מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשון לבנהצביה01/02/2008
שלום ד"ר .
בזמן האחרון כשאני קם בבוקר הפה שלי יבש והלשון שלי בחלקה העליון לבנה .
לאחר שאני שותה משהו התופעה נעלמת .
מה לדעתך יכולות להיות הסיבות .
אני לוקח תרופות להורדת שומנים ואספרין , ובזמן האחרון רמת הסוכר שלי בדם עלתה לתחום העליון הגבולי ואינני מקבל טיפול תרופתי עקב כך רק דיאטה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון לבנה
ד''ר אביבית גולן כהן01/02/2008חיים שלום
הסיבות היותר שכיחות להופעת לשון לבנה הן יובש ופטרת.
יובש יכול לאפיין תקופה זאת של השנה אך יכול לעיתים להיות סימן ראשון להפרעה במאזן הסוכרים.
פטרת יכולה להופיעה במצבים שונים כולל מצב של הפרעה במאזן הסוכרים בגוף.
לכן הצעתי היא -
פנה אל רופא המשפחה ובקש משטח מהלשון בשאלה של פטריות.
בקש גם בדיקת העמסת סוכר במטרה לבדוק בצורה אמינה את מאזן הסוכר בגוף.
בהתאם לתשובות של בדיקות אלו רופא המשפחה יבחר את הטיפול המתאים.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אדרנלליאור31/01/2008
ד.נ.
האם לכריתת אדרנל אחד יש השפעה ארוכת טווח, או כלשהיא, על היבטים בריאותיים של האיש שאדרנל שלו נכרת (עקב אדנומה)? תודה. א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אדרנל
ד''ר אביבית גולן כהן01/02/2008א. שלום
לרב גם לאחר כריתת אדרנל אחד נותרת רזרבה תיפקודית מספקת באדרנל האחר
ואם רזרבה זאת נשמרת לא אמורה להיות השפעה משמעותית על בריאותו של מי שעבר את הניתוח.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטזיס לימפתיt30/01/2008
לפני שבועיים הופיע לי מין "רשת" על היד.בנוסף היו לי קשיי נשימה ושיעול יבש ללא חום.הרופא אמר לי שיש לי סטזיס לימפתי ולאחר צילום חזה הוא אמר שזה יכול להיות זיהום מהמופילוס.לקחתי אנטיביוטיקה (מקרולידי)במשך שבוע.השיעול עבר וגם הקשיי נשימה אך הסטזיס ביד לא עבר(עבר כבר שבוע מאז שסיימתי את האנטיביוטיקה).מה זה יכול להיות?ממה יכול לנבוע הסטזיס?ותוך כמה זמן זה אמור לעבור מאז שסיימתי את האנטביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/01/2008לא ציינת מספיק פרטים אודותיך. סטזיס לימפתי אינו שכיח ביד אלא אם מדובר באנשים שעברו ניתוח בלוטות בבית השחי כגון נשים עם סרטן שד. הסימפטום לכך הוא נפיחות היד . לא ברור לי מה זה "רשת". מבלי לראות את הממצא קשה לי לתת אבחון. שיעול יבש ללא חום שהוטב תוך שימוש במקרוליד מתאים יותר לזיהום במיקופלזמה או שזה היה וירוס בכלל. יתכן וכדאי לך לפנות לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
t31/01/2008אני בת 27 ולא עברתי שום ניתוח.יש לי כתמים חומים בצורת "נחשים" על היד ללא נפיחות.הרופא אמר לי שזה סטזיס לימפתי שאמור לעבור עם הזמן אך זה לא עובר.בבדיקת דם שעשיתי השקיעת דם הייתה קצת גבוהה-26.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על התרופה רסיטליאיר30/01/2008
1.האם רסיטל היא תרופה מרגיעה או תרופה מעוררת?
2.האם התרופה יעילה נגד חרדה וחוסר שקט ללא סימפטומי דיכאון?
3.האם תרופה המכילה ולריאן בריכוז גבוה יעילה נגד סימפטומים של חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/01/2008רסיטאל הינה תרופה מרגיעה למי שסובל מחרדה ומעוררת למי שסובל מדכאון וחוסר תפקוד. כאמור טובה מאוד לחרדה גם אם אין דכאון. ולריאן יעילה כנגד חרדה קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאישה29/01/2008
בעלי לפני שבוע קיבל חום גבוה, לא משופע, לא מקורר, לעיתים רחוקות משתעל, היה לו 40 מעלות חום, לאחר מספר ימים הוחלט לאשפזו, בבדיקות מצאו בצילום דלקת ריאות. הוא מטופל כבר4 ימים עם אנטיביוטיקה שנקראת מגקסין , ועם שתי אקמולים, החום יורד, וברגע שההשפעה חולפת שוב קופץ החום ל-39. הפסיק לחלוטין לאכול, איבד את תיאבונו. שאלתי: כמה זמן בערך עוד "מותר" שיהיה לו חום גבוה, מדוע החום לא עובר לו, האם יש כדור שאינו בסל שיותר קטלני ממגקסין שגם אינו בסל? (בית החולים קיבל אישור לתת לו את הכדור), בנוסף ראו ירידה בנתרן, השתן היה מאד מרוכז, למרות ששתה וקיבל עירוי- נוזלים? מה יש לך לומר על כל הנ"ל? (בעלי כבן 50). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות
פרופ' אליעזר קיטאי30/01/2008החום יהיה גבוה כל עוד הזיהום פעיל. ישנם מחוללי מחלה שונים שגם אם נותנים אנטיביוטיקה לוקח זמן ממושך עד שהזיהום חולף. לכן 4 ימי חום אינם נחשבים עדיין שהטיפול לא יעיל. אם תוך 2-3 ימים נוספים אין שיפור צריך לעשות חושבים פעם נוספת. אם הוא מאושפז בודקים אותו יום יום כך שאפשר לאתר אם הזיהום מתגבר. באנטיביוטיקות אין היררכיה שאחת יותר טובה מהשניה. יש אנטיביוטיקות מתאימות לאותו זיהום וכאלו שלא. אם בכל אופן הזיהום ימשך כנראה שאצל בעלך הזיהום עמיד למגקסין, דבר יחסית לא שכיח, ואז יצטרכו לנסות אנטיביוטיקה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגקסין
בן חמו קרן08/02/2009לפני כ 5 שנים גם אני הייתי חולה בדלקת ריאות אושפזתי בית חולים עפולה וגם לי נתנו מגקסין כדור שגרם לי רק להזיות ולהרגשה רעה אינו עזר כלל למחלה. עד היום ( אני בת 29 היום ) אף רופא לא מוכן לומר באמת מהו הכדור הזה לדעתי זה ניסיון רפואי לא אנוח עד שאגלה את אודות הכדור ואני מבטיחה שאגלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/02/2009מגקסין הינה תרופה אנטיביוטית בדוקה ועברה כבר את שלבי המחקר. את יכולה לקרוא עליה את כל המידע באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופסור
בן חמו קרן21/02/2009אדוני הפרופסור, האנטיביוטיקה אולי עברה את כל המחקרים אבל בינתיים אני נתקלת בתגובות שהיא עשתה רק רע לאנשים ולפי איך שהצביעו עליי בשנת 2004 בבית חולים נראה לי שאני הייתי חלק מהמחקר שלכם. עובדה היא ותבדוק אותי שכל התגובות באינטרנט הם שמגקסין עשתה ועושה רק רע לא נתקלתי בתגובה שבאמת היא עוזרת עובדה לי היתה מחלת ריאות מאד קשה שתיתי את הכדור הזה 10 ימים וזה לא עזר בכלום אנא עשה שוב מחקר על מגקסין!!!!!!!!!!!!!!!!! וכל רופא משפחה שניסיתי לברר איתו אודות הכדור התחמק משאלותיי, מעניין למה???????? היה איזה הומופט שאני לא ינקוב בשמו אבל הוא טען שזה כדור לסוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגקסין
בן חמו קרן16/03/2009אדוני הפרופסור הרבה זמן לוקח לך לענות לי אני מחכה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' אליעזר קיטאי18/03/2009אין לי תגובה למכתבך האחרון. תפקידי בפורום (הנעשה בהתנדבות) לענות לשאלות משתמשים המבקשים מידע על נושא מסויים. במקרה שלך ניכר כי את חשה שיש בידך את כל הידע על מגקסין, יותר ממה שלי יש. אם כך אינך זקוקה ולא תפיקי תועלת מעזרתי. אין לי שום רצון ויכולת להתפלמס איתך, את זה עליך לעשות עם הרופאים שטפלו בך במגקסין ו או עם הרופאים הקשורים לחקר התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםירון28/01/2008
שלום
שאלה די עקרונית על לחץ דם גבוה.
מהם הסיבות העיקריות להופעת לחץ דם גבוה באופן לא סדיר, הכוונה אחת למס' ימים.
ביום שבת בערב למשל הרגשתי פתאום קצת לא טוב, תחושה של קצת סחרור, חולשה, עייפות, והרגשה שאני קצת מנותק מהסביבה.
כשחזרתי הביתה, כ-20 דקות לאחר תחילת התופעות ומדדתי לחץ דם הוא היה בתחילה בסביבות 140/90 ובהדרגה ירד עד ל- 130/83 בערך, הירידה לקחה כחצי שעה ולאחריה ההרגשה השתפרה.
* האם לחץ הדם הגבוה הוא שגרם לתופעות או ההיפך ?
* מהם הגורמים ללחץ דם גבוה כזה שמופיע באופן אקרעי עם הרגשת חולשה ותופעות כמו שתוארו ?
* האם ישנן מחלות שלחץ דם גבוה מידי פעם נגרם מהן, והאם הן מסוכנות ?
* בדיקות שערכתי לאחרונה בסדר (מצ"ב), אני כבן 40, לא שמן (60), לא מעשן ולא שותה.
* HB - 14
* HCT - 39
* NEUT% - 75
* B12 - 262
* TSH - 1.5
* FOLIC ACID - 13.1
* סוכר - 102
* כולסטרול - 211
* LDL - 137
* HDL 43
תודה על העיצות המלומדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' אליעזר קיטאי28/01/2008לחץ הדם עלול לעלות לפרק זמן של מספר דקות גם אצל אנשים ללא יתר לחץ דם בנסיבות שונות כגון פעילות גופנית מתח ועוד. כדאי לעקוב עם מדידות חוזרות של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ותשישותקובי27/01/2008
עשיתי בדיקות דם כלליות
כולל בדיקת דם של ביוכימיה :
sodium:141.0 133-145
potassium:1.8 3.7-5.5
iron:100.7 59-158
folic acid:2.9
ferritin:159.7 21.8-274
vitamin b12:328.0 130-750
WBC 8.17 4-11
RBC 5.20 4.7-6
HGB 15.1 13.5-18
HCT 46.2 40-52
MCV 88.8 78-100
MCH 29.0 27-34
ESR 13 0-15
GLUCOSE 88.0 55-115
TSH 1.48 0.35-4.94
מה הסיבה לעייפות שמתכוללת אצלי בגופי
האם אני צריך לעשות עוד בדיקות חוץ מבדיקות אלה ?
כדי לברר מה העייפות הזאת שלוקחת אותי לאורך כל היום והלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות כתיב לגבי האשלגן
קובי28/01/20084.8 ולא 1.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/01/2008הבדיקות הנ"ל תקינות. רוב מקרי העייפות והתשישות אינם נובעים מבעיה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות ותשישות
קובי29/01/2008אז ממה הם נובעות אם הם ללא בעיות גופניות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות ותשישות
פרופ' אליעזר קיטאי30/01/2008לעיתים מדובר בבעיה נפשית. לעיתים אין סיבה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטימור27/01/2008
שלום, אני מעוניינת לבצע בדיקות מקיפות לשלילת דלקת פרקים ובעיות בריחת סידן. המחלות האלו קיימות במשפחתי וכבר כמה שנים אני סובלת מכאבים חזקים בגוף. הרופאים טוענים כי מדובר בדלקות גידים, אך לא נשלחתי מעולם לבדיקה או צילום שיממש זאת. רופאת המשפחה שלי טוענת כי איני צריכה לבצע בדיקות אלו. כיצד אני יכולה לבצע זאת כל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/01/2008בריחת סידן אינה גורמת לכאבים בגוף. אם את בגיל העמידה כדאי לבדוק צפיפות עצם. דלקות בגידים אינם נראים בצילומים רגילים אלא רק באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתמירי25/01/2008
שלום דוקטור
יש לי כאבי גרון מנוזלת משתעלת הרופאה נתנה לי אנטיביוקה 3 פעמיים ביום 500 מג
שאלתי האם ני יכולה לקחת גם דקסמול ללילה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תומך
ד''ר גרי בלומברג26/01/2008יעל, שלום
אין שום בעיה בלקחת טיפול להקלה יחד עם אנטיביוטיקה. ז"א נגד חום, נגד צינון, נגד כאבי גרון. לכן דקסמול ללילה מותר ואם עוזר מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשה לסובליאיר25/01/2008
שלום.אני בן 26 ומזה שנים רבות אני סובל במהלך 90% מהיום מתחושה רעה של בחילות, כבדות,מחנק,חוסר אויר,חולשה ועייפות.זה ככה כבר הרבה שנים.
ביצעתי מספר פעמים בדיקות דם מקיפות כולל B12,ברזל,THS והכל תקין.כנ"ל לחץ דם ודופק.
רופאת המשפחה אומרת שזה משהו על רקע נפשי כנראה של חרדות. אני רוצה לציין שאין לי תחושה של עצב או תחושות של פחד ומצב הרוח תקין ולכן קשה לאבחן את הבעיה.
הרופאה הציעה לי את התרופה רסיטל כיון שלטענתה כנראה מדובר בקצר בהפרשת סרוטונין. ארצה לדעת מה דעתך? (בנתיים לוקח ולריאן להרגעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/01/2008כאשר האדם נמצא במתח וחרדה תגובתו היא פיזיולוגית בראש ובראשונה. אדם הנמצא בסכנה למשל אם הוא פוגש אריה קודם כל מגיב בבריחה. בריחה דורשת גיוס מערכת סימפטטית ואז יש קצב לב מוגבר, נשימות מהירות ועוד. רק בתום הסכנה האדם מתפנה לחשוב מה הוא מרגיש באמת. לכן כשמישהו במתח וחרדה הוא לא בהכרח יחשוב מחשבות מציקות אבל הגוף יגיב בדפיקות לב וקושי נשימה. האבחנה במקרה שלך בהחלט באה בחשבון ולפיכך גם הטיפול שהוצע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםליאור24/01/2008
ד.נ.
אבקש לדעת ביחס לאיזה 100% צפיפות עצם (של ירך, או עמוד שדרה) מתייחסים האחוזים (לדוגמה 75% ) המתקבלים כתוצאה של בדיקת צפיפות העצם - האם הם מתייחסים לצפיפות העצם של כלל האוכלוסיה (באותו המין של הנבדק) או לזו של אנשים בני גילו (באותו המין)? תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
ד''ר אביבית גולן כהן24/01/2008אלי שלום
בבדיקת צפיפות עצם יש שני סוגי השוואה:
T SCORE - המתייחס לצפיפות העצם הממוצעת בבני 25 שנה מאותו מין.
Z SCORE- המתייחס לצפיפות העצם הממוצעת באותו גיל ובאותו מין של הנבדק.
בד"כ משתמשים ב-T SCORE, ומציינים זאת ליד תוצאות הבדיקה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליבי24/01/2008
כבר כמה ימים שאני סובלת מחום, שיעול וכאבי בטן אחרי כל אוכל. קשה לי לנשום בלילות בגלל השיעול.
אני לא מקוררת ואין לי כאב גרון אז אני לא יודעת אם מדובר בשפעת.
מאתמול גם התחלתי להקיא ושתייה נעשתה קשה... מאחר שאני מנותחת קיצור קיבה - יכול להיות שזה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי
ד''ר אביבית גולן כהן24/01/2008ליבי שלום
התסמינים שתארת יכולים להתאים למחלה וירלית אך היות שיש קושי נשימה בלילה, והיות שאת מתקשה לשתות יהיה נכון מאד לפנות לבדיקת רופא המשפחה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת u.s. בלוטת המגןמירי22/01/2008
שלום דוקטור:
היום עברתי בדקתי אולטרא סאונד. ואני ממש מודאגת וחוששת מהתוצאות שלא מבינה
אונה ימנית
רוחב14x18ממ אורך39ממ
המרקם הומוגני.
איסטמוס אינו מוגדל.
אונה שמאלית
רוחב12x16ממ אורך 39
קישרית איזואקוגנית 8 ממ במרבז האונה.
אני מאוד חוששת ומודאגת.
האם זה סרטני? אנא התיחס לשאלתי מאוד מודה לך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת u.s. בלוטת המגן
ד''ר גרי בלומברג22/01/2008יעל, שלום
השאלה החשובה היא למה נשלחת לעשות אולטרה-סאונד? האם תפקודי בלוטת התריס היו לא תקינים? האם היה ממצא מישושי באזור?
קשרית בגודל כזה קטן אם נמצא בבדיקה "עקראית" לרוב אינו סרטני ודורש רק מעקב. אם היו תלונות או חריגים בבדיקות, המצב יכול להיות שונה ולפעמים יש צורך בבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד בדיקת בלוטת מגן
מירי22/01/2008שלום דוקטור: בהמשך לשאלתי לגבי הבדיקות
לא כתבתי שום רקע מדוע נשלחתי
ובכן אני אשה בת 58
לפני כשלושה חודשיים חלה בי תפנית כאבי ראש לחץ דם \ כאבי צואר וכאבי גרון
נשלחתי לנוראולוגית עברתי עורקי צואר דופלר זרימה תקינה למוח
עברתי סיטי מוח יצא תקין
רופאת אאג בדקה אותי אף נשימה חופשית לוע הפרמיה קלה צואר תקין אוזניים תקינות ללא דלקות אבל היות והתלוננתי על כאבים בגרון נשלחתי לבדיקה נ
נ.ב. בדופלר צואר שינוים מינימלים בבפורקציה
בדיקות דם תוצאות
טריגלצרין 196
hdl 28 ערכי יחוס 35-120מאוד נמוך
ldl 97.5 ערכי יחוס40-130
got(ast45ערכי יחוס 0.031.0
gpt(alt)55ערכי יחוס 0.0 31
tsh 5.84 ערכי יחוס 0.3- 5.5
t4 free 15/.3 ערכי יחוס 10.0- 20.0
מטופלת בכדורים
סימבסטאטין 20 מג אחד ליום
בזאפריט 400 אחד ליום
אומפרדקס 20 מג פעמיים ביום
רסיטל 20 מג כדור וחצי ליום
נורמלול 20 אחד ליום
עד עכשיו יש לך את הממצאים האם יש קשר לבדיקה שעברתי?
מצטערת על הספר שכתבתי לך אבל מאמינה שיהיה יותר קל לפענח את הבדיקה
האולטרא סאונד
מאוד מעונינת לשמוע מה דעתך ואיזה בדיקות יש לי לעבור עם בכלל
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד בדיקת בלוטת מגן
ד''ר גרי בלומברג22/01/2008יעל, שלום
לא נראה לי קשר בין התלונות שלך והממצאים באולטרה-סאונד. ככל הנראה מדובר ב"ממצא באקרעי". אני ממליצה על ביקורת אולטרה-סאונד ובדיקות דם לתפקודי הבלוטה כפעם בחצי שנה. הסיכוי שמדובר בגידול סרטני מאוד מאוד קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאחת שהיתה שם20/01/2008
שלום, אני בת 31. מזה 10 ימים אני סובלת מחום קל (כ 37.4 מעלות בממוצע), עייפות, בלוטות לימפה נפוחות בבית השחי בצוואר ומתחת ללסת (בבית השחי הבלוטה אף כואבת).
למרות שהוציאו לי את השקדים, יש מדי פעם תחושת התנפחות קלה ומעין "חנק" בגרון שחולפת לבד. בנוסף, יש לי שלשול קל, תכיפות וצריבה במתן שתן.
כמו כן כאב בבית החזה ותחושה של התקררות למרות שאינני משתעלת. התחלתי לקחת אוגמנטין לפני מס' ימים (כיון שהיה חשד לדלקת בדרכי השתן), יש אכן הקלה בעניין הזה, אך החום והסימפטומים האחרים לא עוברים והתשישות מחמירה.
נתנו לי הפניה לבדיקות דם, אך התור הוא רק לעוד יומיים ואני בינתיים לא ממש מתפקדת.
מה לדעתך הגורם לכל זה? האם יש טיפול שכדאי לעשות בינתיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/01/2008הסיבה השכיחה לתופעות אלו הינה זיהום וירלי כגון מחלת הנשיקה. בדיקות הדם יסייעו באבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ושיעולטל18/01/2008
בוקר טוב
האם יש קשר בין התקף של שיעול שנמשך עד 15 דקות (במהלכו גם העיניים דומעות ואדומות, כנראה מלחץ השיעול) וחולשה שמורגשת לפני השיעול, חולשה בעיקר בגפיים ותחושה של עייפות ורצון להירדם ?
האם ישנן מחלות שכוללות חולשה ושיעול ואינן מחלות חורף ? (הרי תופעת השיעול הזו נמשכת כרבע שעה ומופיעה אקרעית אחת לכמה ימים).
האם יכול להיות קשר נוירולוגי בין התופעות ? לפעמים נוספת לתחושה החולשה חוסר שקט ומעין קפיצות כאילו נבהלים ממשהו.
האם יש לבצע בדיקות כלשהן או בירור כלשהו ?
בעבר הלא רחוק בוצעו בדיקות דם שיצאו בסדר ובעבר הרחוק יותר בדיקת EEG בעירות כדי לבדוק את תופעת ה"קפיצות"/בהלה וגם זאת ללא מימצאים.
תודה על כל יעוץ
נ.ב. - האם תהליכים בראש למשל יכולים לגרום לתסמינים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת......
טל18/01/2008בתגובה ל: חולשה ושיעול - טל
================================================
בהרבה מקרים במכלול התופעות אני מרגיש גם צורך לתאץ לשירותים (ואכן לרוב יש יציאה) גם אם היתה לי יציאה מספר דקות לפני התופעות.
היתכן כי התופעות הן תגובות פסיכולוגיות כלשהן אחת על השניה או שיכול להיות גם בסיס אורגני לכך ?
תודה שוב עם על כל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וחולשה
ד''ר אביבית גולן כהן18/01/2008טל שלום
האם מדובר בתסמינים שהופיעו כעת או בתסמינים ממושכים, אם ממושכים- כמה זמן, ואיך הכל התחיל?
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טל18/01/2008זה קורה לי כבר לדעתי כשנה+ אבל ב"התקפים" של אחת לשבוע/חודש - לא על בסיס קבוע.
תופעת העייפות היא גם בתדירות קצת יותר תכופה.
מה ההבדל באבחנה אם זה תקופה ממושכת או לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)