פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בהנקה דחוף!!!!
    אושרת
    22/01/2009

אני שוב פונה אליכם בבקשה לעזור לי בני בן ארבעה חודשים יונק הנקה מלאה. לפני שבועיים וחצי חזרתי לעבודה ובאפשרותי לשאוב פעמיים בזמנים שהוא אוכל אצל המטפלת. יש לי בעייה רצינית בגלל שיש פער גדול בין החלב שאני מצליחה לשאוב לבין הכמות שהוא אוכל. הוא אוכל 180CC בכל ארוחה ואני מצליחה לשאוב רק 200CC ביום. ניסיתי גם משאבה ידנית של אוונט וגם משאבה חשמלית ספקטרה (בידנית אני מצליחה לשאוב יותר). אני אובדת עצות מכיוון שנגמרה לי כל אספקת החלב שאגרתי במהלך החופשת לידה וכרגע אני שואבת כל יום ליום המחרת. אני לא יכולה לחשוב על זה שאצטרך לתת לו תמ"ל לפני גיל חצי שנה וזה ממש מציק לי ומטריד אותי כל היום ואני במרוץ על מנת להגיע לכמות שתספיק לו לשתי ארוחות אז אני מתעוררת בלילה לשאוב כי הוא מדלג על ארוחות וממשיך לישון. ניסיתי לקחת תמצית צמחים להגברת החלב אך זה לא ממש עזר. איך אוכל להגביר את ייצור החלב כך שאצליח לשאוב בהתאם למה שהוא אוכל בזמן שאני בעבודה? אולי משהו שאני עושה לא בסדר?? אני על סף ייאוש וזקוקה לתמיכה מיידית תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה דחוף!!!!

הוספת תגובה

• תשובה לאושרת

ג'ניס זאוסמר
    23/01/2009

הי אושרת,
    שמחה לנסות לעזור שוב.
    יש אולי כמה דברים נוספים שאת יכולה לעשות:
    1 - להניק מ-2 הצדדים בכל פעם (אם את כרגע מניקה רק מצד אחד)
    2 - לשאוב גם בין ההנקות כשאת בבית
    3 - "תמציות " למיניהם לא עוזרות. קחי חילבה בכדורים (קונים מבית טבע) 3 כדורים 3 פעים ביום.
    4 - הספקטרה אמורה להיות טובה אבל זה יכול להיות מאוד אישי. את אומרת בעצמך שבידנית יוצא יותר חלב אבל האם היא עושה מספיק גירוי? אולי כדאי לנסות מכשיר בשם מדלה לקטינה מיד שרה.
    יש לזכור ששאיבה אף פעם לא מעתיקה הנקה והרבה יותר מלפעמים תפוקת החלב יורדת כאשר שואבים.
    מעבר לזה החלב נוצר באמצעות תהליך פיזיולוגי שמבוסס על ידי ריקון השד, גירוי השד, הפרשת הורמונים וכו. ועם כל הרצון הטוב בעולם הרצון לא עוזר. עליך לעשות רק מה שביכולתך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות מקווה שיעזור

אושרת
    24/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה הצילו!!!
    ליאת
    22/01/2009

בתי בת חודשים עד לפני יומיים יונקת נהדר עלתה במשקל מ-3000 גרם ל-4700 בגיל חודשים ושתינו מאד נהננו בהנקה (זו אינה בתי הראשונה יש לי נסיון בהנקה) מזה יומיים הכל הסתבך זה התחיל עם כאב חזק ושורף בפטמה בזמן ההנקה חשבתי שזו פטריה ובהמלצת רופאת משפחה התחלתי לטפל בדקטרין אבל הבעיה מחמירה כל השד כואב עד ההקף (אין אודם יש נקודה לבנה על הפטמה) יש תחושה שהוא מלא אך לא גדוש ובשאיבה בקושי יוצא (מלפני חודש אני שואבת 100 מ"ל נוסף להנקות כדי להקפיא לזמן שאחזור לעבוד ועכשיו אני בקושי מצליחה לשאוב את הדרישה של הילדה כרגע) אני לחוצה כי מאד חשוב לי להצליח בהנקה 2 ילדים קודמים שלי לא הסתדרו עם הפורמולות מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה הצילו!!!

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    22/01/2009

היי ליאת,
    קשה לי לדעת בדיוקמה יש לך כי אני לא רואה את הממצא אבל לא נראה לי שזה פטריה.
    סביר יותר שיש לך דלקת בשד או אפילו זיהום.אם הכאב לא עובר עליך לקחת אנטיביוטיקה (אוגמנטין) ולהניק הרבה מהצד הזה.ייש סיכוי טוב שהכל יחזור לקדמותו .
    תרגייש טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת

ליאת
    24/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה מלאה
    נחמה
    21/01/2009

האם בגיל חצי שנה אני צריכה להפסיק להניק הנקה מלאה ולהתחיל לתת לביתי מזון מוצק או שניתן "למשוך" עוד קצת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה מלאה

הוספת תגובה

• הנקה מלאה עד חצי שנה

אושרת
    21/01/2009

היי נחמה אני הנקתי את בני הבכור עד סוף חצי שנה ז"א עד גיל 7 חודשים. הבנתי שזו התקופה המומלצת מכיוון שאחר כך הילד זקוק לטעום מזונות מגוונים במרקמים שונים ולהתרגל לאכול בכפית. את יכולה להמשיך להניק בנוסף לפירות ולמרקים אין זה אומר שאת צריכה להפסיק. שמחתי לשתף בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    תמי
    20/01/2009

שלום, הנקתי את בני בן ה-8.5 חודשים הנקה מלאה עד גיל חצי שנה. כשמלאו לו 6 חודשים חזרתילעבודה ולכן התחיל לאכול מוצקים ואופטימיל ביום ובערב עוד הנקות. במהלך השבוע האחרון הוא לא רוצה לינוק כלל, מעדיף את האופטימיל גם בערב. הוא "גמל את עצמו" מההנקה. אולם לי נשאר עוד חלב והשאלה היא מה עושים? האם מתייבש לבד? האם כדאי להוציא קצת שלא יהיה גודש ? האם זה מסוכן או שאין מה לדאוג? תודה תמי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לתמי

ג'ניס זאוסמר
    21/01/2009

תמי שלום,
    אם הוא לא יונק בכלל ואת רוצה לייבש את החלב - בדרך כלל יש כמה ימים של מלאות, אי נוחות ולאחר מכן המצב משתנה והחלב נוצר פחות ופחות.
    אם מאוד גדוש לך, תנסי שיינק קצת או תוציאי מעט עד נוחות.
    להגיד את האמת אין שום דבר אחר שעוזר ממש - רק זמן.
    זה לא מסוכן ואין מה לדאוג רק לעבור שלב של מלאות עד שייגמר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים?
    איה
    18/01/2009

שלום בני בן שלושה וחצי חודשים, בחודש האחרון החל לקבל לעתים סימילק, בשבועיים האחרונים בערך 4 פעמם בשבוע ולפני זה עוד פעמיים כדי לבדוק שהוא מגיב טוב. חוץ מזה הוא יונק ומגיל קטן קיבל גם בקבוק עם חלב שאוב מדי פעם. הוא תינוק רגוע ונחמד לפני שבועיים חזרתי לעבוד למשך 5 שעות בכל יום, בזמן זה הוא מקבל שתי ארוחות של חלב שאוב - 160 מ"ל כל ארוחה. כאשר אני עובדת יותר הוא מקבל ארוחה נוספת של סימילק בזמן האחרון הוא חסר שקט, קשה לו להרדם, יש לו גזים והוא רוצה לבלות יותר על הידיים אני לא יודעת אם הסיבה היא תוספת הסימילק, משהו שאני אוכלת, המעבר למטפלת - שבטח משפיע בעיקר עלי הוא תינוק גדול יחסית שאוכל טוב והרבה יש לו אבא גדול ואני לא - אולי יש לי מעט חלב, הוא אוכל כל שעתיים וקשה לי לשאוב אני מתכוונת עכשיו להוריד מהתפריט שלי קטניות ומצליבים, האם כדאי, האם לעבור לשתות חלב עזים במקום חלב פרה? אני צמחונית ולכן מנסה להקפיד על תזונה טובה כעת תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים?

הוספת תגובה

• תשובה לאיה

ג'ניס זאוסמר
    18/01/2009

שלום איה,
    אני סבורה שכל ההתנהגויות הללו נובעות פשוט משלב ההתפתחות שהוא נמצא בו.
    בגיל הזה תינוקות כבר לא ישנים ואוכלים, הם מתעניינים יותר בסביבה , ביידיהם, פחות ישנים והרבה יותר עירניים.
    אני לא בעד הגבלות קשות בדיאטה - לא הפריע לו לפניכן למה עכשו?
    אם יש לך רושם שרעב - תני לו עוד .
    יש לזכור שאכילה מבקבוק לא מספקת לתינוקות מספיק מציצה בזמן האכילה ,כמו ביניקה , ולכן יתכן ויש לו גם צורך לתוספת מציצה ולא אוכל.
    חשוב לוודא שהוא עולה במשקל מספיק - גשי לטיפת חלב בהקדם לשקילה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בפטמה וכאבים בהנקה
    טלי
    18/01/2009

בוקר טוב! אני אם לתינוקת בת 3 שבועות שיונקת , אבל מקבלת גם תוספת של פורמולה כדי להאעיץ עליה במשקל. בזמן היניקה יש לי כאבים בפטמות. בלידה הקודמת היה לי סדק באחת הפטמות וסיוע של יועצת הנקה וכן משפחת purlan מאד עזרו לי וזה נגמר. הפעם אני משתמשת במשחת לנסינו, וגם יודעת להניק טוב יותר מפעם ובכל זאת נורא כואב לי. האם יש לכן הצעה עבורי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בפטמה וכאבים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    18/01/2009

היי טלי,
    כאבים,פצעים וסדקים בשלב הזה נובעים מיניקה(תפיסה) לא מספיק טובה.
    משחה לא מספיקה אלה שיפור בתפיסה.
    יותר שד בפה ובעיקר יותר לעומק הפה.
    ייתכן ומפגש שוב עם יועצת הנקה נחוצה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה
    ענת מ.
    18/01/2009

שלום רב . ביתי בת שבועיים פלוס. מיום רביעי שעבר הנקתי אותה רק פעם אחת ביום -בבוקר. כי הייתי חולה. ( לא שאבתי חלב כי אני לא מסתדרת עם זה ) . האם אפשר לחזור להניק באופן מלא אחרי הפסקה של כמה ימים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להנקה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ג'ניס זאוסמר
    18/01/2009

היי מיכל,
    התשובה היא כן.
    אם היא מסימה לינוק - תניקי אותה
    אם יש לך עדיין חלב - תניקי אותה
    יתכן ותרצה לינוק הרבה - תני לה , כך היא תגביר את היצירה
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב שאוב ועוד שאלות
    יפעת
    17/01/2009

אני אמא לתאומים בני 5 חודשים וכבר מגיל חודשיים אני רק שואבת, 8 פעמים ביום. יש לי מכשיר לחימום בקבוקים של ניפ, ורציתי לדעת האם החימום לא פוגע בערך התזונתי של החלב? בנוסף, במידה ואני נותנת תוספת של פורמולה (בלילה בעיקר)- האם ניתן לשמור אותה בטמפרטורת החדר כמה שעות? גם לאחר שהילדים אכלו ממנה? ומה לגבי חלב אם בבקבוק?

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב שאוב ועוד שאלות

הוספת תגובה

• תשוב ליפעת

ג'ניס זאוסמר
    18/01/2009

יפעת שלום,
    מים חמים - רותחים - מקרישים והורסים את החומרים התזונתיים (בעיקר חלבונים) בחלב אם.
    אני מתארת לעצמי שגם החלבונים בתמ"ל עוברים שינויים ותינוקות לא מקבלים את המגיע להם.
    אני לא ממליצה להרגיל תינוקות לאוכל חם אלה בחום החדר בלבד ולחמם חלב (שהיה) בקירור על ידי עמידת הבקבוק בקערית מים חמימים מהברז.
    לא מומלץ להשאיר חלב בחום החדר ליותר משעתיים שלוש בתנאי גם שמזג האוויר לא חם או החדר מחומם ובמיוחד לאחר שאכלו ממנו.
    אם את שומרת חלב אם בקירור אפשר להוציא אותו ולהעמיד אותו מחוץ לקירור כשעתיים שלוש עד לארוחה הבאה.
    אני לא מכירה את המכשיר שלך ולא יודעת מה מידת החום בו - לא מומלץ להשאיר חלב במחמם לאחר שחומם.
    כל הכבוד לך - אני מעריצה את מאמציך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אכן קשה לי...

יפעת
    18/01/2009

אבל נעים ומעודד מאוד לקבל פידבק כזה בתקופה קשה שכזו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה עם תינוק יונק
    נטלי
    17/01/2009

שלום לכולם, ביום 14.1.09 חזרתי לעבודה כמובן שעם חששות רבות בני בם ה-3.5 חודשים נשאר עם אימי. השארתי כמות סמספקת של חלב שאוב אך בני אכל בקבוק אחד של 150CC בלבד במשך כל היום עד לשעה 5 בערב, כמובן שנכנסתי להסטריה ובאמת הוא לא חש בטוב והיה לו חום ביום חמישי הגעתי עימו לבית חולים ואכן כן היה לו זיהום ועם אנטיביוטיקה הוא הרגיש יותר טוב וחזרנו הביתה. במהלך השישי שבת אני מנסה לתת לו בקבוק ע"מ שביום ראשון שאחזור לעבודה הוא לא התיבש אך הוא לא הסכים לאכול מהבקבוק, היו ימים שהשארתי אותו עם אימי והוא כן אכל מהבקבוק אך עכשיו הוא מסרב. אני כל הזמן בוכה וחוששת מהחזרה לעבודה ביום ראשון ושהוא לא יאכל. שאלתי, איך אני מרגילה אותו לאכול מהבקבוק? אודה מאוד על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה עם תינוק יונק

הוספת תגובה

• נטלי

חיה כהן
    17/01/2009

נטלי שלום,אין ספק שהחזרה לעבודה היא קשה,אבל אין ברירה ומתגברים.לא מפתיע שבנך לא רוצה לקחת מך בקבוק,אבל כשאת לא תהיי לאט לאט הוא ילמד שהוא צריך לאכול מבקבוק.תניקי אותו לפני שאת הולכת,וכשאת חוזרת מעבודה שוב תניקי אותו לעיתים קרובות.בדכ מצליחים להחזיר את הכמויות שהוא הפסיד,ושאת לא נמצאת אפשר לתת כל פעם קצת.
    שיהיה בהצלחה ובקלות חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונק ונושך
    אפרת
    14/01/2009

שלום רב בני בן 9 חודשים לפני חודש צמחו לו שתי שיניים תחתונות והעליונות עומדות לבקוע. כעת בגלל המצב בדרום לו אין משפחתון ואני לא עובדת וכך נוצר מצב שהוא רוצה לינוק כמעט כל הזמן ובגלל כאבי החניכיים הוא נושך כל הזמן למרות שאני כועסת ואומרת "לא" הוא מחייך , חיוך מתוק וממשיך לינוק עד לנשיכה הבאה. אין לי כח והפטמות כואבות פעם אפילו ירד לי דם. מה לעשות כדי שיפסיק לנשוך ? אני לא רוצה להפסיק להניק עדיין . תודה מראש על תשובתכן אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    יונק ונושך

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    15/01/2009

אפרת שלום! לא לתת לו לנשוך בשום אופן.כמו שבהתחלה מניקים עם המון תשומת לב והקפדה על תנוחה והצמדה גם עכשיו תצטרכי להקפיד ופשוט להפסיק אותו כל פעם.אפשר לתת לו נשכנים למיניהם כדי לספק לו את הצורך בשפשוף החניכיים.
    צמיחה נעימה ותמשיכי להנות מההנקה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון לשלב חלב שאוב בבקבוק
    רוית
    14/01/2009

שלום, יש לי ילדה בת חודש ושלושה שבועות. אני מניקה אותה ומנסה לשלב חלב הנקה דרך בקבוק. הילדה לא רוצה לקבל את הבקבוק, כרגע אני מנסה פעם ביום לתת לה מבקבוק, במקום ארוחה, אני עושה את זה בלי לשלב הנקה, הילדה בוכה ומתוסכלת ובסוף לא אוכלת למרות הניסיונות. לפי המלצה אני נותנת לה אחת ביום חלב הנקה מבקבוק (שאוב). שאלה נוספת - מה הכמות המומלצת לחלב שאוב מבקבוק לארוחה. אנא תשובתך.

הוספת תגובה

• רוית

חיה כהן
    15/01/2009

רוית שלום! טוב שאת מתחילה להרגיל אותה מעכשיו,תתמידי בנסיונות,לא חשוב כמה תאכל,תאכל כמה שתרצה העיקר שלא יהיה לה אנטי לבקבוק.
    מבחינת כמויות אי אפשר לדעת בדיוק כמה היא תרצה בארוחה מהבקבוק כי גם מהשד אנחנו לא יודעים בדיוק כמה היא לוקחתולכן מומלץ להציע כמויות קטנות 80-100CC ולתת לה לפי רצונה.
    בהצלחה הרבה סבלנות ולא בכוח. חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול כמות החלב השאוב
    שירלי
    14/01/2009

רוצה לוודא משהו- אם אני שואבת כמות גדולה אני יכולה לחלק לחצי ולאחסן ב 2 בקבוקים נפרדים לארוחות שונות? איך זה מסתדר, הרי אני יודעת שבהתחלה יוצא החלב המשביע ובהמשך העשיר בוויטמינים ואז אם אני מפצלת את כמות השאיבה לארוחות שונות באחד לא יהיה את החלב הראשוני המשביע, לא? לא מצליחה להבין.... או שבאמת לא טוב לפצל אלא שאותה שאיבה כולה תאכל באותה ארוחה? תודה מראש, טוב שיש את מי לשאול!

לקביעת תור
    סגירה
    פיצול כמות החלב השאוב

הוספת תגובה

• שירי

חיה כהן
    15/01/2009

שירי שלום! אין בעיה לשאוב כמות יותר גדולה ואחר כך לפצל הרי בבקבוק הכל מתערבב ונעשה אחיד.חלב אם והנקה הם לא מתמטיקה,שאיבה והנקה הם לא בדיוק אותו הדבר,אין צורך לחקור כל כך הרבה,חלב אם כמו שהוא הוא הכי טוב לתינוק! אל תקשי על עצמך ,לזרום...
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מספיק חלב
    ענת מ.
    14/01/2009

שלום רב. אני מניקה את ביתי בת השבועיים אך בלילה אני מניקה אותה והיא לא רגועה אחרי ההנקה. נתתי לה סימילאק מיד אחרי ההנקה והיא שתתה כמות של 50 מ"ל . האם זה אומר שאין לי מספיק חלב? מה ניתן לעשות כדי להגביר את כמות החלב? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אין מספיק חלב

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    15/01/2009

ענת שלום! האם בסהכ ביתך עולה יפה במשקל,האם במשך היום רגועה? אין סיבה שדוקא בלילה לא יהיה לך מספיק חלב.אולי כדאי שאחות בטיפת חלב תראה אותך מניקה וכך תוכל לתת לך את הביטחון שביתך יונקת טוב ומקבלת מספיק.
    בגיל שבועיים ידוע התנהגות של קפיצת גדילה מס ימים שתינוקות אובלים יותר לעיתים קרובות,אולי ביתך נמצאת בשלב הזה,אם כן מס ימים וזה עובר.
    כל טוב אל תמהרי להוסיף בקבוקים של תמל שלא לצורך בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מספיק חלב

ענת מ.
    15/01/2009

ביתי עולה יפה במשקל, אך שוב היום נתקלתי באותה בעיה בשעות הצהריים ואחה"צ. היא ינקה משני הצדדים ובסיום הארוחה לא היתה רגועה. נתתי לה בקבוק והיא אכלה כמות של 20-30 מ"ל . יש לציין שבמהלך היום השדיים לא מלאים כמו בבוקר. מה כדאי לעשות? האם להניק שוב אחרי ההנקה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    16/01/2009

ענת שלום! כמויות החלב בשד בבוקר תמיד יותר גדולות מאשר בערב.
    כמות התוספת שנתת מבקבוק הוא קטן מאוד יחסית לכל היום שאת מניקה.נראה לי שזה קפיצת גדילה כמו שציינתי קודם,ואם כך אז קצת השקעה וסבלנות יעזרו לך לעבור את התק הזו.
    הרבה להניק,האמיני ביכולותיך!
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דייסה לחלב אם
    רננה
    13/01/2009

האם ניתן להוסיף דייסת אורז לחלב אם? כמה וכיצד? שאלה נוספת - אני מניקה ואני מתחילה לעבוד ואתחיל לשאוב. איך אדע כמה לשאוב למנה אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דייסה לחלב אם

הוספת תגובה

• אם

חיה כהן
    13/01/2009

שלום רב, לא מוסיפים שום דבר לחלב אם.
    קשה לדעת כמה תינוק ירצה לאכול בארוחה .ולכן כדאי להכין כמויות קטנות של 80-100CC ואם התינוק ירצה עוד להוסיף.אי אפשר לשמור חלב שנשאר בבקבוק מארוחה קודמת. לעיתים תינוקות אוכלים פחות כשהאם לא בבית,ומשלימים את החסר כשהיא חוזרת.הצעה חשובה לא לחכות עד שחוזרים לעבודה,כדאי להתחיל לשאוב קודם,לעיתים לוקח זמן לגוף להסתגל לשאיבות.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה והנקה-דחוף
    רונית
    13/01/2009

שלום רב אני ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי . אני לא הצלקתי להניק כמה ימיים הראשונים ואחר כך לא רצה לאכול מהשד מה שהביאי אותי לשאוב. אתמול קבלתי מחזור ראשון לאחר לידה כנירא בגלל שלא הצלחתי לשאוב מספיק או שדחיתי את העניין בגלל הפצע מסביב לפיטמה ורק פעם בכמה ימיים שאבתי . שאלתי האם למרות המחזור ניתן לשאוב וחלב יהיווצר יותר? היום ניסיתי וכמעט ולא יצא חלב. מה אני אעשה?ניראה לי פיספסתי? תודה על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה והנקה-דחוף

הוספת תגובה

• רונית

חיה כהן
    13/01/2009

רונית שלום,לא מאוחר ואת יכולה להתחיל לשאוב בצורה מסודרת,כל 3 שעות,כמויות החלב אמורות לגדול מחדש.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה