פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חודשיים, יונק כל שעתיים
    רחלי
    20/07/2009

שלום,
    בני בן חודשיים, עולה יפה במשקל, ניזון מהנקה בלבד.עולה יפה מאוד במשקל.
    בימים האחרונים אני מתחילה להתייאש....... יש לי עוד שני ילדים קטנים בבית (4,5), ורוב היום אני ללא עזרה.
    התינוק יונק כל שעה וחצי- שעתיים , כולל בלילה, ואינני עומדת בזה.
    אני מתחילה לשקול מעבר לתוספת אך מתייסרת מאוד....
    אינני יכולה לתכנן כלום ו/או להתפנות לדברים חשובים אחרים.
    הוא יונק בערך 7 ד'ק, לפעמים משני הצדדים, לפעמים מצד אחד.
    איך אוכל להגדיל הכמויות והמרווחים? אם בכלל?
    תודה,
    רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי

ג'ניס זאוסמר
    20/07/2009

היי רחלי,
    אפשר לאמר שתינוקך מתנהג נורמאלי או נורמאלי למדי לגילו.
    בגיל הזה תינוקות יכולים עדיין לינוק לעיתים מאוד קרובות אבל אם קיימת אמנם בעיה אין לי אפשרות לדעת מבלי לראות אותו יונק.
    ולכן אני מציעה לך לגשת לייעוץ הנקה בהקדם לפני שאת מתייאשת כי ייתכן ואפשרי לשפר.
    ג'נינס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש וכאב
    הדס
    19/07/2009

יש לי תינוק בן 5 חודשים - יונק מלא (חוץ מאשר בגן - חלב שאוב),
    מהבוקר יש לי בצד ימין גודש כואב מאוד ו"כתם" צהבהב בפטמה.
    הצילו - כואב לי, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש וכאב

הוספת תגובה

• תשובה להדס

ג'ניס זאוסמר
    19/07/2009

היי הדס,
    נראה לי שיש לך צינורית חסומה - מתאים לתיאור.
    עם טיפול עשוי לעבור בהקדם.
    עלייך להניק יותר והרבה מהצד הכואב, לחמם את האיזור ולבצע מסג' על האיזור בזמן ההנקה מאותו הצד.
    אפשר לקחת נד כאבים - נורופן
    אם לא עובר ומתפתח חום שלא עובר תוך יממה יש לפנות לרופא.
    תרגישי טוב
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהפסקות
    מירי
    19/07/2009

הנסיך שלי בן חודש, אני משלבת בין הנקה לתמ"ל מפאת חוסר זמן וטיפול בפעוטה נמרצת. מתי שאני מיניקה אותו הוא אוכל בין 10 דק' ל-30 דק', מפסיק ושולף את הפטמה החוצה, נרדם עלי, אני עושה לו גרעפס, מנסה לתת לו לאכול עוד והוא לא מראה עניין, מחזירה אותו למיטה ואחרי כ-20-30 דק' הוא מתעורר ומראה סימנים של רעב. ככה שוב ושוב חוזר חלילה. אין רציפות ולא ברור לי למה... זה פשוט מונע ממני לעסוק בדברים רבים אחרים ולעיתים אחרי מס' פעמים אני מתייאשת ונותנת לו תוספת תמ"ל. אני גם יודעת שלא חסר לי חלב לפי המלאות בשד, ה"שפריצים" שיוצאים מהגירוי שלו את הפטמה, הוא אוכל יפה ובנינוחות עד שיוזם את ההפסקות האלה ואחרי זמן מה מבקש עוד ואילך...אם כך מה יכולה להיות הסיבה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בהפסקות

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ג'ניס זאוסמר
    19/07/2009

היי מירי,
    קשה באמצעות המחשב לראות מה בדיוק מתרחש אבל כנראה שיש מכלול דברים המשפיעים עליו ועל ההנקה.
    1 - אני לא יכולה לדעת אם הוא תופס מספיק טוב - תנסי לחבר אותו יותר טוב
    2 - הוא כבר התרגל לארוחות או יותר נכון נשנושים לעיתים קרובות - לאחר הצד הראשון אין צורך להוצאת אוויר כל כך אלה תעירי אותו על ידי החלפת חיתול ותני לו את הצד השני מבלי שתהיה לו הפסקה.
    3 -תלחצי על השד בעת ההנקה על מנת להזרים לו יותר חלב.
    4 - בעיקר...הוא רגיל כבר לקבל תוספת ותסתמך על זה.
    אני מציעה לנסות לתת לו יותר הנקה ולהפחית בהדרגה את התוספות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה!!!!!!!
    דניאלה
    18/07/2009

אתמול, אחרי ארבעה חודשים של הנקה מלאה, החלטנו לתת בקבוק של תמ"ל, כדי לעזור ללוליק לעלות במשקל.
    מאז, הוא פשוט לא מוכן לינוק!!
    חשוב לציין שקיבל בקבוקים בעבר של חלב שאוב, וזה לא יצר בעיה דומה.
    מה עושים??????
    מאוד מאוד חשוב לי להמשיך להניק כמה שיותר, אני מפחדת שתיגמר לי ההנקה.
    צריכה את עזרתכן בדחיפות!!

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה!!!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה לדניאלה

ג'ניס זאוסמר
    19/07/2009

היי דניאלה,
    ידוע שתינוקות יכולים לעשות שביתות הנקה. לא תמיד ברור לנו למה אבל רואים את זה הרבה לאחר התערבויות שונות כגון מתן בקבוקים וחוסר אספקת חלב.
    אם נתתם רק בקבוק אחד לא נראה לי שקיימת בעיה, כשירגיש מספיק רעב יינק.
    אם הוא לא עולה במשקל מפני שאין מספיק חלב כדאי לשאוב חלב כדי להעלות את התפוקה ולא לתת לו משהו במקום שעלול ליצור בעיה כזאת או אחרת. אם שביתת ההנקה על רקע לא מספיק חלב, ויכול להיות , עליך לנסות להגביר את כמות החלב : שאיבות, חילבה (3 כדורים 3 פעמים ביום) ,יניקה דו צדדית וכו.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה נכונה?..
    יפעת
    16/07/2009

שלום,

התחלתי להניק אחרי חודש של בבקבוק (חלב אם, שאיבה), אני מניקה כבר שבוע, ואני נותנת לו לינוק כל פעם שהוא מבקש, עד כה הוא אכל כל 2-4 שעות בערך, חוץ מפעם ביום שהוא "דופק" פער של 5-6 שעות בין האכלות ( הוא לא נירדם מסודר אז אני נותנת לו לישון כשהוא נרדם) הפער הזה קורה פעם אחת ביום ופעם אחת בלילה , בעיקבות המרווחים הללו יוצא שהוא אוכל 5-6 פעמים ביום,כל הנקה לוקחת בערך שעה, כי הוא גם נח וגם אני מפסיקה את ההנקה להרגע כי כואב..

האם אני צריכה להחליף שד מתי שהוא , מתי

אולי הוא לא יונק נכון ובגלל זה לוקח המון זמן

עד ההנקה היו לו יצאות חרדליות ומאז שהתחלתי להניק הן יותר ירקרקות, מה זה אומר

היום נוצר מצב שהוא אוכל כמעט כל שעה, וממש לא רגוע, ולא נרדם. האם זה קפיצת גדילה(הוא בסוף שבוא חמישי ) או אולי זה בגלל הנקה לא נכונה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה נכונה?..

הוספת תגובה

• יפעת

חיה כהן
    16/07/2009

יפעת שלום!
    ראשית כל מה שאמרת הוא נכון,צורת ההנקה יכולה להיות בגלל הנקה לא מספיק יעילה ואת זה תוכלי לאמת רק עי כך שיועצת הנקה תראה את ההנקה בזמן אמת.
    תוכלי לדעת שהוא אוכל מספיק לפי מעקב משקל בטיפת חלב.לפי התאור שלך של מס הנקות ומרווחי זמן זה נשמע טוב,למרות שהנקה לא אמורה לקחת שעה.אולי אפשר לשפר וליעל את ההנקה.
    ההנקות התכופות ביממה האחרונה בהחלט יכולים להראות על קפיצת גדילה או לחילופין אולי את מסתובבת בחום והוא צמא.
    צבע היציאות לא משמעותי כל עוד התינוק עולה במשקל,בגיל זה יכול להיות אפילו ירידה במס היציאות וזה תקין.כתבת שכואב גם יכול להצביע על בעיה בהצמדת התינוק!
    לסיכום כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב שתראה שהתינוק נצמד טוב לשד ושההנקה יעילה!
    כל הכבוד ובהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר או לתת לישון
    יפעת
    13/07/2009

שלום ,
    הקטנצ'יק שלי בן חודש והוא פיתח סדר יום של ערות / שינה קלה בבוקר לכמה שעות ואז לקראת הצהרים הוא ישן ככה שיכול להיווצר מרווח של בין 5 ל6 שעות בין האכלות ואז שוב עירות פחות או יותר ואז בלילה שוב ישן ופותח מרווח של 5-6 שעות, אז אני מבינה שבלילה זה מבורך ואכן אני מברכת אך האם לתת לו לישון כ"כ הרבה במהלך היום, זה כנראה מכוון שהוא לא מצליח להרדם לפני כן כ"כ טוב , וממש נוצר לו סדר יום כזה, כמה שעות שינה תינוקות בגילו אמורים לצבור ביממה
    ושאלה לא קשורה, התחלתי להניק ממש עכשיו, ואני מבינה שצריך לבדוק כמות שתן, ומה צבע היצאות שאמור להיות ,ולמה לשים לב, על מנת לבדוק שהוא אכן אוכל מספיק

לקביעת תור
    סגירה
    להעיר או לתת לישון

הוספת תגובה

• יפעת

חיה כהן
    14/07/2009

יפעת שלום!
    אם תינוקך יונק בשעות מסויימות לעיתים קרובות ומדי פעם פותח מרווחים אז אין בעיה.
    בגיל כזה עדיף לשקול מידי פעם כדי לראות שהוא אוכל מספיק מאחר ולעיתים בגיל הזה לתינוק אין יציאות במשך מס ימים,ואין הדבר מעיד על חוסר אוכל.

בהצלחה לכם חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות ארוכות
    ליאת
    13/07/2009

שלום רב,
    בני בן חודשיים, נולד בניתוח קיסרי בשבוע 42 במשקל של 2 ק"ג ולא הצליח לשמור על חום גופו במהלך 10 הימים הראשונים שהיה בביה"ח. לאחר נסיונות הנקה כושלים בביה"ח המליצו לי לשאוב ולא לנסות להניקו עד שישמור על חום גופו. לאחר שיצא מביה"ח עדיין היו בעיות ולאחר התיעצות עם יועצת הנקה התברר כי הוא סבל מלשון קשורה. התרנו את הלשון, ההנקה השתפרה אך עדיין ההנקות היו ארוכות מאוד ובהמלצת יועצת ההנקה ביצענו ניתוק חוזר. עד לשלב זה הוא היה מקבל הנקה של 15 דק' מכל צד+תוספת תמ"ל עם נפח שירד בהדרגה ועלה יפה מאוד! במשקל. לאחר הניתוק ה-2 של הלשון הוא החל להרגע לאחר הארוחות ולכן והפסקתי לתת לו את תוספות הבקבוק. בשבוע ה-1 שלאחר מכן עלה רק 50 גרם, בשבוע שלאח"כ 200 ג"ר ובשבוע שעבר עלה 140 ג"ר.
    אחות טיפת חלב המליצה לי לתת לו תופסת של בקבוק אחד ביום ואכן בשעות הערב/לילה אני משלימה לו לארוחה 60 מ"ל תמ"ל.
    כל הנקה אורכת מינימום שעה, לרוב שעה וחצי וגם אחרי הזמן הזה הוא כמעט אף פעם אינו רגוע בסיום הארוחה, הוא אף פעם לא מתנתק מהשד לבד, נרדם המון בהנקה ויונק לסירוגין, הרבה פעמים אני מרגישה שהוא "מנשנש" ולא יונק ביעילות למספר דקות ואז חוזר לינוק ביעילות.
    הוא גם מאוד סובל מגזים וקשה לי לפעמים לדעת האם הוא עדיין רעב או שזה כאב בטן.
    בשיחה האחרונה שלי עם יועצת ההנקה שנעזרתי בה היא אמרה לי שאין לה עוד מה לעזור לי מבחינת הנקה כי את הטכניקה אנחנו יודעים....
    כאשר אני שואבת לאחר ארוחה (חששתי שאולי מדובר במיעוט חלב) תמיד יש עוד כ- 20 מ"ל חלב בשאיבה של כ-7 דקות מכל צד כך שאני לא חושבת שמדובר במיעוט.
    אני מיואשת ולא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי להגיע להנקות יעילות בזמן סביר ולא לבלות את כל היום בהנקה שאינה נגמרת, אשמח מאוד לעצה

המון תודה מראש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות ארוכות

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    14/07/2009

ליאת שלום!

ההתחלה היתה קצת קשה,ולכן התרגלתם להנקות ארוכות וממושכות! לדעתי כדאי לנסות לקצר את זמן ההנקה כשאת מקפידה במשך כל ההנקה להצמיד את התינוק טוב לשד,לשמור אצלו על ערנות ועושה תוך כדי הנקה מסג על השד! אפילו אם בסוף הארוחה את צריכה לתת תוספת של חלב שאוב.בצורה כזאת הארוחות יהיו יותר יעילותףואולי במשך הזמן תוכלי לרדת מהתוספות או יהיו ארוחות שהוא לא יזדקק לתוספת,אולי בלילות.
    שיהיה בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים ורק יונקת
    נוגה
    13/07/2009

שלום,
    בתי בת 9 חודשים וניזונה מהנקה בלבד היות ואינה מוכנה (או שאולי אינה יכולה) לאכול מוצקים. היא מאד מתעניינת באוכל ונהנית לאכול מהאצבע שלי פה ושם. ברור שהיר בעניין אבל כשאני נותנת לה מרקמים שונים בכפית, יש לה רפלקס הקאה ולרוב אחרי 2,3 כפיות היא אינה מעוניינת יותר. חשוב לי לציין שהיא מתעוררת המון בלילה (ממש כל שעה, שעה וחצי) והדבר היחיד שמחזיר אותה לישון זה הנקה. כמו כן היא נרדמת תמיד רק בהנקה.
    בקיצור מה עושים?? יכול להיות שיש לה בעיה חושית? אני עוד חודש וחצי מכניסה אותה למסגרת.
    מבחינת משקל אגב, היא יופי - בסביבות 8.500 ק"ג, גובה 68 ס"מ.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• נוגה

חיה כהן
    14/07/2009

נוגה שלום! יפה שבתך יונקת אך בגיל הזה היא צריכה לאכול דברים נוספים. במקרה זה אני ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
    כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה
    יפעת
    12/07/2009

ועוד שאלה אחרונה,
    עד כה שאבתי באופן לא מסודר אך, כאמור , זה הספיק, האם , בין האכלות אני צריכה לשאוב, אם אני מרגישה שיש עדיין אחרי האכלה קצת גודש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושאיבה

הוספת תגובה

• יפעת

חיה כהן
    12/07/2009

יפעת שלום, הסיבה היחידה לשאוב זה אם את רוצה להשאיר לו חלב למישהו אחר שיאכיל או אם את מרגישה שאין כמויות גדולות של חלב וברצוגך להגדיל אותן.
    שוב תהנו חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הנקה מאוחרת
    יפעת
    12/07/2009

שלום,

בני ,עמרי,בן חודש, בהתחלה ניסיתי להניק אותו ולא הצלחנו כ"כ אז פשוט שאבתי ונתתי לו את החלב שלי, שאבתי בערך 4-5 פעמים ביום, ובשבוע וחצי האחרונים לא ניזקקנו לתמ"ל

אתמול ניסיתי להניק אותו שוב והצלחנו, אני מניקה אותו ללא שימוש בבקובוק כבר שלוש האכלות

1 האם צריך לעשות מעבר יותר הדרגתי מבקבוק להנקה מלאה

2 לפעמים הוא מפסיק לינוק ומתחיל לבכות, האם זה אומר שהוא סיים, או שאולי נגמר החלב, או שהזרם ממש נחלש,או שהוא צריך גרפס, איך יודעים

3האם צריך לעשות לו גרפס באמצע באופן יזום ואחכ לנסות להמשיך להניק

4עמרי שוקל בערך 4 , פחות או יותר ,בבקבוק נתתי לו בין 85 ל100CC בארוחה, איך אני יודעת מתי הסתיימה ארוחה, כמה זמן ארוחה בגיל הזה צריכה להימשך

5האם צריך להחליף שד באמצע ומתי

6 התחלתי להניק אותו בתנוחת פותבול,מכוון שהומלץ לי עקב פיטמות ביישניות, האם אוכל להניק אותו בתנוחות אחרות

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הנקה מאוחרת

הוספת תגובה

• יפעת

חיה כהן
    12/07/2009

יפעת שלום! נהדר שתינוקך התחיל לינוק.
    לשאלותייך: אם מספק אותו רק הנקה אין בעיה שהוא יינק בלבד,לעיתים המעבר לא כלכך פשוט ואז בעת הצורך אפשר להוסיף בקבוק,עדיף כמובן חלב שלך עד כמה שאפשר.
    לאט לאט תלמדו אחד את השני בניגוד לבקבוק בהנקה אין דיוקים או זמנים לכן לא אוכל להגיד לך כמה זמן להניק . יהיו ארוחות ארוכות ויהיו קצרות,יהיו הנקות שתינוקך יינק רק מצד אחד ויהיו שיינק משני הצדדים,בנוסף יהיו שעות ביממה שיאכל לעיתים קרובות ויהיו שעות שיפתח פער בין הארוחות- הכל תקין.
    יש לשים לב ליציאות ושתן ,לערנות,כמובן לעליה במשקל וגם לנינוחות של התינוק.
    בסוף ההנקה כדאי להרים לגרפס ,לא תמיד נשמע אותו אבל מס דק ולהשכיב.
    ברגע שתהיו מיומנים כמובן תוכלי להניק בכל תנוחה!
    הרבה הצלחה והנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בזמן טיפול שיניים
    בולה
    09/07/2009

שלום, אני אמורה לעבור מחר טיפול שיניים (מלווה בהרדמה כמובן). האם אפשרי בכלל בהנקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בזמן טיפול שיניים

הוספת תגובה

• תשובה לבולה

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2009

היי,
    אין שום בעיה
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעפסים לא באים...
    שירי
    09/07/2009

שלום רב
    ביתי בת שבועיים יונקת יניקה מלאה ,כל שד כחצי שעה ועוד חצי שעה נוספת. המרווחים יכולים להיות בין שעה לשעתיים וחצי בין האכלה להאכלה. השאלה שלי לגבי הגרעפסים בלילה. לאחר שסיימה את היניקה מ-2 השדיים אני מנסה לעשות לה גרעפס בכל התנוחות הקיימות ולא יוצא כלום, האם להתעקש על גרעפס ? כי אז יוצא ששעה אני יונקת ועוד חצי שעה מנסה גרעפס ואז שוב אחרי חצי שעה צריכה להניק שוב. כל זאת אני שואלת משום שבתחילה ניסיתי רבע שעה עד 20 דקות שביתי תתן גרעפס הנחתי אותה לישון ואז גיליתי שפלטה מהפה את החלב ואני מפחדת שתיחנק לי בלילה...אני מפחדת לישון כעת בלי גרעפס שלה ולכן ערה בלילות.... אשמח לעיצה.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרעפסים לא באים...

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

קטיה
    09/07/2009

היי , יש לנו ילדה בת 3.5 חודשים . גם אנחנו עברנו את זה. היא פשוט לא עשתה גרעפסים ופלטה מתוך שינה. היינו עושים משמרות בלילה אני ובעלי כי הייתה פולטת גם דרך האף. יחד עם זאת הייתה מעלה מצויין במשקל, אז ההמלצה היחידה שקיבלנו מהרופאה שלה, פשוט לעשות שיפוע של 45 מעלות במיטה שלה. מתחת למזרן שלה שמנו ספרים - קומות -3-2-1. פליטות הפסיקו בגיל חודש וקצת, למדה לעשות גרעפסים כמו אירי אחרי בירה בפאב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקטיה

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2009

שלום רב,
    כאשר תינוק מוציא אוויר - גרפס - לפעמים יוצא מעט אוכל יחד עם האוויר כי סוגר הקיבה עדיין לא מאוד חזק ומאפשר בריחה של תוכן חזרה לוושט ומשם החוצה דרך הפה והאף. זה מצב נורמאלי לחלוטין בקרב תינוקות אלה אם הכמות גדולה, התינוק לא עולה במשקל(פולט יותר מדי) או/ו מרוב הפלחטות יש לו כבר דלקת בוושט מרוב האוכל שמקורו בקיבה.
    במקרים הללו השכבת התינוק בזווית עשוי לעזור יחד עם פתרונות אחרים.
    הוצאת אוויר מפחיתה את הלחץ בקיבה וכתוצאה מפחיתה את הסיכוי לבריחת האוכל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2009

היי שירי,
    לא עושה גרפס לאחר כמה דקות - לוותר.
    מה המשמעות של גרפס? - בלעתי אוויר - הוצאתי אוויר.
    לא מעיד על כמות או איכות הארוחה
    לא מונע פליטות
    ולכן כל המירוץ הזה אחר הגרפסים פשוט מיותר!!!
    תהני מהחיים ועל תבזבזי את הזמן על שטויות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעפסים

שירי
    09/07/2009

המון תודה על תגובתכם:-) שיהיה יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין לייזר להנקה
    יפעת
    08/07/2009

שלום
    בני בן 3 חודשים ויונק באופן מלא , אני מעוניינת להוריד שערות בלייזר ורציתי לדעת האם ידוע על קשר כלשהו בין לייזר להנקה ? האם יכול לפגוע בצורה כזו או אחרת בחלב או בהנקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין לייזר להנקה

הוספת תגובה

• תשובה ליפעת

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2009

היי יפעת,
    לא ידוע לי על קשר בין הנקה ועשית לייזר.
    לא נראה לי שקיימת בעיה בכלל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות אוכל לתינוק יונק בן 3 חודשים
    מיטל
    06/07/2009

שלום רב
    בני בן כמעט 3 חודשים ויונק הנקה מלאה מרגע הלידה. לאחרונה התחלתי לשאוב את הארוחה האחרונה ב 11 בלילה והוא מקבל אותה בבקבוק ב-12 בלילה וישן עד 6-7 בבוקר.
    כשאני שואבת את הארוחה זה לוקח המון זמן (בערך שעה ויותר) ובסוף אני מצליחה לשאוב 150 סי.סי.
    אם אני נותנת לו מנה שאובה נוספת הוא יאכל מהבקבוק גם 210 סי סי אם יש.
    האם זה הגיוני? אם ככה, אולי ה -150 סיסי שאני שואבת לא מספיקים לו? הבעיה היא שגם אם אני מאוד מתאמצת לא יוצא לי יותר מזה..וגם אז רק אחרי שהחלפתי כמה פעמים בין שני הציצים..
    האם זה אמור לקחת כ"כ הרבה זמן לשאוב? (ניסיתי גם את ספקטרה וגם את מיני אלקטריק של מדלה)
    איך אפשר לקצר את משך השאיבה או לחילופין לגרום לה להיות יותר יעילה?
    האם במהלך היום הארוחות שהוא יונק מספיקות? שלא כמו המשאבה, הוא יונק פעם אחת מכל צד (שני ציצים בכל ארוחה). הוא עולה יפה במשקל אבל עצבני ולא נינוח במהלך היום...

תודה רבה על התשובות

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ג'ניס זאוסמר
    06/07/2009

הי מיטל,
    תזכרי :
    1 - תינוק יונק מקבל ארוחות שונות (כמות והרכב)במשך היממה - ולכן אין אפשרות לעשות כאלו חישובים
    2 - יניקה של תינוק בריא ויעיל הרבה יותר יעיל מאשר כול מכשיר שאיבה - ולכן הוא יונק את מה שהוא רוצה וצריך ולכן עולה יפה במשקל.
    3 - מבקבוק תינוקות מקבלים זרם מהיר וכמות רבה - כל עוד שיש זרם מהיר הוא יוכל
    4 - אם את לא מניקה בלילה תצפי לירידה מסוימת בתפוקת החלב
    5 - אם את זקוקה לשאוב כמות יותר גדולה תשאבי כמה פעמים ביום (לאחר ההנקות) חוץ מהלילהוכך תכלי לאסוף לך יותר
    6 - ספק רב אם הוא יונק כמויות כאלה. אם הוא יונק 8 פעמים ביממה הוא קרוב לוודאי מקבל 100-עד120 סמ"ק בכל יניקה(יהיו ארוחות גדולות יותר וקטנות יותר)
    7 - הציפייה לשאוב יותר - לא ריאלית
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון בהנקה בין השדיים
    שירה
    05/07/2009

שלום, ילדתי לפני 11 ימים והתחלתי להניק מיד. התפתחו פצעים וכאבים בהנקה בשתי הפטמות, כאשר כעבור מספר ימים הכאב והפצעים בשד אחד נרגעו, ואילו בשני הם החמירו. (יש לציין שאחות ראתה את אופן ההנקה שלי ו"אישרה" אותה). צמצמתי את ההנקה בשד הכואב כדי לאפשר את החלמתו, ואמנם מצבו השתפר. בעקבות זאת השד נעשה קטן יותר מהשד השני והדבר מפריע לי. כיצד מומלץ להניק כרגע על מנת שהשדיים יתאזנו שוב? בתודה, שירה.

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ג'ניס זאוסמר
    05/07/2009

היי שירה,
    פצעים וכאבים בפטמות בשלב הזה נובעים רק מתפיסה לא מספיק טובה - למרות הכל.
    כאשר מפסיקים או מצמצמים הנקה מפחיתים את יצירת החלב וככל שהזמן עובר המצב הופך להיות תמידי.
    ולכן, עליך להתחיל להניק שוב מהצד השני ואף להגביר את היצירה מאותו הצד על ידי תוספת שאיבות.ההבדל בגודל נובע מחוסר ביצירת החלב יחד עם העובדה שאין לאף אחת סימטריה בין הצדדים. האי סימטריה הזאת בולטת יותר בזמן ההנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה