פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול
    ירון
    27/11/2007

שלום

מידי כמה ימים יש לי התקפי שיעול, המדובר ב-10-30 דקות של שיעול די חזק, הייתי מתאר אותו כמאולץ ושטוח לא נבחני או ליחתי.
    במהלך השיעול העיניים דומעות, אני מרגיש חולשה ותחושה של בחילה שלעיתים רחוקות מובילה לפליטה של מאין ליחה צמיגית ו/או קצף לבן ו/או שארי אוכל אחרון.

למשל הערב לאחר שאכלתי שקית במבה ואחריה תפוז, הרגשתי פתאום מין חולשה בגוף שמיד לאחריה החל התקף שיעול עם טיפה בחילה ודמעת, לאחר מספר דקות הרגשתי ליחה בטעם הבמבה שעולה לי לגרום ומאלצת אותי לפלוט אותה החוצה, כמו הקאה, זה קרה פעמיים עם פליטה קטנה של קצף וכנראה שיירי הבמבה.

לרוב בזמן ההתקף אני מרגיש צורך לצאת לשירותים ולהתפנות (כאשר בדרך כלל אני יוצא אחת ליום כמו שעון בבוקר בקימה).

- מה יכולה להיות התופעה הנ"ל ?
    - האם זה יכול להיות משהו רציני ומסוכן ?
    - יתכן כי נגרם מריפלוקס ? (בעוד כחודש יש לי תור לבדיקת גסטרו בשל הסיפור הזה ובשל תלונות על צרבת שמופיעה בעיקר בבוקר כחצי שעה לאחר הקימה).
    - האם במבה ידוע כמאכל שגורם לריפלוקס או יכול להיות טריגר להתקף כזה? עוד מאכחים בעייתים?

תודה על כל עזרה והכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2007

שלום, אברהם

ההתקפים שאתה מתאר יכולים להיגרם ע"י רפלוקס. מאוד מתאים העליה של אוכל ומיצי קיבה מהקיבה והשיעול והצרבת.

את סימני הרפלוקס ניתן לראות בגסטרוסקופיה. אבל לא חייבים לעבור גסטרוסקופיה להגיע לאבחנה. הטיפול הוא בשינויים קלים באורחי חיים ובתרופות. הגסטרוסקופיה גם תשלול בעיה רצינית יותר, אם יש.

יש מאכלים שלרוב מפריעים לאלה עם רפלוקס - חומציים, חריפים, מטוגנים. אבל לכל אחד יש מאכלים שמפריעים לו באופן מיוחד. ניסוי וטעיה - אם במבה מפריעה לך, אל תאכל אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתשובות מעבדה
    david
    27/11/2007

שלום השבוע עשיתי בדיקת מעבדה לצהבת אלו הן התשובות אשמח אם תפרשו לי אותן..
    HAV - IgM - NEGATIVE
    HAV - Ab - positive
    HBsAg - NEGATIVE
    Anti HBs (mIU/mL) - NEGATIVE
    HCV - NEGATIVE

ANTI HBc - NEGATIVE

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בתשובות מעבדה

הוספת תגובה

• בדיקות לצהבת

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2007

שלום, דוד

הבדיקות מרארות שבעבר היה לך צהבת מסוג A - שהוא די נפוץ בארץ. זוהי מחלה חולפת לרוב הגדול מאוד ללא שום סיבוכים. לא נחשפת לצהבות הקשות יותר - B ו- C.

האם חזרת על אנזימי הבכד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

david
    29/11/2007

שלום ד"ר
    א. עשיתי בדיקות חוזרות והתשובות היו מעודדות ה- AST ירד מ- 45 ל- 32 והתאזן
    וה- ALT שהיה 82 ירד לי ל- 63 אמנם עדיין מעל הנורמה אבל במגמת ירידה.
    ב. בקרוב אני טס לחו"ל וקבלתי חיסונים לצהבת A ולצהבת B אך שעשיתי את הבדיקות הייתי מחוסן רק ל-A אולי בגלל זה נראה כאילו חליתי במחלה..
    ג. בבדיקות שעשיתי לצהבת לא נראה שעשיתי חיסון לצהבת B למרות שחוסנתי פעם אחד עד הבדיקה הזו מדוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר גרי בלומברג
    02/12/2007

שלום,דוד

סליחה על התשובה המאוחרת.

א. שמחה שיש שיפור בבדיקות. תחזור עוד כמה שבועות לראות שה ALT גם ירד.

ב. אתה צודק - התוצאות של הצהבות גם מתאימות למצב לאחר חיסון בצהבת A, כמו אצלך.

ג. אם קיבלת רק מנה אחת של החיסון נגד צהבת B יכול להיות שאין עוד מספיק נוגדנים. לרוב צריך לפחות שתי מנות לראות נוגדנים בדם. מומלץ גם לקבל את השלישית. ליתר בטחון ניתן לבדוק את הנוגדנים לאחר המנה השלישית. תתיעץ עם רופא המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ - דימום
    ירון
    27/11/2007

שלום לכם

מזה תקופה אחת לכמה ימים במהלך היום, אני מרגיש טעם של דם בפה, לאחר שאני יורק, הרוק מעט אדום ולפעמים רואים בו מעין פס אדום קטן (כמו קריש, אבל לא קשה ומוצק).

לאחר יריקה אחת של רוק עם מעט מאוד דם התופעה לא חוזרת עד הפעם הבאה.

רציתי לדעת:

* היתכן כי מקור הדם הוא מהחניכיים ? גם אם יש רק טיפה אחת קטנה בכל פעם ?
    * האם יתכן כי דמם כזה בכמויות כאלה קטנות, חד פעמיות אחת לכמה ימים יכולים להגיע מהגרון או הקיבה ?
    * בסוף החודש יש לי בדיקת גסטרוסקופיה בשל צרבות ושיעול מידי פעם, האם רופא הגסטרו יוכל בבדיקה לראות ולבדוק את הגרון והקיבה/ושט/תריסריון למקור הדימום והאם אבחנתו תהיה אמינה ולא אצטרך לבצע בירור נוסף בנושא ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ - דימום

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2007

שלום, ירון

יכול להיות שהיריקה המאומצת גורמת לדימום קל. או יכול להיות שיש דימום קל ממקורות אחרים באזור - חניכיים, גרון, אף.

האם אתה לוקח תרופות באופן קבוע או תרופות נגד כאבים לעיתים תכופות? אולי זה קשור לתרופות.

חשוב שרופא/ת המשפחה ת/יבדוק אותך וגם רופא שיניים ורופא אף אוזן גרון. פחות סביר שזה בא מהקיבה או הושט אבל גסטרוסקופיה תבדוק אפשרות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריצים בלשון
    משה
    27/11/2007

שלום מאז ומתמיד אני זוכר שהלשון שלי לא הייתה "חלקה" יש בה הרבה חרצים כאלה בצדדים האם זה קשור שאולי נשכתי בטעות כמה פעמים את הלשון?
    האם זה קשור לאכילה מרובה של ממתקים?
    מזה אומר שיש חרצים כאלה והרבה?
    מה אפשר לעשות כדי לעשות שהם לא יהיו מזה לכל החיים ככה?
    אני מודאג...

לקביעת תור
    סגירה
    חריצים בלשון

הוספת תגובה

• חריצים בלשון

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2007

שלום, משה

זה ככל הנראה המבנה הטבעי של הלשון שלך. אם אין שינויים וזה לא כואב אין צורך לעשות דבר. לרוב בני האדם אין לשון "חלקה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות בלתי מוסברת
    קובי
    25/11/2007

עייפות בלתי מוסברת וחוסר מרץ וחרדה
    ממה זה נובע ?
    בדיקות דם תקינות חוץ מ-lym 18.3% כולסטרול רע 207
    לחץ דם משתנה לא מעשן לא שותה אלכוהול
    בדיקת א.ק.ג תקינה

