מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית בבדיקת דםקובי22/12/2007
אני בן 35 וברצוני לשאול מה הערך הנכון בחומצה פולית ( FOLIC ACID) בדם
כי לפי בדיקת הדם האחרונה רשום לי folic acid 2.9 ng/ml מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ד''ר גרי בלומברג22/12/2007שלום, קובי
חומצה פולית קשורה ליצירת כדוריות דם אדומות. נבדק האם יש חשד לחוסר דם (אנמיה) כי חוסר של חומצה פולית יכול לגרום לחוסר דם.
ערכים תקינים משתנים מעט ממעבדה למעבדה אבל אצלנו ערך מעל 2 תקין. תסתכל בדף התוצאות לראות את הטווח התקין במעבדה של הקופה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ואדמומיות בבית השחי הימניקובי22/12/2007
ממה זה יכול לנבוע הכאב בבית השחי הימני ואדמומיות מסביב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ואדמומיות בבית השחי הימני
ד''ר גרי בלומברג22/12/2007שלום, קובי
נשמע כמו זיהום באזור. כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהטל22/12/2007
שלום
בן 40 לא מעשן ולא שמן.
בהזדמנויות מספר נמדדו לי לצי דם גבוהים בסביבות 135-145/85-95
אחות אחת אמרה לי שיש לעקוב מאחר ולחץ גבוה של הערך הנמוך יכול להצביע על בעיה בכליות.
רציתי לדעת:
* האם הערכים נחשבים ללחץ דם גבוה ?
* האם הערכים מתאימים לתחילת טיפול תרופתי ?
* האם חוסר שתיה מספקת יכולה לגרום ללחץ דם גבוה? (אני כמעט ולא שותה במהלך כל היום אלא רק לאחר החזרה הביתה ב- 18:00 וגם אז רק כליטר+).
מאחר ויש ברשותי מכשיר ביתי, כיצד יש לבצע את המעקב ? כמה פעמים ביום ומתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה
ד''ר גרי בלומברג22/12/2007שלום, ירון
היום לחץ דםהנחשב לתקין הוא 120/80 או פחות. אבל, ברוב המקרים בבני אדם בריאים (ללא סוכרת, מחלת לב, מחלת כליה, כולסטרול גבוה) לא חייבים לטפל בערכים פחות מ 140/90. כן כדאי לעשות שינויים באורחי חיים - להגביר פעילות גופנית, לאכול מעט מלח עם נתרן, לשמור על משקל תקין ותזונה בריאה. אם אין שינוי בערכים לאחר השינויים בחיים למשך כמה חודשים - יש לשקול טיפול תרופתי.
לחצי דם משתנים כל היום וגבוהים יותר בזמן התרגשות או כאב, לאחר עישון או כוס קפה ובפעילות גופנית. לכן הסטנדרטים קובעים שמודדיחם לאחר 10 דקות מנוחה ורחוק מעישון או קפאין.
לחצי הדם שלך גבוליים. אני ממליצה על השינויי באורחי חיים שציינתי כבר ועל מעקב. אין צורך בבדיקות יומ-יומיות. הן אפילו מעלות את המתח. מספיק פעם בשבועיים עד חודש ואם יש ערכים שהרוב מעל 140/90 כדאי לפנות לרופא/ת משפחה ולדבר עם טיפטל תרופתי. חשוב לבדוק בשעות שונות של היום לראות האם יש שוני.
לגבי שתייה - בדרך כלל ההפך. אם לא שותים מספיק לחץ הדם יורד. מדובר כאן בהתיבשות שהיא מצב לא תקין. אינני ממליצה על הגבלת שתייה לטיפול בלחץ דם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםטל21/12/2007
שבת שלום
אני סובלת משילשולים/בחילות וכאבי בטם מידי פעם מיום שלישי השבוע, וזה עדיין לא חלף.
בעלי גם שילשל ביום שלישי בלילה, מאז היתה קצת רגישות בבטן.
היום מהצהריים הוא מרגיש מיצי קיבה שעולים לו, כאבי בטן מידי פעם ושילשולים מיימים כבר 4-5 פעמים מהצהריים.
אין לו חשק לאכול ולשתות מפחד הצרבות ועליית המיצים.
(אגב כנראה נדבקנו מהבת שלנו בת השנתיים שסבלה משילשולים מיום חמישי שעבר, שנראה והסתיימו ביום רביעי האחרון).
אני מעוניינת לדעת:
- כמה זמן יכולים להמשך שילשולים מיימים מבלי שזה יעורר חשד למשהו שצריך לבדוק ?
- האם יתכן כי אנו נדבקים אחד מהשני? זה עובר בנשימה או באיר או שצריך מגע פיזי ?
- האם יש משהו לעשות בבית ומתי אם בכלל לגשת לרופא ?
אתמול בעלי עבר גסטרוסקופיה שהיתה שלילית לחלוטין, היתכן כי השלשולים נובעים מהבדיקה ?
תודה, אני מודאגת ורוצה כל עזרה והמלמה שתוכלו לתת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר אביבית גולן כהן21/12/2007לאה שלום
הסיבה הנפוצה ביותר לשלשול היא זהום ויראלי.
במקרה שלכם, מכיוון שנראה כי אכן נדבקתם זה מזה, הדבר עוד יותר סביר.
ההדבקה נעשית דרך האויר או דרך מגע של חולה במזון שנאכל על ידי השאר.
במקרה כזה חשוב להקפיד על רחצת ידיים לאחר השימוש בשירותים , החלפת חיתול או לפני הכנת אוכל.
אין חובה לאכול בזמן המחלה , אך חשוב להקפיד על שתיה מרובה. כדאי להעדיף תה, מרק או קולה.
כאשר מתחילים להיות רעבים כדאי להעדיף צנימים, אורז, בייגלה, קרקים או ירק מבושל.
משך המחלה שונה מוירוס לוירוס ומאדם לאדם.
סביר להניח שאם המחלה של ביתכם נמשכה כשבוע , גם אצלכם משך המחלה יהיה דומה.
במידה ומופיע חום גבוה, פריחה, או שינוי במצב ההכרה או כאשר לא מצליחים לשתות במשך מספר שעות כדאי לפנות לרופא בהקדם.
במידה ומופיע דם או ריר בצואה, כדאי להתייעץ עם הרופא בשאלת ביצוע תרבית צואה.
רק בריאות ושבת שלום
דר' אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולטל21/12/2007
בוקר טוב
אני סובל מידי פעם מהתקף של שיעול שנמשך עד חצי שעה במהלכו אני דומע, ולפעמים תחושה של בחילה, כנראה מהשיעול החזק.
מאחר ובעבר הייתי במעקב גסטרו ובנוסף אני סובל מצרבות, בעיקר בבוקר, נשלחתי שוב לבצע בדיקת גסטרו אתמול.
לדבריי הרופא הכל היה נקי וללא שום בעיה לכל אורך הבדיקה, רירית תקינה בכל המקומות.
הוא הציע לבדוק את הנושא מכיוון אא"ג, ריאות וסינוסים שיכולים לגרום לבעיה.
אני מאוד מבולבל ואובד עיצות:
* מממה עוד יכולות לנבוע התסמינים הנ"ל ?
* האם יש קשר לכך שלרוב בזמן התקף או בתחילתו אני מרגיש צורך ללכת לשירותים ?
* היתכן כי כל התסמינים האלה מקורם בלחץ וחרדה ? (שמתי לב שמקרים רבים לפני התקף השיעול אני מרגיש טיפה לא טוב, שמתבטא או בחולשה בגפיים, או בסחרחורת/אי יציבות וכו' או בכולם יחד שאולי גורם לי להבהל מזה).
כמו כן לאחרונה נמדד לי לחץ דם מעט גבוה במספר הזדמנויות כמו אתמו לפני הבדיקה והיום בבוקר בערכים של בערך 140/91.
האם יכול להיות להנ"ל גם קשר ?
תודה על כל עזרה ויעוץ שיינתנו.
אגב: אני בן 40, לא שמן, לא מעשן ולא שותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
פרופ' אליעזר קיטאי21/12/2007שיעול מתמשך יכול לנבוע מתרופות (שכנראה אתה לא לוקח), גודש באף , אלרגיה, אסטמה, החזר מהקיבה לושט (שאין לך). כאשר השיעול הינו חלק ממערכת תסמינים נוספים כפי שציינת עניין החרדה אכן צריך להלקח בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסידיאיר19/12/2007
שלום
האם "פוסיד" בבוקר יש ליטול לפני או אחרי האוכל ?
האם גליבטיק חייב לפני האוכל ,למה זה משנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/12/2007לגבי פוסיד לא משנה מתי ביחס לאוכל. גליבטיק 20 דקות לפני האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסיד
יאיר20/12/2007תודה רבה
מדובר על אבא שלי (בן 81) שלוקח שנים את כל התרופות אחרי האוכל ביניהם גם הגליבטיק !!!
הוא מאוזן עם הסוכר.
למה זה חשוב לפני האוכל ??
בלתי אפשרי לארגן לו את התרופות בסדר שונה ממה שרגיל !
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/12/2007יעילות הגליבטיק טובה יותר לפני אוכל. אם במבחן המציאות הוא מאוזן טוב בדרכו שלו אל תשנה לו כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס ?אבי17/12/2007
צהריים טובים
אתמול בערב אשתי החלה לשלשל ולסבול מכאבי בטן, במהלך הלילה היו לה בחילות והיא אף הקיאה מספר פעמים (היתה לה ויש לה תחושה של משהו שתקוע בגרון והיא רוצה להקיא אותו).
חלק מהקיא היה גם אדום (כנראה דם).
לקראת הבוקר, הרגשתי גם אני צורך לצאת לשירותים וגם אני התחלתי לשלשל (צואה מיימית), עם מעט כאבי בטן, תחושת בחילה, שיעולים ובבוקר החלו גם צרבות.
רציתי לדעת:
* האם יתכן כי זהו וירוס ?
* האם יש וירוס כזה עכשיו ?
* יתכן ששנינו נדבקנו אחד מהשני במהלך הלילה ?
* האם יש לגשת לרופא בדחיפות או להמתין מספר ימים ?
רציתי לציין כי הילדה שלנו בת השנתיים, סובלת מאז יום חמישי האחרון משילשולים מימיים, כאשר אתמול הם הפכו לצואה עיסתית רכה מאוד.
הילדה היתה אצל הרופאה שאמרה שהמדובר בוירוס ועליה לשתות הרבה, לאכול רגיל ולחזור אם זה לא יפסק בעוד 2-3 ימים.
* היתכן כי נדבקנו מהילדה ?
אודה לכם על כל עיצה, רעיון והמלצה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה זיהומית
ד''ר אביבית גולן כהן17/12/2007אבי שלום
מהתאור שלך עולה תמונה המתאימה למחלה זיהומית מדבקת . סביר יותר ששניכם נדבקתם מהילדה , ולא אחד מהשני.
בד"כ מדובר בזיהום וירלי, ואכן כעת נפוצים מספר וירוסים היודעים לגרום לשישולים ולהקאות בקהילה.
במצב כזה מומלץ לשתות הרבה , רצוי תה או קולה , לאכול מעט לעיתים קרובות ולנוח.
חשוב למנוע התייבשות ע"י שתיה מרובה.
הדרך הטובה ביותר לדעת שהצלחת למנוע התייבשות היא כאשר אתה נותן שתן שאינו כהה.
אם השלשול מתמשך למעלה מחמישה ימים, או שהחום גבוה מאוד או שמופיעה פריחה חדשה, או שיש שינוי בצב ההכרה, או כאשר לא מצליחים לשתות למשך מספר שעות מומלץ לפנות לבדיקה אצל הרופא.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחמיכל15/12/2007
האם יש איזושהי תרופה או משהו אחר שיכול להקל להתפרצות של אבעבועות רוח. אני בת 27 ובאתי במגע עם ילדה שחלתה (היא היתה בתקופת הדגירה באותו הזמן). אני חוששת שנידבקתי.
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2007אם נפגשת איתה בתקופת הדגירה ונדבקת, במידה ותפתחי מחלה זה עלול לקרות כבר בימים הקרובים. האם לא חלית בילדות? איני חושב שהתחסנות כרגע נגד אבעבועות תבטיח לך שתחלי בצורה קלה יותר. לו היית במצב בו הדבקות באבעבועות מסוכנת מאוד (כגון לו היית בהריון) היה מומלץ לך לקבל זריקת נוגדנים כנגד אבעבועות, באם אינך בהריון והינך בריאה בד"כ לא מומלץ ליטול זריקה זו. באם בכל אופן תחלי את יכולה לקחת כדורי אציקלויר (זוירקס) או ולציקלויר (וולטרקס) מייד עם הופעת המחלה, וזה אמור להקל על התסמינים שיהיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מאודeti15/12/2007
שלום אני בת 36 נשואה ואמא ל3 יש לי תסמונת קרטגנר סינדרום
אני בדרך כלל בריאה לפניי חודשיים מתוך שינה הרגשתי כאבים בחזה שהקרינו ליד ולגב לא התיחסתי כי עד הבוקר זה עבר אותם סימפטומים התחילו להופיע במאמץ לכן החלטתי לפנות לרופא נשלחתי לבדיקת מאמץ אחריי 74 שניות ירד לי לחץ הדם והתעלפתי בעקבות זה אושפזתי בבית חולים למשך 10 ימים בטיפול נמרץ לב שם ערכו את כל הבדיקות הנדרשות ללב הכל יצא תקין אבל שוחררתי עם כל הסימפטומים ללא הבחנה פניתי כמעט לכל הפורומים ואין מענה פניתי לרופא המשפחה ואמר שאין יותר מה לבדוק אם הלב בסדר אם כן למה אני מתעייפת מהר למה קוצר נשימה בזמן מאמץ למ כאביי רגליים איומים ירידת לחץ דם פתאומית ועלייה בדופק המון סימניי שאלה ????? מה עליי לעשות לאן לפנות האם יכול להיות שאני סובלת ממחלת הנשיקה ? אני מיואשת ומתוסכלת הייתי אישה מאוד פעילה ועכשיו אין לי כח לעשות כלום מה שיותר מעיק עליי
בבקשה עזרהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/12/2007קוצר נשימה במאמץ מחייב לבדוק היטב לא רק את הלב אלא גם את הריאות ותפקודן. כמו כן יש לשלול אנמיה וחוסר ברזל. עייפות וירידות לחץ דם עלולות לקרות בהפרעות הורמונליות שונות כגון תת פעילות התריס, או תת פעילות יותרת הכליה. מחלת הנשיקה בד"כ כרוכה בחום גבוה, אולם אין שום בעיה לבדוק בדם שאלת זיהום בוירוסי מחלת הנשיקה. לא נוכל במסגרת זו להחליף את רופא המשפחה אולם אם אכן נעשו או יעשו כל הבדיקות ואין ממצא כלשהוא, יש מקום לחשוב על תסמונת החולשה הכרונית CHRONIC FATIGUE SYNDROME. כמו כן מצבים רגשיים כגון מתח לחץ או דכאון עלולים להתבטא בהרגשות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת הולטרch69413/12/2007
עקב דופק מהיר וכאבים בחזה ( אפילו במנוחה ) נדרשתי לעשות בדיקת הולטר , ואני מודה לך אם תוכל לעזור לי בפיענוח התוצאה ,
הערה קטנה : באותו יום ששמתי את המכשיר הייתי רוב הזמן במנוחה ( או יושבת ליד המחשב ( או טלוויזיה ) או יושנת )
Weight : 41.3 kg
Sex : f
Starting time : 09:54
Hours analyzed : 25:45
Artifact : 6:03:23
Analysis mode : confirm
Total beats : 103271
Unknown beats : 6
Avg 87 bpm
Max ve/minute : 2 beats at 10:06-1
Max ve/ hour : 5 beats 10:00-1 – 11:00-1
Mean ve/hour : 0.3
Ve/1000 : 0.1
Max sve/minute : 1 beats at 10:11-1
Max sve/ hour : 3 beats 10:00-1 – 11:00-1
Mean sve/hour : 0.3
sve/1000 : 0.1
vpb's monofocal rare
apb's rare
ella* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפיענוח בדיקת הולטר
ד''ר גרי בלומברג13/12/2007שלום
בדיקת ההולטר שלך בגדר הנורמה. אין הפרעות קצב הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרצביה12/12/2007
שלום.
בחודש שעבר בבדיקה שיגרתית התקבל שרמת הסוכר אצלי בדם היה 104 וחודש לאחר מכן 115
השינוי היחידי אצלי היה שמספר הפעמים של פעילות הגופנית שלי בחודש הזה היה נמוך מאוד ביחס לחודשים אחרים .
שאלתי :
1. האם יש קשר ?
2. האם יש לי סוכר ואני צריך טיפול תרופתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
פרופ' אליעזר קיטאי12/12/2007סוכר 115 הינו מצב של קדם סוכרת. פעילות גופנית משפיעה על רמות הסוכר והפחתתה בהחלט עלולה להביא לעלית רמות. בכדי למנוע סוכרת הינך צריך להגביל סוכר באוכל ולעשות הרבה פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך אבל המוגלובין גבוהמרב12/12/2007
בבדיקות דם שעשיתי לפני כשבוע התגלה כי רמת ההמוגלובין שלי תקינה (בין 13 ל- 14) אבל רמת הברזל שלי נמוכה מאד (3.7) . האם זה אומר כי אני חולה באנמיה או שתנאי הכרחי להגדרת המחלה הוא רמת המוגלובין נמוכה. כמו כן הייתי רוצה לדעת למה יכול לגרום חוסר בברזל שכזה
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/12/2007בשלבים ראשונים של חוסר ברזל ההמוגלובין לא יורד. רק כשמתרוקנים מחסני הברזל לגמרי אז מתחילה אנמיה. חוסר ברזל גורם חולשה ועלול גם להשפיע מנטלית כגון עצבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ונזלתלימור12/12/2007
שלום ,
בחודש שעבר היה לי וירוס שהתבטא בשיעול מכייח, חום גבוה ואודם בגרון. הטיפול היה שיגרתי-אקמול ומנוחה מרובה.
לפני שבוע שוב הופיעו סימפטומים דומים רק שהפעם ללא חום, אך הופיעה נזלת והשיעול שנמשך
עוד מהפעם הקודמת (הפעם כבר לא פניתי לרופאת המשפחה).
הבעיה היא שבזמן שיעול וקינוח האף הראש כואב (באיזור הרקות והגבות) והשיעול הטורדני שלא חולף.
שאלתי היא, האם יש צורך לפנות לרופאה או להמתין שזה יחלוף מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/12/2007כעקרון ניתן להמתין. ברוב המקרים התסמינים חולפים ללא טיפול ספציפי. במידה וכאב הראש יתמשך או חריף ובמיוחד אם תהא נזלת סמיכה אזי כדאי לפנות לרופא בחשד לסינוסיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשני11/12/2007
שלום,
ברצוני לבצע בדיקת דם כללית (אולי שתן) כדי לוודא שאין לי שום מחלה. במשפחתי סובלים מדלקות פרקים ובעיות עצמוצ (מיאלומה נפוצה)
איזו בדיקה עלי לבקש והאם אני צריכה לפנות לרופאים מיוחדים או שאפשר לרופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אביבית גולן כהן12/12/2007שני שלום
בדיקות סקר ( בדיקות שנעשות במטרה לגלות מחלות חבויות אצל אנשים בריאים) מוגדרות באופן אישי לכל מטופל בהתאם לגילו, מינו והרקע המשפחתי והתעסוקתי שלו.
מי שידע להתאים את הבדיקות שנכון לעשות אצלך יהיה רופא המשפחה שלך.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהאולגה09/12/2007
נטלתי תרופה לא ידועה לי... ואין כזו בבית מרקחת פה ...
בקשתי ממורה בבית ספר אקמול והיא הביאה לי אקמול זה היה בדיוק נראה כמו אקמול לבן רגיל רק שצבע שלו היה צבע אחר אדום...
מה עליי לעשות עכשו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2007ראשית לא הבנתי מה הבעיה כעת? אם את חשה בטוב והמחושים בגללם בקשת אקמול חלפו אז הכל טוב. בכל אופן אם חשוב לך לדעת מה היה הכדור שהמורה נתנה לך שאלי אותה ישירות או באמצעות ההורים אם את מתקשה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)