מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולשדניאל לוי23/12/2012
שלום רב
חודשיים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולשני
הכאבים בגב וההקרנה לרגל עדיין ישנם בערך באותו רמה
תוצאות ה MRI הם
MRI מותני ללא ועם גדוליניום
נערכה השוואה לבדיקה קודמת
בוצעה בסדרות STIR ,T1,T2 ללא ועם הזרקת חומר ניגוד
מודגם ישור הלורדוזיס המותני
בגובה L5-S1 מודגם מצב לאחר ניתוח מימין בגובה זה עדיין מודגם לחץ על השורש הימני אין עדות לפריצת דיסק
לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת האדרה בתוך התעלה סביב אזור הניתוח כביטוי לצלקת קיים רושם שעדיין קיים אלמנט של שארית דיסק בצד הימני
יתר המרווחים תקינים
אותות תקינים ממח עצם חולייתי חוט השידרה בסיומת תקינה
לסיכום
שינויים לאחר ניתוח ב L5-S1 מימין רושם של שילוב עם רקמת צלקת לבין שארית דיסק קטנה לוחצים לימין.
טרם פניתי למנתח והראתי לו את התוצאות הנ"ל.כמובן שאפנה אליו
רציתי לדעת האם הניתוח לא צלח?
האם ניתן לנתח שוב ולשפר את המצב?
מהי המלצתכם?
תודה מראש
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולש - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/12/2012דניאל שלום,לאיזה תשובה אתה בדיוק מצפה ??
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתי
דניאל23/12/2012האם פענוח ה mri הוא אופייני לאדם כחודשיים לאחר ניתוח או עצם העובדה שיש שארית דיסק מרמזת שאולי הניתוח לא צלח במלוא האחוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתי - תגובה
ד''ר גד ולן23/12/2012הישארות של פיסות דיסק סביב השורש לאחר ניתוח היא שכיחה וברוב המקרים לאחר הניתוח לא אמורים להיות כאבי רגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי22/12/2012
האם הליכות מרובות (עם נעלי ספורט יש להדגיש) עלולות לגרום יותר נזק מאשר תועלת במצבי, בו אני מאובחנת עם בלט דיסק בעמ"ש תחתון, חוליות L1-S5? כשזה התפרץ לפני חודשיים וחצי, לא יכולתי בכלל לקום מהמיטה מורב הכאבים. כיום המצב קצת יותר טוב, אבל עדיין, הכאבים מחמירים מאוד בהליכה, וקצת עמומים יותר בישיבה. אבל לא נעלמים לגמרי. לאחר הליכה, הכאבים מופיעים בעיקר בעצם הזנב עד אמצע הגב, וכל האזור נהיה רגיש נורא. הכאבים בגב התחתון מחמירים ומקרינים לרגל שמאל עד כדי חוסר תחושה ברגל. והדבר היחיד שמקל זה לשכב אחר כך שעות במיטה..לוותר בשלב זה על ההליכות?
כמו כן, ארקוסיה עוזר לי קצת -האם מותר לקחת מעל 10 ימים? מינון של 90 מ"ג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה S1-L5
עדי22/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה S1-L5 - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/12/2012מיטל שלום,
סטטיסטית 80-90 אחוז מהאנשים עם בעיה דיסקלית בעמ"ש מתני- יסתדרו לבד בטווח של כ 3 חודשים.
שנית, בלט אינו ממצא תחלואתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות EMGאנונימי20/12/2012
שלום,
אבקש את עזרתך בפיענוח תוצאות EMG, הבעייה היא ברגל שמאל, מסתייע בקביים להליכה.
סיכום הבדיקה: ממצאי הבדיקה תואמים אבחנה של רדיקולופטיה כרונית של שורשים L5 עד S1 (אולי גם S2) משמאל.
באשר להארכת זמן חביון דיסטלי בעצב פרוניאלי שמאלי קשה להחליט אם מדובר בממצא משני לרדיקולופטיה כרונית או קיום תסמונת לחץ קלה על העצב בקטע הקרסול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות EMG - תגובה
ד''ר גד ולן20/12/2012קיים לחץ על עצבים ביציאתם מעמוד השדרה משמאל, וכן חשד ללחץ על עצב העובר בצד הצידי של הברך.
עליך לפנות לבדיקת מנתח ע"ש במקום מגוריך לבדיקת האפשרויות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי צוואראסנת20/12/2012
שלום, אמא שלי (בת 65) עשתה בדיקת סיטי צוואר ואלו היו הממצאים: היצרות קשה של המרווח הדיסקלי C4-C5 יישור של הלורדוזיס הצווארי המפרקים הפצטלים מדגימים ארטורפטיה ניוונית קשה בגובה C2-C3 משמאל ו C3-C4 שמאל. בגובה C3-C4 היצרות של גובה הדיסק הבין חולייתי עם היצרות נוירופורמינלית שמאלית קשה משנית לזיזים גרמיים ממקור הדיסק אוסטאופיט קומפלקס וגם ממקור המפרק הפצטלי אשר מודגם היפרטרופי. בגובה C4-C5 בלט אנולרי היקפי מסוייד עם לחץ על השוק התקאלי והיצרות של הנוירופורמינה מימין. כל השאר - תקין. אמא שלי סובלת מאוד מהגב ומהצוואר (עם כאבים בידיים וברגליים). מה הממצאים הללו אומרים (לנו זה נשמע כמו סינית), האם ניתן להקל עליה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי צוואר - תגובה
ד''ר גד ולן20/12/2012כן, ניתן להקל עליה.
עליה לפנות למנתח ע"ש במקום מגוריה ע"מ לקבל המלצות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של הממצאים?
אסנת20/12/2012סליחה על ההתעקשות - פשוט מנסה להבין בשפה פשוטה מה הממצאים. תודה על ההתייחסות המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של הממצאים? - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2012של אנשים מבוגרים במפרקים שחלקם גורמים להצרות מוצא שורשים. כפי דתב עמיתי,ניתן לעזור לה בהפנייתה ליעוץ עם מנתח עמו"ש
אלו הם שינוים ניוונים שבחלקם עשוים לגרום למה שציינת.
כפי שציין עמיתי,ניתן לעזור לה בהפנייתה למנתח עמו"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
אסנת20/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המומחה אכן עזר????
יעל24/11/2014אסנת שלום,
אני יודעת שהדיון היה לפני שנתיים. אבל נתקלתי בו בחיפושים. ואם תוכלי לענות לי אודה לך. האם פניתם בסופו של דבר למומחה ?
האם אמך עברה ניתוח? ואם לא, האם המומחה באמת יכול לעזור , לתת אמצעים להקל שאינם ניתוחיים?
אמי בת 89, ועקב נפילות , ובירורים עקב כך, עלינו על הרבה מימצאים בע"ש צווארי. ביניהם גם היצרות קשה מאד בין חלק מחוליות הצוואר.
רופאת המשפחה המליצה על פגישה עם נורירוכירורג ע"ש צווארי, התור יהיה בעוד שבוע- שבועיים, כל מיני רופאים שפגשנו אמרו לנו שהנפילה לא קשורה למצב ע"ש, ושפרט לשליחה לניתוח , שלא ממש מתאימה לגילה ומצבה, אין למומחים מה לעזור.
מדובר בנסיעה רחוקה עבורינו, "טרטור לאמא", וכמובן הוצאה כספית בת 4 ספרות.
האם המומחה עזר להקל על אמך?
אם תוכלי לענות לי , אשמח מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב במרכז הגב מזה שבועייםאדוה16/12/2012
שלום רב, שמי דורון בן 29, מתאמן מזה 6 שנים בחדכ.
בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבי גב ממש במרכז הגב ומעלה, הכאבים בתחושה מרגישים כמשהו שורף לעיתים מורגשים יותר לעיתים פחות, ברגעים של יותר זה בלתי נסבל ממש. לאורך כל היום כואב לא משנה באיזו מידה.
שאלתי אם יש מצב שאיזשהוא שריר נתפס שם ופשוט לחכות שזה ייעבור, במידה ומוכרים התסמינים מה דרך הטיפול הטובה ביותר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב במרכז הגב מזה שבועיים - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2012
דורון שלום. ניתן להמתין ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק גדולה L5-S1 ..דחוף???רויטל16/12/2012
ד"ר שלום רב,
בעלי עבר לפני 5 שנים שאיבת דיסק.
לפני כחודשיים החלו לו כאבים ברגל ימין - עשה CT ובדיקת EMG .
בבדיקת הסיטי התוצאה הייתה במרווח L5-S1 :
זיזים אחוריים בגופי החוליות הסמוכות, המרווח הדיסקלי מעט מוצר. בלט דיסק אחורי עם פריצת דיסק גדולה מדיו-לטרלית מימין גורמת ללחץ על קדמת השוק התקאלי ובאספקט הלטרלי, התעלה הספינלית מוצרת עד 4.3 מ"מ. הדיסק משיק במהלך שורש השמאלי.
האורתופד המליץ על ניתוח דחוף.
השאלות שלי הן:
1. קבענו תור לרופא מומחה בבית חולים רק במרץ 2013 פנוי, האם ניתן להמתין עד לחודש מרץ 2013 לבדיקה אצל הרופא מומחה או שיש דחיפות ללכת לרופא קודם לכן בשל המצב כיום??? (גם אם זה בפרטי) .
2. האם יש עוד בדיקה נוספת שכדי לבקש מהאורתופד הפנייה קודם לבדיקה אצל הרופא מומחה ולחסוך זמן ?? כמו MRI לדוגמא??
3. האם יש דברים שאסור לעשות ביום יום ע"מ לא להחמיר את המצב עד לבדיקת הרופא והחלטה האם לנתח ?
אודה לקבלת תשובתך בהקדם ע"מ שנדע כיצד לפעול.
בברכה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק גדולה L5-S1 ..דחוף??? - תגובה
ד''ר גד ולן16/12/20121. רצוי לא להמתין ולפנות לייעוץ מנתח ע"ש מהר ככל האפשר, גם אם מדובר במרפאה פרטית.
2. רצוי להגיע כבר עם בדיקת MRI ע"ש מתני לבדיקת המומחה לניתוחי ע"ש.
3. כדאי להימנע מהרמת משאות כבדים וכיפופי גב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי נותן הפנייה לבדיקת MRI ?
רויטל16/12/2012תודה על התשובה המהירה
מי נותן את ההפניה לMRI האורתופד ? או רק הרופא המומחה המנתח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי נותן הפנייה לבדיקת MRI ? - תגובה
ד''ר גד ולן16/12/2012אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולשדניאל16/12/2012
שלום רב.
מזה כשלוש שנים של כאבים בגב וברגל ימין לאחר אבחון ב MRI של בלט דיסק קל ללא לחץ משמעותי ב L4-L5 .ובלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השורש מימין ב L5-S1 .
היום כחודש וחצי לאחר הניתוח עדיין כואב לי הרגל עדיין יש לי נימול והרגשת רטט הכאבים קצת שונים מאלה שהיו לפני הניתוח אך עדיין מציקים מאוד .
האם זה אומר שהניתוח נכשל?
האם זה נורמלי?
מהו זמן סביר להערכת הצלחת הניתוח?
מה המלצתכם?
תודה מראש
דניאל לוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולש - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2012דניאל שלום. המלצתנו היא לפנות למנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
דניאל16/12/2012בוודאי כבר יש לי תור אך רציתי לדעת האם הכאב המתמשך זו תופעה טבעית?
זאת לאחר שאני קורא שלהרבה אנשים ההקלה הייתה מיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לפני ניתוח בגב ....!!!!!אסתר14/12/2012
יש לי בעיה בחוליות של הגב (גידול ) אני צריכה יעוץ עם לעשות את הניתוח או לא .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סי טי גב תחתוןנעמה11/12/2012
שלום,
בעלי סובל מכאבי גב תחתון.
הוא עבר סי טי ואלו התוצאות.
אודה לך אם תוכל לומר אם יש בעיה רצינית.
מודגם בלט היקפי מרכזי עם מרכיב פורמינלי לשמאל. :L4-5
בלט הדיסק משיק לשק ללא לחץ.
ישנה היצרות של הנקב השמאלי יתכן מגע קל עם השורש בנקב.
מודגם בלט פרא-מדיאני קל לשמאל ללא לחץ על השק או לחץ שורשי. :L5-S1
השמאלי הכוללים אי סדירות של שולי המפרק SIJ לציין ישנם שינויים מוקדיים במפרק
.( וסקלרוזציה (חתך 148
בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג
במגבלות העדר הזרקת יוד.
סיכום: בלטי דיסק עם מרכיב פרא מדיאני ופורמינלי לשמאל כמתואר.
השמאלי. SIJ שינויים במפרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/12/2012נעמה שלום,
אם כוונתך "בעיה רצינית" לבעיה מסכנת חיים, אז אין כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בצוואר וזרוע ימיןלילי11/12/2012
שלום,
מזה כשנה וחצי אני סובלת מנימולים תמידיים לאורךל כל זרוע ימין ולכאבים בזרוע ,בשכמות ובעיקר בצוואר.
הכאבים רק הולכים ומתגברים, ועוד ועוד שרירים נתפסים מידי יום ומכאיבים.
תוצאות ה-EMG: רדיקולופתיה כרונית צווארית 6-C5 לימין ו C5 משמאל קלה.
רצופות גם תוצאות ה-CT. אשמח לדעת מה בדיוק הן אומרות (זה כמובן לא ממש עברית בשבילי) - ומה לדעתך יש לי ואיך מטפלים/למי הולכים.
תודה רבה!
בוצעה בדיקת ט.מ.ע"ש צווארי צילום סקירה דיגיטלי צדדי + חתכים אקסיאלים של C1-DI
יישור של לורדוזיס צווארי.
עמדת הדנס יחסית לקשת הקדמית של האטלס ולמסות הלטרליות עם נטייה גסה לשמאל, יתכן תנוחתי.
תקין. C2 גוף החוליה
מודגמים גופי החוליות, הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטריים והאונקו-וורטברליים תקינים.
הודגם בלט דיסק מרכזי קל ללא סימני לחץ על השק הדורלי ב-C2-C3.
בלט דיסק אחורי לימין קל,ללא סימני לחץ משמעותי על שק הדורלי בC6-C5 ואחורי לשמאל C7-C6 ו- ו C4-C3.
פורמן נירלי הימני מוצר בגובה C7-C5.
שינויים.פצטריים גסים ב- C4-C3 משמאל.
ללא עדות להרס עצם, ללא סימני שבר.
המפרקים שמורים, כלל מפרקים האונקו-וורטברליים של ע״ש הנסרק.
ללא ממצא פרהספינלי.
הודגמו מספר בלוטות למפה קטנות באזור סבמנדיבולרי של הצוואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בצוואר וזרוע ימין - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/12/2012לילי שלום,
אין אפשרות לבצע יעוץ וירטואלי ואל תצפי לתשובות לשאלות מסוג זה. זה כבר כתוב בראש הפורום !!.
גשי ליעוץ עם מנתח עמו"ש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום...
לילי15/12/2012אני תמהה על תשובתך... אני לא מבקשת שתטפל ותאבחן אותי באופן וירטואלי, וגם לא נראה לי שאפשר.
אני כן ביקשתי שתסייעו בהבנה בסיסית של מה שכתוב ומה זה אומר.
אולי לך זה נראה כל כך ברור ובסיסי, אך לי, המטופלת והסובלת - לחכות בתורים של 3-4 חודשים למומחה עמוד שדרה מבלי להבין אפילו ברמה הבסיסית מה כתוב בבדיקות שלי, שגם לתוצאות שלהן חיכיתי חודשים - יכולה להיות חוויה מאד קשה.
יהיה נחמד אם מישהו יצרף לבדיקות גם איזה דף הסבר בשפה שגם המטופלים יכולים להבין, והיא לא תשאר נעלמה בטיזו שפת סתרים בעודי ממתינה למומחה.
אבל כנראה שזה יותר מידי לבקש ממערכת הבריאות, ומסתבר שגם מרופאים בפורומים באינטרנט.
חבל, ועצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום... - תגובה
ד''ר גד ולן16/12/2012הבדיקה מחשידה ללחץ על עצב ביציאה מעמוד השדרה הצווארי בחלקו התחתון בצד ימין.
עלייך לפנות לייעוץ מנתח ע"ש בכל מקרה כי אי אפשר לטפל בך בלי בדיקה, ולאור ממצאי הבדיקה ייתכן והטיפול יהיה לא רק תרופתי משולב בפיזיוטרפיה, אלא יהיה צורך בניתוח כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים עזים בצוואר וזרוע ימין - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/12/2012לילי שלום,
היה יותר פשוט לא להגיב לתגובתך, אבל משום שכנראה ממש לא הבנת את מטרת הפורום, אני מביא לכאן את הציטטה שלך מפניתך.
"אשמח לדעת מה בדיוק הן אומרות (זה כמובן לא ממש עברית בשבילי) - ומה לדעתך יש לי ואיך מטפלים/למי הולכים".
מה לדעתך יש לי וכיצד מטפלים זו בדיוק לא מטרת הפורום.
לכן יעצתי לך לפנות למנתח עמוד שדרה.
לגבי תלונותייך על "שפת הפענוח וההמתנה למומחה", לצערי אין לי שליטה על כך
שיהיה לך חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ונפיחותסיון10/12/2012
שמי סיון, אני בשבועיים האחרונים סובלת מכאבי גב..
הכאב מחמיר לאחר שעה שעתיים של עמידה ממושכת.. ברגע שמתיישבת הכאב נרגע..
אך הוא קיים והוא נהיה מעומעם.
חייבת לציין שאני מעל חצי שנה עובדת כשהעבודה כרוכה בעמידה ממושכת בסביבות ה6-8 שעות ולא היו לי כאבים לעולם..
הכאבים החלו בהדרגה..
בנוסף לאחר מספר שעות בהן אני עומדת נהיה לי נפוח בטיפה באמצע גב התחתון..
אני יכולה להתנועע חופשי ללא שום בעיה..
הכאב מעומעם כשאני עומדת.. נסבל אך מפריע מאוד.. דבר שגורם אף לדיכאונות..
הייתי אצל הרופאה נתנה לי אטופן ל5 ימים.. גם לאחר שבוע מנוחה הכאב קיים ברגע שאני עומדת מעל לשעה..
הייתי גם אצל אורטופד.. ששלח אותי לפיזיותרפיה..
אף אחד מהם לא עשה לי צילום טוענים שמדובר בשרירים..
מציינת שהרמתי קצת ארגזים לפני שבועיים אך לא נהיה לי כאב באותו הרגע.. ובנוסף נשענתי על האזור לחצי שעה וגם לא נהיה לי כאב באותו הרגע.. הכאב נוצר לאט לאט כמה ימים לאחר מכן..
האם ישנו נזק? האם מדובר במשהו כרוני או אקוטי שיעבור לבד?
כל תשובה תתקבל בברכה.. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ונפיחות - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2012סיוון שלום,
ככל הנראה מדובר בעומס על השלד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב
סיון11/12/2012במצב כזה זה עובר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/12/2012מאז ימי הנביאים, הנבואה נתנה רק לשוטים......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI עמוד שדרה לכל אורכורינת10/12/2012
שלום, אני בת 26, בעבר נותחתי ברקטום כ 4 פעמים- פתלוגיה נוירופיברומה.
בדיקת גנטיקה בדם NF1 שלילית. עדיין לא עשיתי בדיקת NF DNA מנגע עורי- צריכה לעשות.) . פיענוח MRI עמוד שדרה לכל אורכו- בשאלת NF.
מודגם סירינקס של החוט הצווארי משתרע בין C5 עד D1
בנוסף סירינקס בחוט הגבי בין D8 עד D10 . קיימת אקספנציה קלה של החוט בגבהים האלה ללא האדרה חריגה.
בנוסף סירינקס זעיר גם החוט בגובה D5
סיומת החוט ב-L2
בתוך השק מודגמים מספר מוקדים האדרתיים לאורך השורשים. לדוגמא ב- L4 L5 מימין, ב-L2 משמאל. בפורמן הסקרלי בגובה S2 משמאל.
בנוסף מודגם מוקד האדרתי בין בזיזית האחוריים בין גופי החוליות D6 ל- D7 נמדד 11 מ"מ ומובהק ב- STIR.
בנוסף קיים חשד למספר מוקדים בעמוד השדרה הצווארי דומים.
לכל אורך עמוד השדרה הצווארי והגבי אין פריצה או בלט.
בעמוד השדרה המותני אין פריצת דיסק. אין היצרות השק או הנקבים.
מבנה גרמי בגדר תקין.
סיכום:
סירינקס של החוט הצוואיר ב- C5 עד D1. סירינקס ב- D5, D10- D8 ללא האדרה פתלוגית בתוך הסירינקס.
בנוסף מודגמים מספר מוקדים האדרתיים לאורך השורשים של האקודה וכן בע"ש הגבי.
הנוסף מודגם מוקד האדרתי ברקמות הגביות בגובה D7 בקו האמצע יתכן ומדובר בנוירופיברומות.
מומלץ קורלציה קלינית. אבחנה מבדלת כוללת פיזור לפטו- מנינגיאלי.
שאלות...:
מזה סירינקס?
מזה מוקד האדרתי לאורך השורשים של הקאודה וכן בע"ש גבי?
מוקד האדרתי בין הזיזית האחוריים 11 מ"מ מובהק?
מה שיש לי מדאיג????
מה ההשלכות שיכולות להיות?
בבקשה ענו לי על מה שניתן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI עמוד שדרה לכל אורכו - תגובה
ד''ר גד ולן10/12/2012סירינקס היא הרחבה של תעלת הנוזל המרכזית בחוט השדרה.
מוקד הסדרתי הוא ביטוי למשהו עם תכולת כלי דם גבוהה יסית, ובמקרה שלך אולי נוירופיברומה.
לגבי יתר השאלות לא ניתן לענות לפני שהבירור הרפואי שלך יושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בירך ולאורך הרגלרוני10/12/2012
כאבים עזים באיזור הירך ולאורך רגל שמאל עם תחושת שריפה .הרגשה שהרגל מתוחה תמיד. כמו שריר תפוס בצורה קשה. ועם נימולים עד כף הרגל.והרגשה של "נוזל" שמטייל לאורך כל הרגל . זרמים חמים . וכאבי גב תחתון . לפי צילום סיטי- פריצת דיסק L4 L5 עברתי זריקת אפידורל תחת שיקוף מותנית (לא דרך הגב אלא מהצד) שרק החריפה את הכאבים האלה . לא יודע מה לעשות. זה מגביל אותי מאוד . מעיר אותי משינה. לא מתפקד ולא יכול לעמוד על הרגל בצורה יציבה . מה הפתרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בירך ולאורך הרגל - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2012רוני שלום, פתרונות לא תקבל בפורום אינטרנטי , תזדקק לפגישה עם רופא לא וירטואלי שישאל אותך אנמנזה מסודרת, בדיקה קלינית ומעבר על ההדמיה.
ניתוח יכול לתת מענה לכך- אם מתקימים התנאים הדרושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריבה תעזור?
רוני10/12/2012יש לי פגישה עם מומחה שבוע הבא ..רק מנסה לחשוב מה ההצעות שיהיו לו להציע לי. האם ניתוח שאיבה-צריבה יהיה מועיל למקרה זה מניסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריבה תעזור? - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/12/2012רוני שלום,
נסיוני בא לביטוי לאחר בדיקה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריבה תעזור?
רוני10/12/2012יש לי פגישה עם מומחה שבוע הבא ..רק מנסה לחשוב מה ההצעות שיהיו לו להציע לי. האם ניתוח שאיבה-צריבה יהיה מועיל למקרה זה מניסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק? מה עושים?עוזי09/12/2012
שלום רב,
לאחר כאבים עזים שיש לי ברגל ימין, אבחן לי הרופא שיש לי פריצת דיסק ושלח אותי ל CT.
השורה התחתונה של ה CT היא:
בקע דיסקלי פרא-מדיאני ופורמינלי לימין L5-S1
בפירוט כתוב על L5-S1: מודגם בקע דיסקלי פרא מדיאני לימין הגורם לדחיקה קלה של שורש S1 בתעלה מימין (חתך 192). ישנה היצרות קלה של הנקב הימני עקב מרכיב פרא-מדיאני קל לנקב הימני, ללא לחץ שורשי ישיר.
מה המשמעות? מה זה אומר? איך מטפלים בזה?
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק? מה עושים? - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/12/2012עוזי דלום.
יש הרבה דרכי טיפול החל משמרני וכלה בניתוח. אני משוכנע שפגישה עם מנתח עמו"ש תסדר לך את הדברים כיצד להמשיך.
הפורום אינו נוהג לתת יעוץ פרטני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון דיסקענת08/12/2012
שלום רב!
איזה בדיקת הדמיה אמינה יותר במקרה של ניוון דיסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/12/2012CT מספק לצורך אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)