בנוסף חוסר תאבון ובחילות

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות בלתי מוסברת

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/11/2007

קובי שלום
    כאשר מתייחסים לעייפות, חוסר מרץ וחוסר תאבון צריך להיות יסודיים.
    שכיח למצוא תלונות כאלו במצבים של שחיקה או הפרעה למצב הרוח, אך כדי לא לפספס מצבים בריאותיים שניתן לטפל בהם ( כמו מחסור בויטמינים, זיהום במקום כלשהו בגוף, אנמיה , מחלות דלקתיות למיניהן וכו') צריך לעבור בדיקה שיטתית.
    כדאי לפנות לרופא המשפחה שבוודאי ישאל עוד שאלות רבות ואולי ירצה לעשות בדיקות נוספות ורק אז לנסות ולהציע אבחנה וטיפול מתאים.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיפריל -טריטייס
    יאיר
    25/11/2007

שלום
    כמה זמן נמשכת השפעת התרופה כתוב באינפומד 12-24 שעות זה הבדל ענק !!!
    התחלתי אתמול לקחת כמה זמן יעבור עד שתיהיה השפעה מירבית ?
    תודה
    נ"ב
    התרופה באה בנוסף ל"אוסמואדלט" 60 מ"ג בערב

לקביעת תור
    סגירה
    רמיפריל -טריטייס

הוספת תגובה

• רמיפריל

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/11/2007

יאיר שלום
    התרופה מגיעה בהדרגה לשיא השפעתה תוך 4 שעות מנטילת הכדור ושומרת על השפעה מירבית 13-17 שעות .אח"כ ההשפעה יורדת ל-60%-80% למשך 24 שעות מהנטילה ואף יותר.
    רמת השפעה כזאת, למרות שהיא נמוכה משיא ההשפעה עדיין מספיקה כדי ליצב את לחץ הדם.

השפעה מירבית מושגת, לרב, כעבור ארבע מנות של טיפול.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיפריל

יאיר
    25/11/2007

תודה תודה
    אם הבנתי נכון אני לא צריך פעמיים ביום(בוקר וערב) 2.5 מ"ג כדי שתיהיה לי הגנה של 2.5 מ"ג ביום !
    הרופאה אמרה לי שהיא ממליצה בוקר וערב (מה שלי נראה כ 5 מ"ג ביום) ואני לא משוכנע ,אני גם חושש מירידה מידי בלחץ הדם.
    יש לי מכשיר מדידה ביתי שאני לא בטוח לחלוטין בדיוק שלו כרגע הוא האינדיקציה שלי
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיפריל

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/11/2007

ניתן להתחיל במינון 2.5 מ"ג פעם אחת ביום ואם לחץ הדם לא יורד לערכים המבוקשים מעלים ל 5 מ"ג פעם ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתרופות
    מירל
    25/11/2007

שלום,
    אני בן 69
    אני חי יום יום עם כאבים 0פריצת דיסק, ניתוח בקע לא מוצלחת, ...
    עשיתי כבר בתוך שנה 8 זריקות אפידוראליות (!) ופעמיים RADIOFREQUENCY
    יותר מחצי שנה אני לוקח בערך 600 ביום (400 ועוד 200 בלילה ) IBRUFEN
    אני יודע שזה לא טוב "קיים סיכון מוגבר לדימום מדרכי העיכול כאשר משתמשים באיבופרופן תקופה ממושכת."
    אבל אין לי פיתרון אחר
    איזה בדיקות ( ובעיזה תדירות ) אני צריך לעשות ?
    תודה
    מירל

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתרופות

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/11/2007

מירל שלום
    מהתאור שלך עולה כי אתה סובל מכאב כרוני ומשמעותי. בשטח זה יש התקדמות רבה בשנים האחרונות עם פוטנציאל טוב לשיפור באיכות החיים. ממליצה לך לבקש התייעצות עם מומחה במרפאת כאב וללמוד ממנו מה הצעד הבא שעליך לעשות על מנת לסבול פחות.

לגבי נטילה ממושכת של איבורפן -חשוב לעקוב אחר לחצי הדם, וכן לבדוק ספירת דם, תפקודי כליה ותפקודי כבד.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נוירולוגית ?
    ירון
    24/11/2007

שלום

האם הליכה על קו ישר בוהן לעקב ש/מצליחים לעשות בעיניים פקוחות אבל לא בעיניים עצומות מצביעה על בעיה נוירולוגית כלשהיא ? ואיזו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נוירולוגית ?

הוספת תגובה

• תוספת

ירון
    24/11/2007

בנוסף אני מרגיש מעט את האוזניים כאילו מלאות או לחץ קטן באוזניים.

עמידה עם ידיים מושטות קדימה ועיניים עצומות - יציבה.

באופן כללי בהליכה רגילה מרגיש טיפה לא יציב בעמידה על רגל תוך התכופפות אחת מעט חוסר יציבות.

מה הכיוונים ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות

ד''ר גרי בלומברג
    24/11/2007

אברהם, שלום

לא נתת פרטים על עצמך - גיל, מחלות רקע, תרופות. חשוב לדעת באיזו מסגרת הופיעו הסימפטומים.

אם אתה צעיר ובריא ולא נוטל תרופות, ויטמינים או תוספי מזון - לא נראה לי מהתאור שלך שיש בעיה נוירולוגית רצינית.

בכל זאת, ובכל מצב אחר, כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה ולעבור בדיקה נוירולגית מקיפה. לפי הצורך תופנה לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות אחרי חיסונים
    david
    23/11/2007

שלום!
    לפני כשלושה שבועות ביצעתי חיסונים לצהבת A (חיסון מס' 2) ולצהבת B (חיסון ראשון).
    כעבור שבוע התחלתי לסבול מחולשה וכאבי בטן ללא חום, בחילות או שלשולים.
    כעבור יומיים החולשה פסקה אך הכאבי בטן המשיכו עוד כ-3 ימים ואף החריפו בשילוב שלשולים ( יומיים כ- 30 יציאות)
    הלכתי לרופא שטען שמדובר בוירוס ויראלי ושלח אותי ליתר ביטחון לעשות בדיקות מעבדה בינתיים נותרה לי רגישות קלה בבטן אך ללא שלשולים בחילות וחום.
    התשובות הגיעו לרופא והן הראו ALT ו- AST גבוהים מנורמה המקסימלי והרופא טען שזה יכול להגרם עקב הוירוס שהיה לי ואפילו שפעת יכולה לגרום לתוצאות כאלה וזה מראה שהכבד נפגע קצת עקב המחלה.
    השאלות שלי הן:
    1. האם התופעות האלה בעקבות החיסונים שקבלתי?
    2. האם יש אפשרות שדרך החיסונים נדבקתי בצהבת או בכל מחלת כבד אחרת?
    3.האם באמת בעקבות וירוס או שפעת התוצאות בבדיקות היו חריגות?
    4.האם ניתן להמשיך את שאר החיסונים (צהבת B החיסון השני)

הוספת תגובה

• תוצאות חריגות אחרי חיסונים

ד''ר גרי בלומברג
    23/11/2007

שלום, דוד

לא מצאתי אזכור בספרות אבל נשמע לי הגיוני שיכולה להיות עליה קלה וחולפת באנזימי כבד (ALT, AST) לאחר חיסון נגד צהבת. יותר נפוץ, במקרה של מחלה וירלית (נגרמת ע"י וירוס) סביר לראות עליות קלות וחולפות.

התלונות שלך יותר מתאימות - באופי ובתזמון - למחלה וירלית ללא קשר לתגובה לאחר חיסון. לכן רופא המשפחה נהג נכון. כדאי לחזור על בדיקות הדם כעבור שבועיים. סביר להניח שיחזרו לתקינים.

במחלות של הכבד מופיעות רמות הרבה יותר גבוהות - במאות ואלפים - לכן לא נראה לי שזה המקרה כאן.

