פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקות ארוכות
    דניאלה
    02/02/2009

ההנקות של בני בן החודש אורכות זמן רב. בדרך כלל סבב (שכולל שד אחד, החלפת חיתול, ושד שני) יארוך כשעה ואף יותר. הוא יונק כמה שניות, נח, וממשיך לינוק. אם אני מנסה להוריד אותו מוקדם מדי, הוא בוכה. האם זה בגדר הנורמה? האם אני מייצרת כמות מועטת של חלב, שבגללה הוא יונק זמן רב? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקות ארוכות

הוספת תגובה

• תשובה לדפנה

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

שלום רב,
    לי נראה שהתינוק שלך לא יונק בצורה אפקטיבית בכלל.
    את מייצרת כמות מופחת כי הוא לא תופס טוב ולא מרוקן או מגרה את השד בצור אפקטיבית.
    אם ההנקה חשובה לך עליך לשפר את ההנקה ו/או לגשת לייעוץ בהקדם.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאבון מוגבר בהנקה
    דניאלה
    02/02/2009

שלום, אני מניקה את בני בן החודש ומאז שהתחלתי להניק יש לי תיאבון מוגבר. אני צורכת הרבה מעבר ל 500 הקלוריות שיש להוסיף כשמניקים. האם התיאבון המוגבר יפחת עם הזמן, או רק לאחר שאפסיק להניק? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תיאבון מוגבר בהנקה

הוספת תגובה

• תיאבון מוגבר בהנקה

אלה קושניר
    06/05/2016

שלום דניאלה
    הכן הנקה מגבירה תאבון, רצוי בשבילך וגם בשביל התינוק לאכול מאכלים בריאים עם אינדקס גליקמי נמוך (כמו לחם מלא מול לחם לבן) כך תהיה שביעה לאורך יותר זמן וגם כן תשתמשי בפחות קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאבון מוגבר בהנקה - תגובה

אלה קושניר
    10/05/2016

שלום דניאלה
    הכן הנקה מגבירה תאבון, רצוי בשבילך וגם בשביל התינוק לאכול מאכלים בריאים עם אינדקס גליקמי נמוך (כמו לחם מלא מול לחם לבן) כך תהיה שביעה לאורך יותר זמן וגם כן תשתמשי בפחות קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדפנה

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

שלום דפנה,
    הרבה נשים מדווחות על תיאבון מוגבר אחרי הלידה ויש לתופעה כמה הסברים.
    1 - גופך צורך קלוריות לייצור חלב ודורש החזר ותוספת קלוריות
    2 - את נמצאת הרבה בבית, עסוקה בענייני תינוקות והקרבה למטבח לא רב - מה שנקרא חוטפת הרבה
    3 - בתקופה של נתינה רבה מאוד, חוסר שינה והחלמה לאחר לידה קיים צורך גם "להחזיר" ואין דרך כרגע יותר קלה ומהירה מאשר דרך הפה - סיפוק מידי
    אני מתארת לעצמי שאם תהיה מודעת למצבך תכלי לשלוט בדחף הזה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע לתזונה נכונה בהנקה

לאה
    29/04/2016

שלום,

האם יש תוספי תזונה/ צמחי מאפר/ חליטות שיכולים לסייע לתזונה נכונה בהנקה?
    אני כבר שלושה חודשים אחרי הלידה וכל כמה זמן רעבה מאוד כאילו לא אכלתי כלום...
    מתי זה יתחיל להתאזן.?
    זה מטריף ומטריד למדי כל הזמן להתעסק באוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    מרב
    02/02/2009

שלום, בשבועות האחרונים (זה התחיל בעיקר לאחר שהייתי חולה) הבת שלי (שהיא בת 8 חודשים) מתעוררת פעמיים עד שלוש פעמים באמצע הלילה וכאשר אני מניקה אותה היא בוכה במהלך ההנקה וגם לאחר שהיא סיימה לאכול. יש לי תחושה שכמות החלב שיש לי לתת לה ירדה בצורה משמעותית ולכן היא לא רגועה. כמו כן מכיוון שהיא התרגלה לינוק חלב שאוב מבקבוק היא מתעצבנת כאשר לא מגיע לה החלב מיד עם המציצות הראשונות. כאשר אני שואבת חלב בשעות הבוקר בעבודה אני מצליחה לשאוב כמות של 100 CC בלבד למרות שבעבר היתי מצליחה לשאוב כמויות גדולות הרבה יותר (160-180 CC) . האם יש דרך להחזיר את הגוף לייצר את כמות החלב שאני צריכה כדי לתת לה לאכול ולגרום לה שהיא תהיה שבעה ורגועה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• תשובה למרב

