פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמני הנקה + תוספת מטרנה
    ליאת
    16/12/2008

אני אמא לתינוקת בת חודש וחצי. היא שוקלת 3855 גר'. לצערי ההנקה לא משביעה אותה ואני נאלצת לתת לה תוספת של מטרנה. לפני שהתחלתי עם המטרנה, שאבתי חלב ונתתי לה כתוספת. אך אחרי כשבועיים של שאיבות התחילה לי דלקת בשני השדיים. בעקבות הדלקת הפסקתי עם השאיבות ועברתי למטרנה. אני מניקה חצי שעה מכל שד (והיא עדיין לא שבעה) ואחרי זה אני נותנת לה 120cc והיא אוכלת יפה עד הסוף. אחרי שהיא מסיימת לאכול את המטרנה קשה לה להירדם (היא עושה גרפס אחרי כל ארוחה). וכשהיא נרדמת סוף סוף היא יכולה לישון 4 שעות ואפילו יותר, אז אני נאלצת להעיר אותה. בלילה היא ישנה 6-7 שעות רצוף. שאלתי היא כמה זמן אני צריכה להניק ואחרי כמה זמן אני צריכה להאכיל אותה שוב? יש מקרים שהיא אוכלת אחרי 4 שעות (לפי שעת ההנקה הראשונה) והתוצאה שהיא אוכלת בס"כ 3-4 ארוחות ביום. אני לא רוצה לוותר על ההנקה ומאוד חשוב לי שהיא תהיה שבעה ואני לא רוצה לדלג על מס' הארוחות שלה. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמני הנקה + תוספת מטרנה

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    16/12/2008

ליאת שלום! קשה מאוד לענות על שאלתך.לדעתי את זקוקה לייעוץ מקצועי,יש פה הרבה פרמטרים שצריך לבדוק!
    צורת הנקה, הצמדה לשד.סיבות לכמויות ירודות של חלב וכו.
    לפי החישוב של משקל תינוקך מקבל כמות טובה של אוכל אם יאכל כל 4 שע כלומר 6 ארוחות ביממה וזה מבלי לקחת בחשבון את ההנקה.
    אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת באזור מגורייך!
    בהצלחה חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לאישתמש תבעת למניא
    חנה
    16/12/2008

אני רוצה לאישתמש אם הNIWRING טבעת למניה ואני רוצה לדעת עם זה ישפיה על החלב אלכתי לרופה והוא אמר שהיה לי מספיק חלב אבל אחר כך שאלתי רופה אחר והוא אמר לי שלא היה לי בכלל חלב מה את אומרת / תודה רבה אמון

הוספת תגובה

• חנה

חיה כהן
    16/12/2008

חנה שלום!אם אני מבינה אותך טוב כוונתך להתקן תוך רחמי ללא הורמונים,במקרה הזה אין שום השפעה על ההנקה או על כמויות החלב שאת מייצרת.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מרובה בלילה
    הילה
    15/12/2008

שלם רב, בתי בת 5.5 חודשים אוכלת הנקה +מוצקים בבוקר פירות וצהריים ירקות יפה מאוד. מהלך היום כמעט ואין הנקה (פה ושםמעיין נישנוש ) ולקראת שינה אני מניקה מלא וכך היא נרדמת. במהלך הלילה (זאת שאלתי ) היא קמה הרבה להנקה ז"א אחרי 5 שעות רצוף של שינה היא קמה להנקה וחוזרת לישון ואח"כ כל שעתיים במהלך הלילה. יש לציין שלא ניסיתי לה שום תחליף חלב אם אחר ואני קצת חוששת לנסות שמא ההנקה תתבטל לי לחלוטין. אני מעוניינת להמשיך להניק , אך האם זה דורש ממני לקום בלילה כ"כ הרבה ובעצם לא לישון? אשמח לתשובתכן, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מרובה בלילה

הוספת תגובה

• הילה

חיה כהן
    15/12/2008

הילה שלום.תנסי להניק אותה יותר ביום לעיתים זה עוזר.אין הרבה מה לעשות,זה הביטחון של התינוק ולא תמיד הוא יונק בלילה דוקא מרעב.לא בטוח שאם תתני תחליף חלב היא תישן יותר.עצה אחת זה לא לעשות עינין גדול מההנקה בלילה ,להניק להחליף טיטול ולחזור לישוןעם כמה שפחות התעסקות.
    מבינה את הקושי אבל יש תקופות כאלה ואחר-כך פותחים מרווחים יותר גדולים.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי להניק?
    אפרת
    15/12/2008

שלום, בני בן 3 וחצי חודשים ועולה יפה במשקל. עד גיל 3 חודשים הנקתי מלא ומגיל 3 חודשים התחלתי לעבוד אז הוא אוכל חלב שאוב בבוקר. הבעיה היא שקשה לי לשאוב במהלך העבודה והכמות מספיקה לארוחה וחצי... עד איזה גיל מומלץ להמשיך להניק.לתת חלב שאוב? ואשמח לעצות ייעול בנושא חזרה לעבודה והמשך הנקה

לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי להניק?

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    15/12/2008

אפרת שלום,ההמלצה היא הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה ולאחר מכן להתחיל לתת תוספות.כדי להגביר את כמויות החלב שלך כשאת בבית תניקי לעיתים קרובות,בימים שאת בבית(סוף שבוע למשל),בנוסף להנקות גם תשאבי ואז את יכולה לאגור חלב לימים שאת שואבת פחות.
    הרבה פעמים תינוקות אוכלים פחות בזמן שהאם בעבודה ומשלימים את הארוחות בזמן שהאם בבית,אז לא להבהל אם התינוק אוכל פחות בשעות שאת בעבודה.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    שירי
    15/12/2008

שלום, 2 שאלות: 1. בנוגע לשאיבה- האם חשוב לשטוף את המשאבה אחרי כל שאיבה ואף לחטא בסטריליזטור? 2. בשבועיים האחרונים התינוק שלי- בן 3.5 ח' (הנקה מלאה. התחלתי להרגיל לבקבוק לאחרונה בשל חזרתי לעבודה) יונק 10 ד' ואז מתחיל לבכות ולצאת מהשד, לחזור ליניקה ושוב לבכות ולצאת. כשאני מרימה הוא ממשיך לבכות כאילו כן רוצה לאכול עוד (זה לא עניין של גרפס), לפעמים כששמה לו מוצץ נרגע לכמה שניות. אחרי הפסקה של 2 ד' ותהליך הנסיונות שתיארתי, בדר"כ חוזר לינוק כמו שצריך. יש לך רעיונות למה בוכה? לציין שלאחרונה הוא מצונן (עפ"י דעתי. לא הלכנו לרופא), הנשימות יותר כבדות ושומעים שיש נזלת. זה קשור? תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• שמרית

חיה כהן
    15/12/2008

שמרית שלום,אין צורך לחטא בסטריליזטור את המשאבה אחרי כל שמוש מספיק לרחוץ טוב במים חמים וסבון .לאחר מס שאיבות כדאי לחטא.
    לעיתים תינוק מתרגז על השד כשהחלב לא זורם בזרם מהיר מהשד,אם מתרגז מצד אחד העבירי אותו לצד שני ולעיתים אפשר לחזור שוב על הצדדים.יכול מאוד להיות שהאף הסתום קצת מקשה על ההנקה.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    סיגל
    14/12/2008

שלום רב, אני מניקה משד אחד בלבד (מטעמי נוחות) בני בן 10 שבועות, עולה יפה במשקל( 1 קילו בחודש) , כיום שוקל 5 ק"ג ועושה קקי פעמיים ביום . בני בוכה בזמן היניקה ומושך את הפטמה אחורה , זמן קצר אחרי שמתחיל לינוק. אינני מבדילה האם זה גזים או בעיה אחרת(עד כה סבל מגזים קשים והיה מתפתל לאחר כל הנקה). ניסיתי להניק מהשד השני (ממנו לא הנקתי כלל ) אך הוא "ריק לגמרי" ., למרות שכשאני לוחצת יוצא כמה טיפות . איך יתכן שלא נוצר כלל גודש למרות שלא הנקתי מהשד השני ? מה הסיבה שהוא מושך אחורה את הפטמה, האם יש מצב שחסר לי חלב? אציין כי אני לא מצליחה לשאוב , אחרי שעה יוצא 20 CC. כך גם היה עם בני הבכור אותו הנקתי משד אחד, עד גיל 9 חודשים אך לא הצלחתי לשאוב יותר מ 20 CC.השתמשתי במשאבה של יד שרה וגם במדלה חשמלית.האם העובדה שאני לא מצליחה לשאוב אומרת שאין לי חלב מה עושים?? תודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• סיגל

חיה כהן
    15/12/2008

סיגל שלום!
    אפשר להניק הנקה מלאה משד אחד. השד השני אף פעם לא קיבל גירוי ולכן לא היה לך
    בו גודש.
    יש שתי סיבות שתינוק מושך על השד,האחד ירידה בזרימה של החלב והשני דוקא זרימה חזקה של חלב.
    אני לא רואה בעיה אם התינוק שלך עולה קילו בחודש זה מצויין.
    אם יש לך הרגשה של ירידה בכמויות החלב כדאי להגביר את ההנקות ועי כך להגביר את כמויות החלב.
    אל תתיחסי לכמויות שהמשאבה מוציאה,זה מבונה פעולה טכנית,אין ספק שהתינוק שלך מצליח לינוק יותר!
    כל טוב והמשך הנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן הנקה
    מירב
    11/12/2008

שלום, ביתי בת 6 שבועות וחצי נולדה במשקל 3.200 ניזונה מחלב אם ונכון ליום ראשון האחרון שקלה 4.350. יש לי הרבה חלב ואני מצליחה לשאוב ב7 דקות כ120 - 140 CC/ אני מניקה כל 3-3.5 שעות משד אחד בשבוע האחרון ביתי יונקת בין 5 ל- 10 דקות ולא מוכנה להמשיך כשאני מנסה לקרב אותה לשד היא צורחת ואיך שאני מפסיקה היא נרגעת. כדי לבדוק שהיא אכלה מספיק ניסיתי אחרי הארוחה לתת לה בקבוק אבל גם בו היא לא אוכלת. אני מחליפה לה בין 8-10 חיתולים רטובים וכמות היציאות בין 3-5. האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן הנקה

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2008

היי מירב,
    הכל נראה בסדר.
    נסיון האכלה מבקבוק לאחר הנקה - לא כך אפשר לאמוד אם ינקה מספיק בכלל.
    כמות החלב בשאיבה לא מהווה מדד לכמות שמתקבלת בהנקה ישירה.
    אני מציעה לך להפסיק עם זה וללכת על מדדים של עליה במשקל בטיפת חלב ( 15 גר ביום מספיק)
    צואה - צבע חרדל, רך, כ-3 ביום
    הרבה שתן
    אבל בעיקר המשך עליה במשקל.
    יש גם תינוקות אשר מסתדרים עם צד אחד כל פעם.
    תמשיכי להנות ממנה - את בסדר גמור - תעזבי את המדידות .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שביתת רעב
    אש
    10/12/2008

התינוקת שלי בת חצי שנה. נולדה 3.400 ק"ג והיום 5.700. בקיצור לא עולה יפה.היא רק יונקת. טיפה התחילה עכשיו לטעום דברים אך לא בתור ארוחה שמשביעה. היא בוכה שהיא רעבה, כשאני מתקרבת אליה היא מתחילה להתלקק וכשאני מציעהלה לינוק היא פותחת פה ענק ואז ברגע האחרון היא זורקת את עצמה אחורה, וכשהיא כבר ליד השד היא סוגרת חזק את הפה ומטה את הראש הצידה. ברור שהיא רעבה אך היא בקושי אוכלת.אני מודעת לזה שאולי זה בגלל שצומחות לה עכשיו שיניים אך תמיד היא לא אוכלת טוב (כמו שרואים במשקל...) אני גם דואגת עליה וגם על החלב, כי אין לי אפשרות בכל פעם שהיא לא אוכלת לשאוב את זה. מה לעשות? חוצמזה, כשיש רעש קטן היא בכלל לא אוכלת ,וחצי מהיום יש רעש מהילד הגדול שלא נותן לי ללכת איתה לחדר לבד. פעם אחת פשוט הלכתי לחדר וסגרתי אותו כדי שהוא לא יפריע לה, ואז הוא דפק ןצעק מחוץ לדלת והיא שוב לא אכלה,אז אני נשארת עם שני ילדים עצבניים...ופשוט ירדו לי דמעות מרוב תסכול.(הגדול בן שנתיים וקצת)

לקביעת תור
    סגירה
    שביתת רעב

הוספת תגובה

• תשובה לאש

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2008

שלום אש,
    אני לא מאמינה בהנקה בכל מחיר.
    אם התינוקות לא עולה במשקל
    אם את לא מתמודדת עם בנך
    אם זה גורם לו לתסכול
    אם אף אחד לא נהנה מזה
    אולי לא עושים את זה.

התינוקת שלך כבר רגילה לקבל מעט, לא דורשת או מצפה ליותר אבל יחד עם זה היא לא מסופקת, לא שמחה.
    אני מציעה לנסות לתת לה יותר מאכלים אחרים ובכל זאת לשאוב לה חלב או אפילו לתת לה משהו אחר.
    ההתנהגות שלה מבטאת את כל זה וזה ואי אפשר לסגור את כל הדלתות כל פעם שהיא יונקת.
    עליך לקבל החלטה עכשו אם את עושה מאמץ לשאיבה ומתן תוספות חלב אם ומאכלים אחרים או להפסיק להניק כדי לשפר את איכות החיים שלך ושל משפחתך כרגע.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה בקבוק
    פרידה
    09/12/2008

ביתי בת 7שבועות , יונקת בלבד. השבוע ניסיתי לתת לה בקבוק בפעם הראשונה בחייה אך גם עם החלב השאוב שלי וגם עם סימילאק היא סרבה לקבל את הבקבוק , מה גם שניסיתי כל מיני סוגים שונים של פטמות וגם בעלי ואימי ניסו להאכיל אותה וכלום לא הולך היא בוכה ונגעלת מהבקבוק..... אנחנו אובדי עצות ... אודה לכם כל עצות מה לעשות.. תודה רבה....

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה בקבוק

הוספת תגובה

• תשובה לפרידה

ג'ניס זאוסמר
    09/12/2008

שלום פרידה,
    התינוקת שלך לא רוצה בקבוק - היא לא מבינה מה עושים עם בקבוק או למה לה להתאמץ בכלל.
    לתינוקות יש מין "תוכנה" שלפעמים חזקה כל כך שהם פשוט לא לא יכולים לעשות משהו אחר.
    אני מציעה להפסיק כרגע עם כל נסיון למתן בקבוק לפרק זמן של לפחות שבוע עד שבועיים ועז לנסות שוב, ללא לחץ
    אם את נותנת לה עכשו בקבוק כי את חוזרת לעבודה בעוד חודש וחצי, אין צורך.תני לה לינוק כמה שהיא יכולה וכאשר את חוזרת לעבודה לא תהיה לה ברירה ואני מבטיחה לך שבסוף היא תוכל.כרגע יש הזדמנות להעניק לה מתנה לעוד קצת.
    אני מציעה לך לעשות את זה גם מתוך כיף,רצון וללא לחץ.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת חלב אם..
    שמרית
    09/12/2008

שלום, בעקבות חזרתי לעבודה השבוע מס' שאלות: 1. חלב אם , בתוך 8 ימים עדיך לשמור במקרר או במקפיא? 2. חלב אם שחומם והתינוק התחיל לאכול ונשאר. הבנתי שמותר לשמור שעתיים -שלוש ואז לתת את השאר. השאלה היא - אם שומרים במקרר מותר לחמם שוב? 3. אפשר לחמם במים מהברז חמים או שצריך פושרים- חמימים? ולמה אסור רותחים (המטפלת מאוד הופתעה..) המון תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת חלב אם..

הוספת תגובה

• תשובה לשמרית

ג'ניס זאוסמר
    09/12/2008

היי שמרית,
    לאחר 8 ימים זורקים - לא שומרים בכלל.
    אפשר להקפיא אם היה במקרר יומיים בערך.
    מים רותחים כמו חימום על הגז או במיקרו מקריש את החלבונים - לא טוב ולא רצוי.
    שמירת חלב לאחר שאכל מהבקבוק - הענין הוא שהרוק של התינוק שנכנס בזמן האוכל לחלב בבקוק מכיל חיידקים אשר מתרבים ובעצם מזהמים את החלב.ולכן ההמלצה שלא יהיה יותר מדי - לטובתו ובריאותו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ושאלה

שמרית
    09/12/2008

תודה רבה על התשובה וההסבר. אני רוצה לחדד את השאלה הראשונה- התכוונתי, חלב ששאבתי ואני יודעת שאשתמש בו בימים הקרובים 0פחות מ-8) עדיף לשמור במקרר מאשר במקפיא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    09/12/2008

אפשר לשמור חלב אם במקרר 3-4 ימים .
    אם את רוצה יותר מזה תקפאי .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות לאחר הנקה
    ויקי
    09/12/2008

היי, בני בן 5 חודשים יונק חלקי מאז שחזרתי לעבוד לפני חודש, שמתי לב שבמיוחד אחרי הנקה פולט המון בעוד שמקבל מבקבוק יש הרבה פחות פליטות. הוא פולט כמויות גדולות. מה לעשות ומדוע זה קורה? חשוב לציין שבמהלך ההנקה מתעצבן שזה לא אותו זרם כמו מהבקבוק ובוכה מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מרובות לאחר הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

ג'ניס זאוסמר
    09/12/2008

שלום ויקי,
    יניקה משד ואכילה מבקבוק דומה דומים אחד לשני ולכן תינוקות מגיבים כאשר נחשפים לשניהם . אי אפשר לצפות שיגיבו אותו הדבר . התינוק שלך רוצה לקבל זרם מהיר גם כאשר יונק ולכן "מתעצבן".
    אין לי מושג למה הוא פולט לאחר ההנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפה עליונה
    אש
    08/12/2008

ביתי בת 6 חודשים בדיוק.היא רק יונקת ולא עולה טוב במשקל. רק לפני חודש וחצי יועצת הנקה שמה לב שהשפה העליונה שלה מחוברת. היא אמרה שזה לא נראה שזה מפריע לה להנקה אך כדאי לחתוך (עד גיל חצי שנה- לכן זה דחוף!).כמה שאלות: א. אני לא יודעת אם כדאי לחתוך לה ? ב. אם זה לא מפריע להנקה, כדאי בכל זאת לחתוך?יש דברים נוספים שזה יכול להפריע? ג. עכשיו צומחות לה למעלה שיניים האם זה מפריע לחתןך? ד. איך אני יכולה הכי מהר לחתוך לה, אם צריך, כדי שזה לא יהיה מאוחר מדי? ד. הבנתי שבאיכילוב הכי טוב לעשות את זה, איך אני מגיעה לשם בלי לשלם מלאה כסף?(אני בכללית מושלם). ואיך אני יודעת שמומחה עושה לי את זה ולא סתם רופא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שפה עליונה

הוספת תגובה

• תשובה לאש

ג'ניס זאוסמר
    08/12/2008

היי אש,
    אם השפה העליונה קשורה ואינה משפיעה לרעה על ההנקה אין ליועצת הנקה שום סמכות להמליץ על טיפול או לקבוע תווח זמן.
    אם את מודאגת תקבעי תור לרופא פה ולסת בקופת חולים לבדיקה והתיעצות.בכל בתי החולים קיימות מחלקות/מרפאות פה ולסת.
    את כותבת שתינוקך בת 6 חודשים ולא עולה טוב משקל.
    מה הכוונה לא עולה טוב ? תתייעצי בבקשה עם חות טיפת חלב או רופא ילדים.
    בגיל הזה מומלץ להוסיף מאכלים אחרים לתפריט היום יומית מעבר להנקה.
    חשוב שהיא תעלה טוב במשקל כדי שתוכל להתפתח טוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה נכונה
    כרמית
    08/12/2008

היי, בתי בת 3 חודשים וניזונה מהנקה בלבד. מזה כשבועיים היא יונקת כ- 5-6 ארוחות ביום כשהארוחה האחרונה בסביבות 22-23 ולאחריה היא ישנה כ- 8-9 שעות עד הבוקר. ברור שאנחנו מרוצים מכך אבל אני תוהה אם זה תקין. כמו כן, כרגע אני מניקה אותה כל פעם משד אחד. האם זה בסדר ? אשמח לתשובתכן.. תודה וערב טוב ! כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה נכונה

הוספת תגובה

• תשובה לכרמית

ג'ניס זאוסמר
    08/12/2008

היי כרמית,
    את מתארת חלום של הנקה אבל האם במחיר מסוים ?
    אם היא עולה טוב במשקל ושמחה - לא משנים ואין מה לתקן .
    לפי מיטב ידיעתנו, רוב היניקות המוצלחות מתנהלות על פי הנקה לפי רצון התינוק וב-2 השדים בכל הנקה.
    יחד עם זאת יש יניקות גם מוצלחות כאשר מניקים רק מצד אחד כל פעם - אבל הם כנראה במיעוט.
    ולכן מומלץ להניק מ-2 הצדדים מכל צד.
    אם יש לך הרבה חלב / תפוקה טובה ועליה מתמדת במשקל - אין צורך לשנות את דפוס ההנקה.
    יחד עם זאת היא ישנה כל הלילה וגם זה עלול להוות תורם לירידה בתפוקה - אבל אם את רואה , שוב, שאין שום השפעה על הכמות או המשקל - אין לשנות דבר.
    שורה תחתונה - אם הכל בסדר - לא לשנות ולהנות. אצבע על הדופק !!!
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בייצור החלב
    גלית
    08/12/2008

שלום, אני מניקה הנקה מלאה במשך 4 חודשים. ביתי הגדולה חלתה והדביקה את ביתי בת ה-4 חודשים , בעקבות כך היא במשך יומיים ינקה פחות..ונאלצתי לתת לה חלב שאוב כי היא לא רצתה לינוק . לא שאבתי הרבה כי גם אני נדבקתי וחליתי ולא היה לי כוח לשאיבות. מה שגרם להנקה מופחתת במשך יומיים. כעת לאחר ההחלמה אני מרגישה מאוד מרוקנת כאילו שנגמר החלב.התחלתי לשאוב כל 4 שעות והיא עדיין לא מעוניינת לינוק..אני לא יודעת אם כי לא יוצא לה הרבה או כי היא עדיין מנוזלת וקשה לה לינוק. שאלותי הן- 1- האם המחלה שלי גרמה לייצור מופחת? או ההנקה המופחתת? 2- זה באמת בא לידי ביטוי כבר אחרי יומיים שהנקתי פחות? 3- כל כמה שעות עדיף לשאוב? 4- איך אני מחזירה אותה לציצי עכשיו? 5- מה באמת מועיל והוכח כמגביר חלב? 6- את ביתי הבכורה הנקתי עד גיל שנתיים ללא בעיות וללא מחסור..יש קשר לכך שהנקתי את ביתי הגדולה הרבה זמן? תודה וסליחה על ריבוי השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בייצור החלב

הוספת תגובה

• דרך אגב אני שואבת עם לקטינה של מדלה

גלית
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ג'ניס זאוסמר
    08/12/2008

היי מיטל,
    לא יודעת במה חלית אבל בדרך כלל כל מחלה של יומיים / הנקה מופחתת של יומיים לא גורמת לירידה כל כך רצינית של חלב.
    יתכן ויש תגובה מסויימת אבל לא אמור להיות מאוד רציני.
    2 הדרכים המוכחים להגברת חלב הן שאיבה כל 3-4 שעות או יותר טוב במקרה שלך לאחר כל ההנקה . לקיחת חילבה - 3 כדורים 3 פעמים ביום.אפשר לקחת חילבה ללא בעיה אם לחץ דמך ורמת הסוכר שלך תקינים.לא גורם לריח רע כאשר נלקח בכדורים.
    אין שום קשר להנקה בלידה הראשונה.
    אני ממליצה לטפל בנזלת שלה על ידי טיפות אף(מי מלח).כאשר האף שלה יהיה פנוי היא תחזור לינוק.פשווט קשה לה.במקרים כאלו הרושם חזק של סירוב או שביתה אבל פשט קשה לתינוק לנשום .
    תתייחסי לזה כמשהו חולף וכלפיה גם - לא לעשות עניין.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה עקשנית
    ליאורה
    08/12/2008

ליועצות שלום, לביתי בת ה- 9 שבועות יש פטריה בערך מגיל כמה ימים. בגיל שבועיים בערך התחלתי טיפול של דקטרין אורל ג'ל למשך 10 ימים אך ללא הואיל. לעצמי לא ניתן שום טיפול (היתי אצל רופא עור שלא מצא סיבה ואין לי כל סימפטומים אופייניים). מאז די הזנחתי את הנושא עקב התעסקות בבעיות אחרות (לשון קשורה שנחתכה, סדקים, דלקות בשד...). וכשהייתי לפני שבוע אצל הרופא שלה הוא טען כי זו פטריה לא מטופלת - נוצרה שכבה די עבה על הלשון (בצבע צהבהב-אופוויט), הטיפול שהמליץ - שפשוף הלשון עם גאזה כשעליה גרגרים של סודה לשתיה - 3 פעמים ביום למשך 5 ימים. אני מצליחה לעשות רק 2 פעמים ביום ויש שיפור אחרי שבוע אך עדין לא נעלמה הפטריה לגמרי ובחלק הפנימי יותר של הלשון יש שכבה עבה לבנה (לשם קשה לי יותר להגיע ולשפשף). אני די מיואשת ולא יודעת מה לעשות? להמשיך עם הסודה - זה לא מזיק? אולי בכל זאת לקחת טיפול לעצמי כי אולי אני מדביקה אותה בחזרה? אשמח לעיצה ועזרה. תודה ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה עקשנית

הוספת תגובה

• תשובה לליאורה

ג'ניס זאוסמר
    08/12/2008

בוקר טוב ליאורה,
    לא נשמע טוב.
    אין לי כל ספק שאת חיבת גם לטפל בפטמות. משחת דקטרין 3-4 פעמים ביום על הפטמות - לא ג'ל.
    מעבר לזה להמשיך עם דקטרין ג'ל גם 4-5 פעמים לאחר ההנקות.
    לזרוק כל מוצץ או בקבוק ולחדש אם ציך.
    אם זה לא עוזר תודיעי לי .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה