מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספרין וספורטרון09/12/2007
לאחרונה התחלתי להשתמש באספירין 100מלג ביום עקב בעיה של קרישת יתר בדם
האם זה עלול להפריע לי לעסוק בספורט כמו אופניים או שחיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2007האספירין לא יפריע לך לספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמולאולגה09/12/2007
שלום ...
ברצוני לדעת אם יש דבר כזה אקמול בצבע אדום.....?
תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול
ד''ר גרי בלומברג09/12/2007שלום, אולגה
אקמול הוא שם מסחרי אחד לתרופה ששמה paracetamol. (בארצות הברית התרופה מקראת acetominophen. ) הרבה פעמים יש שילוב של תרופות.
לא הצבע ולא השם המסחרי קובעים. תסתכלי על החומר בתרופה.
אם יש לך כדור בודד יכול להיות שרוקח/ת יכול/ה לזהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול/משכך כאבים
אולגה09/12/2007שלום
ברצוני לדעת אם יש דבר כזה אקמול או משכך כאבים לראש בצבע אדום (פתילה אדומה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול בצבע אדום
פרופ' אליעזר קיטאי09/12/2007שאלתך צריכה להיות מופנית לרוקחים. רופאים אינם מתמצאים בכל צבעי התכשירים השונים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר09/12/2007
בחורף תמיד סתום לי האף. הבנתי שאם אני אשתמש כל הזמן בטיפות אף אני אתמכר ולא אוכל בלעדיהם. האם זה נכון, ומה הטיפול החלופי לאף סתום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש באף
ד''ר גרי בלומברג09/12/2007שלום, הדר
השימוש בטיפות אף מוגבל למספר ימים בלבד. לאחר יותר מחמישה ימי שימוש הטיפות גורמות להחמרת ה גודש באף (הרגשה של אף סתום) ע"י מה שנקרא rebound. לכן זה יכול לגרום לתלות כי ממשיכים להשתמש על מנת להקל על מה שנגרם מהשימוש. מעבר לתלות, שימוש יותר ממושך (חודשים או שנים) יכול לגרום לנזק בריריות האף.
יש גם תרסיסים לאף. חלק מהם מאותו המרכיב כמו הטיפות ובעלי אתן תכונות. חלק מהם אבל מבוסס על סטראוידים וכן יכולים לעזור ללא בעיה של rebound.
לפעמים הגודש הוא על רקע אלרגי ולפעמים קשור למחלה וירלית. כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה והמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות רפואיותרון07/12/2007
בקרוב אני צריך לעבור צילום מיפוי עצמות ובדיקות דם,האם בדיקות הדם יושפעו מהחומר
הרדיואקטיבי שיוזרק לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות רפואיות
ד''ר אביבית גולן כהן08/12/2007רון שלום
באנשים בריאים לא ידוע על השפעה של מיפוי על בדיקות הדם.
באנשים שמלכתחילה סובלים מהפרעה כלייתית, החומר האיזוטופי המוזרק בעת מיפוי עשוי להחמיר את אותה הפרעה כלייתית.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מוזרות בעקבות שתיית אלכוהולמירב06/12/2007
שלום רב,
שמי מירב, בת 29 - בריאה.
בכל פעם שאנ שותה אלכוהול מתחילים לי כאבי שרירים ברגליים ובידיים. היכולת שלי לשתות היא מאוד נמוכה כך שמדובר בשלוק קטן בלבלד שיכול לגרום לתופעות אלו. ממה הדבר נגרם?
תודה, מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ושרירים
פרופ' אליעזר קיטאי06/12/2007אלכוהול ידוע כגורם התכווצויות שרירים עקב השפעה מטבולית על השריר.
אמנם את מתארת שאת שותה מעט מאוד אולם יתכן שאצלך יש עוד גורם בגוף שמשפיע על השרירים ובפני עצמו לא גורם כאב, אך בשילוב עם מעט אלכוהול זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מירב10/12/2007תודה על תשובתך. איזה גורם נוסף זה יכול להיות לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/12/2007הגורם האחר לא חייב להיות משהו חיצוני. יתכן ועקב גנטיקה מסויימת יש אצלך שוני מסויים במעגלים המטבוליים בשריר, דבר הגורם לרגישות לאלכוהול. הדברים הינם בגדר היפותזה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה כמתדלקמושון05/12/2007
שלום רב,
האם עבודה כמתדלק בתחנת דלק כרוכה בסיכונים בריאותיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי05/12/2007בתחנת דלק יש חשיפה לאדים ולגזים בעלי פוטנציאל מזיק הנפלטים בתהליך שריפת הדלק במנוע או מהדלק עצמו. הנזק עלול להיות למערכות שונות בגוף. לתשובה מדוייקת יותר כדאי לשאול רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל03/12/2007
רציתי לדעת אם רופא משפחה יכול לרשום כדורים פסיכיאטרים.
ואם הוא לא יכול לראשונה, הוא יכול להאריך מרשמים ולתת עוד מאותם כדורים שנתן פסיכיאטר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/12/2007חלק גדול מהתרופות הוא יכול לרשום מיוזמתו. לפי מרשם פסיכיאטר רופא משפחה יכול לרשום הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתלי01/12/2007
זה כבר פעם שנייה החודש
אני מרגישה תחושה מוזרה, לחץ בראש וכאילו כל העולם מסתובב...
מה יכולות להיות הסיבות?
זה לא קרה לי מעולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש והעולם מסתובב
פרופ' אליעזר קיטאי01/12/2007לתופעה מעין זו יתכנו סיבות רבות, מרביתן סיבות בנאליות לא משמעותיות ומיעוטן סיבות הדורשות טיפול ספציפי. בין הסיבות האפשריות : גבישים בתעלות האוזן הפנימית (מצב החולף מאליו), בעיות בחוליות הצוואר, מתח ולחץ, אנמיה ועוד. כאמור היות ומגוון הסיבות רב יש צורך להבדק אצל רופא המשפחה כדי לבחון האם יש צורך כרגע בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן שזה בעקבות דלקת ממושכת בשן?
לי02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/12/2007יתכן אך לפני בדיקת רופא לא הייתי קובע שזו הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיפריליאיר01/12/2007
שלום
שאלתי לפני מספר ימים בקשר לנטילת "טריטייס"בנוסף ל"אוסמו אדלט" וענו לי גם הרופאה וגם הפרופסור, (תודה קודם כל )
הפרופסור ענה שלוקחים "טריטייס"פעם ביום והרופאה שלי אמרה לי פעמיים של 2.5 מ"ג בנוסף ל"אוסמו אדלט" 60 מ"ג שאותו אני לוקח בערב.
יוצא שאחד "טריטייס" 2.5 מ"ג בוקר ואחד 2.5 ו 60 מ"ג אוסמו ערב .
האם יש משהו רע בזה ???
האם ידועה איטרקציה בין "טריטייס" ל"אנפרניל" לטיפול בחרדות ???
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיפריל
ד''ר אביבית גולן כהן01/12/2007יאיר שלום
התאמת טיפול לאיזון לחץ דם תלויה בעקר בתגובה שלך לטיפול ובאופי המחלה אצלך.
אצל כל אחד נדרש מינון אחר של תרופות, תדירות שונה של טיפול ושילוב שונה של מספר תרופות.
לכן ההכרות של רופאת המשפחה שלך עם מאפייני המחלה אצלך תאפשר התאמת מינון ותדירות הרלוונטיים למקרה הספציפי שלך.
עיינתי שוב בספרות הרפואית ולא מצאתי בעיתיות בשילוב רמיפריל עם אנפראניל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמיפריל -- תודה רבה --
יאיר01/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר ניתוח טחוריםמלכה01/12/2007
בני עבר ניתוח להסרת טחורים בחו"ל ושוחרר מבית חולים לאחר גמר הטיפול הכירורגי הוא לא קיבל הנחיות לגבי תפריט אוכל מומלץ להמשך תהליך ההבראה ואיך להמנע העזרת תזונה נכונה מלקבל בחזרה את הטוחרים מבקשת לקבל ממך מזונות מומלצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וטחורים
ד''ר אביבית גולן כהן01/12/2007מלכה שלום
לאחר ניתוח עדיף לעודד יציאות רכות , כלומר, להרבות בשתיה, מזון עתיר סיבים ( פירות , ירקות, דגני בוקר מועשרים בסיבים, לחם מלא, דגנים וכו'), ותוספת של שמן זית או טחינה גולמית לתפריט על מנת להוסיף מעט שומן. במקביל מומלץ להמנע מתזונה "עוצרת" כמו אורז או בננה.
מניעת טחורים נעשית הן ע"י תזונה שתהיה דומה לתזונה הנ"ל והן ע"י פעילות גופנית מסודרת.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפדתפרדי30/11/2007
שלום לדר',
בן 40 , נפגעתי ממסמר חלוד בראש
פציעה שטחית ביותר וירד ממש מעט דם, כמעט ולא.
את החיסון האחרון נגד טטנוס קיבלתי בצבא
האם עלי לגשת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפדת/טטנוס
ד''ר אביבית גולן כהן30/11/2007פרדי שלום
במקרה שלך מומלץ מאד לקבל חיסון נגד צפדת בתוך 72 שעות מהפציעה.
ניתן לקבל את החיסון במקומות שהוגדרו לכך ע"י קופת החולים שלך (סניפי הקופה,מוקדים רפואיים) או בחדרי המיון.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה מזכוכיתדנה30/11/2007
האם ייתכן מצב של פציעה מזכוכית קטנה לא עמוקה ולא משמעותית... שהזכוכית בשל היותה כה קטנה תחדור למחזור הדם ותנדוד בתוך הגוף.... מבלי שיהיו תופעות חיצוניות או כאב בולט לעיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכוכית
ד''ר אביבית גולן כהן30/11/2007דנה שלום
אל דאגה, רק מולקולות יכולות לחדור דרך דופן כלי הדם .
זכוכית לא מתפרקת למולקולות בתנאים רגילים ולכן לא תוכל לחדור את דופן כלי הדם.
חתיכת זכוכית זעירה , אשר תפגע בדופן כלי דם עלולה לפצוע אותו אך לא להכנס לכלי הדם עצמו, במקרה כזה יווצר שטף דם ואז סביר שתהיה עדות חיצונית לפגיעה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה - מדע ?אסף29/11/2007
מתנצל על בורותי אבל זקוק להכוונה.
לפני כשנה אובחן אצלי קרוהן. מאז ומתמיד היה לי בעיות עם תזונה - מאכלים מסויימים שגרמו לי לרגישות, (בטן "רגישה" למאכלים מסויימים) ועוד ועוד. כיום לאור מחלתי אני יודע שאני זקוק לליווי צמוד בכל הנוגע לתזונה.
ניסיתי מספר אפשרויות על מנת לדעת מהו התפריט המתאים לי ביותר בהתאם למצבי ונתוני הבריאות שלי. כרקע לשאלתי אסקור בקצרה את אנשי המקוע אצלם ביקרתי בחודשים האחרונים:
הייתי אצל שתי תזונאיות דרך קופ"ח. התפריט שהכינו לי היה שיטחי ביותר. בלשון המעטה לא התרשמתי משיטת העבודה / הידע שהפגינו.
ניסיתי נטורופתיה - כאן כבר היה שיפור גדול ביחס לתזונאיות שביקרתי אצלהן אולם הבעיה שמטרידה אותי היא שמקריאה ברשת הבנתי שהנטורופתיה לא מתבססת על מחקר מדעי מערבי מבוסס - ממש באותה שיטה בה הרפואה המערבית משתמשת ואינני יודע מה הבסיס לזה שנטורופת X מחליט להכין לי תפריט מסויים.
הייתי אצל עוד מספר שרלטנים שלא שווה להרחיב את הדיבור על שיטות ה"ריפוי" שלהם.
ועכשיו לשאלתי: אני מחפש: האם יש רופאים / אנשי מקצוע אשר עוסקים באופן מחקרי מדעי מבוסס במדע התזונה ויוכלו לייעץ לי (כוונתי לסוג של מדע בו אפשר להתקדם עד לתואר דוקטור באקדמיה) בנודע לתפריט? איך מגיעים לרופאים כאלו אשמח באם תפרטו.
חשוב לי לציין שאיפיון המזונות שעלי להמנע/להמעיט באכילתם אל מול מזונות שיוכלו להיות לי כעזר לריפוי דרך התזונה הינו קריטי לאיכות החיים שלי. לדעתי העניין אינדיוידואלי ומושפע ממספר גורמים. אינני בטוח שתפריט כללי לחולי קרוהן כפי שניתן לי ע"י תזונאיות הינו מענה לבעייתי.
רב תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ' אליעזר קיטאי30/11/2007תזונה קלינית הינו ענף בו יש פעילות אקדמית באוניברסיטאות השונות, ויש רופאים שונים הלומדים לתארים שונים בענף זה. גם בהסתדרות הרפואית בישראל יש חברה לתזונה קלינית. אתה יכול למצוא באינטרנט רופאים שהוכשרו בתחום זה. אני ניסיתי לעשות חיפוש ומצאתי כמה וכמה שמות.
אפשרות נוספת היא לברר במרפאות הגסטרואנטרולוגיות השונות. כמעט בכל אחת יש רופא שהשתלם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסף30/11/2007תודה רבה לך על התשובה המהירה. אני אבדוק את נושא התזונה הקלינית דרך מרפאת הגסטרו שלי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפריטיןחן28/11/2007
שלום רב.
קיים אצלי מחסור די חמור בפריטין והמוגלובין 11.7 , אני לוקחת טיפול בכדורי ברזל, האם נמנע ממני לעשות פעילות גופנית מלאה כמו חדר כושר, אירובי , הליכה/ ריצה, האם כדאי להמתין את שרמת הפריטין תעלה ? האם יכול להיגרם לי נזק מהפעילות הגופנית במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר גרי בלומברג28/11/2007שלום, חן
פריטין הוא עומדן של מאגרי הברזל בגוף. המוגלובין 11.7 נחשב כאנמיה (חוסר דם) לא קשה. הטיפול הוא בברזל ובדר"כ נדרש טיפול של כמה חודשים.
המצב המעבדתי אינו מגביל אותך. מה שכן מגביל אותך היא הרגשתך. אם את מתעייפת בקלות או מרגישה חלשה לאחר פעילות אינטנסיבית אז תורידי הילוך. אם אין לך תלונות תעשי את כמה שאת רוצה. לא יגרם נזק מעבר לעייפות חולפת אם את מגזימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מאחורי האוזןשירי28/11/2007
שלום!
אני בת 22. לפני בערך חודש שמתי לב לגוש קטן מאחורי אוזן ימין.
בינתיים אין תור פנוי לכירורג במקום מגוריי ואני קצת לחוצה כי אני חושבת שהוא גדל במשך החודש.
יש דרך לדעת לבד אם זה מסוכן או שזה סתם ציסטה לא מזיקה??
יש מאפיין כלשהו לגידולים סרטניים שכאלה? זה בעיקר מה שמפחיד אותי במיוחד שזה באזור המח.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מאחורי האוזן
ד''ר גרי בלומברג28/11/2007שלום, שירי
לא ציינת אם הגוש כואב או לא. האם פנית לרופא/ת משפחה לבדיקה או ישר לכירורג?
רוב הסיכויים שמדובר בגידול לא ממאיר. יכול להיות גידול שומני או ציסטה. המאפינים של יותר בכוון סרטני או לאו קשור לגודל, מרקם, מיקום. לא ניתן להסביר בלי לבדוק אותך.
פני לרופא/ת משפחה שבבדיקה יכול/ה לתת לך כוון. אולטרה-סאונד יכול לעזור לאבחן את הגוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)