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

שלום מרב,
    נכון, מסכימה איתך - התרגלה לשאוב וכנראה יש גם ירידה מסוימת.
    את יכולה לנסות שאיבות וחילבה (3 כדורים 3 פעמים ביום). בזמן נקה והשאיבה תלחצי על השד להזרים את החלב.
    גם מחלה עלולה להיות גורם(בדרך כלל זמני) לירידה בכמות החלב.
    יתכן ודברים יחזרו לקודמתם גם כך.
    אני לא ממליצה לעשות צעדים דרסטים - חכי ותראי מה מתרחש.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות היניקה
    ענת מ.
    31/01/2009

שלום. בני בן חודש יונק בצורה איטית מאוד - 50 דקות הנקה. שמעתי שיש תינוקות שיונקים מאוד מהר - עד 10 דקות לכל שד. שאלתי היא האם אפשר לנסות "לאמן " את התינוק לינוק יותר מהר? ואיך זה שיש הבדלים בין היניקות של תינוקות שונים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יעילות היניקה

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    01/02/2009

ענת שלום!אי אפשר לאמן תינוק לאכול מהר.אפשר ללמד תינוק לינוק נכון ויעיל ועי כך לקצר את זמן היניקה.
    תמיד יהיו הבדלים בין תינוקות מאחר וגם אנחנו שונים אחד מהשני.
    בדכ יש הבדלים ביניקות אצל אותו התינוק, חלק מההנקות יהיו קצרות וחלק ארוכות.אנחנו לא מדברים על מכונות ואל נשכח שההנקה זה לא רק אוכל אלא גם שתייה וגם מגע חום ביטחון ואהבה.
    בהצלחה וכל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מול שאיבה
    ענת מ.
    31/01/2009

שלום רב. ביתי בת חודש יונקת מאוד לאט ונרדמת על השד ( אני מעירה אותה ע"י מגע ) וההנקה הופכת למתישה וארוכה - שעה בערך . לכן עברתי לשאיבות כל 3 שעות והכמות המירבית שאני מצליחה לשאוב ב- 15 דקות משני השדיים היא 30 מ"ל. יש לציין שאני לוקחת ביום 6 כדורי חילבה. 1. כיצד ניתן להגביר את כמות החלב? 2. האם ביצים מגבירים את כמות החלב? 3. האם הכמות שיוצאת בשאיבה זו הכמות שהתינוקת יונקת? ( יש לציין שאחרי שעה הנקה היא רעבה ומסיימת בקבוק שלם - 90 מ"ל של סימילאק ) . 4. האם כדאי להניק בין השאיבות?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מול שאיבה

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    01/02/2009

ענת שלום,חסרים כמה פרטים,האם מדובר בפג או תינוק קטן? יכול להיות שההנקה לא היתה מספיק אפקטיבית ובגלל זה הזמן הארוך של היניקה.בנוסף אם ההנקה לא אפקטיבית זה יכול לגרום במשך הזמן לירידה בכמויות החלב.
    לשאלתך בהנקה טובה ויעילה תינוק מצליח להוציא יותר חלב מאשר שאיבה.
    ראשית כדאי לקבל עזרה מיועצת הנקה בטיפת חלב או בבית,בנוסף כדאי להמשיך לשאוב כל 3 שעות,אפשר להניק בין לבין אבל מאוד חשוב הצמדה טובה לשד ויניקה יעילה.אפשר להגביר את החילבה ל9 כדורים ביום.חשוב שתהיה משאבה טובה!
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    זהבה
    31/01/2009

שלום ביתי בת 5 חודשים על הנקה מלאה היתה יונקת בערך כל שעתיים לפעמים כל שעה וחצי בערך 15-20 דק' בכל התקופה היא לא לקחה מוצץ עלאף כל ניסיונתי לתת לה כלמיני סוגי מוצצים לכן אני מניחה שינקה גם כמוצץ ולא רק רעב , בשבוע האחרון התחילה לקחת מוצץ וכך גם ירדו כמות ההנקות ביום כל שלוש ארבע שעות וגם פחות זמן 10 דק' כל הנקה כך שמשאיר את החזה שלי מלא בחלב וגדוש , אני שואבת עלמנת להוריד את הגודש אך לא נותנת לה את החלב השאוב מכיוון שהחזה שלי מתמלא שוב בשבוע האחרון היא גם קצת מנוזלת האם זה קשור לכך שיונקת פחות? ומה עלי לעשות עלמנת להוריד את הגודש בחזה ועלי לשאוב בשעה קבועה או שזה לא ממש חשוב? והאם זה לא פחות מה שהיא אוכלת לעומת מה שאכלה לפני? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• זהבה

חיה כהן
    01/02/2009

זהבה שלום! בגיל 5ח בהחלט אפשר כבר לתת מוצץ .רק לפי מעקב משקל תוכלי לדעת אם היא אוכלת מספיק או לא,למרות שבגיל הזה כבר לא עולים הרבה כמו בחודשים הראשונים.
    הגודש הוא מובן, ברגע שמניקים פחות ופותחים מרווחים בין הארוחות זה יגרום לגודש.הזמן ירפא והגוף שלך יתרגל לייצר כמויות לפי צריכת התינוק.בינתיים אם את ממש באי נוחות תשאבי ממש כמה דקות רק עד נוחות. אפשר להשתמש בקומפרסים קרים או כרוב.הגוף יתרגל מחדש.
    בהצלחה וכל טוב.(מקווה שאת שומרת את החלב השאוב לזמנים יותר מאוחרים) חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    תמר
    30/01/2009

הי. ילדתי בת לפני שלושה שבועות ומאז הנקתי אותה ושאבתי פעמיים. מההנקה הראשונה, שנעשתה מיד אחרי הלידה, אני סובלת מכאבי תופת בפטמות.יועצות ההנקה שראו אותי בבי"ח, וכן חברות טוענות שביתי יונקת מצויין, אחיזה טובה וכו', ושהבעיה אצלי. ממש מההתחלה שמתי משחות (למיסול,רפאל) וניסיתי גם פטמות סיליקון (שלא היו שוות את הכאב). אמרו לי לחרוק שיניים ושכעבור כמה ימים המקום יתרגל והרגישות תרד.הימים חולפים, ועם הזמן לא רק הפטמה כואבת אלא כל החזה כואב, לא נוח, והכי נורא- מגורה ומגרד ושורף בעור. בשיחה טלפונית עם מדריכת הנקה היא טענה שיש לי פטריה, מכיוון שהכאבים בתחילת ההנקה חזקים באופן משמעותי מההמשך, וכן בגלל הגירוי. ישר הלכתי לרופאת משפחה שבדקה, מששה ואמרה שהחזה נראה מצויין, וקשה מאוד לאבחן פטריה, מה גם שלא נראה לה שיש. גם לתינוקת שלי אין נקודות לבנות בפה והיא לרוב רגועה, אין לה פריחות ,היא אוכלת וישנה טוב ועולה במשקל. מאז דיברתי עם יועצות, רופאות וכדו' (הכל בטלפון) וכולם אומרים לי "חבל לך לטרוח לבוא אלי, חבל על הכסף, ממה שאת אומרת אין לי מה לחדש לך..." בקיצור- לאף אחד אין ממש תשובה בשבילי. אפילו לא איזה "תרופת סבתא" להקל על הגירוד הנוראי. המצב שלי הוא שאני ממש בוכה בכל הנקה, לא ישנה טוב בגלל הגירוי וחוסר הנוחות (זה בהחלט לא גודש!). אולי יש לכן מה להציע לי? לאן לפנות? רופא שיהיה מוכן לראות אותי בלי לבקש ממני כל מיני הפניות שאין סיכוי שאני הולכת לאסוף במצבי. (סתם ככה אני עוד בעיצומה של ההתאוששות מהלידה..) תודה...תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• תמר

חיה כהן
    30/01/2009

תמר שלום! קודם כל מזל טוב. חבל מאוד שאת סובלת מכאבים כאלו,אין ספק שמשהו צריך לראות אותך ולא בטלפון.לפי הגירוי שיש לך בשד נשמע כאילו התינוק לא נצמד מספיק טוב.
    יש אתר של האיגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות שם תוכלי למצוא מישהי מקצועית ומוסמכת שתעזור לך לפי מקום מגורייך. שיהיה בהצלחה
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופסת ומשחררת
    טלי
    30/01/2009

בתי בת חמישה שבועות, יונקת מההתחלה, אם כי בצירוף בקבוקים, כדי להאיץ עליה במשקל - בהמלצת טיפת חלב. העניין הוא שהיא נוטה מאד לתפוס את השד ולשחרר המון, כך שאין יניקה רציפה מספיק וכן היא מתעצבנת נורא. למה זה קורה ומה לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופסת ומשחררת

הוספת תגובה

• טלי

חיה כהן
    30/01/2009

טלי שלום!
    הרבה פעמים תינוק מתעצבן על השד כשיש ירידה בכמויות החלב.יש אפשרות להגביר את החלב עי שאיבות בין ההנקות או הנקה הלוך חזור בין הצדדים.
    היניקה מהשד שונה מאכילה מבקבוק,יכול להיות שמכאן נובעת הבעיה.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי של תינוק יונק או שלשול
    נורית
    29/01/2009

ביתי בת שנה וחצי ועדין יונקת הרבה וגם אוכלת יפה אוכל מוצק. הקקי שלה הרבה פעמים צהבהב ורך ולפעמים גם חום ומעט מוצק. המטפלות בגן כל שני וחמישי מעירות לי שיש לה שילשול ושהיא מילאה חיתול 2-3 פעמים ואני עונה להם שאם אין לה חום והיא לא מקטרת אז זה בגלל שהיא יונקת. איפה הגבול ? תודה

הוספת תגובה

• נורית

חיה כהן
    29/01/2009

נורית שלום! את לגמרי צודקת לתינוק יונק יש הרבה יציאות,אם יש תוכן ליציאותוהם לא מימיות או ריריות אין שום בעיה וזה לא שלשול.
    בהצלחה וכל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חזה והנקה
    עטרה
    28/01/2009

ילדתי לפני חצי שנה ואני עדיין מיניקה. אני חושבת להפסיק בעוד חודשיים, ואני רוצה לעשות ניתוח הרמת לזה לאחר ההנקה. כמה זמן עלי לחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חזה והנקה

הוספת תגובה

• רחלי

חיה כהן
    29/01/2009

רחלי שלום! האם גמרת ללדת ולהניק ? כי אם לא אולי כדאי לחכות.
    את המידע על הנושא הנל תצטרכי לשאול את הכירורג ,יש לו נסיון בזה והוא יוכל לעזור לך יותר מאיתנו.
    שיהיה בהצלחה חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תינוק יונק בן שנה
    עדי
    27/01/2009

ברצוני לדעת האם יש ערך תזונתי בחלב אם לתינוק בן שנה שיונק? ואם כן מהו? בנוסף, האם נכון הדבר שבשעות הערב (לאחריום שלם ללא הנקה) החלב רווי שומן ?? מהי הכמות אותה צורך תינוק בגיל זה וכיצד ניתן לדעת האם אני מספקת לו כמות זו?

הוספת תגובה

• עדי

חיה כהן
    27/01/2009

עדי שלום,גם בגיל זה לחלב אם יש גם ערך תזונתי וגם ערך חיסוני.בחלב יש את כמויות השומן הדרושות,ומבחינת הכמויות אין מה לדאוג הרי זה תוספת לכל שאר האוכל שהוא מקבל.כמה שהוא ירצה ויצטרך הוא יינק.
    תמשיכו להנות אחד מהשני חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין משאבות
    ענבי
    27/01/2009

שלום רב! בני בן 9 וחצי חודשים וניזון מהנקה בלבד אני אמא מניקה גאה :) ( בשילוב מוצקים מחודש 6) בחודש הבא אשוב ללימודים ( 4 פעמים בשבוע 5 שעות בכל פעם) ומלבד לארוחות המוצקות ארצה להשאיר בקבוקי חלב נכון לעכשיו אני מתלבטת בין 2 משאבות ואשמח לשמוע דיעות והמלצות המשאבות הן: ספקטרה 3 ו- SWING של MEDELA תודה תודה תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין משאבות

הוספת תגובה

• ענבי

חיה כהן
    27/01/2009

ענבי שלום!
    אין לי הרבה נסיון עם הSWING,אבל המוצרים של מדלה מאוד טובים,ואולי אם את צריכה לשאוב כשאת מחוץ לבית זה יכול דווקא להתאים לך.
    יש תוצאות טובות גם עם הספקטרה.
    לשיקולך, בהצלחה.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה
    ענת מ.
    26/01/2009

שלום רב. ביתי בת חודש כמעט. שבועיים לאחר הולדתה הפסקתי להניק עקב שפעת קשה. האם אפשר לחזור להניק לאחר כמעט 10 ימים בהם לא הנקתי בכלל? ( כרגע אין לי חלב בשד ) . איך ניתן לחזור להניק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להנקה

הוספת תגובה

• שירה

חיה כהן
    27/01/2009

שירה שלום
    אפשר לחזור להנקה עי שאיבות כל 3 שעות עם משאבה חשמלית טובה! מדלה או ספקטרה מהסוג שמשתמשים בביח.אפשר להשכיר אותם מיד שרה.
    אפשר בנוסף לשאיבות להתחיל לקחת כדורי חילבה טבעיים,3 כדורי 3פעמים ביום.אמורים להתחיל לראות תגובה תוך מס ימים.אם תינוקך מוכן לינוק תני לו בנוסף גם לינוק,בכל מקרה הרבה מגע גוף אל גוף!
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מים על השאיבה
    שירי
    25/01/2009

אני יודעת שחשוב לשתות הרבה מים בתקופה שמניקים/שואבים. השאלה שלי היא אחרי כמה זמן כמות המים משפיעה? כלומר, אם אני שואבת כל יום בשעה מסויימת ואני רוצה להגדיל את התפוקה בעזרת שתיית הרבה מים האם חשוב לשתות תוך כדי השאיבה או דווקא לפני? ואם כן כמה זמן לפני? לתשובתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת מים על השאיבה

הוספת תגובה

• שירי

חיה כהן
    25/01/2009

שירי שלום,כמות המים באופן כללי חשוב להנקה.אין השפעה ישירה בין המים שאת שותה לכמות החלב שהגוף שלך מייצר.החלב נוצר כתוצאה מגירוי על השד.הנקה או שאיבה.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה להנקה
    סיגל
    23/01/2009

היי,שמי סיגל ואני בחודש 7 בהריון שני,בלידה הריאשונה ההנקה לא היצליחה לי למרות שמאד רציתי ולמרות שהיזמנתי יועצת הנקה,היום אני עושה עבודת הכנה מדוקדקת על הנקה קוראת את כל החומר שאני מגיעה אליו,ורואה באינטרנט סירטוני הסבר,בין כל המידע יש גם הכוונה ללכת לייעוץ הנקה ליפני הלידה,למה?מי עושה את זה יועצת הנקה?למה לא לקחת אחרי כשכבר נימצאים עם התינוק ואז אפשר לבדוק הלכה למעשה,ייעוץ הנקה זה יקר(בשבילי)האם כדי להצליח אין ברירה אלא לקחת 2 ייעוצי הנקה???לתשובתכן אשמח,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה להנקה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

ג'ניס זאוסמר
    23/01/2009

שלום סיגל,
    הכנה להנקה מיועדת לתיאום ציפיות, תיאור של הנקה נכונה ובעיקר תפיסה נכונה וניהול ההנקה.
    להכנה להנקה מגבלות שהתינוק עדיין לא בחוץ ואי אפשר לדעת מהו התינוק הזה .
    כל תינוק הוא שונה וכל הנקה שונה.
    אני לא רואה ביתרון מעבר למה שכבר עשית.
    אני כן ממליצה שתלדי בב"ח שבו תקבלי הדרכה טובה .כאשר מקבלים עזרה והדרכה טובה בבית החולים את מקטינה את הסיכוי לעזרה נוספת לאחר מכן.
    ילדה קלה
    ובהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גניס

סיגל
    24/01/2009

יחזקת אותי.....סיגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה