מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב חלב אם + תמ"לשירלי27/12/2008
שלום, הילד שלי בן 4 ח' הנקה מלאה עד כה. פעם ב קיבל מעט סימילאק. חזרתי חלקית לעבודה ואני לא עומדת בקצב השאיבות. ניסיתי השבוע לתת סימילאק והוא לא הסכים כלל. אפילו לא ינק מציצה אחת. נשפך לו מעט טיפות מהבקבוק והוא צרח. ככה כמה ניסיונות בימים שונים. האם יש דרך להרגיל אותו גם לסימילאק? (אני לא רוצה לקחת סיכון שלא יהיה לי אוכל-חלב שאוב- לתת לו, ובגלל זה אני נכנסת ללחץ כשאני שואבת). אשמח לעצות. אם יש. או שזה כמו להרגיל לבקבוק- כשיהיה מאוד רעב יסכים , גם אם זה ילווה בהמון צרחות? זה לא נחמד :-( תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמרית
ג'ניס זאוסמר27/12/2008שמרית שלום,
אפשר להרגיל תינוק לבקבוק אבל אי אפשר להרגיל אותו לסימילק בבקבוק אם לא נראה לו.
אני מאמינה שיוכל כאשר יהיה רעב - כך שאין דך אחרת.
אני מציעה לך בכל זאת בזמן השאיבה לנסות לא להלחץ כי הלחץ לא מוסיף ומונע בעצם מהחלב לזרום.האם יש לך מכשיר טוב , חשמלי עם מנוע חזק?
אני גם מציעה לך לשאוב בזמן שאת בעבודה והחלב השאוב יהיה לו למחרת.
הרבה נשים מצליחות יפה בצורה כזאת ומניקות כאשר חוזרות הביתה.
בלי לחץ - בסוף יאכל הכל.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
שירלי28/12/2008תודה רבה על התשובה המהירה ושאלה- אולי מופרכת- יש מצב שמותר לערבב סימילאק וחלב שאוב ביחד? (ככה אולי יהיה יותר קל להרגילו).. פתאום חשבתי על זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרית
חיה כהן28/12/2008שמרית שלום!
לא מערבבים חלב אם עם שום אוכל או תרכובת. אפשר לתת אחד אחרי השני.
הרבה תינוקות יונקים אוכלים פחות כשאמם בעבודה וכשהאמא חוזרת יונקים לעיתים יותר קרובות ומשלימים את החסר אל תדאגי אם תינוקך ירצה לאכול ולא יהיה משהו אחר הוא יאכל מה שיתנו לו או שיחכה לך שתחזרי.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לתינוק עם שיניים ועוד שאלהאורנה27/12/2008
שלום רב אני אמא לתינוק בן חצי שנה- עד עכשיו ניזון בעיקר מהנקה לפני כחודש התחלנו לתת לו גם מזון מוצק- בעיקר ירקות אבל רק בשבוע האחרון הוא אוכל ממש ארוחה של מזון מוצק- לפני כן זה היה יותר בגדר "טעימות". בשבועיים האחרונים יצא לו שן ראשונה ורואים כבר את תחילת השן השנייה. כשאני מניקה אותו זה מאוד כואב לי- בדרך כלל בשלב ההתחברות אבל בהנקות לילה זה כואב לאורך כל ההנקה- בכאב הוא מהשיניים שלו. אני לא יודעת מה לעשות כי אני יודעת שהוא לא נושך בכוונה כי כשהוא נושך אני צועקת לא! ואז הוא מפסיק אבל זה כואב ממש כשהוא פשוט אוכל וזה כבר כמעט פצע. מה לעשות? חוץ מזה- עד עכשיו הוא היה איתי כל הזמן אבל עכשיו אני נאלצת להיעדר מהבית אחת לשבוע לכמה שעות והוא ישאר עם אבא שלו . אני לא ממש מסתדרת עם השאיבות אז החלטתי לתת לו תמ"ל בזמן שאני לא נמצאת. אבל הוא לא מוכן לקחת לא מטרנה ולא סימילאק- ניסינו את שניהם. חשוב לי לציין כשזה לא בגלל הבקבוק כי הוא יודע לשתות מים מבקבוק מגיל חודש ויצא כמה פעמים שהוא שתה חלב שאוב. איך מרגילים אותו לתמ"ל? תודה רבה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורנה
ג'ניס זאוסמר27/12/2008שלום אורנה,
מאוד לא נעים כאשר תינוק נושך ורק מהחשש כל רגע שינשוך או שיכאב גורם למתח ואי נוחות.
תינוק , כמו שכתבת, לא עושה את זה מתוך כוונה.
להגיד את האמת , בלתי אפשרי לתינוק לנשוך את הפטמה אם הוא תופס כמו שצריך. הפטמה מאוד עמוק בפיו ואם הוא רוצה לנשוך הוא צריך להביא את הפטמה קדימה בפה ואת לשונו אחורה - אחשרת אי אפשר לנשוך. את התנועות הללו מרגישים ומזהים אותם כתחילת הנשיכה - ועז אומים לא.
כנאה שיש כאן אצלך 2 בעייות
1 - תינוק בן חצי שנה יכול לינוק כבר ולקבל חלב גם אם הוא לא תופס לפי הספר אבל כך גם קל יותר או אפשר לנשוך - תניקי אותו כאשר הוא תופס תמיד לעומך ובקרבה אליך.
2 - כנראה שגרם לך לפציעה - שתף דם, פצע או אפילו רגישות במקום ולכן גם כואב ללא נשיכה של ממש.אם הוא יינק תמיד עם תפיסה טובה ואת מונעת תמיד את הנשיכה על ידי ה"לא" או על ידי הוצאת הפטמה כל פעם שאת חשה את תחילת הנשיכה העור יחלים.
אין דרך מסויימת להרגיל תינוק לתמ"ל - עם הזמן או שיוכל או שלא. בדרך כלל אוכלים כאשר רעבים. יכול להיות שהוא פשוט מחכה לך ולא ממש רעב או לא מספיק רעב .הוא כבר גדול ולא הייתי דואגת יותר מדי, הוא יאכל.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהאורטל25/12/2008
בתי בת שלושה חודשים ואני מנסה לגמול אותה מהציצי נסיתי לתת לה בקבוק והיא לא יונקת את פטמת הבקבוק רק מחזיקה בחניכיים. קניתי כל מיני סוגי פטמות .גם אנשים זרים נסו להאכיל אותה לא הולך. אמרו לי מטיפת חלב שאני לא אתן לה לאכול במהציצי בכלל . לתת לה לבכות יום שלם אם נצטרך והיא כבר תאכל מהבקבוק . ואם היא תתעקש ולא תיקח בקבוק?הגיוני לא לתת לתינוקת לאכול בכלל יום שלם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורטל
ג'ניס זאוסמר25/12/2008היי אורטל,
ההגיון תמיד אומר - לא להזיק, תמיד לדאוג לבטחון ובטיחות וברוך.
העובדה היא - יש תינוקות אשר לא מבינים מה עושים עם בקבוק כי הם מתוכנתים לינוק.העניין הוא שהם לא עושים את זה כי ל בא להם לשתף פעולה אלה מתוך תמימות אמיתית.
בכ זאת, אם זו רצונך לגמול אותה יש מגון של אפשרויות . מלהיות קשוחים עד לדרך הרכה, מהדרגתיות עד לפתאומיות וכו.
אין דרך נכונה או לא נכונה אלה דרך המתאימה לך ולתינוקך.
אני ממליצה תמיד לחכות עוד שבוע עד שבועיים ולנסות שוב, ללא לחץ וברוגע. לפעמים חוזרים כל שבוע על הנסיון.היא תאכל בסוף, בטוח.
אני לא בעד שיטות קשות , לא נחמד ודי עכזרי - לא מתאים לתינוקות אהובים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילהחני23/12/2008
שלום וברכה, רציתי לברר האם בגיל 20 שבועות שייך קפיצת גדילה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחני
ג'ניס זאוסמר23/12/2008היי חני,
יכולה להיות קפיצת גדילה בכל גיל.
מצד השני האם זה קפיצת גדילה או משהו אחר כמו רעב מחוסר חלב.
אני מציעה לשקול אותה בטיפת חלב ולהניק אותה יותר ומ-2 הצדדים ללא הגבלה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדילנה23/12/2008
שלום! אני מיניקה את בני שלישי בן חודשיים וחצי. עד לאחרנה הכל היה בסדר עד שהתחילתי להרגיש דקירות בשד השמאלי וכאבים איומים בעת הנקה כששד מתמלא בחלב וגם לאחריה ואף הופיע חום 38. למה פתאום יש כאבים וחום? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לילנה
ג'ניס זאוסמר23/12/2008היי ילנה,
כאבים וחום = דלקת או זיהום.
יתכן ויש לך חסימה - גורם לכאבים וחום. עליך להניק אותו אף יותר מהצד הכואב כדי לשחרר את החסימה והדלקת. אם לא עובר עד מחר - תגשי לרופא לקבלת אנטיביוטיקה - אפשר להניק עם אנטיביוטיקה ( אין להפסיק בגלל הטיפול או המצב - זה הזמן הכי גרוע להפסיק, המצב יחמיר)
תקחי לך אדוויל לחום ולכאב ותעשי מסג' עדין במקום הכואב בזמן ההנקה.
תרגישי אוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילבה להגברת החלבעינת22/12/2008
היי אני לוקחת כיום 3 פעמים ביום לפני כל ארוחה 3 כדורי חילבה בהמלצתכן. עד היום רכשתי 3 קופסאות ואני עומדת לסיים את השלישית. האם אתן ממליצות להמשיך לקחת את הכדורים? האם יש להן תופעות לוואי (אחרי הכל מדובר ב-9 כדורים ביום) בהנחה שלביתי לא מפריע טעם החלב. אגב אני יכולה להעיד שהיא שבעה כשהיא אוכלת אבל לא נראה לי שיש לי עודפי חלב למשל למטרות שאיבה שזה משהו שאני מאוד רוצה לעשות כי אני עומדת לחזור לעבודה... ועוד דבר. הסיבה שלקחתי את הכדורים היא כי שד ימין הפסיק לייצר כמות מספקת. לאחר הכדורים הוא מייצר קצת יותר אבל עדיין היא מתחילה לאכול ממנו ומהר מאוד מתעצבנת עליו ועוברת לשני. היא כן מתאמצת לאכול ממנו אני לא מרגישה שהיא מפונקת בעניין הזה, פשוט לא יוצא ממנו הרבה. אגב אחרון כשאני שואבת ממנו הוא מייצר כמות יפה ביחס לשד שמאל למרות שהיא לא אכלה משני הצדדים (כי שאבתי במקום ארוחה) בקיצור מה אתן ממליצות לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר23/12/2008היי עינב,
כמעט ואין תופעות לוואי מלקית חילבה - רק כאשר סובלים מבעיות רמות סוכר 0סכרת) ולחץ דם (גבוה).ולכן אם יש תוצאות טובות אין שום בעיה מהמשך הלקיחה. אפשר גם להפסיק בהדרגה ולראות אם התפוקה מגיבה או לא. אם כן ולא לטובה אפשר לחזור לטיפול הקודם.
לא כל אחת יכולה לייצר כמויות - עודפי חלב - ולאסוף חלב למטרות שונות. יש כאלה שמצליחות ויש כאלה שלא.ואם לא אין ברירה צריך להשלים עם זה. תכלי לשאוב בעבודה, לקחת הביתה ולהשאיר לה למחרת.
מעבר לחילבה, משאבה טובה, שאיבה ורצון טוב אין אפשרויות אחרות.
היא לא מפונקת ואת יכולה לעשות רק מה שאת יכולה לעשות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם עם דייסהאני22/12/2008
האם חלב אם שהוספתי לו דייסה נשמר לאורך זמן מסויים (כמו חלב אם בלי דייסה) או אחרי הוספת הדייסה יש לזרוק את מה שנשאר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאני
ג'ניס זאוסמר22/12/2008אין לשמור דייסה - לא עם חלב אם ולא עם תמ"ל.
תכיני כמות קטנה או לפחות מספיקה - תמיד אפשר להכין עוד.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישן פחות ופחותשני21/12/2008
תינוקי בן 4 חודשים. מניקה בלבד. בזמן האחרון הוא יונק וכשאני שמה אותו במיטתו הוא בוכה. ומתעורר בלילה לעיתים יותר קרובות. למה? האם הוא צריך תוספת אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ג'ניס זאוסמר21/12/2008היי שני,
תינוק בן 4 חודשים נמצא בתקופת התפתחות אחרת מאשר תינוק צעיר יותר ובוכה ומגיב כבר ממצבים אחרים ושונים מאשר תינוק קטן יותר. ולכן צריך להבין שלא כל בכי הוא רעב - יתכן ולא רוצה במיטתו כי יותר נעים אצל אמא ולא רוצה להפרד ממנה. גם התעוררות בלילה לא תמיד קשורה לאוכל אלה דברים אחרים כמו הרגל וגעגוע לאמא.
לך עכשו חשוב לדעת אם משקל התינוק בסדר - אם כן - לא חסר לו אוכל.
לך חשוב להבין שתינוקך מתפתח ומגיב לסביבה והופך להיות הרבה יותר חברתי ותלוי בך לתחושת בטחון וחברה.
ג'ניס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פערי זמן ארוכים בין הנקותגלי19/12/2008
שלום חיה, ג'ניס, בני בן 5 שבועות, נולד במשקל 3315 ונכון לשבוע זה שוקל 4060. הוא ניזון מהנקה מלאה, משני השדיים בכל פעם. הוא החל לסבול מכאבי בטן (גזים/קוליק) ולכן אינו מצליח לישון הרבה בשעות היום. בלילה הוא ישן ברוגע, ומתעורר לאכול בטווחים קבועים. כבר משלב מוקדם הוא הצליח לפתוח טווחים יפים בין הנקה להנקה -כ-3.5 שעות מסיום הנקה ועד הפעם הבאה. לאחרונה ישנם ימים בהם הוא עושה הפסקה של 5-6 ואפילו 7 שעות ללא יניקה. זה קורה החל מ-17:00-18:00 בערב, ובמהלך הזמן הזה הוא פשוט ישן (לא נראה לי הגיוני להעיר אותו...). יש לציין שזה קורה לרוב כשיש סביבו הרבה רעש. שאלתי - האם זה נורמלי? נוצר כך מצב בו יש לו לעיתים 7 ארוחות ביממה בלבד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
חיה כהן19/12/2008גלי מצויין! אנחנו רוצים שתינוק יינק בערך 7-8 הנקות ביממה לפחות.אם התינוק עולה יפה במשקל זה הסימן הכי טוב שהוא מקבל את מה שהוא צריך ואין צורך להעיר אותו מעבר לזה.
תמשיכי להנות חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות?רונית18/12/2008
בני נולד לפניכחודש ובגלל שעברתי ניתוח לא הצלחתי להניק בימים הראשונים ואחר כך לא רצה התחלתי לשאוב אבל מאוד קשה כי לא מצליחה לשאוב הרבה האם עדיין קיים איזה סיכוי שהוא כן ירצה לאכול מהשד או לא? ואם כן מה עלי לעשות? חשוב לי לציין שגם היינו אצל יועצת הנקה פרטית והיא המליצה לשאוב עד שאגיעה ל8 פעמים ביום וזה מה שמאוד קשה וכמעט בלתי אפשרי.מאוד קשה לי שאני לא מניקה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
חיה כהן18/12/2008רונית שלום!
תמיד יש עוד אפשרות להניק.צריך הרבה מגע עור אל עור עם התינוק,לנסות בשעות שונות לפעמים להתחיל עם בקבוק ולהמשיך עם הנקה הצטרכי עזרה צמודה ולא בפורום.
שיהיה בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיה-אצל מי אוכל לקבל עזרה?
רונית19/12/2008אני מאוד מבקשת שתעזרי לי , אצל מי אוכל לבקש עזרה ומי יכול לעזור לי בבקש? לאן ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
חיה כהן19/12/2008רונית שלום! תלוי איפה את גרה בארץ? אם את בכללית יש אפשרות לקבל רשימת יועצות הנקה דרך המושלם.
בהצלחה! חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיה
רונית19/12/2008אני גרה בגבעתיים, ואני במאוחדת . האם גם במאוחדת יש אפשרות כזאת? ומה אם יועצת פרטית האם יש לך גם איזה המלצה בעניין. המון תודה על העזרה שאלה נוספת מה עלי לעשות כדי שיהיה לי עדיים חלב ? כי בשאיבה לא יוצא הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
חיה כהן20/12/2008לרונית שלום!
באזור המגורים שלך יש מס אפשרויות. בביח איכילוב מרפאת הנקה.בבייבי ליס
בביח תל השומר מרפאת הנקה במלונית בנוסף יש יועצת בשם דוריס ספרר או ברבי הלר שעובדות באופן פרטי באזור.
בינתיים תמשיכי לשאוב כל 3 שעות.
שיהיה בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםדנה18/12/2008
בני בן חצי שנה. בגיל 3.5 חודשים חלפו הגזים, אבל כשהתחלנו לתת ברזל בגיל 4 חודשים - חזרו הגזים ובגדול!!! ההבדל הוא שהוא סובל מהגזים בד"כ רק בזמני ארוחות ובמהלך שנת הלילה (מתעורר בבכי), כאשר במהלך היום הוא רגוע. אני מניקה בהנקה מלאה מלידתו (בשבוע הבא נתחיל במוצקים) וכאשר הוא יונק הוא מוציא את הפטמה ובוכה, לפעמים משחרר ולפעמים לא, וחוזר לינוק כך זה נמשך בערך 7 ד' מכל צד (משך ההנקה התקצר). כשהבכי נהיה תכוף יותר בזמן ההנקה (לקראת הסוף) אני כבר לא מנסה להחזיר אותו לפטמה, אלא שמה אותו לשחק והוא רגוע כך שאני מבינה שהוא לא רעב יותר. הוא אוכל כל 3.5 שעות בערך במהלך היום, ובלילה אני מניקה ב-11 ואח"כ ב-4. בביקור השבוע בטיפת חלב אמרה האחותת שהוא ירד קצת במשקל (הוא נולד בשבוע 34 ושקל 2.750, עד הביקור האחרון עלה יפה במשקל והיה באחוזון 25, כיום שוקל 6.800 ונמצא באחוזון 10) - האם זה בגלל הגזים? אולי אין לי חלב מספיק בשבילו? אולי זה לא טוב שאני מפסיקה את ההנקה כשהוא בוכה ובוכה (אבל הוא לא יהיה מוכן להמשיך לינוק כי כואב לו...)? אולי זה בגלל שלא אוכל מוצקים? מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
חיה כהן18/12/2008דנה שלום! בדכ ברזל גורם לעצירות,לא שמעתי על גזים מברזל.התופעה שאת מספרת על השד יכול להראות על ירידה בכמויות החלב ולכן הוא כועס על השד בזמן ההנקה.אפשר לעזור למצב עי סחיטה של השד תוך כדי הנקה.העברה משד לשד כשהוא מתרגז על צד אחד וכן הנקות יותר תכופות כל הנל אמורות להגביר את כמויות החלב. טוב שאת מתחילה לתת מוצקים .
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה18/12/2008תודה על תשובתך. מה יכול לגרום לגזים? (כבר החלפתי ברזל של לחברה אחרת וזה לא עזר). הבעיה היא שהוא יונק כ-4 ד' רצוף ואח"כ מתחילים גזים שמקשים עליו לאכול. מאחר שידוע שהנקה איטית יותר מאכילה מבקבוק - האם כדאי להפסיק להניק ולעבור לתחליף על מנת שיקבל את הכמות שהוא זקוק לה? כרגע אני לא עובדת ומגדלת אותו בהנאה וחבל לי להפסיק להניק, ואין לי את הזמן לשאוב במהלך היום כי אני לידו כל הזמן (הוא דורש הרבה תשומת לב - ילד סקרן מאוד שעדיין לא מתנייד לבד). מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חיה כהן18/12/2008דנה,תנסי לעשות מה שכתבתי קודם ועי כך להגביר את כמויות החלב. חבל להפסיק את ההנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה27/12/2008תודה רבה על תשובתך. במשך יומיים שאבתי אחרי כל הנקה במשך כ-10 ד' ובנוסף בכל פעם שהתעורר בלילה הנקתי (כל שעתיים בערך...) כדי להגביר את כמות החלב. בנוסף, כמעט בכל הנקה סחטתי את השד תוך כדי. בשבוע האחרון התחלנו עם מוצקים - ירק אחד במשך יום-יומיים לאחר הנקת הבוקר ולפני הנקה של 10:00: בטטה, קישוא, גזר, תפו"א, אבוקדו. הוא אכל כמות של בערך 70 מ"ל והשלמנו עם הנקה (משך ההנקה היה קצר יותר מבד"כ, כמובן). יחד עם זה, הגזים לא פסקו וגם לא ההתעוררויות התכופות במשך הלילה (כל שעתיים - שעתיים וחצי בערך: הנקה אחרונה תוך כדי שינה ב-23:00, לאחר מכן מתעורר ב-1:30, 4:00, 5:30, 7:00). במהלך הלילה כשהוא יונק אין בעיה - יונק במשך כ-30 ד' ומחזירים אותו לישון רדום. אבל במשך היום הוא מוציא את הפטמה וצורח, לפעמים משחרר (לבד או כשאני עוזרת לו ע"י קירוב הרגליים לבטן) ולפעמים לא. אני מעבירה אותו מצד אחד לשני כשהוא מתחיל לצרוח והוא לא רוצה או שיונק במשך כמה ד' ושוב צורח. אני על סף ייאוש ועייפה מאוד. חשבתי לתת לו תמ"ל במהלך הלילה כדי לראות אם הוא מתעורר מרעב או מסיבה אחרת ולהניק אותו במשך היום בלבד וכדי שיהיה לי לפחות כח להמשיך ולהניק - מה דעתכן? ושאלה נוספת: תוך כמה זמן ניתן לבדוק את השפעת המוצקים על משקלו? תודה רבה, הפורום נהדר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - המשך
ג'ניס זאוסמר27/12/2008דנה שלום,
אם ההתנהגות שלו נובעת מחוסר חלב, ומאוד יתכן שכן, יקח יותר מיומיים של שאיבות וכו. עד שיתגבר.
בנוסף - נראה לי שזה הרושם שלך שיש לו גזים אבל זו התנהגות של תינוקות אשר לא מקבלים מספיק חלב. מקצרים את ההנקה, מושכים מהשד, יורדים במשקל....זו תמונה של חוסר קבלת אוכל ולא של גזים.
2 שינויים באותו הזמן - מוצקים והגברת חלב - לא תכלי לדעת מה משפיע, אין אפשרות.
אם ההנקה חשובה לך אני מציעה לך להניק אותו הרבה, לשאוב ולעשות כל דבר בכדי שיקבל יותר חלב כי הוא עדיין קטן. אם המוצקים אפשר להתחיל בקצב הרבה יותר איטי.
ושוב - תנסי לא לעשות פרשנויות לתינוקות- אצלם הדברים שונים מאתנו ואפשר לטעות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דנה30/12/2008ראשית, תודה רבה לשתיכן, עזרתן לי מאוד. בימים האחרונים כשבני לקח בקבוק הוא אכל בערך 150 מ"ל. לאור תשובתכן החלטתי לתת תוספת של תמ"ל לאחר ההנקה (מסיבותיי לא הגברתי את כמויות החלב). יוצא שבני אוכל תוספת של בערך 10 מ"ל תמ"ל לאחר ההנקה (לפעמים לא רוצה בכלל), ויש פעמים שהוא מתנהג עם בקבוק כפי שמתנהג בהנקה - מוציא הפטמה וצורח, משחרר גזים. אדגיש שהוא רגיל לבקבוק מלידתו (נותנים בערך פעם ביום-יומיים) כך שלא נראה שזה בגלל הבקבוק. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חיה כהן30/12/2008דנה שלום! שמחה שמצאת את הדרך שמתאימה לשניכם ואת מצליחה להמשיך להניק!
בהצלחה והמשך הנאה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה30/12/2008תודה רבה לך, הייתי שמחה לתשובתך מדוע הוא נוהג עם הבקבוק כפי שנוהג גם בהנקה?
חיה כהן31/12/2008דנה שלום! לא לכל דבר יש תשובה,מה שכן אפשר להבין מזה שזה לא בעיה בהנקה או בכמויות של החלב אלא משהו אצל תינוקך שמפריע לו.
אולי סתם יש לו יותר נטיה לגזים,כל אחד מאיתנו שונה וכנראה שהזמן יעשה את שלו.
בהצלחה ויום נעים חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ( :
דנה01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות........דנה17/12/2008
הי ,בני בן 3.5 חודשים ניזון מהנקה מלאה,שאלתי אם שתית קפה או תה פעם ביום יכולה להוות בעיה?ושאלה נוספת מה יכולה להיות הסיבה לפליטות מרובות שלא היו בעבר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
חיה כהן18/12/2008דניאלה שלום!
אין בעיה לשתות גם 2-3 כוסות קפה ביום. תהני!
בקשר לפליטות מרובות יש מס אפשרויות,כמויות גדולות של חלב,זרימה חזקה של חלב,תינוק שמגיע מאוד רעב לשד ואוכל מאוד מהר,אם בדקתם את כל אילו אז כדאי לפנות לבדיקת רופא לראות שאין בעיה אחרת.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותלירון17/12/2008
שלום, בני בן חודש וחצי יונק לחלא תמ"ל, ולאחרונה לאחר הארוחה הוא לא רגוע ופולט בכמות גדולה. מה המשמעות? למה זה קורה? האם להמשיך לתת לו לאכול או שהוא אוכל הרבה מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
חיה כהן18/12/2008לירון שלום, השאלה לא מובנת בבקשה לשאול עוד פעם!
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטות מרובות
לירון18/12/2008בני בן חודש וחצי ולאחרונה פולט בכמויות גדולות לאחר היניקה. האם זה בסדר? האם זה אומר שהוא אוכל יותר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
חיה כהן18/12/2008לירון שלום,האם מדובר בפליטה או הקאה,האם את מרגישה שיש לך הרבה חלב? לעיתים תינוק מגיע לשד מאוד רעב אוכל מהר ופולט.אם יש כמויות גדולות של חלב יש אפשרות להקטין קצת את הכמות עי הנקה מצד אחד בכל הנקה ולא משניים.אם יש זרימה חזקה של חלב אפשר לפני ההנקה להוציא קצת חלב ואז לחבר את התינוק לשד.אם כל הנל לא פותרים את הבעיה כדאי לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורחני16/12/2008
שלום וברכה, אני ילדתי לפני 4 וחצי חודשים (לידה ראשונה) לפני ההריון המחזור שלי היה מסודר מאוד. חודש וחצי אחרי הלידה קיבלתי מחזור וכך כל חודש בדיוק באותו התאריך קיבלתי, הדימום היה יותר חזק מלפני ההריון. אני לא לוקחת המצעי מניעה ולפני יומיים הייתי אמורה לקבל מחזור ולא קיבלתי, היום עשיתי בדיקת הריון והתשובה היתה שלילית, חשוב לי לציין שאני מניקה באופן מלא. רציתי לדעת האם יש אפשרות שבגלל ההנקה, עכשיו אני לא מקבלת מחזור או שעלי לבדוק עוד כמה ימים אם אני בהריון? תודה מראש, חני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
חיה כהן16/12/2008חני שלום! קודם כל חשוב לי לציין שהנקה היא לא תחליף לאמצעי מניעה ויש אפשרות להכנס להריון גם בזמן הנקה!
מצד שני יש כל מיני סיבות לאי קבלת מחזור ביניהם הנקה.כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כשבוע אם עד אז לא תקבלי מחזור.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה,
שירי16/12/2008עזרת לי! ועוד שאלה- כיוון שעד עכשיו הנקתי מלא ואני לא יודעת , אפילו בערך, איזה כמויות תינוק בן 3 וחצי ח' אוכל. אפילו בערך. כי בינתיים נראה שהוא מוכן לאכול הרבה , אבל אח"כ פולט מלא (היום אצל המטפלת אכל 180 -לפי המטפלת רצה את הכל. אבל מצד שני פלט הרבה. כמה בערך אוכלים בגיל 3 וחצי ח'? ומה קצב העליה בכמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי
חיה כהן16/12/2008שירי שלום!
כפי שנכחת תינוקות מוכנים לאכול הרבה יותר ממה שהם צריכים.מאחר ואנחנו באמת לא יודעים כמה התינוק יונק בכל ארוחה ואכן הכמויות משתנות,אפשר להכין כמויות של 120CC-150CC ולהאכיל בצורה איטית עי כך שלא מרימים את הבקבוק עד הסוף,אלא מחזיקים את הבקבוק במאוזן.בצורה כזו החלב יוצא יותר באיטיות(משביע יותר) לתינוק יש שליטה על האכילה ולכן אוכל מה שצריך ולא מה שנשפך.
לעיתים קורה שתינוקות דוקא אוכלים פחות כשאמם בעבודה וכשהיא חוזרת משלימים עי הנקות תכופות.
יכול לקחת קצת זמן עד שלומדים את התנהגות התינוק.עדיף להכין כמויות קטנות ואם יש צורך להוסיף מאשר להכין כמויות גדולות שאחר כך צריך לזרוק.
בהצלחה לכם חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החלב טרי-דחוףשירי16/12/2008
שלום, הבוקר שאבתי חלב בעבודה (140 מ"ל). החלב שהה במקרר כשעתיים ולאחר מכן נשכח לצערי בתיק כ- 40 ד'. מיד כשנזכרתי החזרתי למקרר. הבקבוק היה קריר (מבחוץ). האם החלב עדיין בסדר או עדיף לא להשתמש? (אני רק התחלתי לשאוב לאחרונה אז לצערי גם לא יודעת להריח). אודה מאוד לתשגובה מהירה- החלב מיועד למחר :-( תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
חיה כהן16/12/2008שירי שלום!
במזג אויר כמו עכשיו החלב יכול להיות גם מס שעות מחוץ למקרר,אם הוא לשמוש בעוד מס שעות.אם את רוצה לשמור אותו למחר או מס ימים,כדאי שיהיה במקרר.
במקרה שלך אין בעיה להשתמש בחלב שלך מחר לאחר ששהה זמן קצר מחוץ למקרר.
בתאבון חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס,
שירי16/12/2008התבלבלתי וככתבתי שאלה תחת הכותרת של זו שלפני... אשמח להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)