מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתאום לא מספיק חלבמ.י25/02/2009
הי, יותם בן 6 שבועות, ועד עכשיו ינק מצוין (כול 3 עד 4 שעות), עלה במשקל (שוקל 3750), והכול היה בסדר. ביומיים האחרונים אני מניקה אותו בערב, והוא לא מתנתק (אחרי יותר מ 40 דקות)וכאשר אני מנתקת אותו הוא עדין עצבני ומחפש את הציצי שוב, כאשר אני מחזירה אותו הוא ממשיך להתעצבן. אני מאוד חוששת שיש איזה בעיה היצור החלב. אתמול לא היתה ברירה ונתתי בקבוק בפעם הראשונה עם (60CC), למרות שהייתי מעדיפה בשלב זה שיהיה ניזון רק מחלב אם. מה יכולה להיות הבעיה? אני עושה משהו לא תקין? זה נוראה לתת בקבוק?מפחדת שזה יפגע ביצור החלב. אולי כדאי לשאוב? תודה מראש, מ.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
חיה כהן26/02/2009שלום! בגיל כזה לעיתים יש תופעה שנקראת קפיצת גדילה.במשך מס ימים התינוק רוצה לינוק לעיתים קרובות.אפשר להניק תינוק מצד אחד אחכ שני לחזור לראשון ואחכ שני! בסהכ ככל שמניקים יותר כך כמויות החלב מתגברות.
אם ברצונך גם לשאוב זה רק יכול להועיל.זה אמור לחלוף תוך מס ימים,ולא קורה כלום אם יש צורך ונותנים בקבוק מדי פעם.(כמובן שעדיף שזה יהיה חלב-אם).
בהצלחה ובסבלנות חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה רק עוד שאלה קטנה
מ.י26/02/2009האם זה הגיוני שכאשר אני שואבת יצא בציצי שלא הנקתי בו כ(4 שעות) בקושי 20CC ? והרי התינוק צריך לאכול איזה 120 CC בגיל הזה. יכול להיות שמעבר לקפיצת גדילה יש איזו בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
חיה כהן26/02/2009שלום! תינוק מצליח לינוק יותר מהשד ממה שהמשאבה מוציאה,בנוסף לכך תינוק לא חייב לאכול בבת אחת כמות כזאת גדולה מהשד.הנקה שונה מבקבוק!
לילה טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
מ.י27/02/2009תודה רבה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות תכופות בלילהגילי24/02/2009
היי, בתי בת 4.5 ח', המקסימום שהיא משכה בלילה היה 6 שעות עד להנקה הבאה (וגם זה לא קרה כל יום). מלפני 3 שבועות בערך, היא מתעוררת כל שעתיים, שלוש ושום דבר לא מרגיע אותה מלבד ציצי. האם יכול להיות שהיא רעבה? אני מקפידה להניק אותה כל 3 שעות במהלך היום היות וחשבתי שהיא עושה השלמות בלילה. אני נואשת...אני יודעת שבגיל הזה רוב התינוקות ישנים כבר לילה שלם. תודה רבה, גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
חיה כהן26/02/2009גילי שלום! יש תקופות שתינוקות קמים לעיתים יותר תכופות וזה עובר וחוזר לשגרה. יכול להיות שיוצאות לה שיניים,וזה פשוט מציק וככה היא נרגעת.
השתדלי לנוח בכל רגע אפשרי. כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע יש לי גודש הרבה יותר בצד אחד ?נוגה24/02/2009
ביתי בת החודש וחצי יונקת הנקה מלאה אבל כמעט תמיד היא מעדיפה שד אחד ובשד השני נוצר לי גודש שרק מכביד עוד יותר על ההנקה וגורם לה לא לרצות לינוק ממנו. אני ממש מתיאשת האם יש דרך לגרום לה לרצות לינוק מהשד הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגה
חיה כהן26/02/2009נוגה שלום! תנסי להתחיל את ההנקה מהצד הזה.אם לא מסכימה תתחילי מצד שני מס דקות ואז תעברי לצד זה.אם השד הזה מלא מדי וקשה לה להצמד אפשר להוציא קצת חלב לפני שאת מתחילה להניק. עצה נוספת,לנסות לשנות תנוחת הנקה בשד שהיא פחות אוהבת ולכן פחות מרוקנת. כל טוב חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול בהנקהרחלי24/02/2009
שלום רב, הייתי רוצה לדעת מה לאכול על מנת שיהיה לי מספיק חלב. חוץ משתיית מים מרובים האם תה מרווה גורם להיווצרות של חלב אם? בתי בת חודשיים וחצי ואני מנסה להניק ואין לי מספיק חלב משום שהילדה לא רגועה אחרי ההנקה, ואני נותנת לה תוספת של מטרנה והייתי רוצה להפסיק את התוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאני עשיתי להגברת חלב - שיתוף
עינת25/02/2009בהתחלה לקחתי 3 פעמים כדורי חילבה של ניוטרליף 3 פעמים ביום לפני כל ארוחה סהכ 9 ביום. מאוד יקר ולכן אחרי שהחלב התגבר עברתי לטיפות טבעיות של חלב רב רפאל. נכון להיום טפו טפו טפו הרבה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחלי
חיה כהן26/02/2009רחלי שלום! קבלי את העצות של עינת! ידוע שחילבה מגבירה כמויות חלב. בנוסף אם יש אפשרות לשאוב בין ההנקות עם משאבה טובה.אפשר להגביר גם את ההנקות.
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילבה
ורה21/05/2009שלום רב.
הייתי רוצה לדעת מה זה חילבה? ואיפה אפשר להשיג אותה?
כמו כן.. יעצתם לשאוב אחרי הנקה..אך כאשר אני שואבת, אני מרגישה שאין לי חלב להנקה הבאה..
תודה מראש
ורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורה
חיה כהן21/05/2009ורה שלום! חילבה אילו הם גרגרים של צמח שתכונותיו בנוסף לכל השאר מגבירים את כמויות החלב.אפשר לקנות כדורי חילבה בחנות טבע הכדורים מרוכזים ולוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום.
השאיבות מגבירות את כמויות החלב ולא להיפך,זהו תהליך פיזיולוגי שהחלב נוצר כתוצאה של גירוי על השד הורמונים שמושפעים מכך וגורמים ליצירה מחודשת של חלב.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לינוק יותרניקול זאיפרט24/02/2009
שלום! התינוק שלי בן חצי שנה , עד לפני חודש ינק מלא, בחודש האחרון התווספו לתפריט שלו גם פירות/ירקות/דייסות. בלילה האחרון התעורר כפי שנוהג מדי לילה לאכול אך לא היה מעוניין בציצי בכלל. למזלי היה מוכן במקרר בקבוק ובו חלב שאוב שאותו בסופו של דבר טרף. חשוב לציין שהשבוע גם חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה בת חצי שנה. במהלך יום העבודה אני שואבת חלב והוא מקבל אותו ביום למחרת במעון. לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקול
חיה כהן26/02/2009ניקול שלום!
זה נשמע כמו שביתת הנקה,כן יש דבר כזה! לעיתים תינוקות מפסיקים לינוק למס ימים ואחר כך חוזרים להנקה. תמשיכי כל פעם לנסות,הרבה מגע פיזי עור אל עור,ובינתיים תמשיכי לשאוב ולתת את החלב שלך בבקבוק.
יכול להיות שזו התגובה שלה לחזרתך לעבודה... יעבור,סבלנות.בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק+הנקהמילוש24/02/2009
שלום רב! אני אמא לתינוק בן שבועיים+5 ימים. אחרי הלידה בבית חולים ניסיתי להניק את התינוק אך לאחר יומיים התברר שהוא הוריד יותר מ 10% ממשקלו ונתנו לי להניק אותו וגם להוסיף סימילאק בכל ארוחה מדי 3 שעות. התינוק העלה את משקלו יפה ושוחררנו מבית חולים. בבית המשכתי להניק ולהוסיף סימילאק בכל ארוחה כי לא היה לי מספיק חלב. התינוק היה יונק כ 10 דקות מכל שד ולאחר מכן בכה ודרש אוכל(הראה סימני רעב). ניסיתי גם לשאוב עם משאבה, אך הכמויות היו יוצאות מזעריות- כ 20 מ"ל מכל שד. ניסיתי גם לשאוב כמה פעמים ואספתי כמות של 100 מ"ל ואז האכלתי בזה את התינוק. התינוק שתה את הכל!!! (בסימילאק הוא שותה בין 70-90 מ"ל) ואז הוא שוב הראה סימני רעב... לפני יומיים התייאשתי מההנקה והפסקתי לנסות. אפילו לא נוצר לי גודש בחזה. אתמול ניסיתי שוב להניק ולשאוב, אך התינוק ינק כמה דקות ואז בכה נורא ולא נרגע עד שקיבל סימילאק. וגם לשאוב לא הצלחתי, רק כמה טיפות מכל שד. שאלתי היא מה עלי לעשות? אני מאוד רוצה להניק ולא להשתמש בסימילאק. האם זה כבר מאוחר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוש
חיה כהן26/02/2009מילוש שלום! לא מאוחר מדי,תמשיכי לשאוב כל 3 שע להגברת כמויות החלב.יש צורך במשאבה טובה ברמת בית חולימי! יש לשאוב 10 דק מכל צד,גם אם לא יוצא כלום. תמשיכי להצמיד את התינוק לשד אפילו אחרי הבקבוק כדי שלא ישכח את היניקה.אני מקווה שתוכלי לרדת לאט לאט בבבקבוקים. יתכן שאפשר לשפר את ההצמדה לשד ועי כך ליעל את ההנקה.
בהצלתה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדם רק עם 3י3י...talushika22/02/2009
שלום רב, בני בן חצי שנה,יונק בלבד. לפני כחודשיים גילינו שהוא סובל מריפלוקס (ריפלוקס שקט=ללא הרבה פליטות) וזאת לאחר שמלידה היה מאוד לא רגוע ועם בעיות שינה קשות. מאז שהתחלנו זנטק יש שיפור קל בהתנהגות. הבעיה עכשיו היא שהוא 80% מהפעמים נרדם עם ציצי,במיוחד באמצע הלילה-מתעורר כ5 פעמים,מתוכם פעמיים נרדם רק לאחר הנקה. בשאר הפעמים במשך היום נרדם במנשא או בעגלה. זקוקה נואשות לטיפים והמלצות כיצד להרדימו ללא התלות בציצי!! אני ממש רוצה שילמד להרדם באופן עצמאי,בלילה וביום. תודה מראש! טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
חיה כהן23/02/2009טלי שלום! אין המלצה חד משמעית עם 100% הצלחה,זה ענין של הרגלים.אפשר לנסות לתת מוצץ,אפשר לנסות שהאבא יקום אליו ואז אין ציצי... אין ספק שכמו בכל גמילה זה דורש סבלנות רבה.
הזמן יעשה את שלו,בינתיים הרבה כח ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהכרמית22/02/2009
היי, אני אם לתינוקת בת כמעט חצי שנה. עד לפני שבועיים הנקתי אותה הנקה מלאה. במהלך השבועיים האחרונים היא ניזונה ממטרנה בלבד מאחר ולא הצלחנו לשלב הנקה ובקבוק. המלצת הרופא היתה להפסיק הנקה ולתת תמ"ל בלבד מכיוון שלדעתו הלחץ שהייתי נתונה בו השפיע (חזרה לעבודה) על החלב. במהלך השבועיים האלו אני שואבת פעמיים ביום מכל צד. היום, אחרי שהיא התרגלה לבקבוק ואוכלת יפה מאוד אני רוצה לחזור לתת לה חלב שאוב. הבעיה, אני שואבת מקסימום 100 CC מכל צד בכל שאיבה וברור לי שזה לא מספיק. מה לעשות ? מה הדרך הנכונה ביותר לשאוב במהלך היום ? תודה רבה והמשך יום מקסים כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית
חיה כהן23/02/2009כרמית שלום! קודם כל את יכולה לחזור להנקה,בשעות שאת בבית. בנוסף אם תגבירי את השאיבות יתגבר לך כמויות החלב. מתי שנוח לך תשאבי לא משנה באיזה שעות.אם יש לך בשעות מסוימות הרגשה של מלאות עדיף לשאוב בשעות אילו!
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ברזלעינת21/02/2009
שלום רציתי לדעת אם אני יכולה להוסיף את טיפות הברזל לבקבוק עם חלב שאוב או לבקבוק עם קצת מים? האם משתנה הרכב הברזל כאשר מעברבבים אותו עם נוזל אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
חיה כהן23/02/2009עינת שלום,את הטיפות ברזל צריך לתת ישירות לפה .בטח לא להוסיף אותם לחלב!
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
טלי25/02/2009האם מותר להוסיף את הויטמין D לתוך בקבוק חלב שאוב וככה לתת אותו לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
חיה כהן26/02/2009טלי את הויטמין D מטפטפים ישר לפה של התינוק או על כפית!
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עליה במשקלטל21/02/2009
ילדתי לפני 3 שבועות ובהתחלה הנקתי הנקה מלאה. לדאבוני התברר במעקב של טיפת חלב שבני אינו עולה במשקל והתבקשתי על ידי הרופא להניק 7 דקות מכל צד ולהציע תוספת תמ"ל. בחוסר ברירה עשיתי זאת, ואכן לאחר יומיים כבר נראתה עליה במשקל של 170 גר. ברצוני להמשיך להניק, אבל אני איני בטוחה מה הבעיה - איכות החלב או כמותו (אין בעיה עם התפיסה של הפיטמה), אני חוששת שכיוון שאני צמחונית איכות החלב "פגומה".. בנוסף, ניסיתי לשאוב אחרי ההנקה, וניכר כי באחד הצדדים יש כמות פחותה באופן משמעותי מהצד האחר. אני ממש מפחדת שעצת הרופא תגרום לי להפסיק להניק כי זה נראה לי ממש מעט (לפני כן הייתי מניקה בערך 20 -25 דקות מכל צד), ומצד שני העליה במשקל של הקטן נראית לי חשובה לא פחות. מה לעשות כדי לעודד את הצד עם פחות החלב לייצר יותר? או שמא זו מלחמה אבודה כיוון שהתינוק יגדיל את הכמויות של התל"מ על חשבון ההנקה ובסופו של דבר אאלץ להפסיק? האם עצת הרופא סבירה בכלל להניק כל כך מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
חיה כהן21/02/2009טל שלום!כמובן שחשוב שבנך יעלה במשקל,אבל יכול להיות שאפשר לשפר את ההנקה ועי כך לגרום לעליה יותר גדולה במשקל. אין דבר כזה חלב לא מזין,יש דבר כזה שתינוק לא מצליח להוציא כמויות גדולות של חלב מהשד.יכול להיות שאפשר לשפר את ההצמדה לשד ועי כך הוא יקבל יותר חלב!בנוסף לכך כדאי לעבוד על שאיבת חלב עם משאבה טובה כ6-8 פעמים ביממה 10 דק מכל צד.
חבל להגביל את ההנקה ל7 דק מצד שני אם התינוק ישן על השד במקום לינוק אז כדאי להגביל אותו בזמן ולתת לו מספיק ארוחות ביממה.(ההמלצה היא לפחות 8 ארוחות ביממה)
אין לי ספק שאת צריכה עזרה מקצועית מיועצת הנקה וכמה שיותר מהר,כדי שבנך לא ירד במשקל ומצד שני גם תשמרי על ההנקה.
בהצלחה רבה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת מוצקים והנקהשירלי19/02/2009
שלום, בשבוע הבא בע"ה מתחילה מוצקים. כמה שאלות לגבי השילוב עם ההנקה: 1. הבנתי שבהתחלה הם אוכלים כמה כפיות בודדות. מתי לתת אותם? לפני הנקה ואחרי מיד להניק להשלמת הארוחה (אבל אז אולי ילמד שלא צריך מוצק כי ממילא אחרי מקבל חלב..) או בין הארוחות? 2. מגיל חצי שנה אני יודעת שאפשר מים. מה זה אומר לגביי (מניקה מלא), צריך לתת מים? ואם כן מתי וכמה? 3. לא קשור להנקה- אבל אם את יודעת- אשמח לתשובה, לנסות מוצקים בכמה ארוחות? (רק הראשונה או יותר?...) ואשמח כמובן לעוד טיפים על שילוב הנקה ומוצקים :-) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
חיה כהן20/02/2009שירלי שלום! כמובן שבהתחלה המוצקים זה רק תוספת,לאט לאט כמויות המוצקים יגדלו ואז תוריד ארוחות של הנקה.
אני מציעה להתחיל במוצקים ולאחר מכן הנקה.
מתחילים קודם בירק ורק בארוחה אחת ולאחר מכן עוברים לפירות וכו. אחיות טיפת חלב מומחיות בנושא תזונה בגילאים האלו תעזרי בהם.
אין צורך לתת מים בין הארוחות כל עוד התינוק יונק,אלא אם זה לנוחיותך.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות סיליקוןמלי19/02/2009
שלום אני שואלת לגבי פטמות סיליקון הבנתי שאם משתמשים בהם אז יש פחות כאבים - לאמא אבל מנגד, הבנתי שזה יכול לפגוע ברצון של התינוק לינוק והוא ירצה לעבור לאכול רק מבקבוק אם זה עוזר אני ממש שוקלת לעבור לזה כי אני סובלת - ממש אשמח לשמוע דעות והצעות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות סיליקון
חיה כהן20/02/2009שלום רב! השימוש בפטמות סיליקון הוא בהחלט לא לכאבים בפטמה אלא לעזור לתינוק להצמד בצורה יעילה לשד!
חשוב ביותר לקבל יעוץ מקצועי בשמוש בפטמות סיליקון,אחרת יש חשש לשתי בעיות: תינוק שמוצץ את הפטמה ולא יונק מהשד ולכן לא מקבל חלב ויורד במשקל.גודש אצל האם בגלל שהתינוק אינו מרוקן חלב מהשד!
אין להתחיל בשימוש בפטמת סיליקון לפני שמגיעים למצב שהחלב זורם טוב בשד,וחשוב מאוד לקבל יעוץ מקצועי כדי שזה יהיה מועיל ולא ההפך.לפני השמוש בפטמות סיליקון הייתי מחפשת עזרה מקצועית בהנקה כדי לשפר את ההצמדה לשד,ההנקה לא אמורה לכאוב עד כדי סבל!
בהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שאיבת חלבנויה19/02/2009
שלום, בכורתי בת 3 שבועות , ניזונה מהנקה מלאה , שבוע שעבר בלילות היא היתה יונקת צד אחד ונרדמת ומסרבת להתעורר לצד שני , לאחר מכן היתה מתעוררת אחרי שעה וחצי רעבה שוב . ( בשעות היום היא אוכלת כל 3 -3.5 שעות מ 2 הצדדים, יש יציאות ושתן - הכל בסדר ) המצב הזה התיש אותי והפך אותי לעייפה ולא סימפטית , לכן החלטתי לשאוב לה את ארוחת הלילה. בימים האחרונים היא אוכלת מבקבוק ( אבא נותן לה ) 80 -90 מ"ל והיא ישנה 3 שעות . אני מנצלת את הזמן הזה לשאוב לה חלב , אבל לא תמיד אני שואבת מספיק , אתמול שאבתי בבוקר אחרי שהיא סיימה לאכול , ובהנקה הבאה היה נדמה לי שהיא לא אכלה מספיק , במהלך היום היא רצתה לאכול כל שעתיים , מתי הכי טוב לשאוב חלב כדי שלא יחסר במהלך היום לארוחה הבאה ? וכמה זמן לשאוב מכל צד ? ( אני גם רוצה להשאיר אותה לכמה שעות בבית וצריכה להשאיר לה חלב , אבל החלב השאוב מהלילה לא יספיק גם ליום וגם ללילה הבא ... תודה , אמא עייפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויה
חיה כהן19/02/2009נויה שלום!ההנקה היא דינמית וקשה מאוד להכניס אותה למסגרת של חוקיות. הדברים גמישים ומשתנים ולא תמיד אנחנו מבינים למה? ידוע שבבוקר כמויות החלב הם יותר גדולות ולכן אני מציעה לשאוב בשעות הבוקר לאחר ההנקה,בנוסף אם הילדה יונקת רק מצד אחד אפשר לשאוב את הצד השני.ככל שמניקים יותר או שואבים כמויות החלב גדלות.בשעות שתינוק יונק לעיתים קרובות,אולי כמויות החלב יותר קטנות אך הם יותר מרוכזות,בעלי רמות יותר גדולות של שומן ולכן יותר משביעות.
אל תשכחי שהנקה זה לא רק אוכל ולפעמים תינוק רוצה לינוק מסיבה אחרת ולא מרעב.
גם תינוקות שאוכלים מבקבוים מתעוררים הרבה פעמים בלילה.
עצה קטנה לי אליך,תנסי לנצל את שעות השינה של ביתך לתפוס תנומה קטנה.
שיהיה בהצלחה הרבה סבלנות חיה שמאוד מבינה אותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמסרב לינוק אחרי חשיפה לבקבוקיערה17/02/2009
בני בן שבעה שבועות. בחודש הראשון ינק בצורה מלאה ללא קושי. לאחר מכן החל להתנהג בחוסר שקט- היה עצבני ובכה הרבה בזמן ההנקות ובינהן, עד שנאלצתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק. לפני כמה ימים התייעצתי עם מדריכת הנקה אשר הבחינה שיש לו לשון קשורה, ולדבריה זו הסיבה לקושי לינוק. אתמול ניתקנו את הלשון אצל רופא, אך התינוק שנחשף לבקבוק, בוכה כאשר אני מקרבת אותו לפיטמה, ולא מוכן לפתוח את הפה. לעיתים כאשר הוא כבר פותח פה ומתחבר לפטמה, הוא פותח מעט מאוד (כמו שתופסים בקבוק), ומהר מאוד מתעצבן ומתנתק. האם יש מה לעשות או שהמצב כבר אבוד? מאוד חשוב לי להמשיך להניק.... תודה על תשובתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה
חיה כהן17/02/2009יערה שלום!
המצב לא אבוד,צריך לעבוד ולהרגיל את התינוק מחדש לשד. הרבה מגע עור לעור גם שלא יונק,גם שאת נותנת בקבוקים תדאגי שקודם יפתח פה גדול ולא לדחוף לו את הבקבוק לפה סגור. בנוסף כשאת נותנת בקבוק לא להרים את הבקבוק עד הסוף אלא שיהיה במצב מאוזן וכך התינוק צריךלעשות יותר פעילות של שאיבה מהבקבוק.לא להגיע למצב של צרחות על השד,כל פעם לפני או אפילו אחרי הבקבוק לנסות לחבר אותו לשד,במקביל לשאוב לעיתים קרובות כדי להגביר את כמויות החלב.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב חלב-אם עם תמ"ל (סימילאק/מטרנהענבר16/02/2009
שלום. בתי בת 5 חודשים ועד היום רק ינקה. לאחרונה, ולאור העובדה שאני חוזרת לעבודה בחודש הבא :( ) התחלתי להרגיל אותה לבקבוק. הניסיון צלח עם חלב שאוב בלבד ולא עובד עם סימילאק ו/או עם מטרנה. האם יש אפשרות לערבב את חלב האם עם תמ"ל ע"מ להרגילה לטעם החדש בצורה הדרגתית? האם ישנם טעמים שונים של תמ"ל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציעה לך לצלצל למטרנה ולשאול
רננה17/02/2009בגדול, אם את יכולה לערבב את הדייסות שלהם עם חלב אם, לא מוצאת שום מניעה לעשות זאת גם עם המטרנה עצמה. אבל הכי בטוח לצלצל לשירות הלקוחות שלהם ולשאול. בכל מקרה, תנסי שוב ושוב, לוקח זמן לצוציקים שלנו להתרגל לטעם החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבר
חיה כהן17/02/2009ענבר שלום! לא מומלץ לערבב חלב אם עם שום דבר אחר מבחינה תזונתית.אפשר כן לתת אחד אחרי השני.
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)