אין סיבה לא להמשיך עם סדרת החיסונים לאחר שאנזימי הכבד חוזרים לרמות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור רק עוד שאלה קטנה..

david
    24/11/2007

תודה רבה לך!!
    במקרה שלי ה-ALT 82
    וה- AST 45
    אני מבין שזה לא רמה שצריכה להדאיג אותי כ"כ.
    אז לדעתך המשך הכאבי בטן שיש לי הם בעקבות הוירוס שכנראה תקף אותי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר גרי בלומברג
    24/11/2007

שלום, דוד

רמות כאלה אינן מדאיגות. רק כדאי לחזור על הבדיקות לוודא שחזרו לתקינים.

התלונות שלך בהחלט מתאימות לסוף מחלה וירלית.

תהיה בריא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

david
    24/11/2007

תודה רבה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרשנות
    ירדן
    23/11/2007

RHEUMATOID FACTOR - 27.6
    בבדיקת דם
    על מה זה יכול להצביע?

לקביעת תור
    סגירה
    פרשנות

הוספת תגובה

• RHEUMATOID FACTOR

ד''ר גרי בלומברג
    23/11/2007

שלום, שירה

RHEUMATOID FACTOR קשור למחלות של רקמת חיבור. למה נשלח?

צריך להתייחס לתשובה במסגרת של התלונות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות מלווה בהרגשה לא טובה
    דנה
    21/11/2007

שלום רב!

לפני כחודש, הייתי בטיפול אצל רופא שיניים שמטרתו היתה עקירה של שן טוחנת לאחר שהמקום הורדם התחלתי לחוש ברע, תחושת חנק שארכה כ-40 ד'.

שבועיים לאחר מכן חזרה שוב אותה ההרגשה, הרופא הפנה אותי לעשות בדיקות דם ובבבדיקות נמצא כי רמת הTSH הינה9.52, T4 -17.1, B12-289.

לפני שבוע במהלך העבודה התחלתי לחוש שוב את אותה הרגשת החנק, עד לכדי מצוקה של ממש ופוניתי לביה"ח. ומאז כל השבוע אני חשה בתחושה מאוד לא נוחה בגרון, ובאזור העורף, לחצים ותחושת מחנק, עייפות וחולשה.

הרופא שלח אותי לעשות אולטרה סאונד לבלוטה והתוצאה היא: אונה ימנית 4.2*1.8*1.4 ס"מ, אינה מוגדלת.מרקמה אינו אחיד. עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.4 ס"מ.

אונה שמאלית:4.2*1.6*1.5 ס"מ, אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד, עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.5 ס"מ. איסטמוס: אינו מעובה, אינו אחיד, בחלקו הימני נצפה גוש היפואקוגני מוצק מוגדר היטב במימדים של 1 ס"מ, עם נביעה מרכזית בהפעלת דופלר צבע.

כיצד עלי לנהוג כעת? והאם התופעות שתיארתי אכן מתאימות להתנהגות הבלוטה?

יש לציין כי ביקרתי לפני יומיים אצל אנדו' והוא טען כי אין לדעתו צורך כרגע לטפל באלקטרוסין, אלא להיות תחת מעקב בעוד חודשיים, האם בכל זאת יש מקום לטפל , אני מצטערת על מבול השאלות, אך אני די תועה ותוהה מאחר וההרגשה שלי בתקופה האחרונה כמו שציינתי אינה במיטבה, וזה אינו מאפשר לי ללכת באופן סדיר למקום העבודה וכן מקשה עלי בתפקודי בבית, ואיני יודעת ממה וכיצד לטפל בדרך הכי מהירה ע"מ לחזור לשגרה במהירות האפשרית, תודה מראש על הסבלנות,,,,

הוספת תגובה

• תת פעילות מלווה בהרגשה לא טובה

ד''ר גרי בלומברג
    23/11/2007

דנה, שלום

קודם כל סליחה על התשובה הלא מהירה.

TSH גבוה עם T4 תקין (אני מניחה שזה תקין במעבדה של הקופה שלך) לא בהכרח דורש טיפול. תלוי בתלונות, במחלות נלוות וכו'. לכן הגישה של האנדוקרינולוג שהיית אצלו מקובלת. ניתן רק לעקוב כל עוד T4 תקין.

באולטרה-סאונד נמצאו מספר קשריות קטנות. גם למצב זה אין צורך תמיד לטיפול. כן דרוש מעקב. האם האנדוקרינולוג ראה את האולטרה-סאונד?

לא ציינת מה היה במיון ואם הגיעו לאבחנה.

הארועים שאת מתארת יכולים להיות התקפי פאניקה. התקפי פאניקה (התקפי חרדה) באים ללא סיבה ברורה אבל קשורים ללחצים נפשיים מוגברים באותה תקופה. התחושה בזמן ההתקף קשה מאוד ואף אנשים מרגישים שהולכים למות. לרוב מלווה בדפיקות לב, הרגשת חנק בגרון והרגשה רעה כללית. האם הרופאים במיון או רופא/ת המשפחה שלך העלו אפשרות זאת? כדאי לדבר עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל
    שירי
    21/11/2007

שלום רב
    מה השוני בין ציפראמיל לציפראלקס?
    אני לוקחת ציפראמיל אחת ליום, וקורה שאני שוכחת לקחת אותו עד הערב. האם זה פוגע ביעילות הטיפול?
    ועוד שאלה ברשותכם, מה מינון אופטימלי לאומגה 3 והאם אפשר לקחת אותו גם בערב , במידה ושוכחים אותו בשעות הבוקר?
    המון תודות.
    .

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• ציפראלקס

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/11/2007

ציפראלקס הינה מולקולת בת של ציפראמיל. השוני הקטן ביניהן אמור להקנות לציפראלקס את היכולת להתחיל להשפיע מהר יותר, אחר שבועיים לעומת לאחר 3 שבועות.
    אומגה 3 אפשר עד 2 קפסולות ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבופרופן פורטה
    משה
    21/11/2007

שלום רב,

האם איבופרופן פורטה יכול לגרום לעייפות/נמנום?

לקביעת תור
    סגירה
    איבופרופן פורטה

הוספת תגובה

• איבורפן

ד''ר אביבית גולן כהן
    21/11/2007

משה שלום
    עייפות יכולה להיות, באופן נדיר, השפעת לוואי של איבורפן.
    קח בחשבון שאיבורפן ניטל עקב מצבים רפואיים שונים אשר גם הם יכולים לגרום עייפות או נמנום.
    תחושת נמנום חריגה, בעקר בילדים , יכולה להצביע על מחלה משמעותית ולכן במקרה כזה כדאי להתייעץ עם הרופא שלך.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית רגיזה
    משה
    20/11/2007

שלום רב,

מהו הטיפול בשלפוחית רגיזה? ואיזה סוג רופא עוסק בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית רגיזה

הוספת תגובה

• שלפוחית רגיזה

ד''ר אביבית גולן כהן
    21/11/2007

משה שלום
    ספק אם קיימת אבחנה הנקראת שלפוחית רגיזה.
    בכל מקרה הפרעות בתפקוד השלפוחית יכולות להיות מסיבות שונות. כאשר יודעים את הסיבה ניתן להתאים טיפול הולם.
    את הברור הראשוני יודע לעשות רופא המשפחה, ובהמשך סביר שירצה להתייעץ עם אורולוג.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון צהבת A
    מיטל אזגורי
    20/11/2007

קיבלתי חיסון לצהבת A .
    קיבלתי בוסט ראשון ואחרי חודש בוסט שני - האם זה מספיק?
    לחברה שלי בקופת חולים מכבי אמרו בוסט ראשון ורק אחרי חצי שנה בוסט שני, למה השוני הזה בזמנים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת A

הוספת תגובה

• צהבת A

ד''ר אביבית גולן כהן
    21/11/2007

מיטל שלום
    חיסון לצהבת A מבצעים אחרי שנה ואחרי חצי שנה.
    הצעתי- אנא בידקי רמת נוגדנים לצהבת A בעוד כחצי שנה ולפי רמת הנוגדנים , רופא המשפחה שלך ישקול אם יש צורך בפעולה נוספת.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה