מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלבמיכל06/03/2009
בתי בת 9 שבועות. מזה כחודש אני שואבת חלב פעם ביום יומיים על מנת להרגילה לבקבוק. עד כה השתמשתי במשאבת לקטינה של מדלה אשר שכרתי והצלתי לשאוב על פני חצי שעה 140 מ"ל חלב ללא קושי.כעת קניתי משאבה של מדלה מיני אלקטריק שאוכל לקחת עימי לעבודה. הבעיה היא שכמעט ולא יוצא חלב עם משאבה זו. אני עדיין שואבת בבוקר, לאחר ההנקה. שום דבר לא השתנה למעט המשאבה.בשאיבה של חצי שעה בקושי הצלחתי להוציא 50 מ"ל. יש לך רעיון מה הסיבה לכך ומה ניתן לעשות בענין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ג'ניס זאוסמר06/03/2009שלום מיכל,
למכשיר מ-מיני אלקטריק - יש מנוע הרבה יותר קטן מאשר ללקטינה ולכן ההבדל.
יכול להיות שתתרגלי עליו ויצא יותר חלב אבל כנראה לא.
אני ממליצה להשתמש במכשיר הקודם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבליאת05/03/2009
שלום שמי ליאת ויש לי תינוקת כבת 3 שבועות אם אני שואבת חלב כמה עלי לתת לה בכל ארוחה? שאלה נוספת: האם אחרי כל שימוש במשאבה עלי להרתיח אותה במים חמים כפי שעשיתי בפעם הראשונה? המון המון תודה והמשך יום טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר05/03/2009היי ליאת,
כמות חלב אם שאוב לתינוק בן 3 שבועות המקבל 8 ארוחות ביממה=70-100 סמ"ק לארוחה.
עדיף לתת מנות קטנות יותר לעיתים קרובות מאשר מנות גדולות.
מעלים את הכמות הצורה הדרגתית - כדי להתייעץ עם אחות בטיפת חלב.
אין צורך להרתיח אלה לרחוץ היטב עם מים חמים, מברשת וסבון כלים.לשתוף טוב , לייבש ולאחסן בכלי יבש וסגור.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך ההנקהליאור05/03/2009
שלום, בני בן 6 שבועות. עד לפני שבוע וחצי ניזון מהנקה מלאה. לפני שבוע וחצי התחלתי לתת בערב בקבוק של סימילאק על מנת לזכות במספר שעות שינה. במהלך היום יונק בד"כ כל 3-4 שעות, ובלילה כל 4-5. משך ההנקה לא יורד מ-40 דקות (שני הצדדים יחד) האם זה תקין? פעמים רבות אינו עוזב את השד מיוזמתו אלא רק לאחר שאני מוציאה. ברצוני לדעת אם לאחר כ-5-10 דקות הוא עוזב את השד ואז מחפש אותו שוב ז"א שלא סיים, נכון? אני שומעת על חברות שמניקות 5 דקות... למה אצלי זה נמרח על פני כמעט שעה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
ג'ניס זאוסמר05/03/2009היי ליאור,
פרט קטן אבל חשוב חסר בכדי שאני אגיד לך אם בסדר או לא - משקלו(אם עולה וכמה)
אם המשקל בסדר - זאת דפוס היניקה שלו.
אם לא - הוא לא יונק באופן אפקטיבי מספיק ועליך לשפר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לחזור להניקסיון05/03/2009
שלום. אני אם לתינוקת בת חודש וחצי, לאחר הלידה הייתי מניקה והרגשתי שהיא כל הזמן רעבה נשברתי ונתתי השלמה של בקבוק. לאט לאט התחלטי להניק פחות (פעמיים ביום) וכיום כשאני חשה שכמעט ואין לי חלב יש לציון שהתינוקת מוכנה לינוק.. אני מאוד רוצה לחזור להניק מה לעשות? ואיך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ג'ניס זאוסמר05/03/2009סיון שלום,
קיימת אפשרות לחזור להניק אותה אבל אני לא יכולה לדעת מהם הסיכויים להנקה מלאה ואפילו הנקה חלקית.. אם היא מוכנה לינוק ותופסת טוב הסיכויים שלך גוברים.
כדי להגביר את תפוקת החלב עליך להשיג לעצמך מכשירר שאיבה מאיכות טובה - מדלה לקטינה או ספקטרה - מיד שרה.עליך לשאוב לפחות 6 פעמים ביממה כ-20 דקות מכל צד בנוסף להנקות.
תשיגי כדורי חילבה מבית טבע - 3 כדורים 3 פעמים ביום.
אם את רואה שיפור לאחר כ-שבוע , תמשיכי כך.
אם אין שיפור עליך לגשת לייעוץ הנקה מקצועי.
אני ממליצה בעצם, להתייעץ עם יועצת הנקה בכל מקרה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילה שלםעינת04/03/2009
היי ביתי בת 5 חודשים ולא עושה סימנים של לישון לילה שלם. ביום היא אוכלת כל 3 שעות וגם בלילה... כלומר אני קמה פעמיים שלוש במהלך הלילה להניק האם להמתין בסבלנות או שיש משהו שאני יכולה לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר04/03/2009היי עינת,
ברור שלכולנו עדיף לישון כול הלילה ולא כיף לקום .אבל תינוקות יונקים בגיל הזה קמים וזה נורמאלי. אין שיטה ידועה אשר מוכיחה את עצמה ולכן הרבה אנשים מנסים כל מיני דברים אשר עובדים או לא עובדים כנראה לרוב במקרה.
אם היא עולה במשקל ומתפתחת יפה ושמחה - לא חסר לה אוכל אבל אפשר לנסות להניק אותה מ-2 הצדדים כל פעם, להניק אותה לפני שאת הולכת לישון ואולי אפילו לא לגשת אליה בלילה אלה שבן זוגך ייגש וירגיע אותה מבלי שתקבל אוכל.יש תינוקות אשר מגיבים לשיטה הזאת בהבנה ויש כאלו שלא - שווה הנסיון.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בהריוןאתי03/03/2009
שלום. אשמח לשמוע על ההגבלות של הנקה בהריון, ממתי מומלץ להפסיק להניק, והאם יש שלב שבו הוא מסכן את ההריון, והאם הנקה אחת ביום (על הבוקר) גם בעייתית. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ג'ניס זאוסמר03/03/2009אתי שלום,
אם ההריון תקין אין מניעה להנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני הנקהtalushika02/03/2009
שלום רב, בני בן 5 חודשים ואני מניקה אותו מאס הלידה, לא תמיד בשעות מסודרות. חשבתי לנסות להניק כל 3.5-4 שעות לפי זמנים פחות או יותר קבועים וכך במקום לנשנש-הילד יקבל ארוחות מלאות ומסודרות וגם תהיה לו (ולי...) שגרה. הוא כן ישן בזמנים די קבועים במשך היום,אז חשבתי שכדאי לתזמן הנקה לפי זמני השינה. האם לדעתך כדאי לנסות? תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לtalushka
ג'ניס זאוסמר02/03/2009היי,
אין מניעה מלנסות.
לא תמיד עובד אבל שווה הנסיון - אני מתארת לעצמי שאם ירצה מאוד יקבל יניקה בכל זאת ולא יחסר לו אוכל.כדאי שיהיה לו מעקב משקל בהתחלה.
בהצלחה ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק הוברמן לתינוק יונקנורית01/03/2009
שלום! אני צופה בתוכנית "הלוחשת לתחנוקות" ומתענינת לדעת האם קיימים בקבוקי "הוברמן" לתינוקות יונקים שטרייסי הוג כל כך ממליצה עליהם? איך משיגים אותם? אפשר לקנות בארץ או שמזמינים מחו"ל? תודה רבה, נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
חיה כהן02/03/2009נורית שלום! אם אני מבינה אותך נכון את מתכוונת לבקבוק הברמן, חברת מדלה משווקת אותם,תיכנסי לאתר שלהם ותמצאי את זה.
בתור יועצת הנקה לדעתי אין צורך בתינוקות רגילים שיונקים להשתמש דווקא בבקבוק זה אבל זה המידע וכעת לשיקולך.
יום טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליותענת מ.01/03/2009
שלום רב. רציתי לדעת מהו הקולסטרום ובאיזה שלבים הוא מופיע בחלב? 2. האם כאשר תינוק שותה חלב אם מבקבוק ולא מסיים את המנה, כמה זמן ניתן להשאיר אותה בחוץ, והאם ניתן לתת לו את המנה הזו שוב? 3. האם שאיבה כל שעה וחצי תגביר יותר את כמויות החלב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות נוספות
ענת מ.01/03/2009האם בשאיבה של 10 דקות מכל צד מגיעים לחלב האחורי- השומני? והאם תינור יונק יותר מאשר הכמות שנשאבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר02/03/2009הפרשת החלב השומני מאוד אינדיוודואלי בין אישה לאישה.לא כל כך ניתן לדעת מתי זה מתרחש בדיוק. להגיד את האמת זה קורה בהדרגה ולא ברגע מסוים.אם המכשיר טוב ודומה ליניקת תינוק הסיכוי טוב לקבל אותם התוצאות משאיבה. ולמרות זאת אין מכשיר שאיבה אשר מעתיק יניקה לחלוטין ולכן רוב הנשים אשר שואבות בלבד או לרוב מגיעים לשלב של ירידה בכמות או אפילו למיעוט חלב.זו סיבה טובה , מעבר ליתרון של הקשר, לא להעדיף שאיבה מעל יניקה ישירה.
תינוק אשר יונק בצורה אפקטיבית יינק כנראה יותר מאשר הכמות שנשאב.
מקווה שברור,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
חיה כהן02/03/2009ענת שלום! הקולוסטרום זהו חלב ראשוני שנוצר עוד בהריון.הוא נמצא בכמויות קטנות ומרוכזות ובעיקר עשיר בנוגדנים שכמובן חשובים לתינוק בתחילת חייו.במשך הימים הרכב החלב משתנה והופך לחלב בשל המתאים לתינוק בהמשך.
לא מומלץ לתת חלב מאותו בקבוק בהמשכים,עדיף לשים כמות יותר קטנה של חלב בבקבוק ואם יש צורך להוסיף עוד אחכ.בכל מקרה ניתן תוך חצי שעה להשתמש באותו בקבוק שהתחלת.
ככל שהתינוק יונק יותר או לחילופין את שואבת לעיתים יותר קרובות,זה מגביר את כמויות החלב.
יום טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה גם על 2 השאלות
ענת מ.02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלות ששכחתי לשאולחן27/02/2009
במהלך היום יונקת כל שעתיים,שעה וחצי או שלוש האם בסדר? צבע קקי לפעמים ירוק? מה זה אומר? כמה שעות שינה צריכה ילדה בגילה לישון?כי גם ביום רוצה לישן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
חיה כהן27/02/2009חן נשמע בסדר,אנחנו רוצים שתינוק ינק לפחות 8 ארוחות ביממה לא חשוב באיזה שעות.ליציאות ירוקות אין משמעות,לעיתים מראה על גזים.
תינוק בגיל הזה בהחלט ישן גם ביום! אם התינוק חיוני כשהוא ער ועולה יפה במשקל,אז אין סיבה לדאגה.
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניהול שאיבהחן27/02/2009
שלוב רב בתי בת שלושה חודשים ויונקת מלא. מאוד חשוב לי להניק אותה ולא לתת תמ"ל בשום אופן. אני חוזרת לעבודה בעוד חודש ורציתי לדעת אם אני נעדרת מהבית 7 שעות כמה פעמים לשאוב בעבודה ? אני מעוניינת להתחיל לשאוב גם עכשיו כדי להתאמן מתי את ממליצה לשאוב, מיד לאחר הנקה ? בלילה ישנה מ8 עד 3 שאז יונקת , את ממליצה לי לשאוב בסביבות חצות ואם כןהאם יהיה מספיק חלב להנקה של 3 ? משאבה של ספקטרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
חיה כהן27/02/2009חן שלום! את יכולה,ואפילו כדאי להתחיל לשאוב ולאגור חלב שאוב בפריזר מעכשיו. משאבת ספקטרה טובה מאוד,בדכ בבוקר כמויות החלב יותר גדולות לכן כדאי לנצל שעות אילו לשאיבות.אפשר לשאוב לאחר הנקה אפשר לשאוב במקום הנקה.לגבי שאיבות בזמן עבודה ,זה לא מתמטיקה אבל לנוחיות שלך תצטרכי לשאוב בין פעם לפעמיים בשעות שאת בעבודה.
כדאי להניק לפני שאת הולכת לעבודה וכמובן שוב להניק כשאת חוזרת הביתה.
לאחסן בכמויות קטנות בערך 100CC ולחמם רק את הכמות שאת צריכה.
שיהיה בהצלחה לילה טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המנה טובה- חשוב!שירלי27/02/2009
שלום, שאלה חשובה, צירפתי בטעות הרגע 20 מ"ל ששאבתי (אחרי שנהיה קר) למנה של 200 מ"ל שהיתה במקרר ששאבתי מלפני יומיים (במקום לבקבוק אחר). האם המנה (עכשיו 220 מ"ל) כבר לא טובה?? אני יודעת שמותר לצרף בתוך 24 שעות.... :-( מחכה לתשובה, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
חיה כהן27/02/2009שירלי שלום! אפשר לצרף מנות נוספות לכמות קיימת כל עוד את משתמשת בכל הכמות תוך הזמן שמותר לשמור חלב אם במקרר,שהוא 5 ימים!
לא לחמם פעמיים חלב.
כל טוב, חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! ושאלה-
שירלי01/03/2009לפי מה שידוע לי (נדמה לי מלה לצ'ה) מותר לשמור במקרר 8 ימים, לא?? תודה על התשובה. שמחה שהמנה לא "הלכה לה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירלי
חיה כהן02/03/2009שירלי שלום.אני מעדיפה ללכת על בטוח,אפשר לשמור את החלב יותר מ5 ימים ,בטח במזג האויר הזה.
עדיף אם ידוע שהשימוש הוא לטווח רחוק לשים בפריזר!
יום טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...מיכל26/02/2009
שלום רב, ראשית ברצוני להודות לכן על הפורום הנפלא,על התשובות והיחס החם ... מספר שאלות: 1. בתי בת ה-8 שבועות יונקת הנקה מלאה כל פעם בסביבות ארבעים דקות ( 20 מכל צד) האם בגיל זה היא עדיין אמורה לאכול כל כך הרבה זמן? זמן ההאכלה לא אמור להתקצר? 2. אני רוצה להתחיל לשאוב שאלתי היא כמה אמורים תינוקות בגיל הזה לאכול? איזו כמות לשאוב? והאם להתחיל לשאוב לאחר ארוחה? תודה מראש, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן26/02/2009מיכל שלום! אחד הדברים היפים בהנקה זה שאין חוקים לומדים להכיר את התנהגות התינוק ולזרום עם צרכיו.אין זמן מוקצב להנקה,יש הנקות ארוכות ,יש קצרות,יש הנקות בהפסקות הדברים משתנים לפי צרכי התינוק.
קשה לדעת כמויות חלב שאוב בבקבוק,שוב תלוי בשעה של היום ובתינוק. מה שחשוב זה להכין כמויות קטנות של 80-100CC כל פעם ואם התינוק ירצה עוד לחמם עוד. אסור לחמם חלב אם פעמיים.תראי שבבוקר בדכ יש יותר חלב כדאי לשאוב אז,או לחילופין אם את לא בבית ויש רווח גדול בין הארוחות.תהליך שצריך ללמוד כל אחד לפי הנוחיות שלו.
בהצלחה,לילה טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפיטמותענת.ש26/02/2009
שלום ובוקר טוב בתי בת חמישה וחצי חודשים ואני מניקה אותה באופן מלא. בימים האחרונים החלו כאבים באזור הפיטמות במשך מרבית היום. כמו כן בשניות הראשונות של ההנקה ישנם כאבים חזקים מאוד האזור הפיטמות (יותר מהרגיל) וכאבים נסבלים לאורך ההנקה (שלא הופיעו בעבר). יש לציין כי עקב חזרתי לעבודה לפני שלושה שבועות התחלתי לשאוב כך שיוצא לי לשאוב בממוצע פעמיים ביום. האם הכאבים הם כתוצאה של פטרייה או השאיבות? כיצד אוכל לדעת? האם יכול להיות משהו אחר? לאיזה רופא פונים במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן26/02/2009ענת שלום!
בהחלט יכול להיות פטריה,האם יש סימנים של פטריה אצל התינוק? האם הפטמה מאוד אדומה ורגישה? סיבה נוספת לרגישות פתאומית בפטמות זה הריון!
אפשר לפנות לרופא נשים בכל מקרה. בהצלחה ותרגישי טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלבסמדר25/02/2009
בתי בת כשלושה חודשים ינקה מלא כל ארבע שעות. לפני כשבועים התחלתי להרגיל אותה לבקבוק פעם אחת ביום. יש לי שתי שאלות: 1.מאז הוספת הבקבוב פעם ביום - יש לה יציאה 1 בלבד (קודם כמעט לאחר כל ארוחה) האם תקין? 2. לפני כ-5 ימים התחלתי ליטול גלולות מיקרולוט האם יתכן כי הן גורמות למיעט בחלב (התינוקת אינה רגועה, בוכה הרבה, רוצה לנינוק כל הזמן) אם כן כיצד מתגברים על המחסור? תודה, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר
חיה כהן26/02/2009סמדר שלום! בגיל כזה הרבה פעמים יש ירידה בכמות היציאות. במקרה שלך יכול להיות גם בגלל ההתמל.
יש גלולות שמומלצות בהנקה ללא אסטרוגן והן נקראות סרזט. שאר הגלולות מפחיתות את כמות החלב בהנקה.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)