמוד בן כשלוש (עם משפחתו, כמובן...) שאובחן עם תולעי מעי מסוג Ascaris Lumbricoides.
הפעוט ומשפחתו קיבלו יום קודם את הטיפול הראשון לתולעת.
כמובן שהיה מגע מתמיד עם הפעוט והפרשותיו (ארוחה משותפת, שימוש בשירותים, נשיקות וחיבוקים וכו,...)
שאלתי-
האם בני הבית המארחים צריכים גם הם ליטול טיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/02/2008אם שמרתם על היגיינה סבירה איני חושב שיש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ס.03/02/2008תוך כמה זמן מהחשיפה מופיעים התסמינים במידה וחלה הדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר ימים
פרופ' אליעזר קיטאי05/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)