פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזיית הנקה
    מלי
    15/02/2009

שלום רציתי לשאול מה ההמלצה לגבי חזיות הנקה האם ללבוש אותה כל היום או שבבית מספיק גופית ספורט? האם ללבוש אותה בלילה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזיית הנקה

הוספת תגובה

• חזייה

חיה כהן
    15/02/2009

חזייה נועדה אך ורק לנוחיות שלך.נוח לך בלי תהיי בלי ,יותר נוח עם ,תלבשי.אין שום תפקיד לחזייה בהנקה,בכל מקרה לא מומלצת חזייה לוחצת!
    יחי החופש!
    חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :)

מלי
    15/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי עליה במשקל-מה עושים?
    ריקי
    15/02/2009

שלום, בני בן 3 שבועות. נולד במשקל 4,800 (כן כן אכן גדול). שוחרר מבית חולים במשקל 4,580 ונשקל בטיפת חלב בגיל שבועיים וחצי ומשקלו היה רק 4,720. האחות בטיפת חלב אמרה שהעליה במשקל אינה מספקת והזמינה אותנו לשקילה חוזרת עוד שבוע. אני מניקה אותו הנקה מלאה. בהתחלה הוא רצה רק שד אחד וינק בערך חצי שעה עם הפסקות של 3-4 שעות בין כל הנקה. עכשיו כשהוא בן 3 שבועות הוא רוצה רק צד אחד ויונק רק כ-20 דקות כל 2-3 שעות עד שהוא נרדם לגמרי וכל ניסיון שלי לעורר אותו שימשיך לאכול או להחליף צד לא מתקבל על ידו. מה עושים? אני מאד רוצה להמשיך להניק הנקה מלאה . חשוב לציין כי הילד נינוח, רגוע ולא אפטי וכשהוא באמת רעב הוא בוכה ומבקש את זה. מה עושים עם חוסר העליה במשקל? יש סיבה לדאגה? תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אי עליה במשקל-מה עושים?

הוספת תגובה

• ריקי

חיה כהן
    16/02/2009

ריקי שלום!
    רצוי שתינוק יחזור למשקל לידה עד גיל שבועיים.יש מס דברים שצריך לשים לב אליהם:הצמדה טובה לשד,ככל שהתינוק יצמד יותר עמוק בתוך השד כך יקבל יותר חלב בפחות זמן.הזמן על השד לא קובע אלא איכות ההנקה ותינוק שעובד על השד.בנוסף לא לתת לתינוק לפתוח פערים גדולים בין ההנקות.לשים לב ליציאות ולשתן וכן לערנות התינוק בזמן ההנקה.כדי להזרים יותר חלב אפשר גם לעשות מסג על השד תוך כדי הנקה ולעזור לזרימת החלב!
    תקפידי להיות במעקב צמוד של משקל! תעזרי באחות טיפת חלב עם ההנקה ואם צריך אפילו לתת מדי פעם בקבוק עם חלב שאוב.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעורר ב05 בבוקר...
    talushika
    15/02/2009

שלום רב בני בן 5 חודשים, יונק בלבד,נרדם ב19 ואז בלילה קם כל שעה/שעתיים. הבעיה העיקרית היא שהוא מתעורר כל בוקר ב05 ולא מצליח לחזור לישון!! בפעמים אחרות בהן הוא מתעורר בלילה אני מצליחה להרדים אותו ע"י לטיפות ולחישות,פעם אחת או פעמיים גם מניקה אותו. אבל ב05 ממש רואים שהוא קם עייף! לוקח לי בין שעה עד שעתיים להרדים אותו יש לציין שעד לפני כשבועיים התעורר ב0715 תודה מראש, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    מתעורר ב05 בבוקר...

הוספת תגובה

• טלי

חיה כהן
    16/02/2009

טלי שלום!
    שעות שינה וערנות אצל תינוקות משתנים,לאו דוקא קשור להנקה. כמובן שככל שהלילה מתחיל יותר מוקדם כך גם יסתיים יותר מוקדם. מה שמומלץ בכלל עם תינוקות זה נצל את שעות השינה שלהם למנוחה שלנו גם!
    אילו שנים שרובינו מסתובבים עם עייפות מצטברת,ולא תמיד יש לזה פתרון.
    באופן כללי יש תינוקות שישנים יותר ויש שיותר ערניים,בלי קשר למה שאוכלים.בכל מקרה בלילה היניקות צריכות להיות יותר קצרות ולא להתחיל לעשות חגיגה מהארוחה.אוכל ולישון.
    מאחלת בהצלחה ולילות של שינה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה.... שינה
    שירן
    15/02/2009

עוד שאלה אחת שכחתי... קורה אחרי הנקות מסוימות שאני לא מצליחה להרדים אותו ואז הוא ער עד ההנקה הבאה. במהלך הזמן הזה הוא רוצה למצוץ..ואחרת בוכה. איך אפשר להרגיע . או להרדים אותובלי ציצי??

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה.... שינה

הוספת תגובה

• שירן

חיה כהן
    15/02/2009

שירן,התינוק לא חייב להרדם מותר לו להיות ער גם בלי לאכול.זה הזמן המתאים למוצץ,או לנדנד אותו על הידיים עד שירדם.לעיתים בשלב זה הנקה נוספת של 2 דק מרדימה אותם.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה- צריכה עזרה
    שירן
    15/02/2009

שלום רב, בני בן השבועיים יונק בלבד. בתחילת ההנקה היו בעיות של גודש ותפיסת פטמה שעברנו אותן. מספר בעיות.שאלות 1. יש לי כאב קל שד .. סוג של דקירה בעיקר לני שאני צריכה להניק ובשלבים הראשונים של ההנקה, אחותי אומרת לי שזה נורמלי, אבל אני קוראת בכל מקום שהנקה לא כואבת אז אני מבולבלת... האם זה נורמלי ? 2. אני חושדת שאולי יש לי צינוריות סתומות -אני לוחצת ומרגישה כדורויות קטנות על הצינורות, הלחיצה עצמה כואבת ורק אחרי חימום המקום יוצא משם חלב. האם יש לי בעיה כזאת? איך נפתרים ממנה ? 3. יש לילות שהקטנציק רוצה לינוק שעתיים ושלוש.. אני חושדת שזה בגלל שאני והוא עייפים ומשימת ההנקה פחות יעילה, מה אפשר לעשות? 4. הוא לא מוכן ללכת לישון בלי פטמה בפה... מוצץ נורא קשה לשכנע אותו לקחת... מה אפשר לעשות? ( יש לי חזה גדול ואני סובלת מכאבי גב מתנוחה ההנקה כל היום) . תודה רבה! שירן

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה- צריכה עזרה

הוספת תגובה

• שירן

חיה כהן
    15/02/2009

שירן שלום! הכאב שאת מרגישה לקראת הנקה זה נורמה וזה פשוט תופעה של שחרור חלב בשד שנקרא,et down reflex וזה בעצם משחרר את החלב.
    אם השד מלא מאוד ויש אזורים שלא מתנקזים בזמן ההנקה יש אפשרות לעשות עיסוי על השד לפני ההנקה וכן לשנות את התנוחה בה את מביאה את התינוק לשד.
    ההנקה בלילה לעיתים פחות יעילה במיוחד אם אנחנו עייפים,מניקים בשכיבהואולי לא מקפידים על הנקה מספיק נכונה.
    עם חזה גדול הרבה פעמים נוח יות להניק בתנוחה צידית.בשום מקרה לא להתכופף מעל התינוק,תמיד להביא את התינוק אליך! חבל על הגב שלך. לא כל תינוק חייב מוצץ לפעמים עדיף בלי מוצץ,כי לפחות לא צריך לחפש אותו.שינה זה הרגלים,תנסי להרגיל אותו להרדם גם בלי פטמה בפה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניקה ותיקה עם שאלות
    שירי
    14/02/2009

שלום רב, לפני 10 ימים נולדה יעלי, ביתי השלישית. שני הבנים שלי ינקו עד סביב גיל שנה כך שיש לי נסיון בעניין. בימים הראשונים ההנקה הלכה מעולה. ביומיים האחרונים אני שמה לב שההנקה לא קבועה מבחינת השעות. מה שגרם לגודש כמעט תמידי ואתמול אפילו היתה לי התחלה של סתימה ודלקת. מה שקורה הוא שהיא יונקת ואז מתי שהוא במהלך ההנקה היא כאילו נחנקת. משתעלת כמה פעמים וממשיכה לינוק. אחרי ההנקה היא רוצה גם צד שני וכל הזמן אני שומעת את החלב מגיע לבטן שלה ועושה קולות. אחרי זה היא מתחילה לשהק ורוצה שוב ציצי כדי להרגיע את השיהוק ולהרדם. בקיצור משהו פה לא מסודר. ראוי לציין שהיא עלתה במשקל ויש חיתולים עם פיפי וקקי. אחרי משהו כמו חצי שעה שהעניינים נרגעים היא ישנה טוב לפחות שעתיים שלוש ואף יותר. הרופאה בדקה לשון קשורה ולא נראה שמדטבר בריפלוקס כי היא לא מקיאה . מה לא בסדר? האם אכן קשור בהנקה לא תקינה או משהו לא תקין בעיכול? סופ"ש נעים שירי

לקביעת תור
    סגירה
    מניקה ותיקה עם שאלות

הוספת תגובה

• שירי

חיה כהן
    15/02/2009

שירי שלום! בדרך כלל בהנקה אין שעות קבועות,ואין משך הנקה קבוע במיוחד בהתחלה.
    גם לתינוק וגם לאמא חשוב להניק בשבועות הראשונים לעיתים קרובות,כדי לא להגיע למצב של גודש.אבל! חשוב להצמיד את התינוק לעומק השד כדי שירוקן חלב מהשד ויפנה מקום לחלב הבא ולא לתת לתינוק רק לאסוף במציצה את החלב. הרבה פעמים לאמא יש הרבה חלב והתינוק מקבל מספיק חלב אבל בשביל זה צריך להיות הרבה על השד וגם בולע הרבה אויר.
    לעיתים קרובות דוקא אמהות שמניקות לאורך זמן רגילות להניק ילדים גדולים וההנקה שונה לגמרי.
    הקפידי להצמיד את התינוק טוב לשד,כלומר עמוק בתוך השד ונראה לי שזה יפתור לך את הבעיות.
    מעבר לזה לא נראה לי שיש בעיה
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי/וירוס
    עינת
    14/02/2009

שלום רצית לדעת האם ניתן להמשיך להניק אם תקף אותי וירוס או שאני חולה עם חום?

לקביעת תור
    סגירה
    חולי/וירוס

הוספת תגובה

• עינת

חיה כהן
    15/02/2009

עינת שלום,בהחלט כן ואפילו רצוי! הגוף שלך מייצר נוגדנים כנגד הוירוס ואת מעבירה את הנוגדנים לתינוק שלך.
    הרבה בריאות חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט חלב ??
    מלי
    13/02/2009

שלום אני ילדתי לפני חודש ומאז אני מניקה הייתי ועדיין מניקה שעות ארוכות אבל התינוקת לא שבעה ולכן אני נאלצת לתת לה גם בקבוק אחרת היא נשארת רעבה ולא יושנת כל היום נסיתי הכל הגדלתי כמות האוכל ושותה לפחות 4 ליטר נוזלים ביום ומניקה שעות ממושכות כדי לבדוק כמות החלב אני מבצעת שאיבה גם בשביל התינוקת אבל תמיד יוצא מקס' 30 מל' אפילו אחרי שלא הנקתי שעתיים הכמות מזערית מה עליי לעשות האם יש טבליות או משהו שיעזור בהגדלת כמות החלב אינני רוצה לתת לה בקבוק אבל מה הפיתרון??

לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט חלב ??

הוספת תגובה

• מלי

חיה כהן
    13/02/2009

מלי שלום!בדיקת כמות החלב בשאיבה זה לא מדד לכמוית שתינוק מצליח לאכול.לדעתי כדאי להפגש עם יועצת הנקה שתראה את היניקה. הנקה לא אמורה לקחת שעות ויכול להיות שאפשר לשפר את ההנקה ועי כך להגביר את כמוית החלב.
    צריך לבדוק שאין סיבה אובייקטיבית למיעוט חלב ואם כך הדבר ניתן להגביר את החלב בעזרת כדורי חילבה מבית טבע.לוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות כלליות
    שירלי
    11/02/2009

שלום, יש לי 2 שאלות, תודה מראש. 1. האם מומלץ בהנקה לקחת כדורים כשלהם כמו בזמן ההריון? (אומגה 3 לדוג') 2. אני מניקה מלא לתינוק בן כמעט 5 ח'. מטבעי אני אוהבת מתוקים ואני כבר "עייפה" מלהקפיד על תזונה ( משתדלת כבר 9 חודשי הריון + 5 ח' הנקה). אני יודעת שהתזונה חשובה, השאלה שלי היא האם הויטמינים וכו' שחשובים לתינוק נמצאים בכל אופן בחלב או שאם אינני מקפידה התינוק לא מקבל מה שצריך? (אחרת אולי עדיף לשלב תמ"ל...) תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות

הוספת תגובה

• שירלי

חיה כהן
    13/02/2009

שירלי שלום!
    כרצונך,אין צורך להמשיך עם הויטמינים.
    את יכולה לאכול מה שאת רוצה,התינוק יקבל את מה שהוא צריך מהחלב שלך.לעיתים אם האם לא אוכלת אוכל מזין זה יוריד מהבריאות שלה ולא של התינוק.
    תמשיכי להניק,ותהני מהחיים אין סתירה בין השניים!
    כל וב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה ומעבר לבקבוק
    כרמית
    10/02/2009

שלום, ביתנו בת 5 חודשים, עד היום ניזונה מהנקה בלבד. מכיוון שאני חוזרת לעבודה בשבוע הבא התחלנו לנסות לתת תמ"ל לפני כשלושה שבועות ללא הצלחה (למרות שבעבר לקחה בקבוק מספר פעמים). המלצת הרופא היתה להפסיק לגמרי להניק מכיוון שאני לחוצה מהחזרה לעבודה ומכך שהיא אינה לוקחת בקבוק ושהלחץ משפיע על החלב ועל בתנו. אתמול החלטנו ללכת על גמילה קשה... כרגע, עם הרבה סבלנות וטכניקות יצירתיות של האבא, הוא מצליח לתת בקבוק (הוא היחיד שנותן, אני נעלמת מתחום ראייתה) אבל הכמויות שהיא מוכנה לקבל קטנות יחסית. היום, לדוגמא : 6:00 יניקה 11:45 70CC 15:30 110CC 19:20 75CC 22:00 80CC החיתולים יחסית יבשים אבל בבוקר היתה יציאה. אשמח לקבל את דעתכן בנושא והאם הכמויות סבירות (אנו מניחים ומקווים שהיא תגדיל את הכמות כאשר היא תתרגל לבקבוק). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה ומעבר לבקבוק

הוספת תגובה

• כרמית

חיה כהן
    11/02/2009

כרמית שלום! אני מצטערת על הצעת הרופא להפסקת הנקה! לא מסכימה איתו!
    אפשר לתת חלב שלך שאוב בבקבוק,תוכלי לשאוב בעבודה.(יש דרכים יצירתיות גם לזה אם תצטרכרי). בשעות שאת בבית תניקי ואז גם אם היא תאכל פחות מהבקבוק תוכל להשלים את הכמויות בהנקה לאחר מכן.הלחץ שלך ממש לא משפיע על איכות החלב שלך,כן יכול לגרום לירידה בכמויות,אז לסיכום אני מציעה קודם כל להרגע...אתם במקום טוב! לתת את הבקבוק מדי פעם עם החלב השאוב,והשאר לתת הנקה.
    ההנקה מאוד מגינה מפני מחלות שונות דוקא עכשיו יש לזה חשיבות עליונה,אז תחשבו על זה שוב,ומה שתחליטו שיהיה עם הרבה הצלחה וכמה שיותר בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות כלליות
    ענת מ.
    10/02/2009

שלום רב. 1. יש לי שד אחד מלא בחלב- כך אני מרגישה וגם רואה בכמות שיוצאת בשאיבה. ואילו השד השני מאוד לא מלא . מדוע זה קורה? 2. מדוע יש נשים שופעות בחלב וכאלו שלא ? ( לפי הבנתי הנקה מרובה מגבירה כמות ואין קשר לגנטיקה.... ) . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    10/02/2009

ענת שלום! תמיד יש הבדלים בין שני השדיים.באופן כללי השד שהתינוק יונק ממנו יותר ייצר יותר חלב,כל אחד מאיתנו שונה מבנה השד שונה,כלומר יותר רקמת שד או פחות,בנוסף זרימת החלב תלוי במצב הורמונלי שגם משתנה מאחת לאחת.
    כל אחת מאיתנו צריכה לדעת לממש את הפוטנציאל שלה למקסימום.
    בהצלחה והנאה רבה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לחזור להניק אחרי תקופה?
    מתוסכלת
    10/02/2009

שלום, יש לי תינוק בן חצי שנה, אני כבר שלושה שבועות שלא מניקה מסיבות כאלו ואחרות אבל אני מאוד רוצה לחזור להניק, אני לא עובדת, האם זה אפשרי בכלל? היום שאבתי ויצא לי אולי 20 cc , הוא אוכל היום בבקבוק בין 120 ל 180 . אודה לתשובתך תודה רחלי

הוספת תגובה

• רחלי

חיה כהן
    10/02/2009

רחלי שלום!
    אפשר לחזור להניק,יקח קצת זמן עד שכמויות החלב יתגברו,אך ככל שתניקי יותר כך החלב יגבר,אפשר גם בין לבין לשאוב.
    התמדה היא המפתח להצלחה! תצליחו חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה לתינוקת סרבנית
    אמא נואשת
    10/02/2009

בתי בת 8 חודשים. לפני שבועיים החלטתי לגמול אותה מהנקה אך היא מסרבת לאכול תחליף. מה לא ניסיתי- בקבוקים שונים, תחליפים שונים, חלב אם בבקבוק- ושום דבר- הילדה סוגרת את הפה ובוכה בהיסטריה. יש לציין שהיא גם לא מגיבה למוצקים היטב ומתפתלת כשנותנים לה רסקים שונים. אני חייבת לחזור לעבודה. מה עושים???????????

הוספת תגובה

• אמא

חיה כהן
    10/02/2009

שלום,קשה... אין סיסמת פלא,כשלא תהיי בבית לא תהיה לה ברירה ולאט לאט תתרגל.אולי בהתחלה תאכל פחות אך לאט לאט תתרגל.
    עוד רעיון לנסות לשלב באותה ארוחה הנקה ובקבוק לסירוגין דבר נוסף אולי בלילה כשלא כל כך ערנית אפשר לנסות בקבוק .
    בהצלחה הרבה סבלנות ואורח רוח.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי וכמה לשאוב
    ענת. ש
    09/02/2009

שלום וערב טוב ביתי בת חמישה חודשים ועקב חזרה לעבודה התחלתי לשאוב. עד היום האכלתי אותה רק בצד אחד כל ארוחה. שאלתי היא מתי וכמה לשאוב כשאני בבית? האם לשאוב מיד אחרי ההנקה או לחכות? באיזה צד לשאוב. של ההנקה או הצד השני? כמה תינוקות אוכלים בגיל הזה פחות או יותר? עד עכשיו היא אכלה כמויות שונות ודי קשה לי לקבוע כמה כל ארוחה. האם 220cc זה הרבה לגיל הזה? האם היא אוכלת יותר מהבקבוק מאשר הנקה? תודה רבה וסליחה על כל השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    מתי וכמה לשאוב

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    10/02/2009

ענת שלום,באופן כללי אם את מניקה בכל ארוחה משד אחד ,תוכלי באותה ארוחה לשאוב מהצד השני.לרוב כמויות החלב בבוקר הם יותר גדולות ולכן כדאי לנצל זמן זה לשאיבות.כמובן שאם את לא בבית למס שעות ולא מניקה בשעות אילו אז גם זה הזדמנות לשאוב.
    כפי שהבנת קשה לדעת כמה תינוק יונק ירצה לאכות מבקבוק,אבל עם הזמן לומדים.כמה שהוא ירצה אפשר לתת.חלב אם מתעכל בקלות ולכן בדכ לא מהווה מעמסה על מערכת העיכול.
    יש תינוקות שיעדיפו לאכול כמויות קטנות מבקבוק וכשאמם חוזרת ישלימו עי הנקות מרובות.
    חשוב לא לחמם כמויות גדולות של חלב,כי אם התינוק לא יאכל את זה אסור לחמם שוב את החלב!
    בהצלחה לשניכם חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כמה זמן צריך להניק?
    אתי
    09/02/2009

שלום, אני אמא לבת מקסימה בת שבועיים אני מניקה בצורה מלאה שאלתי היא כל כמה זמן היא צריכה לאכול .? בטיפת חלב נאמר לי כי עליי להעיר את הילדה כל שעתיים לאכול האם זה נכון? זה פשוט מאוד קשה לי בעיקר בלילות לקום כל שעתיים להאכיל אותה אודה לעזרתכם ........

לקביעת תור
    סגירה
    כל כמה זמן צריך להניק?

הוספת תגובה

• קרן

חיה כהן
    10/02/2009

קרן שלום.אין סיבה להעיר תינוק כל שעתיים להנקה,אלא אם הוא לא עולה בשקל במידה מספקת.באופן כללי תינוק צריך לינוק לפחות 8 פעמים ביממה.בשעות מסוימות יינק לעיתים קרובות ובשעות מסוימות יפתח מרווח בין ההנקות.יש לשים לב ליציאות ושתן,לפחות 3,4 יציאות ביממה בצבע צהוב חרדל,ולפחות 5,6 טיטולים רטובים.כל הסימנים האילו יחד יתנו לך לדעת שתינוקך מקבל מספיק אוכל.
    בהצלחה וכל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה