פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבת חלב - כמות מעטה ופוחתת בשעות
    שירלי
    07/02/2009

הי ילדתי לפני שבועיים ובני התוק נאלץ לעבור ניתוח לתיקון חיבור הוושט לקיבה בהיותו בן 3 ימים. מהיום השני לחייו הוא מאושפז (ועדיין) בפגיה ורק לפני יומיים החל לקבל הזנה דרך הפה (מחלב אם שנשאב) אני שואבת כל 3 שעות במהלך היום (כ-6 פעמים ביום) במשך כרבע שעה בכל צד. בבקרים אני מגיעה לכ-80 ס"ס ובשתי השאיבות לאחר מכן בין 40 ל 60 . ביומיים האחרונים בשאיבות אחר הצהריים והערב החלב מאוד מאוד מועט (10 - 20)!! 1. איך אני מגבירה את הכמות? 2. מה יכול לגרום למיעוט בשעות הערב? 3. האם אני צריכה לחשוש ממה שיקרה כשאתחיל להניק? איך אדע שהילד מקבל מספיק הזנה מהנקה בלבד?? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שירלי

חיה כהן
    09/02/2009

שירלי שלום! לדעתי דיברתי איתך אתמול במחלקה אבל אחזור על הדברים כי אולי זאת לא את!
    באופן טבעי כמויות החלב יורדות בסביבות גיל שבועיים,אולי בגלל זה תינוקות בגיל הזה יונקים לעיתים יותר קרובות בגיל זה-קפיצת גדילה!
    בנוסף תמיד בערב יש כמויות יותר קטנות. אני ממליצה לך להמשיך לשאוב כל 3 שעות,חשוב אם אפשר לשאוב גם בלילה(רמות הפרולקטין בלילה יותר גבוהות) בנוסף לכך את יכולה להתחיל לקחת כדורי חילבה מבית טבע שמגבירים את כמויות החלב.לוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום,לוקח מס ימים עד שרואים תוצאות.
    בטוחני שזו תופעה חולפת וברגע שהוא יתחיל לינוק (מקווה בקרוב) הדברים יסתדרו.
    כל הכבוד על המאמצים,בהחלט משתלם!
    בהצלחה והרבה סבלנות חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיק מלאכותי
    סווטה
    05/02/2009

שלום! האם ממתיקים מלאכותיים שאני מוסיפה לשתייה ומנמצאים בקאות "דייאט" עוברים עם חלב ועושים גזים? תודה מראש. סווטה

לקביעת תור
    סגירה
    ממתיק מלאכותי

הוספת תגובה

• סווטה

ג'ניס זאוסמר
    06/02/2009

סווטה,
    הממתיקים לא עושים גזים לתינוקות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמת סיליקון ושאלות להנקה נכונה
    הדר
    05/02/2009

בס"ד שלום וברכה, יש לי תינוקת מתוקה בת שבועיים וחצי שמהתחלה לא הצליחה לתפוס טוב את השד (ההילה מאוד גדולה לה והפטמה לא ממש בולטת). אחרי יומיים שראינו שלא אוכלת ניסינו עם פטמת סיליקון ומאז היא אוכלת בערך כל שעתיים/שלוש ולמשך כשעה בשני הצדדים בדרך כלל. עלתה תוך שבועיים למשקל הלידה ועדיין די קטנה - 2800. יש לי כמה שאלות ברשותכן- 1. איך מרגיש שד מרוקן? היא יונקת חזק וכעבור כעשרים דקות ולפעמים פחות משחררת כשתמיד יש עוד חלב בפטמה ולה בפה כך שאיני יודעת אם לחזור לאותו שד או לא. 2. אחרי שאני מחליפה חיתול ומשנה צד היא יונקת למשך זמן ארוך ואני מעירה אותה להמשיך אם נרדמת כי אחרת היא נשארת ערה. האם זה הכרחי לסיים כל הנקה בשינה ? היא לא בוכה אלא לפעמים ממשיכה "לחפש" אחרי כמה דקות ולפעמים לא. ברוך השם היא תינוקת די רגועה. 3. אני מנסה להניק בלי הפטמה לפחות פעם ביום - בדרך כלל היא לא מצליחה ומתעצבנת. האם יש חשש שיהרוס לי את ההנקה בהמשך? ייעצו לי לחכות שתגדל קצת. עד מתי? 4. האם יתכן כי יניקה בפטמה תיצור אצלי גודש? נראה לי שהשדיים קצת התנפחו. אין כאבים בכלל. 5. האם יתכן כי החזייה מפריעה לפטמה להזדקר כראוי? יש לי חזה גדול וההמלצה בביה"ח היתה לישון עם חזיה תמיד. האם זה נכון ? 6. האם יתכן שבעלי עם התינוקת היא תירדם למרות שנראה בהתחלה שמחפשת לינוק? האם יכול להיווצר מצב של "דילוג" על ארוחה? תודה וסליחה על הרשימה הארוכה. מחכה לתשובות, אמא מתחילה..

הוספת תגובה

• תשובה להדר

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

שלום הדר,
    קודם כול - פטמות לא מזדקרות בהנקה, לא צריכות להזדקר ופטמה רכה היא פטמה טובה להנקה כמו כל פטמה אחרת.
    שנית - כאשר תינוק מתרגל לפטמת סיליקון הרבה פעמים לא מסכים לחזור להנקה ישירה.
    כאשר משתמשים בפטמת סיליקון חשוב לעשות 2 דברים - מעקב תדיר אחר משקל התינוק ותוספת גירוי לשד על ידי שאיבות אחרת תפוקת החלב עלולה לרדת.
    תינוק לא חייב לסיים הנקה בשינה בכלל.
    1- שד אשר מייצר חלב אף פעם לא מרוקן - אין צורך להרגיש שד מרוקן וזה לא מה שקובע העברה לצד השני. כאשר התינוקת יורדת מהצד הראשון זה הזמן לעבור לצד השני.
    2 - הנקה עם פטמת סיליקון לא גורמת לגודש אלא אם היא לא מוציאה את החלב בצורה אפקטיבית ונשאר בתוך השד.
    3 - לא מכירה סיבה לשינה עם חזייה בגלל גודל השדיים.לובשים חזייה אם זה משפר את ההרגשה, יותר אסטטי ומהווה מקום טוב לפדים.
    4- את צריכה לשים לב שהיא מקבלת לפחות 8 יניקות ביממה - לא משנה מה.
    אני מאוד ממליצה על הנקה ישירה ואף לגשת לייעוץ כדי שיעזרו לך להתפטר מהסיליקון אם אפשר.
    תצליחי,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה
    רחלי
    05/02/2009

שלום לכן" עד היום בתי בת החודשיים יניקה וגם אכילה מבקבוק מאז אתמול לא מוכנה לנוק, כל פעם שאני מנסה להניק אותה היא מתחילה לינוק ובוכה לאחר שנייה, אם יש קשר לקבלת המחזור שלי. אני אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי משום שאני רוצה להמשיך להניק אותה עד גיל 8חודשים בתודה מראש רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

שלום רחלי,
    מי יודע מה עובר בראש של הקטנים ?
    יכול להיות אחת או יותר ממספר דברים:
    1- יש האומרים שבזמן מחזור תינוקות חשים איזה שינוי - לא הוכח אף פעם
    2 - מיעוט חלב - תינוקות לא אוהבים פחות חלב
    3 - שביתת הנקה - יש דבר כזה - הסיבה נלא ידועה, אבל אם לא עושים עניין הם בדרך כלל חוזרים לינוק ללא בעיה.
    אני ממליצה לא לדאוג היא תחזור לינוק כאשר תהיה רעבה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וסכרת מסוג 1 (תלויה באינסולין)
    סווטה
    05/02/2009

שלום רב! אני בת 31 ולאחר הריון ארוך של אם סכרתית מגיל 18 (בדיקות, מעקבים, US ושוב בדיקות...) ילדתי תנוקת בריאה ומקסימה. לאחר הלידה רמת הסוכר שלי בדם מתנדנדת מקצה אל הקצה. השאלה שלי: האם בזמן הסוכר שלי גבוה (מעל 200) כדי לי להניק את הילדה? האם יש בו רכיבים מסוכנים (קטונים) ואם רמת הלקטוז בחלב שלי גבוהה יותר מהרגיל? דרך אגב, אנחנו מסתדרים יפה מאוד עם הנקה, אז מה עושים כאשר הסוכר שלי גבוה? האם החלב שלי בעל מרכיבים מסוכנים גם אחרי שסוכר שלי יורד לנורמה? תודה מראש. סווטה דיין

הוספת תגובה

• תשובה לסווטה

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

היי סווטה,
    את יכולה להניק את התינוק שלך ללא חשש. אומרים אפילו שההנקה עוזרת באיזון הסכרת בקרב אמהות סכרתיות ושהן מרגישות טוב יותר בתקופת ההנקה.
    תניקי ותהני,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ג'ניס!

סווטה
    05/02/2009

תודה על תגובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שאיבה פוגעת בהנקה?
    מלכי
    05/02/2009

הי שלום לכן/ם. שמי מלכי, ילדתי לפני חודשיים, בני שקל 3440 בלידה ובגיל חודש 4490 אני רק מניקה אותו (אני מניחה שכיום הוא שוקל 5 וחצי קילו בממוצע). בעוד חודש אני אמורה לחזור לעבודה, והחלטתי שאני יתחיל לשאוב ולהכין לו ארוחות שאובות, מאותו יום שבו התחלתי לשאוב קרו כמה דברים: הראשון- התינוק רוצה לינוק כל שעה ולפעמים אפילו הוא מסיים לינוק ורוצה שוב, מה שבעבר לא היה גם לגבי הזמן בין הנקה להנקה שנע לפני כן בין שעתיים לשלוש השני- אני מרגישה שהשד ממש ריק אין לי את תחושת המלאות כפי שהייתה קודם. ושאלותיי הן: 1- האם השאיבה פוגעת ביניקה ברמה כזו שהילד רעב כל שעה או מיד? 2- האם שאיבה של 180-200 CC ממעיטה את כמות החלב בשד ולכן התינוק רעב? 3- האם אני שואבת יותר מדי בכמות לגיל זה? (אני מכינה לו מנות של 180-200) חשוב לציין שאני שואבת פעם אחת ביום בשעות הבוקר לאחר הארוחה הראשונה של הבוקר משני הצדדים, מצד אחד אני מצליחה לשאוב בין 100 ל- 120 ואת היתר אני משלימה מהצד השני. בתודה ובהערכה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם שאיבה פוגעת בהנקה?

הוספת תגובה

• תשובה למלכי

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

היי מלכי,
    תוצאות ותופעות האיבה שונות מאשה לאשה.שאיבה לא פוגעת ביניקה בכלל אבל אם את שואבת קרוב לשעת ההנקה השד לא מספיק להתמלא מספיק והתינוק לא מרוצה.
    ככל שאת מרוקנת (מניקה/שאיבה) את השד יותר יהיה לך יותר חלב.ולכן השאיבה לא מזיקה.
    ארוחה של 180-200 - כמות מאוד גדולה - התינוק יצפה לקבל כמות כזאת בכל הנקה גם כן.
    כמות כזאת גם מרחיבה את הקיבה ועז התינוק לא שבע מהכמות שהוא מקבל בהנקה .
    אני לא הייתי נותנת ,אם אפשר, כמות כל כך גדולה
    הייתי שואבת לאחר ההנקות
    כשתחזרי לעבודה - תשאבי בעבודה את החלב שיקבל למחרת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה משני הצדדים או מצד אחד
    דלית
    04/02/2009

שלום רב, התינוק שלי, בן חודשיים וחצי ניזון מהנקה בלבד. לפני שבועיים נשקל- 5.600, 5 שבועות לפני זה שקל 4.300 ובקיצור- עולה יפה, מעל 250 גרם בממוצע בשבוע. הוא אוכל 7 ארוחות ביום- 6 ביום ו 1 בלילה. בכל ארוחה אוכל משני הצדדים- כלומר אוכל, מחליפים חיתול ואז צד שני. מזה כחודש הוא מקצר בהדרגה את ארוחותיו, אם בעבר אכל שעה, היום ארוחה יכולה להיות בין 5 ל 10 דקות מכל צד. שאלתי היא האם להמשיך כך- אני קראתי על נושא החלב האחורי ולכן אני חושבת שאולי עדיף לתת לו גם אחרי ההפסקה לאכול מאותו שד. ואז להחליף לשד השני רק בארוחה הבאה. תודה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    04/02/2009

שלום יעל,
    כאשר משהו עובד לא משנים פן תגרמי לנזק.
    תינוק בגילו יונק בצורה מאוד אפקטיבית ועשוי לקבל הנקה טובה מאוד בזמן קצר כמו 5-10 דקות.
    ולכן אני לא רואה שום בעיה כאן וממליצה להמשיך ולהניק בדרך הרגילה שלך.הוא מקבל כך את כל מרכיבי החלב .
    בברכה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקה ובקבוק
    כרמית
    04/02/2009

היי, ביתי בת כמעט 5 חודשים. עד היום ינקה בלבד. אני חוזרת לעבוד בעוד שבוע וחצי ואנו מנסים לתת לה בקבוק. מכיוון שחשוב לי מאוד לא לערבב תמ"ל שאבתי חלב אך היא לא היתה מוכנה לקבל בקבוק. לאחר כמה נסיונות לא מוצלחים של חלב שאוב ניסינו מטרנה והיתה הצלחה. לפני 10 ימים ניסינו לתת תמ"ל אחר ולאחר שעתיים בתנו הקיאה ואחר כך (כנראה לא קשור) היה לה חום במשך יומיים. חיכינו 6 ימים עד שניסינו לתת לה שוב בקבוק. בהתחלה ניסינו חלב שאוב שהופשר (וזכה לסירוב) ואחר כך מטרנה. כרגע, היא מסרבת לינוק מבקבוק, מתעצבנת, בוכה ורק ציצי מרגיע אותה. האם יש איזשהם טיפים ? חשוב לציין שאני חוזרת לשעות מקוצרות (9-15), מתכוונת לשאוב ומאוד מאוד אשמח אם היא תקבל בקבוק של חלב שאוב ולא תמ"ל. אני נהנית מאוד מההנקה (יותר ממה שדימינתי...) ומעדיפה לוותר על תמ"ל. המון תודה על העזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    נקה ובקבוק

הוספת תגובה

• תשובה לכרמית

ג'ניס זאוסמר
    04/02/2009

היי כרמית,
    התינוקת שלך לא מבינה מה מצופה ממנה - היא מנינה ציצי ובקבוק לא מתאים לה.
    אני מאמינה שתינוקות לא מרעיבים את עצמם , במיוחד בגיל הזה, וכאשר תהיה רעבה, היא תאכל.
    רוב התינוקות היונקים מגיבים בדיוק כך וכאשר אין להם ברירה הם אוכלים גם מבקבוק.
    לפעמים התהליך בהחלט מלווה באי הבנה, בלבול ותסכול אבל היא תלמד.
    תציעי לה את הבקבוק בטבעיות, בלי לחץ ויותר טוב אפילו על ידי אדם אחר כאשר את לא בסביבה.
    הרבה תינוקות אוכלים מעט כאשר אמא בעבודה ופשוט מחכים לה לחזור מהעבודה ועז יונקים הרבה.
    המצב הזה הוא די שכיח ובסדר גמור - לא קורה כלום.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בשלבים
    לי
    04/02/2009

בני הוא בן 4 חודשים ואני מנסה להרגיל אותו לאכול מבקבוק ללא הצלחה כל פעם האכלה מלווה בבכי האם יש לך עצה איך אוכל להרגיל אותו לאכול מבקבוק אני אמורה לחזור לעבודה בחודש הבא . תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בשלבים

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ג'ניס זאוסמר
    04/02/2009

שלום לי,
    אין דרך מסוימת להרגיל תינוק לבקבוק. הוא בכלל לא מבין מה הוא אמור לעשות ובמיוחד למה.
    אני ממליצה,בלי לחץ, להציע לו מדי פעם את הבקבוק כדרך אגב.
    תנסי שמשהו אחר יתן לו את הבקבוק מבלי שתהיה בסביבה.
    כשיהיה רעב - יאכל - אני מבטיחה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל והנקה
    דניאלה
    04/02/2009

שלום, בני בן חודש וניזון מהנקה מלאה. הוא נולד במשקל 3420 ק"ג, יצא מבית החולים במשקל 3220, ושוקל היום 3600. רציתי לדעת: 1. האם עליה של 180 גרם בלבד במהלך חודש הינה בעייתית? 2. בהתחלה תפיסתו היתה טובה והוא לא שחרר את הפטמה לאורך כל ההנקה. לאחרונה הוא משחרר את הפטמה ואני נאלצת להצמידו מחדש מספר פעמים במהלך ההנקה. היתכן שהוא פשוט לא מקבל מספיק חלב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקל והנקה

הוספת תגובה

• תשובה למיכאלה

ג'ניס זאוסמר
    04/02/2009

שלום מיכאלה,
    התינוק שלך עלה 380 גרם מעז שהוא השתחרר מבית החולים.
    העליה הזאת בסדר אך גבולית.
    מתיאור ההנקה שלך די ברור שהוא חש שלא מקבל מספיק ואף לא תופס מספיק טוב.
    אני ממליצה על ייעוץ הנקה בהקדם בכדי לשפר את המצב ולמנע המשך ירידת תפוקת החלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהנקה בעקבות מחלה
    מיכל
    03/02/2009

שלום, אני מניקה את בני כבר 6 חודשים ללא בעיות מיוחדות. זהו בני השלישי ואני "מנוסה" בתהליך חזרה לעבודה במשרה מליאה עם שאיבות. השבוע הראשון בעבודה עבר בסדר. שאבתי אחת ל-3 שעות כל פעם מנה של 180. לקראת סוף השבוע חליתי (וירוס) ואני חולה כבר 5 ימים. אני שותה הרבה, אוכלת פחות, אבל לא מצליחה לשאוב חלב. הכמות ירדה ל-100CC ב-8 שעות :-((( בני במשפחתון, אוכל כבר מנת מרק. ביקשתי מהמטפלת להתחיל להרגילו לפירות... הוא לא מסכים לקבל מטרנה/סימילאק (אולי גם לא התעקשתי מספיק פעמים כי אני בעצמי נגד...) כאמור, היום שאבתי רק 100CC כלומר זה האוכל שיש לו למחר (נגמר לנו המלאי שהקפאתי) איך אני יכולה לשפר את כמות החלב? האם כדאי להשאיר אותו איתי מחר בבית כדי שיעזור?? אשמח לכל תגובה תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהנקה בעקבות מחלה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ג'ניס זאוסמר
    03/02/2009

היי מיכל,
    אני לא חושבת שתפוקת חלב יכולה לרדת כל כך מהר . נראה לי שאחרי שתרגישי יותר טוב המצב יחזור לקדמותו.
    תמשיכי לעשות כמו תמיד.
    אם את מרגישה יותר טוב אפשר להשאיר אותו בבית או להמשיך לשאוב.
    על תפחיתי בהנקה או בשאיבה. יתכן והסארס של המחלה השפיע ויש סיכויים טובים שכל יחזור אם בינתיים לא נעשו שינויים נוספים.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוקה
    פיי
    03/02/2009

בהריון קודם ילדתי תאומים פגים כל כך רציתי להניק אותם אבל לא יכולתי מכיון שהם היו במשקל שלא יכולתי להוציא אותם מהאינקובטור בכדי להניק אותם החלטתי לא לוותר ושאבתי לא היה לי מספיק חלב אבל לא התייאשתי היה לי מאוד קשה כאילו שאני נלחמת אמרו לי לעשות כל מיני דברים לשתות מים לשתות תה עם חלב וזה לא עזר ובכל זאת לא היהי לי מספיק חלב למרות שכל הזמן שאבתי הרבה פעמים ביום מכיוון שילדתי תאומים פגים. היום אני שוב בהריון ואני מתכננת שוב להניק ולא לוותר האם יש משהו שאני יכולה לעשות מעכשיו עד הלידה לשתות משהו מסויים (כמו כדורי חילבה) בבקשה תעזרי לי תגידי לי אני נמצאת רק בתחילת ההריון אני שותה המון עכשיו מה אוכל לעשות בכדי שתהייה לי תפוקת חלב ולא לשאוב הייתי מאוד לחוות את ההרגשה הנפלאה הזו . רב תודות !!!

לקביעת תור
    סגירה
    תפוקה

הוספת תגובה

• תשובה לפיי

ג'ניס זאוסמר
    03/02/2009

היי,
    חשוב שתדעי ששתייה לא משפיעה על תפוקת חלב.
    הפעם קרוב לוודאי לא יהיו לך תאומים והתינוק ייוולד במועד.
    עלייך להניק אותו לאחר הלידה לעיתים קרובות תוך כדי הקפדה על תפיסה טובה.
    בבית החולים תבקשי הדרכה .
    לידת תאומים פגים ושאיבה (במיוחד עם המשאבה לא מאיכות טובה) עלולה להביא לבעיות ביצירת חלב.
    יש לקוות שהפעם יהיה אחרת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בשינה בעקבות גזים
    אבי
    02/02/2009

שלום רב, בני בן 5 שבועות יונק כל 2-3 . בשבועות הראשונים לאחר הלידה היה ישן רצוף 3 שעות וללא יקיצות. לאחרונה הוא מתעורר במהלך השינה כנראה מכאבי גזים עושה רעשים ורואים שהוא די מתאמץ. ( ברוב המקרים הוא ממשיך לישון). האם ידוע לך על מצב כזה? האם אכן מדובר בגזים? האם יש דרך להקל על הכאבים שלו ? (הפסקתי לאכול מוצרי חלב פרה).

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בשינה בעקבות גזים

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

אבי שלום,
    המצב הזה מוכר וידוע בקרב תינוקות בגיל הזה.לא ברור מה הסיבה המדויקת אבל נחשב כנורמאלי אם התינוק עולה במשקל, לרוב שמח ומתפתח יפה.
    השלב הזה עובר תוך 3 חודשים ללא שום טיפול.
    אין צורך לשנות את הדיאטה שלך
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל שמשנה את טעם החלב
    אורית
    02/02/2009

שלום, האם בוטנים מלוחים יכולים לשנות את טעם החלב? האם יש אפשרות לגרימת הקאה?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל שמשנה את טעם החלב

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

אורית שלום,
    בוטנים לא משנים את טעם החלב ולא גורמים להקאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזיות הנקה
    דניאלה
    02/02/2009

האם ניתן להשתמש בזמן הנקה בחזיה עם ברזל, בהנחה שהחזיה נוחה לי, או שזה עשוי לפגוע בייצור החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    חזיות הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לדפנה,

ג'ניס זאוסמר
    02/02/2009

דפנה שלום,
    אם החזייה נוחה לך ולא לוחצת או קטנה אין שום בעיה, גם אם יש ברזל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה