מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקה לפני כעשרה חודשיםמיטל29/03/2009
שלום,
שמי מיטל, בת 29, אמא לתינוק בן שנה וחמישה חודשים. הנקתי אותו עד גיל 7 חודשים .
כיום עשרה חודשים לערך אחרי ההנקה עדיין יש לי חלב בשד שמאל, כלומר לא זרימה , אך אם אלחץ על השד יצאו לי מס' טיפות גדושות. כמו כן יש לי תחושה מוזרה ולא נעימה בחלק התחתון של שד שמאל, כל הזמן אני נוגעת ומפחדת לגלות גוש. ובאחד מהפעמים שנגעתי הרגשתי כי העצם של הצלע שליד השד כאילו עלתה למעלה ויש בליטה מסוימת (חשוב לציין שזה לא גוש אל הרגשה כאילו העצם בלבד עלתה) בדקתי לעומת שד ימין ולכן יש בליטה גדולה יותר בעצם בשד שמאל. רופא הנשים שלי בדק אותי בחודש האחרון וטען כי זה כלום, אך למרות זאת קבעתי לי תור לכירורג אך טרם הייתי אצלו.
חשוב לי לדעת מהם הסיבות שיכולות להיות לאי הפסקת החלב בשד שמאל?
והאם ייתכן כי זה ילווה בתחושה מוזרה בשד?
אשמח לקבל את תשובתכן בהקדם תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר29/03/2009שלום מיטל
נורמאלי ששיש לך עדיין חלב הצורה כזאת בשד.
החלב יגמר לאט לאט.
אין לי הסבר לתחושה המוזרה שלך אבל טוב שאת פועלת על פי החששות שלך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה כאמצעי מניעה טבעיאיילת28/03/2009
בני הפשוש בן ה - 3.5 חודשים יונק בלבד. בלילות האחרונים ישן שינה רצופה בת כ - 5-6 שעות מדי לילה.
האם הפסקה זו בין ההנקות עלולה לפגוע בהיות ההנקה אמצעי מניעה טבעי בחודשים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
חיה כהן28/03/2009איילת שלום! אכן כן,ככל שיש פערים יותר גדולים בין ההנקות הבטיחות יורדת.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון אצל תינוק בן 7 חודשיםtalushika28/03/2009
שלום רב,
בני בן 7 חודשים, יונק בלבד עם התחלה של אוכל מוצק.
כבר 4 ימים אין לו תאבון. בבוקר הוא יונק יחסית יפה אבל מהצהריים הוא לפעמים סתם רוצה למצוץ ולא אוכל, ככה עד הערב. יש לי גם הרגשה שאולי אין מספיק חלב אבל גם לבקבוק הוא מסרב (בד"כ אם הוא ממש רעב אז הוא מסכים לבקבוק)
הוא בטווח הנמוך של המשקל (שוקל בערך 7.5 ק"ג)
בימים האחרונים עושה מעט מאוד פיפי אבל הוא חייכן ונראה כאילו מרגיש טוב.
לפני חודש יצאו 2 שיניים
מה לדעתכם עליי לעשות???
אשמח לתגובות...
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון
חיה כהן28/03/2009שלום! באופן טבעי בגיל הזה התינוק מתחיל להתעניין בדברים נוספים בסביבה וכו ולכן מראה פחות עניין בהנקה.
סיבה נוספת יכולה להיות שיניים. יש אפשרות להניק לעיתים יותר קרובות הנקות יותר קצרות.
חשוב שהתינוק חיוני ומפותח!
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהנקה!!מירב28/03/2009
היי. יש לי ילד בן 4 ואת ילדי השני ילדתי לפני 5 ימים. את הילד הראשון הנקתי שנה וחצי. תחילה עם פטמות סיליקון (יש לי פטמות שקועות) ואחרי 4 חודשים זרקנו אותן והמשכנו בלי. כלומר יש לי נסיון וידעתי שאני מעוניינת להניק גם את ילדי השני. הפעם גם פטמות הסיליקון לא עוזרות כלל. הוא לא תופס והוא עצלן ומתייאש ומתוסכל מאוד מהר ולכן אני שואבת סביב השעון. אני חוששת שהוא יתרגל לבקבוק ולעולם לא ילמד לינוק למרות נסיונותיי החוזרים ללמדו.
1. האם יש סיכוי שבעוד מספר ימים או שבועות הוא יתחזק ויוכל להפתיע אותי ולינוק ישירות מהציצי או מפיטמת הסיליקון או שזה אבוד?
2. מה לגבי מינוני שאיבה. כמה הוא אמור לאכול? בינתיים הוא אוכל עפ"י הצורך שלו (כמה שהוא דורש). נראה לי שהוא מגזים עפ דרישותיו. בן 5 ימים ואוכל 100 CC לארוחה כל 3 שעות לערך.
יש לציין שכמות חיתולים מלאים ל- 24 שעות מספיקה. כ- 4-5 טיטולים של יציאות וכ- 6 חיתולים של שתן.
אני מאוד רוצה להניק ומכירה את יתרונות ההנקה. לא אוותר בקלות אך התלות המלאה במשאבה מתסכלת אותי. מה ניתן לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
חיה כהן28/03/2009מירב שלום! בודאי שיש סיכוי טוב שתינוקך ינק בהמשך. יש צורך קודם כל לשאוב ולגרום לזרימה טובה של חלב בשד.לפי התאור שלך יש לך כמויות יפות של חלב!
הרבה מגע של עור לעור גם ללא קשר להנקה יכול לעזור וגם התינוק יגדל קצת יהיה יותר ערני וישתף פעולה. אל תשכחי שתינוק בו 5 ימים זה לא תינוק בן שנה,הוא צריך יותר עזרה מצידך בהצמדה לשד.יכול להיות שאת צריכה עזרה מיועצת הנקה.
אל תפחדי מהבקבוק רק תדאגי לתת אותו בצורה הכי קרובה להנקה,גם מבחינת תנוחה וגם תגרמי לתינוקך לפתוח פה גדול ואל תרימי את הבקבוק עד הסוף אלא תשכיבי אותו שרק חצי מהפטמה יתמלא בחלב,בצורה כזאת התינוק יצרוך גם כמויות יותר קטנות בכל ארוחה.
בהצלחה ולא להתייאש את רק בהתחלת הדרך!
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נפטרים מפטמת סיליקון????רחלי28/03/2009
היי,
עדן כבר בת חודשיים, יונקת כמעט מלא (בלילה אבא נותן בקבוק) ורוב ההנקות מלוות ב SNS.
את משק החלב הצלחתי להגביר ולייצב אבל אני מרגישה שעם הפטמה לא יוצא כמו שאמור לצאת. לפני כשבועיים היא הפתיעה אותי ותפסה ללא הסיליקון ומאז זה לא חזר על עצמו. היא לא יודעת מה לעשות עם הציצי בתוך הפה שלה.
אישה טובה שפגשתי באינטרנט אמרה שלה מה שעזר זה האכלות אצבע. ניסיתי יום וחצי, לא עזר.
יש לי יועצת הנקה דיי נחשבת וגם איתה התייעצתי אבל ממנה אני קצת מתייאשת. היועצת שאיתה במכון פשוט אמרה "יש ילדים שמתמכרים ואין מה לעשות" והיא עצמה כבר התחילה לדבר איתי על הילד הבא. כששאלתי על האכלת אצבע היא רק שאלה עד לאן אני מכניסה את האצבע ושאולי ככה היא תקשר עור לאוכל ולא סיליקון.
אני קצת מתוסכלת כי הילדה הראתה לי שהיא יודעת ויכולה, אני רק צריכה עוד איזה טיפ ממישהי שהצליח לה.
אגב, התפיסה עם הפיטמה לא מזהיה בעוד שכאשר הצליחה ללא, היא תפסה יופי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
חיה כהן28/03/2009רחלי שלום! לדעתי תינוק בגיל חודשיים אוכל כמויות גדולות מדי בשביל להאכיל באצבע. אפשרות להוריד את פטמת הסיליקון היא להתחיל את הארוחה עם הסיליקון,ובאמצע ההנקה להוריד את הסיליקון תוך כדי הנקה. תנסי את זה בשעות שהיא יונקת יותר טוב ויותר רגועה.אל תשכחי לתת תמיכה טובה לשד בזמן ההנקה כדי לייצב לה את השד.אל תשכחי שהתינוק יונק מהשד ולא מהפטמה!
תרגול ועוד תרגול,הרבה מגע עור לעור.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה רבה על תשובתך
רחלי29/03/2009עדן נולדה קטנה מאוד ולכן גם היום, בגיל חודשיים היא פיצית-3400 גרם לערך. ארוחה שלה היא 90CC תמ"ל או טיפה יותר חלב אם.
למרות גילה הצעיר יש לה הרבה שכל - היא מזהה שזה לא סיליקון שנכנס לה לפה ומשאירה את הפה פעור עם השד בתוכו, עיניים פעורות ולא עושה כלום. הערב ניסיתי להניק אותה בתנועה וזה הלך טיפה טוב יותר (אמנם עם הפטמה אבל בלי צעקות), אני אנסה גם מחר.
איך היית תומכת שד גדול מאוד ונפול (לידה שניה) על מנת להניק בהליכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן בקבוקלירון25/03/2009
שלום, בני בן כמעט 5 חודשים, הוא התחיל לפני שבועיים ללכת למטפלת, ומאז ליבי נקרע...
כשהוא אצל המטפלת הוא מסרב לאכול מבקבוק...ומחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה כדי לאכול...
לציין כי אני עובדת כ-6-7 שעות ביום, ואין לנו איזה פינה בה אני יכולה לשאוב אז אני לא שואבת.
בבית הוא אוכל לפעמים בקבוק רק בשעות הערב לפני השינה.
יש לי כמה שאלות:
1) אני מנסה לשאוב ולא יוצא לי חלב האם זה אומר שהחלב התייבש )-: ??ומה אני יכולה לעשות כדי להגביר את הכמות (חוץ מסירה שחורה) כי אני רוצה להמשיך להניק כשאני חוזרת הביתה?
2) איך אני יכולה לדעת את כמות ההנקה שהוא אוכל? ואם יוצא לו בכלל?
3) האם כדאי להתחיל בגיל 5 חודשים עם מזון מוצק, ועם מה כדאי להתחיל?
אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
חיה כהן26/03/2009לירון שלום.
החלב לא מתייבש ביום עד כדי כך שלא יצא בכלל בשאיבה,וגם אם כן אם תמשיכי לשאוב החלב יחזור.איזה משאבה יש לך? אולי יש בעיה עם המשאבה,את צריכה משאבה טובה!
אי אפשר לדעת את הכמות שהוא אוכל,אבל בטח אחרי מס חודשי הנקה את תדעי להבחין שתינוקך יונק ומקבל חלב.בדכ יש גם את ההרגשה של רפלקס שחרור החלב.בנוסף לזה סביר שהתינוק לא יהיה מרוצה על השד אם לא יהיה חלב!
בהחלט בגיל כזה אפשר להתחיל עם מוצקים במידה וזה יכול לעזור לך.ההמלצה היום היא להתחיל עם ירקות.מתחילים עם ירק אחד וכמות קטנה ולאט לאט מוסיפים עוד סוגים.תתיעצי עם אחות טיפת חלב!
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהטלי מכלוף25/03/2009
בתי בת חודש ושבוע הנקתי אותה כ-3 שבועות לאחר מכן הפסקתי כי מאוד כאב לי,כרגע יש לי גודש בחזה ,והוא מאוד גדל האם אני יכולה לחזור להניק\לשאוב חלב? ואם אני ייעשה זאת האם החזה שלי יקטן כי זה מאוד מפריע לי במראה החיצוני ובבטחון העצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
חיה כהן26/03/2009טלי שלום! בהחלט את יכולה לחזור להניק או לשאוב ,לפי רצונך.לאחר שתסיימי להניק וירד הגודש החזה חוזר לגודל הרגיל,לעיתים אף יותר קטן!
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בשד לאחר גמילהמורן25/03/2009
שלום רב!
הפסקתי להניק את בני לפני שבוע בהיותו בן 10.5 חודשים. מאז יש לי גושים בשד- תופעה ברורה.
בימים הראשונים שאבתי מעט (פעם ביום), אך הפסקתי. האם שאיבה כזו גורמת להמשך ייצור החלב? מהי הדרך הנכונה לייבוש החלב ולסילוק הגושים? האם יכולה להתפתח דלקת בשד?
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
חיה כהן26/03/2009מורן שלום! אפשר לשאוב מדי פעם קצת רק להקלה אחרת באמת את מייצרת יותר חלב. הכי טוב לעשות קומפרסים קרים על השד עד להורדת הגודש .
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים והנקהשירלי24/03/2009
שלום,
אני רוצה לוודא משהו... הבן שלי בן 7 ח'. עד עכשיו ינק מלא. כרגע אוכל כבר ארוחת 10-פירות וארוחת צהרים- מרק ירקות כך שיוצא שאני מניקה אותו בבוקר ופעם הבאה סביב 5 או כבר לפני השינה. בעצם יוצא 10 ש' שאני לא מניקה כי אוכל מוצק. האם אני צריכה בכל זאת לשאוב ב 10 השעות הללו כדי להמשיך את תפוקת החלב או שהגוף ייצר כמה שצריך לארוחת הבוקר ואלו שאחה"צ (והלילה כמובן...)?
אשמח מאוד לתשובה.
מתלבטת אם לשאוב.. (בחלק מהימים אני בשעות האלו בעבודה)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
חיה כהן26/03/2009שירי שלום!
כדי לשמור על כמויות של החלב ושהתפוקה לא תרד כדאי לשאוב מס פעמים ביום.אם מניקים רק פעמיים ביום כמויות החלב ירדו,אבל אם את מניקה במשך הלילה מס פעמים או אם את מניקה בסופי שבוע יותר אז באותם ימים אין צורך לשאוב.
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בצינורות החלברותי סתיו24/03/2009
מה אפשר לעשות כדי לשחרר חסימה בצינורות החלב כדי שהזרימה תיהי יותר חופשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי
חיה כהן24/03/2009רותי שלום!צינורית חסומה טוב לשחרר עי קומפרסים חמים והרבה מסג עח השד.ממש לעסות את השד ביד כאילו את מפוררת משהו. בנוסף תנסי לשנות תנוחת הנקה כדי לשנות את הזוית ואם אפשר ממש להצמיד את הסנטר של התינוק באזור החסימה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצה חיה.
רותי סתיו25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוק רוצה לינוק רק מצד אחדענת23/03/2009
בני בן 5 חודשים אני עובדת כרגע 3 ימים בשבוע כשאני בעבודה אני שואבת מנה אחת והוא אוכל מבקבוק מנה אחת או שתיים. לאחרונה הוא מסרב לינוק מצד אחד ואכן התמעט בצד זה החלב אני רואה זאת גם בשאיבה . הדבר מפריעה לי גם אסתטית שכן צד אחד גדול משמעותית מצד שני.מה עושים כדי לחזור להנקה משני הצדדים? נ.ב צד זה תמיד היה פחות מועדף אך עתה יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן24/03/2009ענת שלום!
אחת הסיבות שתינוק לא רוצה לינוק משד מסוים זה ירידה בכמויות החלב באותו צד.כדאי להגביר את החלב באותו צד עי שאיבות מרובות דוקא מצד זה!
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוק מסרב לינוק מצד אחד
ענת24/03/2009בהמשך לשאלתי אני כבר יומיים מנסה לשאוב מצד זה אך לא יוצא כלום מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
חיה כהן24/03/2009ענת שלום! אפשר רק להמשיך לשאוב מאותו צד,גם אם לא יוצא חלב.אולי הגירוי יגביר בחזרה את החלב.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה פעמיים ביום וירידה בכמות החלבשושי22/03/2009
שלום רב,בני בן החמישה חודשים ינק עד כלפני חודש הנקה מלאה ובעקבות יציאה לעבודה הורדתי את ההנקות לפעמיים ביום,בהתחלה הייתי מרגישה שהגוף מייצר חלב ויש מעט גודש וכיום החלב ירד מאוד ואני מעוניינית להמשיך להניק בבוקר מוקדם וכשאני חוזרת מהעבודה תעזרו לי איך עושים זאת????הילד רוצה לינוק אך מתעצבן שאין מספיק חלב(יש מצב ללא שאיבות??)ממתינה לתשובתכם תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי
חיה כהן22/03/2009שושי שלום! כמובן שעם ירידת מס ההנקות,כמויות החלב ירדו.הדרך היחידה לשמור על כמויות החלב זה או לשאוב או להניק אותו בלילה גם.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בקבוק דומה להנקהמלי22/03/2009
שלום , בני בן 4 חודשים ואני עוד שבוע יוצאת לעבוד וכבר הקפאתי חלב עבור חודשיים מלאים . רציתי לדעת איזה בקבוק טוב לקנות שדומה לפיטמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
חיה כהן22/03/2009מלי שלום! עדיין לא המציאו בקבוק עם פטמה שדומה לפטמה של אמא.
כדאי שהפטמה של הבקבוק יהיה עם בסיס רחב כדי שהתינוק יצטרך להמשיך לפתוח פה גדול.בנוסף כדאי לא להרים את הבקבוק עד הסוף אלא להחזיק אותו במצב אנכי,ובצורה כזאת החלב יזרום יותר לאט ולתינוק יהיה יותר שליטה על זרימת החלב.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ושאיבהעדי21/03/2009
שלום נדמה לי שיש לי פטריה בשתי הפיטמות ואני שואבת. האם ניתן לתת חלב שאוב ולשאוב למרות הפטריה או לעבור לתמ"ל? אני מטפלת בפטריה במשחה ויש לציין שתינוק בן 6 שבועות ואינו יונק. מקבל חלב שאוב ותמ"ל. בנוסף האם יש צורך לעשות סטריליזציה כל פעם מחדש עקב חשד לפטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
ג'ניס זאוסמר21/03/2009היי עדי,
למה נדמה לך שיש לך פטריה בפטמות?
מהם הסימנים?
תכתבי לי
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה
עדי21/03/2009עד לפני 3 ימים הייתי מניקה, אך עקב דרישה של התינוק להניק כל חצי שעה הפסקתי והתחלתי לתת יותר חלב שאוב. בנוסף גם בימים האחרונים התחיל לשרוף לי אחרי הנקה למשך זמן ממושך וגם קצה הפיטמה קיבל צבע ורוד, ובנוסף נראה היה לי שהלשון של התינוק לבנה. אני מטפלת בדקטרין בפיטמה ובדקטרין אורל ג'ל בתינוק. האם ניתן לשאוב ולתת לו או שעקב שאיבה אני לא נותנת לפטריה להתרפא? בנוסף אני שואבת ומאחסנת במקרר חלב שאוב ליום, האם זה בסדר? תודה על התשובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעדי
ג'ניס זאוסמר22/03/2009עדי שלום,
פטריה קשה לאבחנה.
ייתכן ויש לך פטריה אבל לא ידוע על איזה רקע. קבלת אנטיביוטיקה סביב הלידה, פטריה שהתלבשה על פצע בפטמה או .....
טיפול בדקטרין אצלך ולתינוק מאפשרת הנקה ישירה.
מותר לשאוב אבל עדיף להניק ישירות כי אם הפטריה מתלבשת על המכשיר שאיבה אין אפשרות לתת לה דקטרין.
אני ממליצה למרוח דקטרין ג'ל על לשון התינוק לאחר ההנקה - 4 פעמים ביום, וקרם דקטרין אצלך לאחר ההנקה גם 4 פעמים ביממה.
תאווררי את הפטמות כמה שאפשר ותזרקי כל מוצץ, פטמה וכו.
עד שהכל יעבור לא ממליצה להשתמש בשום דבר חוץ מהשד והתינוק.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפטריה
עדי22/03/2009הי גניס תודה על התשובה, הבעיה היא שאינני יכולה להניק.....התינוק יונק כל 30-40 דקות וזה שבר אותי לחלוטין.....לכן החלטתי להפסיק להניק, פשוט נשברתי נפשית. לכן שאלתי האם ניתן לשאוב או שעדיף לתת רק תמ"ל..... אז האם ניתן לשאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להניק...אתי18/03/2009
שלום, ביתי בת 3 חודשים חודש וחצי יינקה מלא (הייתי שואבת) לאחר מכן התחלתי לתת לה גם סימלאק מכיוון ולא היה לי מספיק חלב ולאט לאט ירדתי במינון ויצא שאולי פעם ביום אני שואבת לה וכמובן בגלל שאני שואבת פחות גם יש פחות חלב הייתי שואבת משהו כמו 60 בשבוע האחרון הפסקתי לגמריי כי נראה לי שכבר לא היה טעם יותר אחרי נקיפות מצפון לא קטנים החלטתי שאני רוצה לחזור להניק אני יודעת שזה אפשרי איך אני יכולה לחזור? הבנתי שבגלל שלא הנקתי כמה ימים אני לא יכולה לתת לה ישר את החלב אז מה עושים? אודה לעזרתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ג'ניס זאוסמר20/03/2009אתי שלום,
אפשרי - נדרש מאמץ ורצון.
תניקי, תשאבי עם מכשיר טוב כמה פעמים ביום ( 6-8) ותקחי חילבה - 3 כדורים 3 פעמים ביממה.
הכי עדיף - יועצת הנקה - לטיפול מקצועי ולתוצאות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)